Top Social

Image Slider

Eversoft Micellar Cleansing Water Dengan 100% Ekstrak Tumbuhan Organik Menanggalkan solekan Dengan Mudah

Friday, August 02, 2019
Eversoft Micellar Cleansing Water Dengan 100% Ekstrak Tumbuhan Organik Menanggalkan solekan Dengan Mudah  |  Kosmetik merupakan salah satu elemen daya tarikhan seorang wanita. Solekan seperti pembayang mata, celak, maskara dan barangan kosmetik lain menyerlahkan kecantikan pada mata serta menaikkan seri pada wajah. Sudah menjadi trend bagi kebanyakan pengguna terutamanya wanita dan gadis untuk menggunakan kosmetik dalam kehidupan seharian mereka. Oleh kerana bahan kosmetik mengandungi bahan kimia dan pewarna, adalah penting untuk memastikan solekan dibersihkan secara menyeluruh tanpa mengganggu lapisan perlindungan kulit yang boleh mengakibatkan kulit kering.


Sebagai jenama yang dipercayai lebih 20 tahun, Eversoft memang terkenal dengan pembersih wajah yang diformulasi dengan 100% ekstrak tumbuhan organik dan menggunakan teknologi jepun. Eversoft kini memperkenalkan pembersih solekan berasaskan air yang tidak melekit. Ia menggabungkan beberapa langkah pemeliharaan kulit iaitu menanggalkan solekan, membersih, menyegar serta melembapkan kulit dengan hanya 1 botol dalam 1 langkah dengan mudah.


Diperbuat daripada 100% ekstrak tumbuhan organik dan tanpa kandungan kimia berbahaya, Eversoft Micellar Cleansing Water boleh menanggalkan semua jenis solekan, krim pelindung matahari, lebihan minyak dan kotoran kulit tanpa menggosok. Ia mampu mencapai kotoran yang tersumbat pada liang-liang pori sambil membersih dan melembap dengan ekstrak tumbuhan organik tanpa perlu dibilas. Bahan-bahan semulajadi yang lembut dan ternyata semulajadi ini dapat menyegarkan kulit wajah, kekal hidrasi dan tidak memedihkan mata. Memandangkan hidrasi merupakan sebahagian penting dalam proses penjagaan kulit tidak kira jenis kulit anda, Bio-Hyaluronic Acid yang terkandung di dalam Eversoft Micellar Cleansing Water baharu ini bebas daripada paraben, SLES/SLS, propylene, glycol, phyhalates, wangian, alcohol, minyak mineral dan pewarna menjadikan pembersih ini sesuai untuk semua jenis kulit.


Terdapat dalam 3 variasi, rangkaian Eversoft Micellar Cleansing Water mempunyai variasi yang sesuai untuk pelbagai jenis kulit.

Eversoft Avocado Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Normal


Jika anda dikurniakan kulit wajah normal yang tidak terlalu berminyak, anda boleh memilih apa sahaja variasi micellar water yang anda gemari. Namun Eversoft Avocado Micellar Cleansing Water inid apat menyuburkan serta meremajakan wajah anda kerana ia dapat menghilangkan sisa solekan dengan mudah, menjadikan kulit lembut dan kekal terhidrat. Ekstrak Avocado yang diperkaya dengan antioksida Vitamin E bermanfaat untuk melawan radikal bebas, pencemaran serta mengandungi ciri-ciri anti-penuaan yang membantu meremajakan kulit wajah.

Eversoft Tomato Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Kering


Jika anda mengalami kulit kering, anda mestilah mengelakkan pembersih yang akan mengeringkan kulit anda. Namun dengan Eversoft Tomato Micellar Cleansing Water anda tidak perlu lagi bimbang kerana ia bebas dari astringen dan alkohol. Ekstrak tomato organik dapat mengekalkan lembapan kulit serta membantu mencerahkan kulit menjadikan kulit lebih sihat dan berseri. 100% bahan organik yang terkandung berupaya membantu melambatkan proses penuaan serta membekalkan kulit wajah dengan pelindungan sinaran matahari semulajadi. Diperkaya dengan manfaat pati minyak zaitun iaitu anti-oksidan yang kuat dapat mengekalkan fungsi lapisan pelindung kulit yang membantu memperbaiki keadaan kulit sambil memberikan lembapan pada kulit.

