Top Social

Image Slider

First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule

Thursday, October 25, 2018
First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule  |  Woha!! Hey korang tengah buat apa tu? Meh rapat-rapat, hari ni aku nak kongsi dengan korang rutin penjagaan wajah aku yang terbaru iaitu LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule.. Aku ni jenis seorang yang suka mencuba benda yang baru.. Asal orang cakap bagus jerk, mesti aku nak cuba.. Hehe.. Tapi dalam pada mencuba tu, aku akan pastikan juga produk yang aku cuba tu tidak mengandungi bahan yang berbahaya dan selamat digunakan.. Aku sayang muka aku weh!! Mane boleh  main bedal aje pakai produk.. hehe..


Korang pernah tahu tak tentang kewujudan ampoule ni? Hehe aku sendiri pun sebenarnya tak pernah tahu sebelum ni.. Ada yang anggap Ampoule ni adalah sejenis serum.... Betul juga tu cumanya ada perbezaan antara ampoule dan juga serum.. Jom check apakah perbezaannya..

Ampoule vs Serum

Ok, kalau korang nak tahu ampoule ni tekstur dia lebih cair berbanding serum yang agak pekat.. Memang kalau dilihat dari segi packagingnya nampak sama tetapi tak serupa tau sebabnya ampoule ni mengandungi lebih banyak bahan aktif dan kadar serapannya juga lebih cepat... Hah kalau korang menghadapi masalah kulit kering, aku sangat recommend korang guna ampoule sebabnya ampoule ni bertindak sebagai skin booster menjadikan kulit sentiasa lembap..


Serius, sebelum ni aku memang tak berapa familiar dengan ampoule ni.. Selalunya aku kenal dengan serum, essence, toner, moisturiser dan sebagainya kecuali ampoule.. Tak sangka pula sekarang ni ampoule tersenarai dalam list rutin skincare aku dan ianya lagik best berbanding yang lain.. Nampaknya lepas ni, rutin skincare aku bertambahlah maka perbelanjaan juga akan bertambah.. Haha!!

Dah tau apa itu ampoule, ni nak kenalkan kat korang Laf Skin Solution Water Bomb Ampoule pulak.. LaF ampoule ni didatangkan dalam 3 jenis tau iaitu :-
  • Water Bomb Ampoule
  • Whitening Ampoule
  • Anti-Wrinkle Ampoule


Apa itu LaF?

Mesti korang tertanya-tanya kan, apa tu LaF? Haa ni hakak nak cerita la ni.. LaF tu singkatan kepada perkataan Lost and Found sebenarnya yang membawa maksud "masalah dan penyelesaiaan".. Dalam permasalahan kecantikan, LaF merupakan jenama kosmetik inovatif yang bertindak sebagai jalan penyelesaian yang pantas, inovasi dan selamat untuk semua masalah kulit di seluruh dunia.. 

Antara ketiga-tiga jenis LaF Ampoule, kali ni aku memilih untuk mencuba Water Bomb Ampoule.. Best ke? Haaa ni nak cerita ni.. Disebabkan namanya yang kebabomm, aku teruja sangat nak cuba yang ni.. Best atau tak kenalah baca cerita aku sampai habis.. Sebelum tu, kite tengok dulu apa kelebihan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni...

Kelebihan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Banyak kelebihannya LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni sebenarnya.. Salah satunya ia dapat memulihkan kesihatan kulit secara semulajadi melalui penjagaan intensif yang memenuhi masalah kulit individu.. Dengan hanya menggunakan satu produk ini sahaja, korang dah dapat merasai perbezaan pada kulit tau.. Tak perlu banyak-banyak produk, cukup hanya dengan LaF Water Bomb ni sahaja.. Tapi kalau nak kesan yang berganda, gunalah ketiga-tiga jenis ampoule ni.. Kesannya lebih ohsemmmm weh!!

