Showing posts with label product. Show all posts
Showing posts with label product. Show all posts
Membersih Kenderaan Jadi Lebih Mudah Dengan WD-40®

Membersih Kenderaan Jadi Lebih Mudah Dengan WD-40®


Membersih Kenderaan Jadi Lebih Mudah Dengan WD-40®  |   Tidak kira usia, jenis atau rupa, kenderaan yang bersih dan dijaga rapi akan sentiasa nampak lebih cantik. Ia juga umpama cermin kepada personaliti pemiliknya, dan disebabkan itu ramai peminat kereta/motor akan menghabiskan ribuan ringgit dan ratusan jam untuk memastikan kenderaan mereka sentiasa bersih dan kemas. Namun begitu, ramai yang terlupa bahawa Produk Pelbagai-Guna WD-40®  yang ada dirumah itu bukan sahaja boleh digunakan sebagai pelincir, penghalang kelembapan dan bahan anti-karat tetapi ia juga sebenarnya adalah pembersih pelbagai-guna untuk kenderaan anda.  Membersih kenderaan jadi lebih mudah dengan WD-40®...


Ramai pengguna WD-40®  yang mengakui sendiri bahawa ia sangat berkesan bagi membersihkan kekotoran-kekotoran degil seperti tar, lumpur dan kesan melekit pada permukaan krom atau bercat tanpa merosakan permukaan tersebut.  


Produk Pelbagai-Guna WD-40® juga sangat efektif untuk digunakan pada gril hadapan kenderaan kerana ia mampu membuang kekotoran degil seperti kesan serangga dan sebagainya. Malah, ia juga menghalang kekotoran dari melekat di situ.  

Kadang-kadang ada pelekat-pelekat lama pada kenderaan kita yang sudah lusuh dan perlu dibuang tetapi kesan gam pada pelekat itu adalah antara yang paling sukar untuk dihilangkan. Sebenarnya, ia mampu dibuang dengan lebih mudah bila ia disembur dengan Produk Pelbagai-Guna WD-40®. 


Satu lagi contoh terbaik ialah kesan gam dari pelekat cukai jalan. Ia mengotorkan cermin hadapan kenderaan dan sukar untuk dihilangkan. Cara paling mudah sebenarnya ialah dengan semburkan WD-40®, gosok dengan kain dan kesan melekit itu akan hilang!  

Terpaksa meletakan kenderaan di bawah pokok? Pastinya najis burung dan getah pokok akan mula hinggap di atas bumbung kenderaan dan  memang diketahui ramai kedua elemen itu mampu merosakkan cat kenderaan. Cara termudah untuk menghilangkannya ialah dengan semburkan WD-40®  dan bilas dengan air sabun. Mudah bukan? 

WD-40® bukanlah produk yang hanya boleh digunakan untuk bahagian luaran kenderaan. Ia juga berguna untuk bahagian kabin kereta anda. Bagi mereka yang berkeluarga, fabrik tempat duduk atau karpet lantai kenderaan yang diconteng dengan krayon anak-anak atau yang dikotori dengan bekas jari dan tangan berminyak mampu dibersihkan dengan WD-40®.   


Cuma sembur dan sental beberapa kali dengan kain untuk menghilangkan kekotoran tersebut.  Satu lagi masalah yang memeningkan kepala ialah apabila ada gula-gula getah (chewing gum) yang melekat di karpet kenderaan. Ia melekit dan sukar dihilangkan. Sebenarnya, Produk Pelbagai-Guna WD-40® boleh menghilangkan kesan gula-gula getah juga. Caranya, semburkan WD-40® dan sental menggunakan kain sebelum dibilas dengan air sabun.  

Produk WD-40®  yang sinonim dengan tin biru itu memang praktikal dan anda tidak perlu membazir wang ringgit dengan membeli barangan pembersihan kenderaan yang mahal itu. Cuma pastikan ada satu tin biru Produk Pelbagai-Guna WD-40® di rumah kerana selain dari membersihkan kenderaan, ia juga mempunyai pelbagai lagi penggunaan lain seperti melincirkan engsel, menghentikan bunyi berkriuk malah ia juga mampu melepaskan nat dan bolt yang melekat kuat!  