Eversoft Grapefruit Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat


Jika anda mempunyai kulit berminyak atau berjerawat, anda boleh berasa yakin dengan manfaat ekstrak limau gedang yang terkandung di dalam  Eversoft Grapefruit Micellar Cleansing Water. Ia dirumus khas untuk mengurangkan minyak yang berlebihan serta menghalang jerawat daripada terus tumbuh. Ia juga menggalakkan penghasilan kulit sihat dengan mengecilkan liang pori dan mengurangkan jerawat.


Eversoft Micellar Cleansing Water dengan 100% ekstrak tumbuhan organik sangat sesuai digunakan tidak kira di rumah atau jika anda merancang untuk menggunakannya semasa bercuti. Malah anda juga boleh membawanya ke gimnasium untuk membersih dengan segera selepas bersenam. Setiap cucian memberikan anda manfaat nutrient untuk kulit yang bersih dan sihat.


Rangkaian Eversoft Micellar Cleansing Water baharu ini amat berpatutan serta dapat memberikan hasil yang menakjubkan! Ia boleh didapati pada harga RM25.90 (SM) dan RM27.20 (SS) dalam botol bersaiz 300ml di semua pasaraya besar, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh negara.


Cara Hilangkan Jeragat Secara Berkesan Dengan Tera Skincare

Thursday, August 01, 2019
Cara Hilangkan Jeragat Secara Berkesan Dengan Tera Skincare  |  Hola!! Hi Guys... Haa aku nak tanye, ada tak dikalangan readers blog aku ni yang mempunyai masalah jeragat? Kalau ada, korang patut baca entry ni sampai habis ye sebabnya aku nak kongsikan cara hilangkan jeragat secara berkesan dengan menggunakan satu produk yang ajaib iaitu Tera Skincare.. Mungkin ada yang dah familiar dengan produk ni dan mungkin juga ada yang belum kenal dengan produk ni.. Betul tak? Jangan risau, kali ni aku nak share dengan korang tentang kehebatan my magical skincare routines ni dengan korang.. Hah gittew!!


Cara Hilangkan Jeragat Secara Berkesan Dengan Tera Skincare

Aku sendiri tak nafikan yang aku juga mengalami masalah jeragat.. Walaupun tak ditahap yang kronik tetapi still juga aku risau sebabnya jika dibiarkan ia akan menjadi lebih teruk.. Biasalah bila usia meningkat memang tak lari dengan masalah jeragat.. Nak-nak pulak aku ni jenis pakai bermacam-macam jenis skincare.. Pantang ada yang baru, mesti gatal aje tangan nak beli untuk cuba.. Ada juga sesetengah produk yang aku cuba, ianya tak sesuai dengan aku.. Faktor ini juga boleh menyumbang kepada masalah jeragat... Jadi, sebelum terlambat lebih baik aku rawat segera jeragat yang dah bertapak dekat muka aku ni.. hehe..


Kali ni aku diperkenalkan dengan magical produk iaitu Tera Skincare dimana ramai yang telah mencuba produk ini dan sangat berkesan untuk rawat jeragat dan atasi masalah jerawat serta kulit kusam.. Bila tengok testimoni penggunanya sangat positif, aku pun teringin jugak nak cuba.. Masalah jeragat aku ni perlukan rawatan sebelum terlambat.. Eh, bukan jeragat jerk yang ada dekat muka aku ni tetapi jerawat pun dah pandai nak singgah kat muka aku sekarang.. Dah tua-tua pun jerawat nak dekat lagi ye.. Hurmm..

Orite, Tera Skincare ni terdiri daripada 4 jenis produk iaitu :-
  • Tera Carrot Soap
  • Tera Soft Pearl Peel Toner
  • Tera Flawless Day Cream
  • Tera Stardust Night Cream

Rutin Tera Skincare


Cara penggunaan yang betul juga sangat penting tau.. Kalau cara guna pun dah salah macam mana kesan yang sempurna dapat kita perolehi.. So, pastikan cara guna tu betul step by step.. Jangan pandang remeh cara penggunaan sesuatu produk ye.. Tera Skincare ni, cara gunanya sangat simple.. Jom lihat step penggunaan Tera Skincare yang betul dan ambil tahu tentang fungsi setiap produknya..

