Top Social

Image Slider

Showing posts with label makeup remover. Show all posts
Showing posts with label makeup remover. Show all posts

Eversoft Micellar Cleansing Water Dengan 100% Ekstrak Tumbuhan Organik Menanggalkan solekan Dengan Mudah

Friday, August 02, 2019
Eversoft Micellar Cleansing Water Dengan 100% Ekstrak Tumbuhan Organik Menanggalkan solekan Dengan Mudah  |  Kosmetik merupakan salah satu elemen daya tarikhan seorang wanita. Solekan seperti pembayang mata, celak, maskara dan barangan kosmetik lain menyerlahkan kecantikan pada mata serta menaikkan seri pada wajah. Sudah menjadi trend bagi kebanyakan pengguna terutamanya wanita dan gadis untuk menggunakan kosmetik dalam kehidupan seharian mereka. Oleh kerana bahan kosmetik mengandungi bahan kimia dan pewarna, adalah penting untuk memastikan solekan dibersihkan secara menyeluruh tanpa mengganggu lapisan perlindungan kulit yang boleh mengakibatkan kulit kering.


Sebagai jenama yang dipercayai lebih 20 tahun, Eversoft memang terkenal dengan pembersih wajah yang diformulasi dengan 100% ekstrak tumbuhan organik dan menggunakan teknologi jepun. Eversoft kini memperkenalkan pembersih solekan berasaskan air yang tidak melekit. Ia menggabungkan beberapa langkah pemeliharaan kulit iaitu menanggalkan solekan, membersih, menyegar serta melembapkan kulit dengan hanya 1 botol dalam 1 langkah dengan mudah.


Diperbuat daripada 100% ekstrak tumbuhan organik dan tanpa kandungan kimia berbahaya, Eversoft Micellar Cleansing Water boleh menanggalkan semua jenis solekan, krim pelindung matahari, lebihan minyak dan kotoran kulit tanpa menggosok. Ia mampu mencapai kotoran yang tersumbat pada liang-liang pori sambil membersih dan melembap dengan ekstrak tumbuhan organik tanpa perlu dibilas. Bahan-bahan semulajadi yang lembut dan ternyata semulajadi ini dapat menyegarkan kulit wajah, kekal hidrasi dan tidak memedihkan mata. Memandangkan hidrasi merupakan sebahagian penting dalam proses penjagaan kulit tidak kira jenis kulit anda, Bio-Hyaluronic Acid yang terkandung di dalam Eversoft Micellar Cleansing Water baharu ini bebas daripada paraben, SLES/SLS, propylene, glycol, phyhalates, wangian, alcohol, minyak mineral dan pewarna menjadikan pembersih ini sesuai untuk semua jenis kulit.


Terdapat dalam 3 variasi, rangkaian Eversoft Micellar Cleansing Water mempunyai variasi yang sesuai untuk pelbagai jenis kulit.

Eversoft Avocado Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Normal


Jika anda dikurniakan kulit wajah normal yang tidak terlalu berminyak, anda boleh memilih apa sahaja variasi micellar water yang anda gemari. Namun Eversoft Avocado Micellar Cleansing Water inid apat menyuburkan serta meremajakan wajah anda kerana ia dapat menghilangkan sisa solekan dengan mudah, menjadikan kulit lembut dan kekal terhidrat. Ekstrak Avocado yang diperkaya dengan antioksida Vitamin E bermanfaat untuk melawan radikal bebas, pencemaran serta mengandungi ciri-ciri anti-penuaan yang membantu meremajakan kulit wajah.

Eversoft Tomato Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Kering


Jika anda mengalami kulit kering, anda mestilah mengelakkan pembersih yang akan mengeringkan kulit anda. Namun dengan Eversoft Tomato Micellar Cleansing Water anda tidak perlu lagi bimbang kerana ia bebas dari astringen dan alkohol. Ekstrak tomato organik dapat mengekalkan lembapan kulit serta membantu mencerahkan kulit menjadikan kulit lebih sihat dan berseri. 100% bahan organik yang terkandung berupaya membantu melambatkan proses penuaan serta membekalkan kulit wajah dengan pelindungan sinaran matahari semulajadi. Diperkaya dengan manfaat pati minyak zaitun iaitu anti-oksidan yang kuat dapat mengekalkan fungsi lapisan pelindung kulit yang membantu memperbaiki keadaan kulit sambil memberikan lembapan pada kulit.

Eversoft Grapefruit Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat


Jika anda mempunyai kulit berminyak atau berjerawat, anda boleh berasa yakin dengan manfaat ekstrak limau gedang yang terkandung di dalam  Eversoft Grapefruit Micellar Cleansing Water. Ia dirumus khas untuk mengurangkan minyak yang berlebihan serta menghalang jerawat daripada terus tumbuh. Ia juga menggalakkan penghasilan kulit sihat dengan mengecilkan liang pori dan mengurangkan jerawat.


Eversoft Micellar Cleansing Water dengan 100% ekstrak tumbuhan organik sangat sesuai digunakan tidak kira di rumah atau jika anda merancang untuk menggunakannya semasa bercuti. Malah anda juga boleh membawanya ke gimnasium untuk membersih dengan segera selepas bersenam. Setiap cucian memberikan anda manfaat nutrient untuk kulit yang bersih dan sihat.


Rangkaian Eversoft Micellar Cleansing Water baharu ini amat berpatutan serta dapat memberikan hasil yang menakjubkan! Ia boleh didapati pada harga RM25.90 (SM) dan RM27.20 (SS) dalam botol bersaiz 300ml di semua pasaraya besar, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh negara.


Cuci Makeup Lebih Mudah Dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water

Wednesday, July 10, 2019
Cuci Makeup Lebih Mudah Dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water  |  Kalau korang yang suka makeup tu wajib baca entry ni sebabnya aku nak kenalkan pada korang makeup remover yang boleh tanggalkan makeup dengan mudah tanpa sebarang rasa pedih atau kesan sampingan.. Haaa sape yang tak kenal dengan jenama Safi kan.. Rasanya rata-rata rakyat Malaysia dah familiar dengan jenama ni.. Safi adalah jenama skincare yang dipercayai sejak dulu lagi sebabnya produknya selamat digunakan tanpa bahan kimia.. Aku sendiri masih setia dengan produk Safi tau dari zaman sekolah lagi... Now, korang boleh cuci makeup lebih mudah dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water iaitu produk terbaru keluaran Safi Malaysia..


Cuci Makeup Lebih Mudah Dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water

Aku memang seorang yang gemar bermakeup walaupun tak setebal sesetengah orang.. Sungguhpun begitu, keperluan untuk menggunakan makeup remover tu masih diperlukan bagi memastikan muka aku betul-betul bersih supaya aku tak menghadapi sebarang masalah kulit muka..


Bukan semua makeup remover bagus tau.. Aku pernah guna makeup remover yang memedihkan mata, mengeringkan kulit dan juga masih meninggalkan kesan solekan.. Jadi, bila dah jumpa makeup remover yang betul-betul bagus seperti Sadi Micellar Natural Cleansing Water ni, memang aku akan terus setia dengannya.. Kerja-kerja mencuci makeup jadi lebih mudah dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water ni.. Serius best gile..!! Ok, jom aku cerita sikit tentang produk ni..

Safi Micellar Natural Cleansing Water


Safi Micellar Natural Cleansing Water merupakan rangkaian makeup remover mesra kulit yang diformulasikan dengan 100% bahan aktif semulajadi untuk pembersihan yang lembut dan berkesan dalam hanya satu sapuan sahaja... Apa yang lebih menarik tentang produk ini adalah ia sesuai digunakan di sekitar kawasan mata untuk menghilangkan makeup pada mata  kerana kawasan tersebut lebih nipis, sensitif dan boleh mengakibatkan kedutan jika menggunakan makeup remover yang tidak sesuai.. Apatah lagi kalau kita kerja di bandaraya seperti Shah Alam & KL yang banyak kawasan industri ni kan.

