Top Social

Image Slider

Showing posts with label food. Show all posts
Showing posts with label food. Show all posts

Murtabak Mengkasar | Murtabak Sedap Menjadi Pilihan Ramai Di Kuantan

Thursday, January 03, 2019
Murtabak Mengkasar | Murtabak Sedap Menjadi Pilihan Ramai Di Kuantan  |  Nampaknya projek jalan-jalan cari makan geng-geng blogger pantai timur pada hujung minggu yang lalu bukan terhenti setakat di Restoran Bummbu Nasi Singgey sahaja tetapi diteruskan pula dengan minum petang di gerai Murtabak Mengkasar Bukit Sekilau pula.. Dah agak lama jugak aku tak merasai keenakan Murtabak Mengkasar ni.. Tak dinafikan, Murtabak Mengkasar adalah murtabah sedap yang menjadi pilihan ramai orang di Kuantan ni malah mereka dari luar kuantan juga..

Murtabak Mengkasar | Murtabak Sedap Menjadi Pilihan Ramai Di Kuantan

Murtabak Mengkasar Bukit Sekilau

Murtabak Mengkasar di Jalan Bukit Sekilau ni sebenarnya sudah lama beroperasi iaitu lebih kurang 17 tahun lamanya.. Sememangnya murtabak mengkasar ini sangat terkenal di Pekan dan juga Kuantan malahan ia juga sudah menjadi satu jenama murtabak di Negeri Pahang.. Kalau korang nak tahu, Murtabak Mengkasar ini telah menjadi santapan kegemaran bagi kerabat Diraja Pahang dan ramuan istimewanya juga telah diturunkan oleh Tukang Masak Sultan Pahang.. Hurmm patutlah Murtabak Mengkasar ini sangat istimewa dan menjadi kegemaran orang ramai..


Kalau dari rumah aku ke gerai Murtabak Mengkasar Bukit Sekilau ni memakan masa selama 30 minit sahaja  sekiranya trafik berjalan lancar... Kalau jalan sesak, faham-faham saja la kan.. Hehe.. Ok, gerai ni sangat mudah dicari kerana dia bersebelahan dengan Kampus UiTM Bukit Sekilau.. Alah ape susah, sekarang ni kan ada aplikasi waze atau google map yang boleh tolong kite cari lokasinya.. Jadi tak perlu nak runsing bagai takut sesat atau tak jumpa.. Kat bawah ni aku upkan alamat untuk korang..


ALAMAT
Gerai Murtabak Mengkasar
Pusat Jaja UiTM,
Jalan Bukit Sekilau,
26060 Kuantan, Pahang

NO. TELEFON
012-963 0448

WAKTU OPERASI
3.00 Petang - 1.00 Pagi

PRODUK
Murtabak Mengkasar & Murtabak Frozen

LOCATION



Selalunya kalau sebut aje murtabak, mesti ingat bulan puasa atau pasar malam kan.. Kebiasaannya, time bulan puasa memang makanan ini sangat dicari dahulu sebagai pembuka selera berbuka puasa.. Di pasar-pasar malam juga ada dijual murtabak dengan pelbagai varisi tetapi sudah semestinya tak sama dengan Murtabak Mengkasar ni kerana ia mempunyai keunikannya yang tersendiri seperti rempahnya adalah homemade, bentuknya juga berbeza dari yang lain iaitu segiempat memanjang dan ia memiliki tiga lapisan berintikan daging atau ayam yang diadun bersama rempah ratus yang berkualiti.. Sebab itulah Murtabak Mengkasar ini menjadi pilihan ramai..


Menu Istimewa Di Murtabak Mengkasar Bukit Sekilau

Ok, Murtabak Mengkasar ni ada 5 jenis kesemua iaitu Mix Special, Daging Special, Ayam Special, Daging Biasa dan Ayam Biasa.. Harganya pula adalah dari RM8 hingga RM12 sahaja.. Memang murah setanding dengan saiznya yang agak besar.. Kalau dilihat akan ketebalan murtabaknya, aku yakin ramai yang beranggapan ia memuakkan.. Sebenarnya tidak kerana selepas satu suapan, korang akan menyuapnya lagi sehingga habis.. Hehe.. Memang sedap dan puas hati..