1. Tera Carrot Soap


Cuci muka merupakan rutin penjagaan wajah yang sangat penting.. Jadi, sebelum menggunakan apa-apa skincare, haruslah mencuci muka terlebih dahulu dengan sempurna.. Tera Carrot Soap ni berfungsi membersih dan menyegarkan kulit wajah.. Selain itu, ia juga dapat menganjal, mencerah, menghilangkan kotoran dan mengecilkan pori kulit.. Sesuai untuk semua jenis kulit..

Cara guna : Gunakan 2 kali sehari untuk membersihkan wajah (pagi dan malam)

2. Tera Soft Peel Toner


Pada mulanya aku agak risau untuk guna Peel Toner ni sebabnya akan berlaku proses peeling.. Tapi bila dah tau ianya tidak berbahaya, barulah aku berani nak pakai.. Bau dia best weh!! Fresssshhhhhh gittew!! Ok, lepas dah cuci muka sebersihnya, step kedua bolehlah pakai Peel Toner ni.. Hanya perlu spray aje pada kapas muka dan sapu secara nipis pada kulit wajah.. Peel Toner ni dihasilkan daripada Aqua, Arbutin dan Allatoin untuk membantu menanggalkan kulit mati, merangsang pertumbuhan kulit baru secara semulajadi dan sekatakan tona kulit..

Cara Guna : Setelah proses peeling, guna jika perlu sahaja

3. Tera Flawless Day Cream


Antara keempat-empat produk Tera Skincare ni, Day Cream paling aku suka.. Sebabnya aku boleh jadikan makeup base dan juga sebagai pelindung uv.. Jadi aku dah tak perlukan cream lain dah.. Cukup hanya Tera Day Cream ni.. Bukan itu sahaja tau, Day Cream ni juga dapat mencegah kulit berminyak, melembabkan kulit yang kering dan memberi kesan flawless.. Suka sangat!!

Cara Guna : Sapu secara nipis pada kulit wajah selepas mandi

4. Tera Stardust Night Cream


Selepas proses peeling berakhir, barulah boleh pakai Tera Stardust Night Cream ni... Ia berfungsi memudarkan jeragat, merawat jerawat, mengecilkan liang pori, menegangkan kulit dan merawat kulit dari dalam.. Nak awet muda, inilah rahsianya.. hehe..

Cara Guna : Sapu secara nipis pada kulit muka sebelum tidur..


Macam aku sendiri, sebelum guna sesuatu produk tu kene pastikan terlebih dahulu sama ada produk tersebut telah berdaftar dengan KKM ataupun belum.. Sama juga dengan Tera Skincare ni.. Aku dah check satu persatu dan alhamdulillah semua produk Tera Skincare telah berdaftar dan berada di bawah pemantauan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).. So, dah tak perlu risau lagi dah..


Keistimewaan Tera Skincare

Setiap produk yang kita guna sudah semestinya mempunyai keistimewaannya yang  tersendiri sehingga kita tertarik untuk mencubanya.. Sama jugalah dengan Tera Skincare ni.. Banyak keistimewaannya atau lebih tepat manfaat yang akan kita perolehi daripada penggunaannya secara konsisten.. Biasalah, kalau nak kesan yang ohsem, kenalah konsisten kan.. Kalau sekadar 'angat-angat tahi ayam' memang tak terlihatlah kesannya.. Hehe..


Oklah, tak nak bebel panjang sangat, now aku nak story kat korang tentang keistimewaan Tera Skincare ni.. Antaranya ialah :-
  • Merawat masalah jeragat kronik
  • Merawat masalah parut berlubang akibat jerawat
  • Merawat masalah jerawat teruk dan bernanah
  • Merangsang pertumbuhan sel kulit baru
  • Melindungi kulit daripada sinar UV berlebihan
  • Mengecilkan liang pori
  • Merawat blackhead dan whitehead
  • Melicin dan mencerahkan kulit seawal 3 hari sahaja
  • Mengembalikan keseimbangan pH kulit dan mengelakkan kulit kusam dan gelap
  • Mengelakkan kulit kelihatan tua sebelum usia
  • Kulit wajah sihat, segar, kekal anjal dan berseri-seri
  • Kulit lembap, cerah, licin dan anjal seawal 3 hari

Banyak gila kelebihan Tera Skincare ni kan.. Hanya guna satu set produk ni korang boleh dapat manfaat yang banyak daripadanya.. Aku sendiri pun teruja untuk cuba produk ni tau bila tengok manfaatnya.. Orang lain cantik, aku pun teringin nak cantik jugak macam orang lain.. Haha!!

