Top Social

Image Slider

Showing posts with label bisness. Show all posts
Showing posts with label bisness. Show all posts

How WD-40® Can Help Companies to Save Money

Wednesday, March 13, 2019
How WD-40® Can Help Companies to Save Money  |  Penyelenggaraan dan pembaikan adalah antara perkara yang tidak dapat dielakkan oleh pemilik bagi memastikan peralatan mereka dalam keadaan baik dan berfungsi. Begitu juga situasinya bagi syarikat.


Malah, untuk mempunyai peralatan atau mesin yang digunakan berada pada tahap optimum, penyelenggaraan khususnya, adalah sesuatu perkara penting yang tidak boleh diabaikan oleh syarikat. Ini kerana kerosakan akan mengganggu produktiviti dan menyebabkan kehilangan perolehan (apabila penghantaran pesanan pekerjaan ditangguhkan), dan dalam sesetengah kes, syarikat boleh kehilangan pelanggan. Kerosakan juga mungkin boleh menyebabkan tuntutan dari segi undang-undang jika ia telah melanggar kontrak.


Dalam erti kata lain, kerosakan menyebabkan kos yang mahal, dan mungkin mendorong syarikat ke arah kerugian. Pembaikan pula termasuk penggantian baru sama ada ia memerlukan kos yang tinggi dan barangkali menyumbang kepada kelewatan dalam pengeluaran, oleh itu mereka perlu memastikan kerosakan itu pada tahap minimum.

Satu-satunya cara untuk memastikan kedua-duanya, iaitu pembaikan dan penggantian berada pada tahap minimum adalah dengan membuat penyelenggaraan berjadual serta lebih baik dilakukan secara berkala. Melalui pembantu yang boleh diharap dan dipercayai seperti Produk Pelbagai Guna WD-40®, ia dilihat telah membantu banyak syarikat selama bertahun-tahun bagi menangani situasi seperti ini.


Turut dikenali sebagai ‘Tin dengan beribu kegunaan’, Produk Pelbagai Guna WD-40® telah membantu pengguna dalam pelbagai bidang dan industri, seperti pembinaan kapal, sektor tenaga angin, keretapi, percetakan, perlombongan, pertanian, dan penyelenggaraan umum peralatan elektrik dan pneumatik serta pelbagai lagi.

Produk ini adalah jenama yang dipercayai dalam penyelenggaraan mesin kerana ia melindungi logam daripada karat dan hakisan, membebaskan benda yang tersekat atau beku, menghilangkan kelembapan, dan berfungsi sebagai pelincir bagi hampir semua benda, yang membuatkannya hebat untuk mengurangkan geseran dan memanjangkan jangka hayat peralatan.


Dan disebabkan ia menghilangkan kelembapan, produk ini cepat mengeringkan sistem elektrik untukmengelakkan daripada berlakunya litar pintas. Ia juga menghalang hakisan bateri dan membantu untuk menghidupkan enjin ketika basah. Selain itu, ia juga memberi pembersihan yang berkesan bagi gris dan kotoran degil, manakala formula bukan aerosolnya juga memudahkan pelekat ditanggalkan.

Ciri-ciri-dan reka bentuk pintarnya yang terdapat dalam produk ini, termasuk straw fleksibel yang disediakan menjadikannya pembantu yang hebat dalam pemasangan dan penyelenggaraan peralatan dan barangan, serta memberi perlindungan kepada semua jenis gear dan bahagian enjin daripada berkarat, melonggarkan skru yang ketat, serta membersihkan dan melincirkan bahagian yang sukar dicapai.


Dalam proses pembuatan yang dipanggil pengacuan, sebagai contohnya, Produk Pelbagai Guna WD-40® juga menyediakan pembersihan dan penyelenggaraan cetakan anti-karat yang berkesan dan mudah, serta memanjangkan hayat perkhidmatan peralatan terbabit. Ia juga digunakan sebagai ejen pelepas untuk acuan plastik tertentu, meningkatkan kecekapan pengeluaran dan mengurangkan prosedur teknikal, yang menjimatkan penggunaan tenaga manusia dan bahanyang digunakan.


Terdapat banyak sebab mengapa tin kecil biru dan kuning ini, dengan formula asalnya dicipta sejak 66 tahun yang lalu iaitu pada tahun 1953, kekal sebagai produk penting yang perlu ada di setiap garaj dan kotak peralatan anda, sama ada di kalangan penyelenggara profesional mahupun amatur.

WD-40®juga mempunyai rangkaian siri pakar dan produk siri automotif untuk memenuhi keperluan khusus dan tugas berat industri bagi setiap situasi yang berbeza.

Untuk mengetahui bagaimana Produk Pelbagai Guna WD-40® atau barisan produk pakarnya boleh membantu dalam perniagaan anda atau memudahkan kehidupan anda, boleh terus melayari https://wd40.asia/.


Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti

Wednesday, March 13, 2019
Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti  |  Kipas angin atau kipas siling merupakan keperluan bagi setiap rumah.. Sama ada untuk mendapatkan keselesaan ketika berada di rumah terutamanya pada musim panas mahupun hanya sekadar sebagai hiasan.. Ada juga dikalangan kita pada hari ini, memasang kipas siling dirumah semata-mata sebagai hiasan kerana pada masa kini, terdapat pelbagai design dan jenama kipas siling ada dijual di pasaran.. Begitu jugalah dengan rumah aku, tidak lengkap sekiranya tiada kipas siling walaupun penggunaan lebih kepada aircond.. Ada masa kipas siling juga diperlukan pada waktu-waktu tertentu..


