Top Social

Image Slider

Showing posts with label mylara. Show all posts
Showing posts with label mylara. Show all posts

MYLARA Skincare Pilihan Terbaik Untuk Merawat Masalah Kulit Wajah

Friday, September 29, 2017
MYLARA Skincare Pilihan Terbaik Untuk Merawat Masalah Kulit Wajah  |  Aduiii stress wehh!!.. Lepas bersalin, kulit muka aku mula bermasalah.. Kering sana, menggerutu sini.. Kusam tak yah cakap la.. Memang tahap kusam kronik punye...  Nasib baik tak tumbuh jerawat aje.. Huhuhu.. Untuk mengatasi dan merawat kulit muka aku ni, aku lebih prefer skincare yang mudah digunakan sebab aku ni bukan rajin sangat.. Hehe.. Selain tu, faktor paling utama kena pastikan skincare tersebut tiada bahan kimia merbahaya dan telah diluluskan oleh KKM.. Itu syarat wajib ye dalam pemilihan skincare.. Bahaya oh, kalau main hentam pakai jerk.. Boleh rosak kulit muka nanti.. Kalau korang nak tahu, aku agak teruja dengan testimoni pengguna satu produk skincare ni.. Ramai yang dah berjaya dengannya.. Jadi, aku buat keputusan untuk menggunakan MYLARA Skincare pilihan terbaik untuk merawat masalah kulit wajah.. Wajah siapa?? Wajah aku la.. Haha!! Jom aku kongsikan dengan korang kehebatan produk MYLARA ni..


Disebabkan aku ni seorang yang tak berapa nak rajin, so aku prefer pakai MYLARA Basic Set sahaja.. Dalam basic set ni cuma terdapat 3 item aje sebenarnya dan aku tambah 1 lagi item untuk masalah kulit aku ni, jadilah 4 item kesemuanya.. Dengan hanya 4 item ini, aku tak perlu ambil masa yang lama untuk apply kesemuanya.. Tak sampai 5 minit dah boleh look amazing gituu!! Produk ini tiada kesan sampingan kerana ianya diperbuat daripada bahan organik dan berkesan merawat masalah kulit seperti kulit kusam, kulit berminyak, jerawat, jeragat, parut jerawat dan hiperpigmentasi.. Paling penting produk ini telah mendapat kelulusan KKM dan dijamin HALAL.. Selain itu, MYLARA Skincare ni memiliki doktor dan staff-staff yang mahir dalam bidang masing-masing yang boleh consult korang jika korang menghadapi sebarang masalah.. Terbaik kan!!

Jom kenali serba sedikit tentang MYLARA Skincare :-
MYLARA Skincare adalah hasil dari gabungan tenaga profesional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 hingga 60 tahun.. MYLARA Skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinikal dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP... Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan.
mylara, skincare terbaik, merawat masalah kulit wajah, skincare lulus KKM, skincare murah,
MYLARA Skincare Pilihan Terbaik Untuk Merawat Masalah Kulit Wajah
Set yang aku guna ni terdiri daripada 4 item iaitu cleanser, peeling gel, day cream dan night cream.. Simple kan.. Hanya dengan 4 item ini dah boleh merawat pelbagai masalah kulit wajah.. Tapi kenalah konsisten ye.. Kalau kejap pakai kejap tak pakai, memang tak merawatlah jawabnya.. Walaupun aku ni tak berapa rajin, tapi aku  konsisten tau.. Haa.. Nak cantik kenalah konsisten kan.. Baru hasilnya lumayan gituu.. Hiks.. Setiap item ada keistimewaannya tersendiri.. Nak tahu?? Terus baca sampai habis ye..


MYLARA 4 in 1 Collagen Cleanser (60ml)
Harga : RM 24.00

Gel pencuci muka berwarna 'pink muda' (pewarna dari ekstrak mawar) yang mempunyai 4 fungsi utama iaitu membersih, melembutkan, menganjalkan dan menyamakan tona kulit ini boleh menghapuskan kesan-kesan make-up, minyak dan kekotoran pada wajah.. Antara bahan utamanya ialah :-

  • Ekstrak Betik  -  Melembap, menghilangkan pigmentasi dan  mengurangkan kedutan
  • Minyak Kelapa  -  Anti iritasi dan memberi kelembapan
  • Ekstrak Lidah Buaya  -  Melembap dan melembut
  • Kolagen Larut  -  Memberi kelembapan, melembutkan dan anti-penuaan

