Showing posts with label others. Show all posts
Showing posts with label others. Show all posts
Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia

Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia


Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia  |  Baru-baru ni aku cuci mata dekat website Lazada Malasyia.. Mencari-cari speaker yang sesuai untuk PC kat rumah aku ni.. Almaklumlah PC aku tu tak berspeaker... Nak tengok youtube pun tak boleh... Takan nak tengok tanpa suara kan... So, dah puas mencari, aku berkenanlah dekat satu brand speaker ni.. Fantech Speaker... Harga pun ok.. Mampu milik.. Dan paling penting bila beli barang dekat Lazada Malaysia ni, aku akan tengok dulu review dari pembeli.. Tengok pada feedback customer, semuanya kata ok.. So, aku on aje la beli Fantech Speaker  ni..

Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia
Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia

Fantech Speaker ni sebenarnya didatangkan dalam 2 warna.. Putih dan Hitam.. Aku pilih hitam sebab tak nampak kotor.. Rumah aku ni tau aje la, kuat bebenooonye berdebu.. Jadinya, untuk langkah selamat baik pilih warna hitam.. Tak nampak kotor walaupun yang sebenarnya mata aku ni lebih suka melihat warna putih.. Hehe.. Putih cantik woooo.. Tapi ape boleh buat, keadaan rumah tak mengizinkan.. 


Cantikkan warna putih tu.. Kot rumah korang tak de masalah debu dan habuk yang maha dasyat, bolehlah pilih warna putih itewwww!!.. Aku beli speaker ni dengan harga hanya RM 31.80.. Ada potongan sebanyak 34%.. Harga sebelum diskaun adalah RM 48.00.. 


Aku dah pun try and error Fantech Speaker ni.. Bunyinya memang umpphh...!! Terbaikk dari ladang... Sekarang PC aku dah ada speaker, so lepas ni bolehlah selalu mengadap youtube.. Hehe... Dah macam tak pernah ada speaker jerk gayanye kan.. Haha!! Sebenarnya ada.. Cuma terlalu besar.. Aku dah ada speaker jenama Sonic Gear Evo 7.... Dah pernah pasang pun dekat PC ni.. Yang jadi masalahnya, bila dah besar sangat speaker tu tak boleh nak sorok belakang monitor.. Dan budak kecik dalam rumah ni, suka sangat menekan on/off nye.. Cocok sana cocok sini.. Hadoiii... Tensen mak nakkk...!! Tu sebab aku beli speaker kecik comel ni.. Supaya si Qhaliff tu tak dapat lagik nak kacau speaker aku.. Haha.. 


Dah siap pasang pun.. Nampak tak tu, seno'et jerk speakernya.. Untuk snap gambar ni aku letak la depan dulu speaker tu.. Pastu baru letak belakang monitor tu supaya selamat.. Haha!! Oklah.. Bagi aku memang berbaloi-baloi aku beli speaker ni setanding dengan kualitinya.. Berapa lama boleh guna tu aku tak pasti la ye.. Kite tunggu dan lihat aje la.. Moga-moga jangka hayatnya lama.. Hiks..

Kalau korang rasa nak jugak beli speaker comel macam yang aku beli ni, bolehlah beli di Lazada Malaysia.. Masih ada diskaun sekarang  ni tau... Nanti kalau diskaun dah tak de tolong jangan nangis belakang pintu bilik ye... 


Beli Fantech Speaker di SINI



Read more »
Lea Azleeya
5 Comments
 Komitmen TOP untuk Inovasi Teknologi Pencuci Pakaian Berterusan Menghasilkan Detergen yang Menyingkirkan 99.9% Virus Tepat Pada Masa untuk Pemulihan Pandemik

Komitmen TOP untuk Inovasi Teknologi Pencuci Pakaian Berterusan Menghasilkan Detergen yang Menyingkirkan 99.9% Virus Tepat Pada Masa untuk Pemulihan Pandemik


Komitmen TOP untuk Inovasi Teknologi Pencuci Pakaian Berterusan Menghasilkan Detergen yang Menyingkirkan 99.9% Virus Tepat Pada Masa untuk Pemulihan Pandemik |  Wabak COVID-19 masih berada dalam kalangan kita. Sementara pelaksanaan program imunisasi sedang berjalan, rakyat Malaysia juga bertindak dengan penuh tanggungjawab mengikut seruan kerajaan untuk lindung diri, lindung semua, dengan mengambil berbagai langkah berjaga-jaga untuk mengawal penularan virus COVID-19 ini.

