Top Social

Image Slider

Lirik Lagu Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita

Monday, September 16, 2019
Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita   |  Wahh Dato' Jamal ada lagu baru.. Kali ni berduet dengan penyanyi yang semakin meningkat naik, Wany Hasrita.. Sebagai peminat no.1 Raja Pop Malaysia ni, aku memang tak akan ketinggalan untuk mengambil tahu tentang perkembangannya.. Best jugak lagu Belenggu Rindu ni.. Lagu dan liriknya dari Hael Husaini dan Ezra Kong.. 


Pelajar Automotif belajar bagaimana memilih produk dengan betul melalui WD-40®

Monday, September 16, 2019
Pelajar Automotif belajar bagaimana memilih produk dengan betul melalui WD-40®  |  Tujuh orang pelajar dari School of Skills di Setia Alam baru-baru ini di dedahkan dengan kerja-kerja praktikal dalam kehidupan sebenar. WD-40® telah menganjurkan satu projek yang mencabar pelajar-pelajar untuk melibatkan diri dalam ilmu pengetahuan penyelengaraan dan pengubahsuaian pada kenderaan sebenar. Objektif utama projek ini adalah untuk mendidik para pelajar tentang teknik-teknik penyelengaraan dan pengubahsuaian yang praktikal serta cara memilih produk dengan betul. 


Resepi Ayam Masak Kicap Berkuah Sedap. Mesti Cuba!!

Sunday, September 15, 2019
Resepi Ayam Masak Kicap Berkuah Sedap. Mesti Cuba!!  |  Kalau datang angin rajin, habis semua menu nak dimasaknya. Tak kiralah kari daging atapun nasi lemak.. Itulah aku.. Hehe.. Biasanya kalau masak pun time hari cuti.. Itu pun kalau tak keluar kemana-mana.. Hari kerja bukanlah tak masak langsung tetapi jarang-jarang.. Biasalah, dah balik kerja tu bila dah rasa letih, tak kuasa dah nak bermesra-mesra dengan dapur.. Mesra dengan sofa lagi syok.. Haha!!

Minggu ni kerajinan tu lebih sikit berbanding sebelum ni.. Hari sabtu aku masak Tomyam Putih dan hari ini hajat hati nak masak gulai ayam tapinya bahan pulak tak cukup.. Nak keluar beli, memang malas la.. Encik suami pulak kerja.. Hurmm.. Lastnya masak ajelah Ayam Masak Kicap Berkuah.. Biasa masak simple jerk.. Kali ni kita masak lain sikit dari biasa.. Kali ni aku skodeng resepi dari blog Dari Dapur.. Jom aku turunkan resepinya disini.. 

ayam masak kicap

Resepi Ayam Masak Kicap Berkuah Sedap

Bahan-bahan
  • 8 ketul ayam (diperap dengan serbuk kunyit dan garam selama 15 minit)
  • 4 biji bawang merah**
  • 4 ulas bawang putih**
  • 1 cm halia**
  • 3 sudu besar cili kisar
  • 1/2 sudu besar asam jawa (ramas dan ambil airnya) - aku guna asam keping jerk sebab asam jawa tak de.. hehe
  • Kicap manis Kipas Udang
  • Minyak untuk menumis
  • 1 cawan air
  • Garam, gula dan serbuk perasa
Bahan-bahan tambahan
  • 1 biji bawang besar dipotong bulat
  • 4 biji cili merah/hijau - aku guna lada besar merah sebab tak nak pedas, anak nak makan oh!
  • 10 helai daun kari
Cara-Cara

  • Tumbuk bahan bertanda **.. Jangan blend tau nanti tak sedap.. Tapi aku blend jerk sebab malas.,. Haha!!
  • Goreng ayam yang diperap tadi separuh masak..
  • Tumis bahan tumbuk hingga naik bau.
  • Masukkan cili kisar dan masak hingga pecah minyak dengan api yang kecil
  • Masukkan air asam jawa/asam keping dan air. Biarkan mendidih hingga pecah minyak
  • Tambah garam, gula, serbuk perasa dan kicap secukup rasa. 
  • Masukkan ayam yang telah digoreng tadi dan gaul sebati.
  • Masukkan potongan bawang besar, lada dan daun kari.. Masak hingga bawang layu..
  • Siap untuk dihidangkan..

Ayam Masak Kicap Berkuah ni sedap dimakan bersama nasik yang panas.. Boleh bertambah-tambah tau.. Next, aku akan kongsi resepi Tomyam Ayam Putih lak ye.. Tengok kelapangan masa.. Hehe.. Ok, pada yang nak masak simple-simple bolehlah cuba resepi ni.. Memang sedap sehingga menjilat jari.. haha!! Selamat mencuba uolls..!!



Penyelesaian Terbaik Masalah Keputihan, Kegatalan dan Bau Pada Bahagian Intim Wanita Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

Wednesday, September 11, 2019
Penyelesaian Terbaik Masalah Keputihan, Kegatalan dan Bau Pada Bahagian Intim Wanita Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel  |  Assalamualaikum wbt.. Hai korang.. Lama betul rasa tak update story kat sini... Almaklumlah kebizian melanda sejak kebelakangan ni.. Ok, kali ni nak share dengan korang tentang bagaimana cara kita sebagai seorang wanita untuk menjaga bahagian intim kita dengan baik supaya tidak mengundang sebarang masalah ataupun penyakit sehingga hilang keyakinan diri..

ubat keputihan

Jangan ingat paras rupa dan badan sahaja ye harus kita beri perhatian dalam penjagaan diri.. Bahagian intim juga perlu dijaga dengan sebaik mungkin.. Buat semua wanita diluar sana, aku ingin tekankan disini bahawa penjagaan bahagian intim perlu diberi perhatian terutamanya bagi korang yang dah berkahwin.. Aku yakin, korang juga inginkan bahagian intim korang sentiasa berada dalam keadaan rapi dan bersih bukan? Kalau tak terjaga, mana mahunya berada dalam keadaan yang baik.. Betul tak? Jadi, kat sini aku nak kongsikan dengan korang cara bagaimana untuk menjaga bahagiaan intim dengan baik dimana ia adakah jalan penyelesaian terbaik bagi masalah keputihan, kegatalan dan bau pada bahagian intim dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

Penyelesaian Terbaik Masalah Keputihan, Kegatalan dan Bau Pada Bahagian Intim Wanita Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

ubat keputihan

Aku yakin ramai wanita diluar sana mengalami masalah dibahagian intim tetapi mungkin ada dikalangan mereka yang malu untuk bertanya atau mencari cara bagi menyelesaikan masalah tersebut.. Jangan malu ye kengkawan.. Kalau malu bertanya boleh sesat jalan tau.. hehe.. Jadi, carilah jalan penyelesaian tersebut supaya tidak mengundang masalah dan penyakit yang lebih serius..

