Top Social

Image Slider

Showing posts with label bisness. Show all posts
Showing posts with label bisness. Show all posts

Tempah Baju dan Pelbagai Produk Menarik Dengan Design Sendiri Di Custom.my

Thursday, August 22, 2019
Tempah Baju  dan Pelbagai Produk Menarik Dengan Design Sendiri Di Custom.my  |  Minggu ni saja dah 2 kad undangan perkahwinan aku dapat.. Bila sebut aje majlis kahwin ni, teringat pulak time majlis kahwin adik aku dulu, kelam kabut mencari kedai yang boleh cerak baju untuk pembantu semasa kenduri tu.. Apa ek orang panggil tu, aku pun dah lupa.. hehe.. Nak cari kedai sekian hal.. Pastu nak pulak harga yang berbaloi-baloi dan boleh mengikut design kita sendiri.. Puas jugak la pusing satu bandar cari kedai..

Tapi itu dulu la.. Sekarang dah tak payah susah-susah dah, nak tempat baju dan pelbagai lagi produk menarik untuk majlis kahwin atau apa juga program aku dah ada tempat yang paling ohsem.. Siap boleh cetak design sendiri lagi tu.. Kalau korang ada yang berhasrat untuk tempah baju atau pelbagai produk menarik dengan design sendiri, aku recommend sangat korang tempat di custom.my.. Pilihan yang paling tepat dan terbaik sebabnya di custom.my ni disediakan pelbagai pilihan produk dimana korang sendiri boleh design dan mereka cetak.. Kalau rasa malas nak design sendiri, boleh juga guna design sedia ada.. Jangan risau.. 


Zaman sekarang ni semuanya di hujung jari.. Jadi, korang dah tak perlu nak bazir masa, tenaga dan wang ringgit semata-mata nak mencari kedai yang menyediakan perkhidmatan percetakan ni sebabnya sekarang semua boleh dilakukan secara online sahaja di custom.my.. Korang hanya perlu mengadap PC, buat pilihan, klik sana klik sini dan buat bayaran.. Then lepas tu, tunggu aje barang sampai ke muka pintu rumah korang.. Mudah kan? 

Kelebihan Custom.my

Kalau korang tanya aku, kenapa aku pilih custom.my? Jawapan aku senang aje.. Di Custom.my aku dapat menikmati pelbagai kelebihan dalam perkhidmatan yang mereka sediakan.. Lebih meyakinkan aku apabila, terdapat banyak syarikat-syarikat besar yang turut menempah dengan mereka dan yakin dengan servis yang mereka berikan.. Antara kelebihan lain yang aku sendiri tidak dapat nafikannya adalah :-

1.  Mencetak lebih 200 jenis produk


200 jenis produk ye kawan-kawan.. Bukan 2 atau 20 sahaja tau.. Ini salah satu sebab kenapa Custom.my ini menjadi pilihan ramai pelanggan terutamanya syarikat-syarikat gergasi.. Bila sebut sahaja Custom.my, aku ingat syarikat mencetak baju sahaja.. Rupa-rupanya terdapat pelbagai produk lain lagi yang disediakan di Custom.my ni.. Korang sebut sahaja nak design apa, semuanya mereka sediakan.. Bayangkan, kain pasang pun dorang boleh cetak tau.. Fuhh mencabar keimanan aku betul la.. Haha.. Antara kategori yang ada di Custom.my :-
  • T-Shirt & Polo 
  • Jacket & Hoodie 
  • Sportswear 
  • Men's Fashion 
  • Women's Fashion 
  • Kids & Babies Accessories 
  • Accessories 
  • Bag Pouch 
  • Home Decoration 
  • Hat 
  • Sticker/Marketing Material 
  • Print Kain

2.  Tiada minimum order


Satu lagi kelebihan bila menempah design di Custom.my ni adalah tiada minimum order.. So, korang nak order sikit ke banyak ke, terpulang pada korang.. Ciri-ciri servis yang paling pelanggan suka tau termasuk aku.. haha.. Bukan apa, kalau kita hanya nak order sikit dan kita ke kedai percetakan ingin menempah tetapi kedai tersebut tak terima tempahan sedikit.. Memang kecewakan.. Haa sekarang dah tak payah nak kecewa bagai, di Custom.my memang tiada minimum order.. Korang nk order sehelai atau satu barang sahaja pun boleh.. Tak payah susah payah nak kumpul order bagai.. Memang best gile kan..

Biasa kalau syarikat-syarikat besar, mesti nak order dalam kuantiti yang banyakkan.. Di Custom.my korang juga boleh tempah secara pukal atau berskala besar.. Kalau korang tak yakin dengan kualiti produk atau servis mereka, korang boleh tempah sample atau buat order sehelai dahulu supaya korang boleh menilai terlebih dahulu kualiti dan ketepatan hasil yang diingini..

3.  Servis Pantas


Paling bagus di Custom.my adalah servis yang mereka berikan sangat pantas.. Tempahan akan siap dalam masa yang ditetapkan.. Oh ya, sekiranya korang ingin menempah dalam kadar segera atau dalam keadaan keperluan yang mendesak atau mendadak, korang tak perlu risau kerana akan bantu korang sebaik mungkin untuk siapkan tempahan korang dalam masa yang diperlukan.. Tak kiralah dengan design korang sendiri ataupun design sedia ada.. 

Custom.my Menjadi Pilihan Banyak Syarikat Besar


Bila servis yang diberikan sangat bagus, ia akan menjadi tumpuan syarikat-syarikat besar.. Samalah juga dengan Custom.my ni yang telah diyakini oleh banyak syarikat besar.. Jangan tak tahu ye, dah banyak syarikat besar menggunakan perkhidmatan mereka dan terus sedia dengan mereka.. Kalau aku sendiri pun, bila dah dapat servis yang terbaik dari sesebuah syarikat tu, memang aku akan setia dengannya sampai bila-bila.. 

