Top Social

Image Slider

Showing posts with label food. Show all posts
Showing posts with label food. Show all posts

Sambut Birthday Encik Suami Dengan Domino's Pizza Sempena Kempen It's All About You

Monday, November 05, 2018
Sambut Birthday Encik Suami Dengan Domino's Pizza Sempena Kempen It's All About You  |  Semalam 3 November 2018 birthday encik suami.. Nak keluar makan, rasa amat malas nak bersiap-siap.. Kebiasaannya memang kami akan celebrate di luar.. Tapi kali ni kemalasan telah melanda, jadi kami decide untuk makan-makan dekat rumah sahaja.. Kebetulan pulak tekak ni nak makan pizza.. So, kami decide untuk order Domino's Pizza sahaja secara online dan encik suami pick up di restoran mereka..


Kalau korang nak tahu, Domino's Pizza ni merupakan makanan feberet aku.. Tak sah kalau dalam sebulan tu aku tak pekene Domino's Pizza.. Mesti nak kena makan jugak.. Paling teruk pun 2 bulan sekali.. Tapi rasanya tetiap bulan pun aku akan pekena pizza di Domino's ni.. Haha!!

Biasanya aku akan terus walk in aje.. Tapi kali ni, encik suami malas nak menunggu lama, jadi, order secara online dan terus pick up aje kat sana.. Tak perlu lagi nak beratur untuk order.. Lagi pun kalau order secara online ni, kita boleh pilih time nak pick up pukul berapa.. Jadi, mudah la nak atur masa kalau korang terlalu sibuk..


Sekarang ni, Domino's sedang melancarkan kempen It's All About You dimana melalui kempen ini pihak Domino's ingin berkongsi rasa gembira dan menghargai pelanggan setia mereka yang selama ini menyokong Domino's dari dulu hingga kini.. Korang jangan tak tahu ye, Domino's sudah bertapak di Malaysia selama 17 tahun bermula tahun 1997 hinggalah sekarang... Domino's di USJ Taipan, Subang Jaya merupakan cawangan pertama mereka pada tahun 1997 dan sehingga kini telah tertubuhnya 223 cawangan kesemuanya malah dijangka akan bertambah sehingga 240 cawangan menjelang akhir tahun ini.. Wahhh syabas Domino's.. Satu pencapaian yang sangat membanggakan..

Aku berharap agar Domino's terus berkembang maju supaya aku dapat merasai kenikmatan pizzanya secara berterusan.. Haha!! Sedap wehh!! Satu lagi aku suka, bila aku pergi walk in, pekerjanya sangatlah mesra dan kita yang nak mengoder ni pun rasa seronok jerk.. Selalunya aku akan menjadi pelangga Domino's, Taman Tas kerana berhampiran dengan rumah dan tempat kerja aku.. Hiks..


Inilah hasil tangkapan aku kali ni sempena besday encik suami.. Habis ke?? Haha.. Apa yang bestnye Domino's ni, mereka selalu akan mengadakan promosi.. Jadi, time promosi tu memang aku akan order macam-macam.. Ikut nafsu sangat kau!! Nak lagi jimat sejimat jimatnya, uols bolehlah beli Express Card.. Untung kau!! Pemegang kad ini, korang akan dapat menikmati promosi BELI 1 PERCUMA 1 untuk sepanjang tahun.. Kenyang ko setahun... Haha!! Oklah, jom tengok muka-muka happy kami menikmati Domino's Pizza super sedap ni..

Sambal Veggie with Cheddar Cheese Tarik

Extravaganzza with Classic Hand Tossed

Smoky Beef & Chick with Classic Hand Tossed

Chicken Wings Hot & Spicy
Untuk Sambal Veggie tu bersaiz Regular.. Keraknya aku pilih Mozarella Cheese Tarik.. Uihh kemain banyak lagik cheese dalam kerak dia wehh.. Untuk Extravaganzza dan Smoky Beef tu aku pilih yang saiz small aje.. Kalau pilih regular jawabnya tak habisla.. Makan 3 orang jerk kot.. Nampak jerk 3 orang sebenarnya, yang betul-betul makan, aku dan encik suami jerk.. haha.. Chicken Wings Hot & Spicy tu ternyatalah aku salah order.. Huhu.. Aku nak order Chicken Wings BBQ.. Sekali terorder yang ni.. Haha.. Padan muka aku.. Main tekan aje tak tengok dulu apakah menunya.. hiks..