Ada tak dikalangan korang mengalami rasa pedih ketika membuang air kecik, gatal dibahagian sulit secara berterusan, faraj berbau terutamanya selepas hubungan seks dan keluar cecair jernih, putih atau kuning yang dinamakan sebagai keputihan dari faraj? Jika korang mengalami situasi tersebut, korang boleh terdedah dengan BV (Bakteria Vaginosis).. Ini boleh menyebabkan seseorang itu hilang keyakinan diri.. Jangan bimbang kerana Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel dapat membantu anda! Penyelesaian terbaik masalah keputihan, kegatalan dan bau pada bahagian intim wanita adalah Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel..

Kembalikan Keyakinan Diri Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel


ubat keputihan

Kenapa perlu mengambil ubat preskripsi yang keras dan mempunyai banyak kesan sampingan sedangkan korang masih mempunyai cara semulajadi, selamat dan mudah untuk menghapuskan gejala-gajala tersebut.. Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel, korang dah tak perlu mengalami rasa pedih ketika membuang air kecil, kegatalan tiada lagi, bebas dari bau yang kurang menyenangkan, seluar dalam tidak rosak lagi dengan cecair yang keluar dari faraj dan tak perlu bergantung dengan ubat preskripsi lagi...

Kalau korang nak tahu, fungsi utama Gynofit ini adalah merawat Bakteria Vaginosis (BV) dan melembapkan bahagian intim wanita.. Apa punca sebenar Bakteria Vaginosis ini? Haaa antara puncanya adalah :-
  • Mengandung
  • Kencing Manis
  • Tekanan
  • Penggunaan Tampon
  • Sering terkena jangkitan di bahagian intim
  • Pengambilan pil
  • Antibiotik
  • Kolam renang
ubat keputihan

Gynofit adalah produk buatan Switzerland yang merupakan gel lembut, mudah dan efektif untuk merawat gejala dan menyelesaikan masalah BV daripada terus merebak rasa gatal, pedih, bau yang kurang menyenangkan dan kekeringan. Gynofit sejenis gel yang bukan sabun pembersih.. Ia dicipta oleh pakar sakit puan dan disyorkan oleh doktor di seluruh dunia yang telah terbukti berkesan secara klinikal dan selamat digunakan walaupun ketika mengandung.. Telah ramai yang mencubanya dan mendapat manfaat darinya...

Gynofit Acid Lactic Gel ini didatangkan dalam aplikator steril yang bersih dan selamat digunakan.. Satu kotak mengandungi 6 unit Gynofit.. Packagingnya sangat comel dan kecil molek.. Jadi, mudah nak  bawak ke mana sahaja.. Selit jerk dalam handbag dan boleh digunakan pada bila-bila masa diperlukan.. Lagi pun korang dah tak perlu nak fikir tenang pencemaran terhadap produk ni sebabnya packagingnya diyakini selamat..

Kebaikan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

ubat keputihan

Tahukah anda? Sekitar 10% - 30% wanita hamil akan mengalami Bakteria Vaginosis (BV) semasa mengandung.. Mempunyai BV semasa mengandung dapat meningkatkan risiko kelahiran pra matang dan bayi mempunyai berat yang rendah serta jangkitan rahim selepas bersalin. Jangan bimbang, Gynofit dapat membantu merawat Bakeria Vaginosis.. Nak tahu tak apakah kebaikan Gynofit? Haaa antara kebaikannya adalah :-
  • Lembut dan efektif
  • Mengandungi bahan semulajadi iaitu Lactic Acid dan Glycerin
  • Membenteras bakteria
  • Bebas pengawet dan bau
  • Sesuai digunakan selepas bersalin, menopous dan selepas menjalani rawatan kemoterapi
  • Bersih dan mudah digunakan
Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ini bertindak dengan cepat terhadap kegatalan dan iritasi serta menghalang bau yang tidak menyenangkan. Ia juga boleh mengawal flora faraj serta melindunginya apabila mengambil antibiotik.. Untuk penggunaannya pula, tiada sekatan penggunaan dan tiada interaksi dengan ubat lain.. Paling penting, Gynofit ni bebas hormon, bebas paraben dan bebas kimia berbahaya.. Jadi, korang boleh menggunakannya tanpa perlu ada rasa risau kerana ia selamat digunakan.

Kesan Penggunaan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

ubat keputihan

Untuk pengetahuan korang semua, Gynofit ni menggunakan sistem yang menggabungkan gliserin dan dua asid pelindung (levulinc dan anisic acid). Asid ini membantu menyeimbangi pH bahagian intim kita dan melindunginya daripada jangkitan bakteria. Antara kandungan Gynofit ini adalah aqua, propyleneglycol, hydroxyproply methyl cellulose, sodium lactate, lactic acid, glycogen, p-anisic acid, levulinic acid dan sodium hydroxide.

Antara kesan yang korang akan rasai selepas penggunaan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ini antaranya :-
  • Tiada lagi masalah ketidakselesaan di bahagian alat sulit
  • Kembalikan keyakinan diri
  • Menjadikan hubungan intim lebih memuaskan
  • Kawasan faraj menjadi lebih sihat dan bersih
Cara Guna Gynofit Lactic Acid Vagina Gel

ubat keputihan

Disyorkan pakai pada waktu malam dan rasai perbezaan pada keesokan harinya.. Ok, dalam penggunaan gel ni, ia akan diserap melalui membran mukus dimana ia dapat membuang sel kulit mati dan kulit menjadi lembap.. Bukan itu sahaja tau, ia juga dapat mengawal keseimbangan flora faraj dan pH kawasan intim.. Jadi, korang tak akan rasa kekeringan dan iritasi lagi.. 

Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ini juga menyokong perkembangan tisu, bebas daripada masalah walaupun ketika mengandung atau menyusu, menghindar vaginosis serta hubungan seksual menjadi lebih memuaskan. Oh ya, untuk maintenance tips bagi mengelakkan masalah berulang, 2 aplikator setiap selepas datang bulan.. Harus diingat ye, dilarang sama sekali menggunakan gel faraj ini ketika datang bulan.. Paling best, remaja perempuan (anak dara) juga boleh menggunakan produk ini.. Haaa bukan kita yang dah kawen je boleh guna tau.. Anak dara pun boleh!

Testimoni Penggunaan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel Daripada Lea Azleeya


Orite, aku sendiri dah cuba Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ni dan aku akui keberkesanannya.. Pada mulanya agak takut jugak nak cuba.. Almaklumlah, cara gunanya agak berbeza.. Biasanya aku hanya guna pembersih keintiman wanita jerk.. Now, aku teruja nak cuba gel faraj Gynofit ni pulak sebab tengok feedback dari penguna lain sangat positif.. Mulanya ingat agak susah untuk gunakan gel faraj gynofit ni, rupanya bila dah ikut step yang betul, mudah sahaja.. Tekstur gelnya pun sangat lembut... 

Pengalaman kali pertama menggunakannya, aku pilih untuk guna pada waktu yang disyorkan iaitu pada waktu malam... Bila bangun pagi, memang betul aku dapat merasai keselesaannya... Tiada lagi masalah ketidakselesaan di bahagian keintiman dan aku rasa lebih bersih... Ini membuatkan aku rasa lebih yakin pada diri aku untuk melalui sepanjang hari dan berhadapan dengan orang ramai.. Satu lagi aku suka sangat packagingnya yang kecil molek sebabnya mudah aku bawak kemana sahaja.. Tak seperti pencuci kewanitaan dimana aku terpaksa angkut botol yang agak besar untuk kesana sini.. Sangat leceh!! 

Masalah Kawasan Intim Selesai Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel.. Gel Faraj Yang Diyakini Selamat Dan Berkesan Oleh Pakar Sakit Puan!

ubat keputihan

Bagi korang yang bergelar wanita yang mempunyai masalah bahagian keintiman, janganlah malu atau segan untuk mencari jalan penyelesaian bagi masalah keintiman yang korang hadapi.. Kalau malu dan buat tak tahu, kelak ia boleh mengundang kepada masalah atau penyakit yang lebih serius.. Jadi, carilah jalan penyelesaian bagi masalah korang tu dan aku sangat recommend korang guna Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ni kerana gel faraj ini diyakini selamat dan berkesan oleh pakar sakit puan... Tak perlu ragu untuk mencubanya.. Kembalikan keyakinan diri anda dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel.. Oh ya, gel faraj ini juga dibekalkan di hospital swasta terutamanya..


Untuk dapatkan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ini dan info lanjut tentang produk, sila layari :-

💬 Telefon : 03-8210 5261  |  012-317 6022
💬 Email : info@vinovapharma.com


Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api Sedap.. Wajib Cuba!

Tuesday, September 10, 2019
Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api Sedap.. Wajib Cuba!  |  Berkurun dah kot tak masak resepi ayam masak lemak cili api ni.. Entah bila last aku masak masakan ni.. Cuti baru ni teringin pulak nak makan dan terus aje arahkan encik suami beli bahan-bahan yang tak ada dalam freezer.. Nasib baik member on jerk dengan selera aku ni.. Haha!! Biasa dia request lauk kari.. Isk tak jemu agaknya.. Huh!! Kali ni tukar la sikit selera kan.. Kita makan menu yang pedas meletop pulak.. Pedas keh?? Hehe..

masak lemak kuning
Ini jerk la gambo yang ada!! Ahakz..

Adeh, terlupa nak snap gambar lauk yang lebih proper.. Nasib jugak la ada gambar ni.. Kalau tak, kena pinjam gambar orang lain.. Opsss!! Haha.. Ok, macam biasa bila dah lama tak masak satu-satu jenis lauk tu, mesti nak kene google resepinya.. So, blog yang aku tuju terlebih dahulu sudah semestinya blog kak azie kitchen.. Aku serasi dengan resepi di blognya.. Setakat ini semuanya menjadi dan sedap.. Alhamdulillah.. Tq Kak Azie.. Muaxxxx ciked! Kali ni aku cuba resepi Ayam Masak Lemak Cili Api Yang Sedap dan Wajib Cuba! Jom check resepinya.. Resepi derhaka ni.. Haha.. Kalau ikut betul rasanya lagi sedap kot.. Aku ni tau nak senang jerk kejenye.. Kehkeh!!

Ayam Masak Lemak Cili Api

Bahan-Bahan
1/2 ekor ayam - dipotong beberapa bahagian
1 kotak santan jenama Adabi
2 keping asam keping
1 helai daun kunyit - hiris halus
1 batang serai - diketuk
Garam secukup rasa

Bahan Kisar
8 biji cili api hijau
5 biji cili api merah
1 inci kunyit hidup
2 ulas bawang merah
1 batang serai

Cara-Cara

  • Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan kisar sehingga agak masak
  • Masukkan ayam, kacau rata hingga sebati..
  • Masukkan santan cari dan masak sehingga mendidih... Masukkan asam keping. (aku isi 2 keping asam keping sebabnya asam keping aku tu kurang masam.. hehe)
  • Bila ayam dah empuk, bolehlah masukkan daun kunyit yang dihiris halussss..
  • Kemudian tambahkan santan pekat. Selepas masukkan santan pekat, masak dalam 6-8 minit sahaja.. Tutup api dan terus di kacau..
  • Kemudian buka api perlahan sahaja supaya kuah mendidih kecil agar tiada buih-buih cinta dalam kuih.. hehe.. 
  • Last sekali, sesuaikan rasa masam, masin, manisnya... Kalau rasa tak masin, tambah la garam ye..
  • Bila dah nampak kuah pekat dan terbit minyak, bolehlah ditutup api dan sedia untuk disantap.. Hiks..