Cara Penggunaan
Cuci muka 2 kali sehari dengan mengikut 2 langkah berikut :-
  1. Pamkan 1-2 kali pencuci muka ke atas tangan yang basah, buihkan dan ratakan ke atas muka dan leher
  2. Bilas dengan air suam secukupnya dan biarkan kering sebelum menggunakan MYLARA Hydro Peeling Gel
Aku suka pencuci muka ni sebabnya dalam bentuk gel yang mesra pengguna, lembut, berbau harum serta multi-fungsi.. Paling best, boleh menanggalkan make-up.. So, tak payah dah guna make-up remover.. Terus aje guna MYLARA Collagen Cleanser ni untuk bersihkan make up dan segala kotoran pada wajah.. Muka pun terasa segar aje lepas cuci.. Tak tegang dan pedih.. Lembut aje rasa hokeh!! Selain itu, ia tak terlalu berbuih.. Kata orang, pencuci muka yang tak banyak buih ni, adalah ciri-ciri pencuci muka yang baik dan boleh mengekalkan kelembapan kulit wajah.. Wahh memang terbaikk uolls...




MYLARA Hydro Peeling Gel (20ml)
Harga : RM 25.00

Merupakan gel penghapus kulit mati pada wajah yang dihasilkan dari kelopak mawar dan berasaskan air.. Sangat bermanfaat untuk menutrisikan kulit, menjadikan kulit bersih, putih, lembut dan sihat.. Fungsi utama Peeling Gel ini adalah untuk menghapuskan sel-sel kulit mati pada permukaan wajah yang menyebabkan kulit kusam, tidak berseri dan nampak tidak sihat.. Selain itu, ia juga dapat mengecilkan pori-pori wajah.. Mengandungi bahan-bahan seperti :-
Aqua, Sodium Laureth Sulphate, Cocamidoprophyl Betaine, Glycerine, Aloe Indica (Aloe) Extract, Potassium Hydroxide, Silicon Blend, Polyetheylene Beads, Rosa Damascena (Rose) Distillate, Juglan Regia (Walnut) Shell Powder, Carbomer Hyaluronic Acid, Triethanolamine, Allantoin, Honey Saccharideisomerate, Cellulose, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Fragrance

Cara Penggunaan
Digunakan selepas menggunakan Collagen Cleanser.. Letakkan beberapa titisan gel dihujung jari dan sapu perlahan-lahan ke seluruh kawasan muka dan leher selama 3 - 5 minit.. Bilas dengan air suam..

Aku guna Hydro Peeling Gel ni 2 kali seminggu.. Best tau, kulit rasa lembut jerk tak menyakitkan.. Habis semua kulit mati tanggal.. Kulit aku yang menggerutu tu pun dah semakin ok.. Bersih jerk kulit lepas guna.. Paling penting, selamat digunakan ye tiada kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit..



 MYLARA Matte Miracle CC Cream SPF 30 (7g)
Harga :  RM 28.00

Krim multifungsi yang berkesan melindungi kulit wajah dari sinar UV dengan SPF 30.. Terbukti secara klinikal dapat meningkatkan tekstur kulit dan memberi kelembapan yang secukupnya dan melembutkan kulit wajah.. Krim ini berciri 'matte finishing' yang tidak menyebabkan wajah berminyak dan tidak menyumbatkan pori-pori.. CC Cream ini terdiri daripada primer pencerah wajah, foundation ringan, pelembap, dengan bahan-bahan anti-penuaan dan pemangkin kolagen.. Bahan istimewa yang terkandung dalam CC Cream ini ialah :-
  • Minyak Argan  -  Melembap dan menegangkan (prokolagen)
  • Titanium Dioxide  -  Melindungi dari sinar matahari dan anti-cancer (kulit)
  • Serbuk Mutiara - Mempercepatkan pertumbuhan kulit baru dan regenerasi kolagen

Cara Penggunaan
Selepas penggunaan Hydro Peeling Gel, sapukan CC Cream 15 minit sebelum terdedah kepada sinaran matahari.. Adalah digalakkan untuk menambah sapuan selang 2 jam jika masih terdedah kepada sinaran matahari...

I luv it!! Krim muka yang berciri 'matte finishing' memang krim muka feberet aku.. Mane taknye, bila pakai ofkos tak melekit dan tak berminyak.. Muka pun nampak natural glow jerk.. Teksturnya pun ringan dan lembut.. Kalau pakai krim ni, dah tak perlu nak apply foundation.. Mudahkan.. Tak perlulah nak tebalkan lagi muka dengan foundation bagai.. Sebab segalanya dah terkandung dalam CC Cream ni.. Baunya pun best tau.. 