Kalau korang nak tahu, ampoule ni sangatlah perlu bagi setiap orang sebabnya kita tak perlu dah nak ke pusat-pusat kecantikan, boleh buat penjagaan kulit sendiri di rumah sahaja.. Lagipun, dengan menggunakan LaF ampoule ni kesannya cepat dan sesuai untuk semua jenis kulit serta masalah kulit..

Antara kandungan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni ialah Sodium hyaluronate, aloe vera leaf water,betaine dan allantoin.. Tahu tak korang apa fungsi Sodium hyaluronate ni? Haa kalau korang nak tahu, ia mampu melembabkan kulit dan memastikan kulit terhidrat serta anjal sepanjang hari.. Manakala Aloe vera pula mengurangkan kulit sensitif.. Eh nak tahu tak, first impression aku tentang produk ni? Meh aku cite..

First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Serius mula-mula aku ingatkan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni jenis serum dalam bentuk air.. Warnanya pun jernih seperti air.. Bila dah cuba, omg!! I luv it!! Teksturnya tak pekat dan sedikit cair tetapi bukanlah seperti air.. Just nice!!  Satu lagik yang aku suka, baunya agak menyenangkan dan ada sedikit bau aloe vera.. Yelahkan, dah nama lagi dihasilkan dari aloevera mestilah ada bau aloevera kan.. Haha..


Ampoule ni sangat mudah menyerap ke dalam kulit.. Bila dah apply, muka akan jadi selesa dan tak melekit seperti sesetengah produk lain.. Jangan tak tahu ye, aku juga jadikan LaF ampoule ni sebagai makeup primer aku tau... Flawlesss jerk muka.. Paling penting muka akan sentiasa lembab dan tak kering lagi,...


Kite sentuh pula tentang packagingnya.. Bila sekali tengok memang macam packaging serum.. Nak membezakan ampoule dengan serum, korang perlu pastikan tulisan di packaging tu tertulis ampoule ataupun serum.. Masa nak beli tu, jangan main bedal ambil sahaja hokeh!! Kena baca dulu dengan teliti.. hehe.. LaF Ampoule ni didatangkan dalam botol kaca yang kedap udara bersama dropper bagi memudahkan penggunaannya..

Cara Guna LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Kalau aku tak ajar pun mesti korang dah tahu kan macam mana nak pakai ampoule ni.. Tapi aku tetap gigih nak ajar jugak korang cara guna LaF Water Bomb Ampoule ni.. Hehe.. Alhamdulillah muka aku ni tak de masalah sangat.. Rutin penjagaan wajah aku sangatlah ringkas sebabnya aku jenis yang tak suka memadatkan rutin harian aku.. Nak tahu tak aturan rutin penjagaan wajah aku.. Meh nak kabo!! haha..

  1. Pencuci Muka - Mencuci muka adalah satu kemestian pada aku.. Kalau nak muka sihat dan cantik, harus memastikan muka sentiasa dibersihkan dengan sempurna sebelum langkah seterusnya..
  2. Toner - Toner ni keharusan bagi aku.. Eh tapi kengkadang aku skip jugak kalau nak cepat.. Haha!! Nampak tak aku tak disiplin.. hiks..
  3. Ampoule - Biasa aku guna serum.. Tapi bila dah kenal dengan LaF Water Bomb ni, terus berpaling tadah sebabnya ampoule ni lagik best dari serum.. Haha..
  4. Krim Siang / Sunscreen - Aku tak pakai pelembab sebabnya ampoule ni dah cukup melembabkan kulit aku.. So aku dah tak perlu pelembab.. Lepas pakai ampoule, aku terus aje pakai krim siang ataupun sunscreen..

Empat step sahaja rutin penjagaan wajah aku.. Mudahkan!! Lepas dah lakukan rutin ni, barulah aku makeup seperti biasa... Oh ya, nak tau cara guna LaF Water Bomb ni, boleh tonton video aku kat bawah ni ye...



Apa Kata Aku Tentang LaF Water Bomb Ampoule?

