Top Social

Image Slider

Showing posts with label korea. Show all posts
Showing posts with label korea. Show all posts

Tonton Drama Korea - Autumn In My Heart

Monday, December 19, 2016
Assalamualaikum wbt..


Tonton Drama Korea - Autumn In My Heart  |  Korang pernah tak layan drama ni dulu? Drama ni femes sekitar tahun 2000.. Semasa ditayangkan dulu memang aku tak miss tengok drama ni.. Sebab jalan cerita dia best.. Sedih..!! Aku ulang... S.E.D.I.H.!! Part paling sedih, time dorang masih kecik dan masih bersekolah.. Perghhh, memang kena stenbai tisu banyak-banyak buat kesat airmata ngan hingus.. Mesti nangis kronik la tengok drama ni.. Kalau korang tengok tapi tak nangis memang korang ni jenis tak de perasaan punye.. Hati letak dalam peti ais gituuu.. Bekuuuu... Aku ulang ye.. B.E.K.U..!!! Haha..

Okeh, sebelum aku kasi link untuk korang layan nangis drama ni, korang baca dulu sinopsis drama ni.. Aku selongkar dekat Wiki tadi.. Hehe.. Dalam bahasa inggeris ye.. Kalau tak faham tu, buat-buat je la faham.. Haha!!




SINOPSIS DRAMA AUTUMN IN MY HEART

The story begins with toddler, Yoon Joon-suh accidentally causing the switch of his sister and another baby when he drops the name cards on the two babies' cribs in the hospital's baby room. A nurse who comes in puts the name cards back incorrectly. The story then jumps forward to the teenage years of the two main characters: Yoon Eun-suh (Moon Geun-young) and Yoon Joon-suh (Choi Woo-hyuk). They are the children of a professor and believe they are biologically brother and sister until Eun-suh gets hit by a truck and needs a blood transfusion. In the beginning of the drama, Eun-suh is portrayed to be very popular in school whereas her rival, Choi Shin-ae (Lee Ae-jung), is smart but does not get the attention she craves from the teacher and classmates. Later, their situations are reversed when everyone discovers that they have been switched at birth.
After the doctor runs blood tests on Mr. and Mrs. Yoon for Eun-suh's transfusion, the Yoons find out that Eun-suh belongs to Mrs. Choi, and that Shin-ae is the Yoon's biological daughter. At first, only the parents and brother know about this, but eventually, Shin-ae discovers the truth after she gets into a fierce argument with her non-biological mother over a teddy bear she received from her biological father. Eun-suh only discovers the truth after Shin-ae begged her biological parents to take her in. In the end, the two daughters return to their original birth parents. Shin-ae moves in with the Yoon family, and Eun-suh moves in with Mrs. Choi, (her biological father is dead) who operates a small restaurant living in abject poverty.
Shortly after the switch, the Yoon family moves to the United States and Eun-suh loses touch with them. Ten years later, Joon-suh (Song Seung-heon) returns to South Korea as a successful artist. He goes back to the town he lived in, where he encounters his old friend, Han Tae-seok (Won Bin), who stays at the hotel where Eun-suh (Song Hye-kyo) works as a telephone receptionist and hotel maid. Tae-seok, (who doesn't know about the brother and sister mix-up) falls in love with Eun-suh and manipulates her until she is fired from her job. One day Eun-suh sees Joon-suh and follows him to the beach where he is with Yumi (his fiancée) and Tae-seok, and the two "siblings" finally meet again after ten years.
Eun-suh and Joon-suh pretend to have a sibling relationship in front of the others, but they meet each other secretly and fall deeply in love, though she always refers to him as "older brother." Shin-ae (Han Chae-young) finds out about their relationship and exposes the two after she finds a love letter Eun-suh wrote to Joon-suh. The two decide to stay together, but are soon forced apart again because their parents are against the union, and Yumi hurts herself and blackmails Joon-suh with suicide to hold on to him.
As a fight between Joon-suh and Tae-seok erupts over their love for Eun-suh, she discovers she has leukemia (the same fatal condition that killed her biological father). She doesn't tell anyone except Tae-seok, who offers to pay for her treatment. When her health deteriorates, the others begin finding out the extent of her condition. Eun-suh soon falls into a coma. Joon-suh finds out about Eun-suh's health and reacts with shock and fear. Tae-seok forces Joon-suh to try to wake up Eun-suh. Luckily, she does wake up, but is too weak to follow the treatment. When it is clear that there is no hope, Joon-suh takes her home so she can spend her last days with him. At this point, Yumi finally lets go of Joon-suh. Joon-suh proposes to Eun-suh and they get married. Eun-suh dies as Joon-suh carries her around the beach where they spent her birthday as teenagers.
Before Eun-suh dies, she tells Joon-suh to move on and continue living. However, Joon-suh, dazed and grief-stricken by the death of his love, is struck by a truck in the same place as Eun-suh's accident during her teenage years. Whether he lives or dies is unknown.