MYLARA Revitalizing Night Cream (7g)
Harga : RM 28.00

Krim malam yang berfungsi mencerahkan kulit dari dalam untuk menyubur dan melembapkan kulit sehingga 8 jam.. Membantu menghapuskan noda hitam, menyamakan tona wajah, menghapuskan tanda-tanda penuaan dan mencerah seawal 14 hari pemakaian dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal.. Dihasilkan daripada bahan mentah import berkualiti tinggi dan dijamin merawat wajah secara optimum sepanjang malam.. Mempunyai bahan aktif iaitu buah berry yang secara saintifik membuktikan kesan pencerahan dan antioksida 10 kali lebih berkesan dari bahan aktif lain.. Bahan utama didalamnya adalah :-
  • Alpha Arbuntin  -  Mengurangkan noda hitam dan menghalang produksi enzim tyrosinase
  • Beeswax  -  Melindungi dari kotoran sekitar dan melembap
  • Vitamin C  -  Anti-oksida, anti-cancer dan menggalakkan produksi kolagen
  • Vitamin E  -  Meremajakan dan melembap
  • Ekstrak Aloe Vera  -  Melembap dan melembutkan
Cara Penggunaan
Sebelum tidur, selepas penggunaan pencuci muka, dengan menggunakan hujung jari, sapukan lapisan nipis ke muka dan leher. Untuk penyerapan sempurna, urut dengan perlahan selama 1 - 2 minit.

Bagi aku krim malam MYLARA ni adalah yang terbaik pernah aku cuba sebab krim malamnya tidak melekit seperti krim-krim kilo di pasaran.. Yang best, muka terasa sangat lembap, ringan dan halus jerk.. Warna krimnya pun cantik oh 'soft pink' gitu.. Rasa sayang pun ada nak guna.. Hehe.. Paling penting, bebas merkuri ye kengkawan.. Biasakan krim malam ni banyak yang ada merkuri.. Tapi MYLARA punya krim malam, memang tiada merkuri.. Dijamin selamat..

Orite, kalau korang nak tengok tekstur produk dengan lebih jelas, bolehlah tonton video kat bawah ni ye.. Mungkin tengok gambar tak berapa jelaskan teksturnye..

Pilih HD untuk kualiti video yang ohsem.. 

Eceli, aku dah menggunakan MYLARA Basic Set ni hampir 2 minggu.. Setakat ni perubahan dah boleh nampak sedikit.. Kulit yang menggerutu tu dah soft.. Mungkin dari penggunaan peeling gel.. Segala sel kulit mati dapat dihapuskan.. Muka yang terlebih kusam dulu, dah segar kembali walaupun tak sepenuhnya lagi.. Lepas ni kena lebih konsisten lah untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik.. Huhu.. Sebenarnya kalau korang nak tahu, untuk kesempurnaan kulit dengan MYLARA Skincare ni ada fasanya tau... Meh aku terangkan kat korang supaya lebih faham setiap fasa yang harus dilalui sepanjang penggunaan MYLARA Skincare ni..


MYLARA Skincare Menyempurnakan Kulit Anda Di Setiap Fasa

MINGGU 1 HINGGA 2
FASA 1 - DETOKSIFIKASI

Tindakan Klinikal
Penyerapan di bawah permukaan kulit akan menghilangkan sel-sel mati yang menyebabkan pori tersumbat dan menyembuhkan kesan pertumbuhan jerawat

Hasil/Kesan
Kulit anda akan mula serasi terhadap proses detoksifikasi. Kulit akan mula terasa gatal, kering dan kemerahan... Namun akan mula berkurang menjelang akhirnya fasa 2. Tona kulit anda akan mula kelihatan lebih sekata.


MINGGU 2 HINGGA 3
FASA 2 - PEMULIHAN

Tindakan Klinikal
Kulit mula menghasilkan sel-sel normal yang sihat. Sel-sel pigmen mula membebaskan melanin secara lebih sekata. Sel-sel baru juga dikuatkan dengan penggunaan secara konsisten seperti yang disarankan.

Hasil/Kesan
Keadaan kulit anda pada fasa ini sedang disesuaikan dengan sistem penggunaan produk ini. Anda akan dapat melihat kulit anda menjadi tegang, licin, lembut dan bersih.


MINGGU 3 HINGGA 4
FASA 3 - PENYEIMBANGAN

Tindakan Klinikal
Sel-sel kulit sedang diserasikan dengan baik ke dalam sistem untuk proses transformasi kulit

Hasil/Kesan
Kulit anda akan kelihatan dan rasa lebih bersih, berseri dan lembap dengan tona yang lebih sekata


MINGGU 4 HINGGA 5
FASA 4 - WAJAH BARU

Tindakan Klinikal
Kulit anda akan kelihatan seperti kulit baru yang telah dihidupkan semula. Adalah amat digalakkan untuk meneruskan penggunaan yang konsisten untuk mengekalkan khasiat dan kelembapan yang mencukupi bagi kulit anda.

Hasil/Kesan
Anda seperti dilahirkan semula dengan kulit wajah yang baru! Kulit anda sekarang tentunya lebih berseri-seri dengan tona yang sekata disamping kelihatan lebih muda dengan mengekalkan penjagaan agar sentiasa sihat!