Aku dah guna LaF Water Bomb Ampoule ni lebih kurang dua minggu lebih.. Walaupun dalam tempoh yang agak singkat, aku dah rasai keseronokan menggunakan LaF Water Bomb ni... Jadi, aku dengan tak sabarnya nak kongsikan dengan korang testimoni aku sendiri.. Serius, sebelum ni memang kulit aku agak kering mungkin aku bekerja dalam aircond.. Tetapi lepas menggunakan LaF ni, kulit aku sentiasa lembab dan sangat selesa... Kalau tak sebelum ni, asal kulit kering jerk mula la rasa gatal-gatal..


Seperti yang aku katakan tadi, aku jadikan LaF ampoule ni sebagai makeup primer aku juga dan aku suka hasil makeup aku selepas menggunakan LaF ni.. Makeup nampak lebih cantik dan kulit nampak lebih flawless.. Paling best makeup tahan lama dan tak bercapuk.. Sebab tulah aku tak boleh tinggal rutin ampoule ni.. kalau aku skip, akan rasa kekurangan sesuatu pada muka aku.. Haha!!

Keseluruhannya memang aku sangatlah berpuashati dengan kesan LaF Water Bomb Ampoule ni.. Baru pakai 2 minggu dah nampak kesannya.. Jadi, aku sangat recommend korang guna LaF ni berbanding serum biasa.. Serius tak menyesal!!


Oklah, kalau korang nak dapatkan LaF Water Bomb Ampoule ni, bolehlah ke Guardian yang berhampiran atau boleh juga beli secara online di laman web Guardian sendiri... Harganya tidaklah mahal mana iaitu RM47++ sahaja...


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Facebook



Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi Terhebat Di NASDAQ Menjelang 2021

Tuesday, October 23, 2018
Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi Terhebat Di Nasdaq, Amerika Syarikat |  Hi Korang! Kalau korang ingat, sebelum ni aku pernah berkongsi dengan korang tentang sebuah aplikasi terbaru di Malaysia iaitu Cannis.. Masih ingat? Hiks.. Kali ni, sekali lagi aku nak bercerita tentang aplikasi terhebat ini.. Mesti korang nak tahu perkembangan aplikasi Cannis ni kan..? Ok, kalau korang nak tahu, aplikasi mudah alih Cannis ini telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Satu pencapaian yang membanggakan.. Apa yang lagi menarik, Cannis bakal menjadi sebuah aplikasi terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat menjelang 2021 nanti..


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Baru-baru ini, Cannis yang beribupejabat di Kuala Lumpur telah mengadakan persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" di KL Convention Center pada 21 Oktober 2018 bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.



Semasa persidangan tersebut, Dato' Ching Eu Boon, Ketua Pegawai Eksekutif, sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O.

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis


Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.


Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.


Shopping Barangan Baby Yang Berkualiti Dan Lain Dari Yang Lain Di Lovingly Signed

Monday, October 22, 2018
Shopping Barangan Baby Yang Berkualiti Dan Lain Dari Yang Lain Di Lovingly Signed  |  Bila ada baby, saat yang paling seronok adalah time nak beli barang-barang keperluan mereka.. Mana tak seronok, bila tengok barangan baby yang comel-comel tu rasa macam nak beli semua sekali.. Baru-baru ni adalah seorang kawan aku ni yang akan menimang cahaya mata tak lama lagi bertanyakan pada aku tentang tempat shopping barangan baby yang menarik.. Jadi, aku pun suggest la pada dia satu laman web ni yang menjual barangan baby yang berkualiti dan lain dari yang lain iaitu Lovingly Signed.. Aku memang suka usha barangan baby dekat laman web ni.. Semuanya comel-comel dan berkualiti.. 