Untuk mengetahui lagi kenapa peminat kenderaan sangat meminati WD-40® dan kenapa mereka akan pastikan akan ada setin biru produk itu di garaj mereka, layari laman web www.wd40.asia sekarang!


Read more »
Lea Azleeya
7 Comments
ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona

ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona


ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona  |  Semalam aku dikejutkan dengan satu bungkusan yang tak di sangka-sangka.. Bila tengok alamat pengirim, oh! ok dah tahu dari siapa tetapi belum tahu isi dalamnya.. Agak surprise disitu ye.. Kemain tak sabar aku nak balik rumah untuk selongkar bungkusan itu.. Hehe.. Sampai aje rumah tak sempat buat apa-apa, terus aje terkam bungkusan dan bukak.. Agak gelojoh ye di situ.. Haha.!! Dan bila aku bukak bungkusan tersebut, alangkah wanginya dunia aku dengan haruman yang keluar dari sebuah kotak baldu berwarna peace bersama taburan bunga-bungaan yang membuatkan pandangan mata aku nyaman dan indah dihidangkan dengan ENCHANTEUR Stunning serlahkan aroma keanggunan mempesona... Dengan haruman memikat terasa diri ini begitu berharga.. Wahhh drama sangat ayat aku kan hari ni.. Hiks..!! Jom mewangi bersama aku dengan haruman terbaru dari Enchanteur ni.. 

Box eksklusif dari Enchanteur

Inilah box yang aku katakan tu.. Sangat exclusive.. Kotak baldu berwarna peace ni bukan sebarangan kotak tau.. Ia boleh dijadikan kotak menyimpan barang make-up atau aksesori... Jom kita bukak kotak ni tengok apa ada didalamnya pula... 

Enchanteur Stunning
ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona

Cuba korang tengok tu... Camne aku tak keluarkan ayat 'drama' aku kat atas tadi kan.. Berbunga-bunga dalam kotak baldu ni.. Haruman yang keluar tak payah cakap la.. Memang semerbak harum.. Wangian dari Enchanteur tak pernah mengecewakan aku.. Sebab itu aku setia dengan Enchanteur sampai sekarang... Harumannya pun kekal lama... Aku suka!! Ok, jom kita sama-sama belek satu persatu apa yang ada dalam kotak ni..


Penampilan tidak akan sempurna tanpa wangian”… Author C.Joybell C

Wangian seorang wanita mempunyai daya tarikan sama seperti tertariknya seekor lebah kepada pati nektar dan kenyataan ini sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi. Kajian menunjukkan wanita yang memakai haruman dilihat lebih sensual dan menarik. Justeru itu, wanita telah mengetahui dengan tepat sejak berabad lalu, bahawa minyak wangi merupakan aksesori yang tidak menonjol, tetapi mampu untuk menyerlahkan si pemakai dan mencipta aura yang tiada tandingan. 

ENCHANTEUR Stunning Eau De Toilette
Boleh didapati pada harga RM 28.20 (termasuk GST) bagi setiap botol 50ml


ENCHANTEUR jenama wangian terkemuka dengan haruman yang diinspirasikan dari Perancis, telah melancarkan semula rangkaian Eau de Toilette dan penjagaan peribadi. Bersempena pelancaran ini, satu haruman baharu yang sangat menarik telah diperkenalkan iaitu, Stunning! Wangian mempesona ini merupakan gabungan Turkish Rose dan Magnolia, telah dipertingkatkan dengan kemanisan dari Blackcurrant Bud dan Raspberry serta dicampur juga dengan  kelembutan Sandalwood. Pemakai Stunning akan tertawan dengan aroma sensual yang dipakainya sendiri, menjadikan dia wanita yang istimewa, seterusnya menyerlahkan penampilan dan personalitinya.


Selain Eau de Toilette, variasi Stunning juga hadir bersama produk pelengkap melalui rangkaian penjagaan peribadi termasuk losyen, deodoran, dan bedak talkum yang membuatkan kulit lebih lembut menawan sehalus satin dan berharum wangian segar sepanjang hari.

ENCHANTEUR Stunning Perfumed Body Lotion
Boleh didapati dalam pelbagai saiz yang berharga dari RM 5.40 hingga RM 17.60


 ENCHANTEUR Stunning Perfumed Deo Roll-On
ENCHANTEUR Deodarant hadir dalam pelbagai bentuk/format iaitu stik, bebola dan juga semburan yang berharga dari RM 4.90 hingga RM 8.40.