Autumn In My Heart

Genre
Melodrama, Romance

Written by
Oh Soo-yeon

Directed by
Yoon Seok-ho

No. Of Episode
16 Episodes

Main Characters
Song Seung-heon as Yoon Joon-suh
Choi Woo-hyuk as young Joon Suh
Song Hye-kyo as Yoon/Choi Eun-suh
Moon Geun-young as young Eun-suh
Won Bin as Han Tae-seok

Suppoting Characters
Han Chae-young as Choi/Yoon Shin-ae
Lee Ae-jung as young Shin-ae
Han Na-na as Shin Yoo-mi
Jung Dong-hwan as Professor Yoon (Joon-suh's father)
Sunwoo Eun-sook as Lee Kyung-ha (Joon-suh's mother)
Kim Hae-sook as Kim Soon-im (Eun-suh's mother)
Kim Na-woon as Housekeeping supervisor Kim
Kim Hyung-jong as Ji-han
Seo Yoon-jae as Kang-hee


Tonton Full Episod
(16 Episod)







Tonton Drama Korea Descendants of the Sun Full Episod

Thursday, December 08, 2016
Assalamualaikum wbt

Tonton Drama Korea Descendants of the Sun Full Episod  |  Perghh kali ni tersangkut pulak dengan drama korea.. Tersangkut pun sebab ada pelakon Song Hye-Kyo yang pernah membintangi drama Autumn In My Heart... Kalau tak memang tak layan punye cite ni.. haha.. Apa-apa pown moh kita baca sinopsisnye dulu sebelum nonton ye...

descendants of the sun lea azleeya


SINOPSIS
DESCENDANTS OF THE SUN

Shi-Jin (Song Joong-Ki) is the captain of the special forces. He catches a motocycle thief with Sergeant Major Dae-Young (Jin Goo). The thief is injured during his capture and is sent to the hospital. Dae-Young realises his cellphone was stolen by the thief and goes to the hospital to retrieve his cellphone.

In the emergency room, Shi-Jin meets Dr. Mo-Yeon (Song Hye-Kyo) for the firstime. He falls in love with her immediately. Mo-Yeon mistakenly assumes Shi-Jin is part of thief's criminal gang. He proves to her that he is a soldier with the help of army doctor Myeong-Joo (Kim Ji-Won).

Shi-Jin and Mo-Yeon begin to date, but due to their jobs their dates don't go well. Shin-Jin takes an order to lead his soldiers on a peacekeeping mission to the country of Uruk. Meanwhile, Mo-Yeon becomes upset that she fails to become a professor due to a colleague's privileged background. When Shi-Jin and Mo-Yeon meet again, they talk abour their views on life and realise how different they are. Shi-Jin, as a soldier, kills to protect lives and Mo-Yeon, as a doctor, tries to save all lives. They say their goodbyes.

Eight months later, Mo-Yeon rebuffs t he sexual advances of hospital chairman Suk-Won (Tae In-Ho) and as retribution is assigned to lead a medical team in Uruk. There, Shi-Jin and Mo-Yeon meet again.



drama korea

Name
Descendants of the sun

Original Name
태양의 후예

Director
Lee Eung-Bok

Cast
Song Joong-Ki, Song Hey-Kyo, Jin Goo, Kim Ji-Won

Release Year
2016

Runtime
Wednesday & Thursday, 10.00 pm

Country
Korean

Genre
Romance

drama korea descendants of the sun


Tonton Full Episod
>>> DESCENDANTS OF THE SUN <<<


Train To Busan Filem Seram Sedih

Monday, September 19, 2016
Assalamualaikum wbt..


Train To Busan Filem Seram Sedih  |  Korang dah tengok filem ni?? Aku baru jerk tengok minggu lepas kalau tak silap.. Hehe.. Biasala aku ni selalu terlepas train.. Orang dah sampai kemana-mana.. aku baru terkedek-kedek nak tengok... Ahakz.. Nak buat camne, tiada masa untuk bersenang-senang sambil menonton.. Aku dapat tengok haritu pown sebab, Si kecik tu dok layan sekali cite ni.. Kalau tak memang tak dapekkk leee aku nak menonton.. Entah camne dia ralit pulak tengok cite Train To Busan ni.. Huhuhu.. Mungkin dia tengok banyak orang berwajah pelik-pelik lam tu kowt... Maksud aku antu-antu yang ada dalam filem tu laa.. Huhu..


