Top Social

Image Slider

Showing posts with label lifestyle. Show all posts
Showing posts with label lifestyle. Show all posts

Ku Rela Dibenci

Thursday, October 06, 2016
Assalamualaikum wbt..


Ku Rela Dibenci
-Aiman Tino-

Ku Tertawa Kau menangis
Engkau tertawa Aku menangis
Karena dirimu Oh sayangku

Kesudahan Tiada henti
Hanya yang tinggal Didalam mimpimu
Ternanti-nanti

Sering kali Aku diuji
Air mataku Terus mengalir
Membasahi Didadaku

Hanya Ratapan Didalam hati
Semoga tercipta Kesudahan
Yang dinanti

Ku Inginku dibenci Olehmu
Agar kenangan manis
Terus terpadam Selamanya

Menghitung Menunggu mati
Agar kau Jumpa yang dinanti
Semoga Pemberianku ini
Terbaik untukmu

Tak sanggup Ku dibohongi
Ku rela Di jemput Ilahi
Kerna dia Ku sanggup pergi
Hanya disana Kekal dan abadi



Bila Kau Kata Kau Sayang

Thursday, October 06, 2016
Assalamualaikum wbt..



Bila Kau Kata Kau Sayang
-Screen-

Bila kau kata kau sayang
Terus aku tersenyum
Dan lantas ku menjawab, hmmm.. hmmm
Aku juga sayang padamu

Bila kau kata kau rindu
Aku pun rindukanmu
Dan lalu ku jelaskan
Kita sudah saling oh jatuh cinta

Kau hadir saat aku memerlukan 
Penawar duka lara
Setelah lama hidupku kesepian
Terbalutlah lukaku 
Dengan harum cintamu
Terima kasih kuucapkan

Senyumanmu sering ku terbayang
Terlepas rinduku bila dengar suaramu
Terasa bagaikan kau ada di sisi
Di mana saja ku berada

Aku pun berdoa pada tuhan
Semoga cinta kita berpanjangan selamanya
Berkocak nafas di dada bila terpandangmu
Janganlah engkau pergi dariku…

Bila kau kata kau rindu
Aku pun rindukanmu
Bila kau kata kau sayang, hmmm... hmmm...
Aku juga sayang padamu



Hello, Oktober..!!

Saturday, October 01, 2016
Assalamualaikum wbt..

Hello, Oktober..!!  |  Gut bai September... Hello Oktober... Kedatangan oktober tahun ni lebih bermakna dalam hidup aku... Macam-macam yang berlaku dalam masa yang begitu singkat.. Bermula dari bulan September dan berakhir dengan penuh bahagia di first oktober hari ini.. Alhamdulillah.. Thank You ALLAH..

Dalam bulan oktober ni jugak ada beberapa peristiwa yang berlaku dan menjadi kenangan sehingga kini.. Bak tajuk lagu Awie "Tragedi Oktober".. haha.. 

Bagi aku inilah permulaan hidup bagi aku... Semoga kebahagian yang aku kecapi hari ni akan berkekalan sehingga akhir hayat aku.. Insyaallah..

n.k : Haisss sies pulak kali ni yek.. Haha..~!!


Tazkirah Jumaat

Friday, September 30, 2016
Assalamualaikum wbt..



To My Son

Thursday, September 29, 2016
Assalamualaikum wbt..


For my anakzzs~!!

:: Qhallizam ::



Pakcik Sudin vs Monster Biru

Monday, September 19, 2016
Assalamualaikum wbt..


Pakcik Sudin vs Monster Biru  |  Woha!! Mai rapat-rapat nak cite pasal Monster Biru... Ahakz.. Seram tak?? hehe.. Okeh citenye bermula camni... Semalam time dok layan novel "Andai Itu Takdirnya 2" dalam bilik sambil teresak-esak nangis, tetiba perut rasa lapar pulak.. Time tu kalau tak silap dah dekat pukul 11 malam.. Lapar punye pasal, terus aje pergi dapur tengok ape yang ada... Apa yang ada?? Apa lagi kalau bukan Megi... Huhu.. Buat le aku megi Asam Laksa...

Time tengah syok menyantap Megi Asam Laksa dekat dapur, tetiba aku terperasan ada kelibat kecik lalu berdekatan dengan meja aku makan... Huhu.. Aku toleh, rupe-rupenya Pakcik Sudin rupanya.. Hehe Jangan keliru, Pakcik Sudin tu si Qhaliff la sebenarnya.. hehe.. Boleh pulak dia sedar.. Padahal dah tido kowt.. Dia bau megi aku masak kowt.. Huhu..


