Top Social

Image Slider

Showing posts with label sgshop. Show all posts
Showing posts with label sgshop. Show all posts

RM100 SGShop Shopping Credit Selamat Digunakan

Tuesday, July 25, 2017
RM100 SGShop Shopping Credit Selamat Digunakan  |  Wohaaa!! Alhamdulillah, order terakhir aku di SGShop dah pun sampai ke tangan... Dengan ini, RM100 SGShop shopping credit yang aku menang dalam Giveaway SGShop Shopping Credit By Wani Sukarno telah selamat aku gunakan.. Hehe... Apa yang aku beli tu?? Masih lagi memborong baju Qhaliff.. Kan aku dah cerita kat entry yang lepas - Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia..


Sebelum ni aku dah borang 3 pasang baju Qhaliff.. Dan ini adalah yang balance duit, aku beli lagi sehelai.. Maka selamatlah sudah shopping credit aku gunakan.. Hiks.. Macam biasalah, nak tunggu parcel sampai memang lambat sebab kite beli barangan terus dari China.. Yang penting harga murah dan barang berkualiti... 


Dalam banyak-banyak baju kat SGShop tu, yang ini jugak aku berkenan.. Tak tahu kenapa.. Pada mata aku smart.. Siap bertali bagai.. Nampak lah kelainannya sikit dan ada style.. Nanti-nanti kalau dah serabut sangat dengan tali tu, aku kasi potong jerk la.. Haha.... Kalau korang rasa nak shopping baju anak-anak korang ke, baju korang sendiri ke, atau barang-barang lain, korang bolehlah terjah laman web SGShop Malaysia.. Banyak gile kot barang best-best kat sana.. Jangan rambang mata sudahhh!!


Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia

Friday, July 14, 2017
Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia  |  Ada yang masih tak tahu ke tentang SGShop? SGShop ni adalah sebuah website online shopping yang barangnya adalah terus dari China.. Untuk kita yang berada di Malaysia ni, boleh shopping di SGShop Malaysia supaya lebih mudah dalam urusan pembelian dengan menggunakan bahasa melayu atau inggeris.. Hiks.. Baru-baru ni aku sekali lagi borong baju anak di SGShop Malaysia.. Sebelum ni dah pernah shopping di sana tetapi menggunakan duit sendiri.. Kali ni shopping dengan sakannya kerana Menang Giveaway SGShop Shopping Credit By Wani Sukarno bernilai RM 100..


Pada awalnya, aku nak shopping baju newborn untuk bakal baby yang akan lahir nanti.. InsyaALLAH... Tetapi memandangkan aku tengok baju newborn yang ada kat laman web tu agak mahal harganya, jadi aku shopping aje baju si Qhaliff.. Baju Qhaliff lagi murah berbanding baju newborn.. Huhu... First shopping aku pilih 3 helai baju.. Tak berani nak beli banyak sebab risau kos pos dan servis casnya tinggi dan terpaksa tambah duit sendiri pulak.. So, bila dah bayar kos pos dan servis cas, ada lebihan credit.. Aku beli lagi sehelai baju Qhaliff untuk habiskan credit yang ada.. Cuma kos pos belum dibayar lagi.. Tunggu sampai warehouse dulu.. Hiks..

Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia
Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia
Memandangkan Qhaliff kurang baju berseluar pendek, aku borong semuanya seluar pendek.. Baju belang-belang merah tu, tengok dalam gambar lawa, bila sampai, lahaiii cam baju pompuan la pulak.. Haha.. Tak pe la, seluarnya masih boleh dipakai.. Hiks.. Tak sabar pulak nak tunggu yang sehelai lagi.. Hehe.. Setakat ni kualiti baju sangat ok berpadanan dengan harganya... Yang tak dayanya nak membayar kos pos dan servis casnya yang kadang kala agak mahal mengikut barang... Biasalahkan barang dari china, haruslah mahal kos posnya.. So, kene tengok barang yang dibeli jugak.. Kena buat perbandingan harga dulu sebelum beli..

Orite, kalau korang nak try beli barang terus dari China bolehlah layari laman web SGShop Malaysia... Banyak barang-barang menarik dan murah.. Kalau nak borong buat berniaga memang berbaloi-baloi..