Perlu diingat ye, pemilihan kipas siling yang baik bukanlah semata-mata melihat pada designnya sahaja tetapi perlu juga menilai dari segi ketahanan, kualiti, warranty dan juga harganya.. Kalau harga mahal tetapi langsung tak berkualiti, baik tak payah beli kan.. Jadi, sebelum beli teliti dulu kehebatan kipas itu sendiri.. Jangan asal cantik terus aje beli.. Hehe..

Aku kenal satu tempat di Singapura dimana terdapat sebuah syarikat yang menawarkan pelbagai design kipas siling.. Semua kipas silingnya cantik-cantik dan moden tetapi yang paling penting sekali ianya berkualiti.. Nak tahu? Jom aku cerita...

Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti

Crestar Enterprise telah ditubuhkan pada tahun 2004 merupakan sebuah syarikat pengedar pelbagai design kipas siling berkualiti di Singapura.. Ia juga sebuah syarikat yang mempunyai reputasi tinggi dalam industri elektrik di Singapura dan menjadi pilihan ramai pelanggan. 

Pada Oktober 2009, syarikat ini telah bertukar kepada Crestar Enterprise Pte Ltd dan telah berkembang menjadi salah satu peneraju pasaran terkemuka di perdagangan kipas siling di Singapura sejak penubuhannya..


Kalau korang nak tahu, syarikat ini adalah pengedar tunggal kipas siling Crestar dimana mereka menawarkan pelbagai rekabentuk kipas siling yang berbeza, lain dari yang lain dan ergonomik.. Bukan kipas sahaja yang berkualiti tau tetapi aksesori yang dijual juga berkualiti termasuklah pengawal selia, pencahayaan dan kelengkapan lain yang berkaitan.

Apa yang bestnya dengan kipas siling di Crestar ni, ia dilengkapi sepenuhnya dengan versi terbaru 188/153 Alumi Motor ™.. Lagi menarik, Crestar Enterprise Pte Ltd memperkenalkan kipas siling model premium 2014 yang baru termasuk Siri Icol, Skylite Series dan Rainlite Series. Siri 2014 Rainlite / Skylite kini dilengkapi dengan alat kawalan jauh dengan 6 kelajuan dan pelbagai fungsi untuk kegunaan maksimum.


Bila kita guna kipas siling yang berkualiti, keselesaan di rumah pasti terjamin.. Di Crestar Enterprise Pte Ltd, mereka menjanjikan pengalaman keselesaan maksimum dan pengudaraan yang baik dengan pelbagai rekabentuk kipas Crestar berkualiti.. Bukan itu sahaja, malah terdapat pelbagai warna seperti silver, putih, hitam matte dan kelabu yang boleh disuai padan dengan keadaan rumah masing-masing. 

Dengan versi Alumi Motor ™ (AC & DC), kipas siling yang mereka tawarkan juga mempunyai ketahanan yang paling tinggi.. Kipas siling Crestar juga didatangkan dalam pelbagai saiz dari 32 sehinggalah 55 inci bersama lampu LED atau tanpa lampu LED dan aksesorinya juga adalah original termasuklah alat kawalan jauh. 

Jom kita lihat design kipas siling yang ada di Crestar Enterprise Pte Ltd ni.. 





Bagi aku sendiri, semua design yang ada di Crestar Fan ni cantik-cantik belaka.. Andaikata aku ke showroomnya, pasti aku akan rambang mata untuk memilihnya.. Bagi korang yang ada plan untuk mencari kipas siling yang designnya ohsem dan moden serta berkualiti, bolehlah usha di Crestar Fan ni sama ada secara online atau terus ke showroom mereka.... Di laman web mereka juga telah tersedia perkhidmatan online service booking dan online warranty bagi memudahkan pelanggan mereka..


Haa kalau nak tengok design, bolehlah terjah laman web mereka ye.. Sekiranya ada sebarang pertanyaan bolehlah ajukan di bahagian Product Enquiry.. Pihak mereka akan memberi maklumbalas kepada korang nanti.. 


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Authorised Showroom
944 Bendemeer Rd #05-01 B Central
339943 Singapore

Contact No.
6254 9483  /  6841 6412 

Faks
6254 9438

Email
info@crestarfan.com.sg


KidZania Damansara Beri Pengalaman Pembelajaran Yang Menyeronokkan Untuk Anak-Anak Anda

Monday, March 11, 2019
KidZania Damansara Beri Pengalaman Pembelajaran Yang Menyeronokkan Untuk Anak-Anak Anda  |  Kanak-kanak ni perlu sentiasa dididik dalam persekitaran pembelajaran yang menyeronokkan sejak kecil lagi barulah otaknya berkembang dengan baik.. Selain itu, dapatlah mengelakkan mereka daripada dilanda kebosanan kerana melakukan aktiviti yang sama setiap hari.. Haa kalau nak pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan untuk anak-anak korang, KidZania Damansara la jawapannya kerana di sana tersedia aktiviti pembelajaran yang menarik untuk anak-anak korang.. Best sangat tau.. Bukan anak-anak jerk teruja, mak ayah pun teruja sama!!