Alhamdulillah menjadik aku punya masakan kali ni.. Lemak cukup, masin cukup, pedas cukup.. Perfect.. Pape pun kene terima kasih pada Kak Azie ni.. Banyak bantu aku dalam masakan.. Hiks.. Bila masak pedas, mesti anak tak boleh makan.. Jadi, aku gorenglah ayam kunyit kacang panjang dengan harapan dorang makan.. Tapi hampeh, tak jugak mahu makan.. Susah betul la dorang ni nak makan nasik.. Kalau biskut tu laju jerk.. Memang budak-budak cenggitu ek.. Susah hati aku.. Huh..

masak lemak kuning


Ini untuk anak.. Hehe.. Nama jerk untuk anak tapi mak bapaknya jugak perabis.. Huhu.. Oklah, next episod aku share resepi lain pulak ye yang aku dah cuba.. Insyaallah.. :) Pape pun korang try la dulu ye Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api Sedap ni.. Wajib Cuba tau! Selamat mencuba..



Lirik Lagu Hatiku Milikmu - Siti Nordiana

Sunday, September 01, 2019
Lirik Lagu Hatiku Milikmu - Siti Nordiana  |  Tak dinafikan penyanyi Siti Nordiana kini semakin meningkat naik namanya.. Kalau pasang radio tu, sana sini pasang lagu dia.. Lagu dia pun banyak yang best-best sekarang ni.. Lebih up to date dan diberi nafas baru.. Aku sendiri pun suka dengar lagu-lagu nyanyian Siti Nordiana.. Salah satunya adalah lagu Hatiku Milikmu.. Lirik dia best dan melodinye pun best.. Time bujang dulu, kalau lirik cenggini dah beri 1000 makna pada aku.. Haha!!

foto : google 
Lirik Lagu Hatiku Milikmu
Siti Nordiana

Aku telah merasakan
Pahitnya kau tinggalkan
Pernahkah di hatimu mencintaiku?
Takkan pernah habis kasihku padamu
Selama jiwaku masih untukmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah kucuba dan kurasakan
Tapi 'ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun di sini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan hatimu untukku
Hatiku milikmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah kucuba dan kurasakan
Tapi 'ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun di sini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan hatimu untukku
Hatiku milikmu
Hatiku milikmu




Giveaway-02 by Ematunz

Saturday, August 31, 2019
Giveaway-02 by Ematunz  | Lepas umum pemenang untuk first giveaway, ematunz.blogspot.com terus buat second giveaway.

Hadiah kali ni lain machiam sikit, iaitu gambar portrait digital. Jika terpilih, uols boleh dapatkan sendiri punya gambar siap edit, ala ala lukisan gittuw, boleh guna letak kat wallpaper ke, default photo pun boleh tau. 

Klik gambar di bawah kalau nak join Giveaway-02:


Hadiah apa tu? Hah, pinjam japp gambar ematunz, ini adalah contoh hadiah (dalam bentuk gambar siap edit) seperti dibawah :

Lukisan digital oleh Aeisha Lisa

Semoga terpilih. Thank you sudi join giveaway ematunz.blogspot.com.




ARWA Minuman Tambahan Yang Sedap No.1 Untuk Kulit Berasaskan Makanan Sunnah

Tuesday, August 27, 2019
ARWA Minuman Tambahan Yang Sedap No.1 Untuk Kulit Berasaskan Makanan Sunnah  |  Assalamualaikum.. Hai korang! Ada bende yang aku nak share dengan korang ni.. Baru-baru ni aku diperkenalkan dengan satu brand minuman tambahan ni.. Rasa dia memang best sangat.. Sekali minum, eh! rasa nak lagi.. Rasanya kalau ikut hati, habis sekotak sehari.. haha.. Serius sedap.. Nak tau tak minuman apa yang aku minum? Haa minuman itu adalah ARWA, minuman tambahan yang sedap No.1 untuk kulit berasaskan makanan sunnah..



ARWA Minuman Tambahan Yang Sedap No.1 Untuk Kulit Berasaskan Makanan Sunnah

Tidak dinafikan dipasaran sekarang terdapat pelbagai jenis minuman tambahan yang dijual.. Namun begitu aku nak korang tahu ARWA merupakan minuman tambahan yang agak special berbanding yang lain kerana ia adalah minuman yang boleh di minum setiap hari oleh seisi keluarga.. Apa yang menariknya lagi, minuman ini mengetengahkan penggunaan pelbagai jenis makanan sunnah di dalam satu sajian seperti kurma, madu, habbatus sauda, kismis, zaitun, delima dan lain-lain lagi yang benar-benar telah menjadikan minuman ARWA ini lain daripada yang lain. Boleh minum di rumah dengan keluarga.


Kalau korang nak tahu, minuman ARWA ini bukan sahaja sedap malah dapat memberi fungsi tambahan lain yang tidak disangka-sangka.. Sebagai contoh ARWA Coklat Kurma dapat membantu memulihkan pesakit ekzema terutamanya di kalangan kanak-kanak manakala ARWA Susu Kurma Strawberi pula dapat membantu menambahkan susu badan untuk para ibu yang sedang menyusukan anak dan ARWA Coklat Mocha pula dapat melawaskan perut bagi mereka yang menghadapi masalah kurang lawas sekaligus dapat mengempiskan perut yang buncit..

Ok, sepertimana yang aku katakan tadi, minuman ARWA ni didatangkan dalam 3 perisa iaitu :-
  • ARWA Susu Kurma Strawberi
  • ARWA Minuman Coklat Kurma
  • ARWA Minuman Coklat Mocha
ARWA Susu Kurma Strawberi

ARWA Minuman Coklat Kurma

ARWA Minuman Coklat Mocha

Aku suka ketiga-tiga perisa ARWA ni.. Setiap perisa memberi rasa istimewa yang tersendiri.. Selalunya aku hanya layan minuman bercoklat sahaja.. Tapi untuk ARWA, perisa strawberinya pun aku layan sebabnya sedap sangat rasa dia.. Sweet-sweet gitu!!