ENCHANTEUR Stunning Perfumed Deo Mist
ENCHANTEUR Deodarant hadir dalam pelbagai bentuk/format iaitu stik, bebola dan juga semburan yang berharga dari RM 4.90 hingga RM 8.40.


ENCHANTEUR Stunning Perfumed Talc
Boleh didapati  dari harga RM 4.40 hingga RM 11.80



ENCHANTEUR telah membaharui bentuk botol rangkaian EDT. Botol EDT ini berkonsepkan bentuk tubuh seorang wanita memakai gaun berlipat dengan potongan duyung; manakala variasi warna pada botol adalah berdasarkan wangian flora di dalamnya. Keanggunan botol ini dimahkotakan dengan penutup berbentuk bunga mawar mekar yang menjadi simbolik percintaan yang romantis dan pati bunga yang menjadi esen pelengkap di dalam botol wangian tersebut. Pembungkusan indah ini amat mudah dipegang dan boleh dijadikan hiasan di atas meja rias.  

Pelbagai produk wangian serta produk penjagaan diri ENCHANTEUR boleh didapati di semua rangkaian pasar raya, pasar raya besar dan farmasi.


Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR, sila layari :-

Website

  Facebook 


Read more »
Lea Azleeya
13 Comments
LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve Lancarkan Aliran Darah Semasa Beraktiviti Lasak

LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve Lancarkan Aliran Darah Semasa Beraktiviti Lasak


LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve Lancarkan Aliran Darah Semasa Beraktiviti Lasak  |  Bila bercakap tentang sukan atau aktiviti lasak ni, teringat pulak aku kepada seorang teman sepejabat yang sukakan aktiviti lasak mendaki gunung.. Asal ada saja program mendaki gunung pasti beliau akan menyertainya tanpa ketinggalan... Kalau dah nama lagi aktiviti lasak seharusnya kekuatan fizikal dan mental tu kena ada kan.. Bukan itu saja, malahan kelengkapan diri untuk mendaki pun harus ada.. Terutamanya untuk bahagian kaki.. Bila mendaki, kekuatan atau sokongan yang kuat pada bahagian kaki terutama sekali di bahagian betis perlu dititikberatkan... Bukan dalam aktiviti mendaki sahaja memerlukan sokongan pada bahagian kaki, malah untuk aktiviti berjoging, berbasikal, angkat berat dan pelbagai lagi aktiviti lasak memerlukan sokongan pada kaki yang kuat.. Jadi, hari ni aku nak kongsikan dengan korang tentang satu produk ni yang mampu memberi sokongan pada betis iaitu LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve lancarkan aliran darah semasa beraktiviti lasak...

LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve
LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve

LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ini diperbuat daripada Nylon dan dijahit dengan jahitan yang berganda dan kemas.. Kenapa dijahit dengan jahitan berganda? Ini kerana Nylon adalah fabrik yang ringan dan LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve boleh diregang, jadi perlu jahitan berganda untuk menghalang daripada berlakunya kerosakan pada fabrik Nylon tersebut walaupun digunakan secara lasak. Selain itu juga, LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ini merupakan elastic fit item dan boleh memberi tekanan pada betis bagi melancarkan peredaran darah... 

Bahagian belakang

Apa yang best lagi tentang LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni adalah ia juga memberikan kesan mampat pada betis si pemakai dan akan melekap dengan sempurna tanpa perlu risau kedudukan akan beralih walaupun semasa melakukan pergerakan yang banyak.. Memang terbaik kan.. Aku pun dah cuba sarungkannya ke betis aku, memang sangat selesa.. 

Saiz M untuk aku

Orite, LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ini didatangkan dengan 2 saiz yang berbeza iaitu saiz M dan L.. Kedua-dua saiz ini mempunyai panjang yang sama dan perbezaanya adalah pada lingkaran atas dan bawahnya sahaja yang memang memberikan keselesaan kepada si pemakai... Seriously, aku memang sukakan fabriknya dan warnanya pun nampak smart iaitu hitam dengan jalur keemasan.. Bila pakai nampak bergaya jerk.. Cewaahh.. Haha.. Untuk LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve yang aku punya ni, aku pilih saiz M sesuai dengan betis aku yang tak berapa nak besar ni.. Hiks.. Meh aku sertakan sekali ukurannya kat sini.. Sebagai rujukan korang jugak.. Manelah tahu lepas ni korang berminat nak dapatkannya nanti.. Boleh usha saiz terus.. Tak gitu??