Sementara duduk di rumah, mengamalkan penjarakan sosial, memakai pelitup muka, mencuci atau sanitasi tangan, pemeriksaan suhu badan adalah sebahagian daripada norma baharu kita, Malaysia yang bersemangat #kitajagakita menyukai inovasi teknologi pencuci pakaian terbaru TOP yang terbukti menyingkirkan 99.9% virus termasuk virus SARS-CoV-2 yang mengakibatkan COVID-19, dan Influenza A2.


Pautan di media sosial dengan hashtag (#TOPcaresforYOU #TOPsayangisemua #TOPneversettles) telah membanjiri laman media sosial setelah orang ramai kembali ke tempat kerja, sekolah dan berada di luar rumah berkongsi cara menangani norma baharu iaitu membersihkan baju dengan pencuci pakaian anti-virus TOP untuk melindungi mereka yang berada di rumah.

TOP, jenama pencuci pakaian No 13 di seluruh Malaysia, memperkenalkan “Advanced Micro-Clean TechTM” sebagai respon secara langsung kepada kebimbangan pengguna terhadap kemungkinan virus berbahaya yang masih melekat pada baju yang telah dicuci, dan seterusnya membawa risiko kepada mereka yang tersayang. “Advanced Micro-Clean Tech” TOP mampu untuk menanggalkan 99.9% virus, bukan sekadar bakteria.

“Advanced Micro-Clean TechTM” TOP menerusi revolusi “Anti-Microbial Tech” daripada Lion Jepun menggunakan teknologi pencuci pakaian generasi baru yang berkesan menyingkirkan 99.9% virus berbahaya (SARS-CoV-2, lebih dikenali sebagai COVID-19 & Influenza A) dan bakteria2. Rumusan khas ini bertindak segera dengan mengunci virus dan bakteria lalu menyingkirkannya daripada pakaian dengan satu cucian berkuasa.


“Advanced Micro-Clean Tech” TOP mempertingkatkan prestasi rumusan yang tersedia dengan semua fungsi TOP yang terkenal termasuk anti-sebum, anti bau hapak, anti-debu hama, ditambah dengan keberkesanan menyingkirkan 99.9% virus berbahaya dan bakteria untuk perlindungan optimum. Ia juga menembus jauh ke dalam serat pakaian untuk menarik keluar kesan peluh, minyak badan dan kotoran yang terperangkap, disamping mencegah kotoran dalam air basuhan daripada melekat kembali pada pakaian, memastikan pakaian anda bersih menyeluruh setiap masa dan berbau segar.

“Advanced Micro-Clean Tech” TOP dengan Anti-Microbial Tech telah dilancarkan tepat pada masa kepada mereka yang inginkan ketenangan minda dan memastikan telah mengambil langkah untuk mengurangkan risiko daripada menyebarkan virus kepada orang tersayang dan masyarakat secara tidak sengaja.

Menurut Southern Lion Sdn Bhd, Pengurus Besar Kanan, Cik Carmen Foo, pelanggan Malaysia telah membuat pilihan bijak dengan memilih “Advanced Micro-Clean Tech” TOP untuk fungsi penyingkiran 99.9% anti-virus, yang dapat menanggalkan virus COVID-19 dari fabrik, di mana ia pilihan yang penuh tanggungjawab untuk mereka sendiri, ahli keluarga dan masyarakat. Rumusan ini telah diuji oleh makmal bebas di Jepun dan terbukti berkesan menanggalkan virus sehingga 99.9% terutamanya COVID-19 & Influenza A.


