Top Social

Image Slider

Showing posts with label mcdonalds. Show all posts
Showing posts with label mcdonalds. Show all posts

McDonald’s Malaysia perkenal Burger Ayam Mexicana sebagai menu kedua untuk Kempen Discover the World

Sunday, July 29, 2018
McDonald’s Malaysia perkenal Burger Ayam Mexicana sebagai menu kedua untuk Kempen Discover the World |  McDonald’s adalah rangkaian global perkhidmatan makanan melibatkan kira-kira 36,000 cawangan restoran di seluruh dunia dengan pelanggan lebih 70 juta sehari di lebih 100 buah negara. Sepanjang 35 tahun McDonald’s di Malaysia, McDonald’s memberi perkhidmatan kepada lebih 13.5 juta pelanggan sebulan di lebih 270 restoran di seluruh negara. McDonald’s menawarkan lebih 12,000 peluang pekerjaan di semua rangkaian restorannya termasuklah latihan dan perkembangan karier. 


Terbaru, McDonald's telah memperkenalkan satu lagi menu baru yang mempunyai citarasa enak dan eksotik dari Mexico kini boleh dinikmati oleh seluruh rakyat Malaysia dengan pengenalan Burger Ayam Mexicana oleh McDonald’s – menu kedua di bawah kempen tahunan Discover the World selepas menu pertamanya iaitu Burger Rio yang diperkenalkan bulan lalu.  

Kepingan ayam rangup bersaiz besar ini dilimpahi dengan mayonis tomato istimewa dan sos jalapeno untuk rasa yang sedikit pedas seumpama hidangan tradisional Mexico. Burger Ayam Mexicana ini juga ditambah dengan campuran lada benggala merah, salad, tomato dan keju cheddar putih. Disertakan dengan ban lembut, hidangan ini semestinya membawakan citarasa hebat kepada seluruh rakyat Malaysia.   

Kempen tahunan Discover the World seringkali mengetengahkan keunikan rasa dan budaya berbeza dari seluruh dunia untuk penggemar hidangan McDonald’s di Malaysia. Rakyat Malaysia yang menantikan tawaran menu istimewa McDonald’s pastinya tidak akan kecewa dengan pengenalan Burger Ayam Mexicana ini.   

Ketua Pegawai Pemasaran McDonald’s Malaysia, Melati Abdul Hai berkata, Burger Ayam Mexicana sebagai menu kedua yang ditawarkan di bawah kempen Discover the World membawakan citarasa negara luar, dan kali ini Mexico menjadi negara pilihan, dengan citarasanya yang unik.  

Seperti Burger Rio, kami ingin membawakan citarasa unik dari negara luar untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia. Kempen Discover the World membolehkan kami memperkenalkan pelbagai citarasa antarabangsa ke restoran-restoran kami di seluruh negara,” kata beliau.  

Sama ada menu sedia ada atau baharu, McDonald’s amat mementingkan kualiti penyediaan makanan dari awal hingga akhir – bermula dari ladang kepada pembekal, sehinggalah ke dapur dan akhirnya kepada pelanggan. McDonald’s percaya bahawa makanan yang baik bukan pada rasanya sahaja. Selain kenikmatan yang dirasai semasa memakan hidangan McDonald’s, pelanggan juga diberi jaminan bahawa setiap hidangan disediakan segar dengan bahan-bahan berkualiti, dan mematuhi piawaian Halal dan standard kebersihan makanan yang ketat.  

Burger Ayam Mexicana boleh didapati dengan harga RM15.95 untuk set medium dan RM12.50 untuk ala carte.  


Selain Burger Ayam Mexicana, McDonald’s turut memperkenalkan buat pertama kalinya hidangan pencuci mulut dengan dua jenis inti – Pai Kastard Strawberi (Strawberry Custard Pie), pai rangup berinti strawberi dan kastard berkrim. Pai Kastad Strawberi (Strawberry Custard Pie) ini boleh didapati dengan harga RM3.30.  


Selain itu, McDonald’s juga membawakan kembali hidangan pencuci mulut Strawberry Cone. Ia boleh dinikmati oleh semua penggemar aiskrim sundae strawberi dan juga mereka yang ingin merasai perisa aiskrim sundae selain vanilla dan coklat. Pai Kastard Strawberry (Strawberry Custard Pie) dan Strawberry Cone pastinya memberi kepuasan kepada penggemar hidangan pencuci mulut yang inginkan kelainan. 