Tengah-tengah aku mengisi perut, aku nampak la dia buat aktiviti menyarung selipar aku yang beso gedabak tu.. Kebetulan hp ada pada aku masa tu... Terus aje aku rakam perbuatan dia... Moh tengok ape dia buat!!

Pakcik Sudin Pinjam Selipar Ummi Jumpa Monster Biru..

Monster Biru?? Mesti korang tertanya-tanyakan mana Monster Biru nye?? Haa korang nampak tak yang tercongok dekat tong sampah antik aku tu.. Kalau tak nampak itu bermakna pendekk umurrrrrr bak kata P.Ramlee.. hehe.. Monster Biru tu aku maksudkan Vacuum yang dekat tong sampah tu.. Nape aku panggey Monster Biru sebabnya Qhaliff sangatlah takut sama itu Vacuum... Dia takut bunyi kuat Vacuum tu.. Kadang-kadang kesian jugak tengok dia ketakutan.. Jom tengok Video seterusnya apa dia buat..
 
Dok usha baeekk punye Monster Biru

Gelak aku sorang-sorang tengok keletah dia semalam.. Dah la pakai selipar sebelah pastu dok ushaaa jerk Monster Biru dia tu... Nak pergi dekat takut.. Dah kenapa aku tak simpan aje dalam stor?? Haaa nak tahu kenapa, sebabnya si Qhaliff tu suka sangat dok main sampah dalam tong sampah.. Sebab tu aku letak dekat dengan tong sampah supaya dia tak selongkar sampah tu lagik.. Huhu.. Mujarab betul cara ni,.. Memang tak pergi langsung dekat tong sampah tu.. Usha dari jauh jerk... Ahakz.. Bukan niat nak takutkan dia sebenarnya, tapi untuk elak dia main sampah dalam tong tu... Jom tengok episod terakhir cerita ini.  



Di akhir episod pakcik sudin dah berputus asa dah nak berbaik-baik dengan Monster Biru.. Haha.. Terkedek-kedek jalan pakai selipar sebelah... Macam-macam Qhaliff ni.. Kadang-kadang tu rasa tercuit tengok gelagat dia.. Penyeri hidup aku.. Okeh la.. tamat dah cite pakcik sudin vs monster biru.. Tunggu episod cerita lain pulak ye nanti.. Ahakz.. 

Positif Pagi

Monday, September 19, 2016
Assalamualaikum wbt..


Moga diri ini terus tabah menghadapi hari-hari mendatang..!!


Share Post Blog Di Fanpage Tak Cantik..!!

Thursday, September 15, 2016
Assalamualaikum wbt..



Share Post Blog Di Fanpage Tak Cantik..!!  |  Hi korang...! Hujan dekat tempat aku ni, line intenet pown macam sipowt aje.. Huhu.. Eceli aku baru aje buat Fanpage untuk blog aku ni.. Jengok kat sidebar ye.. Alang-alang dah jengok tu, korang buat-buatlah tertekan 'LIKE' ye.. hiks.... Bila Fanpage dh dibuat, ada pulak masalah lain yang timbul.. Masalahnya, bila aku share post blog aku dekat fanpage aku tu, view dia tak cantik.. Camni haaa jadiknya.. 


Nampak tak hanya ada pica dan url blog.. Aku tengok dekat fanpage orang lain cantik jerk view dia.. 

Klik banner ye kalau nak LIKE fanpage Blog Azhafizah ni...

Okeh, tengok perbezaan status post fanpage aku dengan fanpage blogger Azhafizah ni.. Berbeza kowt... Cantik aje view dia.. Ada tajuk.. Ada text sikit.. Ada url blog.. dan siap ada authornye lagik.. Ini tidak adil!! haha..  [p/s : Fiza, Lea pinjam screenshot fanpage fiza ni yek.. halal ekk.. hiks..]  

Adoii, sekali lagik pulak aku nak carik jalan penyelesaian bagi masalah ni.. Nak kene mintak toleh Reenri ni.. Reen tulommmmm!! ahakz.. 

Kalau korang ada jalan penyelesaian bagi masalah ni, sudi-sudilah share dengan aku yang daif ilmu ni yek... Hurrmm bila orang buat fanpage aku pown nak buat.. Tapi setting kelauttt tak pandai.. huhu..


Check Up Bulanan Qhaliff

Thursday, September 15, 2016
Assalamualaikum wbt


Check Up Bulanan Qhaliff  |  Hari ni adalah hari untuk bawak Qhaliff ke klinik untuk check up... Dah masuk 1 tahun 5 bulan dah anak ummi tu.. Dah besar dah.. hehe.. Sepatutnya tarikh check up dia jatuh pada hari raya haji yang lepas... Takan la nak pergi check up hari raya kowt.. Ye dak?? Aku pergi la tukar tarikh temujanji lain.. Mungkin nurse yang letak tarikh tu pown tak perasan yang 12hb tu hari raya haji.. Hiks.. Dan dapat lah tarikh baru pada hari ni 15hb sebelah petang... So, halfdaylah aku hari ni.. 


