Top Social

Image Slider

Showing posts with label printcious. Show all posts
Showing posts with label printcious. Show all posts

Yeyy! Hadiah Peribadi Design Sendiri dari Printcious Dah Sampai!!

Monday, June 25, 2018
Yeyy! Hadiah Peribadi Design Sendiri dari Printcious Dah Sampai!!  |  Hari tu aku ada bercerita tentang Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious kan.. Aku bukan setakat bercerita aje hari tu, sebenarnya aku dah create sesuatu untuk aku sendiri sempena Hari Jadi aku bulan ni.. Tak salahkan hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sempena bulan kelahiran kan.. Hehe.. Sebenarnya dah beberapa kali juga aku menggunakan perkhidmatan Printcious ni untuk create hadiah DIY aku.. Biasanya aku create hadiah untuk orang lain.. Tapi kali ni aku DIY untuk diri sendiri pula.. Hehe.. Nak tahu apa aku tempah? Jom tengok..


Ok, sempena hari jadi aku yang ke tetttttttttttttttttttt (hahaha!!) aku tempah 3 item hadiah untuk diri sendiri.. Sehelai T-shirt berwarna hijau, Mini Tee dan Coaster... Kenapa aku pilih 3 item ini? Haa sebabnya sebelum ni aku dah pernah tempah Cushion, Canvas, Button Budges, Mug dan juga T-Shirt.. Jadi, kali ni aku pilih item lain pula supaya aku dapat tengok hasil dan kualiti setiap item yang ada di Printcious.. Eh, kenapa tempah T-Shirt lagi? Hehe, sebab aku suka kualiti T-Shirtnya terutama dari material Cotton.. Serius best!!


Firtime aku tempah T-shirt adalah dari material Graphic Tee.. Hurmm aku kurang suka sangat material dari jenis ni sebab kainnya tak berapa best bagi aku.. Kali kedua aku tempah T-Shirt dari material Cotton berwarna merah dan kali ni aku tempah lagi sehelai T-Shirt ofkos dari material Cotton juga sebab aku dah jatuh cinta dengan kualiti T-Shirt dari Printcious ni.. Bukan kualiti T-Shirt sahaja yang best tetapi kualiti printing dari Printcious juga superb bagus, cantik dan kemas..

Ok, design kali ni aku tak berhempas pulas sangat sebab aku pilih design yang sedia ada cuma aku edit dengan tambahan nama aku sendiri 'Lea...'. Gile positif ayat kat baju ni "Lea... Never Ever Give Up!".. Hehe.. Memotivasikan diri sendiri dengan ayat positif apa salahnya kan.. Tambahan pula ni hadiah untuk aku sendiri sempena hari jadi aku.. Jadi, kena ada kata semangat untuk teruskan kehidupan aku yang penuh dengan liku ni.. Cewahhh!! Haha..


Orite, ni item ke dua aku tempah iaitu Mini Tee.. Bila dah tertera "Baby On Board" tu, seharusnya ini sangat diperlukan untuk kereta aku.. Jadinya, Mini Tee ini akan tergantung di cermin belakang kereta aku nanti.. Ahakz.. Gambar Baby tu aku kipnap dekat google dan aku tambah sikit kat bawah tu nama anak-anak aku.. Ini menandakan anak-anak aku berada dalam kereta semasa kereta membelah jalan raya.. Perghhh ayat!! Menangis sape baca.. Haha!!


Ini pula Coaster.. Saje je aku tempah ni untuk kegunaan aku di pejabat.. Yelah, kengkadang aku minum air yang berais, habis meja bersepah dengan lelehan air.. Bila ada Coaster ni, tak de la meja aku comot lagik kan.. Nampaklah kemas sikit.. URL blog aku pada Coaster ni tak nampak sangat sebab aku sengaja pilih warna grey untuk tulisan tu.. So, nampak tak nampak jerk la.. Misteri sikit kan.. Haha!!