ARWA Berasaskan Makanan Sunnah

Sebut sahaja makanan sunnah, kita dah dapat bayangkan betapa berkhasiatnya setiap makanan sunnah itu.. Bila digunakan di dalam minuman tambahan, sudah pastinya minuman tersebut memberi banyak manfaat kepada kita kan.. Jadi, ARWA sememangnya minuman tambahan yang kaya dengan makanan sunnah.. Jom kita lihat khasiat bagi setiap makanan sunnah yang terkandung di dalam minuman ARWA ini..


Kurma
  • Menguatkan memori
  • Membekalkan tenaga dengan segera
Madu
  • Melembapkan kulit
  • Menyembuhkan luka
Kismis
  • Mencerdaskan minda
  • Membaiki tona wajah dan keanjalan kulit
  • Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi
Delima
  • Baik untuk kesihatan usus
  • Mampu melindungi dan memperbaiki sel kulit mati dari dalam
  • Mengatasi kulit bermasalah dan mengatasi kulit kering
Buah Zaitun
  • Merawat kerosakan rambut
  • Mencegah kulit daripada penuaan
  • Mengatasi masalah kulit jerawat dan parut
Habbatus Sauda
  • Meningkatkan stamina
  • Menambahkan susu badan
  • Merawat ekzema dan asma
Za'faran
  • Menguatkan daya ingatan
  • Menghindarkan batuk dan selsema
  • Merawat kulit bermasalah secara lembut dan semulajadi
Al Manna
  • Mampu merendahkan tahap kolestrol
  • Amat sesuai untuk pembesaran kanak-kanak
  • Meredakan ketidakselesaan perut dan tekak

Kebaikan Minuman Tambahan Arwa

Bila dapat tahu dalam minuman ARWA ni terkandung pelbagai jenis makanan sunnah, aku memang terus aje decide untuk cuba.. Alhamdulillah memang tak mengecewakan bilamana rasanya sangat sedap.. Tambahan lagi minuman ini sememangnya berkhasiat dan memberi banyak manfaat kepada kesihatan terutama kulit.. ARWA ni minuman no.1 untuk kulit tau.. Haaa jangan tak tahu.! Jom lihat kebaikan yang ada pada setiap minuman ARWA ini..


1. ARWA Susu Kurma Strawberi

ARWA Strawberi ini merupakan susu kambing berperisa strawberi. Ia mengandungi vitamin C dan 8 makanan sunnah seperti delima, madu, habbatus sauda, kismis, buah zaitun, al manna dan za'faran. Antara kebaikan yang ada pada minuman berperisa strawberi ini antaranya :-
  • Mencerahkan kulit
  • Mengurangkan jerawat
  • Membatu meningkatkan sistem imun badan
  • Anti-Penuaan
  • Imunisasi badan
  • Memberi tenaga
  • Menaikkan hemoglobin (Hb)
  • Membantu masalah penghadaman antioksidan


2. ARWA Minuman Coklat Kurma

ARWA Coklat Kurma ini pula merupakan keluaran terbaru daripada Imanni Skinz, sebuah syarikat bumiputera yang diusahakan oleh anak tempatan. ARWA Minuman Coklat Kurma tanpa gula putih dan maltodekstrin ini bukan saja sedap malah boleh membantu memberikan khasiat untuk kesihatan dan kecantikan kulit.. Apa specialnya dengan minuman coklat kurma ini adalah ia boleh diminum oleh kanak-kanak.

Kalau korang nak tahu, ARWA Coklat ini bukanlah susu coklat biasa-biasa tetapi ianya minuman coklat yang di ekstrak dari buah koko dan di tambah dengan 8 jenis makanan sunnah seperti delima, madu, habbatus sauda, kismis, buah zaitun, al manna dan za'faran. Antara kebaikannya :-
  • Penggalak susu ibu
  • Memberikan tenaga
  • Melegakan sembelit
  • Membantu merawat ekzema dan gatal-gatal
  • Khasiat untuk ibu hamil / menyusu meningkatkan IQ anak
ARWA Coklat Kurma ni special sikit sebabnya ia berkesan sebagai milk booster hingga boleh ke tahap bengkak susu.. Dah ada tau testimoni dari pengguna ARWA ni dimana susu badan mereka tidak drop walaupun berpuasa malahan semakin bertambah.



3. ARWA Minuman Coklat Mocha

Di awal tadi aku dah cite tentang ARWA Coklat Mocha ni kan dimana ia dapat melawaskan perut bagi mereka yang mempunyai masalah penghadaman dan juga perut buncit.. So, kalau rasa ada masalah tersebut bolehlah try coklat mocha ni.. Sedap tau.. Selain mengandungi 8 jenis makanan sunnah, ARWA Coklat Mocha ni juga terkandung bahan aktif Garcinia Cambogia dimana ia terkandung Asid Hidroksi Sitrik (HCA) yang bertindak sebagai bahan yang merencat selera makan dan mengurangkan berat badan serta HCA pula mengurangkan aktiviti penting enzim ATP-Citrate Lyase yang terlibat dalam metabolisme lemak. Antara kebaikannya pula :-
  • Mempercepatkan pengecutan rahim semasa proses berpantang dan menambah susu badan
  • Meningkatkan hormon sorotonin dalam otak untuk mengurangkan rasa lapar dan memberikan tenaga
ARWA Coklat Mocha ini tidak sesuai untuk ibu hamil dan kanak-kanak dan ianya hanya sesuai untuk kaum lelaki dan wanita dewasa yang tidak hamil dan tidak menyusu sahaja.. 

Oh ya, untuk ARWA Coklat Kurma dan ARWA Susu Kurma Strawberi pula ia sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga beermula dari usia 10 bulan dan ke atas. Untuk kanak-kanak dalam usia yang masih kecil, disarankan hanya diberi 1/2 sachet sahaja.. ARWA Coklat Kurma boleh membantu masalah ekzema dan turut membantu dalam menambahkan susu ibu (milk booster) begitu juga dengan Susu Kurma Strawberi boleh dijadikan sebagai milk booster.

Testimoni Pengguna Minuman ARWA





Minuman Tambahan ARWA Untuk Kesihatan dan Kecantikan Kulit

Apa maksud ARWA ni ye? Haa kalau korang nak tahu, ARWA ni maksudnya adalah memberi minum sampai puas, segar, terpenuhi dan menyenangkan. Dok bercerita pasal  ARWA dari tadi, last-last baru nak cite tentang maksudnya kan.. Hehe..