Testimoni Pengguna Tera Skincare




Dapatkan Tera Skincare Untuk Kulit Sihat Dan Cantik

Yang ada ada masalah jerawat, jeragat, kulit kusam dan sebagainya bolehlah cuba Tera Skincare ni ye.. Ramai dah yang cuba dan berpuashati dengan hasilnya.. Kulit bermasalah jangan dibiarkan, risau bertambah teruk.. Aku dah cuba, korang bila lagi? Hehe..


Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Instagram

Whatsapp
019-216 1708


Sumpah - Naim Daniel

Monday, July 22, 2019
Sumpah - Naim Daniel  |  Aku suka lagu ni.. Pertama kali dengar pun dah rasa bestnye lagu ni.. Lirik dia best.. Melodi dia best... Mula tu memang tak tahu siapa penyanyinya.. Lagu ni juga merupakan sountrack bagi drama Pia.. Time tengok cite ni, aku masih belum tahu siapakah penyanyinya.. Sehinggalah aku terpanggil mencari siapakah gerangan penyanyinya.. 

Rupanya 'Budi' yang menyanyikan lagu ni.. Kagum sekejap.. Hehe.. Eh, Budi tu watak Naim Daniel dalam drama Pia tu.. Jangan salah sangka pulak.. Kot ada yang  tak ikuti drama tu, memang tak tahulah sape Budi tu kan.. Hiks..


SUMPAH
- Naim Daniel -

****************************

Jika harusku bersabar dengan segala derita 
'Ku terima

Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu . . .

Jika harusku bersabar dengan segala derita
'Ku terima

Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara 
'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

'Ku harap kau mendengar apa yang 'ku bisikan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setiaku kan tetap ada di sini
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Sumpah




#Sumpah #Naim Daniel

Althea Angels Birthday June Haul

Sunday, July 21, 2019
Althea Angels Birthday June Haul  |  Hi guys!! Kabare? Ok, bulan lepas merupakan bulan kelahiran aku yang ke dot dot dot dot... hiks.. Disebabkan angka tu banyak sangat, jadi aku tak dapat nak kira berapa umur aku.. Haha!! Itu menandakan aku dah semakin senja.. Kehkehkeh.. Tahun ni nampaknye sedikit meriah dengan hadiah berbanding dengan sebelum ni.. Alhamdulillah dan terima kasih kepada yang sudi memberi daku hadiah hari jadi.. 


Hadiah paling meriah yang aku terima sudah tentulah dari Althea.. Terlambat sikit update entry dek kerana kesibukan yang melanda.. Eh dah kenapa Althea baik hati bebeno kasi aku hadiah hari jadi ni? Haaa ini sebabnya aku adalah salah seorang ahli keluarga Althea Angels jadi aku layak untuk menerima keistimewaan sebagai ahli.. Alhamdulillah.. Thankz to Althea..  Seperti biasa, Althea Korea akan mengkreditkan point ke dalam akaun kami dan sebagai ahli kami hanya perlu reward point tersebut dengan produk yang ada di laman web Althea Korea.. Meriah jugak pointnye weh!! So, banyaklah produk yang boleh aku shopping.. Seronok gile!! 

Produk apa yang menjadi hasil tangkapan aku kali ni? Moh sama-sama tengok.. 


Walaupun dah tahu apa yang dibeli, aku tetap excited untuk bukak parcel dari Althea.. Satu perasan yang indah bila dapat parcel dari Althea walaupun ada diantaranya aku beli dengan duit aku sendiri.. Perasaan tu tetap sama.. Terujanya lain macam.. Hehe.. Selepas kenal dengan Althea, aku salah seorang pencinta dunia K-Beauty.. Serius, produk K-Beauty memang best!!

Orite, jom aku senaraikan apa yang aku dah shopping di laman web Althea dengan menggunakan point yang diberi sebagai hadiah hari jadi..


