Top Social

Image Slider

Showing posts with label produk baby. Show all posts
Showing posts with label produk baby. Show all posts

5 Benda Ibu Wajib Bawa Ketika Travel atau Holiday Bersama Baby atau Anak Kecil

Friday, October 11, 2019
5 Benda Ibu Wajib Bawa Ketika Travel atau Holiday Bersama Baby atau Anak Kecil  | Travel bersama keluarga ini bukan perkara yang mudah, terutama kepada mereka yang mempunyai anak kecil berumur setahun kebawah ni. Percutian bersama anak yang masih kecil mesti dilakukan dengan teliti supaya semua orang yang berada dalam perjalanan itu berasa gembira dan enjoy. Ibu bapa pun tak la berasa stress sepanjang percutian.

foto : google

Nikmati hidup yang terbaik dengan perlindungan Prebiotik Oat dalam Aveeno® dan Aveeno Baby®!

Monday, October 07, 2019
Nikmati hidup yang terbaik dengan perlindungan Prebiotik Oat dalam Aveeno® dan Aveeno Baby®!  | Menjalani kehidupan terbaik bersama bayi anda menjadikan alam keibuan sungguh bermakna. Bersama-sama, anda mencipta kenangan indah bersama bayi anda. Namun, bagaimana anda berdua boleh gembira, sihat dan dilindungi daripada serangan berterusan terhadap kulit anda?


Affan Natural Baby Balm dan Natural Telon Oil Untuk Keselesaan Bayi Kembung Perut

Tuesday, August 20, 2019
Affan Natural Baby Balm dan Natural Telon Oil Untuk Keselesaan Bayi Kembung Perut  |  Assalamualaikum.. Hi guys!! Ok, sape yang bergelar ibu kat sini, angkat tangan... Hehe.. Orite, sebagai ibu aku agak mengambil berat tentang kesihatan anak aku terutamanya time dorang masih bayi.. Masa ni agak struggle jaga dorang.. Banyak masalah yang akan dialami sekiranya penjagaan rapi tidak dititikberatkan dari awal terutamanya masalah kembung perut.. Aku agak trauma jika anak aku kembung perut... Agak susah untuk solve problem ni kalau tak kena dengan caranya.. Itu dulu la.. Now aku dah tak perlu risau lagi sebabnya aku dah jumpa penawarnya iaitu Affan Natural Baby Balm dan Natural Telon Oil untuk keselesaan bayi kembung perut..


Affan Natural Baby Balm dan Natural Telon Oil Untuk Bayi Kembung Perut Yang Sangat Best

Bila dah bergelar seorang ibu ni, perkara pertama yang aku utamakan adalah keperluan anak-anak.. Tak kiralah dari segi apa sekali pun, aku akan pastikan ianya adalah yang terbaik untuk anak aku.. Sama jugalah dengan keperluan untuk penjagaan diri mereka.. Sebab itulah Affan menjadi pilihan aku untuk menjaga kesihatan anak-anak aku.. Aku memilih untuk menggunakan Affan Natural Baby Balm dan juga Natural Minyak Telon sebagai persediaan awal sekiranya diperlukan..


Contohnya, baru-baru ini anak aku si Aqiff tak sihat.. Dia deman, batuk dan selesema.. Mujurlah ada Affan Natural Baby Balm ni.. Dapatlah dia bernafas dengan selesa dan tidur lena.. Banyak tau manfaat Affan Natural Baby Balm dan Natural Minyak telon ni.. Bukan setakat melegakan kembung perut sahaja tetapi pelbagai lagi manfaat yang korang dapat perolehi dari penggunaan produk Affan ni.. Paling penting Affan Natural Baby Balm dan Natural Minyak Telon ni berasaskan bahan semulajadi dan selamat digunakan oleh bayi... 

Affan Natural Baby Balm


Biasanya aku akan guna balm pada anak aku bila dorang mengalami selesama.. Selalunya time selesema tidur orang akan terganggu dek kerana hidung tersumbat.. Pernafasan menjadi tidak lancar sekaligus mengganggu tidur mereka.. Dengan menggunakan Affan Natural Baby Balm ni, dorang kembali bernafas dengan baik dan memberikan mereka tidur yang lena sehingga pagi..

Ok, kalau korang nak tahu Affan Natural Baby Balm ini diperkaya dengan Minyak Almond dan Minyak Zaitun melindungi kulit dan mengekalkan kelembapan kulit bayi.. Haaa bukan untuk melawaskan pernafasan aje tau, balm ini juga memberi kelembapan pada kulit bayi.. Eh, bukan untuk anak yang masih bayi saja tapi anak aku yang berumur 4 tahun tu pun aku pakaikan balm ni.. Memang sangat serasi dengan mereka.. Alhamdulillah..


Selain itu, baby balm Affan ni juga membantu merawat kulit seperti ruam lampin, ruam susu dan ruam akibat panas.. Biasa kalau anak ruam, kita sibuk cari cream ruam kan.. Now, aku dah yakin dengan balm Affan ni sebabnya mampu mengatasi masalah ruam.. Bukan itu sahaja ye, ia juga membantu merawat kulit kering dan kulit sensitif.. Wah, banyak betulkan manfaat baby balm ni..

Ada lagi tau manfaat Affan Natural Baby Balm ni tau.. Baby balm ni mengandungi Essential Oil dari bunga kenanga, lavender dan geranium rose 100% organik yang membatu sebagai aromaterapi dan memudahkan anak untuk tidur lena tanpa gangguan serta tidak meragam kerana haruman bunga lavender mampu menenangkan mereka..