Lovingly Signed merupakan sebuah laman web yang menjual pelbagai jenis barangan baby yang bertapak di Singapura...  Barangan baby yang dijual cantik, unik dan berkualiti.. Yang lagi bestnya, mereka juga menyediakan perkhidmatan delivery dan gift wrap untuk Personalized Baby Gifts.. Jadi, kita dah tak perlu nak bersusah payah pergi pasaraya dan sebagainya untuk mencari hadiah.. Bukak sahaja website Lovingly Signed ni, pilih barangan apa yang berkenan untuk dijadikan hadiah dan terus buat pembelian.. Lepas itu, mereka akan menghantar hadiah tersebut kepada si penerima.. Wahhh!! Mudah betul zaman sekarang ni kan..

Bukan setakat itu sahaja tau, di Lovingly Signed ni korang juga boleh customize barangan baby yang dibeli dengan menulis nama pada hadiah tersebut.. Ini akan menjadi lebih bermakna kepada kita dan juga si penerima.. Betul tak? Hehe..


Ini adalah antara gift hamper yang boleh didapati di Lovingly Signed.. Banyak lagi sebenarnya... Jadi, korang boleh pilih sendiri sama ada untuk baby girl, boy ataupun unisex.. Kalau belum tahu jantina baby, langkah selamat pilihlah yang unisex sahaja.. hehe.. 


Kalau korang nak tahu, inilah kotak hadiah yang digunakan untuk setiap pembelian hadiah di Lovingly Signed.. Kotak yang sangat berkualiti dan eksklusif... Semua hadiah yang dibeli akan hadir di dalam kotak hadiah Signature Lovingly Signed ini secara percuma.. Hah mesti korang nak tahu tentang penghantarannya pula kan.. Berapa kosnya?

Ok, untuk setiap pesanan yang dihantar di Singapura, penghantaran adalah percuma.. Tempoh penghantaran akan mengambil masa selama 3-5 hari.. Manakala bagi penghantaran antarabangsa pula, penghantaran adalah ke mana-mana destinasi seluruh dunia dengan cas penghantaran sebanyak SGD $25 sahaja dan jika pembelian melebihi SGD $250, penghantaran adalah percuma.. Penghantaran akan mengambil masa 4-8 hari menggunakan courier pilihan mereka..


Di Lovingly Singed korang tak perlu bimbang kerana material yang digunakan sangat berkualiti tinggi dan designnya lain dari yang lain.. Jadi, korang akan dapat barangan baby yang unik sama ada untuk baby sendiri mahupun dijadikan hadiah untuk orang lain..  Semua baju di Lovingly Signed ini juga dihasilkan dari material 100% kain kapas yang boleh memberikan keselesaan kepada baby.. Peluh pun senang menyerap dan tidak panas... Barang apa yang ada di Lovingly Signed ni? Jom sama-sama tengok..

GIFT HAMPERS


CLOTHING


BLANKETS & TOWLES


TOYS & ACCESSORIES


Semua cantik-cantik belaka.. Rambang mata jadinya... Tak lama lagi kawan aku tu nak bersalin.. Jadi, aku bolehlah beli hadiah dari Lovingly Signed ni.. Mudah sikit kerja aku.. Tak perlu lagi nak masuk dari satu kedai ke satu kedai yang lain untuk mencari hadiah baby.. Lagi pun apa yang membuatkan aku suka sangat dengan Lovingly Signed ni, barangan yang dijualnya lain dari yang lain.. Jadinya, kalau aku beli dari Lovingly Signed ni, confirm tak sama dengan orang lain.. hehe..

Oklah, kalau korang rasa ada adik beradik, sedara mara, rakan taulan atau korang sendiri yang akan menimang cahaya mata, aku sangat recommend korang shopping barang keperluan baby korang di Lovingly Signed ni sebabnya korang pasti akan berpuashati dengan kualiti barangnya.. Lagipun, semua barang yang dijual sangat cantik dan unik.. 