Akhirnya Terpilih Sebagai Pemenang Giveaway SGShop Shopping Credit By Wani Sukarno

Tuesday, June 20, 2017
Akhirnya Terpilih Sebagai Pemenang Giveaway SGShop Shopping Credit By Wani Sukarno  |  Alhamdulillah, setelah percubaan beberapa kali join giveaway SGShop shopping credit anjuran rakan-rakan blogger, akhirnya terpilih sebagai pemenang Giveaway SGShop Shopping Credit by Wani Sukarno.. Sebenarnya, nama pemenang dah diumumkan pada 14 Jun 2017 yang lalu.. Tapi aku jerk terlupa nak update tentang hal ini.. Otak terlalu sarat dengan idea sampai tercicir entry untuk yang ini.. Hukhuk!!

Akhirnya Terpilih Sebagai Pemenang Giveaway SGShop Shopping Credit By Wani Sukarno
Terpilih Sebagai Pemenang Giveaway SGShop Shopping Credit By Wani Sukarno
Pinjam banner cantik ni ye wani.. ^_^

Giveaway RM1000 Shopping Credit by Wani Sukarno ni aku join akhir bulan Mei hari tu.. Tak sangka juga terpilih sebagai pemenang untuk kali ni.. Alhamdulillah ada rezeki aku untuk shopping di SGShop nanti.. Pape pun nak ucapkan terima kasih bebanyak pada Blogger Wanie kerana sudi memilih diri ini sebagai pemenang... Cewahhh.. Ayatnya ya ampunnn!!




Plan asal aku kalau menang giveaway ni nak beli kabinet baju untuk baby baru.. Tetapi bila di riki-riki dengan Blogger Sha tentang pembelian rak buku beliau di SGShop, terus tak jadi kerana kos postage agak mahal berbanding harga barang.. So, aku kuburkan niat aku tu dan aku akan shopping baju baby aje nanti kat SGShop... Hiks.. 

Orite, kalau korang tak de idea nak masak ape hari ini, korang boleh terjah Blog Wani Sukarno untuk mendapatkan resepi-resepi yang superb sedap... Berlambak uolls resepi kat blog beliau... Semua sedap-sedap belaka.. Tak pun, kalau korang nak beli produk Nurraysa pun boleh.. Beliau ada menjual produk tersebut...

Jom terjah sekarang!!





Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Wednesday, June 14, 2017
Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia  |  Wahhh blog tak berupdate hari ni... Untuk tidak membiarkan blog terus sepi sekuntum mawar merah, aku join giveaway by Blogger Solehah Shamsuddin x SGShop ni... Mane tahu ada rezeki untuk menang, dapatlah bershopping di SGShop... Banyak bende jugak yang nak dibeli ni tau.. Hehe!!

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia
Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia
Klik banner untuk join

Oke, untuk memenuhi syarat yang ditetapkan untuk giveaway ini, aku sertakan segala butiran yang diperlukan seperti kat bawah ni...

Usernama SGShop Malaysia | LeaAzleeya

ID Blog | Blog Lea Azleeya

Facebook | Lea Azleeya

Instagram | Lea_Azleeya

Hadiah untuk pemenang giveaway ni adalah shopping credit bernilai RM 100 untuk 10 orang pemenang.. Andai katalah ada rezeki aku menang giveaway ni, aku nak shopping pakaian untuk baby baru aku nanti.. Banyak jugak yang menarik di SGShop... Rambang mata jadinya.. Murah pulak tu... 


Orite, kalau korang berhajat jugak nak shopping free di SGShop Malaysia, bolehla join giveaway anjuran Sis Solehah Shamsuddin ni.. Giveaway ni berlangsung hanya selama seminggu sahaja hokeh.. Cepat-cepat tau.. Kot-kot rezeki menyebelahi kitakan.. Leh la shopping di SGShop free..!! Hiks..