“Bahkan sebelum wabak ini, Lion Corporation di Jepun telah mengkaji teknologi pencuci pakaian anti-virus untuk memberi gaya hidup yang lebih bersih menyeluruh kepada pengguna kami. Kami memperkenalkan teknologi pencuci pakaian yang inovatif dan penting ini kepada Malaysia hanya selepas memastikan rumusan yang lengkap supaya ia berkesan melawan virus, terutamanya SARS-CoV-2. Rakyat Malaysia menghargai tawaran produk inovatif kami kerana ia sesuai dengan norma baharu kita, dan memberi ketenangan minda kepada mereka. Untuk TOP, kami berasa bangga kerana menyumbang kepada #kitajagakita dengan menawarkan rangkaian pencuci pakaian inovatif ini.”

“Kepercayaan dan keyakinan para pengguna telah mendorong TOP untuk menjadi jenama pencuci pakaian nombor satu di Malaysia selama bertahun-tahun. Kami berterima kasih kepada mereka melalui komitmen kami untuk terus berinovasi berdasarkan pandangan pengguna dengan tujuan menjadikan kehidupan dan gaya hidup mereka lebih baik dan bersih,” jelas Cik Foo 

 “Kami berasa bangga dapat meningkatkan kesedaran warga Malaysia dari peringkat masyarakat untuk mengambil berat melalui inovasi termaju TOP. Kita masing-masing dapat memainkan peranan penting dengan mengambil langkah-langkah kecil seperti memakai pelitup muka, membersihkan tangan dan mencuci baju dengan pencuci yang boleh menyingkirkan virus.”

“Sejak saya kembali bekerja, saya bimbang sekiranya ada terbawa balik virus bersama pakaian, sebab nenek saya tinggal bersama kami. Oleh itu, kami harus berhati-hati. Bila saya mendapati TOP dapat menyingkirkan 99.9% virus termasuk COVID-19, terus saya mendapatkannya untuk keluarga saya. Kami sudah biasa dengan menanggalkan baju kotor dan meninggalkannya dalam bakul baju yang tertutup sebaik sahaja sampai di rumah, sebelum mandi. Kami akan mencuci baju setiap petang untuk mengurangkan risiko penularan. Saya berasa senang hati menggunakan TOP sebab ia menyingkirkan 99.9% virus,” kata Wenny Soong, ibu kepada dua anak.


Muhammad Syahidee, pemandu e-hailing berasa bertanggungjawab untuk menggunakan pencuci pakaian yang boleh menyingkirkan 99.9% virus dan bakteria sebagai usahanya untuk mengurangkan risiko penularan.

“Sebelum wabak ini saya tidak tahu perbezaan antara virus dan bakteria. Saya risau akan menyebarkan penyakit ini kepada keluarga, kawan-kawan, pelanggan dan rakan sekerja secara tidak sengaja kerana saya pekerja barisan hadapan. Saya mendapati TOP menyingkirkan 99.9% virus termasuk COVID-19 dari pakaian saya, dan ia memberi jaminan dan ketenangan minda kepada saya. Menjaga kesihatan adalah tanggungjawab kita semua. Inilah #kitajagakita. Kini saya lebih pentingkan kebersihan berbanding dengan masa lalu. Tiada seorang yang harus menjadi penyebar virus,” jelasnya.

Pengguna TOP setia sejak sekian lama, Syakirah Yusof, rangkaian baru Antivirus 99.9% Advanced Micro-Clean Tech TOP adalah tepat pada masanya.


“Ibu bapa saya guna TOP, saya pun guna TOP untuk banyak tahun sebab fungsi anti bau hapak dan anti-sebum amat berkesan pada baju berbau peluh dan tiada bau semasa pengeringan dalam rumah. Saya amat gembira kerana TOP masih mengekalkan kesemua fungsi yang saya gemari dan berkesan menyingkirkan 99.9% virus termasuk penyebab COVID-19. TOP memang berkesan membersihkan kotoran biarpun yang dapat dilihat ataupun yang tidak kelihatan dan saya boleh merasainya. Saya juga suka bau wangi pada baju selepas mencuci dengan TOP,” kata Syakirah Yusof, peguam.