Kata nurse yang check Qhaliff aitu, hari ni Qhaliff akan menjalani saringan.. Maksudnya ujian memastikan sama ada di kategori lembam atau tak.. Haisss berdebar lak aku.. Tapi Qhaliff aktif.. Hehe.. Moga-moga saringan tersebut berjalan lancar la.. Ahakz.. 


Ringkas Janji Kenyang!!

Tuesday, September 13, 2016
Assalamualaikum wbt..

Ringkas Janji Kenyang!! |  Korang time datang penyakit 'malas' apa yang biasa korang masak selain meggi dan telur dadar + kicap?? hehe.. Hari ni aku dihinggapi penyakit 'M' tersebut.. Ehh jap!! Hari ni jerk ke?? Bukan ke hari-hari aku berpenyakit 'M' tu?? Hahaha.. Aduyaii.. 

Throwback cerita petang tadi... Petang tadi, lepas balik kerja rasa letih sangat tapi perut lapo0o0o.. Huhu.. Nak masak tapi rasa malas pulak...Haha.. Disebabkan kesian dekat perut, aku gagahkan diri jugak la masak lauk yang paling ringkas abad ini... Lauk campak-campak namanya.. Ahakz.. 

Menu ringkas petang ni..

Sebenarnya buntu nak masak ape.. Bila bukak peti nampak ada bunga kobis dan lada benggala.. Terus terfikir nak buat sayur campur... Mudah dan ringkas.. Tak yah nak menahan pedih perut lelama akibat kelaparan.. huhi.. Pekena pulak dengan sambal bilis yang aku buat semalam.. Perghh memang menepati selera aku time tengah lapo0o0o...Sambal bilis kasi panaskan balik aje.. Semalam buat lebih supaya boleh makan lagik hari ni tak yah nak sebok-sebok buat lauk lain.. hehe.. Punye la malas ekk.. Haha..!! Rasa cam tak cukup pulak 2 lauk aje.. Aku up lagik satu menu supaya lebih berselera aku makan.. Teloq hancoq ohsem... 

Teloq Hancoq Ohsemness!! Aku suka..

Ohsem lah sangatkan.. Padahal telur hancur kosong ajerk tu.. haha.. Telur hancur ni memang febret aku.. Biasa aku buat campur bahan-bahan lain supaya ianya lagik sodap dimakan.. Tapi hari ni nak cepat punye pasal sebab perut dah meminta-minta.. Jadinya aku singkatkan masa, jadilah telur hancur kosong.. Huuuuu...

Pada aku tak kesah la menu simple atau terlebih ringkas pown janji perut kenyang dan kene dengan selera.. Makan nasi + kicap + telur dadar pown sodap tau... Tapi tu bila tersangat lah malas kuasa dua.. Memang itu la menu yang aku akan hadap.. Haha.. 

Korang cam aku jugak ke?? hehe.. Maluuu ekk nk citee... alahh toksah memalu leee nak cite... Selamber badakkk sudeyyy!!




Love - PureVibracion

Tuesday, September 13, 2016
Assalamualaikum wbt..


Love - PureVibracion

Mi not a good man better man for you girl
Mi sorry for the wrong that I done to you girl
All that you been hurting
Mi always make sad, make mad
All the promise that mi made, that mi brake

In this kind of situation
Whne you need a full attention
Mi always cant be there, cant be there
Dont mean dont care
Mi got full of thing on mind that mi want to clarify
Mi fell your loneliness...

If I dont care for you
Then why you have ma love
I do care for you..

And I know.. I do care..
Yes I know.. I do care..


Aidiladha Datang Lagi

Monday, September 12, 2016
Assalamualaikum wbt...


Aidiladha Datang Lagi  |  Dikesempatan ini aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua blogger Malaysia dan pembaca blog aku ni (kalau ada) hehe.. Mesti korang semua dah tido kan untuk bangun awal esokkan.. huhi.. Aku ajerk belom tdoq agik.. 

Korang korban tak tahun ni?? Aku tak sempat sebab kuota dah penuh kat opiz aku.. Aduiyai.. Insyaallah tahun depan aku masuk bahagian dalam korban kat opiz aku tu.. Tu pown kalau aku masih berkhidmat dekat situ.. haha..

Mata dah mengantok.. Aku mao tdoq dulu la ye.. Pape pown korang makan sok jangan lupa diri lak tau.. Kang lusa tak dapat bangun untuk pergi kerja.. Hahaha.. 

Salam Aidiladha dari aku
Lea Azleeya..