Affan Natural Telon Oil


Satu lagi produk Affan yang banyak membantu aku dikala diperlukan iaitu Affan Natural Telon Oil atau dalam bahasa melayu nya minyak telon.. hehe.. Ok, minyak telon ini dirumus khas dari Minyak Almond, Halia, Daun Pudina, Habbatus Sauda Organik, Bunga Geranium, Minyak Kayu Putih, Lavender, Bunga Kenanga, Minyak Ylang-Ylang dan Vitamin E.. Minyak ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia sintetik, steriod, paraben, bahan pewarna dan pewangi tiruan.. Bau-bauannya adalah dari 100% bahan semulajadi tumbuhan.


Bagus tau minyak telon Affan ni sebabnya selepas mandikan anak, aku akan apply minyak telon Affan ni pada perut anak aku untuk elakkan kembung perut.. Ternyata minyak telon ni dapat mencegah kembung perut.. Bak kata orang 'mencegah itu lebih baik daripada merawat'.. hehe.. Sungguhpun begitu, Affan Natural Telon oil ini juga merupakan minyak telon yang bagus dan mudah dipakai dimana ia dapat membantu merawat perut kembung, perut berangin, mengurangkan batuk dan selesama pada bayi serta membantu memberikan kehangatan pada tubuh bayi..


Bukan takat anak-anak aku jerk guna minyak telon ni.. Kalau aku kembung perut pun aku pakai jugak minyak telon ni.. Haha.. Best gile kot.. Berkesan pada bayi dan juga pada ibu bayi.. Haha!! Memang terbaik..!! Bukan itu sahaja manfaat Affan Natural Minyak Telon ni ye.. Ia juga membantu menenangkan emosi bayi yang meragam dan kuat menangis kerana kandungan minyak ini memberikan keselesaan sepanjang hari pada bayi sekaligus membantu bayi tidur lena.. 

Affan Natural Baby Balm dan Natural Telon Oil Produk Muslim Yang Bagus dan Halal


Aku memilih produk Affan ni adalah kerana ia merupakan produk keluaran muslim yang sangat bagus dan sudah pastinya Halal serta selamat digunakan.. Satu lagi menjadi daya penarik produk ini adalah packagingnya.. Aku suka sangat packagingnya kerana sangatlah comel seiring dengan tema produknya.. Packaging juga memainkan peranan penting tau untuk memikat hati pelanggan.. Aku la tu.. hehe..

Selain itu, minyak telon dan baby balm ini juga senang dibawa kemana sahaja memandangkan saiz bekas dan botolnya yang comel boleh terus masukkan ke dalam handbag sahaja.. Jadi tak payah dah nak bawak dua tiga bag.. Masukkan aje terus dalam handbag dan boleh digunakan bila-bila masa dan dimana sahaja..


Satu lagi yang aku suka tentang produk Affan ni adalah baunya... Best sangat.. Menenangkan.. Kalau korang sendiri bau pun aku yakin korang pasti jatuh cinta dengan bau set Affan ini yang sangat sesuai dengan bayi dan kanak-kanak.. Bukan anak je boleh tenang bila bau haruman produk ni, tetapi si ibu juga boleh tenang tau.. Haaa.. Hehe.. Bagi aku Natural Baby Balm dan Natural Telon Oil ni antara set minyak telon terbaik dengan bau yang menyenangan untuk hilangkan kembung bayi.

Dapatkan Affan Natural Baby Balm dan Natural Telon Oil Untuk Keselesaan Anak Sepanjang Hari


Bagi aku memang seharusnya setiap rumah ada produk Affan ni.. Ianya sangat berguna bila diperlukan dan sangat berkesan.. Manfaat yang ada pada kedua-dua produk Affan ni sangat bagus.. Lagi pun produk ini selamat digunakan kerana no synthetic fragrance, no artificial colouring, no mineral oil, no paraben, no steriod and no animal raw material... Paling penting ianya Halal.. 

Oklah, jom kita pakat sokong produk muslim.. Siapa lagi yang nak sokong kalau bukan kita kan.. Lagi pun produk Affan ni sangat bagus dan berkesan.. Jadi tak salah kalau aku recommend kat korang untuk guna produk ni.. Aku dah guna untuk anak aku dan sangat serasi dengan mereka.. Kalau korang nak tau serasi ke idok dengan anak korang kenalah cuba dulu baru tau.. Hiks.. Ramai yang dah cuba produk ni tau dan berpuashati dengannya.. Jom tengok testimoni pengguna produk Affan ini..






AFFAN NATURAL BABY BALM
Harga Normal : RM45
Harga Promosi : RM39

AFFAN NATURAL TELON OIL
Harga : RM35


Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-



Joielle Baby VCO Set Untuk Penjagaan Bayi Berkulit Sensitif

Sunday, June 16, 2019
Joielle Baby VCO Set Untuk Penjagaan Bayi Berkulit Sensitif  |  Holaa!! Im back setelah bercuti raya sakan.. Hehe.. Rindu gila nak berblogging.. Kali ni nak story tentang produk baby.. Kalau korang perasan, entry yang lepas aku ada cerita tentang satu jenama produk baby yang berasaskan bahan semula jadi iaitu Baby Skincare Essentials Dari Joielle Baby Set Lengkap Untuk Penjagaan Kulit Bayi.. Bagus sangat tau produk keluaran Joielle Baby ni.. Memang sesuai sangat dengan kulit anak-anak aku.. Now, sekali lagi aku nak story tentang jenama yang sama tetapi produk yang berbeza iaitu Joielle Baby VCO Set sesuai untuk baby berkulit sensitif.. Jom aku story!