“Advanced Micro-Clean Tech” TOP 99.9% Antivirus terdapat dalam bentuk serbuk, cecair dan rendah buih untuk pilihan anda. Para pelanggan serbuk pencuci TOP boleh menikmati faedah “Advanced Micro-Clean Tech” melalui pilihan Super White, Super Colour, Super Hygienic, Blooming Freshness dan Silky Miracle. Untuk pelanggan rangkaian cecair TOP, mereka boleh memilih dari rangkaian Brilliant Clean, Colour Protect, Odour Buster, Stain Buster, Blooming Pleasures dan Silky Miracle. “Advanced Micro-Clean Tech” TOP juga terdapat dalam Super Low Suds dan Super Low Suds Blooming Garden (serbuk) serta Smart Clean (cecair) dalam rumusan rendah buih yang direka khas untuk mesin basuh muatan hadapan, demi cucian yang cekap dan berkesan. Pencuci pakaian TOP boleh didapati di peruncit seluruh negara dan atas talian melalui Kedai Rasmi Shopee dan LazMall.


Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila layari http://www.southernlion.com.my atau hubungi talian khidmat pelanggan di 1800-88-0133.



Read more »
Lea Azleeya
0 Comments
 Ikrar Systema untuk ‘Gumbatte Towards Healthy Gums & Teeth’ bersama Rakyat Malaysia

Ikrar Systema untuk ‘Gumbatte Towards Healthy Gums & Teeth’ bersama Rakyat Malaysia


Ikrar Systema untuk ‘Gumbatte Towards Healthy Gums & Teeth’ bersama Rakyat Malaysia |  Systema, KKM dan MDA Perkenal Kempen CSR, Tawar Sokongan Penjagaan Oral kepada Orang Awam dan Petugas Barisan Hadapan. Anda mungkin antara 94 peratus golongan dewasa Malaysia yang mengalami penyakit gusi berdasarkan data National Oral Health Survey of Adults 2010 .

Punca utama penyakit gusi adalah plak, satu lapisan lembut dan melekit yang mengandungi berbilion-bilion bakteria. Apabila plak terkumpul di antara gigi, di sepanjang garisan gusi dan di dalam poket gusi, toksin dari bakteria akan merosakkan tisu gusi.

Kajian oleh Lion Corporation baru-baru ini ke atas 450 orang dewasa di Malaysia menunjukkan 80% responden mempunyai sekurang-kurangnya satu tanda dan gejala penyakit gusi yang ketara dan kebiasaanya adalah gusi berdarah atau bengkak, namun hanya 1% menyedari bahawa mereka mempunyai penyakit gusi (Projek Katsu 2017).

Kesihatan oral terbukti mempunyai kaitan rapat dengan kesihatan sistem badan. Kajian menunjukkan korelasi di antara penyakit gusi dengan masalah kesihatan lain termasuk penyakit jantung, strok, diabetes, artritis reumatoid dan yang terbaharu, Alzheimer. 

Langkah pencegahan dalam kesihatan oral seperti pengesanan awal dan rawatan penyakit gusi boleh mengubah keselanjaran penyakit oral, satu cara untuk menangani beban kumulatif ke atas kesihatan awam.

Systema, pakar kesihatan gusi dari Jepun, kini berganding bahu dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Persatuan Doktor Pergigian Malaysia (MDA) dalam kempen Tanggungjawab Sosial Korporat untuk membantu orang awam ‘Gumbatte Towards Healthy Gums and Teeth’, dalam usahanya untuk meneruskan dan meningkatkan lagi kerjasama yang terjalin pada tahun-tahun sebelumnya.

Kempen tersebut bertujuan mendidik rakyat Malaysia dan meningkatkan amalan penjagaan oral mereka untuk kesihatan gusi yang lebih baik dengan mengedar maklumat kesihatan oral berasaskan fakta dan disokong oleh kajian kepada 2 juta orang Malaysian. Pemeriksaan gigi percuma bagi mengurangkan kadar penyakit gusi secara beransur-ansur dalam kalangan orang dewasa juga disediakan untuk menolong rakyat Malaysia mengenal pasti dan mencegah masalah kesihatan oral seperti penyakit gusi sebelum menjadi lebih serius.