Oh ya, di gerai Murtabak Mengkasar juga terdapat menu sampingan seperti Roti Canai, Roti Telur, Roti Telur Bawang, Roti Planta, Roti Bawang dan juga Roti Boom.. Kot la ada yang datang tetapi tak nak makan murtabak kan, jadi bolehlah order menu sampingan yang ada..

Sebelum aku terlupa Murtabak Mengkasar ini cawangan utamanya adalah di Pekan, Pahang.. Jadi, bagi korang yang menghala ke Pekan, Pahang bolehlah singgah Murtabak Mengkasar di Pekan, Pahang untuk merasai keenakannya.. Rugi kalau pulang tanpa rasa terlebih dahulu Murtabak Mengkasar ni..

Menu Murtabak Mengkasar Pilihan Aku

Antara menu murtabak yang menjadi pilihan aku di gerai Murtabak Mengkasar ini adalah Murtabak Daging Biasa, Ayam Biasa, Daging Special dan Ayam Special.. Yang Mix punye aku tak sempat nak rasa sebab perut dah penuh.. Haha!! Jom aku belanja gambar..

Murtabak Ayam Biasa

Murtabak Daging Biasa

Murtabak Daging Special

Murtabak Ayam Special

Yang ni Mix Special punya..

Murtabak Mengkasar ni memang besar saiz dia.. Jadi, sekeping boleh makan dua orang.. Isinya juga sangatlah meriah weh!! Dengan bersalut telur lagi kalau yang special.. Memang terbaiklah rasa dia.. Kuahnya pula didatangkan dalam dua jenis iaitu kuah kari dan juga bawang jeruk pink tu (tak tahu orang panggil apa.. haha!!)


Bagi aku memang sangat berpuashati dengan murtabak di gerai Murtabak Mengkasar Bukit Sekilau ni.. Saiznya besar, harga berpatutan dan rasanya sedap... Layanan juga terbaik dari pekerja-pekerjanya.. Paling best, gerai ini dibuka pada setiap hari.. Jadi, sekarang ni kalau nak makan murtabak dah tak perlu nak tunggu bulan puasa atau tercari-cari di pasar malam dah.. Pergi aje terus kat Gerai Murtabak Mengkasar ni dan nikmati murtabaknya yang enak.. Seronok weh!!


Murtabak Mengkasar Frozen

Bila dah menjadi terkenal dikalangan masyarakat malah rakyat Malaysia, tak mustahil kalau murtabak pun disediakan dalam bentuk sejuk beku.. Begitulah juga dengan Murtabak Mengkasar ini, dimana korang dah boleh dapatkannya dalam bentuk frozen... Mudahlah untuk dibuat stok di rumah dan dimakan pada bila-bila masa sahaja..


Kata Tuan Hj. Din, pada awalnya, murtabak frozen ini dibuat secara kecil-kecilan sahaja sehinggalah ia mendapat sambutan yang luar biasa dan mula membuatnya secara besar-besaran dengan memasarkannya sehingga ke Jeddah.. Packagingnya juga dah menarik sekarang tidak seperti mula-mula dahulu.. Yelahkan, kalau dah dipasarkan ke luar negara, packagingnya juga haruslah menarik.. Barulah pelanggan yakin untuk membelinya.. Harga pun tak mahal mana, yang special cuma RM15 sahaja manakala yang biasa pula RM12...

Packaging yang menarik

Setiap produk yang dikeluarkan oleh pengurusan Murtabak Mengkasar, kualiti produk makanan yang dipasarkan sangat dititikberat dan dijaga dengan baik.. Sebab itu juga, ramai yang percaya dengan produk keluaran Murtabak Mengkasar Sdn. Bhd. ni..

Haa berita baik buat korang di luar sana yang berminat untuk menjadi ejen bagi menjual Murtabak Mengkasar Frozen, bolehlah buat permohonan sekarang kerana mereka sedang mencari ejen bagi seluruh Semenanjung Malaysia bagi meluaskan lagi perniagaan mereka..