Happy gile kan bila dapat minum minuman yang super duper sedap ni dan dalam masa yang sama juga dapat memberikan semua khasiat yang ada untuk tubuh kita.. Serius sedap sangat minuman ARWA ni dan rasanya pun tak terlalu manis.. Ngam-ngam kata orang.. Selain rasanya yang sedap, aku juga tertarik dengan packagingnya terutamanya kotak minuman ini sangatlah menarik perhatian.. Designnya saja dah boleh menambat hati pengguna.. Tu belum rasa lagi.. Kalau dah rasa memang  nak lagi dan lagi..


Didatangkan dalam bentuk sachet yang mudah dibawa kemana-mana sahaja.. Jadi, tak perlu nak bawak botol yang besar atau bekas yang besar semata-mata nak menikmati ARWA ni.. Ambil dua tiga sachet, campak jerk dalam handbag.. Bila-bila masa saja boleh bancuh dan minum.. Kalau korang nak tahu, minuman ini sangat bagus kerana tanpa Maltodekstrin, tanpa gula putih dan rendah kalori. Ia digantikan dengan gula nano yang lebih rendah kalori dan lebih selamat.

Jom rawat masalah ekzema dengan ARWA, insyaallah dengan izin ALLAH.. Setidak-tidaknya anak akan minum dengan rasa sedapnya dan semakin sihat dalam satu masa. Bagi penggemar minuman coklat dan susu macam aku ni, jom pakat cuba produk ARWA yang ohsemnessss ni.. Aku yakin korang akan sukakannya.. Sekali cuba pasti nak lagi! Moh kita pakat sokong produk muslim yang diusahakan oleh anak tempatan ini..

Cara Penyediaan Minuman ARWA


Boleh juga dipelbagaikan sajian dengan lebih menarik.. Ikuti resepi smoothie dibawah..




Harga Minuman ARWA
Harga Asal : RM35
Harga Promosi : RM28

( 1 kotak : 10 sachet x 25gram )


Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Lirik Lagu Perasaanku - Fieya Julia

Monday, August 26, 2019
Perasaanku - Fieya Julia  |  Hi guys! Perasaanku nyanyian Fieya Julia ni serius aku tak pernah dengar sebelum  ni.. Aku  tahu kewujudan lagu ni pun disebabkan kawan aku yang sorang ni.. Nampak sangatlah aku tak ikuti perkembangan muzik kan.. Yang aku tahu muzik lama-lama.. Orang lama kah?? Haha.. Btw, lagu ni best juga bila di dengar.. Lirik dia pun syahdu sangat.. Kehkeh.. So, kire boleh layan la lagu ni.. Kalau karaoke ok tak? Ahakz..

foto : google


Lirik Lagu Perasaanku
Fieya Julia

******

Jika aku tak lagi engkau merindu katakan padaku
Sungguh aku merasakannya darimu

Jika aku tiada dalam hatimu
Tak perlu kau buntu
Tak usah kau pertahankanya untukku
Lepaskan saja aku

Dan bila ku sedang berduka
Kau hadir bagaikan tiada apa
Sungguh aku tak mengerti
Siapa diriku sebenarnya dihatimu

Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah
Salahkah ku ingin rasa bahagia

Selalu dicinta sentiasa
Ingin kau ada selalunya

Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah
Salahkah ku ingin rasa bahagia

Selalu dicinta sentiasa
Ingin kau ada selalunya
Ingin kau ada selalunya





Legend Age Lipstick - Gincu Bibir 4 dalam 1 Dari Bahan Semulajadi Yang Selamat Digunakan

Monday, August 26, 2019
Legend Age Lipstick - Gincu Bibir 4 dalam 1 Dari Bahan Semulajadi Yang Selamat Digunakan | Hola!! Hi guys.. Cuaca sekarang ni tak menentu kan.. Kejap panas terik, kejap hujan.. Kalau time panas tu memang nak kena minum air masak banyak-banyak.. Kalau tak kering habis bibir dan kulit.. Untuk bibir, alhamdulillah sekarang aku dah ada 'teman' sebagai penyelamat bibir kering dan merekah.. Nak tau siapakah teman itu? Hehe.. Now untuk jaga bibir aku supaya sentiasa lembap dan helok, aku guna Legend Age Lipstick.. Bagus tau lipstick ni.. Gincu bibir 4 dalam 1 tau diperbuat daripada bahan semulajadi yang selamat digunakan.. 4 dalam 1 tu yang menarik!!


Legend Age Lipstick - Gincu Bibir 4 dalam 1 Dari Bahan Semulajadi Yang Selamat Digunakan

Apa yang 4 dalam 1 tu.. Haa kalau korang nak tahu keistimewaan Legend Age Lipstick ni fungsinya 4 dalam 1 iaitu boleh digunakan sebagai lip balm atau dalam bahasa melayunya pelembap bibir.. hiks.. Selain itu, boleh digunakan juga sebagai natural colour lipstick, hidrating lip mask dan juga sunscreen dengan SPF... Guna satu lipstik aje dapat 4 manfaat.. Bagus kan? Wajib standby kat rumah kita dan juga dalam handbag.


Legend Age Lipstick ni diperbuat daripada bahan semulajadi yang bermanfaat seperti beeswax, west indian cherry essence, minyak vitamin E dan titanium dioxide.. Yang bestnye lipstik ni dapat merawat bibir kering, pecah, merekah dan kusam.. Walaupun ianya diberi gelaran lipstik, tak semestinya hanya untuk kaum hawa ye.. Ia sesuai untuk wanita dan juga lelaki tak kira peringkat umur dan juga selamat digunakan oleh kanak-kanak serta wanita hamil.

Kelebihan Legend Age Lipstick

Seperti yang aku katakan tadi, Legend Age Lipstick ni diperbuat daripada bahan semulajadi dan tidak mengandungi artificial and harmful chemicals seperti parafin atau plumbum.. Teksturnya yang berwarna kuning juga diperbuat daripada bahan semulajadi yang menjadikan bibir sihat dan menarik..