Tarikh Tutup
20 Jun 2017


#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

Thursday, June 01, 2017
#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia  |  Untuk sekian kalinya mencuba nasib dalam giveaway bersama SGShop ni.. Kali ni join giveaway anjuran Blogger Sofie Adie pulak.. Hadiahnya tetap sama iaitu shopping credit bernilai RM 100 untuk 10 orang pemenang... Giveaway ni juga berlansung serentak di Instagram beliau tau.. So, korang bolehlah join di salah satu medium yang disediakan.. Aku memilih untuk join di blog aje.. Lebih senang..

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia
#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia
Klik banner untuk join

Orite, aku sediakan sekali username SGShop aku kat sini iaitu username : LeaAzleeya....

Seperti giveaway SGShop rakan-rakan blogger yang lain, aku kena nyatakan barang apa yang aku nak sangat beli dekat SGShop Malaysia kalau menang GA ni.. Dan seperti jawapan aku kepada giveaway yang lain juga, aku masih kekalkan jawapan yang sama.. Selagi aku tak menang, selagi tu lah aku akan kekalkan barang yang aku ingin sangat beli dekat SGShop Malaysia nun... Haha.. Mesti korang jemu tengok sebab barang yang sama jerk aku up.. Huhu.. Barang apakah?? Jom tengok..


Inilah barang yang aku nak sangat beli kat SGShop Malaysia tu... Kabinet baju multifunctional... Boleh buat rak baju atau rak hiasan... Boleh cantum-cantum lagi dan buat bentuk sendiri.. Banyak lagi sebenarnya pilihan.. Tapi aku tertarik yang ni sebab warna putih dan cam comel jerk gambar-gambar yang ada depan pintu kabinet tu.. Harga RM 61.81 sahaja.. Mungkin kalau termasuk dengan postage tu cukup la kot RM100 tu.. Ghehe...!!

Orite, kalau korang berhajat jugak nak shopping free di SGShop Malaysia, bolehla join giveaway anjuran Sofie Adie ni.. Kot-kot rezeki menyebelahi kitakan.. Leh la shopping kabinet comel ni..


Tarikh Tutup
14 Jun 2017


SGShop Malaysia | Giveaway RM1000 Shopping Credit By Wani Sukarno

Wednesday, May 31, 2017
SGShop Malaysia | Giveaway RM1000 Shopping Credit By Wani Sukarno  |  Sori yek kalau korang datang Blog Lea Azleeya ni, banyak benooo aku join giveaway anjuran rakan-rakan blogger yang bekerjasama dengan SGShop ni.. Hehe... Ter-xcited aku menjoinkan diri dalam giveaway SGShop ni sebab hadiahnya sangat menarik... Sekali lagi tanpa jemu aku nak join Giveaway RM1000 Shopping Credit by Wani Sukarno ni pula... Aku suka bannernye.. Cantik sangatttttt!!

Giveaway RM1000 Shopping Credit By Wani Sukarno
Giveaway RM1000 Shopping Credit By Wani Sukarno
Klik banner untuk join

Cantikkan banner giveaway ni.. Menambahkan lagi minat aku untuk turut serta dalam GA ni.. Okelah, untuk akaun SGShop Malaysia aku dah pun mendaftar secara rasminya dengan menggunakan username : LeaAzleeya.... Walaupun tak diminta username oleh wanie, aku nak jugak letak kat sini.. Hiks.. Kekwat betul kan.. Haha!!

Seperti giveaway SGShop rakan-rakan blogger yang lain, aku kena nyatakan barang apa yang aku nak sangat beli dekat SGShop Malaysia kalau menang GA ni.. Dan seperti jawapan aku kepada giveaway yang lain juga, aku masih kekalkan jawapan yang sama.. Selagi aku tak menang, selagi tu lah aku akan kekalkan barang yang aku ingin sangat beli dekat SGShop Malaysia nun... Haha.. Mesti korang jemu tengok sebab barang yang sama jerk aku up.. Huhu.. Barang apakah?? Jom tengok..