KidZania merupakan pusat pendidikan dan hiburan keluarga yang menawarkan pengalaman pembelajaran dan hiburan interaktif yang disasarkan kepada kanak-kanak berumur 4 hingga 14 tahun yang terletak berdekatan dengan IKEA Damansara.. KidZania adalah tempat yang seakan bandar kecil yang dilengkapi dengan hospital, balai bomba, stesen radio, teater dan studio TV... Semasa di sini, si kecil akan bekerja dan turut menerima gaji dalam bentuk matawang KidZania yang dipanggil KidZos. Duit tersebut boleh disimpan di dalam akaun bank KidZania mereka dan dibelanjakan di kedai yang terdapat di dalam KidZania tersebut. Mereka akan alami sendiri pengalaman kehidupan realiti, melatih nilai kerja berpasukan disamping meningkatkan kemahiran dan pengetahuan tentang kewangan.


Haa kalau korang mempunyai anak-anak yang berumur dalam lingkungan 4-14 tahun dan mempunyai sfat ingin tahu serta mahu belajar tentang kerjaya orang dewasa seperti ahli bomba, juruterbang, doktor dan pelbagai lagi, bolehlah terjah KidZania KL ni ye dimana ia merupakan taman tema pendidikan terbesar di Malaysia.. Untuk pembelian tiket KidZania juga boleh dibuat secara online ataupun boleh terus beli di kaunter tiket.. Namun begitu, terdapat promosi diskaun untuk harga tiket KidZania jika korang beli secara online di Tripcarte.asia..



Tempah Tiket KidZania Pada Harga Rendah Di Tripcarte.asia

Mesti ada yang tertanya-tanya tentang tiketnya kan? Haa korang tak yah nak risau sangat ye sebabnya tiket KidZania adalah berpatutan untuk semua saiz keluarga.. Korang juga boleh dapatkan KidZania tiket dengan harga lebih murah semasa promosi di Tripcarte.asia.. Memang murah weh kalau time promosi.. Rugi sangat kalau tak grab awal-awal kerana tiket KidZania ni sah selama 6 bulan dari tarikh pembelian.. Haa kalau dah tau ada promosi, beli jerk dulu.. Tempoh tamatnya sangat panjang.. 6 bulan tu boleh simpan.. 


Zaman sekarang ni semuanya di hujung jari sahaja.. Dah tak perlu nak pergi ke kaunter bagai untuk beli tiket.. Beli saja secara online lebih mudah dan menjimatkan masa.. Tak perlu nak beratur panjang dan bersesak-sesak dengan orang ramai.. Jadi, kalau korang nak mudah untuk mendapatkan tiket KidZania ni, korang boleh aje beli secara online di laman web Tripcarte.asia ni.. Lagi pun, dengan menggunakan platform Tripcarte.asia ni korang boleh berjimat kerana terdapat pelbagai tawaran diskaun dan promo yang ditawarkan untuk pelanggannya..

Bagaimana cara nak beli tiket KidZania Kuala Lumpur di Tripcarte.asia ni? Mungkin ada yang dah biasa dan ada juga yang belum pernah beli secara online.. Betul tak? Jangan risau, aku akan tunjukkan caranya step by step ye.. Jom mula..

Cara Menempah Tiket KidZania Kuala Lumpur Di Tripcarte.asia


Untuk harga semasa KidZania 2019 adalah seperti berikut :-

Harga Tiket KidZania 2019
  • 2 - 3 tahun : RM41
  • 4 - 17 tahun : RM85
  • 18-59 tahun : RM45
  • 60+ tahun : RM34
Step 1 : Pilih tiket yang hendak dibeli

Kalau ada yang plan nak membawa anak-anak berhibur di KidZania Kuala Lumpur, bolehlah book tiket sekarang kerana terdapat harga promo bagi dewasa yang berumur dari 18 hingga 59 tahun.. Boleh jimat banyak tau..


Step 2 : Buat Pilihan Anda


  1. Person type sama ada Adult, Child atau Senior
  2. Masukkan bilangan orang
  3. Klik 'Add to order'

Perhatian ye! Kanak-kanak di bawah lapan (8) tahun mestilah diiringi oleh orang dewasa pada setiap masa dan masuk PERCUMA bagi kanak-kanak di bawah umur dua (2) tahun.


Step 3 : View Cart

Ok, sebelum membuat pembayaran sila 'view cart' korang dulu ye.. Pastikan order yang korang buat tu betul.. Segala detailnya tepat.. Bila dah semua ok, bolehlah klik "Proceed to checkout".


Step 4 : Penuhi 'Billing Details' dan Place Order

Pastikan korang mengisi ruangan 'billing details' dengan maklumat yang lengkap. Seterusnya korang dah boleh membuat pembayaran.. Korang boleh pilih 3 cara pembayaran iaitu iPay88 - online banking atau credit & debit card, Online banking (Malaysian Banks) atau Direct Bank Transfer.. Dah pilih cara pembayaran, bolehlah 'Place order' dan buat pembayaran..

Step 5 : Buat Pembayaran

Setelah pembayaran dilakukan, QR Code dan e-tiket akan dihantar ke email korang dalam tempoh 2 jam.

Bagaimana Untuk Menebus Tiket KidZania Yang Ditempah?


Untuk redeem tiket KidZania, korang boleh ikut step di bawah ini ye..
  • Ini merupakan tiket FlexPlus, jadi tiada reservation diperlukan
  • Lawati attraction korang pada bila-bila masa kerana ia berkonsepkan 'open hours'
  • Untuk redeem, korang hanya perlu tunjukkan QR Code sahaja di online ticket counter.

Bagaimana kalau plan ke KidZania terpaksa dibatalkan? Haa jangan bimbang kerana dengan membeli tiket menggunakan platform Tripcarte.asia ini, mereka menjanjikan refund dengan cara yang sangat mudah iaitu korang hanya perlu mengisi borang refund di laman Tripcarte.asia sahaja dan wang akan dikembalikan.

