Top Social

Image Slider

Showing posts with label enchanteur. Show all posts
Showing posts with label enchanteur. Show all posts

Manjakan Diri Dengan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris Baru

Saturday, January 19, 2019
Manjakan Diri Dengan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris Baru  |  Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu bermanja dan bersendiri yang paling menyenangkan.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Apakah yang membuatkan masa mandian itu mewah? Memilih gel mandian yang sesuai merupakan faktor utama, dan yang menjadikanya lebih menarik adalah menggunakan gel mandian yang diadun dengan wangian mempesona. Bayangkan perasaan tenang yang menyusup masuk disaat pintu bilik mandi tertutup rapat, dan bila pancuran air suam yang mengalir mengembalikan semula kesegaran. Bunyi titisan air mencipta melodi halus yang menenangkan minda, sementara kemanisan aroma dari gel mandian yang memukau dan buih-buih lembut yang membelai kulit, melengkapkan masa mandian termewah. Saat mandian dengan belaian romantis sememangnya merupakan waktu terapeautik yang berupaya menyegarkan dan mengecas semula tenaga yang hilang akibat tekanan sepanjang hari.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Demi memberi wanita lebih peluang untuk memanjakan diri, Enchanteur, wangian yang diilhamkan Perancis paling laris dan digemari ramai ini telah memperkenalkan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris. Diadun dengan wangian Perancis, rangkaian mandian ini meransangkan deria dan menjadikan setiap waktu mandian anda sebuah pengalaman yang mewah. Formulasi bebas sabun dan paraben ini diperkaya dengan bahan berkhasiat yang mampu memberikan manfaat pada kulit, melembapkan dan melembutkan kulit sambil membersihkannya; menjadikan kulit anda kekal sihat dan berbau harum.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Kini, pengalaman di bilik mandi anda boleh dipertingkat. Dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, saat bermanja bagi tubuh badan dan minda anda kini lebih menyeronokkan. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, boleh didapati dalam 3 variasi, setiap satunya diadun dengan wangian ENCHANTEUR Paris yang sangat digemari dan diperkaya dengan ramuan uniknya tersendiri.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Manjakan diri anda dengan produk baharu dari ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel :


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Belle Amour Bright & Smooth 
- Mencerah & Melicin -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris


Serlahkan kelembutan kulit anda dengan adunan sebati pati wangian bunga Lily dan Ylang-ylang. Diperkaya dengan pati minyak mawar dan Vitamin B3, ia menjadikan kulit anda lebih halus, cerah dan menawan.


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Mon Amie Fresh & Cool
- Menyegar & Menyejuk -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris


Tingkatkan daya tarikan dengan personaliti ceria dan menyegarkan dengan gabungan wangian Fresh Citrus dan Pink Peonies. Diperkaya dengan pati minyak Lemon dan Menthol, ia memberikan kulit anda sensasi menyegarkan sambil menyediakan anda untuk temujanji kasual.


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Adore Soothe and Care
- Menenang & Melega -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Serlahkan dirimu dengan gabungan wangian Pink Mimosa dan Golden Pear. Diperkaya dengan ekstrak Chamomile bagi melegakan tekanan dan memberikan perasaan tenang pada kulit serta tubuh badan, membolehkan anda berehat selepas hari yang sibuk.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Tidak ada yang lebih baik daripada menikmati waktu belaian romantis mandian yang berkualiti. Ia memberikan keselesaan fizikal dan mental agar anda dapat merehatkan diri selepas kesibukan harian. Saat terindah yang melegakan waktu tidur atau memulakan harian anda dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR merupakan masa yang paling diraikan setiap hari.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris boleh didapati dalam saiz 750g pada harga runcit RM16.75 (Semenanjung) / RM17.55 (Sabah Sarawak). Produk ENCHANTEUR boleh didapati di pasaraya besar dan pasaraya terkemuka di seluruh negara.


Set Hadiah ENCHANTEUR Dengan Wangian Penuh Keindahan

Tuesday, January 16, 2018
Set Hadiah ENCHANTEUR Dengan Wangian Penuh Keindahan  |    Bagi mereka yang tidak mahu dihadkan dengan hadiah biasa seperti jambangan bunga, coklat dan kad hadiah yang tidak akan bertahan lama, set wangian adalah pilihan hadiah yang lebih ideal. Set hadiah sebegini sangat serbaguna untuk dijadikan hadiah pada mana-mana majlis atau ulang tahun memandangkan rekaan pembungkusan serba indah dan lengkap dengan rangkaian rejim penjagaan diri yang mengandungi wangian EDT dan losyen. 


Pemberian wangian dilambangkan seperti memberi sejambak bunga yang besar, tetapi lebih praktikal dan mengandungi intipati kuntuman bunga semerbak baunya. Lebih penting lagi, haruman ini membawakan gabungan simbolik keintiman dan kemewahan. 