Kalau yang sebelum ni, rangkaian produknya terdiri daripada 7 jenis.. Untuk set VCO ni pula hanya terdapat 3 produk sahaja iaitu :-
  • Joielle Baby VCO Bath
  • Joielle Baby VCO Lotion
  • Joielle Baby VCO Cream
Didatangkan dalam saiz yang agak comel sebabnya ia merupakan set untuk travel.. Nahh bagi yang kaki travel tu dan mempunyai anak kecil, mudah sangat kalau guna produk ni.. Senang  nak bawak kemana-mana.. Sumbat aje dalam bag dan tak memerlukan ruang yang banyak... Cam aku la balik beraya baru ni, tak payah susah-susah dah nak pack barang mandian anak-anak.. Ambil jerk set Joielle Baby VCO set ni sumbat dalam bag.. Mudah uolls!! Lengkap untuk anak..

Seperti produk Joielle Baby Skincare Essentials, VCO set ni juga baunya wangi dan menyenangkan.. Itu salah satu faktor kenapa aku suka sangat jenama ni.. Yelah, kalau produk yang kita guna tu baunya semacam dan tak menyenangkan, mana mahunya kita nak guna kan.. So, ofkoslah kite nak guna yang berbau harummm barulah dapat feel yang best.. hehe.. Bukan mak aje yang suka bau produk ni tau, si Qhaliff tu pun kemain lagi puji baunya.. Paling penting produk ni adalah HALAL dan boleh digunakan tanpa was-was..

Joielle Baby VCO Bath


Apa yang bestnya dengan Joielle Baby VCO Bath ni adalah ia dirumus dengan Minyak Kelapa Dara dan bahan-bahan yang berkualiti tinggi, Halal dan selamat seperti ekstrak Aloe Vera dan juga Vitamin E membantu untuk membersihkan dan melembapkan kulit sensitif baby... Paling penting, produk ni selamat digunakan kerana ia bebas dari bahan kimia yang berbahaya.. Yelah, nak pilih produk untuk anak-anak ni, kenalah yang selamat supaya tidak memudaratkan..

Antara kelebihan Joielle Baby VCO Bath ini adalah :-
  • Menjaga kelembapan semulajadi kulit
  • Merawat jangkitan kulit dan kemerahan
  • Bau yang menenangkan untuk melegakan bayi serta keselesaan bayi untuk tidur
Cara Guna :-
  • Macam biasa, basahkan badan baby dengan air bersih
  • Letakkan Joielle Baby VCO Bath ke tapak tangan
  • Sapu keseluruh badan bayi
  • Bilas dengan air bersih

Joielle Baby VCO Lotion


Selepas mandi, cam biasa aku akan sapu lotion pada kulit anak-anak aku.. Kali ni memang excited untuk guna Joielle Baby VCO Lotion ni sebabnya baunya sangat wangi.. Baunya sangat menyenangkan dan menenangkan.. Dengan bau yang camni, anak pun jadi selesa dan tenang.. Aku sendiri pun boleh hilang stress tau.. haha..

Ok untuk lotion ni pula, ia dirumuskan dengan khasiat Minyak Kelapa Dara, ekstrak Aloe Vera dan Vitamin E sesuai digunakan pada kulit baby setiap hari.. Losyen VCO ni sangat bagus untuk melembutkan kulit baby yang kering dan kasar jika disapu secara berterusan.

Antara kebaikannya adalah :-
  • Melindungi kelembapan kulit
  • Sesuai digunakan untuk kulit yang kering
Cara guna :-
  • Guna losyen dalam kuantiti yang diperlukan
  • Sapu ke kulit baby selepas mandi terutamanya bahagian yang kering dan bermasalah.
  • Boleh digunakan setiap hari untuk kesan yang lebih ohsem!

Joielle Baby VCO Cream


Last produk yang aku nak kenalkan pada mommies seantero iaitu Joielle Baby VCO Cream.. Ok, baby cream ni biasanya aku guna bila perlu sahaja.. Contohnya bila anak aku terkena ruam, aku akan sapu cream ni kat area ruam tu.. Sangat mujarab untuk anak aku.. Baunya pun sangat-sangat best tak seperti krim ruam yang lain.. Bukan takat ruam aje tau, kalau kulit anak kering dan menggelupas pun, aku akan sapu cream ni.. Selesa jerk baby tau..

Tekstur Joielle Baby VCO Cream ni pekat ye mommies.. Apa yang bestnya, ia tidak melekit sama sekali dan penuh dengan kebaikan bahan semulajadi yang mampu menguatkan dan melembapkan kulit bayi sepanjang gari. Ia juga boleh digunakan oleh ibu mengandung untuk mengelakkan rekahan pada perut..

Joielle Baby VCO Cream membantu merawat kulit seperti :-
  • Ekzema
  • Ruam
  • Sinaran Matahari
  • Kulit kering dan bersisik
  • Rekahan kulit perut
  • Kulit gatal
Cara guna :-
  • Sapukan Joielle Baby VCO Cream pada kawasan kulit yang bermasalah dalam kuantiti yang diperlukan.