Contoh Borang Refund


Booking KidZania Ticket Sekarang Di Tripcarte.asia Untuk Harga Lebih Murah!


KidZania Malaysia menawarkan pengalaman yang mendebarkan seumur hidup untuk anak-anak korang.. KidZania juga menawarkan pengalaman yang dirancang untuk mendidik dan memberi inspirasi kepada anak-anak. Semua aktiviti dirancang untuk mendidik anak-anak melalui pengalaman, memupuk perkembangan kemahiran hidup, perspektif kanak-kanak, semuanya adalah menyeronokkan. 

KidZania Kuala Lumpur sentiasa memberikan persekitaran pendidikan terbaik kepada kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi, jom beli tiket Kidzania sekarang juga untuk anak-anak merasai pengalaman sebagai Pegawai Polis, Doktor, Pegawai Bomba dan sebagainya. Booking KidZania Ticket korang sekarang secara online di Tripcarte.asia untuk harga lebih murah.

Waktu Operasi

Ahad - Jumaat : 10.00 am - 5.00 pm
Sabtu, Cuti Umum dan Cuti Sekolah : 10.00 am - 7.00 pm
Ditutup pada hari Isnin (Kecuali pada Cuti Umum & Cuti Sekolah)

Alamat

Curve NX,
18, Jalan PJU 7/5,
Mutiara Damansara,
47810 Petaling Jaya,
Selangor

Untuk sebarang pembelian tiket atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website


Email
info@tripcarte.asia

Contact No.
1700 828 095



Betul Atau Salah Cara Anda Membersihkan Bilik Air?

Sunday, February 17, 2019
Betul Atau Salah Cara Anda Membersihkan Bilik Air? | Adakah anda tahu kemungkinan besar cara anda membersihkan bilik air adalah salah? Bermula dari penggunaan peralatan yang salah, sehingga mengabaikan beberapa perkara utama – yang membolehkan wujudnya kotoran dan kuman – dan lebih buruk lagi, ia menyebarkan kuman di seluruh tempat dan bukannya menyingkirkannya.


Bilik air adalah tempat yang perlu anda bersihkan, supaya ia bersih dan menyegarkan. Bagi sesetengah orang, ia adalah tempat yang harus didatangi selalu, malah sebagai tempat berinspirasi. Jadi memastikan kebersihan bilik air adalah sangat penting.

Berikut beberapa cara yang anda lakukan adalah kurang sesuai dan berkesan, dan disertakan beberapa tips bagi membantu anda melakukan kerja pembersihan dengan lebih berkesan, selepas ini.  

1. Melupakan bahagian-bahagian lain dalam bilik air

Kebanyakan orang cenderung memfokus pembersihan hanya pada dinding dan mangkuk tandas. Mereka tidak menyedari bahawa apabila mengepam mangkuk tandas terutamanya apabila penutup mangkuk dibuka, bakteria mikroskopik boleh tersebar setinggi 25cm ke udara dan berada di mana-mana sahaja. Malah, terdapat tanda-tanda jelas di bangku tandas dan bekas air kencing yang melekat di penutup mangkuk tandas. Oleh itu, pastikan anda membersihkan setiap bahagian tandas dan bilik air.


Secara alternatif, anda juga boleh menggunakan pembantu yang berguna seperti WD-40®Multi-Use Product yang juga berfungsi dengan keajaiban dalam membersihkan tandas yang mempunyai kesan kotoran lama dan dan cecair atau minyak daripada mangkuk tandas anda. Hanya sembur ke dalam dan lap atau gosok beberapa kali dengan berus tandas nilon, sebelum disiram. Anda juga boleh menyemburkannya di luar mangkuk, biarkan selama beberapa minit, dan lap bersih dengan sabun dan air.

2. Menggunakan kertas tuala/ tisu tandas


Ramai orang cenderung membazirkan kertas tuala dengan menggunakannya bagi membersihkan dan mengelap permukaan tandas. Bukan hanya membazir dan membuang  kertas tuala, ia juga tidak mesra alam sekitar. Jadi gunakan kain yang baik seperti kain terpakai atau lebih baik lagi, kain mikrofiber yang terdiri daripada serat sintetik ultrafine. Ia mempunyai caj statik yang menyerap habuk dan kotoran, dan anda boleh mencuci dan menggunakannya semula.

Sekiranya terdapat kesan kotoran yang ganjil dan degil yang tidak boleh dihapuskan, kini anda akan dapati bahawa WD-40®Multi-Use Product juga boleh membantu anda.

3. Hanya mop lantai


Mop hanya membantu kawasan yang basah dan meninggalkan habuk asal dan kotoran di atas lantai. Langkah yang terbaik adalah dengan cara vakum terlebih dahulu permukaan lantai yang basah. Sekiranya terdapat sisa-sisa kotoran berminyak di atas lantai, cuba gunakan WD-40® Specialist Fast Acting Degreaser. Pakar penyelesaian berasaskan air ini sangat baik untuk menghilangkan gris, minyak dan kotoran tanpa meninggalkan sebarang residu. Dengan buih berkuasa yang berfungsi pada kadar segera terhadap sentuhan, ia juga sangat mudah dibilas.