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram



Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE Memberi 4 Kali Perlindungan Selama 24 Jam

Saturday, October 20, 2018
Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE Memberi 4 Kali Perlindungan Selama 24 Jam  |  Tahukah anda sekarang ini, penyakit gusi telah mengatasi kaviti sebagai faktor utama kehilangan gigi dalam kalangan orang dewasa?  Penyakit gusi disebabkan plak yang berlanjutan terbentuk di antara gigi, di sepanjang garisan gusi dan dalam poket gusi berpunca dari kurangnya amalan memberus gigi dan biasanya sukar untuk dikesan dalam tempoh yang lama.


Kajian pada tahun 2010 menunjukkan bahawa 9 daripada 10 orang dewasa di Malaysia mengalami masalah gusi (NOHSA 2010). Satu kaji selidik baru-baru ini yang dijalankan oleh Lion Corporation di Malaysia keatas 450 orang dewasa di Malaysia menunjukkan 80% responden mempunyai sekurang-kurangnya satu tanda dan gejala penyakit gusi yang ketara dan kebiasaanya adalah gusi berdarah atau bengkak, namun hanya 1% menyedari bahawa mereka mempunyai penyakit gusi (Projek Katsu 2017).

Punca utama penyakit gusi adalah plak, iaitu lapisan lembut, dan melekit serta mengandungi berbilion bakteria. Apabila plak terbentuk antara gigi, di sepanjang garisan gusi dan di dalam poket gusi, toksin daripada bakteria tersebut akan merosakkan tisu gusi.

Gingivitis merupakan penyakit gusi yang menyerang pada peringkat awal dimana gusi akan membengkak dan meradang akibat jangkitan bakteria. Sekiranya tidak dirawat, ia akan melarat dan menjadi penyakit gusi. Penyakit gusi tidak akan hanya menyebabkan kehilangan gigi, tetapi ia turut dikaitkan dengan masalah kesihatan lain seperti penyakit kencing manis dan jantung.

Lion Corporation Japan mula bertapak di dalam industri penjagaan mulut pada tahun 1896 dengan memperkenalkan serbuk gigi. Sejak itu penjagaan mulut telah mejadi perniagaan utama dan kepakaran Lion Corporation Japan yang dibuktikan melalui pengalaman lebih daripada 100 tahun bekerja bersama para profesional dalam bidang pergigian serta mempunyai pasukan pakar dan saintis mereka sendiri.


SYSTEMA memahami isu penyakit gusi yang meluas. Dengan pemahaman yang mendalam terhadap keperluan mulut dan penyelidikan yang menyeluruh, SYSTEMA kini melancarkan penemuan inovasi terbesar Lion Japan; SYSTEMA ADVANCE, ubat gigi anti-plak dan anti-bakteria pertama yang menggabungkan TDS, IPMP yang mampu menyingkirkan plak, dan membunuh 99.9% bakteria di kawasan yang sukar dicapai seperti dalam poket gusi, dan GK2 untuk melegakan gusi.

Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE memberi perlindungan 24jam daripada bakteria mulut dengan mengamalkan memberus gigi dua kali sehari serta 4x perlindungan lebih baik terhadap masalah gusi berbanding ubat gigi biasa.


Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE dengan teknologi Advance Plaque Buster bertindak dalam 3 cara :-
  • TDS meleraikan plak untuk memudahkan penyingkiran 
  • IPMP menembus masuk ke dalam lapisan bio di poket gusi dan membunuh 99.9% bakteria
  • GK2 untuk mengurangkan ketidakselesaan pada gusi


Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE hadir dalam 3 variasi iaitu SYSTEMA ADVANCE Extra Gum Protection dengan perisa peppermint dan spearmint yang menyegarkan, SYSTEMA ADVANCE Deep Clean Whitening yang mempunyai rasa pudina yang lebih tahan lama dengan partikel di dalam pes dan SYSTEMA ADVANCE Extreme Clean Breath yang menyediakan rasa pudina berganda dengan teknologi penyejukan yang tahan lama untuk kesegaran nafas yang lebih.