Oklah, tak nak cakap banyak lagi.. Jom aku kongsikan pengalaman aku bershopping secara online di Printcious sambil create sendiri hadiah yang aku tempah.. Aku akan tunjukkan step by step bagaimana cara untuk bershopping dan create hadiah di Printcious.com.. Manalah tahu, korang nak cari hadiah untuk seseorang kan.. Bolehlah ikut step yang aku tunjukkan di bawah ni nanti.. Mudah aje, tak susah pun.. Jom aku tunjukkan bagaimana aku design sendiri hadiah hari jadi aku..

Cara Untuk Bershopping Dan Create Sendiri Hadiah Di Printcious

Step 1
Terjah laman web Printcious di https://www.printcious.com/


Step 2
Bagi pelanggan baru, korang perlu register dulu.. Korang boleh klik "Create Account" atau terus "Login via Facebook".

Bagi yang dah ada akaun, boleh terus Login sahaja dengan memasukkan Email & Password seperti biasa.. Hehe..


Step 3
Dah login, bolehlah pilih hadiah apa yang kita suka.. 
Aku pilih T-Shirt..


Step 4
Ada 3 jenis T-Shirt iaitu Cotton, Graphic Tee dan Graphic Tee (Kid).. 
Aku setia dengan T-Shirt Cotton..


Step 5
Jenis T-Shirt dah pilih, sekarang korang perlu pilih pula sama ada nak design sendiri sepenuhnya atau menggunakan design yang dah ada dan edit mana patut sahaja.. Cam aku buat tu.. Haha!!


Step 6
Ini design yang aku pilih.. "Never Ever Give Up!"..


Step 7
Ok, aku nak edit sikit..
Kalau nak edit, korang hanya perlu guna tools sebelah kiri tu... Boleh tambah perkataan, tukar tulisan, saiz tulisan dan sebagainya..


Step 8
Orite, aku cuma tambah perkataan "Lea..." sahaja sebab aku malas nak peningkan kepala.. Hehe.. Dasar pemalas kan.. Haha!!

Oh ya, jangan lupa pilih warna ye.. Warna pilihan aku adalah Hijau Epal.. Hiks..


Step 9
Orite, sebelum korang "Add to Cart", jangan lupa pilih saiz yang sesuai dengan badan korang.. Pastikan juga korang berpuashati dengan design yang dah korang create dan juga warna yang korang pilih.. 

Bila dah berpuashati, bolehlah klik "Add to Cart"..


Step 10
Bila semua item dah terkumpul dalam 'Cart', jumlah yang perlu dibayar juga akan terkumpul di 'Order Summary' di sebelah kanan tu.. Hehe.. Kebiasaannya di Printcious akan ada promosi dengan menawarkan diskaun kepada pelanggannya dan ada kalanya mereka akan menyediakan kod diskaun untuk pelanggan guna sempena hari perayaan tertentu.. Itu yang seronoknya shopping di Printcious ni..

Time aku beli ni, ada diskaun sebanyak 30% dan Free Shipping sekiranya bershopping lebih dari RM50.. Gile best wehh!!

Ok, kalau ada kod diskaun, korang boleh masukkan di bahagian "Voucher Code' tu ye.. Lepas tu, dah boleh klik "Checkout" untuk urusan pembayaran.


Step 11
Di bahagian "Shipping Address" tu korang wajib isi alamat korang untuk tujuan penghantaran.. Pastikan alamat yang diisi tu betul ye supaya tidak timbul sebarang masalah nanti..

Kemudian, boleh terus klik "Next"..


Step 12
Sampailah ke bahagian "Payment Method"..
Untuk pembayaran, korang boleh pilih cara pembayaran yang korang rasa mudah bagi korang..
Aku lebih prefer untuk guna kaedah pembayaran melalui M2U sahaja..

Dah pilih kaedah pembayaran, boleh klik "Next"..


Step 13
Sekali lagi, order korang akan di review untuk buat last confirmation..
Sekiranya semuanya betul, korang boleh klik "Comfirm Order"..


Step 14
Tibalah ke step yang terakhir.. Korang boleh klik "Pay Online" untuk membuat pembayaran dan ikut step pembayaran seperti biasa..

Dah berjaya buat pembayaran, korang akan dapat email pengesahan order korang dari Printcious.. 