Bahagian depan

Smartkan bahagian depan LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni.. Sambil-sambil bersukan bolehlah bergaya sekali dengannya.. Betul tak? Hiks.. 

Lepas ni bolehlah aku aktif balik berjoging... Dulu-dulu memang suka sangat berjoging, tapi lepas dah beranak pinak ni aktiviti berjoging tu dilupakan terus.. Tapi bila dah ada LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni, rasa bersemangat balik nak berjoging.. Yang pastinya kene tunggu lepas bersalin dulu lah.. Hehe.. Dengan adanya LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve, bolehlah aku mengelakkan daripada kaki terseliuh or kejang otot semasa berjoging nanti.. Oh ya, sebut pasal kejang otot ni, sekarang ni kan aku tengah mengandung dan selalu sangat mengalami kejang otot.. Lepas ni, bolehlah aku cuba pakai LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni setiap malam sebelum tidur bagi mengelak daripada berlakunya kejang otot di tengah malam. Hehe... Mana tahu berjayakan sebab LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni kan untuk lancarkan aliran darah... Kiranya try and error la ni... Tak salahkan.. Benda dah ada depan mata harus dicuba.. 


Oklah, sekiranya korang berminat untuk mendapatkan LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni atau korang adalah seorang yang sangat gemarkan aktiviti outdoor, korang boleh dapatkan LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni dan pelbagai lagi produk untuk aktiviti outdoor korang di PTT Outdoor iaitu Penjual Utama Peralatan Untuk Aktiviti Outdoor di Malaysia. Segala yang anda mahukan untuk aktiviti outdoor anda, ada di PTT Outdoor.. Jom terjah sekarang..!!


Untuk maklumat lanjut sila layari :-

Website

Facebook

Instagram



Read more »
Lea Azleeya
9 Comments
Design Sendiri Hadiah Hari Jadi Buat Yang Tersayang Di Printcious

Design Sendiri Hadiah Hari Jadi Buat Yang Tersayang Di Printcious


Design Sendiri Hadiah Hari Jadi Buat Yang Tersayang Di Printcious  |  Kalau sentuh bab nak bagi hadiah hari jadi buat seseorang ni memanglah sangat buntu... Kadang-kadang tu sampai berhari-hari dok fikir nak bagi apa.. Paling kronik bila dah sampai tahap bertanya pendapat kengkawan sekeliling... Cadangan yang ada pun semuanya hadiah yang dah biasa diberikan.. Memang membosankan.. Yelah, bila nak hadiahkan seseorang dengan hadiah yang bermakna dan dari hati ni, haruslah nak kan kelainan.. Tapi tak tahu dimana hendak mencarinya dan membelinya.. Haaa, kalau korang berada dalam situasi yang macam ni, korang dah tak payah risau.. Sekarang korang dah boleh design sendiri hadiah harijadi buat yang tersayang di Printcious... Printcious?? Apa tu?? Meh aku kenalkan korang dengan laman web yang menyediakan pelbagai jenis hadiah yang boleh korang design sendiri dari hati... Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart..

DIY hadiah hari jadi, printcious
Design Sendiri Hadiah Hari Jadi Buat Yang Tersayang Di Printcious

Apa itu Printcious?
Printcious is a play on word “Printing” and “Precious” which is where our catch phrase “Print Your Precious Gifts”. We hope that our customers are happy no matter they are giving our customised gifts to someone or receiving customised gifts from someone, as we always believe that "Giving with Art is Giving with Heart”!
Printcious.com adalah salah satu laman web yang menyediakan pelbagai jenis hadiah dalam pelbagai material seperti Mug, Cushion, Canvas, Keychain, Mousepad, Ceramic Tiles dan banyak lagi yang boleh korang design sendiri mengikut kreativiti dan idea masing-masing.. Bestkan? Dimana lagi korang nak luahkan kreativiti korang tu kalau bukan di Printcious.. Hadiah yang korang create tu pun sudah pastinya sangat bermakna buat yang tersayang kerana ianya datang dari hati korang sendiri... Jom tengok contoh hadiah hari jadi yang boleh korang pilih di Printcious.com..