Eh, aku pun ada bawa balik sekotak murtabak frozen ni tau.. Cuma belum ada masa nak masak lagi.. Mungkin hujung minggu ni kalau tak keluar kemana-mana.. Hehe..

Apa Kata Aku Tentang Murtabak Mengkasar


Bagi aku, rasa dan keenakan yang ada pada Murtabak Mengkasar ni sudah cukup bagi menarik orang ramai untuk singgah dan makan di gerai mereka.. Aku sendiri sangat teruja dengan rasanya.. Pada aku, ia memang sedap.. Bagi korang pula aku tak pasti sebabnya setiap orang selera masing-masingkan berbeza.. Jadi, untuk tau sedap ke tidak, korang kena datang sendiri dan rasa..


Saiznya memang puashati sampaikan sekeping kena makan dua orang baru boleh habis.. Isinya pun sangatlah banyak dan padat.. Paling penting murtabak ni tidak mendatangkan rasa muak ye.. Sekali makan, rasa nak lagi dan lagi.. Servis yang diberikan oleh pekerja-pekerjanya pun sangat bagus.. Memang tak perlu tunggu terlalu lama di meja.. Sekejap saja, murtabak dah sampai.. Hehe..

Sempat beramah mesra dengan owner Murtabak Mengkasar

Bagi mereka yang datang dari jauh tu, bolehlah beli yang frozen.. Nanti bolehlah menikmatinya kat rumah pulakkan.. Kalau ada yang nak buat stok kat rumah pun boleh.. Borong banyak-banyak simpan dalam peti ais.. Bila rasa nak makan, bolehlah terus masak.. Dah tak perlu nak mencari lagi..

Oklah, secara keseluruhannya aku berpuashati dan aku doakan semoga perniagaan Murtabak Mengkasar ini terus maju dan berjaya.. Nak bagi ratinglah.. Hehe.. Aku bagi 4.5/5 untuk keseluruhannya.. Lain kali aku pasti akan singgah lagi.. Insyaallah..


Untuk maklumat lanjut, boleh layari :-

Facebook

Instagram



Lauk Singgang Sedap Menu Istimewa Di Restoran Bummbu Nasi Singgey Kuantan

Tuesday, January 01, 2019
Lauk Singgang Sedap Menu Istimewa Di Restoran Bummbu Nasi Singgey Kuantan |  Hujung minggu baru-baru ini aku berkesempatan sekali lagi hang out dengan geng-geng Blogger Pantai Timur.. Last jumpe di Bukit Gambang Resort hari tu.. Bila dah berkumpul ramai-ramai ni, tidak sah kalau tak mencari tempat makan yang sedap.. Kebetulan dorang sampai time makan tengahari.. Jadi, kami decide untuk makan tengahari di restoran yang menghidangkan menu istimewa iaitu Lauk Singgang sedap.. Di mana? Dah tentulah di Restoran Bummbu Nasi Singgey, Kuantan. Best ke? Haa tak cuba tak tahu ye..!! Hehe..

Lauk Singgang Sedap Menu Istimewa Di Restoran Bummbu Nasi Singgey Kuantan
Bersama kengkawan lunch di Restoran Bummbu Nasi Singgey
Foto - Husniey Husain

Restoran Bummbu Nasi Singgey

Restoran Bummbu Nasi Singgey ini mula beroperasi pada 05 Ogos 2018 yang lalu yang menghidangkan menu istimewa iaitu Lauk Singgang.. Selalunya kalau sebut saje lauk singgang ni, ia sangat sinonim dengan negeri Terengganu dan Kelantan terutamanya Singgang Ikan Tongkol.. Di sini pula iaitu di Restoran Bummbu Nasi Singgey ini terkenal dengan Singgang Dagingnya yang sedap.. Jangan bimbang bagi peminat lauk Singgang Ikan Tongkol, ia juga ada dihidangkan di sini.. Aku juga salah seorang peminat lauk singgang ni tau.. Lagi mengancam kalau ada sambal belacan, memang terangkat weh!!