Okeh-okeh, aku nak buat review sikit pasai filem ni.. Cewahhh.. Pada mulanya aku dengar kengkawan dok bercerita sal cite ni mereka cakap cite ni cite sedih.. hoh Aku dengan rasa peliknya terfikir, takanla cite antu leh pulak sedih.. Mengarut aje... Lepas aku tengok ramai blogger dok buat review pasal filem ni, ehh datang pulak keinginan nak tengok filem ni jugak.. Nak nak lagik dekat rumah en somi pown dok layan cite ni kat HP dia.. Haisss tak leh jadik ni.. Terus aje mintak kat en somi nak tonton jugak.. Huhu..


Sebelum tengok tu, usha dulu hero dia.. Hehe.. Aku bukan kenal sangat pelakon-pelakon korea ni.. Aku bukan peminat tegar cerita korea.. Dulu-dulu time sekolah and time ngah membujang dulu penah la jugak layan korea.. Full House.. Entah ape lagik. Ada la 2, 3 agik filem yang aku layan.. Firstime tengok hero korea filem Train To Busan ni, tak dela hensem mane.. Tapi dah lama-lama tengok ok pulak.. Huhu.. 

Starting cerita, aku rasa cite ni biasa je.. Siap kutuk-kutuk agik.. Sebab en somi cakap cite ni best.. Sedih.. Ape kebendenyeee cerita seram tetiba sedih pulak.. Hadoiii... Pastu en. somi sound tepet dekat aku, dia cakap cubala tengok dulu.. Baru tengok dah kritik.. Haha.. Ko nampakkk!! Dah kene aku.. kiki.. Aku pown teryuskan tontonan dengan kusyuknye... Lastnye aku sendiri dah syiokk sangat tengok filem ni.. Makin lama makin excited...


Setiap kali mangsa nak bertukar menjadi zombie, rasa gerun pulak aku tengok.. Anak aku tak berkutik dia tengok.. hehe.. Pada mulanya aku agak menyampah dengan perangai hero tu yang pentingkan diri sendiri... Siap aku marah-marah lagik perangai tak semenggah dia tu.. huh... Aku teruja sangat tengok abang sado dalam filem ni.... Tak ingat pulak aku pada nama watak dia dalam filem ni.. Tak menghafal la pulak aku.. Yang ada isteri ngah mengandung tu.. Korang mesti taukan nama dia.. hehe... 

Abang Sado yang gagah berani bersama isterinya..

Pada mulanya aku ingat abang sado ni la watak yang pentingkan diri memandangkan dia nampak cam bengis dan sombong.. Rupanya dialah hero yang hebat dalam filem ni.. Banyak membantu dan melindungi semua.. Sanggup berkorban untuk menyelamatkan rakan-rakan dia yang ada dalam Train tersebut.. Sedih betul masa tu... Aku rasa nak menangis tapi aku tahan sebab takut kene bahan dengan en somi.. hiks.. Kuang ajo betol cite ni sebab buat aku sedih.. Haha..


Arghhhhh!! Aku tak boleh tengok orang tu ni.. Kejam gile.. Pentingkan diri... Isk.. Tak boleh la aku.. Dia ni jahat sangat dalam filem ni.. Dia hanya pentingkan diri sendiri... Gunakan orang lain untuk keselamatan diri dia.. Janji dia selamat.. Lastnya jadi jugak ko zombie.. Padan muka.. Huh.. Dah jadi zombie pown jahat tak hilang agik tu.. Haha.. Pergi pulak dia gigitnye tangan hero... Dah pulak hero jadi zombie...


Last sekali la part paling sedih... Hero dah kene gigit dengan zombie paling jahat a.k.a selfish tu.. Bermakna hero pown akan menjadi zombie jugak... Part dia nak pergi dari anak dia dan terjun dari Train tu la yang sedih... Anak dia meraung panggil dia.. Allahuakbar.. Sedih betul time ni.. Dah la anak dia hanya ada dia aje sebagai pelindung dalam hidup dia.. Mak pown tataw kemana terus sepi sekuntum mawar merah.. Ni pulak ayah dah jadi zombie dan mati... Huhu.. Yang selamat hanyalah Anak hero dan Isteri abang sado.. Tu pown nyaris-nyaris nak kene tembak dengan tentera dekat Busan tu.. Kalau tak sia-sia jerk dorang selamatkan diri...

Haisss tragik betul la cite ni... Korang tengok sendiri la baru dapat rasa apa yang aku rasa.. Hehe..