4. Menggunakan produk pembersih yang salah


Lazimnya, sesetengah indvidu cenderung untuk menggunakan hanya satuproduk pembersih untuk membersihkan keseluruhan bilik mandi, kerana ia lebih mudah. Tetapi ia tidak baik untuk bilik mandi anda, kerana setiap kawasan berasingan sebenarnya memerlukan pembersih tertentu. Contohnya, bagi beberapa produk logam (seperti pili anda) memerlukan perhatian tambahan. Hanya sembur sedikit WD-40®Multi-Use Product bagi mengilatkan dan melindunginya daripada karat dan hakisan.

5. Tidak membersihkan berus tandas

Ini adalah kesilapan yang jelas tetapi sering dilakukan yang menyebabkan pembiakan kuman di bilik mandi, dan bukannya dihapuskan. Ini disebabkan ramai yang ingin cepat menyelesaikan pembersihan bilik mandi dan dalam keadaan tergesa-gesa, mereka selalunya lupa bahawa mereka juga perlu menjaga peralatan yang digunakan.


Ini menyebabkan berus tandas sering diabaikan dan hanya dimasukkan semula ke dalam pemegangnya selepas selesai melakukan pekerjaan pembersihan, walaupun ketika ia masih basah, menjadikannya mudah untuk kuman membiak. Oleh itu, pastikan anda meletakkannya di sebalik mangkuk untuk dikeringkan sepenuhnya terlebih dahulu.

Sekiranya memerlukan  pembersihan yang baik, cuba rendam dalam pembersih antibakteria, bilas, dan biarkan ia kering lagi. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak tips atau petua untuk membersihkan kediaman anda dan memastikan peralatan anda dalam keadaan baik, boleh melayari http://wd40.asia. Anda pasti akan teruja dengan kelebihan penggunaan barisan produk WD-40®.


Kedai Repair Laptop Terbaik Dan Termurah Di KL

Saturday, January 12, 2019
Kedai Repair Laptop Murah KL | Di zaman serba maju dan canggih ni, laptop menjadi salah satu keperluan bagi setiap orang terutamanya bagi mereka yang bekerjaya mahupun dikalangan pelajar.. Tidak dinafikan juga, ramai kini yang beralih arah kepada smartphone untuk tuntutan kerja mahupun belajar memandangkan ianya mudah dibawa kemana sahaja... Sungguhpun begitu, ada sesetengah perkara tidak dapat dilakukan melalui smartphone dan laptop diperlukan.. Jadi, laptop adalah pilihan tepat untuk melunaskan tugasan dengan lebih baik dan lancar.. Tidak hairanlah laptop masih mendapat permintaan tinggi di pasaran kini dan teknologinya juga semakin meningkat dari hari ke hari..


Bagi aku sendiri, penggunaan laptop lebih mudah berbanding smartphone untuk melakukan sebarang tugasan yang memerlukannya tambahan pula aku sebagai blogger yang memerlukan keselesaan semasa blogging.. Serius, kalau guna smartphone memang boleh mengundang ketidakpuashatian.. Guna laptop lebih baik.. Tapi sesebuah laptop itu sampai bila boleh bertahan? Nak nak lagi kalau digunakan sepanjang masa.. Mahu meletop jugak laptop tu kan.. Paling tak pun meragam.. Eh, jangan kata laptop, manusia pun kalau dah bekerja 24 jam boleh jatuh sakit tau.. Hehe..

Sebenarnya, ikut atas penggunaan juga.. Kalau pandai jaga, lama la sikit jangka hayatnya... Aku sendiri pernah alami laptop rosak.. Bila hantar ke kedai, katanya motherboard.. Nak repair katanya tak berbaloi-baloi.. Jadi aku simpan sajelah buat pekasam... Itu cerita 10 tahun dulu la, sebelum aku kenal dengan sebuah kedai repair laptop murah KL ni.. Andai kata 10 tahun dulu aku dah tahu tentang kedai ni, memang aku panjat KL pergi hantar repair laptop aku tu.. Huhu.. Haa nak tahu tak kedai apa yang aku maksudkan tu? Yeahhh, FR Laptop Service, kedai repair laptop murah KL..


FR Laptop Service, kedai repair laptop murah KL

FR Laptop Service adalah sebuah syarikat Bumiputera yang menjalankan perniagaan berasaskan perkhidmatan dalam bidang IT yang jujur dan berkualiti.. Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan pembaikan komputer yang berkualiti dari Laptop, Komputer Dekstop, Mac dan Windows.. Selain itu, skrin, virus, komputer laggy, naik taraf, back up data dan lain-lain semua mereka boleh lakukan. Antara perkhidmatan yang mereka lakukan adalah :-
  • Menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan membaiki komputer dan laptop bagi kesemua jenis-jenis jenama komputer dan laptop
  • Menawarkan perkhidmatan penetapan sistem pengendalian, pembaharuan lesen bagi software multimedia dan lain-lain
  • Melakukan penambahbaikan terhadap komputer dan menyediakan perkhidmatan menambah RAM/HDD/SDD dan semua jenis upgrade dan servis
  • Menerima semua jenis komputer atau laptop yang berasaskan sistem pengendali dari jenis versi windows.
  • Menerima semua jenis Mac Pro, iMac, MacBook Pro, Mac Mini yang berasaskan sistem pengendalian versi OSX.
Eh, kalau korang nak beli laptop pun boleh tau di kedai repair laptop murah KL ni kerana mereka juga ada menjual laptop... Mudahlah kan, beli kat situ dan kalau ada kerosakan boleh terus repair juga dekat situ.. Tak payah nak pening kepala.. Jadi, kalau nak repair atau beli laptop, boleh lah terjah kedai repair laptop mudah KL ni iaitu FR Laptop Service.. Gerenti puashati!!