Kalau korang nak tahu, syarikat yang pernah membuat tempahan di Custom.my adalah :-
  • Universiti Teknologi Petronas (UTP)
  • Universiti Kuala Lumpur (UNIKL)
  • Universiti Selangor (UNISEL)
  • Universti Teknologi Mara (uiTM)
  • Kolej PolyTech Mara (KPTM)
  • Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)
  • iFlix
  • CIMB Foundation
  • Movie Animation Park Studio (MAPS)
  • Thunder Print

Jom Tempah Pelbagai Produk Menarik Dengan Design Sendiri Di Custom.my

Bagi korang yang ingin membuat tempahan bercetak dan inginkan produk yang menarik dan pelbagai, Custom.my lah pilihannya.. Aku sangat recommend korang tempah di Custom.my.. Lagi pun mereka menyediakan servis percetakan yang  terbaik dan berkualiti dengan harga yang berbaloi-baloi.. Lagi best korang boleh design sendiri tempahan korang tu.. Ianya lebih bermakna kan..?

Oklah, kalau korang ingin mendapatkan perkhidmatan Custom.my dan melihat sendiri servis yang ditawarkan oleh mereka, korang bolehlah terus ke kedai mereka yang beralamat seperti di bawah ini..


Alamat
Custom My Printing Sdn Bhd (1210459P)
No. 46A, Hala Taman Meru 11,
Meru 2B 30020 Ipoh, Perak

Lat. Long
4.661083, 101.067278 

Waktu Operasi
Isnin - Jumaat
9:00 AM - 6:00 PM 

No Telefon
05-5252144

Email
info@custom.my

Whatsapp
013-484 5800

Telefon Bimbit
013-484 5800


Untuk info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram



How to Save More Money for Your House Deposit

Friday, July 19, 2019
How to Save More Money for Your House Deposit  |  Before buying a house, you may need to use loan calculator to calculate the loan that you might be able to get. You may also need to find alternative for your house deposit if you cannot get a higher loan. Saving for a house deposit does not have to be a tiring and lengthy torment. However, it requires discipline and a well-executed strategy in order to achieve your target savings. It is getting harder and harder to save a house deposit and purchase your first property since the property prices keep rising. Here are few tips on how to save for a house deposit fast.

How to Save More Money for Your House Deposit

1. Be Smart with Your Money

You have to be wise with your money. Do not force yourself to live just above the poverty line, but do not be silly with your spending either. Cut down on the things you do not need to buy, and where you do not care about brands buy the cheaper version. A little goes a long way, save enough of these little amounts and it all adds up. So be smart with your money by saving on the unnecessary things that do not concern you, and putting the extra saving aside for your home loan.

2. Take It Straight Out of Your Pay

This principle should be applied to save for your home deposit. Do not try to live for the entire month and then save what is left, save your money as soon as you get paid and then live off the rest, stretching it as far as you can. If you live first and save later, you will find you run out of money before you get a chance to save, but if you save first then you will find that you can stretch to live off the remainder.

3. Downgrade Your Car

Most couples own two cars, or at least one pretty nice car. Little do they know their car could be the deposit for their property. The value of the car is depreciating and over time it costs you a bucket load of money to run such as insurance, registration, maintenance and petrol all cost money. If you can live with one car instead of two then you could sell one of your cars and put the money you make into your home savings account.

4. Spend Money on Non-Depreciating Assets

Most of us sped all of our money on things where their value either disappears or depreciates in value. For example that computer you bought for $1,000 2 years ago is now probably worth $300 or less. The new Game Player or PlayStation you paid full price for is probably worth half of what you paid for it if you sold it. Therefore, try to buy things that retain their value such as gold. The point here is to still have fun spending things, but buy things that hold their value that you can resell when it is time to buy a house.

5. Encourage Your Spouse to be a Part of The Saving Process

There is always one person who takes care of the money between one couple. That person is the “budgeter” in the relationship. Normally the budgeter will organize the money, but the other person is the one who spends the money on a day to day level. If you can get your spouse a part of the saving process then you can save your deposit so much faster. It might be worth to track how much they are saving on the shopping, so that they can see their contribution to the deposit.

6. Save Your Marriage and Go on a Holiday

Holidays are usually an enormous expense and hence when you are saving for a deposit you will want to simply cancel holidays out of the picture. Be careful, because that may not be good for your marriage or relationship. A healthy relationship always encourages the saving along, because there is less stress placed on money as the more stress you put on the relationship the more fights over money you will have. Holidays are just one way to help avoid this pressure during this difficult period of your life. In alternative, you can do holidays on the cheap. There are loads of caravan parks in beautiful settings, or luxury resorts at 70% off on sites like Lastminute or Expedia. This way, you can enjoy your holiday with your spouse and family on the cheap.


Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service

Saturday, June 22, 2019
Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service  |  Baru-baru ni ada la seorang sahabat ni mengadu yang mana laptop dia lambab macam siput.. Nak tunggu loading untuk on laptop tu pun kemahen memakan masa yang lama.. Tu belum masalah hang lagi.. Bila ditanya, pernah servis tak? Jawapannya, tak pernah servis sebab tak tahu pun kepentingan servis laptop ni.. huhu.. Inilah masalahnya bila beli dan hanya tahu pakai sahaja.. Maintanance tak jaga.. Macam aku dulu-dulu jugak.. Haha!! Sekarang dah cerdik sikit.. Hiks..