Joielle Baby VCO Set Untuk Penjagaan Bayi Berkulit Sensitif


Nampaknya bertambahlah koleksi penjagaan diri anak-anak aku.. Set Joielle Baby VCO ni memang wajib ada untuk anak-anak aku bagi membantu mengatasi masalah kulit.. Apa yang membuatkan aku suka sangat dengan produk ini adalah ia selamat digunakan kerana diperbuat daripada bahan semulajadi yang mampu menjaga dan merawat kulit anak-anak aku tanpa kesan sampingan.. Korang yang mempunyai anak yang berkulit sensitif, aku recommend sangat guna produk ni.. Untuk kulit anak aku memang serasi dan sesuai.. Nak tahu sesuai ke idok dengan kulit anak korang, kenalah cuba sendiri dulu ye.. Tak cuba tak tahu kan..

Selain ia didatangkan dalam travel pack yang mudah dibawa kemana-mana, banyak lagi kelebihan dan kebaikan yang ada pada produk Joielle Baby VCO Set ni.. Antaranya :-
  • Memberi kelembapan pada kulit bayi
  • Membantu mengurangkan masalah kulit ekzema
  • Membantu melegakan ruam lampin bayi
  • Membantu mengurangkan kemerahan atau keradangan kulit bayi
  • Mengurangkan kegatalan kulit
  • Memberikan keselesaan dan ketenangan pada bayi
  • Mengurangkan rekahan pada kulit bayi dan juga ibu mengandung
  • Bebas dari bahan kimia berbahaya



Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram



Joykids Bundled Blessings Dari Joylee Pek Permulaan Yang Sempurna Untuk Penjagaan Baby Newborn

Wednesday, May 08, 2019
Joykids Bundled Blessings Dari Joylee Pek Permulaan Yang Sempurna Untuk Penjagaan Baby Newborn  |  Bila ada anak kecil sudah pastinya kita sebagai ibu mahukan yang terbaik buat anak kita.. Tak kiralah dari segi apa sekalipun.. Sama ada dari segi penyusuan, pemakanan, penjagaan diri, kesihatan dan lain-lain... Betul tak? Haaa buat ibu-ibu dan bakal ibu kat luar sana, aku nak share dengan korang satu pek permulaan yang sempurna untuk penjagaan diri baby newborn iaitu Joykids Bundle Blessings dari Joylee.. Apa ada dalam pek permulaan ni? Jom kita sama-sama kita lihat!!


Ok, dalam pek permulaan Joykids Bundle Blessings ni terdapat 2 jenis device dari Joylee iaitu :-
  • Joykids Nail Trimmer
  • Joykids Nose Cleaner
Joykids Nail Trimmer


Bab potong kuku baby newborn ni, akulah yang paling gerun sebabnya kuku babykan kecil dan comel.. Kuku pun nampak tak nampak aje.. Kalau time nak potong tu, rasa berdebar-debar risau terkepit isi.. Tapi sebenarnya pernah jugak aku terbabas terkepit isi jari anak aku.. Haha.. Time tu memang rasa bersalah sangat weh!! Tu pun dah berhati-hati sangat dah potong kuku mereka.. Bukan time dorang newborn jerk terkepitnye, time dorang umur satu tahun pun pernah jugak.. Kuku dorangkan masih kecil time tu.. 


Alhamdulillah sekarang kes-kes sebegitu dah tak berlaku lagi sejak aku menggunakan Joykids Nail Trimmer dari Joylee ni.. Kerja-kerja trim kuku jadi lebih mudah tanpa perlu bersusah payah mengecil dan membesarkan anak mata aku ni.. Hiks..


Joykids Nail Trimmer ni didatangkan bersekali dengan 6 jenis mata iaitu :-
  • A - Super fine grinding head
  • B - Fine grinding head
  • C - Rough grinding head
  • D - Metal grinding head
  • E - Soft polishing head
  • F - Cylindrical grinding head
Setiap satu mata yang ada mempunyai fungsinya yang tersendiri antaranya :-
  • A - Gently removes fine edges from nails and preventing breakage (untuk baby 0-3 bulan)
  • B - Gently defines nail edges (untuk baby 4-11 bulan)
  • C - Painlessly removes dead skin and calluses on the base of nail (untuk kanak-kanak 12 tahun dan keatas)
  • D - Painlessly removes hardened dead skin and calleses (untuk dewasa)
  • E - Polishes nails and shapes the nail bed (untuk dewasa)
  • F - Perfectly shapes nail edges (untuk dewasa)
Nampak tak, Joykids Nail Trimmer ni bukan saja untuk newborn tau, boleh digunakan sehingga orang dewasa.. So, memang tak rugi kalau beli.. Satu family boleh guna.. Yang ada newborn tu boleh la guna Super Fine Grinding head yang berwana skin tu untuk trim kuku baby.. Ia selamat digunakan dan sangat sesuai untuk baby newborn yang mempunyai kuku yang sangat lembut dan comel.. 


Untuk anak aku yang dah berumur 4 tahun dan 1 tahun tu aku memang menggunakan Rough Grinding head untuk trim kuku mereka.. Adakalanya guna juga Super Fine Grinding dan Fine Grinding.. Tengok keadaan kuku mereka.. Memang sangat mudah nak guna dan trim kuku anak-anak.. Biasa kalau guna pengepit kuku tu, asek nak kene kejar ajerk mereka ni.. Sekarang, guna Joykids Nail Trimmer ni, kemain cepat jerk dorang hulur jari dorang untuk di trim.. Senang hati aku.. Tak perlu nak berkejaran dah nak potong kuku.. Agarnya dorang excited tengok pemotong kuku canggih camni.. Hehe..