Best pizza, katanye..
Kemain lagik encik suami makan.. Kalah anak.. Hehe


Gambar aku mana? Hehe kan dah cakap aku malas nak bersiap.. Jadi, tak de la aku dalam gambar ini.. Kiki... Alah nama lagi sambut birthday encik suami kan.. hehe.. Apa-apa pun, thankz to Domino's kerana berjaya menghasilkan pizza yang lazat dan enak untuk santapan kami sekeluarga dengan harga yang super duper terbaik.. Kenyang setaman kami sekeluarga.. Semoga Domino's terus maju dan berjaya..

#DominosMy
#ItsAllAboutYou

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-



Ancasa Royale Pekan, Pahang Ceriakan Anak-Anak Yang Kurang Bernasib Baik

Tuesday, May 29, 2018
Ancasa Royale Pekan, Pahang Ceriakan Anak-Anak Yang Kurang Bernasib Baik  |  Alhamdulillah, pada 19 Mei 2018 yang lalu aku dijemput sekali lagi oleh Ancasa Royale Pekan, Pahang untuk menghadiri Majlis Berbuka Puasa bersama kanak-kanak yang kurang bernasib baik dari Sekolah Kebangsaan Sri Maulana, Pekan. Majlis ini telah diadakan di Saffron Brasserie Ancasa Royale Pekan, Pahang dalam suasana yang cukup meriah dan serta penuh dengan keinsafan.


Majlis ini diadakan bertujuan untuk mengeratkan ukhwah yang sedia terjalin di antara pelanggan setia Ancasa Royale Pekan serta penduduk setempat daerah Pekan, Pahang. Disamping itu, ianya juga salah satu cara untuk mendekati golongan yang kurang berkemampuan di sekitar kawasan tersebut. Warga kerja Ancasa Royale Pekan, Pahang berganding bahu memasak bubur lambuk untuk diagihkan kepada 500 orang penduduk sekitar daerah Pekan serta pelanggan setia yang sentiasa menyokong Ancasa Royale Pekan sejak dari penubuhan sehingga ke hari ini.

Dalam majlis tersebut, Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Pengurusan Aset Uda, YBhg. Datuk Tajuddin Mohamed dan diiringi oleh Naib Presiden Kanan, Bahagian Hospitaliti iaitu Encik Shah Azam Khan serta Pengurusan Kanan Ancasa Hotels telah menyampaikan sumbangan berupa duit dan baju raya kepada 50 orang anak-anak yatim. Pada masa yang sama juga, sumbangan berupa barangan keperluan untuk anak-anak yatim turut diagihkan hasil sumbangan daripada ADABI untuk kegunaan anak-anak yatim sepanjang bulan puasa.

Anak-Anak dari Sekolah Kebangsaan Sri Maulana, Pekan menerima sumbangan daripada Ancasa Royale Pekan, Pahang
- foto credit : Blog Seorang Syed-

Menurut Encik Shah Azam, "Konsep memberi atau bersedekah patut diterapkan secara konsisten bukan sahaja pada bulan Ramadhan bahkan pada bulan-bulan lain juga kerana amalan bersedekah ini dapat meningkatkan nilai-nilai murni peribadi kita di samping mengeratkan lagi kemesraan di kalangan masyarakat tanpa mengira taraf dan darjat," ujar beliau.


Usai sahaja azam Maghrib, tetamu yang hadir berbuka puasa dengan pelbagai hidangan yang enak berkonsepkan 'Kampong Boy' yang pastinya akan menggamit nostalgia zaman kanak-kanak sewaktu di kampung halaman serta keenakan berbuka puasa dengan masakan bonda. Apa menu yang ada? Jom kita lihat..