Ok, ni nak cerita sikit la kan.. Sebenarnya masalah laptop lembab macam siput ni memang tak asing lagi dah bagi semua orang yang mempunyai laptop.. Time masih baru, kepantasannya memang berdesup... Bila dah sampai satu tahap, masalah ini akan membelenggu setiap pemilik laptop jika pakai tak pernah nak servis.. Bila dah terjadinya masalah sebegini, memang boleh mengganggu kehidupan seharian terutamanya dalam kerjaya.. Kalau macam aku sebagai blogger, bila on laptop then nak loading pun lembab pastu hang pulak memang mendatangkan kemarahan.. Semua kerja akan terganggu sekaligus merosakkan fokus dan komitmen kita pada kerja.. So, apakah jalan penyelesaiaannya?


Kebiasaannya yang menjadi punca laptop lembab ni selalunya adalah masalah windows.. Sama ada windows tu sendiri yang bermasalah ataupun ianya tidak sesuai dengan spesifikasi laptop kita.. Lagi parah kelembaban dia tu bilamana banyak sangat dok simpan software dalam laptop.. Selain tu, hardisk rosak pun menjadi punca laptop lembab.. Selepas processor, hardisk juga menentukan kelajuan sesebuah laptop itu.. Walaupun processor laju, bila hardisk rosak maka laptop akan tetap menjadi perlahan..

Satu lagi kene tengok jugak spesifikasi laptop korang tu sama ada rendah atau tinggi.. Kalau dah memang laptop jenis spesifikasi rendah, memang lembab la laptop korang.. Kalau untuk penggunaan biasa-biasa mungkin tiada masalah tetapi kalau untuk multi-tasking memang tak dapat la weh sebabnya multi-tasking ni memerlukan RAM yang tinggi barulah laju laptop korang tu..

Paling kritikal bila laptop diserang virus.. Huh ini memang masalah yang agak stress bila dihadapi.. Virus adalah salah satu punca laptop menjadi lembab.. Inilah juga masalah terbesar yang aku hadapi sepanjang menggunakan laptop..

Habis tu, macam mana nak selesaikan masalah ini semua?

Kedai Servis Laptop Murah Di KL Mampu Menyelesaikan Masalah Laptop Anda


Jangan risau, sekiranya korang mengalami masalah laptop lembab, hang, crash dan sebagainya korang boleh ke kedai servis laptop murah di KL iaitu FR Laptop Service kerana mereka menawarkan pelbagai servis laptop dengan harga yang berpatutan..

Sebelum ni aku dah pernah share kan cerita tentang format laptop mudah di KL .. Haa kalau korang nak tahu format laptop juga merupakan salah satu servis yang ditawarkan di kedai servis laptop murah di KL ini malah format laptop juga merupakan salah satu jalan penyelesaian bagi masalah laptop lembab ataupun hang..


FR Laptop service merupakan sebuah kedai servis laptop murah di KL yang bertapak di Kampung Pandan dimana ianya adalah sebuah syarikat bumiputera yang pakar dalam bidang teknologi maklumat dan laptop yang menjalankan perniagaan membaiki laptop. Mereka menyediakan pelbagai jenis servis untuk laptop tidak kira sama ada dari segi software mahupun hardware.. Servis yang ditawarkan oleh FR Laptop Service kedai servis laptop murah di KL ini pada harga yang sangat murah dan berpatutan.. Korang juga boleh memeriksa masalah laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini secara percuma, malah boleh terus membaikinya sekiranya mengalami masalah hanya dalam masa 24 jam.


FR Laptop Service ini dikenali dan diyakini ramai kerana perkhidmatan yang ditawarkan oleh mereka adalah berbaloi-baloi, berkualiti dan murah berbanding tempat lain. Antara servis yang ditawarkan di kedai servis laptop murah di KL ini adalah :-
  • Format
  • Clean Dust
  • Hardware/Parts
  • Windows
  • Software
  • Apple/Mac
  • Upgrade
Untuk masalah-masalah lain, korang boleh berhubung terus dengan mereka dan mereka akan mengenal pasti permasalah laptop korang serta mereka akan menyelesaikannya..


Aku sendiri ada pengalaman laptop rosak dimana motherboardnya rosak.. Bila on, laptop akan shutdown dengan sendirinya.. Time tu memang down sangat sebab semua kerja tergendala.. Bila dilihat balik, ini disebabkan aku tak servis laptop aku.. Main guna aje.. Sama kisah dengan sahabat aku tadi.. Cumanya laptop dia hanya bermasalah dengan loading yang lembab.. So, aku nasihatkan dia supaya hantar servis laptop dia di kedai servis laptop murah di KL kerana di FR Laptop Service perkhidmatanya sangat berkualiti dan berbaloi-baloi..

Mujurlah ada FR Laptop Service ni, semua masalah laptop dapat di atasi.. Now, aku lebih bijak dalam maintance laptop aku tak macam dulu-dulu.. Aku dah tak perlu susah hati dah sebabnya aku dah ada tempat servis laptop mudah di KL untuk aku servis laptop aku dengan kadar harga yang murah dan berbaloi-baloi.. Walaupun terpaksa ke Kuala Lumpur, aku sanggup supaya laptop aku sentiasa berada dalam keadaan yang baik.. Alah, pergi sana sesambil menyelam sesambil la minum air.. Hehe.. Dapat jugak jenjalan kat sana.. Hehe..

Perbezaan FR Laptop Service Kedai Servis Laptop Murah Di KL Dengan Kedai Servis Laptop Yang Lain


FR Laptop Service berbeza dengan kedai servis laptop yang lain kerana kedai servis laptop murah di KL ini menyediakan perkhidmatan yang menyeluruh bermula dari sekecil-kecil part sehinggalah pengendalian dan pembaikian part yang lebih besar seperti motherboard dan sebagainya. Bukan itu sahaja tau, apa yang lebihnya kalau korang servis laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini, mereka juga menerima semua jenis versi windows termasuklah macbook.. Haaa tak semua ye kedai mengambil semua jenis laptop.. FR Laptop Service ni tak memilih, semua pun dia ambil.. Tu yang bagusnya..