Ok, hadiah untuk pemenang giveaway ni adalah shopping credit bernilai RM 100 untuk 10 orang pemenang.. Andai katalah ada rezeki aku untuk menang giveaway anjuran Wanie ni, aku akan beli kabinet baju untuk baby baru aku nanti.. Dan kabinet baju tersebut akan aku letakkan di rumah mak aku sebagai persediaan aku berpantang nanti.. Sesambil tu leh la jugak letak kain baju aku jugak.. Haha!! Meh aku tunjuk kat korang camne rupanya kabinet baju tersebut.. Sweettt sangat taooo!!


Inilah rupanya kabinet tersebut... Boleh cantum-cantum.. Banyak lagi sebenarnya pilihan.. Tapi aku tertarik yang ni sebab warna putih dan cam comel jerk gambar-gambar yang ada depan pintu kabinet tu.. Harga RM 61.81 sahaja.. Mungkin kalau termasuk dengan postage tu cukup la kot RM100 tu.. Ghehe...!!

Orite, kalau korang berhajat jugak nak shopping free di SGShop Malaysia, bolehla join giveaway anjuran Wani Sukarno ni.. Kot-kot rezeki menyebelahi kitakan.. Leh la shopping kabinet comel ni..


Tarikh Tutup
11 Jun 2017


Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Cikzacom

Wednesday, May 31, 2017
Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Cikzacom  |  Satu lagi giveaway SGShop yang aku nak join... Moga-moga adalah rezeki untuk menangkan.. Sebab banyak barang sebenarnya yang nak dibeli untuk sambut baby baru nanti.. Kalau menang, bolehlah save bajet sikit.. hehe.. Kali ni nak join pulak giveaway SGShop by Cik Za ni... 

Klik banner untuk join

Aku dah pun mendaftar akaun SGShop Malaysia dengan menggunakan username : LeaAzleeya.... So, dengan lafaz bismillah aku menjoinkan diri dalam giveaway ni.. hehe...

Hadiah untuk pemenang giveaway ni adalah shopping credit bernilai RM 100 untuk 10 orang pemenang.. Andai kata ada rezeki aku untuk menang ni, harusss aku beli kabinet baju untuk baby baru aku nanti.. Hajat hati nak letak kat umah mak aku.. Senang time pantang nanti.. Aku dah siap usha dah kat SGShop kabinet tu.. Nak tengok tak camne gayenye?? Meh aku tunjuk..


Banyak lagi sebenarnya pilihan.. Tapi aku tertarik yang ni sebab warna putih dan cam comel jerk gambar-gambar yang ada depan pintu kabinet tu.. Harga RM 61.81.. Mungkin kalau termasuk dengan postage tu cukup la RM100 kot.. Ghehe...!!

Orite, kalau korang berhajat jugak nak shopping free di SGShop Malaysia, bolehla join giveaway  ni.. Kot-kot rezeki menyebelahi kitakan.. Leh la shopping kabinet comel ni..


Tarikh Tutup
31 Mei 2017


SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway

Thursday, May 25, 2017
SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway  |  Yeah... Seorang lagi blogger yang menganjurkan giveaway x SGShop Malaysia... Saudara Elih Japahar... Masih tak nak lepaskan peluang untuk turut serta dalam giveaway best ni... Jadinya, sekali lagi aku join giveaway daripada collaboration blogger x SGShop Malaysia ni.. Sesambil tu leh la support antara satu sama lain.. 

SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway
SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway
Klik banner untuk join

Orite, akaun SGShop Malaysia dah pun aku daftar dengan jayanya dengan usernama : LeaAzleeya.... Menepati syarat-syarat yang ditetapkan dalam giveaway ini.. Selain tu ada lagi syarat yang lain.. Aku kena nyatakan barang yang aku teringin sangat beli di SGShop Malaysia.. Apakah??

Sebelum tu nak maklum dulu kat korang semua... Hadiah untuk pemenang giveaway ni adalah shopping credit bernilai RM 100 untuk 10 orang pemenang.. Andai kata ada rezeki aku untuk menang ni, harusss aku beli kabinet baju untuk baby baru aku nanti.. Hajat hati nak letak kat umah mak aku.. Senang time pantang nanti.. Aku dah siap usha dah kat SGShop kabinet tu.. Nak tengok tak camne gayenye?? Meh aku tunjuk..