Antara lauk pauk yang ada

Lauk pauk.. Semua sedap-sedap belaka

Bergedil , Tauhu Sumbat

Kerabu, Ikan Masin

Keropok

Kambing Bakar

Satay Ayan & Daging

Murtabak, Roti Canai & Mee Goreng

Beraneka Mee

Churos & Jemput-Jemput

Buah-Buahan

Desert

Bubur Lambuk

ABC

Antara Air yang dihidangkan
Banyak lagi sebenarnya menu yang ada di Ancasa Royale Pekan, Pahang.. Lebih 120 jenis juadah dihidangkan.. Tak terambil semua gambar.. Cukuplah yang ada ini untuk tatapan korang.. Itu pun rasanya dah cukup untuk buat korang terliur.. Hahaha.. Alhamdulillah kali ni aku puas hati makan di Ancasa Royale kerana selera aku cukup baik tahun ini.. Banyak menu yang aku cuba walaupun tak kesemuanya.. Kalau aku rasa semua menu, rasanya tak bangun aku kekenyangan.. hehe..

Juadah yang paling aku nanti-nantikan adalah Kambing Bakar.. Tak boleh tidak sebab aku memang penggemar Kambing Bakar.. Kiranya Ancasa Royale Pekan ni memang menepati citarasa aku.. Lagi satu menu yang menarik perhatian aku adalah Churos... Serius, aku tak pernah makan sebelum ni.. Hanya dengar cerita orang aje.. Bila berkesempatan untuk merasa, ternyatalah makanan itu sedap dimakan bersama coklat... Paling terkilan aku tak dapat rasa Shell Out sebabnya aku malas nak bersusah payah kopak kulit ketam, udang dan sebagainya.. Jadi, aku tahankan hati.. Haha..

Antara rakan blogger yang hadir

Bergambar kenangan bersama Cik Aliah
Kali ni ramai juga rakan blogger yang hadir berbanding tahun sebelumnya.. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya meriah sikit majlis kan.. Syukur juga sebab dapat bertemu dengan orang yang bertanggungjawab menjemput rakan media ke majlis tersebut, Cik Aliah.. Ramah orangnya tau.. Seronok berborak dengan beliau seolah-olah dah lama kenal.. Sangat friendly..


Okeylah, kepada korang yang ingin merasai sendiri masakan persis air tangan ibu, korang boleh dapatkan baucer Ramadhan Buffet Hotel Ancasa Royale pada harga RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak.

Untuk sebarang tempahan dan maklumat lanjut, sila hubungi :-

No. Telefon
09-424 6600

atau layari

Website



Fryerzone Western Food | Tempat Makan Best Dan Sedap Di Kuantan

Monday, May 07, 2018
Fryerzone Western Food | Tempat Makan Best Dan Sedap Di Kuantan |  Jumaat lepas terasa nak makan western food.. Alkesahnya dah janji dengan encik suami sebenarnya nak belanja dia makan western food sebab dia tolong aku selesaikan kerja sikit.. Cuma tak tahu bila nak keluar makan sebab encik suami bekerja shif.. Jumaat baru ni, kebetulan dia kerja pagi (12.00 am), jadi sempatlah keluar makan.. Lagi pun dah lama benar rasanya tak pekena western food.. Kami decide nak makan di Fryerzone Western Food di Indera sempurna.. Rasanya last makan masa Qhaliff kecil lagi... Boleh baca SINI..


Malam tu kami keluar dari rumah selepas maghrib dan kami hanya bertawakal berharap agar kedai buka.. Alhamdulillah, sampai saja kawasan kedai, dah nampak lampu terang benderang.. Kereta pun banyak parking disekitar kawasan tersebut.. Masing-masing dah senyum sampai telinga.. Haha!! Yelah, selalunya kami pergi time dorang tutup kedai.. Memang frust gile.. Seperti biasa, kedai ni memang selalu ramai pelanggan.. Nasib baik ada meja kosong.. Kalau tak terpaksalah menunggu..