Apa yang lagi menarik, kedai servis laptop murah di KL ini menyediakan perkhidmatan runner.. So, bagi korang yang tiada masa untuk menghantar laptop ke kedai untuk servis dan repair, bolehlah menggunakan servis runner yang mereka sediakan.. Korang boleh guna servis 'pickup and delivery' di kedai servis laptop murah di KL ini bagi memudahkan korang yang mengalami kekangan masa.. Mereka akan datang ke tempat korang untuk mengambil laptop untuk dibaiki dan menghantar semula setelah siap dibaiki.. Ia dapat menjimatkan masa korang.. Tak perlu bersesak-sesak dijalan raya mahupun menggunakan perkhidmatan awam yang agak melemaskan..

Selesaikan Masalah Laptop Anda Di Kedai Servis Laptop Murah Di KL


Laptop ni kalau tak di servis memang akan mendatangkan masalah sebabnya laptop ni lebih sensitif daripada dekstop.. So, untuk mengatasi masalah laptop korang, bolehlah dapatkan servis laptop mudah di KL ini iaitu di FR Laptop Service.. Bagi yang berada di KL terutamanya student dan mereka yang bekerja menggunakan laptop seperti aku sebagai blogger ni yang mempunyai masalah laptop jangan lepaskan peluang untuk servis laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini kerana mereka memang pakar dan berpengalaman luas dalam bidang IT dan juga laptop..

Apa yang lebih penting, selain perkhidmatan yang berkualiti, harga mereka adalah yang termurah berbanding di tempat lain.. Memang berbaloi! Ramai yang dah mencuba perkhidmatan servis laptop murah di KL ini dan mereka berpuashati dengannya..




Bagi mereka yang jauh, kalau berkesampatan ke KL bolehlah berkunjung ke kedai servis laptop murah di KL ni untuk mengenalpasti masalah laptop korang sebabnya customer mereka juga ramai dari luar kawasan KL.. Mereka sanggup ke KL semata-mata untuk mendapatkan perkhidmatan servis laptop murah di KL ini sebabnya mereka yakin dengan FR Laptop Service.. Servis mereka memang tiptop dan cepat!!


Kalau korang nak lebih detail tentang servis laptop murah di KL ni, korang boleh layari laman web mereka atau ke facebook mereka dimana korang boleh melihat sendiri review dari pelanggan mereka.. Nak PM mereka di facebook pun boleh untuk bertanyakan servis laptop murah di KL ini... Staff mereka yang sangat friendly sedia membantu korang..

Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service

Kepada korang yang mempunyai masalah laptop yang perlu di servis, aku sangat recommend korang untuk dapatkan servis laptop murah di KL hanya di FR Laptop Service ini untuk korang menikmati keistimewaan yang ditawarkan oleh mereka.. Gerenti korang berpuashati..




Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

No. Telefon / Whatsapp
017-288 2349

Alamat
508, Jalan Kanan 1,
Kg. Pandan,
55100 Kuala Lumpur

Waktu Operasi (Kecuali Cuti Am)
9.00 pagi - 9.00 malam

Waze & Google Maps
FR Laptop Service


FR Laptop Service Kedai Format Laptop Murah Di KL

Monday, May 27, 2019
FR Laptop Service Kedai Format Laptop Murah Di KL |  Jika dilihat dari kemajuan zaman sekarang, laptop menjadi salah satu gadget yang mesti ada dan dimiliki oleh setiap orang terutamanya bagi student dan juga mereka yang bekerjaya termasuklah blogger macam aku ni.. hehe.. Berbanding PC, laptop lebih mudah dibawa kemana sahaja dan sangat fleksibel untuk menyiapkan tugasan, mencari dan menyimpan data, berblogging dan sebagainya.. Selalunya jika laptop tersebut bersifat peribadi, ia jarang sekali diambilberat untuk dihantar servis atau di format.. Betul tak? Jangan begitu ye kengkawan, laptop yang telah digunakan bertahun-tahun lamanya sememangnya perlu diservis dan diformat supaya tidak berisiko mengalami masalah atau kerosakan yang serius.

Format Laptop Murah Di KL

Kenapa Laptop Perlu Di Format?

Korang tahu tak kenapa kita perlu format laptop kita? Haaa jangan tau main guna jerk ye.. Nanti sendiri yang kusut sebabnya tak mampu nak selesaikan tugasan dek kerana laptop rosak tak di servis atau diformat.. Kebiasaannya antara sebab utama laptop perlu di format adalah black atau blue skrin dimana kegagalan operating system untuk berfungsi, serangan virus dan malware serta loading jadi slow gile.. 

Format Laptop Murah Di KL

Masalah virus memang kerap berlaku pada laptop aku.. Yelah, aku ni bukan tahu sangat pasal laptop ni.. Yang aku tahu hanya guna dan guna.. Bila dah kandungan virus terlalu banyak, mulalah sistem laptop tu menjadi lembap.. Nak tunggu loading tu kemain lama lagi sampai hangin satu badan.. Huh!! Tapi itulah, salah aku sendiri sebab tak hantar servis dan format balik.. 

So, jika tanda-tanda tersebut berlaku pada laptop korang, itu bermakna laptop korang tu dah nak kena format semula.. Jangan nak fikir lama sangat untuk format laptop tu, nanti kerosakan makin serius laptop korang dah tak dapat diselamatkan lagi.. Mungkin ada dikalangan korang yang memikirkan kosnya.. Betul tak? Haa jangan risau, FR Laptop Service kan ada. Kedai format laptop murah di KL...