Setiap fasa dah korang tau progressnye kan.... Jom tengok testimoni berjaya dari pengguna produk MYLARA Skincare ni.. Korang mesti kagum dengannya..






Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Email
mylaraskincare@gmail.com

Whatsapp
013-920 0960


Setelah Sebulan Bersama MYLARA Skin Care

Sunday, November 20, 2016
Assalamualaikum wbt..

Setelah Sebulan Bersama Mylara Skin Care  |  Lebih kurang sebulan yang lepas aku ada up entry tentang produk MYLARA Skin Care kan... Boleh baca kat SINI.... Dan dalam entry tersebut aku telah nyatakan yang aku akan menyahut cabaran untuk menggunakan produk tersebut untuk melihat hasilnya.. Cewahh... Macam tu sekali yek.. Haha..!!

MYLARA Skin Care

Sebelum tu, meh la aku kenalkan kat korang sekali lagi tentang setiap produk yang ada dalam set MYLARA ni.. Untuk set skin care MYLARA ni, terdapat 4 jenis item... Pencuci muka, toner, krim siang dan krim malam... Sepanjang tempoh percubaan ni selama sebulan lebih, aku memang disiplin.. Pakai mengikut aturan dan tak pernah miss..

Bagi aku, set MYLARA Skin Care ni sangatlah best dan sesuai untuk kulit muka aku.. Pertama kali pakai pown aku dah rasa selesa dengan produk ni.. Dari pencuci mukanya hinggalah ke krim malam.. Semuanya best dan terbaik.. Nak tahu apa yang bestnye setiap item dalam set MYLARA ni, kene baca sampai habis ye.. Hiks..

4 in 1 Collagen Cleanser 
(Pencuci Muka)


Pencuci muka MYLARA ni best sebab bila lepas cuci muka, aku rasa muka aku sangatlah selesa dan nyaman.. Paling penting tak terasa tegang perit macam sesetengah pencuci muka tu bila cuci muka rasa tegang aje.. Dah lah rasa tegang, tak selesa pulak tu.. 

Kalau korang nak tahu, pencuci muka MYLARA (4 in 1 Collagen Cleanser) ni banyak manfaatnya iaitu :-

  • Praktikal, bersih dan efektif
  • Fungsi 4 dalam 1 yang boleh dilakukan di rumah
  • Membersih wajah
  • Eksfoliasi lembut
  • Menyamakan tona kulit dan melembutkan
  • Menganjalkan kulit
  • Menyerikan wajah


Facial Toner


Toner ni pula, bila aku apply dekat muka aku, muka akan jadi segar.. Muka pown jadi lembap aje.. Memang best... Biasa aku memang tak suka pakai toner.. Tapi toner MYLARA ni suka pulak aku pakai.. Jom tengok manfaat toner ni..

  • Membuat kulit terasa bersih dan segar
  • Mengandungi bahan-bahan yang aman buat kulit : Rosehip, Licorice, Aloe Vera
  • Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitive
  • Bebas pewarna dan bahan kimia berbahaya yang boleh merosakkan kulit

Matte Miracle CC Cream SPF 30
(Krim Siang)


Krim siang MYLARA ni lagiklah bestnya.. Aku suka sangat sebab  krim siang ni lain dari yang pernah aku pakai sebelum ni.. Krim siang MYLARA ni macam foundation tau.. Bila apply dekat muka, segala cela dekat muka akan dicovernya.. Memang terbaik.. Tak payah pakai foundation dah.. Apa manfaatnya untuk kulit?? Jom tengok..

  • Melindungi dari sinar matahari
  • Membantu melembap dan melembutkan kulit wajah 
  • Tekstur ringan dan lembut
  • 97.7% natural
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Revitalizing Night Cream
(Krim Malam)


Mana-mana set skin care sekalipun, yang bertindak mencantikkan kulit adalah krim malam.. Krim malam nilah pentingnya dalam satu-satu set skin care.. Malamkan time kite rehat.. Camtu jugak kulit.. So, time tulah krim malam ni merawat kulit kita.. Aku memang gemar pakai krim malam sebab bila bangun pagi esoknya, kulit jadi glowing aje.. Tapi kena pastikan juga ye, krim malam yang kita pakai tu ada merkuri atau pown tak.. Macam krim malam MYLARA ni, memang tiada merkuri.. So, selamat untuk kulit..