Dah pilih meja, kami terus dilayan oleh pelayan kedai.. Servis memang terbaik.. Cepat!! Dek kerana kami mengejar masa sebab encik suami nak kerja pula malam tu, kami order yang mudah-mudah sahaja.. Dapat saja Menu List, aku dah blur sebab tak tahu nak order apa.. Agak complicated sikit nak tengok list menu sebab tulisannya agak hipster.. Hehe.. Aku terpaksa baca satu persatu.. Tengok aku dah terkebil-kebil baca menu list macam siput, last sekali, encik suami suggest supaya ambil promo set sahaja... Aku setuju aje sebab malas nak buntangkan mata aku baca menu list satu persatu.. Haha.. Almaklumlah, aku tak berapa nak hipster kan.. Kehkehkeh!!

Kali ni kami order Set Promo - Chicken Grill with Mashed Potato, Chicken Chop with Mashed Potato, Meatball dan Mushroom Soup.. Lepas buat order, pelayan akan bacakan sekali lagi apa yang kita order bagi memastikan order tak salah ditulis.. Hehe bagus betul servis dorang kan.. Tibalah sesi menunggu order sampai ke meja.. Sambil menunggu kita selfie dulu.. Hiks..

Time ni air dah sampai.. Pantas gile! Si budak Qhaliff dapat air Ribena baru dok diam.. Buah Laici tu, dia rembat yang Abi dia punye.. 

Si budak baby ni pun tak sabar nak makan.. Eh! Dah boleh makan ke? Hehe aku suapkan dia Mashed Potato jerk.. Selera dia makan.. Bukan selalu dapat makan sedap ye.. Hah!!

Sementara menunggu makanan sampai, air terlebih dahulu sampai ke meja.. Perut agak lapar malam tu sebab  dari petang dok spend perut untuk diisi dengan western food.. Tak sabar sebenarnya tunggu makanan sampai... Walaupun tak mengambil masa yang lama untuk makanan sampai ke meja, dek kerana perut lapar, terasa lama la pulak.. Haha.. 

Nampak tak si budak baby tak sabar nak makan roti tu.. Eh! Tapi nampak mata dia dok usha ayam.. Haha!!

Promo Set - Chicken Grill with Mashed Potato

Menu pilihan aku Chicken Grill with Mashed Potato.. Oh ya, set promo ni didatangkan sekali dengan air buah ye.. Jadi, kita boleh pilih air buah yang kita suka.. Tapi nak pilih tu agak-agak la ye.. Pilih la air buah yang ada dijual sahaja.. Kalau korang dok mintak air buah blueberry ke strawberry ke, memang tak de la.. Air buah pilihan aku adalah Carrot Susu.. Untuk set promo yang aku pilih ni harganya RM10.80 sahaja.. Memang harga berpatutan dan rasanya pun sedap..

Si budak baby tak sabar nak makan roti.. Jadi, kita bagi dulu dia rasa roti.. Dak telan air liur dak tecik ni.. Hehe

Macam biasa, rasanya masih menten sedap tapi set promo ni black pepper sos dia sikit.. Tapi alhamdulillah, ngam jerk sos dengan ayam grill tu.. Biasalah, nama lagi set promo kan.. Takan la nak serba serbi lebih.. Berpadanan lah dengan harganya, ye dak? Apa yang encik suami order? Jom tengok..

Promo Set - Chicken Chop with Mashed Potato

Ini pula pilihan encik suami.. Chicken Chop with Mashed Potato berharga RM9.00.. Encik suami pilih air laici aje.. Biasanya dialah yang susah nak decide minum air apa.. Mungkin malam tu malas nak peningkan kepala, terus aje order air laici.. Jarang-jarang dia order air laici ni.. Untuk Qhaliff aku order air ribena supaya dia tak kacau air aku.. Haha!! Kalau tak order air asing, jawabnya memang air aku la jadi mangsa.. 


Wahh dah licin encik suami makan... Tak cukup sos katanya.. Biasalah dia, kalau makan tak kiralah western food ke atau makanan yang berkuah, memang nak kena sos atau kuah lebih.. Si budak Qhaliff tak nak makan ayam malam tu.. Dia nak makan meatball.. 

