Top Social

Image Slider

Shopping Blouse Muslimah Moden Di Zalora

Friday, September 08, 2017
Shopping Blouse Muslimah Moden Di Zalora  |  Baru-baru ni mood rajin tiba-tiba datang menyinggah.. Habis semua almari pakaian aku selongkar dan kemas.. Eh, bila dah kemas dan asingkan pakaian yang aku dah tak nak pakai lagi (ibarat habis madu sepah dibuang.. haha!!), rupanya koleksi baju aku yang masih boleh dipakai dah menyusut.. Patutlah aku rasa macam asyik dok ulang pakai baju yang sama aje sebelum ni.. Hurmm, jadi, aku pun berhasratlah untuk menambah koleksi baju aku terutamanya blouse.. Sejak dah berkeluarga ni, aku lebih selesa mengenakan blouse berbanding t-shirt... Memandangkan aku seorang yang berhijab, maka blouse yang menjadi pilihan aku adalah blouse muslimah moden.. Banyak juga online shop yang dah aku terjah untuk mencari blouse muslimah ni dan aku dah jatuh hati dengan koleksi blouse di Zalora.. Jom ikut aku shopping blouse muslimah moden di Zalora...

Zalora, zalora malaysia, blouse, blouse muslimah, tops, blouse murah, shopping blouse, beli blouse, blouse zalora, blouse moden, blouse muslimah moden
Shopping Blouse Muslimah Moden Di Zalora

Sebenarnya aku dah beberapa kali juga pernah bershopping di Zalora Malaysia ni.. Setakat ni perkhidmatan yang diberikan sangat memuaskan.. Tak kiralah dari segi kualiti barangan, servis penghantaran mahupun harga... Sebab itulah, kali ni aku kembali untuk bershopping di Zalora... Ok, kalau korang nak tahu, di Zalora Malaysia, terdapat pelbagai jenis Women Blouse dengan design yang menarik dan cantik yang boleh korang pilih mengikut citarasa masing-masing.. Memandangkan aku mencari blouse muslimah moden, makanya carian aku hanyalah tertumpu kepada blouse muslimah sahaja.. Hehe.. Kalau korang nak tengok koleksi blouse yang lain, korang kenalah terjah sendiri nanti ye.. Apa-apa pun jom tengok koleksi blouse muslimah moden yang cantik-cantik di Zalora Malaysia.. 



Wafiyya by Dollscarf...  Annura Blouse ini bercirikan peplum labuh sesuai untuk wanita muslimah.. Ini adalah salah satu blouse yang menjadi pilihan aku sebab blouse ni labuh dan menutupi bahagian 'belakang'... hiks... Pernahlah juga berangan nak memakai blouse peplum sebelum ni, tetapi banyak yang singkat.. Jadi aku kuburkan hasrat itu.. Bila dah terjumpa peplum yang labuh macam ni, haruslah aku grab sehelaikan... Sesuai dipadankan dengan skirt labuh.. Wahhh terlebih ayu lah pulak nanti yek!!! Jom tengok koleksi yang lain pula..



Aqeela Muslimah Wear... Overall Top.. Blouse ni lebih simple dan santai... Kalau korang suka yang simple dan santai, aku recommend sangat blouse ni.. Aku pun suka!!  Bolehlah pakai semasa bersantai dengan keluarga.. Takde lah rasa rimas sangatkan.. Yang penting keselesaan semasa hangout dengan anak-anak.. Kita masukkan dalam wishlist cepat-sepat ye... Huhu..




MsDahlia... Haura Tunic... Yeahhh aku berkenan sekali dengan blouse ni... Blouse yang aku cari-cari.. Sesuai untuk dipakai ke majlis-majlis keramaian dan boleh bergaya sakan dengannya.. Boleh juga dipakai untuk ketempat kerja.. Labuh, sopan dan cantik... Itulah ciri-ciri yang ada pada blouse ni.. Cewahhh.. Korang tak merah mata ke tengok blouse ni?? Rugi tak grab tau...!!



Najjah.. Ayana Top dan Denim Tweed Top.. Aku dah masukkan dalam wishlist aku blouse yang berwarna kelabu tu.. Denim Tweed Top... Minat sangat dengan designnya.. Simple tapi menarik.. Paling penting breastfeeding friendly... Ada zip di depannya.. Sangat sesuai untuk ibu yang sedang menyusu... Jadi, ibu yang sedang menyusu jom pakat-pakat beli blouse cantik ni...