Penerima akan dapat menikmati pengalaman hadiah penuh wangian. Perasaan indah yang kembali mekar semula akan mengeratkan hubungan baik biarpun di antara si anak dan si ibu, adik beradik, teman istemewa, malah hubungan antara pelajar dan guru. Sedikit sentuhan perincian akan mengekalkan detik-detik penuh keajaiban setiap hari.  



Menyedari penghargaan yang diberikan terhadap wangian EDT, ENCHANTEUR memperkenalkan 5 set wangian tersendiri yang disediakan dalam bingkisan yang direka cantik, sesuai untuk semua perayaan, sama ada hari ulang tahun, perayaan, hari lahir, anugerah pencapaian dan hari penghargaan. Pek EDT mesra perjalanan  bersaiz 15ml ini menjadikan hadiah ini sesuai sebagai kejutan dan mudah dibawa di dalam beg tangan.  

ENCHANTEUR telah membina reputasi sebagai jenama haruman dan penjagaan diri yang terkemuka dan berkualiti, diilhamkan dari Kota Perancis. Setiap aromanya telah dipilih oleh pakar wangian Perancis. Kami berbangga kerana dapat memenuhi keperluan wanita untuk mencipta sebuah pengembaraan cinta menakjubkan yang penuh dengan tujuan dan keanggunan.   

Belle Amour & Mon Amie dan Mon Amie & Adore

Set Hadiah EDT Mini ENCHANTEUR Paris (Belle Amour & Mon Amie)

Mon Amie jika diterjemahkan, bermaksud My Friend (Sahabatku), memberikan wanita aroma yang menyenangkan dengan penuh kesegaran apabila berada di luar. Manakala Belle Amour yang membawa erti Beautiful Love (Keindahan Cinta), satu wangian yang didambakan terhadap seorang gadis impian. Kedua-dua wangian floral ini melambangkan persahabatan dan hubungan cinta yang mekar direka khas dengan bahan unik dapat menjamin mood keseronokan pada siang hari serta pengalaman suasana temu janji malam yang indah. 

Set ini sangat sesuai dijadikan hadiah sempena apa jua sambutan kerana wangian ini hadir dalam botol bersaiz comel dengan penutup berbentuk reben ENCHANTEUR Paris yang tersendiri, seolah-olah hadiah yang diikat dengan reben. Kedua-dua wangian ini telah digubah di dalam kotak yang sangat cantik bersama Menara Eiffel ENCHANTEUR Paris. 

Set hadiah yang mengandungi 15ml wangian EDT Belle Amour dan Mon Amie boleh didapati secara eksklusif di kedai farmasi Watsons seluruh negara. 

Set Hadiah EDT Mini ENCHANTEUR Paris (Mon Amie & Adore)

Mengandungi 2 wangian EDT Mon Amie dan Adore bersaiz 15ml. Set hadiah ini digubah khas untuk memikat dan menawan hati orang di sekeliling. Mon Amie adalah aroma personaliti menawan dalam semua hubungan, yang merangkumi persona terang, dan ceria si gadis. Wangian Adore pula menggambarkan haruman gadis idaman yang comel dan sentiasa meninggalkan kesan yang mendalam. 

Set hadiah yang sungguh menakjubkan ini meningkatkan mood si gadis agar dirinya sentiasa berasa istimewa dan berkeyakinan. Set eksklusif ini boleh didapati di kedai Watsons sahaja.   

Set Hadiah ENCHANTEUR Paris Mon Amie


Set mempesonakan ini mengandungi sebotol wangian EDT bersaiz 15ml serta losyen badan dan tangan Light & Fresh yang segar dan melembapkan kulit dalam pek size 100ml, kedua-duanya dalam variasi wangian Mon Amie. Haruman ini meremajakan, manakala losyen yang diperkaya dengan lidah buaya, portulaca, ekstrak liquorice dan ejen pelindung matahari bertujuan untuk melindungi kulit agar lebih lembut, cerah, lembap dan sentiasa dilindungi dari sinaran UV. 

Diformulasikan agar bertekstur ringan dan tidak berminyak, membolehkan si gadis melakukan aktiviti harian dengan mudah dan selesa. Gabungan set ini akan memberikan kenalan si gadis bau haruman sepanjang hari serta penjagaan asas hariannya terjaga rapi. 

Luahkan penghargaan anda kepadanya kerana sentiasa tampil mempesona seperti permata! Dua barangan ini digubah dalam kotak berwarna yang ceria dan boleh didapati secara eksklusif di farmasi Guardian seluruh negara.  