Althea Bare Essentials Contour Cleanser (150g) - RM 23.00

Sejak pertama kali diperkenalkan dengan produk Bare Essentials, aku jatuh hati dengan pencuci mukanya, Contour Cleanser.. Memang sangat sesuai dengan kulit muka aku.. Oleh sebab itu aku setia dengan pencuci muka ni.. Nampak tu sekali beli bertiub-tiub.. Bukan aku saja yang guna, encik suami pun guna jugak.. 

Apa yang bestnye tentang pencuci muka ni, ia boleh contour muka kita dengan penggunaan yang berpanjangan.. Selain tu, ia dapat membersihkan wajah dengan sempurna sekaligus berjaya menanggalkan makeup dengan mudah.. Nak tau lebih lanjut boleh baca entry aku yang lepas di SINI...

Aprilskin Magic Snow Fixing Foundation (15g) Code : #22 - RM 75.00

Memandangkan sebelum ni aku pernah guna Aprilskin Magic Snow Cushion 2.0 Code #23, dan sangat ohsem resultnya, now aku nak cuba pula cushion yang lain tetapi dibawah brand yang sama iaitu Aprilskin Magic Snow Fixing Foundation.. Aprilskin ni sebenarnya dah jadi brand feberet aku sebabnya produk yang dikeluarkan memang bagus dan berkualiti.. Paling best resultnya memang gempak.. Walaupun harganya sedikit 'meninggal', namun aku puashati dengan hasilnya yang ohsem!


Missha Sebum Cut Powder Pact (11g) Code : No.2 Clear Peach - RM 36.00

Untuk brand Missha pula, feberet aku adalah mascara 4D dia.. Memang terbaik.. Sebum Cut Powder Pact ni firstime aku cuba dan hasilnya pun sangat bagus.. Jadi, dah ada 2 produk la dibawah brand Missha menjadi feberet aku sekarang ni.. Hai lah, bertambah lagi la list makeup aku kan.. Hehe..

Mula tu tak yakin jugak dengan keberkesanan powder ni.. Tapi aku nak jugak cuba sebab tengok banyak review yang bagus tentang produk ni.. So, memang tak salah pilihan aku.. Ia berfungsi dengan baik untuk menghalang minyak pada muka.. 



A'Bloom Giant Meringue Puff (1P) - RM 8.00

Sebenarnya giant meringue puff ni aku dah ada sebijik.. Ni aku beli untuk buat stock.. Serius puff ni memang sangat best digunakan.. Kelembutan dia tu memang padu!! Foundation pun mudah sangat apply kat muka.. Selain tu mudah dipegang.. Nak tau story tentang puff ni, boleh baca kat entry aku ni Althea A'Bloom Collection Review.


Innisfree Beauty Tool Air Magic Puff (1P)_Glow - RM 7.00

Ini kali kedua aku beli magic puff dari Innisfree ni.. Biasanya aku guna untuk BBcushion aku yang mana span dia dah rosak.. Apa yang bestnye dengan magic puff ni, sapuan lebih rata dan glow.. 



Missha 4D Mascara (7g) - RM 16.00

Ini merupakan salah satu mascara feberet aku.. Serius mascara ni paling best yang pernah aku guna.. Sampai sekarang aku masih setia dengan mascara ni sebabnya bila pakai ianya tak comot dan tak berketul-ketul.. Sapuannya perfect pada bulu mata dan memberi efek panjang dan lentik.. 

Baca entry terdahulu di SINI..


The Face Shop Designing Eyebrow Pencil (0.3g) Code : 03 Brown - RM 11.00

Untuk eyebrow, brand pilihan aku adalah The Face Shop.. Dah agak lama aku pakai eyebrown brand ni sebabnya warna dia tak melampau dan nice-nice aje.. Sapuan pun sangat senang dan warnanya cantik.. Kebiasaannya aku akan beli warna brown atau dark brown.. 


Etude House Drawing Eye Brow New (0.25g) Code : Dark Brown - RM 11.00

Eyebrown dari Etude House ni aku baru je nak cuba.. So, ini merupakan kali pertama aku beli brand ni.. Tak pasti best ke tak sebabnya aku belum cuba lagi... hehe..