Meatball
Meatball ni sedap tau.. Harganya RM 8.00, ada 8 ketol semuanya.. Nama saja order untuk Qhaliff tapi kami jugak yang habiskannya.. Qhaliff makan 2 ketol saje.. Dah kenyang makan Chicken Grill dan Meatball, aku pekena pulak Mushroom Soup.. 

Mushroom Soup

Aku memang penggemar Mushroom Soup.. Kalau pergi makan mana-mana yang ada menyediakan menu Mushroom soup mesti aku wajib rasa.. Sebelum ni dah pernah makan Mushroom Soup di Fryerzone ni, memang kena dengan selera.. Jadi, kali ni aku masih lagi nak cuba Mushroom Soupnya.. Alhamdulillah, rasanya masih sama..  Yela, kengkadang kalau pergi kali pertama sedap, pergi kali kedua, dah kelaut rasanya.. Nasib baik di Fryerzone ni tak macam tu.. Hehe


Dah kenyang perut kita selfie sekali lagi dengan si budak baby ni.. Hehe.. Kemain lagik dia ye makan roti dan mashed potato kali ni.. Dah siap isi perut yang kosong, kami bergegas balik sebab risau encik suami lewat pergi kerja.. Sampai rumah dah jam 11 malam.. Terus encik suami bersiap nak pergi kerja.. Lain kali kena plan hari cuti.. Kalau hari kerja, memang kelam kabut jadinya.. Makan pun  tak tenang..

Jom Pekena Western Food Di Fryerzone, Kuantan

Oklah, kalau korang sedang mencari tempat makan best dan sedap di Kuantan, bolehlah ke Fryerzone Western Food sebab makanannya banyak pilihan, murah dan sedap.. Lokasinya di Indera Sempurna.. Mudah saja kalau nak cari.. Kalau rasa tak jumpa, boleh guna waze.. Hehe.. Aku bagi detail kedai ye.. Nanti senang korang nak terjah..

Oh ya, puasa dah dekat ni.. Nanti bolehlah berbuka di Fryerzone Western Food ni.. Kalau mengikut tahun sebelumnya, mereka ada menyediakan pakej berbuka.. Tak mahal.. Murah-murah aje.. Makanan pun sedap-sedap.. Jadi, masukkan Fryerzone Western Food, Kuantan dalam list lokasi berbuka puasa korang nanti ye.. 




Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook



Buffet Ramadhan 2018 Di AnCasa Royale, Pekan Bertemakan 'Kampong Boy'

Saturday, April 21, 2018
Buffet Ramadhan 2018 Di Ancasa Royale, Pekan Bertemakan 'Kampong Boy'  |  Pejam celik pejam celik, sekali lagi umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan.. Bila tu? Bulan depan je deknon oiii.. Tak lama dah!! Korang dah ganti ke puasa? Yang mana belum ganti tu, cepat-cepatlah ye ganti.. Nanti tak sempat ganti, susah pulak.. Apa yang bestnya bila dah dekat-dekat nak puasa ni, ramai kawan-kawan dok bercerita tentang buffet ramadhan.. Tengok gambar dorang post, amboiii sedap-sedap belaka.. Aku pun tak nak kalah hokeh!! Jadi, aku pun nak jugak bercerita tentang buffet ramadhan 2018 di AnCasa Royale, Pekan yang bertemakan 'Kampong Boy'...


10 April yang lalu, aku berkesempatan untuk menikmati hidangan istimewa sempena Ramadhan nanti di AnCasa Royale, Pekan.. Sudah menjadi kelaziman setiap tahun apabila menjelangnya bulan Ramadhan, banyak hotel yang akan memperkenalkan menu Ramadhan masing-masing... Begitu juga dengan AnCasa Royale, Pekan, Pahang dimana pada tahun ini mereka tidak melepaskan peluang untuk memperkenalkan menu-menu istimewa yang akan disajikan sepanjang bulan Ramadhan yang akan tiba tidak lama lagi.. 