Mudahkan? 14 step aje.. Saje je aku panjangkan stepnya supaya ianya lebih jelas dan mudah untuk korang ikut nanti.. Hehe.. Bagi aku sendiri, pengalaman membeli belah di Printcious sangat menyeronokkan kerana bukan sahaja cara pembeliannya yang sangat mudah dan friendly tetapi produk serta perkhidmatan printing yang ditawarkannya sangat berkualiti.. Aku tak pernah serik untuk bershopping di Printcious.. Aku yakin, korang juga akan menyukainya..

Bagi korang yang tak punya masa untuk mencari hadiah di luar, bolehlah membelinya secara online dari Printcious.com.. Korang pasti merasai pengalaman membeli belah yang menyeronokkan disamping boleh mendesign sendiri hadiah korang.. Bak kata orang, 'Hadiah dari hati'.. Ia pasti lebih bermakna dan akan dihargai lebih daripada biasa oleh si penerima.. Bersesuaianlah dengan slogan yang dibawa oleh Printcious sendiri iaitu Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart...

Oklah, kalau korang nak beli hadiah hari jadi, pastikan korang beli dengan Printcious ye.. Rugi kalau tak guna perkhidmatan mereka.. Servis memang terbaik dan barang berkualiti dan paling best korang boleh pilih banyak Birthday Gift Idea kat sana... Ingat hadiah hari jadi, ingatlah Printcious.. 

If you are looking for mug printing suppliercolour mug or button badges, don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photo booth rental is your best entertainment.




Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram




Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious

Thursday, May 24, 2018
Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Menarik YangDi Printcious  |  Holaaa!! Hari ni nak cerita pasal hadiah hari jadi.. Aku kalau bab nak mencari hadiah hari jadi ni memang stress sikit sebabnya tak tahu nak beli apa.. Kadang tu sampai naik lenguh kaki pusing satu mall ke mall yang lain tetapi tak berhasil jugak.. Stresss woii... Tapi itu dulu la sebelum aku kenal dengan satu online gift shop ni yang mampu memenuhi apa yang aku inginkan dimana aku dapat memilih pelbagai hadiah hari jadi yang menarik hanya di Printcious.com

Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious
Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious

Korang pernah dengar tak tentang Printcious ni? Eceli aku dah beberapa kali menempah hadiah hari jadi di Printcious ni dan sangat berpuas hati dengan setiap hadiah yang aku tempah tak kiralah dari segi material mahupun kualiti barang itu sendiri.. Oh ye, sebenarnya di Printcious ni korang boleh design sendiri hadiah hari jadi korang atau kalau korang tak pandai nak design, korang boleh beli terus yang readymade... Best kan?

Bagi yang belum pernah tahu tentang kewujudan online gift shop no.1 di Malaysia ni, meh aku story serba sedikit tentangnya.. Di samping itu, aku juga akan kongsikan 'birthday gifts idea' yang menarik di Printcious dengan korang.. Manelah tahu kot korang nak beli something buat someone special kan.. Boleh reka sendiri design yang korang suka... Pada aku hadiah macam ni lebih bermakna buat penerima bertepatan dengan slogannya "Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart".


Apa Itu Printcious?

Printcious is a play on word “Printing” and “Precious” which is where our catch phrase “Print Your Precious Gifts”. We hope that our customers are happy no matter they are giving our customised gifts to someone or receiving customised gifts from someone, as we always believe that "Giving with Art is Giving with Heart”!
Printcious merupakan sebuah online gift shop No.1 di Malaysia yang menyediakan perkhidmatan percetakan pada barang dan menyediakan pelbagai jenis hadiah seperti Mug, Cushion, Canvas, Keychain, Mousepad, Ceramic Tiles dan banyak lagi yang boleh korang design sendiri mengikut kreativiti dan idea masing-masing.. Hadiah-hadiah yang ditawarkan di Printcious sangat sesuai untuk dibuat hadiah hari jadi, perkahwinan, ulang tahun, tamat pengajian atau acara korporat.

