Hajat Kesampaian Dengan Big Apple

Assalamualaikum wbt


Hajat Kesampaian Dengan Big Apple  |  Throwback timeeee!! Hehe Cerita dah lepas tapi baru je nak di kisahkan kat sini... Ritu aku ada up entry yang aku mengidam nak makan Donut Big Apple tetiba kan... Baca kat SINI.. Kirenya hajat tu dah tertunai pada 14 Februari 2017 yang lalu... Wahh lama gile kowt dah berlalu kisah ni.. Hari ni baru nak sebok-sebok bercerita balik.. Haha..!!

Nak dijadikan cerita, lepas balik kerja hari selesa tu terus ke Giant Kuantan untuk terjah Big Apple Store.. Mula-mula nak beli 3 bijik aje.. Tapi rasa rugi pulak sebab kalau beli 3 biji, dia akan kira dengan harga sebijik sebijik.. So, kami decide untuk beli aje set 6 biji.. Aku macam biasa la, cakap je nak makan tapi tataw la berapa je yang boleh telan... 


Yang coklat tu aku punye.. Haha... Aku memang penggemar perasa coklat.. Yang lain-lain en somi punye.. Untuk anak aku beli yang donut biasa aje.. Donut Big Apple ni kan manis, so tak berapa nak galak sangat dia makan manis-manis.. 

Kami lepak kejap kat Food Court Giant pekena Hot Plate Mee Taipan.. Adehh tak amek pulak gambar... Sesambil tunggu makanan sampai, kasi dulu budak kecik makan donut.. Dah lama kowt mata dia dok usha kotak Big Apple tu.. Haha.. Kesian pulak.. Kasi la dia rasa dulu.. Donut ni kami tapau je makan dekat umah sesambil tengok tv..

Sebelum balik kita selfie dulu..

Sampai rumah perut pown kenyang lagik.. Jadinya donut-donut tersebut terpaksa la diperamkan dulu untuk santapan malam harinya.. Aku makan pown rasanya dah agak lewat... Time nak makan tu, aku bukak la kotak Big Apple tu.. Tengok-tengok tinggal 2 ketoi aje donut coklat aku... Yang lain dah selamat masuk perut en. somi dan anak.. Haisss bila masa laaa dorang ni buat kerja.. 


Ini je yang tinggal untuk aku.. Hehe.. My feberet... Aku ingat tak habis dah aku makan 2 ketol donut ni.. Sekali tak cukup la pulak.. Haha.. Hadoiii.. Tapi tak pe la, janji dapat merasa apa yang aku idamkan ye dok?? 

Habis cerita throwback aku.. Hiks.. Sekarang ni aku masih berada di dalam zone alahan.. Belum melepasi zone tersebut.. Aku harap ianya cepat berlalu dan aku dapat melepasi zone alahan ni secepat yang mungkin.. Cewahh.. Gitu sekali yek.. Doakan aku ye.. -peace-




14 comments on "Hajat Kesampaian Dengan Big Apple"
  1. Bestnya. Terliur pulak dah lama tak beli :3

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dah tertunai keinginan ya Lea...syukur...takpe..nanti senang2 kalau teringin beli lagi...sedapnya..terbayang kelembutannya tu..huishhh...

    ReplyDelete
  3. hahahaha dah lama dah saya baca post yang mengidam tu kih2.
    Kalau saya memang tak sempat nak peram dah donat tu.
    memang terus habis time tunggu makanan sampai tu dah.

    ReplyDelete
  4. wah lea.. mommy to be.. take care lea.. kempunannya nak makan donut jugak hii

    ReplyDelete
  5. Dapnyer big apple.. dapat makan dua ketul boleh la Lea..janji dapat gak merasa hehehe..

    ReplyDelete
  6. Donut Big Apple nie mmg sedap..haha makn sebiji pun dah rasa kenyang

    ReplyDelete
  7. alahai dah lama xmakan. selalu bila beli xsempat nak mkn sebab anak buah yg habiskan dulu :(

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, akhir dapat jugak Big Apple tu.

    ReplyDelete
  9. kadang mengidam jugak big apple ni.. da lama x beli

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah...dah kesampaian pun....nanti baby tak ngences..hehe

    ReplyDelete
  11. Saya pun suka jugak big apple nie tapi takdela makan selalu..

    ReplyDelete
  12. sama pula mengidamnya dengan adik sha.. Adik pun tengah dok teringin nak makan donut..

    ReplyDelete