Setiap produk yang kita pakai mesti kena tau kandungannya sama ada bahaya atau tidak digunakan.. Macam lipstik jugak, kenalah tau apa kandungannya kan.. Cuma kadang tu, kita ni jenis malas nak amek tahu pun.. Janji cantik jerk, kita onz terus.. Haa kalau korang nak tahu, kaum wanita yang memakai lipstik ni menelan antara 4 hingga 9 paun gincu tau sepanjang hayat.. Jangan tatau ye kaum hawa... Sekiranya lipstik yang kita pakai tu mengandungi bahan kimia, maka yang kite telan itu adalah bahan kimia yang berpotensi membahayakan kesihatan kita dan sekiranya mengandung, akan membahayakan juga kandungan kita..

Untuk itu, Legend Age Lipstick ini telah diuji dan diyakini selamat digunakan kerana ramuan semulajadinya yang sihat dan bermanfaat sesuai untuk kanak-kanak dan juga wanita hamil.. Lipstik ini juga tidak diuji pada haiwan sama sekali.. Itu yang bagusnya..


Seperti yang aku katakan tadi, Legend Age Lipstick ini adalah sebagai penyelamat bagi aku mungkin bagi korang jugak kerana ia boleh merawat bibir merekah, kering, gelap, kusam dan pecah.. Madu lebah yang terkandung dalam lipstik ini menghasilkan penghalang yang membantu mengunci kelembapan, meningkatkan penghidratan dan menghasilkan pertumbuhan semula sel kulit.. Manakala ekstrak ceri pula kaya dengan zat besi dan vitamin C yang mudah menyerap ke dalam kulit, meningkatkan warna merah jambu yang sihat pada bibir..

Cara Guna Legend Age Lipstick

Nak guna Legend Age Lipstick ni nak kene betul juga caranya.. Kalau tak betul caranya mau rosak lipstiknya... Jadi, korang kene baca step cara guna kat bawah ni ye..

  • Putar lipstik hanya 1cm sahaja kerana lipstik ni tiada bahan kimia yang digunakan untuk menguatkan tekstur lipstik.. Jadi, ianya sangat lembut seperti lilin.. Jangan putar lebih dari 1cm kerana ia boleh patah atau rosak semasa digunakan..
  • Apply 2-4 layer pada bibir.. Lapisan yang pertama untuk menghidratkan bibir manakala lapisan yang seterusnya untuk memastikan intipati ceri diserap supaya bibir kelihatan merah jambu.. Untuk bibir lebih merah, boleh sapu lebih dari itu.. 
  • Tunggu 2 minit untuk dapatkan kesan.. Untuk mendapatkan warna yang sebenar, kene tunggu kira-kira 2 minit.. Warna akan kelihatan berbeza berdasarkan kepada tahap pH kulit setiap individu.. Sekiranya warna merah menjadi lebih gelap menandakan tubuh seseorang itu berasid manakala merah jambu menunjukkan badan seseorang beralkali..

Best ke Legend Age Lipstick ni?


Kalau korang tanya aku best ke idok Legend Age Lipstik ni, ofkoslah best.. Lipstik 4 dalam 1 tu!! Mana mungkin guna satu lipstik aje dalam 4 manfaat dalam 1 masa.. Pengalaman aku sendiri dengan Legend Age Lipstick ni, pada mulanya aku nak tak nak jugak pakai sebabnya kebiasaan bila aku pakai lipbalm ni, aku akan rasa tak selesa, bibir jadi berminyak yang amat dan rasa tebal jerk bibir.. Memang tak best.. Lastnya aku cuba jugak dan hasilnya aku sangat suka dengan lipbalm ni.. Teksturnya tak berminyak dan sangat selesa bila digunakan.. Paling best bibir jadi lembap jerk..


Sebenarnya memang aku ada masalah bibir kering dan ada kalanya sampai merekah luka.. Ada yang suggest aku guna lip balm tapi aku sendiri tak selesa dengannya.. Sampailah aku diperkenalkan dengan Legend Age Lipstick ni barulah tergerak hati nak cuba.. Yess bila aku cuba aku memang sukakannya.. Bibir aku lebih terjaga dan sentiasa lembap.. Tak de dah bibir kering sebabnya lipstik ni merawat bibir aku dengan baik.. Alhamdulillah.. Lagi pun lipstik ni selamat digunakan.. So, tak de la risau sangat..

Selain itu, aku suka packagingnya.. Casing lipstik ni sangat kemas dan teksturnya pun terjaga dengan baik.. Bila tengok teksturnya, aku sebenarnya tak sangka yang ia memberikan kesan pinkish bila kita apply kat bibir.. Tetapi ikut atas bibir jugak ye.. Cam bibir aku agak gelap, so tak nampak la sangat pinkishnye.. hehe.. Siapa yang bibir cerah tu mesti nampak lebih cantik bila pakai lipstik ni.. Its ok, walaupun bibir gelap aku tetap bersyukur sebab tiada cacat cela pada bibir aku.. Hiks..

Atasi Masalah Bibir Kering Dengan Legend Age Lipstick


Ok, bagi korang yang mempunyai masalah bibir kering, merekah, pecah, kusam ataupun gelap cam bibir aku ni, korang boleh settlekan masalah tersebut dengan Legend Age Lipstick ni.. Nama pun dah Legend, haruslah boleh selesaikan masalah bibir dengan baik.. Bibir akan terawat dengan baik.. Tapi janganlah korang harapkan dengan penggunaan sekali saja bibir korang dah sihat dan cantik.. Agak-agak la wei!! Kenalah konsisten pakai, barulah dapat bibir yang menawan.. hehe.. Tapi kesan melembap tu memang terbaik.. Jangan lupa dapatkan Legend Age Lipstick tau..


HARGA LEGEND AGE LIPSTICK
RM 135.00 MYR
$32.30 USD


Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram



Rahsia Tidur Lena Dengan Bantal Das Abdul Global

Friday, August 23, 2019
Rahsia Tidur Lena Dengan Bantal Das Abdul Global | Holaaaa!! Uih seminggu dua ni selesa betul aku tidur tak macam sebelum ni.. Rasa cam tidur dekat hotel jerk.. Mana taknya, aku sekarang dah menukar bantal tidur aku yang biasa kepada yang luar biasa.. Bantal apa agaknya tu ye.. Haaa kalau korang nak tau rahsia tidur lena aku adalah disebabkan bantal empuk ala-ala hotel iaitu bantal Das Abdul Global.. Memang wajib beli dan letakkan dalam bedroom di rumah sendiri kan.. Rasanya ramai yang dah familiar dengan jenama bantal ni kan.. Femes kot jenama ni.. Bila sebut aje bantal tidur terus teringat Das Abdul Global (DAG).. Ingat DAG, ingat bantal hotel.. hah gittewww!! Apa yang bestnya dengan bantal DAG ni? Jom aku story kat korang..

   
Bantal Das Abdul Global Empuk Dan Selesa

Nak dijadikan cerita, baru-baru ni aku sekali aku aku mengalami sakit belakang dan juga leher dek kerana bantal tidur aku agak keras dan dah lama tak bertukar.. Bila dah selalu sangat mengalami masalah tersebut, aku apa lagi riki-riki la bantal tidur yang best dan empuk.. Kebetulan pulak ada kawan rekemen beli bantal Das Abdul Global.. Katanya bantal DAG ni macam bantal kat hotel tu.. Perghh memang syok la tidur kalau camtu.. Mau tak bangun  nanti ni.. Haha..


Bila dah tau tentang bantal DAS Abdul Global ni terus aje order tanpa bertangguh.. Tak sabarnya nak dapatkan tidur yang selesa time tu.. hehe.. Nak order kena isi form dekat laman web mereka.. Lepas tu tunggu pihak HQ hubungi kita melalui whatsapp dan seterusnya reseller yang berdekatan akan COD bantal kepada kita.. Andai kata dekat kawasan korang takde reseller, maka pihak HQ akan hantar pesanan korang melalui pos.. Alhamdulillah, kat tempat aku ada reseller DAG.. Servis memang cepat dan terbaik daripada pihak HQ hinggalah ke Reseller.. Sangat puashati..


Untuk permulaan ni aku hanya beli satu biji bantal sahaja dahulu sebagai percubaan.. Hehe.. Aku macam biasala, kalau beli pape kene cuba dulu.. Kalau ok, baru repeat order.. Hiks.. Bila bantal DAG dah sampai ke tangan aku, kemain tak sabar aku nak cuba.. Yang pastinya bantal DAG ni sangatlah empuk dan selesa weh!! DAG ni banyak banyak jenis sebenarnya tapi kali ni aku pilih yang H-Class Classic.. Bantal ni bukan saja empuk dan selesa tapi bantal ni juga mempunyai ciri-ciri hygiene tak berdebu dan anti alergik.. Memang sangat recommended kerana Das Abdul Global adalah antara brand bantal terbaik di Malaysia..

Kelebihan Bantal H-Class Classic

H-Class Classic merupakan koleksi bantal 4 bintang.. Mempunyai ciri-ciri hygiene yang tidak berdebu dan anti alergik.. Bantal ini sangat bagus untuk mereka yang mempunyai masalah asma.. Bantal ini juga sangat selesa, tidak panas, lembut dan gebu dimana ia diperbuat daripada bahan yang empuk sesuai dengan tesktur kepada dan bahu.. Bantal ini mudah untuk dicuci dan dijaga.. Ia tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang boleh menyebabkan bantal menjadi lembab, busuk, gatal dan tekstur dalaman menjadi lembik.. Boleh dibasuh menggunakan washing machine..


Material : Polyester (Fiber) Hollowfill
Saiz bantal : 19" x 29"
Berat : 900gram

Ok, untuk bantal H-Class-Classic ni harga memang mampu milik dan bersesuaian dengan bajet aku.. Banyak jenis lagi sebenarnya jenis lain yang boleh korang pilih mengikut bajet dan keselesaan masing-masing.. Kalau korang nak jugak macam aku ni, korang boleh beli dengan harga seperti dibawah ni.. Murah weh!! Berbaloi-baloi.. Lagi pun bantal DAG ni senang dan mudah untuk dijaga.. Tidak perlu bersusah payah atau memerlukan alatan khas, cukup sekadar dibasuh dengan menggunakan mesin basuh ataupun boleh dijemur sahaja.. Dengan penjagaan yang baik, bantal ini boleh bertahan sekurang-kurangnya 2 tahun..


Rahsia Tidur Lena Dengan Bantal Das Abdul Global

"A good pillow is key to a good night;s sleep. Everyone must choose a right pillow for a better sleep couse good pillow is as important as having a comfortable, supportive mattress for a good night's sleep"..


Rahsia tidur yang lena adalah dengan bantal yang empuk.. Inilah rahsia tidur lena aku.. Bantal Das Abdul Global, bantal untuk tidur lena dengan selesa... Boleh terlajak tidur tau dengan bantal Das Abdul Global ni.. Haha.. Kalau korang nak tahu, DAG ini adalah antara jenama bantal taraf hotel yang terbaik di Malaysia dan bantal hotel DAG ini amat berkualiti tinggi.. Tak rugi beli bantal DAG ni sebabnya ia menjaminkan keselesaan dan tidur yang lena.. Tak de lagi dah masalah sakit leher ke, sakit kepala ke.. Semuanya dapat diatasi dengan bantal DAG ini..


Bagi korang ada masalah tidur tu, bolehlah cuba bantal DAG ni ye.. Mana tau ianya dapat menyelesaikan masalah tidur korang tu.. Cam aku sendiri dah cuba dan ianya memang dapat solve problem yang aku hadapi.. Terdapat banyak pilihan bantas Das Abdul Global ni antaranya :-
  • Polyester Helix DAG
  • H-Class Classic
  • H-Class Pro
  • Microfiber M3
  • Cong Codei
  • Organic Pillow
  • Memory Foam
  • White Duck Down Feather

Lagi mahal harganya lagi berkualiti bantalnya.. Jadi, pilihan ditangan korang.. Mengikut bajet dan keselesaan.. Jom pakat guna bantal hotel DAG pillow ni untuk dapatkan tidur yang lena dan selesa.. Aku dah, korang bila lagi tu?


Oklah, untuk dapatkan bantal DAG ni korang boleh terus layari laman web mereka untuk membuat tempahan.. Ingat ye, bantal yang baik adalah kunci kepada tidur malam yang lena dan selesa... Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-