Kebiasaan kalau sebut sahaja hadiah hari jadi, mesti dah terbayang-bayang jam tangan, perfume dan sebagainya.. Rasanya semua tu dah terlalu biasa dan agak membosankan sebab dah menjadi kebiasaan bagi semua orang.. Apa kata, kali ni kita bagi sesuatu yang lain dari kebiasaan dan menjadi lebih istimewa bila kita sendiri yang design mengikut idea kita.. Tentu hadiah itu lebih bermakna tambahan pula harganya pun harga yang mampu milik.. Jadi, bolehlah berjimat cermat kan.. Hehe.. Yang penting kualitinya setanding hadiah yang mahal..

Banyak hadiah yang menarik dan unik boleh ditempah dan dijadikan hadiah hari jadi di Printcious ni.. Hadiah yang disediakan sesuai untuk semua golongan bermula dari kanak-kanak hinggalah dewasa, lelaki mahupun wanita.. Serius!! Jom lihat birthday gifts idea yang ada di Printcious.

1.  Mug


Antara hadiah yang aku suka untuk dijadikan hadiah adalah Mug.. Mug yang ada di Printcious ni bukanlah cuma mug biasa-biasa tetapi ada juga Magic Mug yang boleh bertukar warna bila kita masukkan air kedalamnya.. Aku dah ada satu.. Haha!! Hadiahkan untuk diri sendiri.. Kohkohkoh!!

Bagi aku mug adalah idea hadiah hari jadi yang baik sebabnya fungsinya 2 in 1.. Kenapa aku cakap camtu? Haaa selain boleh dijadikan sebagai hiasan, korang boleh juga guna mug tersebut untuk kegunaan harian.. Jangan ingat mug hadiah ni hanya untuk hiasan ye.. Lagi pun harganya tak mahal mana.. Jadi, ianya tak membebankan bagi yang kurang berkemampuan..

Kalau nak design sendiri, bolehlah abadikan foto-foto peribadi atau kata-kata indah.. Pasti si penerima tersenyum sampai ke telinga.. Tak percaya, silalah cuba.. Hehe..

2.  T-Shirt


Yang ni paling aku suka hokeh!! Dah 2 helai aku tempah untuk diri sendiri.. Haha!! Nampak tak betapa aku sukakan produk di Printcious ni.. Serius berkualiti ok!! Kedua-dua jenis dah aku tempah.. Cotton dan juga Graphic Tee..  Kedua-dua jenis material ni aku suka dan selesa dipakai.. Tapi paling best tentulah dari material cotton sebab serap peluh dan sejuk..

Untuk T-Shirt ni ada pelbagai pilihan warna dan saiz yang korang boleh pilih... Warna yang ada pun cantik-cantik belaka.. Pengalaman aku sendiri beli T-Shirt di Printcious, aku sangat berpuas hati dengan warnanya.. Tidak pudar dan kainnya pun berkualiti.. Jadi, kalau korang berhajat nak hadiahkan sehelai T-shirt buat teman korang, bolehlah pilih di Printcious ni.. Gerenti puas hati.. Oh ye, baju untuk kanak-kanak pun ada tau..

3.  Aprons


Ini hadiah yang paling mak-mak suka... Ehh bukan mak-mak jerk tau, tetapi bagi setiap kaum wanita yang sangat cintakan dunia dapur, mesti sangat happy bila dapat hadiah Aprons ni dihari jadinya.. Hadiah Aprons yang didesign sendiri oleh yang tersayang.. Perghh memang penuh makna la jawabnya hadiah tersebut.. Ada sentimental value kat situ...  Mana tak nya, setiap kali pakai time nak memasak, mesti teringat si pemberi... Sweet gile kot!! Haha..

Banyak lagi sebenarnya yang ada di Printcious yang boleh korang pilih untuk dijadikan hadiah hari jadi.. Semuanya menarik bagi aku.. Kalau ada yang suka dengan hiasan dalaman, aku suggest korang pilih hadiah berbentuk canvas. Bolehlah hias dinding rumah dengan hasil sentuhan kreativiti sendiri.