Orite yang ni pula dari 2 butik berbeza.. Dua disebelah kiri dari butik Soonaru Muslimah dan 2 lagi disebelah kanan dari  butik Qasaya... Kedua-dua design blouse ini ada daya tarikan tersendiri yang membuatkan aku tak teragak-agak untuk memasukkannya dalam senarai koleksi blouse aku.. Hehe.. Ayana Blouse dari Soonaru Muslimah, designnya nampak lebih moden manakala Katy Printed Blouse dari Qasaya pula, nampak lebih sweet.... 

OMG!! Banyaknya pilihan blouse muslimah moden di Zalora Malaysia... Yang mana satu harus aku pilih.. ?? Semuanya dah aku masukkan dalam wishlist aku.. Takan nak beli semua kot.. Rabak poket ohh!! Haha.. Jadi aku kena buat pilihan yang tepat... Beginilah aku bila dah menjamu mata di Zalora... Boleh rambang mata jadinya.. Kalau diikutkan hati, semuanya aku nak beli.. Tapi memandangkan aku dah buat bajet untuk shopping blouse ni, kenalah ikut bajet kan.. Boros itu amalan syaitonnnnn...!!

Oklah, aku nak bertenang sebentar sebelum aku membuat pilihan terakhir yang mana aku nak beli.. Jadi, kalau korang pun berminat untuk mendapatkan blouse muslimah, korang bolehlah terjah laman web Zalora ye sebabnya terdapat banyak lagi sebenarnya koleksi blouse muslimah yang boleh didapati daripada Zalora Malaysia ni... Selain pilihan yang banyak, harga pun sangat berpatutan... Bagi yang belum pernah bershopping di Zalora Malaysia tu, lepas ni bolehlah try shopping di Zalora.. Rasakan sendiri pengalaman bershopping dengan menikmati perkhidmatan yang terbaik diberikan buat korang... 

Aku sudah!! Korang bila lagi?? 


Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1

Thursday, September 07, 2017
Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau lebih di kenali dengan pangilan Zaki Bijak. Berasal dari Jerantut Pahang, Zaki di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma Tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher pada Julai 2014. Namun beliau telah berhasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.

Dengan membawa misi menjelajah #cancerbukantiketuntukmati dalam erti kata lain cancer bukan bermakna kematian. Zaki menjelajah dengan hanya menumpang kenderaan orang awam dalam menyampaikan mesej tersebut. Negeri di bawah bayu, Sabah merupakan destinasi pertama beliau.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Gambar Zaki Bijak Ketika ingin bertolak ke Sabah.
Walaupun beliau menghidap kanser tahap ke 3 , namun beliau tak pernah berputus asa dan menganggap bahawa penyakit ini merupakan satu semangat untuk beliau terus berjuang dan mengembara bagi memberitahu kepada semua bahawa #cancerbukantiketuntukmati.

''Program ini diinspirasikan rakan saya dari Finland yang pernah menumpang di rumah saya semasa mengembara. 

''Jadi, untuk program ini saya menyiapkan diri dengan maklumat berkaitan perjalanan, dokumen penting seperti lesen, mykad, wang RM1, sedikit pakaian dan peralatan khemah. 

''Tetapi, saya sangat bersyukur hidup di bumi Malaysia yang tinggi budi pekerti.. Walaupun tidak saling mengenali, saya bukan sahaja dibenarkan menumpang kenderaan, malah diajak bermalam dan diberi makan di rumah mereka sebelum meneruskan perjalanan pada keesokan hari,'' Zaki Bijak.

Menerusi laman Facebook beliau Zaki Bijak kini beliau telah 50% mengeliligi Kepulauan Sabah. Dan bakal menamatkan kembara Borneo Sabah dan masuk kepulauan Sarawak Pula. Sepanjang perjalananan beliau juga, beliau banyak memuji masyarakat Sabah yang sangat prihatin dan bantuan dari pelbagai bentuk. Allahamdulilah Orang Sabah Bagus Bah !!!!

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.
Kalau korang nak ikuti kisah beliau yang penuh liku-liku, korang boleh la follow Facebook beliau, setiap detik perjalanan beliau akan dikongsikan bersama anda. Yang pastinya kekuatan dan ketabahan beliau sungguh luar biasa bukan seperti pesakit Kanser.

Jika ada yang ternampak atau terserempak dengan beliau, jangan segan-segan hulukan bantuan tau.. Sesungguhnya tangan yang memberi itu lebih baik dari menerima. Bukan wang ringgit yang di pinta namun nilai kemanusia itu lebih bermakna.

Jom kita support Zaki Bijak dalam misi ''CANCER FIGHTER'' Jelajah Borneo Dengan RM1 #cancerbukantiketuntukmati.

Segala pertanyaann atau bantuan yang ingin di salurkan ( mana tahu beliau singgah perkampungan anda ) boleh la berhubung terus dengan beliau. PM je kat facebook Zaki Bijak.