Jika tahun lepas bertemakan 'Selera Desa', pada tahun ini pula AnCasa Royale, Pekan masih mengekalkan konsep masakan bercitarasa kampung dengan  memilih tema 'Kampung Boy' bertepatan dengan kempen 'Stay, Dine & Win' yang sedang berlangsung dan akan berakhir pada 14 Julai 2018 di mana tarikh akhir bagi perlawanan World Cup 2018. Bagi aku sendiri, jika ingin memilih buffet Ramadhan, aku lebih suka memilih buffet Ramadhan yang berkonsepkan selera kampung kerana ianya menepati citarasa aku yang agak kemelayuan ni.. Memang melayu pun kan.. Haha!!


Bertemakan 'Kampong Boy', merupakan gabungan idea chef-chef dari AnCasa Royale, Pekan yang berpengalaman dalam masakan tradisional Melayu khususnya masakan tradisional negeri Pahang yang bakal menampilkan kelainan dalam setiap resepi dan menu yang disajikan pada kali ini.. Yang bestnya, pada tahun ini AnCasa Royale akan menyajikan lebih dari 120 menu masakan melayu yang pasti akan membuatkan korang tersenyum disaat menikmati setiap hidangan yang ada nanti.. Menu apa yang ada?

AnCasa Royale, Pekan Memperkenalkan Lebih Dari 120 Sajian Masakan Tradisional Kampung Sempena Ramadhan 2018

120 menu sajian masakan melayu? Wahhh banyak tu.. Apalah agaknya yang akan disajikan tu ye.. Mesti ramai yang tertanya-tanya apakah menu yang akan dihidangkan oleh pihak AnCasa Royale, Pekan sepanjang bulan Ramadhan nanti kan? Ok, aku tak nak bagi korang kusut lama sangat, meh aku tunjukkan korang setiap menu yang akan disajikan nanti..

Kambing Golek, salah satu daya tarikan menu Ramadhan di AnCasa Royale

Kambing Golek Chef Pak Tam

'Seafood Kandar' ala AnCasa Royale

Ikan Patin Masak Tempoyak

My Feberet - Gulai Kawah!

Gulai Kawah Pahang

Daging Salai Masak Lemak

 Kailan Goreng Ikan Masin

 Sambal Tumis Ikan Bilis Terong Pipit

 Ayam Panggang Madu

Lala Masak Daun Selasih

Satay

Seperti biasa, ada satay ayam dan juga daging.. Sedap!!

 Ikan Masin, Telur Masin, Ayam Goreng, Tauhu Sumbat

Pelbagai jenis kerabu

Kerabu Kaki Ayam menjadi pilihan aku..

 Pelbagai Jenis Sambal

ShellOut jangan lupa untuk dicuba.. 

Selain itu, AnCasa Royale, Pekan turut menyajikan pelbagai aneka kuih muih tradisional dan turut menyediakan gerai-gerai yang menjual murtabak, roti canai, pisang goreng, cucur serta 'Churros'... Manisan pun banyak tau yang terdiri daripada ais kacang, aneka bubur serta puding yang pastinya mengubat rindu korang semua pada masakan bonda di kampung halaman..

Kuih Muih Tradisional

Puding Raja

Pelbagai jenis kek dan manisan


Dekorasi menarik di bahagian manisan

Coklat Strawberry

Ehh cookies pun ada laa..

Ais Kacang

Boleh campur macam-macam

 Gerai 'Churros'

 Firstime makan churros.. 
Sedap rupanya churros ni.. Lebih enak bila cicah dengan coklat.. 

 Kueh Teow pun ada tau.. 
Gerai Aneka Mee pun ada dibuka, cuma tak sempat nak snap gambar..

 Murtabak & Roti Canai


Buah-buahan tempatan pun ada.. Boleh cuci mulut.. hehe

Yang ni bagi peminat jeruk ye..

Antara barisan air yang disediakan untuk menghilangkan dahaga

Seperti tahun lepas, konsep gerai dan 'live cooking' masih dikekalkan supaya pelanggan mereka dapat merasai 'homely dining experience' semasa berbuka puasa di sini.. Sambil menikmati sajian masakan istimewa ala kampung, hasil air tangan chef yang berpengalaman ditambah pula dengan dekorasi ala kampung, pasti ianya dapat menggamit nostalgia di zaman kanak-kanak di kampung halaman serta keenakan berbuka dengan masakan bonda..