Banyak lagi sebenarnya pilihan.. Tapi aku tertarik yang ni sebab warna putih dan cam comel jerk gambar-gambar yang ada depan pintu kabinet tu.. Hehe..

Orite, kalau korang berhajat jugak nak shopping free di SGShop Malaysia, bolehla join giveaway  ni.. Kot-kot rezeki menyebelahi kitakan.. Leh la shopping kabinet comel ni..


Tarikh Tutup
31 Mei 2017


Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul

Wednesday, May 24, 2017
Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul  |  Ramai betul blogger tengah buat giveaway SGShop ni.... Bab-bab shopping ni haruslah kena join kalau ada yang buat giveaway.. Sebab ada barang yang nak dibeli di SGShop Malaysia sebenarnya... Kalau menang, tak payah dah aku susah-susah keluarkan duit untuk dapatkan barang yang aku nak tu kan.... Hehe.. Kali ni, aku join pulak giveaway by blogger Lokman Amirul ni.. 

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul
Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul
Klik banner untuk join

Aku dah selamat daftar akaun di SGShop Malaysia dengan menggunakan username : LeaAzleeya.... So, dengan lafaz bismillah aku menjoinkan diri dalam giveaway ni.. hehe...

Hadiah untuk pemenang giveaway ni adalah shopping credit bernilai RM 100 untuk 10 orang pemenang.. Andai kata ada rezeki aku untuk menang ni, harusss aku beli kabinet baju untuk baby baru aku nanti.. Hajat hati nak letak kat umah mak aku.. Senang time pantang nanti.. Aku dah siap usha dah kat SGShop kabinet tu.. Nak tengok tak camne gayenye?? Meh aku tunjuk..


Banyak lagi sebenarnya pilihan.. Tapi aku tertarik yang ni sebab warna putih dan cam comel jerk gambar-gambar yang ada depan pintu kabinet tu.. 

Orite, kalau korang berhajat jugak nak shopping free di SGShop Malaysia, bolehla join giveaway  ni.. Kot-kot rezeki menyebelahi kitakan.. Leh la shopping kabinet comel ni..


Tarikh Tutup
31 Mei 2017


Giveaway Busyra Takiyudin : Saya Nak Shopping Credit RM1000!!

Sunday, May 21, 2017
Giveaway Busyra Takiyudin : Saya Nak Shopping Credit RM1000!!  |  Kembali bersiaran petang ni setelah berehat sekejap kerana beri tumpuan pada si kecik yang demam.. Hehe.. Bila start bersiaran ni, mulalah cari bahan untuk di buat entry.. Time blogwalking tadi, aku tertarik dengan giveaway yang dianjurkan oleh blogger Busyra ni... 

Giveaway Busyra Takiyudin : Saya Nak Shopping Credit RM1000!!
Giveaway Busyra Takiyudin : Saya Nak Shopping Credit RM1000!!
Klik banner untuk join

Banner pun kemaheeenn mengancam jiwa lagik.. Terus aje teruja nak join.. Korang dah join ke belum? Kalau belum tu, moh le pakat-pakat join ye.. Hadiah menarik disediakan... Tengok tajuk aje dah rasa tak keruan.. Haha..

Hadiah untuk pemenang giveaway ni adalah shopping credit bernilai RM 100 untuk 10 orang pemenang.. Kalau menang  bolehlah bershopping di SGShop... Andai kata ada rezeki aku untuk menang ni, harusss aku beli kabinet baju untuk baby baru aku nanti.. Hajat hati nak letak kat umah mak aku.. Senang time pantang nanti.. Aku dah siap usha dah kat SGShop kabinet tu.. Nak tengok tak camne gayenye?? Meh aku tunjuk..


Banyak lagi sebenarnya pilihan.. Tapi aku tertarik yang ni sebab warna putih dan cam comel jerk gambar-gambar yang ada depan pintu kabinet tu.. Hehe..

Orite, kalau korang berhajat jugak nak shopping free di SGShop Malaysia, bolehla join giveaway  ni.. Kot-kot rezeki menyebelahi kitakan.. Leh la shopping kabinet comel ni..


Tarikh Tutup
28 Mei 2017