Kredit : Sabahanblogger.com






First Giveaway By Blog Buku Pinky!

Wednesday, September 06, 2017
First Giveaway By Blog Buku Pinky!  |  Holaaa...!! Selamat pagi gaisss!! Kembali bekerja setelah bercuti semalam.. Pepagi ni sesambil sarapan kita join satu giveaway kawan baru kita ni... Hadiahnya menarik uollsss... Sesambil tu bolehla kita support kengkawan baru kita ni kan.. Orite, first giveaway by Blog Buku Pinky!.. Yeahh itulah tajuk giveaway yang dianjurkan oleh Blogger Azie ni.. Ape-ape pun kita kasi up dulu banner giveaway bagi melengkapi syarat yang ditetapkan..

giveaway, contest, segmen
First Giveaway By Blog Buku Pinky!
Klik banner untuk join

Giveaway ni berlangsung selama sebulan ye tuan-tuan dan puan-puan sekalian... Syarat yang ditetapkan pun sangatlah mudah... Tutup mata pun boleh settle punye.. (yeyo-oooo jerk aku kan)... Blogger Azie mencari 10 orang pemenang ye.. Banyak tu.. Ada peluang untuk menang tau.. Korang tak berminat ke nak join.. Hadiah menarik menanti korang... Moh le join sesama dengan aku ni.. Segan pulak join sengsorang tak de geng.. Haha!! Kalau nak tengok hadiah boleh klik banner kat atas yek.. Kalau nak join pun kene klik banner kat atas tu.. Toksah nak segan-segan sangatlah ye.. Hiks..

Okies, semua syarat aku dah settlekan.. Para Sponsor sekali aku follow.. Ahakz.. Dengan lafaz Bismillah aku join giveaway by Blog Buku Pinky ni.. Alhamdulillah...

Jom korang join sama.. Kasi meriah giveaway sahabat baru kita ni...


Tarikh Tamat
05 Oktober 2017


Review Novel | Mesej Dari Anna Lee

Wednesday, September 06, 2017
Review Novel | Mesej Dari Anna Lee  |  Karya kedua dari Anna Lee yang aku baca.. Sebelum ni pernah baca Terukir Cinta dan membuatkan aku terus mencari novel karya daripada beliau.. Penulisan yang sangat menarik.. Novel kedua ni bertajuk MESEJ... Tajuk pendek tapi kisahnya panjang dan menarik.. Rata-rata aku baca review tentang novel ni, kebanyakannya menyukai jalan cerita Mesej.. Begitu jugalah aku.. Aku tertarik dengan jalan ceritanya...

novel, novel preloved, novel prolog media, prolog med, novel best, best seller, novel seram, novel cinta, mesej by anna lee, penulis anna lee, mesej
Mesej Dari Anna Lee

Mengisahkan sebuah percintaan antara Aria dan Jason yang mana perjalanan kisah cinta mereka agak pelik dan unik.. Garapan Anna Lee kali ini cukup sempurna membuatkan kisah ini berbeza dan menarik.. Walaupun kisahnya agak tidak logik dan susah diterima akal tetapi untuk sebuah novel, ianya memberikan kelainan dan membuatkan aku sebagai pembaca seronok menghadamnya sampai habis.. Apa yang menariknya novel ni? Time Travel... Itu yang membezakan novel Mesej ini dengan novel yang lain... Korang kena baca..!! Hiks..


Malas nak taip banyak-banyak, sila baca sinopsisnya dulu ye.. Walaupun hanya secebis sinopsis yang dititipkan kat kulit belakang buku ni, ianya dah memberi kesan kepada pembaca.. Cewahh... Jom baca review aku kat Goodreads pulak.. Ahakz..


REVIEW AKU DI GOODREADS


MesejMesej by Anna Lee
My rating: 4 of 5 stars

Sebuah karya dari penulis Anna Lee yang aku rasa BEST!!.. Jalan cerita yang berpusing-pusing tapi menarik.. Tentang time travel... Kehidupan di masa lalu dan dimasa akan datang.. Sangat menarik!!

Bila fikir balik cam tak logik, tp untuk sebuah novel ataupun sebuah filem, ianya sangat mengagumkan.. Sebuah cerita cinta yang sangat luar biasa kisahnye.. Kisah cinta antara jason dan aria yang berpandukan dari 'mesej' dalam sebuah buku pink.. Mesej ringkas tetapi penuh bermakna dalam menyatukan dua hati yang berada jauh antara satu sama lain..

Jalan ceritanya sungguh menarik dan romantik.. Rugi tak baca MESEJ...