Oh ya, selain perkhidmatan membaiki laptop, kedai repair laptop murah KL ini juga menyedikan perkhidmatan clean dust dimana laptop korang akan diservis segala kekotoran seperti habuk, debu dan sebagainya yang boleh merosakkan laptop korang.. Sangat penting weh servis ni.. Sekurang-kurangnya dilakukan 2 kali setahun.. Barulah jangka hayat laptop boleh dipanjangkan lagi.. Hehe.. Clean dust service ni tak memerlukan masa yang lama, ia boleh disiapkan dalam masa 24 jam sahaja.. 


Yang mana laptop cepat panas dan selalu saja hang, hah korang jangan risau kedai repair laptop murah KL ini juga membuat servis Thermal paste untuk memastikan pengaliran haba laptop korang dapat berfungsi dengan baik dan lebih lancar.. Jangan kata servis clean dust dan thermal paste sahaja yang mereka lakukan, tetapi bab skrin rosak atau pecah juga mereka boleh 'ubati'.. Malah apa sahaja masalah berkenaan laptop dan komputer mereka adalah pakar dan mampu merungkainya.. Cewahh dah macam misteri nusantara sangat.. hehe..


Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan FR Laptop Service

Banyak keistimewaannya kalau korang menggunakan perkhidmatan repair laptop di kedai repair laptop murah kl, FR Laptop Sevis ni tau.. Antaranya :-
  • Mempunyai lebih daripada 2400 review 5 bintang dari pelanggan yang berpuashati dengan servis yang mereka berikan.. Ini telah membuktikan bahawa FR Laptop Servis adalah sebuah kedai repair laptop murah kl yang diyakini ramai bagi servis repair laptop.. Boleh klik SINI untuk lihat review pelanggan mereka..
  • Mereka juga memberikan warranty yang lama kepada pelanggan mereka.. Jadi, sempatlah pelanggan mencuba laptop yang telah di repair dalam tempoh yang lebih panjang untuk memastikan ianya berfungsi dengan baik.. 
  • 99% pelanggan berpuashati dengan perkhidmatan yang mereka berikan..
  • Wang tunai sebanyak RM500 bagi setiap pelanggan yang berpuashati. (mengikut terma dan syarat)
  • Mereka juga mengadakan contest setiap bulan dengan menawarkan hadiah wang tunai RM600.
  • Servis runner disediakan bagi memudahkan urusan pickup dan hantar.



Runner Servis - Self-Pickup & Delivery

Bagi mereka yang tiada masa menghantar laptop untuk servis dan repair, jangan risau FR Laptop Service ada menyediakan perkhidmatan self-pickup dan delivery dengan menawarkan khidmat runner bagi memudahkan korang yang berada dan tinggal di sekitar kawasan Lembah Klang. Jadi lepas ni korang dah tak perlu lagi nak bersusah payah mengadap jalan raya yang sesak semata-mata untuk menghantar laptop korang tambahan pula korang merupakan orang yang terlalu sibuk..  Dengan menggunakan Runner Service yang disediakan di kedai repair laptop murah kl ni dah boleh menjimatkan masa dan memudahkan korang.. Betul tak?


Kalau aku diberi pilihan, aku juga lebih selesa menggunakan runner service.. Apatah lagi jika tinggal di kawasan yang sibuk dan sesak.. Nak keluar rumah pun kena fikir banyak kali tak sanggup nak hadap jalan raya yang sesak.. Jika ada perkhidmatan runner ni, bagi aku ia lebih memudahkan.. Bagi korang yang berada di sekitar lembah klang, kalau nak repair laptop, aku suggest korang guna servis runner dari kedai repair laptop mudah kl ni iaitu FR Servis Laptop.. Dorang datang ambil dan dorang juga akan pergi hantar laptop korang tu.. Tapi kalau korang rajin, boleh aje terus walk in ke kedai mereka.. 

VIP Card Untuk Pelanggan Tetap FR Laptop Service


Berita baik buat korang pelanggan setia kedai repair laptop murah kl, FR Laptop Service dimana korang berpeluang untuk mendapatkan VIP Card dari FR Laptop Service dengan hanya menjadi pelanggan tetap mereka.. Ada syarat-syarat tak? Haaa kalau korang nak tahu, VIP Card ini akan diberikan secara percuma kepada pelanggan tetap mereka tanpa sebarang bayaran dikenakan.. Korang hanya perlu, hantar repair atau servis laptop korang di kedai repair laptop murah KL ni dah melayakkan korang memegang VIP Card.. Mudah kan? 

Nak tahu apa keistimewaanya? Yeah, korang akan menikmati diskaun sebanyak RM10 untuk next servis dan repair manakala diskaun RM50 pula diberikan jika korang repair semasa Birthday korang.. Perghhh terbaik weh.. Jadi, nak dapatkan diskaun banyak kene tunggu besday korang la ye.. Haha!! Tapi sebenarnya, kalau korang nak tahu harga di FR Laptop Servis ni sememangnya dah murah berbanding tempat lain.. Tak hairanlah ianya menjadi kedai repair laptop murah KL.. Sungguhpun harganya murah tetapi servisnye tiptop dan berkualiti.. Bukan cincai-cincai sahaja tau..


Testimoni Pelanggan FR Laptop Service

Bila nak percaya akan sesuatu perkhidmatan sesebuah perniagaan tu mesti kita kene rujuk testimoni pelanggannya dulu kan.. Seperti aku juga, bila nak menggunakan mana-mana servis atau membeli barang, aku pastikan pelanggan mereka memberi feedback yang baik terhadap perkhidmatan tersebut.. Apatah lagi yang berkaitan dengan perkhidmatan baikpulih seperti ini.. Sudah pastinya ramai yang ingin mendapatkan maklumbalas pelanggan sebelumnya barulah mereka dapat mempercayainya.. Betul tak?

Seperti yang aku katakan di awal tadi, kedai repair laptop murah KL ni mempunyai lebih daripada 2400 review 5 bintang dari pelanggan yang berpuashati dengan perkhidmatan mereka.. Jadi, ternyata servis yang ditawarkan oleh FR Laptop servis ini tidak perlu diragui lagi.. Kalau korang tak percaya, hah boleh baca testimoni pelanggan mereka ini..



Jaminan Yang Diberikan FR Laptop Service

Ada jaminan ke repair laptop di FR Laptop Service ni? Yeah ofkos ada!! Kedai repair laptop murah KL ni memberi jaminan kepada pelanggannya dimana mereka akan memberi jaminan 100% wang dikembalikan sekiranya perkhidmatan yang diberikan tidak memuaskan hati dan bermasalah.. Selain itu, mereka bertanggungjawab keatas spare part laptop korang dan dijamin selamat. Bukan itu sahaja ye, mereka juga bertanggungjawab sepenuhnya diatas kesilapan yang dilakukan oleh pekerja mereka.. Memang terbaiklah FR Laptop Servis ni kan..


Ok, jika korang mempunyai masalah laptop/PC atau Macbook, bolehlah terus whatsapp ke 017-288 2349 sekarang juga untuk mendapatkan servis berkualiti daripada mereka.. 

Windows atau Mac korang SLOW?

Klik SINI untuk lihat video 3 Tips Lajukan Windows/Macbook, hanya 5 minit... DIY jerk uollssss!!


Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website
(Dapatkan tips dan artikel berkenaan laptop di sini)

Facebook

Instagram

Location

Waktu Operasi
9.00 am - 9.00 pm



Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Anda Sekarang Di Tripcarte.asia

Sunday, December 23, 2018
Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Anda Sekarang Di Tripcarte.asia  |  Cuti sekolah dah bermula ni.. Korang dah plan nak kemana dengan anak-anak? Time ni la nak spend lebih masa dengan family kan? Apa kata kita pakat terjah bumi bersejarah iaitu Pulau Langkawi.. Sambil bercuti boleh la anak-anak belajar tentang sejarah Langkawi.. Lagi pun di Langkawi terdapat lebih 40 tempat menarik untuk dilawati.. Jadi, Langkawi adalah pilihan tepat untuk korang bawa anak-anak bercuti..


Jika bercuti ke Pulau Langkawi, jangan lepaskan peluang untuk mencuba sendiri pengalaman menaiki SkyCab atau lebih dikenali sebagai Cable Car yang merupakan salah satu tarikan utama di Pulau Langkawi selain dianggap yang terbaik di Malaysia setakat ini selepas Genting Highland. Untuk mencari lokasi Langkawi SkyCab ini tidak la sesusah mana kerana ia terletak di lokasi yang sama dengan Art In Paradise Langkasi iaitu di Oriental Village.. Jadi, korang pusing la kot mana pun, mesti akan jumpa jugak sebabnya Pulau Langkawi tidak la sebesar mana pun.. Hiks..


Untuk harga tiket Langkawi SkyCab tidaklah semahal mana ia sangat berpatutan jika nak dibandingkan dengan pengalaman yang bakal korang akan kecapi nanti.. Kalau dapat tiket yang lagi murah lagi best kan? Nak lagi bila bercuti secara berkumpulan atau family yang ramai.. Jangan risau, korang boleh dapatkan tiket yang lebih murah dengan menempah tiket Langkawi SkyCab anda sekarang di Tripcarte.asia..


Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Di Tripcarte.asia


Dunia sekarang semuanya di hujung jari.. Jadi, korang dah tak perlu nak beratur panjang dan menunggu lebih lama untuk membeli tiket kerana kini ada cara lain yang lebih mudah dan menjimatkan iaitu dengan membeli secara online menerusi laman web tripcarte.asia.. Tambahan pula, dengan menggunakan platform tripcarte.asia korang boleh berjimat kerana terdapat pelbagai tawaran diskaun dan promo yang ditawarkan untuk korang..

Di Tripcarte korang juga dapat menikmati pilihan pakej kombo dimana harganya lebih murah.. Bagaimana cara nak beli tiket di Tripcarte.asia? Haaa jom aku tunjukkan caranya..


Cara Menempah Tiket Langkawi SkyCab Di Tripcarte.asia

Di Tripcarte terdapat 9 destinasi popular yang korang boleh pilih seperti Langkawi, Kuala Lumpur, Singapura, Melaka, Penang, Johor, Perak, Pahang dan Port Dickson.. Untuk menempah tiket Langkawi SkyCab, ofkoslah korang kene pilih Langkawi sebagai destinasinya kan.. Hehe.. Ok, untuk Langkawi destination korang akan menikmati lebih kurang 57 jenis tiket aktiviti seperti SkyCab, Underwater World, Island Hopping dan banyak lagi..


Untuk SkyCab, korang boleh pilih 4 pakej kombo yang sangat berbaloi.. Pakej yang paling hot adalah 4 in 1 SkyCab Combo.. Jadi, apa tunggu lagi jom kita book sekarang..



Step 1 : Pilih tiket yang hendak dibeli


Apa yang menarik dengan pakej 4 in 1 SkyCab Combo ini adalah ia termasuk sekali dengan access to Cable Car with standard gondola, 3D Art Gallery, SkyRex dan SkyDome... Jadi, pakej ini sangat berbaloi-baloi dan mungkin sebab ini juga ia menjadi pilihan para pengunjung.. Lagi menarik, kalau korang buat tempahan sekarang, korang akan dapat diskaun sebanyak 50% untuk tiket kanak-kanak.. Jangan risau ye, kanak-kanak dibawah 2 tahun tidak dikenakan bayaran.. 



Step 2 : Buat pilihan anda

  1. Person type sama ada Adult atau Child ( 2 - 12 years old )
  2. Ticket Type sama ada International atau Malaysian - With MyKad
  3. Masukkan bilangan orang
Tiket untuk seorang dewasa yang memegang status warganegara Malaysia yang mempunyai MyKad adalah RM38 manakala kanak-kanak RM30 sahaja.. Bagi pengunjung luar (international) pula, harga tiket SkyCab untuk dewasa adalah RM53 dan kanak-kanak RM40 sahaja.. 

Ok, setelah semua detail telah dipilih, korang bolehlah klik 'Add to order' untuk step seterusnya..





Step 3 : View Cart

Sebelum membuat pembayaran, kenalah view cart dulu untuk pastikan order yang dibuat betul.. Di section 'Cart' ini, korang boleh dapati pelbagai voucher diskaun yang ditawarkan dan korang boleh gunakan code diskaun yang disediakan sekiranya jumlah pembelian mencapai jumlah yang ditetapkan bagi setiap voucher.. 

  1. Ok, seperti yang aku katakan diawal tadi, now ada diskaun untuk tiket kanak-kanak.. Jadi, secara automatiknya ia ditolak terus dalam cart ini.. Tetapi sekiranya korang nak guna promo code yang ditawarkan, secara automatik juga diskaun untuk tiket kanak-kanak tadi tidak diberikan.. Kiranya, salah satu jerk la korang boleh pilih.. Hehe..
  2. Untuk memasukkan promo code, korang boleh masukkan di ruangan 'coupon code' dan klik 'update cart'..
  3. Sebelum proses pembayaran, sila pastikan semua detail order betul dan tepat. Seterusnya bolehlah klik 'Proceed to checkout'..


Step 4 : Penuhi 'Billing Details'



Step 5 : Place Order

Setelah korang mengisi ruangan 'billing details' dengan maklumat yang lengkap, seterusnya korang dah boleh membuat pembayaran.. Korang boleh pilih 3 cara pembayaran iaitu iPay88 - online banking atau credit & debit card, Online banking (Malaysian Banks) atau Direct Bank Transfer.. Dah pilih cara pembayaran, bolehlah 'Place order' dan buat pembayaran..

Step 6 : Buat Pembayaran

Setelah pembayaran telah dibuat, korang akan terima QR Code melalui emel korang.. 


Bagaimana Untuk Mendapatkan Tiket SkyCab Yang Telah Ditempah?


Untuk redeem tiket pula, korang boleh ikut step dibawah ini :-
  • Ini adalah tiket FlexPlus, jadi tiada reservation diperlukan ye..
  • Lawati attraction korang pada bila-bila masa kerana ia berkonsepkan 'open date ticket'.
  • Untuk redeem, korang hanya perlu tunjukkan QR Code sahaja di online ticket counter.

Mudah kan.. Tak perlu nak buang masa beratur panjang-panjang untuk membeli tiket.. Dengan membeli secara online, ia sangat menjimatkan masa, tenaga dan wang ringgit... Lagi best tak perlu nak pint detail, hanya perlu tunjukkan Code QR dah boleh terus naik SkyCab.. Simple dan sangat mudah..

Satu lagi keistimewaannya dengan membeli tiket menggunakan platform tripcarte asia ini ialah, korang juga tidak perlu risau jika tiba-tiba cuaca tidak mengizinkan untuk melakukan aktiviti, pembelian tiket menerusi platform tripcarte.asia ini menjanjikan refund dengan cara yang sangat mudah iaitu korang hanya perlu mengisi borang refund di laman tripcare.asia sahaja dan wang akan dikembalikan.


contoh borang refund



Tempah Tiket Langkawi SkyCab Anda Sekarang Di Tripcarte.Asia


Untuk pengetahuan korang, perkhidmatan kereta kabel ini akan dihentikan untuk satu hari bagi setiap bulan untuk penyelenggaraan berjadual.. Jadi, sila rancang lawatan korang terlebih dahulu bagi mengelakkan sebarang ketidakselesaan.. Nak  tahu jadual lengkap dan tarikh penyelenggaraan, korang boleh semak Kalender Rasmi SkyCab..

Kemana tujuan korang cuti sekolah ini? Masih tercari-cari tempat menarik? Tak perlu nak fikir lagi.. Jom pakat bercuti di Pulau Langkawi untuk merasai sendiri pengalaman menaiki Langkawi SkyCab ini disamping mencipta kenangan terindah dengan menikmati pemandangan indah Pulau Langkawi.. Jadi, tempah tiket Langkawi SkyCab anda sekarang di Tripcarte.asia untuk diskaun hebat dan berbaloi-baloi..


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Email
info@tripcarte.asia

Contact No
1700 828 095

Alamat
Tripcarte Sdn Bhd
3-09, Scott Garden,
Jalan Kelang Lama,
58000 Kuala Lumpur

Waktu Operasi
8.00 am - 10.00pm
Isnin - Ahad