Kempen CSR yang holistik ini turut melibatkan pengagihan 10,000 unit ubat gigi Systema saiz percubaan kepada orang awam, 9,000 unit ubat gigi Systema saiz penuh kepada petugas barisan hadapan kesihatan oral, laman web interaktif www.gumhealthcheck.com yang memberi pendidikan mengenai tanda dan simptom penyakit gusi dan aplikasi penilaian kesihatan gusi percuma, pemeriksaan gigi percuma oleh klinik MDA yang mengambil bahagian, aktiviti pendidikan serta meningkatkan kesedaran di media sosial dan diskaun hebat produk Systema bagi memastikan produk kesihatan oral berkualiti mampu diperolehi oleh semua.

Satu kempen media sosial akan diadakan dengan menampilkan influencers dan pengguna untuk mendorong orang ramai supaya Gumbatte Towards Healthy Gums and Teeth serta menyokong kempen ini dari 1 April hingga 30 April 2021.

Penyakit gusi kini berleluasa namun boleh dicegah. Tahap kesedaran mengenai penyakit gusi, kesannya terhadap kualiti hidup dan kaitannya dengan penyakit serius lain adalah rendah. Kita perlu sama-sama berusaha membantu rakyat Malaysia meningkatkan tahap kesihatan gusi untuk mengurangkan beban kumulatif terhadap kesihatan umum. Kajian menunjukkan terdapat korelasi antara penyakit gusi dan penyakit jantung serta diabetes . Jika pengesanan dan rawatan awal mampu mengurangkan korelasi antara penyakit berbahaya ini, kita perlu meneroka dengan teliti. Diabetes dan penyakit jantung juga telah dikenal pasti sebagai komorbiditi bagi COVID-19 . Rakyat Malaysia perlu belajar mengenal pasti tanda dan simptom penyakit gusi supaya mereka boleh mengenalpasti masalah dan segera mendapatkan rawatan.”

Systema dan MDA sedang giat berusaha menyediakan sumbangan dalam bentuk produk, bahan pendidikan, pemeriksaan gigi dalam talian dan di klinik, sokongan dan khidmat media sosial bagi membantu orang awam di kala klinik pergigian kerajaan sedang terbeban. Kempen ini boleh membantu Program Kesihatan Pergigian, KKM dalam mendidik orang awam mengenai keperluan penjagaan gusi dan kesihatan oral yang lebih baik, melengkapkan mereka dengan produk dan menggalakkan mereka kepada pemeriksaan gigi percuma untuk penilaian.

Pengurus Besar Kanan Southern Lion Sdn Bhd, Cik Carmen Foo, berkongsi matlamat sosial Systema untuk meningkatkan kesedaran mengenai kesihatan oral untuk gusi sihat dan gigi yang sihat untuk sepanjang hayat di kala dunia bergelut dengan wabak COVID-19.

“Sudah setahun pandemik ini meletakkan kita dalam situasi berjuang untuk hidup. Kini tiba masa untuk kembali fokus kepada isu penting seperti kesihatan gusi. Gusi dan gigi yang sihat adalah penting untuk kualiti hidup yang lebih baik, oleh itu marilah kita semua ‘Gumbatte’! Systema boleh membantu dengan mengajak lebih ramai orang prihatin mengenai tanda dan simptom penyakit gusi serta menyedari ia boleh sembuh pada peringkat awal dengan hanya memberus gigi dan gusi dua kali sehari,” kata Cik Foo.

“Kempen CSR ini mempunyai matlamat untuk menilai keberkesanannya dalam kalangan orang awam dan petugas barisan hadapan. Ia menyediakan data mengenai apa yang berkesan supaya kita boleh menyediakan sokongan yang lebih terperinci di masa hadapan bagi menambah baik kesihatan mulut. Orang ramai boleh membuat penilaian kesihatan gusi secara dalam talian, manakala mereka yang memerlukan boleh mendapatkan pemeriksaan gigi percuma di klinik-klinik ahli MDA. Kempen Systema Gumbatte pada 2019 telah membolehkan hampir 50,000 orang mendapat pemeriksaan kesihatan gusi dalam talian secara percuma dan lebih 10,000 orang berkunjung ke klinik ahli MDA yang mengambil bahagian untuk pemeriksaan gigi percuma,” terang Cik Foo. 