Set Hadiah Mini ENCHANTEUR Paris (Belle Amour & Romantic)


Diilhamkan dari personaliti romantis si gadis, ENCHANTEUR memperkenalkan set hadiah di dalam kotak merah jambu dan di dalamnya mengandungi wangian Belle Amour dan Romantic bersaiz 15ml setiap satu. Kedua-dua wangian menyenangkan ini bertujuan untuk menyemarakkan cinta dan kasih sayang untuk menjadikan setiap detik bersama berharga. Anda pasti terpesona dengan keanggunan dan kecantikannya yang memukau. Bingkisan set ini dijual di kedai runcit utama di seluruh negara dan laman membeli belah atas talian seperti LAZADA.   

Set Hadiah Mini ENCHANTEUR (Mon Amie & Charming)


Set hadiah ini terdiri daripada wangian Mon Amie dan Charming bersaiz 15ml setiap satu, yang berkonsepkan siang dan malam. Set ini melengkapi gaya hidup si gadis yang gemar menggunakan aroma berbeza untuk waktu yang berbeza. 

Pada siang hari, dia mempunyai persona Mon Amie iaitu individu yang periang, dan mudah didekati manakala pada waktu malam, dia akan bersiap untuk keluar dengan haruman sofistikated yang menonjolkan keanggunan diri serta membuat si dia terpikat. Set hadiah ini boleh didapati di kedai runcit utama di seluruh negara, serta laman membeli belah atas talian seperti LAZADA. 

Mon Amie & Charming

EDT Mon Amie

EDT Charming

ENCHANTEUR PARIS MINIATURE EDT GIFT SETS ini dijual pada harga RM34.90 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). Manakala ENCHANTEUR PARIS MON AMIE GIFT SET pula berharga RM23.50 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). Selain itu, ENCHANTEUR MINIATURE GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 di Semenanjung Malaysia & RM36.70 di Sabah dan Sarawak.


Cipta Detik “Scent-sasi” Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum

Friday, November 10, 2017
Cipta Detik “Scent-sasi” Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum  |  Wangian dengan wanita memang tak dapat dipisahkan.. Memang sifat semulajadi wanita yang sukakan pada wangi-wangian.. Atau ada yang tak suka pada wangian?? Agak pelik disitu ye.. Hehe.. Macam aku sendiri memang sukakan wangian.. Tetapi haruslah yang tidak 'menyiksa' deria bau aku ni.. Aku sukakan bau yang lembut dan dapat menenangkan.. Lagi pun dalam Islam sendiri tak menggalakkan kita memakai wangian yang terlalu kuat baunya sehingga dapat menarik perhatian orang lain terutama yang bukan muhrim.. Hah gitu... Jadi, aku teruja dengan wangian terbaru dari Enchanteur yang sentiasa memenuhi ciri-ciri wangian yang aku suka.. Jom cipta detik "Scent-sasi" dengan Enchanteur Paris Petite Parfum bersama aku..

enchanteur, enchanteur paris, petite parfum, minyak wangi tahan lama, minyak wangi, perfume, mini perfume
Cipta Detik “Scent-sasi” Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum

Kali ni Enchanteur hadir dengan 'handbag' comel yang didalamnya terdapat 4 jenis mini perfume yang diberi nama Enchanteur Paris Petite Parfum... Semuanya wangi-wangi belaka dan aku suka dengan harumannya yang lembut dan menenangkan.. Sememangnya dari dulu lagi aku adalah pengguna produk Enchanteur.. Dari mandian hinggalah ke perfumenya... Tak perlu beli jenama mahal kerana dengan Enchanteur pun aku dapat menikmati haruman yang setanding jenama antarabangsa... Ok, jom aku cerita sikit tentang Enchanteur Paris Petite Parfum ni.. Mesti korang tak sabar-sabar kan nak tahu.. Hiks..


ENCHANTEUR merupakan rangkaian berkualiti berinspirasikan wangian dan produk penjagaan diri dari Paris.. Wangian ENCHANTEUR dicipta khas untuk menyemarakkan saat kemesraan di dalam setiap perjalanan romantis seorang wanita..

Kebiasaan hari seorang wanita bermula dengan semburan wangian pada nadi, rambutnya dirapi dan membuat kemasan terakhir pada pakaian dan solekan di hadapan cermin sebelum melangkah keluar. Menjelang tengah hari, selepas menghadiri beberapa mesyuarat dan melakukan tugasan lain mereka akan menambah gincu pada bibir selepas makan tengahari. Menjelang petang, mereka akan membuat perancangan bersama rakan untuk menikmati makan malam, ataupun temujanji bersama teman lelaki dan sekali lagi membuat sentuhan terakhir pada solekan sebelum melangkah keluar. Satu perkara yang perlu mereka ingat setiap kali selepas merapikan semula diri adalah untuk menyembur semula wangian memandangkan bau dapat mencipta daya tarikan penuh “scent-sasi” dan memberi impresi yang berkekalan.

