Top Social

Image Slider

Showing posts with label lirik lagu. Show all posts
Showing posts with label lirik lagu. Show all posts

Lirik Lagu Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita

Monday, September 16, 2019
Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita   |  Wahh Dato' Jamal ada lagu baru.. Kali ni berduet dengan penyanyi yang semakin meningkat naik, Wany Hasrita.. Sebagai peminat no.1 Raja Pop Malaysia ni, aku memang tak akan ketinggalan untuk mengambil tahu tentang perkembangannya.. Best jugak lagu Belenggu Rindu ni.. Lagu dan liriknya dari Hael Husaini dan Ezra Kong.. 



Lirik Lagu Belenggu Rindu
Dato' Jamal Abdillah ft Wany Hasrita

Kalau benar bagai dikata
Aku rela serahkan semua
Ingin ku dimanja hidup serba mewah

Bukan benar bagai dikata
Godaan manisan pujangga
Dah kita dicipta bukan untuk bermegah

Saat di hanyut asmara
Asmara riang membara
Di jiwa

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku di belenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya dan terasa
Pedihnya bila
(Hatiku di belenggu rindu)

Kalau benar bagai dikata
Maka sudah dia berpunya
Sungguh tak ku duga begini akhirnya

Saat dihanyut asmara
Asmara riang membara
Di jiwa

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku dibelenggu rindu

Hati yang luka raga binasa
Jaga ku sampai sedar semula

Hati yang baik benangkan ia
Tenunkan jiwa dan raga
(Harus bersulamkan cinta)

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku dibelenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya dan terasa
Pedihnya bila
(Hatiku dibelenggu rindu)

Pasrah pasrah pasrah
(Dihatiku)
(Hatiku di belenggu rindu)





Lirik Lagu Hatiku Milikmu - Siti Nordiana

Sunday, September 01, 2019
Lirik Lagu Hatiku Milikmu - Siti Nordiana  |  Tak dinafikan penyanyi Siti Nordiana kini semakin meningkat naik namanya.. Kalau pasang radio tu, sana sini pasang lagu dia.. Lagu dia pun banyak yang best-best sekarang ni.. Lebih up to date dan diberi nafas baru.. Aku sendiri pun suka dengar lagu-lagu nyanyian Siti Nordiana.. Salah satunya adalah lagu Hatiku Milikmu.. Lirik dia best dan melodinye pun best.. Time bujang dulu, kalau lirik cenggini dah beri 1000 makna pada aku.. Haha!!

foto : google 
Lirik Lagu Hatiku Milikmu
Siti Nordiana

Aku telah merasakan
Pahitnya kau tinggalkan
Pernahkah di hatimu mencintaiku?
Takkan pernah habis kasihku padamu
Selama jiwaku masih untukmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah kucuba dan kurasakan
Tapi 'ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun di sini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan hatimu untukku
Hatiku milikmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah kucuba dan kurasakan
Tapi 'ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun di sini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan hatimu untukku
Hatiku milikmu
Hatiku milikmu




Lirik Lagu Perasaanku - Fieya Julia

Monday, August 26, 2019
Perasaanku - Fieya Julia  |  Hi guys! Perasaanku nyanyian Fieya Julia ni serius aku tak pernah dengar sebelum  ni.. Aku  tahu kewujudan lagu ni pun disebabkan kawan aku yang sorang ni.. Nampak sangatlah aku tak ikuti perkembangan muzik kan.. Yang aku tahu muzik lama-lama.. Orang lama kah?? Haha.. Btw, lagu ni best juga bila di dengar.. Lirik dia pun syahdu sangat.. Kehkeh.. So, kire boleh layan la lagu ni.. Kalau karaoke ok tak? Ahakz..

foto : google


Lirik Lagu Perasaanku
Fieya Julia

******

Jika aku tak lagi engkau merindu katakan padaku
Sungguh aku merasakannya darimu

Jika aku tiada dalam hatimu
Tak perlu kau buntu
Tak usah kau pertahankanya untukku
Lepaskan saja aku