Sambil makan sambil dengar muzik, barulah best kan? Berbuka puasa di AnCasa Royale, korang tak kesunyian kerana korang akan dihiburkan dengan nyanyian yang akan didendangkan oleh artis jemputan AnCasa Royale.. Barulah tak bosan sangatkan.. Sambil makan sambil layan lagu, baru meriah suasana.. 

Di Buffet Ramadhan 'Kampong Boy' tempoh hari, aku berkesempatan bersua muka dengan beberapa orang blogger dari pahang.. Alhamdulillah, sebelum ni hanya bertegur sapa di media sosial sahaja tetapi bila ada majlis seperti ini, kami dapat berjumpa dan bersua muka.. Dapatlah kenal dengan lebih rapat kan.. Siapa yang aku jumpa? Ye mereka adalah Zaza Iman, Cik Renex, Ina Azlina, Ray, Iris Myra dan kak Ita.. Eceli Kak Ita memang aku kenal dan pernah jumpa dah sebelum ini.. 

Antara barisan Blogger Pahang

Iris Myra

Dari kiri - Ray, Zaza Iman, Lea Azleeya & Cik Renex
Belakang - Ina Azlina


Oklah, rasanya semuanya dah aku kongsikan disini... Overall, aku sangat suka dengan menu yang disediakan oleh AnCasa Royale.. Selain menepati citarasa aku yang ala-ala kampung ni, mereka juga memberikan servis dan layanan yang baik serta sangat friendly.. Bukan sahaja di tempat makan tetapi bermulanya di pintu masuk utama, aku telah disambut dengan penyambut tetamu dengan sapaan yang ramah beserta senyuman yang manis.. Sejuk hati aku memandang.. Cewahh!! Bukan itu sahaja ye, chef-chef yang ada juga turut turun padang bagi merai tetamu yang hadir..

Terima kasih diucapkan kepada pihak AnCasa Royale, Pekan, Pahang kerana sudi menjemput aku untuk merasai sendiri kemeriahan dan keenakan juadah berbuka puasa yang akan disajikan sepanjang bulan Ramadhan nanti.. Rasanya tak rugi spend duit untuk berbuka di AnCasa Royale, Pekan ni kerana hidangannya superb enak, pelbagai dan sangat berbaloi-baloi..


"Meh la kita nyinggoh berbuke di Hotel AnCasa Royale... Yek".... Bagi korang yang ada plan nak berbuka di hotel tahun ni, jangan lupa masukkan sekali Hotel AnCasa Royale, Pekan dalam list tempat berbuka puasa korang tu yek.. Rugi tau kalau tak berbuka di AnCasa Royale, Pekan ni sebabnya selain menu hidangannya lebih dari 120 jenis sajian masakan tradisional kampung, harganya juga sangat berbaloi-baloi.. 

Walaupun dengan keadaan ekonomi yang sedikit mencabar tambahan pula harga bahan-bahan mentah yang semakin meningkat, AnCasa Royale, Pekan masih lagi menawarkan harga yang murah iaitu RM58 sahaja  kepada pelanggan yang membeli baucer sebelum 12 Mei 2018. Manakala harga selepas itu adalah RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak..

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menikmati lebih dari 120 juadah berbuka puasa di AnCasa Royale Pekan, Pahang dengan HARGA ISTIMEWA tersebut.... Dapatkan baucer sekarang sebelum 12 Mei 2018... Nikmati hidangan berbuka puasa dengan harga yang berbaloi-baloi..  


Untuk maklumat lanjut atau membuat tempahan, sila layari :-

Website 

No. Telefon 
09 - 424 6600  (Saffron Brasserie)  
09 - 424 6700  (Faks)  

Alamat  
No. 2670, Jalan Pekan - Kuantan,  
26600 Pekan, Pahang Darul Makmur