ENCHANTEUR berbangga menjadi pakar dalam memperkenalkan wangian Perancis yang memahami keperluan dandanan wanita dan sentiasa berusaha untuk mencipta inovasi bagi menghasilkan produk yang relevan. ENCHANTEUR juga sedar bahawa sesetengah wanita sering membawa bersama sebotol wangian EDT atau semburan wangian badan untuk merapikan semula wangian diri.


ENCHANTEUR memperkenalkan wangian terbaharu mesra beg tangan iaitu ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM dalam bentuk bebuli – yang boleh didapati dalam saiz padat 9ml. Rangkaian ini merupakan inspirasi personaliti gadis-gadis Paris yang feminin namun penuh dengan tenaga dan sentiasa menyerlah. Dengan usahasama bersama pencipta wangian Perancis, Enchanteur menterjemahkan personafikasi keempat empat gadis ini pada pakej pembungkusan yang menarik. Dilancarkan dalam empat variasi wangian, para gadis kini mempunyai dua pilihan dari 2 aroma paling laris dari rangkaian Enchanteur Paris, iaitu Belle Amour dan Adore serta wangian baharu iaitu Cheri dan Jolie yang lahir dari inspirasi trend bunga semasa.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM dirumus khas tanpa alkohol, menjadikannya pilihan yang sesuai untuk pengguna beragama Islam kerana sesuai dibawa sembahyang tanpa perlu mencuci wangian. Tambahan pula, formulasi berasaskan minyak ini membolehkan aromanya bertahan lebih lama.


Direka dengan aplikasi bebuli membolehkan pengaplikasian menjadi lebih pantas dan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari. Cara penggunaan yang mudah dapat membangkitkan deria seseorang secara halus disulami sentuhan keajaiban.

Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM yang baharu, anda akan sentiasa bersedia untuk mencipta saat penuh sensasi, di mana sahaja. Pembungkusan berbentuk kompak dan mudah ini cukup kecil untuk dimuatkan di dalam tas tangan anda – direka untuk kelihatan hampir sama dengan saiz gincu, menjadikannya benda penting yang perlu ada sebelum meninggalkan rumah. Rekaannya juga mesra pesawat dan mudah dimuatkan di dalam beg kosmetik atau bagasi bimbit sebagai penambah wangian yang lebih mudah. Kini, para wanita boleh membawa pelbagai wangian di dalam tas tangan tanpa perlu bimbang tentang lebihan ruang atau muatan.

Rangkaian ini membolehkan wanita meneroka kreativiti yang sememangnya ada pada diri mereka! Mereka boleh suai padankan mana mana wangian untuk mencipta wangian tersendiri yang menjadi ‘signature’ si pemakai.


Ada 4 haruman yang berbeza iaitu Jolie (Lovely), Cheri (Darling), Belle Amour (Beautiful Love) dan Adore (Adorable)... Keempat-empat wangian ni aku suka.. Kalau tanya aku yang mana sangat- sangat-sangatttttt aku suka, aku suka wangian Jolie.. Kenapa? Sebab aromanya sangatlah lembut hokeh!! Orite, jom kenal dengan kesemua wangian dari Enchanteur Paris Petite Parfum ni..

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Jolie (Lovely) 


Kombinasi keanggunan Rose, Honey dan Pear amat sepadan dengan personaliti santai bersahaja yang gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan, atau insan istimewa. Aroma lembut dengan bauan bunga amat sesuai digunakan untuk memberikan ‘mood’ tenang ketika bersama pasangan. Kemasan biru denim menjadikan anda kekal anggun di pandangan dan tetap disukai.  

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Cheri (Darling) 


Buat yang berhati muda remaja, kami persembahkan bauan yang enak dan manis untuk memastikan anda tersenyum sepanjang hari. Bagi si gadis yang gemar menyebarkan kegembiraan kepada orang-orang sekelilingnya, aroma Apple, Cherry Blossom dan Vanilla yang lazat bakal mencuri hati dan mendapat perhatian ramai.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Belle Amour (Beautiful Love) 


Ciptaan dari aroma yang menawan yang mampu membuat jantungmu berdegup dan meransang deria. Pembungkusan merah jambu ini bakal mengimbau memori si gadis pada saat temujanji pertama manakala campuran Apple Melon, Blackcurrant dan Pink Rose Paris amat sesuai dengan gadis berpersonaliti romantis dan menawan. Belle Amour membolehkan anda menikmati setiap kenangan manis dengan yang tersayang, dan menjadikanmu teman istimewanya selamanya.      

