Berat Terlebih 300g!!

Assalamualaikum wbt..


Berat Terlebih 300g!!  |  Hari khamis baru ni aku ada temujanji klinik.. Biasa la check up bulanan aku.. Sebagaimana rutin kebiasaan, first kena check urin dulu dan baru jumpe nurse untuk pemeriksaan.. HB belum sampai masa lagi untuk diperiksa.. Huhu... Time timbang berat badan tu, nurse cakap berat badan naik banyak dan terlebih 300G okeh!! Terkejut beruk aku.. Sampai nurse tegur, "hah! kenapa terkejut ke?"... haha.. Harussss la terkujat... Adoiii masaklaaahhh aku pasni..

Aku dah tahu kenapa berat badan aku naik mendadak... Kesnye aku berselera makan sejak alahan dah tak ade ni.. Risau jugak aku.. Kang tak pasal-pasal kena minum air gula.. Hadoii.. Nurse siap pesan kat aku, jangan amalkan makan waktu malam.. Jangan makan makanan berlemak.. Kurangkan minuman manis.. Hehehe.. Itu yang aku makan sebenarnya sebelum ni.. So, lepas ni aku kene jaga pemakanan aku.. Bahaya ohh kalau berat badan berlebihan semasa mengandung ni.. 

Boleh ke aku tahan selera aku yang tengah naik ni.. hehe.. Harap-harap aku dapat disiplinkan diri.. Tak nak la terjadi pape nanti.. Moga segalanya dipermudahkan buat aku.. Kena tanya en.google ni apa yang perlu aku lakukan untuk mentenkan berat badan.. Haisss...

Korang ada tip tak?? Meh kongsi ngan aku.. Hiks..


5 comments on "Berat Terlebih 300g!!"
  1. Saya pun perlukan tips nie.. Saya terlebih 17 kg.. wkwkwkwk... yang penting amalkan eat clean je sis #halah, saya cakap je.sendiri tak boleh buat. huhu

    ReplyDelete
  2. Bukan org preggy mmg badan akan naik ke...

    ReplyDelete
  3. pregnant eh.. tahniah baru tahu. Kita dulu pun berat terlebih jugak. hihi

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. selera makan Lea dah okay..
    Kena jaga2 makan jelah..

    ReplyDelete