Kedai Format Laptop Murah Di KL

Format Laptop Murah Di KL

Selalunya kalau laptop bermasalah, perkara yang paling aku risau adalah data dalam laptop tersebut hilang.. Risau jika semua data tak dapat diselamatkan.. Pernah terjadi, laptop aku bermasalah, habis semua data kerja dan juga gambar-gambar peribadi aku hilang tak dapat diselamatkan sebabnya aku tak simpan dalam hard disk D... Nak menyesal dah tak guna weh!! Lepas kejadian tu, aku lebih berhati-hati dengan menyimpan dalam D dan backup dalam google drive.. Jadinya, kalau nak selamat lagi rajin-rajinlah servis dan format korang punya laptop ye.. Nak murah, pergi aje kedai format laptop murah di KL.. Di mana? Haaa tentu-tentulah di FR Laptop Service.. Murah tau format dekat dorang..

Format Laptop Murah Di KL

Kalau korang nak tahu, FR Laptop Service merupakan kedai format laptop murah di KL yang menawarkan perkhidmatan membaiki dan format laptop pada harga yang sangat rendah dan berbaloi-baloi.. Tidak dinafikan di KL mempunyai banyak kedai yang menawarkan perkhidmatan yang sama tetapi tidak semua kedai yang menawarkan harga yang rendah dan berpatutan.. Hanya di FR Laptop Service, kedai format laptop murah di KL ini sahaja yang menawarkan harga murah, berbaloi dan yang paling penting berkualiti.. 

FR Laptop Service sememangnya kedai format laptop murah di KL yang telah diyakini dan dipercayai oleh warga Kuala Lumpur.. Kepakaran mereka dalam menangani masalah komputer dan laptop untuk semua jenama dan jenis windows tidak perlu diragui lagi kerana mereka sangat komited dan berinovasi dalam bidang ini..

Bukan itu sahaja tau, sekiranya korang menggunakan perkhidmatan di kedai format laptop murah di KL ini, korang akan mendapat layanan yang mesra dari kakitangan mereka dan korang juga boleh meminta khidmat nasihat dalam penjagaan laptop korang.. 

Keistimewaan Menggunakan Perkhidmatan Format Laptop Di FR Laptop Service

Format Laptop Murah Di KL

Di FR Laptop Service, mereka menyediakan 2 jenis format iaitu format clean dan juga format backup. Aku yakin sekiranya korang menggunakan perkhidmatan format laptop di kedai format laptop murah di KL ni, korang pasti berpuashati dengan servis yang diberikan kerana mereka bukan sahaja format laptop korang tau tetapi korang juga mendapat keistimewaan lain seperti :-
  • FR Laptop Service mempunyai pelbagai jenis versi windows bermula dari windows 7 sehinggalah windows yang terkini
  • Format laptop di kedai format laptop murah di kl ini sangat cepat dan pantas dimana laptop korang akan siap dalam masa 24 jam dengan lengkap, ringan dan laju berdesup! hehe
  • FR Laptop Service akan memberikan software-software asas yang telah hilang tanpa sebarang caj dan driver-driver juga akan lengkap diinstall.
  • FR Laptop Service juga menawarkan perkhidmatan format Macbook dimana mereka akan memberikan OS yang paling stabil iaitu EI Capitan dan juga Yosemite
  • Mereka juga memberikan software percuma seperti microsoft office, excel dan sebagainya

Format Laptop Murah Di KL

Satu keistimewaan lagi, di FR Laptop Service, kedai format laptop murah di KL ini, mereka menyediakan perkhidmatan mengambil dan menghantar laptop korang.. Jadi, bagi korang yang menghadapi kekangan masa, tak punya masa nak menghantar format laptop korang, jangan risau mereka boleh mengambil dan menghantar laptop korang setelah siap di format.. Baguskan!

Apa yang lagi menarik, mungkin ada yang sangat memerlukan laptop dan ingin menggunakannya dengan secepat mungkin... Haaa di kedai format laptop murah di KL ni menjanjikan servis yang terpantas iaitu dalam tempoh 3 jam sahaja laptop korang boleh disiapkan.. Cepat gile kot weh!! Selain itu, mereka juga akan menanggung 100% risiko kerosakan sekiranya berlaku apa-apa masalah lain dalam tempoh mereka format laptop korang tu.. Baiknya mereka kan.. I luv it!!

Format Laptop Murah Di KL

Untuk pengetahuan korang, mereka di kedai format laptop murah di KL ini terdiri daripada mereka yang terlatih dan mahir dalam bidang komputer dan laptop.. Jadi, korang tak perlu meragui lagi kepakaran mereka dalam bidang ini.. Mereka pasti dalam menyelesaikan segala permasalahan laptop korang.. 

FR Laptop Service Menawarkan Perkhidmatan Format Laptop Murah Di KL Yang Terbaik

Format Laptop Murah Di KL

FR Laptop Service yang bertapak di Kuala Lumpur ini memberikan jaminan kualiti yang terbaik dan menjanjikan kepuasan kepada pelanggannya dengan perkhidmatan yang ditawarkan. Lokasi yang strategik membuatkan kedai format laptop murah di KL ini menjadi tumpuan kerana ia berdekatan dengan MRR2 dan memudahkan pelanggan yang datang dari kawasan KL dan juga Selangor. Parking pun senang weh..

Selain itu, servis runner yang mereka tawarkan juga menjadi tarikan kepada pelanggan untuk menggunakan perkhidmatan mereka terutamanya pelanggan yang tiada masa untuk berkunjung ke kedai format laptop murah di KL ini.. Selain format laptop, mereka juga menawarkan perkhidmatan servis laptop, membaiki hardware, keyboard, skrin dan banyak lagi. Bukan sahaja harganya murah malah kerja mereka sangat berkualiti..