Manfaat krim malam MYLARA :-

  • Menyamakan tona wajah, mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Membantu memulihkan dan mencerah kulit wajah
  • Menghapus tanda-tanda penuaan
  • Pelembap malam yang tidak melekit
  • Bebas MERKURI

Panjang leboo dah aku membebel.. Mesti korang nak tengok jugakan result kulit muka aku selepas sebulan aku pakai MYLARA skin care ni.. Ye dak?? hehe.. So, marilah aku mempersembahkan kepada korang muka aku sebelum dan selepas menggunakan MYLARA skin care ni selama sebulan.. Hadoii malu hakak nokkk nak tayang muka sendirik..!! Redha aje lah...


Kusam gile muka aku time ni..  -malu oh- 
Boleh pulak mak senyum kambing nakk!! Haha.. 

Bintik hitam atas hidung tu dah berkurangan hokek!! sekian terima kasih...!!


Eceli, kulit muka aku ni tak de masalah sangat pun sebenarnya.. Cumanya ada sedikit jeragat dan bintik hitam atas hidung.. Bintik hitam tu yang masalah paling besooo bagi aku.. Tapi setelah aku menggunakan set MYLARA ni, Alhamdulillah bintik hitam tu dah berkurangan dan hampir-hampir hilang.. So, aku kene terus disiplin pakai MYLARA sampailah bintik hitam tu hilang sepenuhnya.. hehe.. Jeragat pown dah pudar ohh!!

Oklah, sekian saje review result aku ni.. Ahakz.. Semoga berjumpa di lain hari dan di lain masa.. Haha.. Dah macam siaran tv pulak..!! 

Sebelum menutup entry ni, aku nak ber-IKLAN sekejap ye..!!

Dengan MYLARA, wajah sempurna dengan mudah...

Berkesan merawat :-
✔ Kulit gelap dan kusam
✔ Tona tidak sekata
✔ Blackheads / Whiteheads
✔ Pori-pori terbuka
✔ Jerawat
✔ Jeragat
✔ Parut jeawat hitam dan berlubang
✔ Kulit berminyak

Jadi apa tunggu lagi, jom dapatkan MYLARA Skincare dengan harga mampu milik..

Harga
RM 89.90 (WM)
RM 95.90 (EM)

Oklah.. Kalau korang nak dapatkan set skin care MYLARA ni, bolehlah ke link yang aku sertakan kat bawah ni.. No. telefon pown ada untuk korang hubungi... Ehhhh whatsapp @ SMS only yekk.. hehe..

WHERE TO BUY?

Untuk keterangan lanjut, korang boleh terus ke :-

Website
https://www.mylaraskincareofficial.com/

Facebook


Whatsapp/SMS
013-920 0629



MYLARA Skincare Product

Sunday, October 09, 2016
Assalamualaikum wbt..


MYLARA Skincare  |  eh, ada skincare baru laa... Adakah aku dah jumpa dengan skincare yang sesuai untuk kulit aku ni.. Hehe.. Yang tu kene tunggula sebab kali ni aku sahut cabaran untuk cuba betul-betul produk ni dan rasa macam bersemangat gile kowt nak pakai.. Haha..!! 

Untuk cabaran kali ni, aku mula dengan stop dulu penggunaan skincare yang aku pakai sebelum ni selama seminggu kecuali cleanser.. Kenapa?? Yela, kalau cleanser pown stop jawabnye berlumut la muka aku ni, tak lalu lak korang nak kawan ngan aku nanti.. Huhu..

Okeh, sebelum tu meh aku perkenalkan kat korang dulu tentang MYLARA Skincare ni..


MYLARA skincare adalah hasil dari gabungan tenaga professional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 tahun hingga 60 tahun. MYLARA faham bahawa kulit wajah adalah aset yang memerlukan perawatan khusus dan selamat. Bukan sekadar produk penjagaan wajah, MYLARA adalah jawapan kenapa anda sudah tidak perlu berlindung di balik wajah kusam dan bermasalah!

MYLARA skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinis dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP. Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan. 

Jom kite tengok pula apa yang ada dalam kotak ni..??



Produk MYLARA Skincare

4 IN 1 Collagen Cleanser

4-in-1 Collagen Cleanser (60ml)
     
Membersih, mengeksfoliasi, menegang, mencerah

Description
Pencuci wajah yang mempunyai 4 fungsi utama yang boleh menghapuskan kesan-kesan make-up, minyak dan kekotoran. Menghapuskan make up pada mata dengan lembut serta ekdfoliasi ringan untuk wajah yang lembut, licin dan cerah.

Tekstur
Gel pencuci berwarna ‘pink muda’ (pewarna dari ekstrak mawar, tidak menyebakan jerawat kerana bukan pewarna sintetik) yang mesra pengguna, lembut, berbau harum, serta multi-fungsi. Wajah terasa segar setelah menggunakannya. Tidak terlalu berbuih lantas berhasil mengekalkan kelembapan wajah. 