Dan bila ku sedang berduka
Kau hadir bagaikan tiada apa
Sungguh aku tak mengerti
Siapa diriku sebenarnya dihatimu

Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah
Salahkah ku ingin rasa bahagia

Selalu dicinta sentiasa
Ingin kau ada selalunya

Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah
Salahkah ku ingin rasa bahagia

Selalu dicinta sentiasa
Ingin kau ada selalunya
Ingin kau ada selalunya





Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta (Ost Sweet Dreams)

Sunday, August 18, 2019
Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta (Ost Sweet Dreams)  |  Kemain lagi ye.. Merata dok tengok kaum hawa post gambar Ben Amir gara-gara drama Sweet Dreams... Aku yang tak tahu menahu tentang drama ni pun dah terjebak sekali dok mengadap drama ni.. hehe.. Best jugak la jalan cerita drama ni adaptasi dari sebuah novel karya Acik Lana.. Uik, camne aku boleh terlepas pandang novel ni yek.. HUrmm.. Drama ini menampilkan gandingan Ben Amir dan Mira Filzah.. Kali ni lain sikit, sebabnya Mira Filzah bawa watak seorang bisu.. Menarik! Dah terjebak sekali memang akan ikut sampai habis la ni..


Drama dah best, lagu tema pun best.. Dah menjadi siulan disana sini.. Lagu Ilusi nyanyian Iam Neeta menjadi lagu ost bagi drama Sweet Dreams ni.. Jarang-jarang aku layan lagu Iam Neeta ni.. Tapi disebabkan drama ni, dah tersangkut pulak dengan lagu Ilusi ni.. Hehe.. Moh le layan lagu ni ye..


Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta
(Ost Sweet Dreams)

Semua rasa sedih
Semua ku takuti
Semua rasa berat di hati ku

Bimbang segala
Angan mu setinggi angkasa

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu

Hujung jalan ini
Semua nya terhenti
Semua rasa berat di hati ku

Bimbang segala
Angan mu setinggi angkasa

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu

Bunuh sisa cinta
Dera hingga mati
Merah menyala
Kau genggam sehingga mati…

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu



TQ :)

Lirik Lagu Senorita - Shawn Mendes & Camila Cabello

Tuesday, August 06, 2019
Lirik Lagu Senorita - Shawn Mendes & Camila Cabello  |  Hola!! Ritu kau sombong.. Orang cakap lagu ni best, kau cakap tak best.. Sekarang tau la, kau dah tersampuk dengan kebest-an lagu ni.. Sape tu? Haha aku la.. Hiks.. Hurmm mula-mula dulu ada la dengar orang cakap, lagu Senorita ni best.. Aku jenis tak hadap sangat dengan lagu ni.. So, tak berminat la nak tau best ke tak lagu ni.. Lastnya, bila aku dengar betul-betul, wahhh memang best dowh!! Now, dah jadi lagu feberet aku.. Hehe.. Pape pun jom layan lagu ni.. 


Lirik Lagu SENORITA
by Shawn Mendes & Camila Cabello

***********************************

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need ya
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for you

Land in Miami
The air was hot from summer rain
Sweat dripping off me
Before I even knew her name, la la la
It felt like ooh la la la
Yeah no
Sapphire moonlight
We danced for hours in the sand
Tequila sunrise
Her body fit right in my hands, la la la
It felt like ooh la la la, yeah

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you know I love it when you call me señorita
I wish it wasn't so damn hard to leave you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for ya

Locked in the hotel
There's just some things that never change
You say we're just friends
But friends don't know the way you taste, la la la
'Cause you know it's been a long time coming
Don't you let me fall

Ooh, when your lips undress me
Hooked on your tongue
Ooh love, your kiss is deadly
Don't stop

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you know I love it when you call me señorita
I wish it wasn't so damn hard to leave ya
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for you

All along I've been coming for you
And I hope it meant something to you
Call my name, I'll be coming for you
Coming for you, coming for you, coming for you

For you (ooh, she loves it when I come)
For you Ooh,

I should be running
Ooh, you keep me coming for you




Chow!!