Lauk Singgang Sedap Menu Istimewa Di Restoran Bummbu Nasi Singgey Kuantan

Kalau dari rumah aku ke Restoran Bummbu Nasi Singgey ni memakan masa selama 15 sahaja untuk sampai.. Tidak lah jauh mana.. Tapi nak dijadikan cerita, pada hari kejadian aku yang paling lambat sampai.. Haha!! Nak buat macam mana, kene layan keranah anak yang pelbagai ragam ni dulu.. Itu yang lambat sikit tu.. hehe.. Nasib baik semua sporting.. Mula-mula tak tahu jugak lokasinya, siap guna waze.. Hehe.. Rupanya dekat ajooo.. Kat bawah ni aku sertakan alamatnya ye..


ALAMAT
Restoran Bummbu Nasi Singgey
A25, Jalan Kurnia Jaya 3,
Perkampungan Belukar Maju,
25150 Kuantan, Pahang

MASA OPERASI
Setiap Hari
9.00 Pagi - 6.00 Petang

LOCATION


Mesti korang tertanya-tanyakan apa maksud Bummbu itu? Ok, Bummbu sebenarnya bahasa jawa yang bermaksud perencah atau rempah. Disebabkan owner kedai ini berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang iaitu Kelantan, maka terciptalah nama Restoran Bummbu Nasi Singgey.. Kiranya gabungan jawa dan kelantan la ni.. Hehe..

Apa yang istimewanya di restoran ini, resepinya adalah turun temurun dari tok neneknya terutamanya Nasi Singgey dimana didatangkan dengan Singgang Daging atau Singgang Ikan.. Bila resepinya turun temurun, haruslah sedap kan.. Jadi, sebab itulah korang kena cuba sendiri keenakan singgang di sini.. 

Menu Istimewa Di Restoran Bummbu Nasi Singgey

Menu yang dihidangkan di restoran ini didatangkan dalam bentuk set.. Korang boleh pilih set menu mana yang korang ingin nikmati.. Ia hadir bersekali dengan sambal belacan dan ulam timun.. Jom kite tengok menu ape yang ada.. Harganya pun sangat berbaloi-baloi.. Kiranya kalau makan kat restoran ni memang tak kering lagi la poket korang tu.. Harga mampu milik bak kata orang.. Hehe.. Leh tengok menu penuh kat bawah ni..

Lauk Singgang Sedap Menu Istimewa Di Restoran Bummbu Nasi Singgey Kuantan

Menu Pilihan Aku

Kali ni aku memilih untuk menikmati Bummbu Set C - Kambing Bakar yang berharga RM11.00 sahaja.. Dalam set ni ada nasi putih, sambal belacan, ulam timun, singgang daging dan ofkos daging kambing Manakala air pula aku memilih Jagung Bummbu Blend.. Walaupun set nasinya dihadirkan sekali dengan air sirap atau teh o beng, tetapi tekak aku ni tetap jugak nak rasa Bummbu Blend.. 

Mula-mula risau juga kambingnya berbau hamis.. Aku kalau kambing berbau hamis memang tak boleh nak telan.. Satu lagi risau kotlah dagingnya liat, boleh patah gigi ni.. haha!! Alhamdulillah semuanya dalam keadaan yang baik dan serius sedap.. Rempahnya memang terasa dan kena dengan selera aku.. Meh belanja gambar sikit.. Hehe..


Bummbu Set C - Kambing Bakar

Lauk Singgang Sedap Menu Istimewa Di Restoran Bummbu Nasi Singgey Kuantan
Lauk Singgang

Jagung Bummbu Blend

Aku bukan datang seorang tetapi dengan encik suami dan anak-anak.. Jadi, menu pilihan suami aku pula Set D - Ikan Bakar yang berharga cuma RM8.00 sahaja bersekali dengan air sirap atau teh o beng mengikut pilihan masing-masing.. Ehh suami aku pun tak nak kalah, nak jugak rasa Bummbu Blend.. Aku dah ambil jagung jadi dia pilih Milo Bummbu Blend.. 

