Tukar Plan Internet

Assalamualaikum wbt..


Tukar Plan Internet  |  Kemahennn payah lagik nak dapatkan talian customer service RedONE hari ni.. Mungkin dorang terlebih bizi kowt... Dari pagi call, jam 2 lebih baru dapat disambungkan... Hadoii.. Berkeladak telinga dok tekap hp kat telinga ni.. Hehe..

Aku sebenarnya nak tukar plan internet je.. Sebelum ni aku pakai internet RM40 untuk 3G... 3G korang rasa cukup tak untuk sebulan?? Untuk FB, IG, Blog, Email, Smule (ehhh!!) dan sebagainye.. Haha.. Memang tak cukup la wehh.. IG saje dah rabak internet... Tu pown dok kontrol guna IG sebab takut tak dan sebulan internet dah habis.. Tapi tetap jugak kehabisan kuota sebelum waktunye.. Abeh cenggane nak buat... 


Mula-mula plan nak tukar jerk pakai WEBE.. Tapi bila tengok RedONE ada buat promosi plan baru, tangguhkan dulu niat tu.. Kita try dulu plan baru dari RedONE ni tengok macam mana kekdahnye.. Hehe... Bagi aku 3G sebulan memang tak mencukupi.. So, tadi aku dah tukar ke plan Amazing48 untuk 20GB sebulan.. Perghhh 20GB tu weh... Tapi ada term & condition nya... Hehe... Jom tengok...


Ok, korang boleh tengok jadual kat atas ni.. Plan Amazing48 ni, sebulan RM 48.. Dapat 20GB data dan free call 200 minit.. Tapinya 20GB tu terbahagi kepada dua keadaan.. Korang dapat pakai 8GB dengan speed yang laju dan selebihnya 12GB lagi untuk speed slow selepas korang dah habis pakai speed laju 8GB tadi.. Faham tak?? Kalau tak faham tanye CS la ye.. Haha.. 

Aku rasa cukup kowt 8GB untuk sebulan... Insyaallah.. Hari ni baru daftar so, kite tengok cenggane nanti ye.. Untuk bil pertama dengan plan yang baru ni, aku kene tambah RM10 lagi sebagai pendaftaran plan.. So, bulan ni pakej internet yang aku kene bayar RM 58... Huhu..

Lepas ni boleh la aku berIG lebih sikit.. Haha...


8 comments on "Tukar Plan Internet"
  1. Saya guna RedOne juga... Monthly RM8 + RM40 = RM48 dapat 2GB+1GB++ Saya ada juga tengok promosinya, cuma macam cukup je selama saya pakai ni... sbb FB guna lite je, IG pun jarang-jarang masuk... hihi... Tapi untungnya call RedOne ke RedOne free.. hehe

    ReplyDelete
  2. kita pakai umobile je...husband pakai pun untuk call je..murah

    ReplyDelete
  3. baru tukar redone ke digi...huhuhu..setaon dah guna redone...dulu kemain promote kat kawan guna redone..alih2 sendiri pun tukar..hahahahha...

    ReplyDelete
  4. ber IG tu yang penting tu sebab IG banyak makan data kan

    ReplyDelete
  5. wah mcm okay ja ni. busyra baru meralih dari mxs pada digi. digi 10GB rm48. okay jgk.. sebelum ni pakai mxs parah betul. haha. btw red one ni pun okay jgk tngok.

    ReplyDelete
  6. Murahnyaaaaaa! saya pakai Umobile monthly pun RM70 dapat RM15GB. hmmmm macam menarik.

    ReplyDelete
  7. Sha pakai Celcom.. RM30 untuk 5gb..
    Yang tak bestnya, xde carry foward lebihan internet.. Burn cenggitue je kalau internet tak habis.. ruginya..

    ReplyDelete
  8. Murah jugak plan REDOne ek. Siqah baru tukar dari Maxis ke Celcom. Sebab nak kurangkan bayaran bil tiap bulan. Hihi.

    ReplyDelete