Manfaat Utama :- 

  • Praktikal, bersih dan efektif
  • Fungsi 4 dalam 1 yang boleh dilakukan di rumah
  • Membersih wajah
  • Eksfoliasi lembut
  • Menyamakan tona kulit dan melembutkan
  • Menganjalkan kulit
  • Menyerikan wajah
Bahan utama :-

  • Ekstrak Betik - Melembap, menghilangkan pigmentasi, mengurangkan kedutan
  • Minyak Kelapa - Anti iritasi, memberi kelembapan
  • Ekstrak Lidah Buaya - Melembap dan melembut 
  • Kolagen larut - Memberi kelembapan, melembutkan, anti penuaan
Cara Penggunaan

Cuci muka dua kali sehari dengan mengikuti dua langkah berikut :-


  • Pamkan 1-2 kali pencuci muka ke atas tangan yang basah , buihkan dan ratakan ke atas muka dan leher.
  • Bilas dengan air suam secukupnya dan biarkan kering sebelum menggunakan Mylara Pore Refining Facial Toner.



Facial Toner

Facial Toner (60ml)

Description
Pelembap wajah yang membantu prose semulajadi kulit iaitu membersih dan membaikpulih dengan mengecilkan pori-pori, menyeimbang kelembapan dan kandungan minyak, membuat kulit terlihat sihat, tegang dan berseri.

Tekstur
Penyegar yang berwarna ‘pink muda’ yang sangat sesuai untuk menyegarkan wajah di samping menyahtoksin di pori0pori supaya bebas kuman penyebab jerawat. Pori-pori yang bersih mampu merapat dan menghasilkan kulit wajah yang licin dan cerah natural.

Manfaat utama :-
  • Membuat kulit terasa bersih dan segar
  • Mengandungi bahan-bahan yang aman buat kulit : Rosehip, Licorice, Aloe Vera
  • Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitive
  • Bebas pewarna dan bahan kimia berbahaya yang boleh merosakkan kulit

Bahan utama :
  • Minyak Rosehip - Anti-penuaan, melembapkan
  • Ekstrak Licorice - Anti-irritasi, mencerahkan
  • Ekstrak Aloe Vera - Melembap dan melembut
  • Witch Hazel - Anti-jerawat, melembapkan, menyegarkan kulit

Cara Penggunaan

Selepas mencuci muka, di atas permukaan kering;
  • Basahkan kapas dengan toner secukupnya.  Ratakan perlahan di muka dan leher dengan arah ke atas.
  • Untuk perlindungan optimum, gunakan Mylara Matte CC Cream atau Mylara Revitalizing Night Cream selepas toner.



Matte Miracle CC Cream SPF 30

Matte Miracle CC Cream SPF 30 (7g)

8-in-1 Skin Perfector
  • Menyamar ketidaksempurnaan
  • Mencerahkan
  • Menyamakan tona kulit
  • Memberi kelembapan
  • Melembutkan
  • Menyerikan
  • Meremajakan
  • Melindungi dengan SPF 30 

Description
Krim multifungsi yang berkesan melindungi kulit wajah dari sinar matahari yang bahaya dengan SPF 30. Terbukti secara secara klinis dapat meningkatkan tekstur kulit dan memberi kelembapan yang secukupnya dengan  warna matte yang elegan.  “CC’’ bermaksud color corrective, dan ia terdiri dari primer pencerah wajah, foundation ringan, pelembap, dengan bahan-bahan anti-penuaan dan pemangkin kolagen.

Tektur
Krim multi-fungsi yang berciri ‘matte finishing’ tidak menyebabkan wajah berminyak seharian. Foundation ringan yang terkandung dalam CC Cream ini memberi ‘instant dewy look’ dan ‘natural glow’ yang wanita Asia idamkan dengan calitan minimal. ‘Matte CC Cream’ tidak menyumbat pori-pori kerana dihasilkan dengan teknologi Korea iaitu ‘Nano-size molecule’.

Manfaat utama :-
  • Melindungi dari sinar matahari
  • Membantu melembap dan melembutkan kulit wajah 
  • Tekstur ringan dan lembut
  • 97.7% natural
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Bahan Utama :-
  • Minyak Argan - Melembap, menegangkan (prokolagen)
  • Titanium dioxide - Melindungi dari sinar matahari, anti-cancer (kulit)
  • Serbuk mutiara - Mempercepat pertumbuhan kulit baru, regenerasi kolagen

Cara penggunaan

Selepas penggunaan toner, 
  • Sapukan CC Cream 15 minit sebelum terdedah kepada sinaran matahari. 
  • Adalah digalakkan untuk menambah sapuan selang 2 jam jika masih terdedah kepada sinaran matahari.