View all my reviews


Review Novel | Magisial by Jun

Tuesday, September 05, 2017
Review Novel | Magisial by Jun  |  Aku kembali mereview novel-novel yang dah habis dibaca.. Bila dah perkataan novel tu pun berdouble, ini bermakna aku akan review lebih dari 1 buah novel.. Hehe.. Untuk entry kali ni aku akan review novel Magisial by Jun... Novel terbitan dari Prolog Media ni aku beli yang preloved aje memandangkan sekarang aku tengah cut cost untuk keperluan lain.. hehe.. Yang penting kondisi bukunye masih dalam keadaan baik dan boleh dibaca..

novel, novel preloved, novel prolog media, prolog med, novel best, best seller, novel seram, magisial, penulis jun
Magisial by Jun

Firstime baca novel hasil tulisan Jun, hati sudah terpaut.. Jalan cerita yang digarap oleh penulis sangat berbeza dari novel yang pernah aku baca sebelum ni.. Kisah yang membuatkan aku tak senang duduk untuk mengetahui kesudahannya.. Permainan ilusi yang sangat mengelirukan.. Boleh disimpulkan, novel ini cerita dalam cerita.. Twist yang menarik di akhir cerita... Membuatkan aku terpinga-pinga membacanya.. Hehe..


Kalau tengok dari ilustrasi gambar kat atas ni, kalau tak baca tak tahu apa kaitannya.. Ternyata ianya ada kaitan dengan jalan cerita novel ni.. Lagi pun takkan la saje-saje kan nak buat gambar cenggini sedangkan tiada kaitan.. Haha.. Saje je aku ulas gambar kat atas ni.. Bagi korang suspen sikit.. Kikiki.. Apa-apa pun aku suka jalan cerita Magisial ni.. Cuma bila sampai dipenghujung kisah yang mengaitkan dengan kisah novel lain, aku jadi agak kebosanan 5 minit.. Ekeke.. Kenapa? Hurmm entahlah.. Hehe.. Tapi mungkin ada motif lain yang penulis nak sampaikan.. Contohnya nak buat promosi secara tak langsung tentang novel tersebut.. Ahakz.. Itu pandangan aku aje la.. Mungkin korang berpandangan lain tak sama dengan aku.. Tak gitu...


Orite, macam biasa kalau nak tahu sinopsisnya boleh baca kat gambar di atas ni ye... Dan seperti biasa jugak, boleh baca review aku di GOODREADS - LEA AZLEEYA seperti kat bawah ni.. Hiks..


REVIEW AKU DI GOODREADS

MagisialMagisial by Jun Sahaja
My rating: 4 of 5 stars

Magisial.. Bila tengok tajuk macam pelik aje.. Tak tahu ape yang nak disampaikan penulis.. Magis ke sial ke? Bila baca novel nye.. Wahh memang terbaik jalan ceritanya.. Sampaikan tak nak stop baca.. Nak baca sampai habis.. Awal jalan cerita, berjalan agak tenang dan tanpa tersangkut sana sini.. Bila dah nak sampai penghujung jalan ceritanya, ada twist yg menarik.. Satu lagi kisah yang sama tapi x serupa..

Mesti korang konfiuskan.. Tapi yang pastinya jalan cerita novel ni tak mengkonfiuskan.. Aku suka jalan ceritanya.. Last sekali ceritanya berkait pula dengan novel yang lain.. Hehe..

Kisahnya, siapa bunuh siapa.. Itu kunci bagi kisah novel ini.. Kisah seorang penulis novel yang menghadapi masalah mental dek kerana drama adaptasi dari novelnye mendapat kecaman dari netizen kerana mengandungi unsur2 soft porn.. Sehinggakan dia mengasingkan diri dan tanpa mengetahui dia telah mengidap sakit mental.. Huhuhu.. Bila dia mula mengenali seorang doktor dan mengembalikan dia ke arena penulisan, satu persatu kejadian berlaku sehinggalah ke episod dia membunuh org sekelilingnya.. Ingatkan org lain yang bunuh rupanya dia yang bunuh dek kerana tekanan jiwa.. Memang best jalan ceritanya.. Terbaik..

Twist kepada cerita ni, bila mana penulis lain pula duduk dalam kisahnya.. Nak tahu cerita selanjutnya, beli n baca sendiri yek.. Haha.. Tp jalan cerita memang best..

Aku terpaksa bagi 4 bintang aje sebab last sekali yang berkaitan dengan novel lain tu, ceritanya agak mengelirukan dan agak membosankan.. ahakz.. Itu part last sekali laa.. Mungkin korang suka keseluruhannya.. Aku jerk yang pelik.. Tak gitu.. Hiks..

View all my reviews