Top Social

Image Slider

Showing posts with label fatrim. Show all posts
Showing posts with label fatrim. Show all posts

Review Novel | Teman Roh by Muhammad Fatrim

Friday, April 27, 2018
Review Novel | Teman Roh by Muhammad Fatrim  |  Hola!! Lama gile rasanya tinggal zaman kegemilangan review novel.. Sekarang semakin tak cukup masa nak membaca.. Bila dapat membaca, tak de masa pulak nak buat entry review novel.. Haduii.. Tapi kali ni aku gagahkan diri juga untuk review novel Teman Roh by Muhammad Fatrim ni.. Kalau tak, memang terperam aje dalam draf.. Huhu..

Teman Roh by Muhammad Fatrim
Teman Roh by Muhammad Fatrim

Eceli novel Teman Roh ni aku dah beli agak lama.. Novel ni aku peram sejak Mei 2017 lagi.. Gile lama!! Nak baca masa baru beli tu, aku tengah mengandung.. Rasa macam tak sesuai pulak nak baca novel macam ni.. Jadi, aku peram dulu sampai aku bersalin.. Dah bersalin, keberanian pula hilang entah kemana.. Rasa memang tak berani langsung nak baca novel seram.. Peram lagi!! Bila anak dah besar sikit ni, barulah keberanian tu datang kembali.. Alhamdulillah, aku dah habiskan novel Teman Roh ni beberapa minggu yang lepas.. 

Sinopsis Teman Roh
Tanggapan Pertama Teman Roh

Firstime baca tajuk novel ni, hati aku dah berkata-kata yang cerita ni seram dan kisah dia tentang roh jahat... Sebab tanggapan tu jugalah aku takut nak baca novel ni awal-awal dulu... Memang dah baca review kengkawan tetapi sekadar baca review dari mereka, memang tak boleh nak membayangkan kisah sebenar novel ni.. Bila baca sendiri barulah tahu jalan cerita yang bagaimana ingin disampaikan oleh penulis....

Secara jujurnya, apa yang aku bayangkan memang tak sama dengan jalan cerita novel ni.. Mungkin aku terlebih bayangan.. Haha!! Walaupun begitu, novel ni tetap ada kekuatan sendiri dan jalan ceritanya juga menarik meskipun, teman roh itu bukanlah teman roh yang sangat sangat sangat menakutkan.. Kehkehkeh!!

Cerita Sebenar Di Sebalik Teman Roh

Novel ini mengisahkan tentang seorang penyampai berita bernama Suraya yang diberi kelebihan olehNYA dimana dia boleh melihat roh.. Roh yang sentiasa menghantuinya dan sentiasa mengekorinya adalah roh seorang pelakon terkenal tanah air yang bernama Ryzal.. Ryzal datang kepadanya untuk meminta bantuan agar mencari badannya yang hilang.. Dia sendiri tidak pasti sama ada dia masih hidup atau telah mati.. 

Perghh kalau aku ditempat suraya, memang tak tenang hidup.. Sentiasa diekori dan diperhatikan oleh roh.. Haha!! Sejak dari itu, Suraya sering menerima nota dari figura rama-rama.. Misteri figura rama-rama ni agak dasyat sebab ianya sangat mengelirukan sampaikan aku sendiri tak dapat agak siapa figura rama-rama yang sebenarnya.. Dari satu pembunuhan ke satu pembunuhan berlaku.. Setiap satunya berkait rapat antara satu sama lain dan ianya berpunca dari sebuah kisah lama.. 

Apakah kisahnya? Nak tahu, kenalah baca sendiri kan.. Eh! tapi nak juga cerita sikit.. Kisahnya bermula dari sebuah kemalangan jalan raya yang melibatkan ayah Ryzal... Dari situlah, terbenihnya sebuah dendam yang memerlukan pembalasan.. Sehinggakan yang tak bersalah pun menjadi mangsa keadaan.. Diakhir cerita, figura rama-rama muncul dengan sendiri tanpa bukti yang boleh mensabitkan kesalahan keatasnya.. Huhuhu..

Konklusi Teman Roh

Untuk novel yang entah keberapa dari penulis Muhammad Fatrim ni aku bagi 4/5 bintang.. Aku suka jalan ceritanya.. Walaupun apa yang aku bayangkan tidak tergambar dalam novel ni.. Hehe.. Masa baca novel ni, aku masih boleh lagi relax tanpa ada rasa nak pengsan dek kerana ketakutan.. Jadi, bagi aku jalan ceritanya nice dan seram suam-suam gitu.. Ada rasa seram tetapi masih boleh dikawal oleh perasaan takut.. Ahak!!