Lepas ni aku dah tak payah nak pening-pening kepala dah kalau ada ahli keluarga, saudara mara atau kengkawan yang nak sambut hari jadi, aku boleh terus order dekat Printcious sahaja hadiah hari jadi mereka.. Mudah kan.. Pilih, design, bayar dan tunggu sahaja hadiah sampai depan pagar rumah.. Nak lagi best, boleh terus buat surprise hantar ke rumah birthday boy or girl itu terus.. Mesti terkejut katak dorang.. Hehe..

Oklah, kalau korang nak beli hadiah hari jadi, pastikan korang beli dengan Printcious ye.. Rugi kalau tak guna perkhidmatan mereka.. Servis memang terbaik dan barang berkualiti.. Ingat hadiah hari jadi, ingatlah Printcious.. Hah gituuu!!

If you are looking for mug printing supplier, colour mug or button badges, don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photo booth rental is your best entertainment.

Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Abadikan Foto Peribadi pada Throw Pillow hanya di Printcious

Monday, August 28, 2017
Abadikan Foto Peribadi pada Throw Pillow hanya di Printcious  |  Mood bercerita aku untuk entry ni lain sikit sebab kali ni aku nak story mory tentang koleksi peribadi aku yang aku dah create di Printcious.. Ingat tak entry aku yang lepas, Design Sendiri Hadiah Hari Jadi Buat Yang Tersayang Di Printcious? Kalau yang mana belum baca tu, boleh baca ye.. hehe.. Baru-baru ni aku ada create dan buat tempahan Throw Pillow di website Printcious dan aku telah abadikan foto peribadi pada Throw pillow tersebut sebagai kenang-kenangan aku dengan yang  tersayang.. Foto yang aku maksudkan tu adalah foto kat bawah ni.. Hiks..

printcious, cushion, throw pillow, hadiah hari jadi
Abadikan Foto Peribadi pada Throw Pillow hanya di Printcious

Foto ni aku ambil time bawak si kecik pergi jenjalan kat Teluk Cempedak... Biasa aku abadikan gambar si kecik ni aje.. Kali ni maknya nak masuk jugak.. Haha!! Pada mulanya ingat tak nak tempah cushion dah.. Tapi bila tengok jenis-jenis cushion yang ada, wahh ada pulak jenis yang baru iaitu Throw Pillow.. Full foto lagik boleh dimuat naik.. Terus teruja buat cushion lagik.. So, bertambahlah koleksi cushion dari Printcious ni kat umah aku tu...


Dan inilah hasilnya.. Cara-cara nak buat tempahan dah aku tunjukkan dalam entry lepas.. Boleh klik SINI ye... Manelah tahu kot korang pun berminat nak tempah Throw Pillow macam ni kan.. Kali ni aku buat depan belakang... Kalau dulu, hanya dibahagian depan sahaja aku letak gambar.. Yang ini aku letak pulak link blog aku di belakang cushion.. Pilihan warna pun dah banyak tak macam dulu... Aku pilih warna pepel untuk Throw Pillow ni... Cantik kan warnanya... Tak pudar.. Memang terang.. 


Orite, ni bahagian belakangnya... Pepel colour... Nice.. Aku sangat berpuashati dengan kualiti throw pillow ni.. Material yang digunakan pun dari kain yang berkualiti dan tebal.. Tak rugi shopping di Printcious... Warna pun tak kusam hokeh... Sangat cantik...


Dah 2 biji cushion dari Printcious menjadi koleksi aku.. Mungkin akan bertambah lagi tu.. Haha!! Tunggu baby baru la.. Baru ada kenangan.. Banyak sikit kenangan yang dapat diabadikan.. Hehe.. Oklah, kalau korang nak buat tempahan atau nak usha apa yang ada di Printcious, bolehlah terjah link kat bawah ni yek..