Bila dah order dua menu berbeza, haruslah bertukar-tukar rasa kan.. Kau rasa yang aku sikit, aku rasa yang kau sikit.. Baru adil kan.. Hehe.. Bila aku rasa Ikan Bakarnya, wahhh mengancam pulak sambal ikan bakar tu.. Sedap sehingga menjilat jari.. Encik suami pun cakap sedap.. Dia susah sikit nak puji masakan ni.. Yang ni memang dia cakap sedap.. Rasa dia memang padu beb!! Aku pun sama naik menghabiskan ikan tersebut... Haha!! Meh belanja gambar lagi.. Cite saje tanpa gambar tak guna kan.. Kite up gambar sekali.. Hiks..


Bummbu Set D - Ikan Bakar

Milo Bummbu Blend

Ehh korang jangan ingat ni aje menu yang ada kat Restoran Bummbu Nasi Singgey ni ye.. Banyak lagi.. Meh tengok yang member-member aku order pulak.. Western pun ada tau.. Sayang sekali aku tak sempat nak merasai menu yang lain sebabnya perut dah kenyang.. Jadi, layan gambar jerk la ye.. 

Daging Bakar
Foto - Husniey Hussain

Chicken Ball
Foto - Husniey Husain


Tuna Sandwich

Ayam Plate
Foto - Husniey Husain

Ayam Plate ni nampak sangat menyelerakan oii.. Aku tak sempat nak rasa ritu.. Jadi, harus ripit nanti ni untuk merasai kesedapannya bak kata kawan aku.. Hehe.. Aku pulak memang penggemar western food.. Jadi, harus cuba menu ni nanti.. Harga pun tak mahal mane cuma RM13.50 sahaja.. Selain ayam, korang boleh juga pilih sama ada nak daging atau kambing plate.. Harga sehingga RM17.50 sahaja... Murah gile kot! Bagi penggemar western food, korang wajib cuba Bummbu Plate ni tau.. 


Selain Jagung Bummbu Blend, korang juga boleh pilih 2 lagi jenis flavor sama ada Milo ataupun kopi.. Ikut selera tekak masing-masing ye.. Bagi aku Jagung Bummbu Blend memang sedap, lemak manis dan secukup rasa.. Harga tak mahal mana cuma RM4.50 untuk setiap satu.. Kalau ke Restoran Bummbu Nasi Singgey ni jangan lupa cuba ye Bummbu Blend ni.. Memang sedap..


Oh ya, sekarang ni mereka sedang membuat special offer dengan menyediakan minuman berharga cuma RM0.50 sahaja untuk air sirap ais dan juga teh o ais.. Kat mane nak dapat offer camni deknon oiii.. Kalau nak ikut memang tak berbaloi jual air dengan harga tersebut.. Tapi tidak di Restoran Bummbu Nasi Singgey ni yang bermurah hati mengadakan offer istimewa ni buat pelanggannya yang tercinta.. Cewahh.. Ayat aku kalau tak over tak sah kan.. Haha!!

Apa Kata Aku Tentang Restoran Bummbu Nasi Singgey


Ok firstly, melangkahnya aku masuk ke dalam restoran ni, aku dah terpaut dengan hiasan dalamannya yang menggunakan kerusi meja dari pallet kayu yang menjadi salah satu daya tarikan restoran ini.. Bukan itu sahaja, hiasan lukisan di dinding juga membuatkan ia kelihatan agak hipster dan tidak terlalu sarat.. Nice!!

Beramah mesra dengan owner restoran


Suasana restoran juga boleh dikatakan bersih dan selesa.. Masa aku datang makan tu, ramailah jugak pelanggan di restoran ni.. Ini membuatkan aku lebih excited untuk mencuba.. Bila pelanggan pun ramai, dah tentulah makanannya mempunyai daya tarikannya yang tersendiri kan.. Satu lagi mestilah sedap.. Betul tak? 