Ok, Joykids Nails Trimmer ni menggunakan 2 unit bateri AA untuk menghidupkannya.. Tak perlu nak cas bagai, cuma menggunakan bateri sahaja.. 

Cara guna Joykids Nails Trimmer
  • Pastikan bateri siap sedia sebelum digunakan dan pilih mata yang sesuai
  • Turn on trimmer dan lampu LED akan terpasang semasa digunakan
  • Mempunyai pilihan kelajuan berganda dengan 2 arah putaran
  • Working mode :-
      • R2 : Spin clockwise with high speed
      • R1 : Spin clockwise with low speed
      • 0 : OFF mode 
      • L1 : Spin counterclockwise with low speed
      • L2 : Spin counterclockwise with high speed
  • Last sekali, basuh tangan atau kaki. Keringkan dengan tuala. Sapu krim atau losyen untuk melindungi kulit dan kuku dengan lebih baik

Senang jerkkan cara penggunaannya.. Tak susah!! Sedikit pesanan dari aku, jauhkan device ni dari kanak-kanak ye.. Risau akan membahayakan mereka dan pastikan bateri dicabut ye selepas menggunakannya untuk jangka hayat lebih panjang.. Joylee Nails Trimmer ni mempunyai warranty selama 6 bulan under Joylee.. Kalau berlaku kerosakan dalam tempoh tersebut, bolehlah klim warranty tersebut.. Bestkan?

Ok, kalau nak cuci pulak, boleh cuci dengan tuala lembut atau kain yang lembut.. Jangan guna alcohol, acetone, petrol atau apa saja corrosive product ye untuk cuci device ni.. Hah, kalau ada komponen yang rosak, korang jangan risau sebab spare part untuk komponen device ni ada dijual ye..

Harga Normal : RM169.00
Harga Promosi : RM110.00



Joykids Nose Cleaner



Satu lagi cabaran aku bila ada anak kecil ni iaitu bila time dorang selesema, time tulah aku gelisah sebab tak sanggup tengok dorang sukar bernafas dek kerana hidung tersumbat.. Kadang tu sampai tak tahu nak buat apa.. Cuba juga sedut dengan penyedut hingus yang manual.. Memang tak banyak membantu.. Masalah hidung tersumbat tu tetap tak dapat solve jugak.. Macam-macam cara dan petua jugak cuba dipraktikkan tetapi tak membuahkan hasil sebaliknya rasa tak sanggup tengok anak aku hadapi kesukaran itu..


Now, dah tak perlu nak rasa cemas ke, gelisah ke, risau ke, sebabnya aku dah ada penyelamat dikala anak mengalami selesema iaitu Joykids Nose Cleaner juga dari Joylee.. Mudah digunakan dan senang untuk mencuci hidung anak yang tersumbat... Lagi menarik nose cleaner ni bukan sahaja boleh digunakan oleh baby newborn tetapi kanak-kanak berumur 2 tahun ke atas pun boleh guna.. Lagi sekali ye, tak rugi beli tau.. Haaa..

Set ini didatangkan sekali dengan :-
  • Tip 1 : Untuk Baby
  • Tip 2 : Untuk kanak-kanak berumur 2 tahun ke atas
  • Nose Clip
  • Bateri AA
  • Storage Box


Device ini juga menggunakan 2 unit bateri AA untuk berfungsi.. Rasanye lebih mudah kalau guna bateri sebabnya boleh digunakan dimana sahaja tanpa perlu di cas.. Hanya perlu memastikan bateri sentiasa ada dengan kita.. Sila pastikan bateri di cabut selepas menggunakannya untuk jangka hayat lebih panjang.


Pada device ni ada 4 button yang mempunyai fungsinya yang tersendiri.. Ok, mari aku terangkan satu persatu.. 
  • 1 : Power - Tekan suis power untuk menghidupkan device
  • 2 : Muzik - Terdapat 3 level music volume. Muzik off secara default apabila device dihidupkan. Tekan butang (2) untuk menghidupkan muzik dan muzik akan dimainkan pada tahap yang paling rendah.. Tekan sekali lagi untuk meningkatkan volume. Tekan kali ketiga untuk mematikan muzik.
  • 3 : Sedutan - Terdapat 3 level sedutan. Tekan butang (3) untuk sedutan. Tekan kali pertama untuk yang paling lembut, manakala tekan kali ketiga untuk yang paling kuat.
  • 4 : Lampu - Lampu dimatikan secara default. Tekan butang (4) untuk menghidupkan lampu. Tekan kali pertama untuk berkelip dan kali ketiga untuk mematikannya.


Wah siap ada muzik dan lampu lagi tu.. Ini boleh menjadi daya penarik kepada anak-anak untuk bekerjasama semasa kerja-kerja menyedut hingus terutamanya bila mehidupkan muzik.. Sekurang-kurangnya memudahkan kerja ibubapa untuk proses tersebut..


Perlu diingatnya, semasa proses penyedutan tersebut, pastikan anak korang berada dalam posisi baring bukan duduk ye.. Selain itu juga, sila hindari main body device ini daripada air atau apa sahaja cecair. Lendir yang cair boleh mengalir ke dalam device. Dalam kes ini, sila gunakan cotton swabs untuk bersihkan suction port pada main body tersebut..