It's My Brush Auto Lip Brush - RM 9.00

Yang ni aku saja-saja beli untuk koleksi berus aku.. Yelah mana tau kot nanti diperlukan.. Aku sedang melengkapkan set berus makeup aku.. Walaupun jarang makeup, tetapi aku rasa ia perlu untuk ada selengkapnya dengan aku.. hehe



Innisfree Green Tea Mint Fresh Shampoo (300ml) - RM 25.00

Dah agak lama aku cari shampoo yang serasi dengan aku.... Sebelum ni dah bermacam-macam jenis shampoo aku pakai tetapi nak cari yang betul-betul sesuai tu memang agak susah.. Now, aku dah jumpa shampoo yang sesuai dengan rambut dan kulit kepala aku.. Thankz Innisfree mengeluarkan shampoo yang ohsem macam ni..

Green Tea Mint Fresh Shampoo ni memang terbaik weh.. Time pakai tu rasa sejuk jerk kepala.. Masalah kelemumur pun hilang.. Selain tu, rambut aku jadi lembut dan tak kering.. Seronok sangat bila dah jumpa shampoo yang sesuai..


Innisfree Green Tea Mint Fresh Scalp Conditioner (200ml) - RM 26.00

Dah beli shampoo ofkos kene ada sekali dengan conditioner untuk  menjadikan rambut bertambah-tambah lembut dan terurus kan.. So, aku beli bersekali dengan Green Tea Mint Fresh Scalp Conditioner ni juga dari Innesfree.. Lepas ni sure aku ripit order lagi..


CP-1 Premium Silk Ampule (20ml) - RM 6.00

CP-1 Premium Silk Ampule ni aku beli atas review yang telah dibuat dan ramai yang berpuashati dengan hasilnya.. Bila ramai yang cakap elok, aku pun nak jugak mencubanya..



Honey & Berry Lip Sleeping Mask (15g) - RM 9.00

Lip Sleeping Mask ni pun aku dah guna.. Aku pakai sebelum tidur dan esok pagi baru cuci.. Yessss, memang bibir jadi lembap dan tak kering.. Cumanya aku ni tak lah serajin mana.. Kadang pakai kadang tak.. Itu masalah aku.. Hehe.. Tapi yang penting mask ni ada dengan aku.. So, bila rajin datang bolehlah aku pakai kerap sikit untuk jaga bibir aku ni.. hehe..


BBIA Last Lipstick (3.5g) Code : 07 - RM 43.00

Masalah aku bila beli lipstik secara online adalah selalu buat kesilapan dalam memilih warna.. Tapi nasib baik kali ni warna yang aku pilih sesuai dengan aku.. Sebenarnya aku nak warna lain.. Disebabkan warna yang aku nak tu dah habis, jadi aku pilih jerk la code 07 ni.. Nice jugak la warnanya..


Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense (2.5g) Code : 22 Dandy Coral - RM 29.00

Creamy tint balm ni aku beli untuk cuba.. Kebiasaanya bibir aku ni tak sesuai sangat pakai balm sebabnya bibir aku gelap.. hehe.. Nasib baiklah balm ni warna dia sama macam lipstik.. So, aku anggap jerk la ni lipstik.. hiks..


Missha Cotton Blush (4g) Code : My Candy Shop - RM 18.00

Missha Cotton Blush ni best tau.. Warna dia cantik walaupun sedikit light.. Nak nampak jelas kene pakai lebih sikit.. hehe.. Blusher antara barang makeup yang perlu ada dengan aku.. Sebolehnya aku nak pelbagaikan warna.. Tetapi, bila nak pilih tu asek warna sama jerk yang aku berkenan.. Dah camno tu.. haha!!


Etude House New Lovely Cookie Blusher (7.2g) Code : Grapefruit Jelly - RM 26.00

I luv it!! Serius warna Etude House New Lovely Cookie Blusher code Grapefruit Jelly ni memang cantik sangat.. Warna pinky yang sweet.. Bila pakai nampak natural pinky.. Memang terbaik.. Harus ripit order lepas ni dan teringin untuk cuba warna lain jugak..



Calmia Silky Perfect Foot Peeling Pack (20ml x 2_1 Pair) - RM 17.00

Tapak aku aku memang agak bermasalah.. Kering, merekah dan memang buruk.. Dah cuba banyak cara untuk cantikkan balik tumit kaki aku dan keseluruhan tapak kaki aku.. Bila tengok review tentang produk ni, aku rasa teruja untuk cuba jugak.. Cumanya bila tengok gambar mengelupas tu agak gerun jugak seolah-olah macam sakit sangat.. Tapinya dah baca dorang punye review, dorang cakap tak sakit.. Ia mengelupas secara semulajadi.. So, aku decide nak cuba..