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Adore (Adorable) 


Haruman ‘signature’ ini mencetuskan kegembiraan, keyakinan dan daya tarikan yang abadi. Rona pembungkusan ungu ini mengandungi sensasi aroma Wild Jasmine, Pink Mimosa dan Golden Pear sepadan dengan si gadis yang elegan, anggun dan manis pada malam temujanji romantisnya. Cipta kesan berpanjangan pada temujanji anda dah penuhi hatinya dengan dambaan kasih padamu.   


Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM, anda akan sentiasa bersedia. Hanya perlu diaplikasikan ke nadi bila bila masa yang anda inginkan dan anda akan sentiasa bersedia untuk mencetuskan saat romantis bersamanya.  

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM boleh didapati pada harga RM9.90 (Semenanjung) dan RM10.40 (Sabah Sarawak), di Watsons, Guadian, AEON Wellness, Mydin, The Store serta pasaraya dan pasar mini di seluruh negara.


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram




Belaian Menawan Sepanjang Hari Dengan ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion

Wednesday, September 27, 2017
Belaian Menawan Sepanjang Hari Dengan ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion  |  Wahh kemain panjang lagik tajuk entry kali ni yekk.. Mane tak nya terlebih teruja dengan surprise dari Enchanteur Malaysia.. Baru-baru ni aku ada terima sebuah kotak menawan dari Enchanteur Malaysia.. Siap berikat reben lagik.. Tak sabar-sabar rasanya nak tahu isi dalamnya.. Bila dah buka, nahhhh bau harum menerjah deria bau aku.. Kalau sebut aje Enchanteur, tak sah kalau tak dikaitkan dengan keharuman produknya.. Jenama yang diyakini sejak dulu lagi dengan keharumannya yang semerbak.. Betul tak? Kali ni Enchanteur muncul dengan produk baru yang akan memberi belaian menawan sepanjang hari dengan ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion...


Sebelum korang berkenalan dengan rangkaian produk ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion, aku nak tunjuk dulu kotak indah yang aku terima tu.. Inilah kotaknya.. Comel jerk siap ber-reben lagik.. Kotaknya pun cantik, berbunga-bunga... Jom tengok isi dalamnya pula..

enchanteur, body lotion, lotion. losyen, perfumed body lotion, ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion
ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion
Dalam box indah ini terdapat 3 item iaitu 2 wangian losyen dan memo bottle bersaiz A5... Kenapa disertakan sekali botol air tu? Haaa kalau korang nak tahu, ini jawapannya.. Fakta lazim yang sememangnya diketahui umum bahawa pengambilan 8 hingga 10 gelas air sehari dapat memastikan badan kita mempunyai bekalan air yang mencukupi untuk berfungsi. Tetapi ramai yang tidak menyedari bahawa hanya dengan meminum air tidak mencukupi untuk meningkatkan penghidratan pada kulit. Kulit yang mengalami dehidrasi akan menjadi kusam dan boleh membawa kepada masalah kulit yang lain seperti kegatalan dan alahan. 

Ramai wanita termasuklah suri rumah yang perlu berhadapan dengan kerja-kerja mencuci atau atau yang terdedah pada persekitaran yang berhawa dingin, akan cenderung mengalami kulit kering. Penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi kulit, namun memerlukan pengaplikasian semula beberapa kali sehari agar kelembapan sepanjang hari.   


Losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun menawarkan losyen untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari. Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda! 

Telah terbukti secara klinikal bahawa hanya dengan sekali penggunaan ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion, kulit dapat menikmati pelembapan segera dan penghidratan sehingga 24 jam. Ia membekalkan kelembapan serta tekstur yang selesa pada kulit. ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion adalah berasaskan air dan tidak meninggalkan rasa berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan. Sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi dengan wangian, ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion  ini turut disulami dengan wangian inspirasi Perancis ENCHANTEUR yang mampu menyemarakkan dan menghidupkan semula detik romantis. ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion mengekalkan kulit tangan dan badan anda sihat dan sehalus sutera manakala wangian ENCHANTEUR yang tahan lama meningkatkan daya penarik anda. 

ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion menawarkan 3 variasi iaitu Romantic, Alluring dan Charming yang akan memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari. 


ENCHANTEUR Romantic 
(dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)  

Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban.  


ENCHANTEUR Alluring 
(dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri)  

Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.    


ENCHANTEUR Charming 
(direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated) 

Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna. 

Kini, wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. Rangkaian baharu ENCHANTEUR 24H Moist Perfumed Body Lotion dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol bersaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi. 

Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari :- 

Website

Facebook 


ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona

Saturday, August 12, 2017
ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona  |  Semalam aku dikejutkan dengan satu bungkusan yang tak di sangka-sangka.. Bila tengok alamat pengirim, oh! ok dah tahu dari siapa tetapi belum tahu isi dalamnya.. Agak surprise disitu ye.. Kemain tak sabar aku nak balik rumah untuk selongkar bungkusan itu.. Hehe.. Sampai aje rumah tak sempat buat apa-apa, terus aje terkam bungkusan dan bukak.. Agak gelojoh ye di situ.. Haha.!! Dan bila aku bukak bungkusan tersebut, alangkah wanginya dunia aku dengan haruman yang keluar dari sebuah kotak baldu berwarna peace bersama taburan bunga-bungaan yang membuatkan pandangan mata aku nyaman dan indah dihidangkan dengan ENCHANTEUR Stunning serlahkan aroma keanggunan mempesona... Dengan haruman memikat terasa diri ini begitu berharga.. Wahhh drama sangat ayat aku kan hari ni.. Hiks..!! Jom mewangi bersama aku dengan haruman terbaru dari Enchanteur ni.. 

Box eksklusif dari Enchanteur

Inilah box yang aku katakan tu.. Sangat exclusive.. Kotak baldu berwarna peace ni bukan sebarangan kotak tau.. Ia boleh dijadikan kotak menyimpan barang make-up atau aksesori... Jom kita bukak kotak ni tengok apa ada didalamnya pula... 

Enchanteur Stunning
ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona

Cuba korang tengok tu... Camne aku tak keluarkan ayat 'drama' aku kat atas tadi kan.. Berbunga-bunga dalam kotak baldu ni.. Haruman yang keluar tak payah cakap la.. Memang semerbak harum.. Wangian dari Enchanteur tak pernah mengecewakan aku.. Sebab itu aku setia dengan Enchanteur sampai sekarang... Harumannya pun kekal lama... Aku suka!! Ok, jom kita sama-sama belek satu persatu apa yang ada dalam kotak ni..


Penampilan tidak akan sempurna tanpa wangian”… Author C.Joybell C

Wangian seorang wanita mempunyai daya tarikan sama seperti tertariknya seekor lebah kepada pati nektar dan kenyataan ini sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi. Kajian menunjukkan wanita yang memakai haruman dilihat lebih sensual dan menarik. Justeru itu, wanita telah mengetahui dengan tepat sejak berabad lalu, bahawa minyak wangi merupakan aksesori yang tidak menonjol, tetapi mampu untuk menyerlahkan si pemakai dan mencipta aura yang tiada tandingan. 

ENCHANTEUR Stunning Eau De Toilette
Boleh didapati pada harga RM 28.20 (termasuk GST) bagi setiap botol 50ml


ENCHANTEUR jenama wangian terkemuka dengan haruman yang diinspirasikan dari Perancis, telah melancarkan semula rangkaian Eau de Toilette dan penjagaan peribadi. Bersempena pelancaran ini, satu haruman baharu yang sangat menarik telah diperkenalkan iaitu, Stunning! Wangian mempesona ini merupakan gabungan Turkish Rose dan Magnolia, telah dipertingkatkan dengan kemanisan dari Blackcurrant Bud dan Raspberry serta dicampur juga dengan  kelembutan Sandalwood. Pemakai Stunning akan tertawan dengan aroma sensual yang dipakainya sendiri, menjadikan dia wanita yang istimewa, seterusnya menyerlahkan penampilan dan personalitinya.


Selain Eau de Toilette, variasi Stunning juga hadir bersama produk pelengkap melalui rangkaian penjagaan peribadi termasuk losyen, deodoran, dan bedak talkum yang membuatkan kulit lebih lembut menawan sehalus satin dan berharum wangian segar sepanjang hari.

ENCHANTEUR Stunning Perfumed Body Lotion
Boleh didapati dalam pelbagai saiz yang berharga dari RM 5.40 hingga RM 17.60


 ENCHANTEUR Stunning Perfumed Deo Roll-On
ENCHANTEUR Deodarant hadir dalam pelbagai bentuk/format iaitu stik, bebola dan juga semburan yang berharga dari RM 4.90 hingga RM 8.40.


ENCHANTEUR Stunning Perfumed Deo Mist
ENCHANTEUR Deodarant hadir dalam pelbagai bentuk/format iaitu stik, bebola dan juga semburan yang berharga dari RM 4.90 hingga RM 8.40.


ENCHANTEUR Stunning Perfumed Talc
Boleh didapati  dari harga RM 4.40 hingga RM 11.80



ENCHANTEUR telah membaharui bentuk botol rangkaian EDT. Botol EDT ini berkonsepkan bentuk tubuh seorang wanita memakai gaun berlipat dengan potongan duyung; manakala variasi warna pada botol adalah berdasarkan wangian flora di dalamnya. Keanggunan botol ini dimahkotakan dengan penutup berbentuk bunga mawar mekar yang menjadi simbolik percintaan yang romantis dan pati bunga yang menjadi esen pelengkap di dalam botol wangian tersebut. Pembungkusan indah ini amat mudah dipegang dan boleh dijadikan hiasan di atas meja rias.  