Format Laptop Murah Di KL

Secara keseluruhannya, ramai yang menyukai dan berpuashati dengan servis yang mereka berikan.. Ramai yang memberikan feedback yang positif dan review di Facebook Page mereka juga kebanyakannya memberikan 5 bintang untuk perkhidmatan mereka.. Sebab tulah FR Laptop Service menjadi kedai format laptop murah di kl yang di yakini dan dipercayai ramai dek kerana servis yang diberikan sangat berkualiti pada harga yang berbaloi-baloi.. 



FR Laptop Service Kedai Format Laptop Murah Di KL

Kepada korang yang mempunyai masalah laptop yang perlu di format, aku sangat recommend korang ke kedai format laptop murah di KL ini untuk korang menikmati keistimewaan yang ditawarkan oleh mereka.. Gerenti korang berpuashati.. 


Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

No. Telefon / Whatsapp
017-288 2349

Alamat
508, Jalan Kanan 1,
Kg. Pandan,
55100 Kuala Lumpur

Waktu Operasi (Kecuali Cuti Am)
9.00 pagi - 9.00 malam

Waze & Google Maps
FR Laptop Service



Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi

Monday, April 08, 2019
Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi | Malaysia merupakan sebuah Negara yang dihormati kerana kemajuan dan kestabilannya yang terkenal bukan sahaja di rantau Asia Tenggara, malahan di persada dunia. YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad merupakan Perdana Menteri Malaysia yang Ke-4 dan Ke-7. Sepanjang kepimpinan YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad telah membawa sejuta pembangunan dan permodenan kepada negara yang tidak ternilai kepada rakyat. Beliau telah membangunkan pusat pentadbiran sistematik terkemuka di rantau Asia Tenggara iaitu Wilayah Persekutuan Putrajaya yang menjadi ikon dan kebanggaan negara Malaysia di persada dunia. Beliau juga digelar sebagai 'Bapa Pemodenan"..

Sepertimana yang kita ketahui, YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad telah mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri yang ke-7 pada 10hb Mei 2018 yang lalu. Sehari sebelum itu iaitu pada 09hb Mei 2018 Tun Dr Mahathir sebagai Pengerusi Pakatan Harapan telah menerajui PH dalam Pilihanraya Umum ke-14 yang telah mengakhiri pemerintahan Barisan Nasional di Malaysia sejak merdeka. Pilihanraya ini juga melakarkan sejarah kerana Tun Dr. Mahathir, pada usia 93 tahun merupakan Perdana Menteri yang tertua di dunia.

Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi


Sebagai tanda menghargai dan memperingati setiap jasa dan pengorbanan YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad dan meraikan pelantikan sekali lagi sebagai Perdana Menteri Malaysia, koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr. Mahathir kini telah dilancarkan secara rasmi oleh Puncak Julung Enterprise..

Koleksi syiling emas ini diilhamkan bagi memperingati detik ini yang juga merupakan kali kedua Tun Dr. Mahathir dilantik sebagai Perdana Menteri setelah 15 tahun bersara sebagai Perdana Menteri ke-4 pada 1981 hingga 2003.


Koleksi syiling emas ini didatangkan dalam packaging yang menarik seolah-olah seperti sebuah buku beserta sarung.. Nampak sangat eksklusif.. Packagingnya berwarna merah sempena warna tema bagi parti gabungan Pakatan Harapan..


Dibahagian dalam pula korang boleh lihat sendiri terdapat sedikit coretan mengenai YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad dimana terdapat dalam 3 bahasa iaitu Melayu, Cina dan Tamil beserta tandatangan Tun M sendiri..

Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir

Bahagian hadapan syiling emas

Bahagian belakang syiling emas


Dapatkan Sekarang Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir!


Aku dah dapatkan koleksi syiling emas peringatan Tun Dr. Mahathir ni untuk simpanan dan koleksi peribadi aku.. Bagi korang yang ingin mendapatkan koleksi syiling emas ni, bolehlah dapatkan segera kerana syiling emas ini adalah edisi terhad tau.. Rugi kalau tak dapatkannya..


HARGA
RM 160.00

EMAS/BERAT
999 / 0.1g


Untuk sebarang tempahan/pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

#tunmcc #koleksikoinemas


Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti

Wednesday, March 13, 2019
Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti  |  Kipas angin atau kipas siling merupakan keperluan bagi setiap rumah.. Sama ada untuk mendapatkan keselesaan ketika berada di rumah terutamanya pada musim panas mahupun hanya sekadar sebagai hiasan.. Ada juga dikalangan kita pada hari ini, memasang kipas siling dirumah semata-mata sebagai hiasan kerana pada masa kini, terdapat pelbagai design dan jenama kipas siling ada dijual di pasaran.. Begitu jugalah dengan rumah aku, tidak lengkap sekiranya tiada kipas siling walaupun penggunaan lebih kepada aircond.. Ada masa kipas siling juga diperlukan pada waktu-waktu tertentu..


Perlu diingat ye, pemilihan kipas siling yang baik bukanlah semata-mata melihat pada designnya sahaja tetapi perlu juga menilai dari segi ketahanan, kualiti, warranty dan juga harganya.. Kalau harga mahal tetapi langsung tak berkualiti, baik tak payah beli kan.. Jadi, sebelum beli teliti dulu kehebatan kipas itu sendiri.. Jangan asal cantik terus aje beli.. Hehe..

Aku kenal satu tempat di Singapura dimana terdapat sebuah syarikat yang menawarkan pelbagai design kipas siling.. Semua kipas silingnya cantik-cantik dan moden tetapi yang paling penting sekali ianya berkualiti.. Nak tahu? Jom aku cerita...

Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti

Crestar Enterprise telah ditubuhkan pada tahun 2004 merupakan sebuah syarikat pengedar pelbagai design kipas siling berkualiti di Singapura.. Ia juga sebuah syarikat yang mempunyai reputasi tinggi dalam industri elektrik di Singapura dan menjadi pilihan ramai pelanggan. 

