Review Komik | Catatan Ankel Jonni The Comic

Assalamualaikum wbt...


Catatan Ankel Jonni The Comic  |  Cerita ni dah lama sebenarnya.. Cuma aku aje tertangguh-tangguh nak update... Kira macam throwback la ni.. Hiks..

Kali ni nak cerita tentang komik pulak.. Biasa dok review novel aje kan.. Hari ni berbeza sikit tapi masih ianya sebuah buku.. Ahakz.. Sejak bila aku suka baca komik ni?? Wohaa!! Sejak bila yek?? Hurmm sebenarnya dari dulu lagik suka baca komik.. Sejak zaman gila-gila, ujang dan yang seangkatan dengannya..  Tapi time tu aku masih sekolah.. Yang tukang beli, abang aku.. Aku tukang baca aje.. Penuh almari time tu.. Tetiap bulan dok beli..

Itu dulu, sekarang dah lain.. Sekarang lagik moden.. Banyak komik online dah.. Duduk depan PC, terus boleh baca.. Kalau dolu-dolu, kene pergi kedai dulu, beli komik dan barulah boleh baca,... Hehe.. Itu aku cakap tadi zaman sekarang dah terlebih moden..

Okeh, dalam banyak-banyak komik online yang selalu aku baca adalah komik hasil karya Ankel Jonni di Blog Catatan Ankel Jonni.. Kat situlah port aku selalu melepak untuk meriliskan tensen.. Bila baca komik, otometik leh buat kita gelak.. Tu sebab aku suka baca komik..

Page Blog Catatan Ankel Jonni

Adalah satu hari aku terbaca status dekat Facebook Ankel Jonni ni.. Dia dah bukukan koleksi komiknya dan dijual pada harga hanya RM 8 sahaja.. Teruja katak terus aku nak beli.. Haha..


Time tu jugak la aku PM beliau nak buat order.. huh.. Biasalah kalau dah biasa baca online, mesti nak ada jugak koleksi bukunya kan.. Buat kenang-kenangan..

Siap dapat otograp lagik ye..!!

Alhamdulillah, komik yang dah dibukukan ni tak mengecewakan.. Sama hebat juga dengan yang online.. Walaupown hanya cetakan hitam putih tapi masih seronok membaca dan jelas.. Rasa cam ollskul sangat.. Kerrrlaaassss kau jah!!

Okeylah.. Kalau korang pown kaki komik jugak bolehlah lepas ni korang terjah blog Ankel Jonni untuk membaca komik-komik beliau yang terlebih ohsem tu.. Banyak ohhh!! Kalau rasa lebih suka baca dalam bentuk buku, boleh lah beli komik edisi buku ni.. Cam aku beli ni.. Terbaik ToQ!!! Jom aku belanja sikit gambar komik ni..





sumber : Catatan Ankel Jonni The Comic

Kalau korang rasa nak beli dan memiliki komik ni, korang boleh la PM Ankel Jonni di Facebook beliau atau hubungi beliau di... Di mana?? Hehe.. Moh aku kasi detail Ankel Jonni supaya senang korang hubungi dia..

Cara menghubungi Ankel Jonni


Email
faridwbt@gmail.com

Telegram
ankeljonni

Whatsapp
014-227 6292

Sesambil dah tersuka dengan komik-komik beliau, korang like la page beliau ni yek.. Senang-senang leh la lepak kat page beliau.. Rilis tensen... Hiks..

BLOG ANKEL JONNI

FANPAGE FB - KOMIK KE BULAN



4 comments on "Review Komik | Catatan Ankel Jonni The Comic"
  1. bestnya kak lea. murah lagi tu. seronok baca komik ni. enjoy. hehe

    ReplyDelete
  2. wow,bace komik :)

    mek dlu layan stu komik entah ape namenya. kawan mek slalu beli kat seven e. tumpang bace. itu best. tp xleh nk compare sbb itu je pon yg mek bace. hihi

    ReplyDelete