Safi Micellar Natural Cleansing Water ini didatangkan dalam bentuk cecair jernih. Apa yang istimewanya dengan produk ini, ia membersihkan kotoran dengan berkesan tanpa perlu dibilas disamping mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat secara semulajadi... Korang jangan bimbang ye untuk menggunakan Safi Micellar Natural Cleansing Water ni sebabnya ia telah diuji secara dermatologi dan bebas daripada SLES/SLS, mineral oils, alcohol, paraben, propylen dan glycol.. Paling penting ianya dijamin HALAL yang telah disahkan oleh JAKIM...


Safi Micellar Natural Cleansing Water ini terdapat tiga variasi dengan 100% bahan aktif semulajadi untuk memenuhi keperluan kulit korang iaitu :-
  • Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose
  • Safi Micellar Natural Cleansing Water - Neem
  • Safi Micellar Natural Cleansing Water - Cucumber

Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose


Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose ni sesuai untuk kulit normal dan kombinasi macam kulit aku ni.. hehe.. Fungsi utamanya adalah untuk membersih dan mengecilkan liang pori wajah.. Dirumuskan dengan bahan aktif semulajadi 100% dari bunga Rose untuk menanggalkan makeup dan kekotoran dengan satu sapuan sahaja sementara meminimumkan liang-liang pori untuk mengurangkan masalah kulit berminyak dan berkilat.. Ia juga dapat menyegarkan kulit sekaligus bercahaya..

Safi Micellar Natural Cleansing Water - Neem


Safi Micellar Natural Cleansing Water - Neem ni pula sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat.. Fungsi utamanya ofkoslah untuk membersihkan dan mengawal jerawat... Dirumus dengan bahan aktif semulajadi 100% dari Neem (Melia Azadirachta) yang membantu menanggalkan makeup dan kekotoran dengan mudah serta mengawal pertumbuhan jerawat untuk menjadikan kulit lebih bersih dan bebas dari cela.. Muka akan menjadi lebih segar dan berseri-seri..

Safi Micellar Natural Cleansing Water - Cucumber


Haaa yang ini sesuai untuk semua jenis kulit.. Fungsi utamanya adalah untuk membersih dan melembapkan kulit muka.. Korang yang tak sure kulit jenis ape, boleh la pilih yang ini.. Safi Micellar Natural Cleansing Water - Cucumber ini dirumuskan dengan 100% bahan aktif semulajadi dari timun.. Ia mampu menanggalkan makeup dan kotoran dengan hanya satu sapuan sahaja tanpa rasa pedih sebaliknya meninggalkan rasa terhidrat, lembut dan sihat.. 


Cara guna Safi Micellar Natural Cleansing Water
  • Titiskan pada kapas muka
  • Lap solekan hingga bersih
  • Tidak perlu dibilas

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Safi Micellar Natural Cleansing Water?

Pilihan aku ofkos la Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose sebabnya sesuai untuk kulit muka aku yang jenis kombinasi.. Walaupun camtu, aku masih lagi boleh menggunakan dari jenis Neem dan juga Cucumber.. Serius dengan menggunakan Safi Micellar Natural Cleansing Water untuk remove makeup sangat berkesan.. Makeup totally tanggal dengan mudah dan bersih.. Paling best, lepas guna muka jadi segar jerk dan tak perlu nak bilas bagai.. Serius weh aku suka sangat!!


Satu lagi yang aku kagum dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water ni, ia tidak berminyak seperti sesetengah makeup remover yang pernah aku guna sebelum ni.. Yang ini lepas guna dah tak perlu bilas seolah-olah pakai toner tau.. Muka pun tak kering dan akan rasa lembap jerk.. Ia juga mudah dibawa kemana-mana memandangkan botolnya tak besar mana..

Kalau korang tengah mencari makeup remover yang terbaik dan selamat digunakan oleh semua jenis kulit, korang bolehlah cuba Safi Micellar Natural Cleansing Water ni ye.. Harga pun tak mahal mana.. Dijual pada harga yang mampu milik iaitu hanya RM17.25 untuk 200ml.. 

Rangkaian produk ini boleh didapati di semua farmasi dan pasaraya terpilih di Malaysia.. Untuk dapatkan info lanjut tentang produk, korang boleh layari :-

🔁 Website : www.safi.com.my  
🔀 Facebook : www.facebook.com/SAFIMalaysia