Printcious.com - "Precious Gift From Your Heart"

Website 

Facebook 

Instagram 

Twitter 

Youtube 


Design Sendiri Hadiah Hari Jadi Buat Yang Tersayang Di Printcious

Friday, August 04, 2017
Design Sendiri Hadiah Hari Jadi Buat Yang Tersayang Di Printcious  |  Kalau sentuh bab nak bagi hadiah hari jadi buat seseorang ni memanglah sangat buntu... Kadang-kadang tu sampai berhari-hari dok fikir nak bagi apa.. Paling kronik bila dah sampai tahap bertanya pendapat kengkawan sekeliling... Cadangan yang ada pun semuanya hadiah yang dah biasa diberikan.. Memang membosankan.. Yelah, bila nak hadiahkan seseorang dengan hadiah yang bermakna dan dari hati ni, haruslah nak kan kelainan.. Tapi tak tahu dimana hendak mencarinya dan membelinya.. Haaa, kalau korang berada dalam situasi yang macam ni, korang dah tak payah risau.. Sekarang korang dah boleh design sendiri hadiah harijadi buat yang tersayang di Printcious... Printcious?? Apa tu?? Meh aku kenalkan korang dengan laman web yang menyediakan pelbagai jenis hadiah yang boleh korang design sendiri dari hati... Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart..

DIY hadiah hari jadi, printcious
Design Sendiri Hadiah Hari Jadi Buat Yang Tersayang Di Printcious

Apa itu Printcious?
Printcious is a play on word “Printing” and “Precious” which is where our catch phrase “Print Your Precious Gifts”. We hope that our customers are happy no matter they are giving our customised gifts to someone or receiving customised gifts from someone, as we always believe that "Giving with Art is Giving with Heart”!
Printcious.com adalah salah satu laman web yang menyediakan pelbagai jenis hadiah dalam pelbagai material seperti Mug, Cushion, Canvas, Keychain, Mousepad, Ceramic Tiles dan banyak lagi yang boleh korang design sendiri mengikut kreativiti dan idea masing-masing.. Bestkan? Dimana lagi korang nak luahkan kreativiti korang tu kalau bukan di Printcious.. Hadiah yang korang create tu pun sudah pastinya sangat bermakna buat yang tersayang kerana ianya datang dari hati korang sendiri... Jom tengok contoh hadiah hari jadi yang boleh korang pilih di Printcious.com..







Boleh klik SINI untuk lihat lebih banyak hadiah untuk hari jadi..

Wahhh banyakkan pilihan di Printcious.com... Jangan nanti korang jadi rambang mata sudah ye.. Hehe.. Aku agak teruja dengan hadiah berbentuk Cushion tu.. Rasa macam nak buat jerk la satu untuk diri sendiri.. Haha.. Boleh tak?? hiks.. Ok, macam mana nak create hadiah di Printcious.com ni? Jom aku ajarkan step by step... Supaya mudah nanti korang nak create hadiah hari jadi buat yang tersayang... Cewahhh!!


Create Your Own Personalized Gift To Impress Everyone

Sebelum korang create hadiah korang tu, korang kene register akaun dulu ye seperti step kat bawah ni..

01. Register Akaun / Login Akaun


Seperti yang aku tunjuk dalam gambar di atas, korang perlu register akaun by Member terlebih dahulu.. Kemudian terus klik 'Join Us' dan masukkan detail yang diperlukan.. Ataupun kalau nak mudah lagi, klik terus 'Login via Facebook' untuk login melalui akaun facebook korang.. Lagi cepat dan mudah!!


02. Pilih Produk


Ok, di bahagian 'SHOP' tu korang boleh pilih produk yang korang suka.. Aku suka Cushion, so aku nak create design cushion aku sendiri.. Aku akan ajar korang step untuk create cushion ye.. Stepnya sama jerk untuk create hadiah yang lain..


03. Create Design



Ada 4 bentuk cushion yang boleh korang pilih.. Aku pilih Throw Pillows sebab gambar yang boleh diletak pada cushion adalah gambar penuh.. Jom tengok cara nak create cushion ni.. 

Step 1


Klik 'Customize it' untuk create design cushion...


Step 2

1. Klik 'Background' untuk pilih warna background cushion korang
2. Klik 'Image' untuk pilih gambar yang korang suka dan sesuai dengan size cushion
3. Klik 'Text' dan masukkan kata-kata atau ayat yang sesuai
4. Klik 'Back Side' untuk create design sebelah belakang cushion pula..
5. Dah siap semua, klik 'DONE'..