Boleh klik SINI untuk lihat lebih banyak hadiah untuk hari jadi..

Wahhh banyakkan pilihan di Printcious.com... Jangan nanti korang jadi rambang mata sudah ye.. Hehe.. Aku agak teruja dengan hadiah berbentuk Cushion tu.. Rasa macam nak buat jerk la satu untuk diri sendiri.. Haha.. Boleh tak?? hiks.. Ok, macam mana nak create hadiah di Printcious.com ni? Jom aku ajarkan step by step... Supaya mudah nanti korang nak create hadiah hari jadi buat yang tersayang... Cewahhh!!


Create Your Own Personalized Gift To Impress Everyone

Sebelum korang create hadiah korang tu, korang kene register akaun dulu ye seperti step kat bawah ni..

01. Register Akaun / Login Akaun


Seperti yang aku tunjuk dalam gambar di atas, korang perlu register akaun by Member terlebih dahulu.. Kemudian terus klik 'Join Us' dan masukkan detail yang diperlukan.. Ataupun kalau nak mudah lagi, klik terus 'Login via Facebook' untuk login melalui akaun facebook korang.. Lagi cepat dan mudah!!


02. Pilih Produk


Ok, di bahagian 'SHOP' tu korang boleh pilih produk yang korang suka.. Aku suka Cushion, so aku nak create design cushion aku sendiri.. Aku akan ajar korang step untuk create cushion ye.. Stepnya sama jerk untuk create hadiah yang lain..


03. Create Design



Ada 4 bentuk cushion yang boleh korang pilih.. Aku pilih Throw Pillows sebab gambar yang boleh diletak pada cushion adalah gambar penuh.. Jom tengok cara nak create cushion ni.. 

Step 1


Klik 'Customize it' untuk create design cushion...


Step 2

1. Klik 'Background' untuk pilih warna background cushion korang
2. Klik 'Image' untuk pilih gambar yang korang suka dan sesuai dengan size cushion
3. Klik 'Text' dan masukkan kata-kata atau ayat yang sesuai
4. Klik 'Back Side' untuk create design sebelah belakang cushion pula..
5. Dah siap semua, klik 'DONE'..


Step 3

Design belah depan cushion

Design belah belakang cushion


Dah selesai mendesign dan klik 'DONE' tadi, inilah hasil design cushion aku... 
Mudah sangat kan stepnya..


04.  Buat Tempahan


Seterusnya, klik 'Add to Cart' untuk membuat tempahan.. Dan tempahan korang akan dimasukkan ke dalam CART... hehe..



1. Dibahagian Order Summary tu, terdapat bahagian 'Promo Code'.. Kebiasaannya, di Printcious.com ada menawarkan promo code bersempena hari-hari tertentu.. Contohnya sekarang tengah berlangsungnya promosi sempena Friendship Day... Korang boleh menggunakan promo code : WEAREBFF untuk mendapatkan diskaun sebanyak 30% bagi setiap pembelian di Printcious.com... Memasukkan promo code dan klik 'Apply'..

2. Selepas itu, klik 'Checkout' untuk membuat pembayaran.. 

Pembayaran boleh dibuat melalui mana-mana bank yang tersenarai dibawah ini :-


Setelah bayaran dibuat, korang bolehlah tunggu barang korang sampai.. Mudahkan.. Tak perlu lagi korang nak bersusah payah pergi ke pasaraya atau kedai-kedai yang menjual hadiah untuk mendapatkan hadiah hari jadi buat yang tersayang lagi.. Hanya di Printcious.com korang dah boleh merealisasikan impian korang untuk hadiahkan sesuatu yang bermakna dan istimewa dari idea dan kreativiti korang sendiri untuk yang tersayang.. Hadiah jadi lebih bermakna kerana ianya datang dari hati.. Menepati tagline Printcious.com - "Precious Gift From Your Heart"...


Untuk maklumat lanjut mengenai Printcious.com atau untuk sebarang tempahan, bolehlah layari :-

Website

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube


Read more »
Lea Azleeya
10 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)