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen Discover the World oleh McDonald’s Malaysia, sila layari http://www.mcdonalds.com.my/

Jom Makan McFlurry Durian Sampai Lebam Di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry

Sunday, July 15, 2018
Jom Makan McFlurry Durian Sampai Lebam Di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry  |  Asal bukak facebook aje mesti gambar durian yang aku nampak dulu.. Sana sini dok up gambar durian.. Naik stresssss aku jadinya.. Yelah, aku nak jugak merasa makan durian.. Nak beli durian, gaji belum lagi... Huhu... Nasib baik ada McDonalds... Hilang stresss aku... Eh, apa kene mengena dengan McDonald's pulak ni? Haaaa jangan tak tahu ye, McDonald's pun ada jual durian tau.. Dah la murah, sedap pulak tu... Durian apa tu???? Ye, semestinya D24 Durian McFlurry!!!


Kalau korang masih ingat, tahun lepas viral tentang kewujudan McFlurry Durian ni di McDonald's yang mendapat sambutan diluar jangkaan daripada rakyat Malaysia terutamanya peminat durian.. Mana taknya, dengan menggunakan durian D24 sebenar sebagai perasa, ternyata ia mampu menarik perhatian pelanggan untuk mencuba keenakannya sehinggakan hampir kesemua cawangan McDonald's kehabisan stok McFlurry Durian ini dalam masa yang singkat..

Sebenarnya, aku sendiri pun tak berkesempatan untuk merasai keenakan D24 Durian McFlurry ini tahun lepas.. Setiap kali ke McDonald's tak kirala cawangan yang mana, pasti pulang dalam kehampaan dek kerana kehabisan stok.. Aku hanya mampu melihat gambar dan review dari kawan-kawan sahaja yang telah merasai sendiri keenakan McFlurry Durian ni.. Kata mereka, memang sedap dan rasa duriannya memang seperti rasa durian sebenar... Ini membuatkan aku bertambah kecewa.. Sob Sob Sob..


Selepas memendam rasa kecewa yang agak lama, kini D24 Durian McFlurry kembali lagi!! Hajat yang tak kesampaian tahun lepas terbalas pada tahun ni.. Aku berjaya juga akhirnya merasai sendiri keenakan D24 Durian McFlurry ini dengan hanya RM7.90 untuk satu bekas.. Sebagai peminat durian yang tak berapa nak tegar, aku dah menjadi tegar setelah merasai McFlurry Durian dari McDonald's ni.. Memang sedap dan enak.. Seolah-olah tengah makan durian D24 sebenar.. D24 tu bukan durian biasa-biasa tau..! Yang mana belum rasa tu, bolehlah terjah cawangan McDonald's yang berhampiran dengan korang dan rasai sendiri keenakan McFlurry Durian ni... 

Nak lagi best tak? Haa kalau nak lagi best, yang mana masih memendam rasa kecewa tak dapat makan McFlurry Durian ni tahun lepas atau yang tak pernah rasa puas makan McFlurry Durian ni, Jom makan McFlurry Durian sampai lebam di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry.. Apa tu?? Ya, McDonald's akan mengadakan event All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry di semua cawangan McDonald's seluruh negara pada hari selasa, 17 Julai 2018 dan korang boleh makan McFlurry Durian ni sampai muntah!!

Jom Makan McFlurry Durian Sampai L ebam Di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry


Seperti yang aku maklumkan, event ni akan diadakan pada hari selasa, 17 Julai 2018.. Tak lama dah weh!! 2 hari aje lagi.. Di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry event ini, korang boleh makan MCFlurry Durian sebanyak mana yang korang nak dengan bayaran hanya RM10 sahaja..!! Murah gila kan!.. Makan banyak-banyak, bayar sikit-sikit.. Hehe.. Tetapi ianya terbuka hanya kepada 20 orang sahaja bagi setiap sesi dan sesinya terbahagi kepada 2 sesi sahaja.. Jadi, siapa cepat dia dapat...

Ok, disini saya kongsikan serba sedikit info mengenai event All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry ini sebagai rujukan korang nanti..



All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry Event

Tarikh
17 Julai 2018 (Selasa)

Masa
Sesi 1 (3.00 pm - 4.00 pm) & Sesi 2 (5.00 pm - 6.00 pm)

Tempat
Semua Restoran McDonald's seluruh negara

Masa Pendaftaran
30 minit sebelum setiap sesi bermula

Bilangan Peserta
20 orang bagi setiap sesi

Bayaran Pendaftaran
RM10/orang & percuma bagi kanak-kanak 3 tahun kebawah



Jadi, jangan lupa temujanji korang dengan #DurianMcFlurry pada 17 Julai 2018 nanti ye.. Pastikan korang orang pertama yang mendaftar di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry sebagai peserta.. Pastikan juga, perut korang kosong time tu.. Boleh makan banyak sikit.. Hehe.. Orite, kalau nak lebih detail tentang event ini,. korang bolehlah layari Facebook page : McDonald's... Jangan lupa ye temujanji kita.. Jumpa disana!!!