Setiausaha Kehormat Persatuan Doktor Pergigian Malaysia, Dr Chong Zhen Feng, berkongsi  sejak bermulanya wabak COVID-19, ramai orang menangguhkan rutin pemeriksaan gigi dan para profesional pergigian melihat penurunan kadar kehadiran ke klinik. Ini secara tidak sengaja melambatkan pengurusan dan boleh membawa kepada situasi penyakit oral yang bertambah buruk.  

“Pihak MDA telah berganding bahu dengan Systema dalam kempen kesihatan oral saban tahun. Di Malaysia, penyakit gusi berleluasa disebabkan kurangnya kesedaran mengenai kepentingan penjagaan kesihatan oral yang baik. Menerusi kempen Gumbatte Towards Healthy Gums and Teeth, kami ingin menawarkan pendidikan penjagaan kesihatan oral di seluruh negara dengan matlamat meningkatkan kesihatan gusi dan kesihatan rakyat Malaysia secara umumnya. Bilangan orang yang bakal menerima kesan positif inisiatif ini adalah amat menggalakkan.

“Pelihara kesihatan oral anda dengan melayari laman web www.gumhealthcheck.com untuk menilai status gusi anda dan jika perlu, hadir ke klinik gigi ahli MDA yang mengambil bahagian untuk pemeriksaan gigi percuma.”

Ujar beliau, ahli Persatuan Doktor Pergigian Malaysia akan menawarkan pemeriksaan gigi percuma bagi menyokong kempen ini. Semua orang digalakkan untuk berkunjung ke klinik gigi sekurang-kurangnya sekali setahun.

Kempen “Gumbatte Towards Healthy Gums and Teeth” mengambil nama sempena teriakan motivasi Jepun ‘Ganbatte’ yang bermaksud ‘anda boleh melakukannya’ sebagai kata-kata semangat supaya rakyat Malaysia mengawal kesihatan oral, termasuk ketika pandemik. Layari www.gumhealthcheck.com untuk mendapatkan pemeriksaan gusi dalam talian anda hari ini.



Read more »
Lea Azleeya
0 Comments
Jom Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Kain Kayangan Norwex Malaysia

Jom Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Kain Kayangan Norwex Malaysia


Jom Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Kain Kayangan Norwex Malaysia  |  Haisss akhirnya aku pun terjebak sama dengan kain kayangan dari Norwex Malaysia ni... Dok tengok kengkawan post pasal kain ni kemain rancak sekarang ni dekat socmed masing-masing.. Setiap hari pulak tu.. Mengganggu gugat bijik mata aku ni melihatnya.. Haha!! Nak-nak lagi sekarang ni macam-macam pulak produk keluaran Norwex Malaysia ni.. Saja je dorang ni buat panas line.. Bagus sangat ke kain kayangan Norwex ni? Banyak jugak la aku tengok review kain norwex ni.. Katanya sangat bagus.. Pendapat aku camne pulak? Nak tahu, kenalah baca sampai habis ye.. Hehe..

Apakah itu Norwex?

Sebelum aku membebel lebih lagi tentang produk Norwex ni, marilah aku story dulu apakah itu Norwex?

Seperti mana yang telah ramai tahu (ada ke yang belum tahu hehe), Norwex adalah jenama kain pengelap multifunction dimana kini ianya menjadi sebut-sebutan dan telahpun mendapat tempat dikalangan pengguna di Malaysia.. Pelbagai jenis kain pengelap dikeluarkan oleh mereka seperti Enviro Cloth, Window Cloth, Face & Body Cloth, Kitchen Cloth dan banyak lagi.. Bukan takat kain lap je ada tetapi tuala, mop, EnciroWand, Microfibre Cleaner Laundry Booster, Cutting Board pun ada dan banyak lagi.. Pendek kata, untuk kegunaan satu rumah la.. Lengkap!!