Revitalizing Night Cream

Revitalizing Night Cream(7g)

Description
Krim malam yang berfungsi mencerah yang masuk jauh ke dalam lapisan wajah untuk menyubur dan melembap kulit sehingga 8 jam. Membantu menghapus noda dan mencerah seawall 14 hari pemakaian dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinis.

Tektur
Krim malam yang sangat melembapkan dan tidak melekit seperti krim-krim kilo di pasaran. Dihasilkan dengan bahan mentah import berkualiti tinggi dan dijamin merawat wajah secara optimum sepanjang malam. Krim berwarna ‘pink muda’ mempunyai bahan aktif buah berry yang secara saintifik membuktikan kesan pencerahan dan antioksida 10X lebih berkesan dari bahan aktif lain.

Manfaat utama :-
  • Menyamakan tona wajah, mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Membantu memulihkan dan mencerah kulit wajah
  • Menghapus tanda-tanda penuaan
  • Pelembap malam yang tidak melekit
  • Bebas MERKURI

Bahan utama :-
  • Alpha Arbuntin - Mengurangkan noda hitam, menghalang produksi enzim tyrosinase
  • Beeswax - Melindungi dari kotoran sekitar, melembap
  • Vitamin C -  Anti-oksida, anti-cancer, menggalakkan produksi kolagen
  • Vitamin E - Meremajakan, melembap
  • Ekstrak Aloe Vera - Melembap, melembutkan

Cara Penggunaan 

Sebelum tidur, selepas penggunaan pencuci muka dan toner;
  • Dengan menggunakan hujung jari, sapukan lapisan nipis ke muka dan leher.
  • Untuk penyerapan sempurna, dengan perlahan, urut wajah selama 1-2 minit






MYLARA MENYEMPURNAKAN KULIT ANDA 
DI SETIAP FASA


MINGGU 1 - 2 
FASA 1 - DETOKSIFIKASI

Tindakan Klinikal:
Penyerapan di bawah permukaan kulit akan menghilangkan sel-sel mati yang menyebabkan pori tersumbat dan menyembuhkan kesan pertumbuhan jerawat.

Hasil/Kesan:
Kulit anda akan mula serasi terhadap proses detoksifikasi. Kulit akan mula terasa gatal, kering dan kemerahan, namun akan mula berkurang menjelang akhirnya fasa 2.
Tona kulit anda akan mula kelihatan lebih sekata.


MINGGU 2 - 3
FASA 2 - PEMULIHAN

Tindakan Klinikal :
Kulit mula menghasilkan sel-sel normal yang sihat. Sel-sel pigmen mula membebaskan melanin secara lebih sekata. Sel-sel baru juga dikuatkan dengan penggunaan secara konsisten seperti yang disarankan.

Hasil/Kesan:
Keadaan kulit anda pada fasa ini sedang disesuaikan dengan system penggunaan produk ini. Anda akan dapat melihat kulit anda menjadi lebih tegang, licin, lembut dan bersih.


Minggu 3 - 4
FASA 3 - PENYEIMBANGAN

Tindakan klinikal:
Sel-sel kulit sedang diserasikan dengan baik ke dalam sistem untuk proses transformasi kulit.

Hasil/Kesan:
Kulit anda akan kelihatan dan rasa lebih bersih, berseri, lembap dengan tona yang lebih sekata.


Minggu 4 - 5
FASA 4 – WAJAH BARU

Tindakan Klinikal:
Kulit anda akan kelihatan seperti kulit baru yang telah dihidupkan semula. Adalah amat digalakkan untuk meneruskan penggunaan yang konsisten untuk mengekalkan khasiat dan kelembapan yang mencukupi bagi kulit anda.

Kesan:
Anda seperti dilahirkan semula dengan kulit wajah yang baru! Kulit anda sekarang tentunya lebih berseri-seri dengan tona yang sekata di samping kelihatan lebih muda dengan mengekalkan penjagaan agar sentiasa sihat!





Testimoni Pengguna

Rupanya dah ramai yang guna MYLARA Skincare ni... Dan pengguna yang seterusnya adalah AKU sendiri.. haha.. Tak sabar nak tengok result dari penggunaan MYLARA ni... Ramai yang berpuashati selepas menggunakan produk MYLARA ni tau!! Mereka dah cuba guna, korang bila lagi?? Hehe... Oke la. Jom tengok, apa kata mereka...









Dengan MYLARA, wajah sempurna dengan mudah...

Berkesan merawat :-
✔ Kulit gelap dan kusam
✔ Tona tidak sekata
✔ Blackheads / Whiteheads
✔ Pori-pori terbuka
✔ Jerawat
✔ Jeragat
✔ Parut jeawat hitam dan berlubang
✔ Kulit berminyak

Jadi apa tunggu lagi, jom dapatkan MYLARA Skincare dengan harga mampu milik..