Pada Oktober 2009, syarikat ini telah bertukar kepada Crestar Enterprise Pte Ltd dan telah berkembang menjadi salah satu peneraju pasaran terkemuka di perdagangan kipas siling di Singapura sejak penubuhannya..


Kalau korang nak tahu, syarikat ini adalah pengedar tunggal kipas siling Crestar dimana mereka menawarkan pelbagai rekabentuk kipas siling yang berbeza, lain dari yang lain dan ergonomik.. Bukan kipas sahaja yang berkualiti tau tetapi aksesori yang dijual juga berkualiti termasuklah pengawal selia, pencahayaan dan kelengkapan lain yang berkaitan.

Apa yang bestnya dengan kipas siling di Crestar ni, ia dilengkapi sepenuhnya dengan versi terbaru 188/153 Alumi Motor ™.. Lagi menarik, Crestar Enterprise Pte Ltd memperkenalkan kipas siling model premium 2014 yang baru termasuk Siri Icol, Skylite Series dan Rainlite Series. Siri 2014 Rainlite / Skylite kini dilengkapi dengan alat kawalan jauh dengan 6 kelajuan dan pelbagai fungsi untuk kegunaan maksimum.


Bila kita guna kipas siling yang berkualiti, keselesaan di rumah pasti terjamin.. Di Crestar Enterprise Pte Ltd, mereka menjanjikan pengalaman keselesaan maksimum dan pengudaraan yang baik dengan pelbagai rekabentuk kipas Crestar berkualiti.. Bukan itu sahaja, malah terdapat pelbagai warna seperti silver, putih, hitam matte dan kelabu yang boleh disuai padan dengan keadaan rumah masing-masing. 

Dengan versi Alumi Motor ™ (AC & DC), kipas siling yang mereka tawarkan juga mempunyai ketahanan yang paling tinggi.. Kipas siling Crestar juga didatangkan dalam pelbagai saiz dari 32 sehinggalah 55 inci bersama lampu LED atau tanpa lampu LED dan aksesorinya juga adalah original termasuklah alat kawalan jauh. 

Jom kita lihat design kipas siling yang ada di Crestar Enterprise Pte Ltd ni.. 





Bagi aku sendiri, semua design yang ada di Crestar Fan ni cantik-cantik belaka.. Andaikata aku ke showroomnya, pasti aku akan rambang mata untuk memilihnya.. Bagi korang yang ada plan untuk mencari kipas siling yang designnya ohsem dan moden serta berkualiti, bolehlah usha di Crestar Fan ni sama ada secara online atau terus ke showroom mereka.... Di laman web mereka juga telah tersedia perkhidmatan online service booking dan online warranty bagi memudahkan pelanggan mereka..


Haa kalau nak tengok design, bolehlah terjah laman web mereka ye.. Sekiranya ada sebarang pertanyaan bolehlah ajukan di bahagian Product Enquiry.. Pihak mereka akan memberi maklumbalas kepada korang nanti.. 


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Authorised Showroom
944 Bendemeer Rd #05-01 B Central
339943 Singapore

Contact No.
6254 9483  /  6841 6412 

Faks
6254 9438

Email
info@crestarfan.com.sg


KidZania Damansara Beri Pengalaman Pembelajaran Yang Menyeronokkan Untuk Anak-Anak Anda

Monday, March 11, 2019
KidZania Damansara Beri Pengalaman Pembelajaran Yang Menyeronokkan Untuk Anak-Anak Anda  |  Kanak-kanak ni perlu sentiasa dididik dalam persekitaran pembelajaran yang menyeronokkan sejak kecil lagi barulah otaknya berkembang dengan baik.. Selain itu, dapatlah mengelakkan mereka daripada dilanda kebosanan kerana melakukan aktiviti yang sama setiap hari.. Haa kalau nak pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan untuk anak-anak korang, KidZania Damansara la jawapannya kerana di sana tersedia aktiviti pembelajaran yang menarik untuk anak-anak korang.. Best sangat tau.. Bukan anak-anak jerk teruja, mak ayah pun teruja sama!!


KidZania merupakan pusat pendidikan dan hiburan keluarga yang menawarkan pengalaman pembelajaran dan hiburan interaktif yang disasarkan kepada kanak-kanak berumur 4 hingga 14 tahun yang terletak berdekatan dengan IKEA Damansara.. KidZania adalah tempat yang seakan bandar kecil yang dilengkapi dengan hospital, balai bomba, stesen radio, teater dan studio TV... Semasa di sini, si kecil akan bekerja dan turut menerima gaji dalam bentuk matawang KidZania yang dipanggil KidZos. Duit tersebut boleh disimpan di dalam akaun bank KidZania mereka dan dibelanjakan di kedai yang terdapat di dalam KidZania tersebut. Mereka akan alami sendiri pengalaman kehidupan realiti, melatih nilai kerja berpasukan disamping meningkatkan kemahiran dan pengetahuan tentang kewangan.


Haa kalau korang mempunyai anak-anak yang berumur dalam lingkungan 4-14 tahun dan mempunyai sfat ingin tahu serta mahu belajar tentang kerjaya orang dewasa seperti ahli bomba, juruterbang, doktor dan pelbagai lagi, bolehlah terjah KidZania KL ni ye dimana ia merupakan taman tema pendidikan terbesar di Malaysia.. Untuk pembelian tiket KidZania juga boleh dibuat secara online ataupun boleh terus beli di kaunter tiket.. Namun begitu, terdapat promosi diskaun untuk harga tiket KidZania jika korang beli secara online di Tripcarte.asia..