Keistimewaan Kain Norwex

Ada keistimewaan ke kain Norwex ni? Haa ni nak story dengan korang ni.. Mane mahunya kain kayangan ni tak punya keistimewaan.. Mesti la banyak keistimewaannya.. Nama lagi kain kayangan kan.. Salah satu keistimewaannya adalah dengan Sistem Microfibre Norwex ni korang tidak akan bernafas, menyentuh atau menelan bahan kimia tau.. Sebaliknya korang mewujudkan persekitaran dalaman yang lebih bersih dan sihat.. Hah gitchew!!

Antara kelebihan lain yang ada pada jenama Norwex ni adalah :-

  • Menghilangkan 99% bakteria from a surface jika menggunakannya dengan proper
  • Mengandungi BacLock sebagai agen antibakteria untuk tujuan self-cleansing sahaja
  • Helps eliminate the need for paper towels and chemical laden cleaners.
  • Mengurangkan penggunaan produk pembersih yang mahal
  • Sangat tebal dan absorbent to pick-up and menahan lebih banyak habuk, kotoran dan serpihan than ither cleaning cloths.
  • Holds several times it's weight in water
  • Diperbuat daripada lebih dari 10 million feet of microfiber untuk daya pembersihan yang lebih berkesan

Kain lap Norwex ni bukan kain lap biasa-biasa tau tetapi luar biasa..  Dengan sehelai kain, korang boleh guna untuk two ways to clean.. Macam mana tu?

1.  Dry to Dust

Jika korang guna kain norwex ni dalam keadaan kering, Norwex Microfibre ni adalah superior duster, yang boleh memerangkap sekecil-kecil zarah diserapnya untuk membuat permukaan lebih bersih dan tahan lebih lama tanpa sisa kimia berbahaya untuk mengumpul lebih banyak habuk.

2.  Wet to Clean

Jika korang guna dalam keadaan yang basah pula, Norwex Microfibre ini akan melonggarkan dan mengangkat kotoran serta serpihan yang paling degil ke atas kain dan jauh dari permukaan. Wet thoroughly, wring well, fold flat, and wipe away grime from all washable surfaces.


Jom Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Kain Kayangan Norwex Malaysia


Dengan kelebihan yang ada pada kain kayangan Norwex ni dan review positif dari pengguna awal, membuatkan aku teringin juga untuk memilikinya.. Now, aku dah pun menjadi ahli.. Haha!! Benda bagus kenalah join.. Hiks.. Sambil guna sambil buat duit.. Betul tak? Bukan pakai saja-saja tetapi kita jana pendapatan sampingan sekali.. Barulah berbaloi-baloi.. Hehe..

Ada tak yang nak jana pendapatan dari rumah dengan kain kayangan Norwex Malaysia ni? Kalau ada, meh aku tunjukkan jalan.. Cewahhh..

Cara-cara menjadi ahli Norwex Malaysia

Ok untuk join keahlian Norwex ni mudah aje.. First korang perlu beli Norwex Starter Kit dan terus didaftarkan sebagai ahli.. Mudahkan?

Ok untuk New Consultant Starter Kits, Norwex offer 2 pilihan iaitu :-
  • Norwex Basic Starter Kit
  • Norwex Upgraded Starter Kit
Untuk Norwex Basic Starter Kit, korang hanya perlu bayar RM95 sahaja dan akan dibekalkan product worth RM89 dan Literature RM30 iaitu :-
  • Microfibre Variety Pack (MVP) x 1 set (16cm x 16cm)
  • Product Catalogue
  • Success Builder
  • New Consultant Booklet
  • DSA Code of Conduct Handbook
  • Norwex Microfibre Brochure
  • Consultant Agreement (pack of 3)
  • Order form (pack of 3)
Manakala untuk Upgraded Starter kit pula, korang perlu bayar dengan harga RM368 dan akan dibekalkan product worth RM451 dan literature worth Rm30.. Starter kit ni memang mahal sikit tetapi berbaloi-baloi sebab korang akan dapat banyak produk seperti :-
  • Microfibre Variety Pack (MVP) x 1 set
  • Makeup Removal Cloth x 1 pc
  • Kitchen Cloth x 1 pc
  • Kitchen Towel x 1 pc
  • Window Cloth x 1 pc
  • Enviro Cloth x 1 pc
  • Body Cloth x 1 pc
  • Product Catalogue
  • Success Builder
  • New Consultant Booklet
  • DSA Code of Conduct Handbook
  • Norwex Microfibre Brochure
  • Consultant Agreement (pack of 3)
  • Order form (pack of 3)

