Tips Nak Buat Tulisan Bold, Italic & Tilde Dalam Chat Whatsapp


Assalamualaikum wbt..


Baru-baru ni ada la dapat text wasap dari member baik aku, Yatt... Dia kasi aku info yang memang aku tak pernah tahu sebelum ni.. eh.. eh.. naif nye aku.. hehe.. Mungkin korang dah tahu kowt.. Aku jerk lambat tahu.. Walaupon korang dah tahu aku nak up jugak kat sini.. Mane la tahukan ada yang belum tahu.. huhu..

Ok jom kite tengok apakah info tersebut....



 Penting...!!
Pastikan Whatsapps anda sudah diapdet kepada latest version


Bold

Untuk tulisan BOLD hanya perlu letak tanda *
pada awal dan akhir perkataan/ayat

cth : *saya suka awak*


Italic

Untuk tulisan Italic hanya perlu letak tanda _
pada awal dan akhir perkataan/ayat

cth : _saya suka awak_


Tilde

Untuk tulisan Tilde pula, hanya perlu letak tanda ~
pada awal dan akhir perkataan/ayat

cth : ~saya suka awak~






Mudah kan.. Korang cuba la... Baru tau jadi ke tak.. Tapi kene apdet dulu tau Whatsapp tu.. Kalau version lama memang tak menjadik...

Aku upkan jugak conversation antara aku dan kawan aku tu.. Manelah tahu kowt-kowt korang tak faham ape yang aku terang... hehe tapi rasanya sama jerk ngan gambar bawah ni cara-cara dia.. hahaha..!!


Selamat mencuba...!!


3 comments