Teman Roh pun baik gile dalam novel ni.. Siap boleh jatuh cinta lagik dengan manusia (suraya)... Comel gile cerita dia.. Haha!! Jangan suka sangat sebab cerita ni sangat banyak twisnya.. Silap hari bulan boleh mereng jika tak hayati betul-betul sebab kaitan antara satu sama lain membuatkan jalan ceritanya agak berliku tetapi menarik.. 

Macam biasa, penulis Muhammad Fatrim tak pernah mengecewakan aku dengan novelnya... Ada kelainan dalam penulisannya.. Jadi, lepas ni boleh borong lagi novel karya beliau.. Haha!!

Tinta keramat dari Muhammad Fatrim Teman Roh
Macam mana review aku kali ni? Korang puas hati tak? Kehkehkeh!! Kalau tak puashati, korang kenalah beli sendiri novel ni... Baca sendiri baru syok.. Jomlah jadi 'ulat buku' macam aku.. Hiks..!



Review Novel | Pelaris Karya Muhammad Fatrim

Monday, September 18, 2017
Review Novel | Pelaris Karya Muhammad Fatrim | Assalamualaikum wbt. Hi korang!! Tak best rasanya kalau dibiarkan blog bersawang terlalu lama.. Walaupun masih dalam pantang, rindu yang amat nak update blog.. Jadi, aku siapkan jugak entry yang dah lama dok dalam draft ni.. Novel pelaris karya Muhammad Fatrim ni sebenarnya dah lama aku beli tapi 31hb Ogos yang lepas baru berkesempatan aku baca.. Nampaknya, novel ni mampu menarik minat membaca aku... Nak tahu kenapa? Teruskan baca entry ni sampai habis ye..

pelaris, muhammad fatrim, novel seram, novel best, novel hantu, best seller, buku fixi
Pelaris karya Muhammad Fatrim

Dengan mengambil masa lebih kurang 2 hari lebih aku dapat habiskan baca keseluruhan novel ni... Bagi aku, novel ni mempunyai keistimewaannya tersendiri dari segi jalan ceritanya.. Bila disebut saja tentang pelaris, mesti korang dah tahu kan berkenaan apa... Novel ini mengisahkan sebuah kedai makan yang dikendalikan oleh seorang wanita bernama Mawar yang telah kematian suaminya menggunakan pelaris bagi melariskan kedainya yang pada awalnya hampir-hampir ditutup kerana tidak dikunjungi oleh pelanggan.. 

Jalan singkat yang diambil olehnye ini telah mengancam hidup dia dan anaknya serta hampir-hampir meragut nyawa anaknya.. Tanpa dia sedar pembantu kedainya yang berasal dari indonesia yang juga telah lama bekerja di kedai itu sebagai tukang masak sejak suaminya masih hidup lagi telah mengkhianatinya kerana tukang masak itu adalah isteri kedua suaminya.. Punca kedainya tidak berpelanggan adalah disebabkan oleh perbuatan jahat tukang masak yang  juga merangkap madunya itu... 

Setelah itu, datang seorang lelaki sebagai pekerjanya untuk membantu memperbetulkan keadaan.. Dengan usaha lelaki itu, segalanya dapat diselesaikan dengan baik... Dan akhirnye mawar dan anaknya terselamat daripada pelaris yang dibelanya.. 

Tulah serba sedikit jalan cerita novel ni yang dapat aku kongsi dengan korang... Bagi aku, aku suka jalan cerita yang digarap oleh penulis.. Penuh misteri sampaikan aku rasa pelaris tu ada disekitar aku... Hehe.. Kalau dulu-dulu aku ingat pelaris ni tidak mengancam nyawa si pemakainya/penggunanya.. Tapi sebenarnya, silap langkah akan memakan diri sendiri.. Banyak pengajaran juga dalam cerita novel ni.. Tak rugi baca sebab ianya dapat menyedarkan kita betapa bahayanya bila dah terjebak dengan ilmu pelaris ni.. 


Ok, macam biasa kalau novel dari Muhammad Fatrim memang aku akan beli terus dari penulisnya dan dapatlah aku tinta cinta dari beliau.. Haha!! 


Kalau korang rasa nak baca jugak buku ni boleh la beli yek.. Baca la dulu sinopsisnya ni.. Baru boleh nilai sendiri best ke idok.. Karya dari Muhammad Fatrim ni, memang tak pernah mengecewakan aku... Semuanya best-best... Dok usha kat facebook beliau sekarang ni ada lagi buku baru nak keluar tu.. Kena dapatkan cepat la nampaknye ni.. Rugi tak baca.. Serius uolls!!

Ok la, nak kasi review dekat goodreads tak boleh ye sebab novel ni special edition dari penulis dan dikeluarkan sendiri oleh penulis tanpa ISBN... So, memang tak de la dalam goodreads.. Makanya, kene review sendiri aje.. 

Novel Pelaris Datang Dengan Gift Yang Comel

Thursday, July 27, 2017
Novel Pelaris Datang Dengan Gift Yang Comel  |  Muhammad Fatrim atau lebih mesra dengan panggilan Ayim adalah salah seorang penulis feberet aku... Antara karyanya yang sudah aku baca seperti Asrama, Revenge dan Pemangsa.. Manakala Teman Roh masih lagi dalam simpanan aku dan tunggu masa yang sesuai aje untuk dihadam.. Mungkin dengan keadaan aku sekarang ni, belum cukup kuat untuk membacanya.. Ekekeke.. Karya beliau yang terbaru, novel PELARIS datang dengan gift yang comel..

pelaris, muhammad fatrim, novel seram,
Novel Pelaris Datang Dengan Gift Yang Comel

Novel Pelaris ni aku beli Pre-Order.. Kiranya lama jugak la aku menunggu untuk mendapatkannya.. Yela dah nama lagi Pre-Order, haruslah kene tunggu sehingga ianya dicetakkan.. Tu sebab la memakan masa.. Seperti Biasa, kalau beli dengan Ayim memang akan dapat gift beserta tandatangannya sekali beserta nota cinta darinya.. Haha!! Tapi kali ni berlainan sikit gift yang aku dapat.. Ada gift comel kat situ ye.. Penanda buku dari batang aiskrim dan klip kertas yang dibuat sendiri oleh penulis.. Ada sentimental value ye disitu.. Harus dijaga dengan baik... Apa-apa pun gift yang aku nak sangat adalah FM Pelaris.. Boleh tambah koleksi FM aku.. Bukan senang nak dapat FM cover novel tau.. Dah 3 keping aku ada semuanya dari penulis Muhammad Fatrim.. Thankz tau Ayim..


Orite, tentang novel pulak aku rasa cover novelnya lebih cantik, menarik, mantap dan matang... Aku suka covernya.. Ini adalah cover yang aku vote di fb penulisnya tempoh hari.. Kulit novel ni juga dari kertas yang berkilat.. Memang terbaik.. Nampak lebih meyakinkan.. Ditambah pula ada bookmark kecil disediakan juga dari cover buku ni.. Aku suka!! Hehe..

Oklah, buat penulis buku Pelaris ni, moga terus berjaya dalam bidang penulisan dan menghasilkan karya yang terbaik dan mendapat tempat dikalangan peminat novel di Malaysia mahupun diluar Malaysia.. Luaskan kuasamu... hehehe!!


Review Nove Fixi | Asrama By Muhammad Fatrim

Friday, June 02, 2017
Review Novel Fixi | Asrama By Muhammad Fatrim  |  Karya Muhammad Fatrim yang ke-3 berjaya aku baca... ASRAMA... Sebelum ni aku dah baca buku karya beliau berjudul Revenge dan Pemangsa... Aku memang berpuas hati dengan kedua-dua buah novel tersebut.. Dan kini novel ke-3 hasil dari karya beliau juga berjaya menambat hati aku.. Sebenarnya Asrama ni terlebih dahulu diterbitkan sebelum Revenge dan Pemangsa.. Cuma aku aje yang baca selepasnya.. Hehe.. Biasa la nak baca novel ni kene amek feel dulu.. Baca yang rasa menarik hati dulu.. Tak gitu?? 

Asrama By Muhammad Fatrim
Asrama By Muhammad Fatrim

Eceli novel Asrama ni aku beli yang Preloved punye dari seorang blogger... Dah jumpa yang terlajak murah, kasi beli aje la kan.. Tak kira la preloved pun.. Janji kondisi novelnya masih mengancam.. Haha!! Orite, aku baca novel ni pada 23 Mei 2017 dan selesai membacanya pada 24 Mei 2017... Sila kagum ye dengan aku sebab dapat habiskan dalam masa 2 hari aje novel ni.. Haha!! Bukan senang oh aku nak habiskan dalam masa yang singkat... Ok, kalau nak tengok review aku dekat Goodreads boleh klik SINI ye...


SINOPSIS ASRAMA
*******

Disebabkan tak berapa nak rajin untuk menaip sinopsis buku ni, aku up ajelah gambar kulit belakangnya untuk korang tahu seco'et kisahnya... Novel Asrama ni tak de la tebal mana sebenarnya.. Hanya 287 muka surat sahaja.. Mungkin kalau korang yang banyak masa terluang, hanya beberapa jam aje dah boleh habiskannya.. 



REVIEW AKU
*****
Mula-mula aku nak ucapkan tahniah pada penulis, Muhammad Fatrim kerana menghasilkan karya yang jalan ceritanya best... Novel Asmara ni mempunyai kelainan bagi aku sebab jalan ceritanya adalah cerita dalam cerita... Kira cerita bertindih-tindih la gayanya.. Cerita alam roh orang mati yang tidak tenteram... Cerita roh yang menolong roh lain untuk tenteram.. Haa mesti korang dah peningkan.. Aku sendiri pun bila baca buku ni, dok terfikir-fikir, apakah penyebabnya.. Siapakah dorang ni.. Siapa punca kematiannya... Siapa yang hidup siapa yang mati sebenarnya.. Bila baca novel  ni, akan banyak tanda tanya berterbangan atas kepala korang.. Rasa tak sabar nak tahu kesudahan ceritanya.. Lagi dibaca lagi nak tahu..

Gitulah gambaran keadaan aku semasa baca novel Asrama ni.. Nasib baik tak jadi mereng aje.. Haha!!

Ok, novel ni mengisahkan seorang pelajar dari sekolah yang cemerlang ingin bertukar ke sekolah biasa... Dahlia namanya... Pada awalnya si ayah membantah tetapi akhirnya akur dengan kehendak anak.. Dia ditempatkan dibangunan asrama lama bersama 3 orang rakan sebilik.. Pada awal kemasukan dia di asrama sekolah itu, pelbagai perkara pelik dia telah alami.. Cuma mungkin dia pelajar baru dan tidak perasan akan keadaan itu..

Sepanjang dia belajar disitu dan menginap di asrama tersebut, pelbagai kejadian aneh berlaku.. Dari satu kejadian ke satu kejadian.. Tak terlepas juga dari kes buli.. Biasalah kalau budak-budak baru mesti kene buli punye dengan senior.. Dahlia juga tak terkecuali... Sehinggalah timbul rasa dendam dalam diri dia.. Bila dah berdendam mesti ada plan nak membalas kan.. Sehinggalah Dahlia dan rakan sebiliknya melakukan perbuatan syirik.. Mereka main permainan "Spirit of the coin".. Menyeru roh untuk membalas dendam terhadap senior yang membuli pelajar-pelajar baru kat situ.. Bermula dari situlah lagi banyak kejadian yang menyeramkan berlaku....

Panjang pulak aku nak cerita keseluruhan novel  ni.. Hehe.. Aku pendekkan la ye.. 

Rupanya banyak roh yang tak tenang atas perbuatan seseorang.. Siapakah?? Yang ni malas aku nak cerita.. Korang baca sendiri k kalau nak tahu.. Haha!! Si Dahlia ni aje yang boleh tenteramkan semua roh tersebut sebab dia yang dok seru roh-roh tersebut akibat dari permainan syirik tersebut.. Kalau korang nak tahu, roh-roh yang tidak tenteram tersebut menginap kat pokok Ara besar belakang Asrama tersebut... Tu sebab cover novel ni sebuah pokok besooo.. Lepas si Dahlia ni kembalikan roh-roh tersebut ditempat asal, barulah tenteram asrama tersebut... 

Sebenarnyakan.. Kalau korang nak tahu, bangunan asrama lama tu dah lama tak berpenghuni tau.. Dah 5 tahun dikosongkan dan terbiar.. Siapa yang tinggal bersama-sama dahlia tu ekk?? Hehe.. Nak tahu?? Jom pakat beli buku Asrama ni.. Mesti korang teruja nak tahukan... Ada lagi misterinya tentang Dahlia tau... So, korang kene jugak beli dan baca sampai habis kalau nak tahu kesudahannya.. Haha!!

Jangan marahhh arrrrr!!

REVIEW AKU DI GOODREADS
******

ASRAMA

My rating: 4 of 5 stars

Novel ni buat aku rasa berada di dalamnya.. Mengisahkan tentang sebuah asrama sebuah sekolah yang penuh misteri dengan cerita-cerita seram.. Sepanjang membaca membuatkan aku berfikir, siapa sebenarnya punya angkara.. Mereka siapa.. Siapa roh yang tidak tenang dikalangan mereka.... Haha... Memang rasa tak sabar nak tahu dan nak sampai ke penghujung.. Cerita atas cerita dan lagi sekali atas cerita... 3 lapis cerita...

Sampai ke penghujungnya baru tahu siapa punya angkara dan siapakah roh-roh yang tidak aman tu.. Huhuhu.. Watak utama dalam cerita ini juga adalah roh yang tidak aman.. Bila dah tamat baca novel ni, rasa macam perasaan aku tergantung sebab penghabisannya tak secara detail.. Berhenti secara mendadak dan begitu sahaja.. Huhu..

Apa-apapun novel ni memang best... Aku suka jalan ceritanya.. Novel yang membuatkan aku tak sabar nak tahu kesudahannya...


Review Novel | Pemangsa By Muhammad Fatrim

Saturday, May 20, 2017
Review Novel | Pemangsa By Muhammad Fatrim  |  Yeahhh!! Sebuah lagi novel dari penulis Muhammad Fatrim atau lebih dikenali dengan panggilan sweetnya Ayim.. Pemangsa... 

Pemangsa by Muhammad Fatrim

3 hari aku ambil masa untuk baca novel Pemangsa ni.. Dari 15 hb  hinggalah 17hb Mei 2017... Novel Pemangsa ni boleh dikatakan sebagai novel sambungan dari kisah Revenge kerana ada watak dari novel Revenge di dalam Pemangsa.. Novel ni juga bersifat dendam kesumat.. Bersifat hokeh!! Haha.. Tapi bezanya, cara balas dendamnya agak berbeza dari Revenge.. Mungkin disebabkan wujudnya watak dari siri Revenge tersebut.. Biasalah orang terdahulukan lebih berpengalaman.. Bak kata pepatah terlebih dahulu makan garam.. Hehe..


Aku up sinopsis novel ni dulu ye.. Korang boleh baca dan hayatinya.. Cerita Pemangsa ni juga ada kelainannya tersendiri cuma persamaannya adalah jalan ceritanya bertunjangkan dendam kesumat..

Review Aku

Jalan cerita menarik.. Masih mengekalkan kisah pembunuhan.. Terdapat sedikit kisah seram dalam novel ni.. Watak heroin dalam cerita ni juga bertukar identiti diri seperti Revenge... Mungkin novel ni kesinambungan dari Revenge tu sebab watak heroin tu ada persamaan.. Kisah yang digarap dalam novel ni, seorang suami yang sanggup membunuh isterinya dengan melemaskannya di tengah laut untuk hidup bersama isteri pertamanya.. Pelikkan.. Dah kenapa pulak nak bunuh isteri kedua.. Biasa-biasa isteri pertama jadi mangsa.. Hehe.. Sebabnya perkahwinan pertamanya disorok dari pengetahuan orang termasuk keluarganya kerana isteri pertama adalah seorang artis terkenal yang mementingkan kerjayanya.. Lepas dah sampai masa nak dedahkan perkahwinan, cara camtu yang dorang pilih dengan bunuh isteri kedua yang naif dan tak tahu pape.. Gila meroyan betul dorang ni..!!

Lepas tu wujudlah watak Fattah Amin.. Adehh nama pelakon terus penulis amek.. haha.. Tersedak mak nakk!!  

Fattah menyelamatkan Aisha dari lemas.. Kebetulan si Fattah ni dok tepi pulau dan nampak kejadian tersebut.. Si Aisha ni ingat suami dia si Amsyar tu dah mati lemas.. Sebenarnya suami dia dah diselamatkan oleh isteri pertamanya.. Plan dorang jugak tu semua.. Sian pulak Aisha diperbodohkan camtu jerk.. 

Bermulalah dendam Aisha bila dah tahu semuanya.. Bermula juga kehidupannya yang baru dengan keluarga barunya iaitu keluarga Fattah tadi.. Dengan nama barunya Indah Suraya Abdullah, dia memulakan langkah untuk membalas dendam terhadap mereka-mereka yang telah menghancurkan hidupnya.. Cara dia balas dendam bukan dengan membunuh atau apa-apa cara yang kejam.. Tapi dengan bangkit semula dalam hidup dan berjaya menjadi usahawan terkenal dan menjatuhkan perniagaan musuhnya.. Cara bijak kot.. Tapi dalam pada tu pelbagai dugaan jugak dia harus tempuh kerana pemangsa ada dimana-mana..

Korang nak tahu siapa pemangsa?? 

Kalau nak tahu moh pakat order buku ni.. Leh la tahu siapa pemangsanya.. Haha.. 

Apa yang aku boleh simpulkan kat sini, novel ni tak rugi aku beli sebab jalan ceritanya menarik dan tak membosankan.. 

Review Novel | Revenge By Muhammad Fatrim

Friday, May 19, 2017
Review Novel | Revenge By Muhammad Fatrim  |  Seperti yang dijanjikan.. Bila dah habis aje aku baca buku Revenge by Muhammad Fatrim ni aku akan review.. Dan sampailah masa untuk aku mereview buku hasil karya Ayim ni... 


Ok, buku Revenge ni aku start baca pada 14.05.2017 dan habis baca juga pada hari yang sama.. Hebat tak aku?? Haha.. Gile tak hebat ko!! Biasa aku amek masa berminggu-minggu untuk habiskan sesebuah buku.. Malahan kengkadang memakan masa berbulan-bulan lamanya.. Haha.. Untuk buku Revenge ni, aku dapat habiskan dalam masa satu hari sebab aku rasa cam tak nak lepas bila dah baca buku ni.. Best!! Jalan cerita menarik hokeh!!


Review Aku
Watak paling mencabar dalam Revenge ni adalah watak Ariana Citra atau Dewi Uqasha.. Dah kenapa ada 2 nama? Haa ada la cerita disebalik nama-nama tersebut.. Watak paling kejam adalah watak Zahara.. Haisss aku rasa nak siat-siat aje kulit si Zahara ni bila ingat balik setiap perbuatan dia terhadap keluarga Ariana Citra.. Watak paling sweet adalah watak Megat Huzair.. Buku ni adalah sebuah buku Thriller.. Semuanya kerana sebuah dendam... Biasalah bila ada dendam dalam diri, akan musnahlah hidup jika jalan salah diambil untuk sebuah penyelesaian.. 

Ok, aku cerita sikit ekk tentang watak dan cerita dalam buku ni..

Ariana Citra dan Dewi Uqasha adalah orang yang sama.. Ariana ni adalah anak kepada Dato' Zakaria.. Ayahnya telah menghalau dia dan ibu dia dari rumah sehelai sepinggang kerana dia nak hidup di dalam rumah agam tu bersama isteri keduanya iaitu Zahara.. Padahal semua harta adalah milik keluarga Ariana yang telah diwasiatkan kepadanya sebelum kematian kedua ibubapa Ariana.. HUhuhu sungguh kejam dan tak kenang budikan.. Aku sekeh jugak si Zakaria ni.. 

Masa tu Ariana baru 7 tahun.. Bermula umur 7 tahun tu la dia simpan dendam terhadap ayah dia dan ibu tirinya... Dah kena halau memang hidup merempatlah sekejap.. Sehingga dia menjadi anak angkat kepada keluarga Tan Sri kenalan Ibunya.. 17 tahun berlalu dia kembali ke Malaysia untuk tuntut bela dan balas dendam.. Dia nak rampas balik semua harta ibunya.. Ibu dia dah mental dah sebab si Zahara senduk tu punye kerja... Haisss geram pulak aku.. Haha..

Dipendekkan cerita, Ariana dah tukar namanya kepada Dewi Uqasha supaya identitinya tidak dikenali.. Dia bekerja di syarikat ayahnya sebagai penasihat undang-undang.. Dia bekerja di bawah Megat Huzair.. Abang tirinya.. Novel ni ada jugak kisah cinta tau.. Kisah antara Dewi Uqasha dan Megat Huzair... Ehh abang tiri kot?? Mane boleh bercinta.. 

Sapa kata Megat Huzair tu abang tiri Ariana?? Bukan laa.. Dia anak pungut sebenarnya.. Kasarnya bahasa kan.. Tapi dalam buku ni cakap camtu, aku taip la balik kat sini camtu.. Haha.. Anak yang dibeli oleh Zahara untuk capai hasrat dia berkahwin dengan Zakaria.. Huh!! Adalah jugak jalan cerita yang sweet-sweet diselitkan.. Hehe.. 

Disebalik setiap perancangan yang diatur Ariana, ada orang yang membantu dan melindunginya tanpa sedar.. Siapakah orang itu?? 

Haaa kalau korang nak tahu, kena beli dan baca sendiri la ye.. Kalau dah semua aku cerita kat sini dari A to Z, tak best la pulak kan.. Silap-silap korang dah tak berminat pulak nak beli sebab dah tahu jalan cerita dia.. Jadinya, untuk tahu jalan cerita seterusnya, silalah beli sendiri buku ni.. Jalan cerita dia memang best..


Ni aku up sinopsis novel ni.. Korang boleh baca sinopsis ni dulu sebelum korang beli.. Baca sinopsis pun dah gempak kot.. Haha!!


Kekurangan Revenge
Jalan cerita semuanya ok.. Cuma ada part-part yang tersilap nama watak.. Mungkin penulis tersilap taip.. Kena baca dua kali part-part tersebut sebab keliru.. Bila dah dikenalpasti, oh! mungkin penulis tersalah taip.. Typing Error lettewww.. Mungkin akan datang penulis kena lebih berhati-hati dengan typing error ni agar hasil karyanya lebih sempurna... hehe..

Cam juri pulak aku.. Tapi ni teguran yang ikhas dari aku.. Hiks..


Orite, ni adalah penulis yang bertanggungjawab menghasilkan novel Revenge yang ohsemnesss ni.. Silalah kenal-kenal dengan beliau ye.. Kalau korang nak beli dengan beliau terus pun boleh.. Terus aje PM kat facebook beliau.. Mesra orangnya tak sombong.. Novel terbaru beliau akan keluar tak lama lagi.,.. "PELARIS".. So, cepat-cepat pre-order.. Terjah facebook beliau ye sekarang.. Hehe..


Ni tinta penulis buat aku yang bernama Lea Azleeya.. Jangan jeles yee.. Siap ada tapak kaki kucem agik kat situ.. Mesti pencinta kucem ni.. Hiks..

Ok, bai!!

Novel Seram Dari Penulis Muhammad Fatrim

Sunday, May 14, 2017
Novel Seram Dari Penulis Muhammad Fatrim  |  Yeahhh semalam dapat parcel dari Poslaju... Cam yang dah dijangka, 3 buah novel seram dari penulis Muhammad Fatrim yang aku beli tempoh hari selamat sampai ke tangan aku... Alhamdulillah.. Siap ada gift lagi uolls... Terharu hakak!! Hehe..

Novel Seram Dari Penulis Muhammad Fatrim
Novel Seram Dari Penulis Muhammad Fatrim
3 novel ni dijual secara combo.. RM50 sekali dengan postage.. Murah tu!! Rugi tak beli.. Kalau beli kat kedai mane mahuuunya dapat harga cenggitu.. Ye dak?? Siap dapat gift lagi tu.. Aku beli dari penulisnya sendiri.. Muhammad Fatrim - Penulis, Novelis & Penerbit... Gift yang aku dapat tu adalah magnet fridge dan coklat cadbury.. Comel jerk gift kan.. Cam tetahu jerk aku pengumpul magnet fridge... hehe.. 


Dah bila beli dengan penulisnya sendiri, haruslah ada tandatangan di setiap buku.. Tercatat pulak nama aku kat situ.. Fefiling terharu aku.. Haha.. Thankz tau Ayim... Comel jerk tapak kaki kucem tu.. Hehe..

Ada sebuah novel lagi yang aku nak beli dari penulis Muhammad Fatrim ni, Pelaris.. Tengah kumpul dana dulu.. Haha.. Macam harga beribu ajerk kan.. 

Bila aku nak baca buku ni?? Hurmm bila tu toksah tanye la ye... Aku tak pasti bila aku akan mula baca.. Sebab berlambak lagi buku yang aku belum baca.. Tengok mood aku camne.. Kalau rasa mood seram tu datang, harus buku ni dulu yang aku baca.. Haha!!

Ok.. Cerita dah habis.. Baii!!!..