Sejak ada Joykids Nose Cleaner dari Joylee ni memang rasa lebih tenang untuk hadapi saat-saat anak diserang selesema.. Kalau dulu, kemain risau lagi.. Bukan apa, kita sebagai ibu ni memang tak sanggup tengok anak sakit tambahan pula bila time dorang selesema, nak bernafas pun susah sebab hidup tersumbat.. Bila dah ada nose cleaner ni memang dah boleh berlapang dada sebab ianya sangat membantu dikala memerlukan..

Nose Cleaner dari Joylee ni memang sangat-sangat mudah digunakan dan sangat membantu dalam menyedut hingus anak serta dapat melegakan hidung yang tersumbat.. Jadi, bagi aku setiap rumah perlu ada satu device ni.. Boleh digunakan bila perlu..

Harga Asal : RM329.00
Harga Promosi : RM219.00


Beli Joykids Bundled Blessings Lebih Berbaloi-baloi


Dah alang-alang beli Nail Trimmer, lebih baik terus sambar Joykids Bundled Blessings lagi berbaloi-baloikan.. Tambahan pula sekarang ni ada promosi.. Harga lebih murah berbanding beli satu device sahaja.. Jadi, buat mommies di luar sana, aku suggest korang rembat Joykids Bundled Blessings ni kerana ianya lebih berbaloi-baloi.. 

Satu lagi, aku sangat recommend jenama ni kerana sangat puashati dengan kualitinya dan lebih safety... Lagi pun ada warranty 6 bulan.. Nak tambah tempoh warranty pun boleh tau.. Oh ya, kedua-dua device ni didatangkan sekali dengan manual.. Tak de istilah tak tahu guna, sebabnya manual yang mudah difahami disediakan dalam kotaknya.


Joykids Bundled Blessing

Harga Asal
RM498.00

Harga Promosi
RM288.00

Beli Disini



Untuk sebarang pembelian atau info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook



Mulakan Tabiat Makanan Sihat Sejak Kecil Dengan Pasta Organik Alce Nero untuk Kanak-kanak

Saturday, April 27, 2019
Mulakan Tabiat Makanan Sihat Sejak Kecil Dengan Pasta Organik Alce Nero untuk Kanak-kanak | Didatangkan dalam bentuk huruf dan kenderaan bersama tambahan bayam serta tomato untuk lebih kebaikan. Terdapat pelbagai feadah yang boleh diperolehi dengan memulakan diet organik yang sihat untuk anak-anak sejak dari kecil. Istilah ‘organik’ bermaksud makanan tersebut merupakan hasil sistem perladangan yang tidak menggunakan baja buatan manusia dan racun serangga ke atas tanaman, makanan aditif kepada haiwan ternakan, penggunaan radiasi serta organisma yang telah diubahsuai secara genetik. 


Kajian menunjukkan manfaat diet seimbang adalah merangkumi makanan organik yang diiktiraf kerana ianya tidak mempunyai bahan kimia daripada racun serangga. Kandungan bahan kimia ini berkemungkinan boleh memberi impak negatif ke atas tumbesaran fizikal dan otak kanak-kanak.      

Walaupun jumlah hormon dan bahan kimia di dalam makanan bukan-organik adalah kecil, kajian menunjukkan ianya masih berkemungkinan tinggi boleh menjejaskan pertumbuhan neorologikal dan tingkah laku jika anak-anak terdedah padanya dalam jangka masa yang panjang. Malah wujud juga kaitan di antara pendedahan racun serangga terhadap maklum balas refleks neonatal, psikomotor, perkembangan mental serta gangguan hiperaktif yang boleh mempengaruhi tahap tumpuan kanak-kanak.

Selain itu, wujudnya keperluan untuk menukar diet anak-anak anda kepada makanan organik adalah untuk mengurangkan pendedahan terhadap organofosfat, sejenis racun serangga neurotoksik yang boleh menyebabkan aktiviti di dalam sistem saraf pusat dan periferal menjadi lebih pasif dalam kadar yang signifikan. Bahan ini boleh didapati dalam banyak makanan bukan-organik yang komersialkan.


Rasional untuk memilih diet yang lebih organik, terutama bagi kanak-kanak sememangnya jelas. Biarpun begitu, kanak-kanak mempunyai kecenderungan sendiri yang secara lazimnya lebih gemar kepada makanan snek yang mengandungi pewarna berkimia, berperisa tiruan ataupun makanan segera yang telah diproses.

Salah satu strategi yang efektif untuk ibu bapa praktikkan adalah dengan memupuk tabiat memakan makanan sihat sejak dari usia kecil, terutama sekali makanan organik. Bak kata pepatah, “melentur buluh, biarlah dari rebungnya”. Kaedah ini memerlukan pendekatan yang kreatif daripada ibu bapa yang akhirnya boleh membantu anak-anak untuk lebih cenderung kepada makanan yang lebih baik, sekali gus memastikan mereka untuk sentiasa memilih makanan yang sihat.

Alce Nero, jenama peneraju dalam kalangan pengguna yang peka terhadap alam sekitar dan kesihatan ada di sini untuk membantu golongan ibu bapa memulakan tabiat pemakanan sihat, organik dan sedap menerusi Pasta Alphabet Organik dan Pasta Bentuk Kenderaan Organik yang sangat bagus dan comel.