Harga
RM 89.90 (WM)
RM 95.90 (EM)


WHERE TO BUY?

Untuk keterangan lanjut, korang boleh terus ke :-

Website
https://www.mylaraskincareofficial.com

Facebook


Whatsapp/SMS
013-920 0629

Frequently Asked Question (FAQ) - MYLARA Skin Care

Sunday, October 09, 2016
Assalamualaikum wbt..




FAQ MYLARA


1.   Berapakah umur yang sesuai untuk menggunakan MYLARA Skin Care?

Ia sesuai digunakan bermula dari umur 14 hingga 60 tahun bagi lelaki dan perempuan memandangkan MyLara Skin Care ialah produk yang kaya vitamin dan anti oksida yang terhasil dari bahan-bahan yang berkualiti tinggi.

2.  Adakah perlu untuk menggunakan kesemua produk untuk menampakkan kesan yang boleh dilihat?

MYLARA Skin Care boleh digunakan secara berasingan sebagai sebahagian dari rejim kecantikan anda. Walaubagaimanapun, produk ini telah direka untuk berfungsi sebagai satu system, jadi, amatlah digalakkan untuk digunakan secara keseluruhan bagi mendapatkan kesan yang optimum.

3.  Adakah rangkaian produk MYLARA Skin Care bersifat “non-comedogenic”?

Ya, MYLARA Skin Care adalah bersifat “non-comedogenic” iaitu. Tidak menutup pori.

4.  Bolehkah saya menggunakan MYLARA Skin Care jika kulit saya jenis berminyak dan mudah mendapat jerawat?

MYLARA Skin Care adalah sesuai untuk semua jenis kulit. Jika kulit anda jenis yang berminyak dan mudah mendapat jerawat, ianya kemungkinan berpunca dari dehidrasi. Kulit yang terhidrasi atau tidak cukup lembap menyebabkan kelenjar sebum (kelenjar yang berfungsi menyimpan minyak di atas permukaan kulit) bertindak menyimpan lebih banyak minyak untuk untuk keseimbangan bagi melindungi kulit.

5.  Bolehkah MYLARA Skin Care digunakan di atas kulit sensitive dan eczema?

MYLARA Skin Care adalah product yang bebas dari pewarna dan bahan kimia berbahaya serta seimbang secara pH dengan kerengsaan yang sangatlah rendah. Walaupun ianya sesuai untuk semua jenis kulit dan produk kecantikan yang lain , adalah dinasihatkan untuk anda menentukan sendiri tahap toleransi kulit anda dengan mencuba MYLARA produk di bahagian kecil kulit anda sebelum menggunakan produk ini secara menyeluruh. Jika terdapat sebarang masalah, tiada masalah untuk anda terus berhenti dari menggunakan produk kami jika didapati tidak serasi dengan anda.

6.  Bagaimanakah untuk memastikan yang produk ini adalah berkesan?

MYLARA Skin Care dimulakan dengan kajian yang menyeluruh lagi terperinci bagi setiap bahan-bahan yang berpotensi. Setiap produk kami dirumus dengan penuh cermat bersama-sama bahan aktif yang disenaraikan. Bahan-bahan ini kemudiannya diadun halus dengan elemen pembawa supaya semua khasiatnya dapat dirasai terus pada kulit anda. Bahan-bahan yang terumus di dalam produk kami juga telah diuji kestabilan dan keselamatannya.

7.  Bilakah kesan positif boleh dilihat?

Seperti yang kita sedia maklum, setiap daripada kita mempunyai toleransi dan keserasian yang berbeza terhadap produk kami, maka, kesan yang boleh dilihat juga adalah berbeza bagi setiap individu. Kesan-kesan tipikal atau biasa bergantung kepada produk, keadaan dan jenis kulit. Cara yang terbaik untuk melihat kesan yang positif dan cepat adalah dengan penggunaan produk yang konsisten.

8.  Bolehkah saya menggunakan produk ini jika saya sedang mengandung dan menyusukan anak?

MYLARA Skin Care adalah selamat untuk digunakan oleh wanita mengandung dan menyusukan anak memandangkan bahan-bahan yang digunakan adalah semulajadi dan telah terbukti untuk mencegah penghasilan melanin tanpa toksik. Selain itu, adalah penting bagi wanita-wanita mengandung dan menyusukan anak untuk mengelak daripada terkena cahaya matahari serta menggunakan perlindungan UV dan SPF kerana penghasilan hormone ketika mengandung dan menyusukan anak akan meningkatkan pigmentasi seterusnya akan menyebabkan melasama (bintik hitam).

9.  Adakah bahan-bahan yang digunakan serta produk anda diuji ke atas haiwan?

Kesemua bahan dan produk kami tidak pernah dan tidak akan sekali-kali diuji ke atas haiwan.