Aku hanya pilih Basic Starter Kit sahaja.. Biasalah mengikut kemampuan.. Bab ni tak boleh ikut orang ye.. Kena tanye poket sendiri.. Haha.. Dengan membayar RM95 aku dapat 3 jenis kain iaitu :-

1.  Enviro Cloth

Kain untuk bersihkan semua permukaan yang juga dikenali sebagai kain for everything.. Sweet je nama kain ye.. Hehe.. 

 

2.  Window Cloth

Kain ini pula sesuai digunakan untuk lap cermin dan permukaan yang shining seperti cermin kereta, sliding door dan sebagainya.

 

3.  Face & Body Cloth

Yang ni paling best untuk aku sebabnya kain ni untuk cuci muka dari kotoran dan makeup tanpa menggunakan pencuci muka.. Fuhhh save aku punya pencuci muka lepas ni.. Haha. Nak lap peluh pun boleh guys.. Kot la pergi joging ke atau bersenam ke kan, bolehlah bawa sekali untuk lap peluh.. Terbaik! 

Kalau korang nak tahu, ketiga-tiga produk Norwex ni menggunakan teknologi BacLock yang dikenali sebagai 'Bacteria Lock'. BackLock membolehkan kain-kain microfibre yang dikeluarkan oleh Norwex ni mempunyai sebatian partikel perak halus bersaiz micro di seluruh permukaan kain tersebut yang bertujuan untuk membunuh kuman apabila kain itu dijemur.

Dengan adanya mikrofiber silver dimana perak merupakan agen anti-bakteria yang berkesan telah diketahui sekian lama dimana ia mampu membunuh bakteria, kulat serta sesetengah jenis virus. Beberapa kajian sainfik juga mendapati ion perak yang dihasilkan mampu mengakibatkan bakteria menjadi gila yang akhirnya akan bertindak memakan bakteria lain.. Perghhh bakteria pun boleh jadi gile guyssss... Hebat!!

Oklah, panjang berjela dah aku membebel pasal kain kayangan Norwex yang superb best ni.. Jomlah korang kita pakat jana pendapatan dari rumah dengan produk Norwex ini.. Yang mana dah ada kerja tetap tu boleh la buat pendapatan sampingan.. Yang masih mencari kerja, inilah peluang yang paling menarik alaf ini untuk korang cuba... Mana tau, berjaya.. Bak kata pepatah melayu, 'tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa tahu kan'.. Nampak siap pepatah tu.. Punyalah semangat aku nak jana pendapatan sampingan lepas ni dengan Norwex..


Owh ya, lupa nak habaq kat hangpa... Semua produk Mikrofiber Norwex ni ada warranty tau sehingga 2 tahun dan keatas... Nampak tak betapa bagusnya produk ni.. Siap ada warranty lagi.. Berbaloi kalau beli tau! Bukan takan dapat buat duit sampingan tapi boleh juga guna barang yang bagus siap ada jaminan.. 

Oklah, setakat ni je la dulu bebelan aku.. Kalau korang tak puashati dengan penerangan aku yang maha hebat ni haha.. dan inginkan lebih banyak input lain yang lebih detail dan excited nak jana pendapatan bersama Norwex, korang boleh contact kakak cantik lagi friendly ni ye, Marsha.. Moh klik link kat bawah ni.. 


Jom jana pendapatan dengan Norwex bersama MARSHA
👇👇
IG Norwex Marsha

Whatsapp




Read more »
Lea Azleeya
7 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)