Konsep makanan dari ladang-ke-meja Alce Nero dapat dilaksanakan melalui rangkaian peladang organiknya, membantu dalam penghasilan makanan yang lebih sihat. Penambahan baharu ke dalam rangkaian makanan organik tulen dari Itali ini adalah disahkan 100% organik oleh Undang-Undang Kesatuan Eropah dan Perladangan Organik JAS di Jepun.

Memasukkan Sayur-sayuran ke dalam Diet Kanak-kanak


Pasta Organik Alce Nero untuk kanak-kanak mengandungi kepingan huruf sayur bayam hijau dan tomato merah kering yang organik. Kanak-kanak gemari huruf-huruf berwarna dan akan berseronok menyusun sebelum memakannya, tanpa menghiraukan sayur-sayuran yang ada di dalamnya.


Lama-kelamaan, mereka akan sukakan rasa makanan organik dan tidak lagi takut untuk makan sayur-sayuran! Minda mereka juga akan dirangsang dan boleh mengenali huruf-huruf yang pastinya membantu meningkatkan kemahiran membaca. Makan secara sihat dan mulakan kemahiran membaca dengan Pasta Organik untuk Kanak-kanak Alce Nero!

Makanan Organik Mesra Kanak-kanak


Kanak-kanak gemar menikmati pasta dengan sos tomato. Oleh itu, Alce Nero adalah sebuah jenama penyelamat untuk perihal itu – dengan menawarkan makanan organik yang mesra kanak-kanak. Untuk menyediakan Pasta Alphabet Organik Alce Nero, ikut sahaja arahan yang disediakan dan pada masa sama panaskan Sos Tomato Pasta Alce Nero di dalam periuk.


Bergantung kepada penerimaan anak-anak anda terhadap sayur-sayuran organik dan protein, tambah bahan-bahan yang mereka sukai. Kemudian, letakkan sos ke atas pasta berkenaan. Anda juga boleh meletakkan sedikit keju di atas hidangan yang enak ini dan lihat wajah ceria anak anda. Sos Tomato Pasta Alce Nero sememangnya sedap dan boleh menjadi perisa yang enak kepada pasta organik anda untuk sesi masakan yang singkat!

Mahu menjadikan waktu makan lebih menyeronokkan, ibu bapa boleh berseronok bersama anak-anak dengan meminta mereka mengeja perkataan menggunakan huruf-huruf, atau mengenal pasti kenderaan berbeza yang membentuk pasta berkenaan. Mereka pasti bergembira dengan aktiviti tersebut sambil menikmati Pasta Alce Nero untuk Kanak-kanak yang dapat membantu mereka membentuk tabiat makan makanan organik sejak usia muda, selain mengukuhkan mesej bahawa makanan organik juga sedap dan menyeronokkan!


Ibu bapa di Malaysia kini boleh menggunakan produk-produk Alce Nero dengan yakin kerana ia telah disahkan Halal oleh badan persijilan rasmi yang diiktiraf JAKIM.

Untuk resepi makanan yang sihat, unik dan organik yang boleh anda nikmati bersama si kecil, sila layari laman web https://alcenero.asia/recipes.html dan laman Facebook https://www.facebook.com/AlceNeroMalaysia/.



Baby Skincare Essentials Dari Joielle Baby Set Lengkap Untuk Penjagaan Kulit Bayi

Thursday, April 18, 2019
Baby Skincare Essentials Dari Joielle Baby Set Lengkap Untuk Penjagaan Kulit Bayi  | Apabila menjadi seorang ibu, perasaan gembira dan bahagia tu tak dapat digambarkan bagaimana.. Setelah mengandungkan mereka selama 9 bulan dan akhirnya dapat melihatnya di alam realiti buat pertama kalinya menjadikan itu sebagai satu moment terindah dalam hidup.. Sebagai seorang ibu, bukan sahaja belaian manja dan kasih sayang yang harus aku berikan kepada mereka malah penjagaan kulit mereka juga perlu aku utamakan.. Sebab itulah aku memilih set lengkap untuk penjagaan kulit bayi dari Joielle Baby iaitu Baby Skincare Essentials yang dihasilkan daripada bahan organik dan selamat untuk baby..


Joielle Baby Set Lengkap Untuk Penjagaan Kulit Bayi

Joielle Baby telah berada di pasaran selama 4 tahun dan produk ini telah mematuhi piawaian tertinggi untuk penjagaan kulit bayi.. Semua produk Joielle Baby ini telah diuji secara dermatologi oleh Badan Persijilan Eropah, Harlan Lab Ltd... Jadi, dah tak perlu risau untuk menggunakan produk ini kerana ia memang selamat digunakan.. Setiap baby pun layak untuk mendapatkan keselesaan, keselamatan dan kegembiraan yang mutlak tau..


Ok, Joielle Baby ni telah mengeluarkan pelbagai produk yang diperlukan dari hujung rambut sehinggalah ke hujung kaki.. Mommies hanya perlu pilih sahaja yang mana berkenan di hati dan sesuai untuk baby.. Baby Skincare Essentials ni terdiri daripada beberapa produk seperti :-
  • Joielle Baby Shampoo
  • Joielle Baby Bath
  • Joielle Baby Lotion
  • Joielle Baby Oil
  • Joielle Baby Cream
  • Joielle Baby Chest & Tummy Rub
Produk Joielle Baby ini diperkaya dengan vitamin E, lidah buaya dan menggunakan kebanyakkannya dari bahan-bahan semulajadi yang sememangnya selamat untuk kulit bayi.. Ia juga berbau harum dan dalam masa yang sama dapat membaiki serta menyembuhkan kulit bayi terutamanya bagi yang mempunyai masalah eczema atau ruam.. Bukan itu sahaja tau, produk ini juga bebas dari SLS, parabens dan steroid..