Tentang menunya pula, aku sangat puas hati dengan menu pilihan aku sendiri iaitu Kambing Bakar dan juga Ikan Bakar.. Kedua-duanya memberi kepuasan yang tersendiri.. Kedua-dua menu tak mengecewakan dan menepati citarasa aku sekeluarga.. Anak aku sendiri pun excited dengan Jagung Bummbu Blend.. Kemain lagik dia minum.. hehe..

Nak cari parking pun sangat senang kat sini sebabnya banyak kemudahan tempat letak kereta disediakan.. Kawasan ini juga kawasan tumpuan memandangkan terdapat kedai Eco RM2 di hadapan restoran ini.. Jadi, boleh dikatakan lokasinya juga stategik.. Setakat ini waktu operasinya adalah bermula seawal jam 9 pagi hingga 6 petang.. Aku harap akan datang waktu operasinya akan dilanjutkan sehingga ke belah malam pula.. Barulah aku menyinggah sokmo kat restoran ni belah malam.. Hehe.. 


Kepada yang inginkan kelainan dan ingin merasai masakan singgang yang sedap, bolehlah cuba hidangan di Restoran Bummbu Nasi Singgey ni.. Aku pasti korang akan berpuashati seperti mana aku berpuashati dengan makanannya.. Restoran ini juga membuat servis penghantaran makanan ke beberapa lokasi yang berhampiran.. Haaa, yang mane berdekatan dengan restoran ni, kalau malas nak keluar bolehlah order dari rumah sahaja.. Tak perlu lagi nak bersesak-sesak dijalan raya kan.. 

Rating : 🌟 🌟 🌟 🌟 / 5


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook

Instagram



Sambut Birthday Encik Suami Dengan Domino's Pizza Sempena Kempen It's All About You

Monday, November 05, 2018
Sambut Birthday Encik Suami Dengan Domino's Pizza Sempena Kempen It's All About You  |  Semalam 3 November 2018 birthday encik suami.. Nak keluar makan, rasa amat malas nak bersiap-siap.. Kebiasaannya memang kami akan celebrate di luar.. Tapi kali ni kemalasan telah melanda, jadi kami decide untuk makan-makan dekat rumah sahaja.. Kebetulan pulak tekak ni nak makan pizza.. So, kami decide untuk order Domino's Pizza sahaja secara online dan encik suami pick up di restoran mereka..


Kalau korang nak tahu, Domino's Pizza ni merupakan makanan feberet aku.. Tak sah kalau dalam sebulan tu aku tak pekene Domino's Pizza.. Mesti nak kena makan jugak.. Paling teruk pun 2 bulan sekali.. Tapi rasanya tetiap bulan pun aku akan pekena pizza di Domino's ni.. Haha!!

Biasanya aku akan terus walk in aje.. Tapi kali ni, encik suami malas nak menunggu lama, jadi, order secara online dan terus pick up aje kat sana.. Tak perlu lagi nak beratur untuk order.. Lagi pun kalau order secara online ni, kita boleh pilih time nak pick up pukul berapa.. Jadi, mudah la nak atur masa kalau korang terlalu sibuk..


Sekarang ni, Domino's sedang melancarkan kempen It's All About You dimana melalui kempen ini pihak Domino's ingin berkongsi rasa gembira dan menghargai pelanggan setia mereka yang selama ini menyokong Domino's dari dulu hingga kini.. Korang jangan tak tahu ye, Domino's sudah bertapak di Malaysia selama 17 tahun bermula tahun 1997 hinggalah sekarang... Domino's di USJ Taipan, Subang Jaya merupakan cawangan pertama mereka pada tahun 1997 dan sehingga kini telah tertubuhnya 223 cawangan kesemuanya malah dijangka akan bertambah sehingga 240 cawangan menjelang akhir tahun ini.. Wahhh syabas Domino's.. Satu pencapaian yang sangat membanggakan..

Aku berharap agar Domino's terus berkembang maju supaya aku dapat merasai kenikmatan pizzanya secara berterusan.. Haha!! Sedap wehh!! Satu lagi aku suka, bila aku pergi walk in, pekerjanya sangatlah mesra dan kita yang nak mengoder ni pun rasa seronok jerk.. Selalunya aku akan menjadi pelangga Domino's, Taman Tas kerana berhampiran dengan rumah dan tempat kerja aku.. Hiks..


Inilah hasil tangkapan aku kali ni sempena besday encik suami.. Habis ke?? Haha.. Apa yang bestnye Domino's ni, mereka selalu akan mengadakan promosi.. Jadi, time promosi tu memang aku akan order macam-macam.. Ikut nafsu sangat kau!! Nak lagi jimat sejimat jimatnya, uols bolehlah beli Express Card.. Untung kau!! Pemegang kad ini, korang akan dapat menikmati promosi BELI 1 PERCUMA 1 untuk sepanjang tahun.. Kenyang ko setahun... Haha!! Oklah, jom tengok muka-muka happy kami menikmati Domino's Pizza super sedap ni..

Sambal Veggie with Cheddar Cheese Tarik

Extravaganzza with Classic Hand Tossed

Smoky Beef & Chick with Classic Hand Tossed

Chicken Wings Hot & Spicy
Untuk Sambal Veggie tu bersaiz Regular.. Keraknya aku pilih Mozarella Cheese Tarik.. Uihh kemain banyak lagik cheese dalam kerak dia wehh.. Untuk Extravaganzza dan Smoky Beef tu aku pilih yang saiz small aje.. Kalau pilih regular jawabnya tak habisla.. Makan 3 orang jerk kot.. Nampak jerk 3 orang sebenarnya, yang betul-betul makan, aku dan encik suami jerk.. haha.. Chicken Wings Hot & Spicy tu ternyatalah aku salah order.. Huhu.. Aku nak order Chicken Wings BBQ.. Sekali terorder yang ni.. Haha.. Padan muka aku.. Main tekan aje tak tengok dulu apakah menunya.. hiks..

Best pizza, katanye..
Kemain lagik encik suami makan.. Kalah anak.. Hehe


Gambar aku mana? Hehe kan dah cakap aku malas nak bersiap.. Jadi, tak de la aku dalam gambar ini.. Kiki... Alah nama lagi sambut birthday encik suami kan.. hehe.. Apa-apa pun, thankz to Domino's kerana berjaya menghasilkan pizza yang lazat dan enak untuk santapan kami sekeluarga dengan harga yang super duper terbaik.. Kenyang setaman kami sekeluarga.. Semoga Domino's terus maju dan berjaya..

#DominosMy
#ItsAllAboutYou

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-



Ancasa Royale Pekan, Pahang Ceriakan Anak-Anak Yang Kurang Bernasib Baik

Tuesday, May 29, 2018
Ancasa Royale Pekan, Pahang Ceriakan Anak-Anak Yang Kurang Bernasib Baik  |  Alhamdulillah, pada 19 Mei 2018 yang lalu aku dijemput sekali lagi oleh Ancasa Royale Pekan, Pahang untuk menghadiri Majlis Berbuka Puasa bersama kanak-kanak yang kurang bernasib baik dari Sekolah Kebangsaan Sri Maulana, Pekan. Majlis ini telah diadakan di Saffron Brasserie Ancasa Royale Pekan, Pahang dalam suasana yang cukup meriah dan serta penuh dengan keinsafan.


Majlis ini diadakan bertujuan untuk mengeratkan ukhwah yang sedia terjalin di antara pelanggan setia Ancasa Royale Pekan serta penduduk setempat daerah Pekan, Pahang. Disamping itu, ianya juga salah satu cara untuk mendekati golongan yang kurang berkemampuan di sekitar kawasan tersebut. Warga kerja Ancasa Royale Pekan, Pahang berganding bahu memasak bubur lambuk untuk diagihkan kepada 500 orang penduduk sekitar daerah Pekan serta pelanggan setia yang sentiasa menyokong Ancasa Royale Pekan sejak dari penubuhan sehingga ke hari ini.

Dalam majlis tersebut, Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Pengurusan Aset Uda, YBhg. Datuk Tajuddin Mohamed dan diiringi oleh Naib Presiden Kanan, Bahagian Hospitaliti iaitu Encik Shah Azam Khan serta Pengurusan Kanan Ancasa Hotels telah menyampaikan sumbangan berupa duit dan baju raya kepada 50 orang anak-anak yatim. Pada masa yang sama juga, sumbangan berupa barangan keperluan untuk anak-anak yatim turut diagihkan hasil sumbangan daripada ADABI untuk kegunaan anak-anak yatim sepanjang bulan puasa.

Anak-Anak dari Sekolah Kebangsaan Sri Maulana, Pekan menerima sumbangan daripada Ancasa Royale Pekan, Pahang
- foto credit : Blog Seorang Syed-

Menurut Encik Shah Azam, "Konsep memberi atau bersedekah patut diterapkan secara konsisten bukan sahaja pada bulan Ramadhan bahkan pada bulan-bulan lain juga kerana amalan bersedekah ini dapat meningkatkan nilai-nilai murni peribadi kita di samping mengeratkan lagi kemesraan di kalangan masyarakat tanpa mengira taraf dan darjat," ujar beliau.


Usai sahaja azam Maghrib, tetamu yang hadir berbuka puasa dengan pelbagai hidangan yang enak berkonsepkan 'Kampong Boy' yang pastinya akan menggamit nostalgia zaman kanak-kanak sewaktu di kampung halaman serta keenakan berbuka puasa dengan masakan bonda. Apa menu yang ada? Jom kita lihat..

Antara lauk pauk yang ada

Lauk pauk.. Semua sedap-sedap belaka

Bergedil , Tauhu Sumbat

Kerabu, Ikan Masin

Keropok

Kambing Bakar

Satay Ayan & Daging

Murtabak, Roti Canai & Mee Goreng

Beraneka Mee

Churos & Jemput-Jemput

Buah-Buahan

Desert

Bubur Lambuk

ABC

Antara Air yang dihidangkan
Banyak lagi sebenarnya menu yang ada di Ancasa Royale Pekan, Pahang.. Lebih 120 jenis juadah dihidangkan.. Tak terambil semua gambar.. Cukuplah yang ada ini untuk tatapan korang.. Itu pun rasanya dah cukup untuk buat korang terliur.. Hahaha.. Alhamdulillah kali ni aku puas hati makan di Ancasa Royale kerana selera aku cukup baik tahun ini.. Banyak menu yang aku cuba walaupun tak kesemuanya.. Kalau aku rasa semua menu, rasanya tak bangun aku kekenyangan.. hehe..

Juadah yang paling aku nanti-nantikan adalah Kambing Bakar.. Tak boleh tidak sebab aku memang penggemar Kambing Bakar.. Kiranya Ancasa Royale Pekan ni memang menepati citarasa aku.. Lagi satu menu yang menarik perhatian aku adalah Churos... Serius, aku tak pernah makan sebelum ni.. Hanya dengar cerita orang aje.. Bila berkesempatan untuk merasa, ternyatalah makanan itu sedap dimakan bersama coklat... Paling terkilan aku tak dapat rasa Shell Out sebabnya aku malas nak bersusah payah kopak kulit ketam, udang dan sebagainya.. Jadi, aku tahankan hati.. Haha..

Antara rakan blogger yang hadir

Bergambar kenangan bersama Cik Aliah
Kali ni ramai juga rakan blogger yang hadir berbanding tahun sebelumnya.. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya meriah sikit majlis kan.. Syukur juga sebab dapat bertemu dengan orang yang bertanggungjawab menjemput rakan media ke majlis tersebut, Cik Aliah.. Ramah orangnya tau.. Seronok berborak dengan beliau seolah-olah dah lama kenal.. Sangat friendly..


Okeylah, kepada korang yang ingin merasai sendiri masakan persis air tangan ibu, korang boleh dapatkan baucer Ramadhan Buffet Hotel Ancasa Royale pada harga RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak.

Untuk sebarang tempahan dan maklumat lanjut, sila hubungi :-

No. Telefon
09-424 6600

atau layari

Website