Tempah Tiket KidZania Pada Harga Rendah Di Tripcarte.asia

Mesti ada yang tertanya-tanya tentang tiketnya kan? Haa korang tak yah nak risau sangat ye sebabnya tiket KidZania adalah berpatutan untuk semua saiz keluarga.. Korang juga boleh dapatkan KidZania tiket dengan harga lebih murah semasa promosi di Tripcarte.asia.. Memang murah weh kalau time promosi.. Rugi sangat kalau tak grab awal-awal kerana tiket KidZania ni sah selama 6 bulan dari tarikh pembelian.. Haa kalau dah tau ada promosi, beli jerk dulu.. Tempoh tamatnya sangat panjang.. 6 bulan tu boleh simpan.. 


Zaman sekarang ni semuanya di hujung jari sahaja.. Dah tak perlu nak pergi ke kaunter bagai untuk beli tiket.. Beli saja secara online lebih mudah dan menjimatkan masa.. Tak perlu nak beratur panjang dan bersesak-sesak dengan orang ramai.. Jadi, kalau korang nak mudah untuk mendapatkan tiket KidZania ni, korang boleh aje beli secara online di laman web Tripcarte.asia ni.. Lagi pun, dengan menggunakan platform Tripcarte.asia ni korang boleh berjimat kerana terdapat pelbagai tawaran diskaun dan promo yang ditawarkan untuk pelanggannya..

Bagaimana cara nak beli tiket KidZania Kuala Lumpur di Tripcarte.asia ni? Mungkin ada yang dah biasa dan ada juga yang belum pernah beli secara online.. Betul tak? Jangan risau, aku akan tunjukkan caranya step by step ye.. Jom mula..

Cara Menempah Tiket KidZania Kuala Lumpur Di Tripcarte.asia


Untuk harga semasa KidZania 2019 adalah seperti berikut :-

Harga Tiket KidZania 2019
  • 2 - 3 tahun : RM41
  • 4 - 17 tahun : RM85
  • 18-59 tahun : RM45
  • 60+ tahun : RM34
Step 1 : Pilih tiket yang hendak dibeli

Kalau ada yang plan nak membawa anak-anak berhibur di KidZania Kuala Lumpur, bolehlah book tiket sekarang kerana terdapat harga promo bagi dewasa yang berumur dari 18 hingga 59 tahun.. Boleh jimat banyak tau..


Step 2 : Buat Pilihan Anda


  1. Person type sama ada Adult, Child atau Senior
  2. Masukkan bilangan orang
  3. Klik 'Add to order'

Perhatian ye! Kanak-kanak di bawah lapan (8) tahun mestilah diiringi oleh orang dewasa pada setiap masa dan masuk PERCUMA bagi kanak-kanak di bawah umur dua (2) tahun.


Step 3 : View Cart

Ok, sebelum membuat pembayaran sila 'view cart' korang dulu ye.. Pastikan order yang korang buat tu betul.. Segala detailnya tepat.. Bila dah semua ok, bolehlah klik "Proceed to checkout".


Step 4 : Penuhi 'Billing Details' dan Place Order

Pastikan korang mengisi ruangan 'billing details' dengan maklumat yang lengkap. Seterusnya korang dah boleh membuat pembayaran.. Korang boleh pilih 3 cara pembayaran iaitu iPay88 - online banking atau credit & debit card, Online banking (Malaysian Banks) atau Direct Bank Transfer.. Dah pilih cara pembayaran, bolehlah 'Place order' dan buat pembayaran..

Step 5 : Buat Pembayaran

Setelah pembayaran dilakukan, QR Code dan e-tiket akan dihantar ke email korang dalam tempoh 2 jam.

Bagaimana Untuk Menebus Tiket KidZania Yang Ditempah?


Untuk redeem tiket KidZania, korang boleh ikut step di bawah ini ye..
  • Ini merupakan tiket FlexPlus, jadi tiada reservation diperlukan
  • Lawati attraction korang pada bila-bila masa kerana ia berkonsepkan 'open hours'
  • Untuk redeem, korang hanya perlu tunjukkan QR Code sahaja di online ticket counter.

Bagaimana kalau plan ke KidZania terpaksa dibatalkan? Haa jangan bimbang kerana dengan membeli tiket menggunakan platform Tripcarte.asia ini, mereka menjanjikan refund dengan cara yang sangat mudah iaitu korang hanya perlu mengisi borang refund di laman Tripcarte.asia sahaja dan wang akan dikembalikan.

Contoh Borang Refund


Booking KidZania Ticket Sekarang Di Tripcarte.asia Untuk Harga Lebih Murah!


KidZania Malaysia menawarkan pengalaman yang mendebarkan seumur hidup untuk anak-anak korang.. KidZania juga menawarkan pengalaman yang dirancang untuk mendidik dan memberi inspirasi kepada anak-anak. Semua aktiviti dirancang untuk mendidik anak-anak melalui pengalaman, memupuk perkembangan kemahiran hidup, perspektif kanak-kanak, semuanya adalah menyeronokkan. 

KidZania Kuala Lumpur sentiasa memberikan persekitaran pendidikan terbaik kepada kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi, jom beli tiket Kidzania sekarang juga untuk anak-anak merasai pengalaman sebagai Pegawai Polis, Doktor, Pegawai Bomba dan sebagainya. Booking KidZania Ticket korang sekarang secara online di Tripcarte.asia untuk harga lebih murah.

Waktu Operasi

Ahad - Jumaat : 10.00 am - 5.00 pm
Sabtu, Cuti Umum dan Cuti Sekolah : 10.00 am - 7.00 pm
Ditutup pada hari Isnin (Kecuali pada Cuti Umum & Cuti Sekolah)

Alamat

Curve NX,
18, Jalan PJU 7/5,
Mutiara Damansara,
47810 Petaling Jaya,
Selangor

Untuk sebarang pembelian tiket atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website


Email
info@tripcarte.asia

Contact No.
1700 828 095