Step 3

Design belah depan cushion

Design belah belakang cushion


Dah selesai mendesign dan klik 'DONE' tadi, inilah hasil design cushion aku... 
Mudah sangat kan stepnya..


04.  Buat Tempahan


Seterusnya, klik 'Add to Cart' untuk membuat tempahan.. Dan tempahan korang akan dimasukkan ke dalam CART... hehe..



1. Dibahagian Order Summary tu, terdapat bahagian 'Promo Code'.. Kebiasaannya, di Printcious.com ada menawarkan promo code bersempena hari-hari tertentu.. Contohnya sekarang tengah berlangsungnya promosi sempena Friendship Day... Korang boleh menggunakan promo code : WEAREBFF untuk mendapatkan diskaun sebanyak 30% bagi setiap pembelian di Printcious.com... Memasukkan promo code dan klik 'Apply'..

2. Selepas itu, klik 'Checkout' untuk membuat pembayaran.. 

Pembayaran boleh dibuat melalui mana-mana bank yang tersenarai dibawah ini :-


Setelah bayaran dibuat, korang bolehlah tunggu barang korang sampai.. Mudahkan.. Tak perlu lagi korang nak bersusah payah pergi ke pasaraya atau kedai-kedai yang menjual hadiah untuk mendapatkan hadiah hari jadi buat yang tersayang lagi.. Hanya di Printcious.com korang dah boleh merealisasikan impian korang untuk hadiahkan sesuatu yang bermakna dan istimewa dari idea dan kreativiti korang sendiri untuk yang tersayang.. Hadiah jadi lebih bermakna kerana ianya datang dari hati.. Menepati tagline Printcious.com - "Precious Gift From Your Heart"...


Untuk maklumat lanjut mengenai Printcious.com atau untuk sebarang tempahan, bolehlah layari :-

Website

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube


Design T-Shirt Sendiri Di Printcious.My

Monday, October 24, 2016
Assalamualaikum wbt..

Design T-Shirt Sendiri Di Printcious.My  |  Kembali bersiaran setelah sekian lama menyepi akibat anak tak sihat.. hehe.. Sepi aku tak de la sampai sepi sekuntum mawar merah.. Cuma sepi seorang perindu aje,.. Sebabnya aku masih munculkan diri dengan menjoinkan diri dalam segmen mahupown Giveaway yang kengkawan seangkatan anjurkan.. Hiks..

Oke lah..!! Bukan tu yang aku nak bercerita malam ni sebenarnya.. Yang aku nak ceritakan disini adalah tentang baju T-shirt yang aku DIY di Printcious.my satu ketika dulu.. Kenapa aku cakap 'suatu ketika', haaa sebabnya baju ni dah sampai ke tangan aku dah lama.. Cumanya aku aje yang tiada masa terluang yang panjang untuk update kisah ni... Hiks.. Malam ni agak lengang, so boleh la aku upkan entry ni.. Jom baca kisah DIY aku selanjutnya..


Bermulanya aku diperkenalkan dengan Printcious ni, aku dah mula ketagih untuk menDIYkan koleksi produk yang ada di laman web Printcious.. Semuanya menarik bagi aku.. Pengalaman pertama aku membeli di printcious ni boleh baca di SINI dan SINI... Firstime nak pilih barang tu pown dah rambang mata tataw nak pilih yang mana satu.. Rasa nak beli semua aje.. Dah bila terjebak dengan keseronokan menDIY barang sendiri, aku jadi teruja untuk membuat tempahan untuk kali keduanya.. Baca SINI.. Dannn untuk sekian kalinya, buat kali ketiga aku memilih untuk menDIYkan T-shirt yang sememangnya dah menjadi perhatian aku sejak pertama kali aku dok usha laman web Printcious ni.. Hehe.. Okeh, jom tengok hasil yang aku dah DIYkan.. 