Pelbagai produk wangian serta produk penjagaan diri ENCHANTEUR boleh didapati di semua rangkaian pasar raya, pasar raya besar dan farmasi.


Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR, sila layari :-

Website

  Facebook 


Cipta Detik-Detik Istimewa Bersama Haruman Menawan ENCHANTEUR

Thursday, November 24, 2016
Assalamualaikum wbt

Cipta Detik-Detik Istimewa Bersama Haruman Menawan ENCHANTEUR  |  Wanita hari ini berusaha keras untuk mencapai kejayaan, baik di dalam hubungan mahupun kerjaya.. Mereka mungkin berdepan cabaran mengimbangi waktu untuk kerjaya, kehidupan peribadi dan juga hobi, tetapi mereka tidak menjadikannya hambar.. Mereka tahu apa yang perlu dilakukan bagi menyuntik keyakinan dalam menghadapi hari-hari penuh cabaran.. Anda mahu tahu rahsianya??

Enchanteur untuk hari penuh keajaiban

Inilah rahsianya yang aku ingin kongsi dengan semua wanita di dunia.. ENCHANTEUR... Siapa yang tak kenal dengan rangkaian produk ENCHANTEUR kan... Enchanteur telah lama diyakini oleh kebanyakan wanita moden masa kini.. ENCHANTEUR adalah rangkaian wangian dan produk penjagaan diri berasaskan wangian berkualiti, mengikut peredaran masa yang berinspirasikan keunggulan haruman perancis.. Wangian ENCHANTEUR direka dengan unik untuk menghidupkan detik-detik romantis harian di setiap perjalanan percintaan menakjubkan seseorang wanita..

ENCHANTEUR, Langkah Mudah Untuk Hari Penuh Keajaiban

Bauan, lebih dikenali sebagai deria kelima berkait rapat dengan memori.. Bauan yang biasa dihidu akan membangkitkan memori-memori tertentu terhadap sesuatu pengalaman atau acara.. Bauan signatur akan merangsang deria hidu sekaligus menerbitkan pelbagai perassan termasuklah tarikan romantis.. Bauan sememangnya unik dan memiliki keupayaan untuk membina tanggapan, terutama pada pertemuan pertama dan akan menentukan tindakan susulan berdasarkan kemahuan perasaan yang tercipta ketika itu..


Justeru itu, ENCHANTEUR berbangga sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi yang berinspirasikan wangian mewah Perancis.. Setiap seleksi minyak wangi dicipta istimewa bersama pembuat minyak wangi Perancis supaya tidak hanya memanjakan penjagaan kulit, tetapi juga memberikan pengalaman menakjubkan malah turut mencipta, mengukuh serta menyemarakkan rasa cinta dalam perhubungan.. Haruman berkekalan yang menyenangkan ini membantu menonjolkan kehadiran anda, meningkatkan keyakinan dan menciptakan momen penuh keajaiban setiap hari untuk anda..

Rangkaian penjagaan diri Enchanteur Perfumed Shower Creme & Lotion

Mulakan hari anda dengan ENCHANTEUR Perfumed Shower Creme.. Wangian yang menyegarkan ini merangsang keceriaan untuk memulai setiap hari anda.. ENCHANTEUR Perfumed Shower Creme ini bertindak sebagai asas dalam rutin haruman harian anda.. Haruman campuran bunga-bungaan terbaik di dalamnya menjadikan waktu mandian anda penuh kemewahan serta menjadikan anda berasa menawan sepanjang hari.. Rangkaian ENCHANTEUR Perfumed Shower turut diformulasi dengan kandungan pelembap yang melembutkan kulit sambil membersih.. Untuk kelegaan diri selepas hari yang panjang, krim mandian dengan haruman mempesonakan ini dapat membantu anda untuk relaks dan rasa seperti dimanjakan...


Untuk ENCHANTEUR Perfumed Shower Creme, kali ini aku memilih untuk mencuba haruman ELEGANT pula.. Sebelum ini aku sangat setia dengan haruman Romantic dimana harumannya sangatlah aku gemari.. Kini aku ingin rasakan sesuatu yang berbeza dari kebiasaan, so aku memilih untuk menukar haruman Romantic kepada Elegant.. Dengan mandian Elegant ini aku mendapat ketenangan, kepuasan dan kesegaran sepanjang hari dengan haruman rose dan jasmine yang dapat membangkitkan semangat.. Korang pown patut cuba mandian dari haruman Elegant ni.. Ianya juga dapat memberi keyakinan pada diri untuk menjalani kehidupan seharian... Harumannya juga kekal sepanjang hari tau..


Bagi rangkaian penjagaan diri ENCHANTEUR Perfumed Lotion pula aku terpikat dengan haruman ROMANTIC.. Sebelum ni aku tak pernah cuba lagi lotion dari ENCHANTEUR ni... Setelah aku bertukar kepada mandian Elegant, aku memilih untuk terus mendapatkan haruman Romantic melalui ENCHANTEUR Perfumed Lotion pula.. Haruman Romantic sangat mempesonakan..

Selepas mandi, mesti aku akan menyapu ENCHANTEUR Perfumed Lotion pada kulit yang telah dikeringkan untuk mendapatkan kelembapan ekstra dan bagi mengoptimumkan penyerapan untuk kulit yang lebih lembut dan anjal.. Losyen wangian badan ENCHANTEUR yang diadun bersama minyak wangi ENCHANTEUR ini mengekalkan keanjalan dan kelembapan kulit sepanjang hari.. Sesiapa sahaja pasti akan terpesona dengan kelembutan bak sutera kulit anda saat mereka berjabat tangan dengan anda...

 Koleksi Penjagaan Badan Enchanteur Perfumed Roll-On Deodorant

Sebagai perangsang keyakinan, adalah disarankan untuk anda menggunakan deodorant atau semburan badan body mist.. Oleh kerana kita akan berpeluh sepanjang hari walaupun berada di dalam persekitaran berhawa dingin, gunakan ENCHANTEUR Perfumed Roll-on Deodorant atau Body Mist yang diaplikasi di bawah lengan (ketiak) akan membantu anda kekal segar dan sentiasa bersedia untuk menjalani aktiviti harian..


ENCHANTEUR Charming Roll-On Deodorant menjadi pilihan aku untuk perlindungan diri sepanjang hari.. Kenapa aku pilih wangian Charming?? Haaa ni sebabnya..

Enchanteur Charming Roll-On Deodorant caresses your body with its long-lasting sensual floral fragrance. It glides on smoothly with a quick-drying, non-sticky formula that helps prevent body odour to give you confidence and freshness all day long..

Koleksi haruman Enchanteur Eau de Toilette

Rejim penjagaan diri disempurnakan dengan semburan ENCHANTEUR Eau de Toilette. Sembur ENCHANTEUR Eau de Toilette di titik denyut nadi anda bagi membebaskan haruman yang mempesona dan menyempurnakan lapisan wangian yang dicalit dari langkah terdahulu.. Jangan langkaui langkah tanpa wnagian ini, biarkan wangian ilham haruman mewah Perancis ENCHANTEUR yang tersendiri ini membuatkan anda berasa lebih girang dan lebih menawan... Anda tidak dapat menjangka siapa yang akan anda temui, mahupun peluang untuk mencipta detik romantik.. Namun, adakah anda bersedia untuk mempesona si pencuri hati anda dan mencuri tumpuannya daripada orang lain? Maka, jadikan wangian ENCHANTEUR sebagai instrumen harian anda untuk cinta yang memukau dalam setiap semburan.

Perfume ENCHANTEUR mane yang menjadi pilihan aku agaknya ye??


Yeahh aku pilih ENCHANTEUR Celebrate Love sebagai wangian untuk diri aku.. Harumannya kekal sepanjang hari.. Aku sangat suka dengan baunya yang romantik.. Wangi!!

Ikuti langkah-langkah mudah ini setiap hari dan anda pasti mampu mempesonakan sesiapa sahaja serta akan sentiasa bersedia untuk menikmati momen penuh magis yang romantik.. Cipta detik-detik istimewa indah anda bersama haruman menawan ENCHANTEUR yang tahan lama..


HARGA RANGKAIAN PENJAGAAN DIRI ENHANTEUR

Rangkaian produk ENCHANTEUR dijual pada harga :-

 ENCHANTEUR Perfumed Shower  - RM 9.20 sehingga RM 13.65
 ENCHANTEUR Perfumed Body Lotion  - RM 7.50 sehingga RM 21.00
 ENCHANTEUR Perfumed Deodorants - RM 4.90 sehingga RM 11.90
 ENCHANTEUR Eau de Toilette - RM 18.75 sehingga RM 33.50


WHERE TO BUY??

Kesemua produk ENCHANTEUR boleh didapati di semua kedai utama, pasaraya, pasaraya besar dan farmasi..


Untuk maklumat lanjut mengenai Enchanteur, sila layari :-

Website

Facebook


Ada berita baik untuk korang ni...!! 


ENCHANTEUR ada menganjurkan sebuah Contest "ENCHANTEUR Creat Magical Moments Every Day" sehingga 30 November 2016 ini.. Banyak hadiah menarik untuk dimenangi.. Rugi tak join tau... 



Bagaimana nak menyertainya?? Haaa mudah aje.. Korang ikut je step seperti dibawah ni ye..!!


Mudahkan..!! So, ape tunggu lagi.. Create your magical moments everday... All the best..!!!