Kini SYSTEMA berupaya menyediakan Sistem Anti-Plak SYSTEMA yang menyeluruh agar gusi dan gigi sentiasa sihat. Sistem Anti-Plak SYSTEMA menggabungkan ubat gigi Anti-Plak Systema untuk menyingkirkan plak dan membunuh bakteria di dalam poket gusi manakala berus gigi Systema 0.02mm dengan bulu berus hujung tirus membantu menyingkirkan plak dari kawasan yang sukar dicapai terutamanya antara gigi, sepanjang garisan gusi dan di dalam poket gusi bagi memastikan gusi dan gigi kekal sihat berpanjangan.

Lebih penting lagi, melalui Pergigian Penegahan, Systema berhasrat untuk mendidik dan melengkapkan pengguna dengan pengetahuan tentang kesihatan mulut melalui kempen penjagaan mulut yang berterusan dan mampu beberikan anjakan perubahan ke arah kesihatan mulut yang lebih baik untuk semua.


Bersempena pelancaran Ubat Gigi Anti-Plak Systema Advance, Systema turut melancarkan kempen kesedaran kesihatan gusi seluruh negara yang diadakan dengan kerjasama Program Kesihatan Pergigian, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Persatuan Periodontologi Malaysia (MSP) dan Fakulti Pergigian, Universiti Teknologi MARA (UiTM). Bertemakan “SAVE YOUR GUMS, SAVE YOUR TEETH” ataupun “SAYANGI GUSI, SELAMATKAN GIGI” kempen ini telah dirasmikan oleh Dr. Normah bt Taharim, Pengarah Kanan Kesihatan Pergigian, Kementerian Kesihatan Malaysia.

Kempen kesihatan oral ini bertujuan untuk menggalakkan orang ramai mengambil langkah awal ke arah mendapatkan gusi yang lebih sihat melalui pemeriksaan gusi sebagai usaha untuk mencegah penyakit gusi.


Sepanjang kempen berlansung, Klinik Pergigian Bergerak yang disediakan MOH dan UiTM akan mengadakan lawatan ke pelbagai lokasi di seluruh Malaysia bagi membolehkan orang ramai mengambil bahagian dan mendapatkan pemeriksaan gusi secara percuma. Kempen ini akan menjadi peneraju misi Lion Corporation Japan untuk meningkatkan kesedaran dan mendidik komuniti mengenai menyakit gusi serta penjagaan mulut yang baik.


Dengan semangat membantu lebih ramai rakyat Malaysia untuk memiliki gusi dan gigi yang sihat, SYSTEMA menjanjikan 30,000 sampel Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE berserta risalah pendidikan kesihatan gusi bersemepena KEMPEN “SAVE YOUR GUMS, SAVE YOUR TEETH”. Ubat Gigi Anti-Plak Systema Advance akan diedarkan kepada orang ramai melalui MSP dan UiTM sewaktu aktiviti pemeriksaan gusi berlansung bagi membolehkan pengguna mencapai gusi yang sihat berpanjangan.

Systema Extreme Clean Breath

Systema Deep Clean Whitening

Systema Extra Gum Protection

Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE kini boleh didapati di semua kedai dan farmasi terkemuka di seluruh negara pada harga RM12.55. Kini memiliki gusi yang sihat menjadi lebih mudah dengan SYSTEMA. Amalan penjagaan kesihatan mulut yang baik bukan hanya sekadar melindungi gigi anda; ia adalah permulaan yang baik untuk gusi yang sihat yang akan membawa kepada kehidupan yang lebih sihat.

Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE atau bersama menyertai KEMPEN “SAVE YOUR GUMS, SAVE YOUR TEETH” sila layari www.southernlion.com.my dan laman Facebook rasmi di www.facebook.com/KeepSmilingMY



Mencegah Lebih Baik Dari Merawat! Lindungi Si Manja Dengan CARRIE MOZZIBUSTER

Friday, October 19, 2018
Mencegah Lebih Baik Dari Merawat! Lindungi Si Manja Dengan CARRIE MOZZIBUSTER  |  Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sentiasa menekankan kepentingan mencegah penyakit sebelum ia terjadi kerana kadangkala apabila penyakit diketahui, ia sudah terlalu lambat untuk mendapatkan rawatan. Hal ini termasuklah pencegahan terhadap penyakit yang dibawa oleh nyamuk. Statistik terkini daripada Bilik Gerakan Denggi Kebangsaan CPRC, Kementerian Kesihatan Malaysia mencatatkan sejumlah 26,209 kes Denggi termasuk 37 kes yang mengakibatkan kematian berlaku dari 31 Disember 2017 sehingga 6 Jun 2018. Kiraan purata pula menunjukkan sebanyak 5240 kes berlaku setiap bulan sepanjang tempoh tersebut. Selain Denggi, terdapat lebih daripada 67 kes penyakit Chikungunya telah dilaporkan dalam tempoh yang sama.


Demam Denggi dan Chikungunya merupakan penyakit yang mudah tersebar melalui gigitan nyamuk Aedes. Penyebaran ini dapat dikurangkan sekiranya semua pihak bekerjasama dalam mencegah penyebaran dengan membasmi kawasan pembiakan nyamuk dan memastikan langkah pencegahan nyamuk diamalkan. Terdapat sesetengah individu mengambil ringan kerana beranggapan demam Denggi adalah penyakit yang dapat disembuhkan dan ada yang pernah terselamat. Hakikatnya penyakit ini dapat merebak menjadi demam Denggi yang lebih parah, atau demam Denggi berdarah yang mampu membawa kepada situasi yang mengancam nyawa pesakit yang menghadapinya!


Ibu bapa perlu sedar bahawa Denggi tidak dapat diramalkan dan satu-satunya cara adalah dengan melindungi keluarga daripada nyamuk sepanjang masa. Selaras dengan fakta  dari WHO, perlindungan terhadap gigitan nyamuk adalah penting bagi mencegah penyakit yang berpunca darinya. KKM juga turun menyarankan penggunaan penghalau menyamuk agar kekal terhindar dari serangan nyamuk .


Salah satu cara berkesan bagi memastikan agar nyamuk tidak mengganggu adalah dengan menggunakan penghalau nyamuk. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion dan CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV Protection, telah diuji agar dapat menghalau nyamuk sehingga 8 jam. Disamping itu, produk ini telah menjalani proses pembangunan produk yang teliti dan berdaftar dengan badan-badan pentadbiran iaitu Lembaga Racun dan Makhluk Perosak, Jabatan Pertanian dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bagi memastikan ia diuji dan diperakui agar ibu bapa kekal yakin bahawa produk ini mematuhi piawaian keselamatan produk.  


CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion boleh digunakan setiap hari bagi perlindungan didalam rumah. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV dilengkapi dengan perlindungan sinaran matahari untuk jaminan di luar rumah. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions diformulasi khas untuk kegunaan pada kulit kanak-kanak, losyen ini juga diiktiraf dengan sijil HALAL.


Kedua-dua CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions boleh didapati dalam pek mudah dibawa bersaiz 50ml dan 100ml. CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotions boleh didapati di pasaraya terkemuka, pasaraya hyper, dan farmasi di seluruh Malaysia.


CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion dijual pada harga RM 9.35(Semenanjung)/ RM 9.85 (Sabah & Sarawak) untuk saiz 50ml, RM 14.10 (Semenanjung)/ RM 14.75 (Sabah & Sarawak) untuk saiz 100ml.


CARRIE MOZZIBUSTER Mosquito Repellent Lotion with UV pula dijual pada harga RM 9.95 (Semenanjung)/ RM 10.40 (Sabah & Sarawak) untuk saiz 50ml, RM 14.65 (Semenanjung)/ RM 15.40 (Sabah & Sarawak) for 100ml.