Cosrx Clear Fit Master Patch (18EA) - RM 15.00

Nak macam tak de jerawat.. Hah, sebenarnya ada masa muka aku berjerawat jugak terutama dekat dagu.. Dan jalan penyelesaiannya aku cuba Cosrx Clear Fit Master Patch ni untuk surutkan jerawat aku.. Just tampal dekat jerawat sebelum tidur dan tengok hasilnya esok pagi.. Yeahh aku suka sangat!!

Beli disini : https://my.althea.kr/clear-fit-master-patch-18ea

A'Bloom Anti Blemish Peach Mask (10 Sheets) - RM 15.00

Dulu aku tak berapa suka sangat dengan mask sheet ni sebabnya rasa susah nak pakai.. Aku lebih prefer untuk guna cream mask.. Sejak A'Bloom mengeluarkan mask sheet  ni, aku dah jatuh cinta dengannya.. Serius best mask sheet dari A'Bloom ni.. Sebab tu aku beli lagi untuk buat stok..

Baca info lanjut di SINI

Beli Disini : https://my.althea.kr/anti-blemish-peach-mask-10-sheets

A'Bloom Moisturizing Watermelon Mask (10 Sheets) - RM 15.00

Dulu aku tak berapa suka sangat dengan mask sheet ni sebabnya rasa susah nak pakai.. Aku lebih prefer untuk guna cream mask.. Sejak A'Bloom mengeluarkan mask sheet  ni, aku dah jatuh cinta dengannya.. Serius best mask sheet dari A'Bloom ni.. Sebab tu aku beli lagi untuk buat stok..

Baca info lanjut di SINI

Beli disini : https://my.althea.kr/moisturizing-watermelon-mask-10-sheets


Alhamdulillah rezeki untuk besday girl bulan Jun.. Meriah betul rezeki tahun ni.. Thankz too Althea Korea.. Moga terus berjaya!! Korang kalau nak shopping produk K-Beauty, bolehlah terjah laman web Althea ye.. Semuanya best-best ada dijual di sana..


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website



Mee Goreng Basah Sedap

Saturday, July 20, 2019
Mee Goreng Basah Sedap  |  Nampak tajuk! Hehe lama dah tak up entry pasal makanan.. Yang hado semua tentang beauty.. Eh! Dah nama lagi niche pun Lifestyle and Beauty kan... Hiks.. Hari ni aku lari  tajuk sikit... Aku nak kongsi resepi Mee Goreng Basah Sedap.. Memang sodap weh.. Biasa buat mee goreng biasa jerk.. Baru ni teringin nak makan mee goreng basah.. So, kita buat sampai jadi.. Moh tengok resepinya.. Simple tapi sedap meletop.. Hehe..


Oh ya, resepi ni aku cuba dari resepi kak Azie Kitchen, blogger masakan yang aku selalu kagumi.. Boleh dikatakan semua resepi yang beliau kongsi, semuanya menjadi dan sedap..


Mee Goreng Basah Sedap

Bahan-Bahan
1 bungkus kecil mee kuning
4 ulas bawang putih - ketuk & cincang
1 sudu besar cili kisar
3 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tiram
2 tangkai sawi
2 biji tomato
1 biji lada besar
Ayam
1/2 gelas air
Kicap secukupnya
Garam secukup rasa
Serbuk perasa

Cara-Cara
  • Panaskan  minyak.. Tumis bawang putih sehingga kekuningan.
  • Masukkan cili kisar dan tumis sehingga garing
  • Setelah itu, masukkan sos cili, sos tiram, kicap, dan sedikit air. Masak sehingga mendidih dan pecah minyak. (1/2 gelas air dimasukkan sedikit-sedikit supaya mee tidak terlalu lembik)
  • Selepas pecah minyak, masukkan ayam dan batang sawi.. Kacau rata
  • Kemudian masukkan mee dan daun sawi..  Kacau rata..
  • Seterusnya, bolehlah masukkan tomato, hirisan lada besar, garam dan serbuk perasa.. Kacau rata..
  • Siap! Kalau nak best lagi, boleh perah limau nipis time nak makan tu.. Perghh memang meletop toq!!


Ni dah kering sikit.. hehe

Selamat mencuba!