Ni corak baju yang aku DIY tu.. Eceli gambar pada baju ni aku amek dari google aje sebenarnya.. Aku suka design ni.. Siapa lah agaknya yang cipta design ni ye... Credit untuk beliau.. Hiks.. Aku cuma tambah perkataan "Rasta Chenta" itu aje.. Ahakz.. Banyak kenangan dengan nama "Rasta Chenta" tu.. Sebab tu la aku abadikan nama tu dalam baju ni.. Selain tu, pemilihan corak ni adalah kerana aku minat muzik reggae.. Huhu..

T-shirt ni adalah dari material kain jersi.. Pada asalnya aku ingat cotton t-shirt.. Bila sampai, rupanya jersi.. Tapi best pakai tak panas.. Seperti biasa, bila beli baju T aku mesti beli saiz L.. Besar sikit.. Baru selesa nak pakai.. Tak gitu??


Apakah??

Haaaa inilah magnet fridge... Magnet Fridge ini ajaib tau.. Apa yang ajaib tu?? Haaaa mane tak ajaibnya, magnet fridge ni ada dwifungsi... Boleh dijadikan pelekat peti dan dalam masa yang sama boleh digunakan sebagai pembuka botol.. Hebat tak?? Meh aku tunjuk sikit bagaimana rupa bentuk yang sebenarnya bende alah ni..

Magnet Fridge

Pembuka penutup botol

Hebatkan.. 2 dalam 1... Boleh dijadikan hiasan peti dan berguna bila nak bukak penutup botol.. Okeh, untuk gambar magnet fridge ni juga aku guna gambar yang sama.. Sebab apa?? Sebabnya AKU SUKA GAMBAR TUUUUU!!.. Haha.. Cuma di magnet fridge ni aku tak masukkan perkataan "Rasta Chenta"... 

Hiasan peti aku

Untuk kali ni aku shopping 2 barang sahaja.. Ada beberapa barang lagi yang masih dalam list aku untuk aku beli.. Insyaallah kalau ada modal lebih nanti, aku akan merealisasikan impian aku tu.. Cewahhh,.. Impian bagai.. Tak mudah ye k0 Lea.. haha..


Sempena Halloween Day ni, Printcious menawarkan diskaun sehingga 30% dengan menggunakan Code Voucher : HALLOWEEN semasa pembelian dan Code Voucher tersebut sah sehingga 31 Oktober 2016... Masih berbaki 7 hari lagi.. Kalau korang rasa atau ada plan nak kasi hadiah dekat orang tersayang, korang boleh la cuba-cuba jengok laman web Printcious ni.. Mana lah tahu kowt-kowt korang dapat idea nak DIYkan hadiah korang tu kan.. Baru lah rasa hadiah tersebut lebih bermakna untuk dihadiahkan kepada seseorang.. Nak-nak lagi kasi pada yang kita paling sayang... Fuhhh memang hadiah tersebut ada sentimental value la jawabnya..

Select a category to shop!!

Antara produk atau material yang ada di Printcious ialah :-


Banyak kan..!!  Pelbagai pilihan ada.. Semuanya menarik.. Antara yang dah aku DIYkan adalah Mug, Canvas, Cushions, T-Shirt dan Magnet Fridge... Magnet Fridge yang aku order tu dalam kategori Button Badges ye.. Hiks.. Kang korang pelik pulak, tak de kategori magnet fridge.. Hehe..

Oke lah.. Takat ni saja aku nak bercerita tentang baju dan magnet fridge aku yang terlebih ohsem dan terlebih bermakna bagi aku tu... Lain kali kalau aku bershopping lagi di Printcious aku akan up lagi entry kasi korang semua jeles.. Haha.. Jeles ke?? Tok sah jeles la.. Korang pown boleh buat kalau korang nak kan... So, apa yang korang menungkan lagik tu.. Jom la terjah laman web Printcious ni.. Hadiah korang akan lebih bermakna bila korang menDIYkan hadiah korang di Printcious... Bak kata pepatah Printcious sendiri "Printcious Gift From Your Heart"...


WHERE TO DIY AND BUY???




"Precious Gift From Your Heart"