Baby Skincare Essentials Dari Joielle Baby

Kadang-kadang kita tidak pasti apa yang perlu untuk baby yang baru lahir.. Kulit baru mereka memerlukan penjagaan yang sebaiknya supaya tidak rosak.. Jadi, amat perlu untuk memilih skincare yang sesuai dan selamat digunakan.. Jangan risau kerana Joielle Baby adalah jawapannya.. Baby Skincare Essentials diperkaya dengan ekstrak botani dan vitamin E untuk memastikan hanya yang terbaik untuk rambut dan kulit baby..

1.  Joielle Baby Shampoo


Joielle Baby Shampoo ini diperkaya dengan Vitamin E dan ekstrak Aloe Vera.. Ia berfungsi membersihkan dan melindungi kulit baby yang sedang berkembang sambil melindungi halangan kelembapan semulajadi.. Dengan baunya yang sangatlah wangi ini membolehkan bonding time antara ibu bapa dan anak itu sendiri.. Dah la wangi, teksturnya pun sangatlah lembut.. 

2.  Joielle Baby Bath


Joielle Baby Bath mengandungi relaxing scents yang boleh menenangkan si kecil sebelum naptime. Ekstrak botani, Vitamin E dan ekstrak Aloe Vera bekerjasama untuk melindungi halangan kelembapan kulit dan menyegarkan semula kulit yang teriritasi dan reda.. Bau baby bath ni pun best juga.. Wangi sangat-sangat sampaikan aku sendiri rasa nak mandi menggunakannya.. Best tau bau dia.. 

3.  Joielle Baby Lotion


Sapukan Joielle Baby Lotion untuk perlindungan lembapan tambahan. Ia diperbuat dengan piawaian tertinggi dalam penjagaan bayi.. Vitamin E dan ekstrak Aloe Vera telah dirumuskan untuk memastikan keselesaan mutlak.. Hey, im falling in love with baby lotion ni.. Wangi sangat weh.. Dah kenapa semua produk Joielle Baby ni wangi-wangi belaka ye.. Anak suka ibu pun suka tau.. Hehe..

4.  Joielle Baby Oil


Gunakan sedikit sahaja Joielle Baby Oil ni dan boleh merasai keseronokan mengurut si kecil selepas mandi.. Ia bagi memastikan kulit baby lebih lembut.. Dirumuskan dari herba semulajadi, minyak ini mudah meresap ke dalam kulit dan membantu mengawal keseimbangan hidrolipid untuk membolehkan kulit lembap sempurna.. Dengan sentuhan urutan ni bonding antara ibu dan anak akan semakin akrab.. 

5.  Joielle Baby Cream


Joielle Baby Cream sangat best tau sebabnya ia dapat meningkatkan kelembapan kulit. Dengan memanfaatkan ciri-ciri Aloe Vera dan ramuan berasaskan tumbuhan semulajadi, ia sesuai untuk menenangkan dan melembapkan kulit kering, chapped dan rosak.. 

6.  Joielle Baby Chest & Tummy Rub


Joielle Baby Chest & Tummy Rub diperbuat untuk keselesaan baby dalam mengatasi masalah penghadaman dan mengurangkan sakit perut.. Rumusan lembut dengan kayu putih dan peppermint ini akan menenang dan memudahkan kesesakan hidung baby.. Ini penyelamat aku bila baby aku selesema atau sakit perut.. Memang bagus sangat..

Baby Skincare Essentials Sesuai Untuk Newborn


Set lengkap Baby Skincare Essentials dari Joielle Baby ni sangat sesuai untuk baby yang baru lahir kerana set ini mengandungi shampoo, mandian, losyen, minyak baby, krim baby dan krim dada & perut baby.. Bagi ibu-ibu yang suka bercuti dan suka travel jauh-jauh yang mempunyai baby, korang wajib dapatkan Joielle Travel Set bagi memudahkan korang membawanya kemana sahaja.. 

Ok untuk harganya pula, bagi Set Baby Skincare Essentials hanya RM199 sahaja manakala Joielle Travel Set pula hanya RM99.00 sahaja.. Hah berita baik buat korang!! Bagi korang yang nak dapatkan diskaun 10% bagi setiap pembelian produk Joielle Baby ni, korang boleh gunakan kod coupon : azleya09 semasa pembelian di website Joielle Baby..


Aku sangat recommend mommies menggunakan skincare baby dari jenama Joielle Baby ni sebabnya ianya organik, halal dan selamat digunakan oleh baby.. Bagi yang mempunyai masalah eczema, kulit kering dan ruam, aku sangat cadangkan korang try skincare ini.. Joielle Baby, best for your baby.. Healthy Baby, Happy Mummy!!

Bagi yang ingin mendapatkan produk Joielle Baby ni, korang boleh dapatkan di Penjagaan Ibu, Mid Valley Megamall, Happikiddo, Citta Mall Outlet, Babyland SS2, Pick A Dress (Airul Khairiyah), Bangi, Tateh, Babyku, Moms House Baby Shop,Fabulous Mom dan Marissa Shoppe.

Untuk info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook