Top Social

Image Slider

Showing posts with label bisness. Show all posts
Showing posts with label bisness. Show all posts

Mainkan Peranan Anda Sebagai Pemandu Berhemah Dan Bertanggungjawab Di Jalan Raya

Wednesday, October 31, 2018

Ingat lagi, masa firstime aku memandu keseorangan memang mendebarkan sampaikan kaki aku ketar time turun dari kereta.. Haha kelakar betul... Apa yang aku praktikkan semasa dalam tempoh percubaan adalah sentiasa berhati-hati, fokus dan alert dengan keadaan sekeliling. Paling penting untuk menjadi pemandu berhemah dan bertanggungjawab di jalan raya.

Ni satu lagi aku nak tekankan. Jangan gunakan telefon bimbit ketika memandu!! Aku paling pantang kalau time memandu dok sibuk dengan telefon bimbit. Bahaya weh!! Ingatlah orang yang tersayang. Nyawa bukan boleh dibeli dekat pasaraya maupun pasar pagi. 


Ok, kalau bercerita tentang kemalangan jalan raya, tak dinafikan sepanjang 17 tahun memandu di jalan raya dah bermacam-macam kemalangan jalan raya aku lihat. Malah aku sendiri pun pernah terlibat dengan kemalangan jalan raya. Kalau ditanya teruk atau tidak, memang kereta aku remuk depan belakang dek kerana dilanggar dan terlanggar.. Hehe..

Cumanya aku bernasib baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan. Itupun disebabkan time kemalangan tu, jalan sesak kerana ada kerja-kerja baik pulih jambatan. Jadi, trafik agak perlahan masa tu. Kereta aku disondol dari belakang dan kereta aku pulak menghentam kereta orang depan.. Allahuakbar.. Kereta aku yang teruk weh duduk ditengah-tengah.. Time tu rasa geram tak payah  nak cakap.. Kenapalah orang belakang ni cuai sangat..!! Rasa betul-betul nak marah.. Tapi aku sabarkan hati lagipun benda dah berlaku tak boleh nak undur semula.. Huhu.. Redha dan pasrah aje time tu..  

Bila berlaku kejadian sebegini, aku mula terfikir seandainya kereta aku tiada insurans masa tu, bagaimana aku nak membaiki segala kerosakan kereta aku dan kenderaan orang yang aku langgar tu..? Mana mungkin aku mempunyai wang yang sebegitu banyak untuk menanggung baikpulih semuanya tu.. Nasib baiklah aku ada beli insurans motor time tu.. Jadi, bolehlah aku claim insurans untuk baiki kerosakan kereta aku tu.. 


Baru-baru ni aku ada terbaca tentang liberalisasi Insurans dan Takaful Motor. Kita boleh mula bandingkan kos dan ada pelbagai produk baru, tak sama macam dulu-dulu.. Jadi, eloklah kita luangkan sedikit masa untuk mengetahui dan meneliti cara-cara untuk menikmati lebih manfaat daripada insurans/takaful motor yang dibeli.

Ok, kalau korang nak tahu lebih lanjut, bolehlah layari laman di bawah.  Sebutharga daripada pelbagai syarikat insurans/takaful motor boleh diperolehi di sana.



atau 




Steps to ensure a seamless house loan approval

Monday, October 29, 2018
Steps to ensure a seamless house loan approval  |  Are you planning to buy a house in Malaysia? But the thought of getting a house loan approved is stopping you from taking another step further because you have heard a lot of stories on the housing loan gets rejected by the banks or how lengthy it could be. You certainly do not want to prepare so much and finally found the right house for sale in Malaysia only to get your bank loan rejected. All the hard work that you have done in researching, planning and preparing have all gone to waste. 


Fret not, there are many schemes available out there to help you to buy your first house, such as the Rumah Selangorku scheme. In addition, there are some things that you could do to speed up and ensure a seamless house loan approval too. This article will guide you through the steps to ensure a seamless house loan approval.

1. Start saving early 


It is always good and never too early to start saving. Start as early as you can. You will still need some cash in your hands even when you have successfully secured a bank loan. Think about the downpayment as home loans will not give you a full 100% loan, the stamp duty fee, legal fees and repairing fees that will cost you. Bear in mind that they do not come cheap as well. 

Most banks in Malaysia offer home loan up to a maximum of 90% of the property’s cost that you plan to purchase. Therefore, you will need to fork out the remaining 10% of the downpayment from your own savings. After settling the payment for the downpayment, you will still need to fork out money for the legal fees, stamp duty fees, valuation fees and real estate agent’s fee that is normally 2% to 3% of the property’s price if you are buying a property through real estate agent.

2. Postpone other loan applications


Know your priorities. If you plan to buy a car as well, leave it after you get your housing loan approved from the bank. Avoid applying for multiple loans, such as car loan or personal loan at once because this will reduce your chance of getting your home loan approved by the bank. Same goes to the applications for credit cards because this will then indicate an additional financial commitment. 

If you already have credit cards, ry to also reduce the number of credit cards that you have, because having more credit cards is an indication of more commitments. Therefore, be patient. Wait till you get your home loan approved by the bank before applying for the additional loan applications. Also, avoid sending multiple home loan applications at once because it will not increase any chance of getting your house loan approved, it might even bring the reversed result of not getting your house loan approved because this will raise enquiries from the bank making them wonder why have you applied for so many loans or could it be that you have been rejected by multiple banks before? 

Hence, submit your house loan application to  the bank that you think would be most appropriate to prevent unnecessary hassles, and at the same time, maintain a good financial character that will increase your house loan approval. So do your research early and figure out which bank is the most suitable bank for you to apply for house loan.

3. Be on time in paying your bills


If you already have some loans that you have applied earlier, do make sure you pay the bills on time. Keep up with the payments and pay your credit card bills on time. It is true that your credit card history will greatly affect your home loan application. Being a person who pays your bills on time increases the chances of getting your home loan approved by the bank. However, this should be a practice since the day you start paying for your bills as the bank will be checking your payment records since day one and not only the past few months. Make sure you are free from debts as well as the banks will be able to track all the financial history about you, from late payments to bankruptcies. 

4. Be in a steady employment


Tired of your job? Planning to switch your career and leave your current job? Drop that idea, because it will affect the chance of getting your loan approved. Be patient and wait till you get your loan approved before you quit your current job. The change in career and earnings is related to the chance of getting your home loan approved. In addition, a new career is deemed as a risk to the bank as they see it as a destabilization of your finance. 

However, this is not applicable if your new job offers you a higher pay, with the condition that you have already gone through the probational or transitional period and is currently in a stable employment. House loan application will be easier to get approved if you have been in the same career for at least 2 to 5 years. Therefore, the safest bet would always be to wait until the home loan is approved before making a career shift.   In conclusion, getting your home loan approved is not as daunting as it se ems to be, as long as you start preparing and planning earlier. Be sure to read through the conditions on the bank agreement before you sign the loan agreement. 



Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi Terhebat Di NASDAQ Menjelang 2021

Tuesday, October 23, 2018
Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi Terhebat Di Nasdaq, Amerika Syarikat |  Hi Korang! Kalau korang ingat, sebelum ni aku pernah berkongsi dengan korang tentang sebuah aplikasi terbaru di Malaysia iaitu Cannis.. Masih ingat? Hiks.. Kali ni, sekali lagi aku nak bercerita tentang aplikasi terhebat ini.. Mesti korang nak tahu perkembangan aplikasi Cannis ni kan..? Ok, kalau korang nak tahu, aplikasi mudah alih Cannis ini telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Satu pencapaian yang membanggakan.. Apa yang lagi menarik, Cannis bakal menjadi sebuah aplikasi terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat menjelang 2021 nanti..


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Baru-baru ini, Cannis yang beribupejabat di Kuala Lumpur telah mengadakan persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" di KL Convention Center pada 21 Oktober 2018 bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.



Semasa persidangan tersebut, Dato' Ching Eu Boon, Ketua Pegawai Eksekutif, sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O.

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis


Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.


Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.


Shopping Barangan Baby Yang Berkualiti Dan Lain Dari Yang Lain Di Lovingly Signed

Monday, October 22, 2018
Shopping Barangan Baby Yang Berkualiti Dan Lain Dari Yang Lain Di Lovingly Signed  |  Bila ada baby, saat yang paling seronok adalah time nak beli barang-barang keperluan mereka.. Mana tak seronok, bila tengok barangan baby yang comel-comel tu rasa macam nak beli semua sekali.. Baru-baru ni adalah seorang kawan aku ni yang akan menimang cahaya mata tak lama lagi bertanyakan pada aku tentang tempat shopping barangan baby yang menarik.. Jadi, aku pun suggest la pada dia satu laman web ni yang menjual barangan baby yang berkualiti dan lain dari yang lain iaitu Lovingly Signed.. Aku memang suka usha barangan baby dekat laman web ni.. Semuanya comel-comel dan berkualiti.. 


Lovingly Signed merupakan sebuah laman web yang menjual pelbagai jenis barangan baby yang bertapak di Singapura...  Barangan baby yang dijual cantik, unik dan berkualiti.. Yang lagi bestnya, mereka juga menyediakan perkhidmatan delivery dan gift wrap untuk Personalized Baby Gifts.. Jadi, kita dah tak perlu nak bersusah payah pergi pasaraya dan sebagainya untuk mencari hadiah.. Bukak sahaja website Lovingly Signed ni, pilih barangan apa yang berkenan untuk dijadikan hadiah dan terus buat pembelian.. Lepas itu, mereka akan menghantar hadiah tersebut kepada si penerima.. Wahhh!! Mudah betul zaman sekarang ni kan..

Bukan setakat itu sahaja tau, di Lovingly Signed ni korang juga boleh customize barangan baby yang dibeli dengan menulis nama pada hadiah tersebut.. Ini akan menjadi lebih bermakna kepada kita dan juga si penerima.. Betul tak? Hehe..


Ini adalah antara gift hamper yang boleh didapati di Lovingly Signed.. Banyak lagi sebenarnya... Jadi, korang boleh pilih sendiri sama ada untuk baby girl, boy ataupun unisex.. Kalau belum tahu jantina baby, langkah selamat pilihlah yang unisex sahaja.. hehe.. 


Kalau korang nak tahu, inilah kotak hadiah yang digunakan untuk setiap pembelian hadiah di Lovingly Signed.. Kotak yang sangat berkualiti dan eksklusif... Semua hadiah yang dibeli akan hadir di dalam kotak hadiah Signature Lovingly Signed ini secara percuma.. Hah mesti korang nak tahu tentang penghantarannya pula kan.. Berapa kosnya?

Ok, untuk setiap pesanan yang dihantar di Singapura, penghantaran adalah percuma.. Tempoh penghantaran akan mengambil masa selama 3-5 hari.. Manakala bagi penghantaran antarabangsa pula, penghantaran adalah ke mana-mana destinasi seluruh dunia dengan cas penghantaran sebanyak SGD $25 sahaja dan jika pembelian melebihi SGD $250, penghantaran adalah percuma.. Penghantaran akan mengambil masa 4-8 hari menggunakan courier pilihan mereka..


Di Lovingly Singed korang tak perlu bimbang kerana material yang digunakan sangat berkualiti tinggi dan designnya lain dari yang lain.. Jadi, korang akan dapat barangan baby yang unik sama ada untuk baby sendiri mahupun dijadikan hadiah untuk orang lain..  Semua baju di Lovingly Signed ini juga dihasilkan dari material 100% kain kapas yang boleh memberikan keselesaan kepada baby.. Peluh pun senang menyerap dan tidak panas... Barang apa yang ada di Lovingly Signed ni? Jom sama-sama tengok..

GIFT HAMPERS


CLOTHING


BLANKETS & TOWLES


TOYS & ACCESSORIES


Semua cantik-cantik belaka.. Rambang mata jadinya... Tak lama lagi kawan aku tu nak bersalin.. Jadi, aku bolehlah beli hadiah dari Lovingly Signed ni.. Mudah sikit kerja aku.. Tak perlu lagi nak masuk dari satu kedai ke satu kedai yang lain untuk mencari hadiah baby.. Lagi pun apa yang membuatkan aku suka sangat dengan Lovingly Signed ni, barangan yang dijualnya lain dari yang lain.. Jadinya, kalau aku beli dari Lovingly Signed ni, confirm tak sama dengan orang lain.. hehe..

Oklah, kalau korang rasa ada adik beradik, sedara mara, rakan taulan atau korang sendiri yang akan menimang cahaya mata, aku sangat recommend korang shopping barang keperluan baby korang di Lovingly Signed ni sebabnya korang pasti akan berpuashati dengan kualiti barangnya.. Lagipun, semua barang yang dijual sangat cantik dan unik.. 

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram



Teknologi Urutan 4 Tangan Osim, Ulove 2 Menjanjikan Keseronokan Dan Kepuasan

Friday, October 19, 2018
Teknologi Urutan 4 Tangan Osim, Ulove 2 Menjanjikan Keseronokan Dan Kepuasan | OSIM  kini  tampil  mencipta  terapi  urutan  terkini  dengan  melancarkan  kerusi  urut  terbaharunya,  uLove  2  yang  mempunyai  ciri-ciri  revolusi  Teknologi  Urutan  4  Tangan  di  One  Utama.


Sekali  lagi,  ikon  pop  popular,  Andy  Lau  (yang  sebelum  ini  pernah  menjadi  jurucakap  pertama  kerusi  urut  UDivine  OSIM  pada  tahun  2010),  telah  terpilih  untuk  menjadi  duta  uLove2.  Tiada  yang  lebih  baik  untuk  menggambarkan  kualiti  yang  luar  biasa  dan  inovasi  daripada  revolusi  kerusi  urut  ini  selain  daripada  Andy  Lau  sendiri,  malah  beliau  berterusan  mencipta  kebaikan  untuk  diri  sendiri  dan  berani  menembusi  benteng  dalam  industrinya.

Andy  yang  sudah  sinonim  dengan  jenama  OSIM  turut  mengungkapkan  kegembiraanya  dalam  meneruskan  legasi  ini  dan  menjadi  sebahagian  ciptaan  ini.


Inovasi  kali  ini  adalah  yang  paling  terbaik  (cemerlang)  yang  mana  teknologi  Urutan  4  Tangan  ini  menyediakan  4  set  roller  urutan  berkuasa  yang  direka  khas  untuk  mempunyai  fungsi  selari  mengurut  dari  atas  dan  bawah  badan  anda  secara  serentak.  Mekansime  ini  sebenarnya  mirip  dengan  teknik  cengkaman  urutan  empat  tangan  yang  dilakukan  oleh  tukang  urut  professional  di  kebanyakan  negara  di  Asia  Tenggara.

Teknik  ini  dilengkapi  dengan  urutan  V-Hand™  yang  sempurna  bagi  melancarkan  dan  memberi  lebih  fleksibiliti  urutan;  Ia  berfungsi  dengan  sempurna  seperti  urut  cengkaman  tangan  manusia  yang  memberi  lebih  rasa  mendalam  terhadap  titik  otot  penting.  Bola  roller  yang  membentuk  720  darjah  juga  membolehkan  ia  berputar  360  darjah  di  kedua-dua  arah  dan  membantu  mencapai  kontur  badan  lebih  menyeluruh.

APAKAH  SEBENARNYA  URUTAN  EMPAT-TANGAN?


Urutan  empat-tangan  ialah  urutan  yang  dilakukan  oleh  dua  tukang  urut  menggunakan  teknik  pencerminan  pada  dua  bahagian  tubuh  badan  pada  masa  yang  sama-  biasanya  atas  dan  ke  bawah  –  bagi  memberi  anda  hasil  yang  sama  seperti  mendapat  dua  urutan  badan  penuh  sekaligus.

MENYAMPAIKAN  PENGALAMAN  URUTAN  KELAS  PERTAMA  DARIPADA  KEPALA  SEHINGGA  IBU  JARI

OSIM  telah  mengkonfigurasi  reka  bentuk  dan  ciri-ciri  teknikal  kerusi  urut  uLove  2  untuk  memberi  pengalaman  yang  memberi  kelegaan  dan  memanjakan  badan  seperti  yang  lain.  Program  urutan  kerusi  urut  uLove  2  ini  telah  disesuaikan  untuk  memenuhi  pelbagai  keperluan-  daripada  gaya  hidup  sibuk  sehinggalah  mereka  yang  aktif - dan  membantu  melegakan  kesakitan  dan  ketegangan  otot  daripada  kepala  sehingga  ke  hujung  jari  kaki.  


Program  urutan  uLove  2  memaksimumkan  penggunaan  teknologi  terkini  dan  canggih,  bagi  V-Hand  dan  empat  tangan  yang  membantu  memberi  kelegaan  kepada  empat  titik  utama  badan:  kepala  &  leher,  leher  &  bahu,  bahagian  tulang  belakang  &  punggung,  dan  punggung  &  peha.

Anda  juga  boleh  memuat  turun  program  urutan baharu  melalui  aplikasi  kerusi  urut  uLove  2  secara  percuma.  Aplikasi  uLove  2  dipadankan  dengan  peranti  pintar  anda  yang  membolehkan  andadengan  mudah  memilih  program  urutan  anda  dan  menentukan  pilihan  pengalaman  kerusi  urut  yang  sesuai  dengan  anda.


Antara  ciri-ciri  menarik  uLove  2  adalah  sistem  audio  surround  3D  yang  canggih,  fungsi  audio-visual  bletooth  tanpa  wayar  ini  memberi  pengalaman  tenang  dan  santai  baharu  dan  pembesar  suara  kerusi  urut  uLove  2  yang  diposisikan  dengan  teliti  dan  dioptimumkan  bagi  memberi  bunyi  menarik  serta  menenangkan  pendengar.  Anda  juga  boleh  memuat  turun  lagu  original  daripada  Aplikasi  kerusi  urut  uLove  2  untuk  menikmati  pengalaman  bunyi  yang  penuh  harmoni.

Untuk  membantu  meningkatkan  pengalaman  hiburan  anda,  anda  boleh  menonton  video  pada  peranti  pintar  anda  menerusi  Entertainment  Stand  sambil  mencajnya  melalui  port  USB  uLove  2.

REKAAN  YANG  ELEGAN  DAN  SOFISTIKATED


Apabila  menyentuh  mengenai  estetik  atau  menarik,  kerusi  urut  uLove  2  ini  mempamerkan  hasil  kerja  yang  luar  biasa  dengan  penggabungan  kulit  berkualiti  tinggi  yang  didatangkan  dalam  pelbagai  warna.

Kerusi  urut  uLove  2  edisi  terhad  berwarna  biru  ini  melambangkan  biru  langit  dan  dihiasi  dengan  lukisan  tangan  bunga  peony  khususnya  dicipta  sempena  pelancaran  ini,  serta  dilengkapi  dengan  cetakan  mahkota  diraja.  Sejak  zaman  purba,  lukisan  bunga  peony  telah  dikenali  sebagai  simbol  keberuntungan  dan  keindahan,  ia  sesuai  dipadankan  dengan  kesempurnaan  uLove  2.  Kerusi  urut  edisi  terhad  ini  juga  terdapat  dalam  pilihan  warna  merah  jambu.


Selain  itu,  terdapat  pilihan  warna  lain  antaranya,  Bold  Green  Sophisticated  Brown  danChic  Purple.  Setiap  warna  ini  dipilih  untuk  melengkapi  reka  bentuk  degan  lukisan  tangan  bunga  Magnolia  ia  melambangkan  kemuliaan  dan  kesucian  -  yang  menghiasi  sisi  kerusi.  Diilhamkan  oleh  rekaan  hiasan  dalaman  popular  yang  menggunakan  palet  yang  memperlihatkan  kehalusan  ciptaanya,  uLove  2  pastinya  melengkapi  dan  menonjolkan  setiap  ruang  kediaman  dan  sesuai  berada  di  dalam  rumah  anda.


Syarikat WD-40® Menggunakan Keselamatan Berperisai Untuk Mengalihkan Formula Rahsia Ke Lokasi Baru, Sempena Menyambut Ulang Tahun Ke-65

Thursday, October 18, 2018
Syarikat  WD-40® Menggunakan  Keselamatan  Berperisai  Untuk  Mengalihkan  Formula Rahsia  Ke  Lokasi  Baru, Sempena  Menyambut  Ulang  Tahun  Ke-65 |  Ia  boleh  dijumpai  dalam  4  daripada  5  isi  rumah  di  Amerika,  namun  bahan-bahan  dalam  keperluan  isi  rumah  hanya  diketahui  oleh  sebilangan  manusia  di  seluruh  dunia  -  itulah  sebabnya  Syarikat  WD-40  hari  ini  dengan  bantuan  kenderaan  berperisai    dan  keselamatan  terkemuka  mengalihkan  formula  rahsia  ke  tempat  keselamatan  bank  baru.


Bermula  di  pejabat,  Syarikat  WD-40®  Company  di  San  Diego,  Presiden  dan  CEO  Syarikat  WD-40®Garry  Ridge  memberi  amanah  kepada  Brink,  pemimpin  global  dalam  logistik  keselamatan  untuk  menjemput  beliau  yang  digari  berserta  beg  bimbit  membawa  formula  rahsia,  yang  akan  ditempatkan  dengan  selamat  di  bilik  kebal  berhampiran.  Formula  itu  -  belum  pernah  disentuh  oleh  tangan  manusia  berada  di  dalam  syarikat  lebih  15  tahun  sejak  ulang  tahun  syarikat  yang  ke-50  -  harta  milik  berharga  syarikat,  mengisi  tin  biru  dan  kuning  ikonik  di  176  buah  negara  dan  wilayah  di  seluruh  dunia.  Walaupun  "sos  rahsia"  mempunyai  bahan-bahan  asas  yang  sama  sejak  penubuhan  syarikat  65  tahun  lalu,  namun  begitu  Syarikat  WD-40®  tetap  melangkah  ke  hadapan  dengan  mantap.


Syarikat  WD-40®  ditubuhkan  pada  1953  sebagai  Rocket  Chemical  Company  oleh  tiga  juru  teknik  yang  mencari  pelarut  pencegah  karat  untuk  melindungi  roket  daripada  hakisan  dan  formula  pelbagai  guna  itu  telah  berkembang  dengan  baik,͟  kata  Ridge.  ͞Kami  sentiasa  mencari  cara-cara  untuk  menjadikannya  lebih  baik  daripada  hari  ini,  menyampaikan  penyelesaian  yang  unik,  bernilai  tinggi  dan  mudah    digunakan  untuk  pelbagai  keperluan  penyelenggaraan.Ini  termasuk  bukan  sahaja  cara-cara  baharu  untuk  menggunakan  produk  pelbagai  guna  kami,  seperti    WD-40®EZ-REACH,  termasuk    straw  boleh  bengkok  untuk  memasuki  bahagian  yang  sukar  dicapai,  tetapi  juga  siri  produk  baru  yang  khusus  dibuat  untuk  para  DIY  dan  pengguna profesional.


Inovasi  berterusan  telah  membantu  Syarikat  WD-40®  mencapai  jualan  bersih  sebanyak  $381  juta  pada  tahun  fiskal  2017.
  • 2005 :  Syarikat  WD-40®  memperkenal  WD-40®Smart  Straw®  kekal  bergabung  yang  dapat  menyembur  menerusi  dua  cara  -  sebagai  semburan  lebar  atau  aliran.
  • 2009 :  WD-40®Trigger  Pro,  botol  bukan  aerosol  tahan  lama  yang  menyampaikan  produk  hebat  yang  sama,  telah  dibawa  ke  pasaran.
  • 2011 :  Syarikat  memperkenalkan  WD-40®  SpecialistTM,  barisan  produk  penyelenggaraan  yang  terbaik  dalam  kelas  dirumus  khas  untuk  memenuhi  keperluan  pengguna  profesional.  Rangkaian  ini  telah  berkembang  kepada  15  produk  termasuk  produk  penyelenggaraan  WD-40®  SpecialistTMAutomotive.
  • 2012 :  Syarikat  WD-40®  melancarkan  WD-40®  BIKE,  barisan  produk  penyelenggaraan  basikal  berprestasi  tinggi  yang  dibangunkan  untuk  penunggang  yang  suka  memastikan  perjalanan  mereka  dalam  keadaan  terbaik.
  • 2015 :  Syarikat  WD-40®  memperkenal  WD-40®EZ-REACHTM,  straw  yang  bengkok  dan  mengekalkan  bentuknya  untuk  menjadikan  'EZ'-er  bagi  mencapai  sekitar  sudut  dan  tempat  yang  sukar  untuk  dicapai.


Tambahan  kepada  tumpuan  syarikat  kepada  inovasi  untuk  memenuhi  permintaan  pasaran,  Ridge  menganggap  kejayaan  Syarikat  WD-40®  adalah  bergantung  pada  kakitangan  syarikatnya.


Festival Makanan Kanak-kanak Sihat Ayam Brand™ Didik Tentang Pilihan Makanan yang Lebih Sihat

Tuesday, October 02, 2018
Festival Makanan Kanak-kanak Sihat Ayam Brand™ Didik Tentang Pilihan Makanan yang Lebih Sihat  |  Hari ni aku berpeluang untuk turut serta dalam meraikan Festival Makanan Kanak-Kanak Sihat yang dianjurkan oleh Ayam Brand™.. Jenama pilihan rakyat malaysia ini turut menyumbang produk makanan sihat untuk dua bulan kepada empat buah Rumah Kebajikan di Pahang iaitu Rumah Anak Yatim & Miskin Nur Iman, Rumah Anak Yatim & Miskin D'nasti, Pusat Jagaan Wanita & Kanak-Kanak Casa Harapan dan Badan Kebajikan Anak-Anak Yatim & Miskin Nadwah.

En Nathan, wakil daripada Ayam Brand bersama kanak-kanak dari rumah-rumah kebajikan semasa program Ayam Brand™ Healthy KIDS Food Festival 2018 di Pahang.

Malaysia dinamakan sebagai sebuah negara yang mempunyai kadar obesiti paling tinggi dalam kalangan kanak-kanak dan dewasa di ASEAN dengan 23.7% daripada mereka mengalami masalah obes. Pemakanan memerlukan keseimbangan. Obesiti sering dikaitkan dengan tabiat makan yang disemai sejak kecil, di mana kanak-kanak yang mempunyai berat berlebihan biasanya akan menjadi obes ketika dewasa.

Faktor budaya juga menjadi salah satu sebab yang menyumbang kepada peningkatan masalah obesiti di Malaysia. Ini kerana kebanyakan makanan popular di Malaysia adalah seperti snek yang digoreng dan hidangan yang memiliki kandungan lemak tinggi, selain tidak ada banyak kepelbagaian dalam makanan mereka.


Sebab itulah Ayam Brand™, jenama pilihan rakyat Malaysia selama 126 tahun menganjurkan Festival Makanan Kanak-kanak Sihat (Healthy KIDS Food Festival) untuk menawarkan pilihan makanan yang lebih baik sebagai sebahagian daripada program tanggungjawab sosial tahunannya.

Kempen kebajikan pada tahun ini bertujuan memperkasakan kanak-kanak untuk membuat pilihan makanan mereka sendiri menerusi aktiviti-aktiviti yang interaktif. Aktiviti ini dapat membantu mereka mengenal pasti kumpulan makanan yang penting, memahami jumlah makanan dan membuat keputusan bijak tentang makanan berkhasiat dan membentuk tubuh secara positif.


Ayam Brand™ menyatakan bahawa sumbangan produk kepada rumah-rumah kebajikan yang mengambil bahagian dibuat kerana kebanyakan daripada mereka kurang akses kepada sumber nutrien yang penting untuk pertumbuhan dan kesihatan kanak-kanak.

Sudah memasuki tahun kesebelas, Kempen Penyayang Komuniti Ayam Brand telah berjaya menjangkau sekitar 20,000 orang dari 482 pertubuhan kebajikan, serta menyediakan mereka dengan 1,404,000 hidangan makanan yang sihat dan mudah!

Antara sesi bengkel yang dijalankan ialah ‘Yay or Nay’ di mana kanak-kanak belajar untuk mengenal pasti serta membezakan di antara pilihan makanan yang sihat dan tidak sihat, selain teka silang kata tentang manfaat Omega 3 dan DHA di bengkel ‘Crossword’. Di bengkel ‘Healthy Plate’ pula, kanak-kanak menentukan kuantiti kumpulan makanan berbeza untuk menghasilkan satu diet yang seimbang, manakala di bengkel ‘DIY’, kanak-kanak akan menghidang Nasi Lemak Tuna mereka berdasarkan apa yang telah pelajari.

Peserta dari Badan Kebajikan Anak-anak Yatim dan Miskin Nadwah berbincang sesama mereka di stesen Yay or Nay
Crossword
Kanak-kanak lebih sihat! Peserta dari Rumah Anak Yatim dan Miskin D’nasti mempelajari pemakanan yang lebih sihat di stesen Pinggan Sihat
DIY

Kanak-kanak amat memerlukan Omega-3, iaitu sejenis asid lemak penting untuk perkembangan otak dan mata yang tidak dihasilkan oleh tubuh manusia. Ibu bapa dan penjaga boleh menambah makanan yang kaya dengan kandungan Omega-3 seperti sardin, mackerel dan tuna dalam diet anak-anak. Bagi kanak-kanak yang tidak sukakan bau ikan, ibu bapa perlu jadi lebih kreatif. Jadi, layari laman web www.ayambrand.com.my untuk mendapatkan pelbagai resepi yang mesra kanak-kanak.

Kelapa pula telah mencapai status makanan super di peringkat global kerana kandungan lemak sihatnya. Ini satu berita baik buat rakyat Malaysia kerana mereka menggemari makanan berlemak seperti Nasi Lemak.


Sebahagian daripada Festival Makanan Kanak-kanak Sihat, Ayam Brand™ ada memperkenalkan Nasi Lemak yang lebih sihat, mudah dan cepat untuk disediakan yang menggunakan santan jenama ini. Di samping Light Tuna Cili sebagai sambal yang boleh diambil terus daripada tin bersama telur rebus, timun segar, kacang tanah dan ikan bilis untuk menjadi satu hidangan yang enak dan berkhasiat. Kanak-kanak yang menghadiri bengkel ini juga belajar tentang sukatan yang betul bagi setiap makanan untuk diet yang lebih sihat.

Rumah Anak Yatim dan Miskin Nur Iman, Rumah Anak Yatim dan Miskin D’nasti, Pusat Jagaan Wanita dan Kanak-kanak Casa Harapan dan Badan Kebajikan Anak-anak Yatim dan Miskin Nadwah dari Pahang menerima bekalan makanan harian produk Ayam Brand selama dua bulan merangkumi ikan sardin, mackerel, tuna dan santan kelapa untuk semua kanak-kanak di bawah jagaan mereka.

Pengiring dari Rumah Anak Yatim dan Miskin Nur Iman, Rumah Anak Yatim dan Miskin D’nasti, Pusat Jagaan Wanita dan Kanak-kanak Casa Harapan dan Badan Kebajikan Anak-anak Yatim dan Miskin Nadwah bersama En Nathan.

Kanak-kanak dari Rumah Anak Yatim dan Miskin Nur Iman bersama En Nathan menjulang trofi yang dimenangi mereka

Menurut wakil dari Badan Kebajikan Anak-anak Yatim dan Miskin Nadwah, En Mohd Hadzmie, sumbangan produk Ayam Brand™ yang tidak mempunyai bahan pengawet atau MSG tambahan itu sangat dihargai kerana makanan tersebut sihat, pantas dan mudah disertakan ke dalam diet harian mereka.

Maklumat lanjut mengenai Ayam Brand™, sila layari laman web www.ayambrand.com.my atau https://www.facebook.com/AyamBrand.Recipes.


2 Unit Kondo Di Pulau Pinang Bernilai RM2.39 Juta Dibeli Menggunakan Aset DEO Mata Wang Digital (Kripto)

Friday, September 14, 2018
2  Unit  Kondo  Di  Pulau  Pinang  Bernilai  RM2.39  Juta  Dibeli  Menggunakan  Aset  DEO  Mata  Wang  Digital  (Kripto)  |  Walaupun  ramai  rakyat  Malaysia  masih  belum  terbiasa  atau  mungkin  ragu-ragu  mengenai  mata  wang  kripto,  sudah  ada  orang  yang  menggunakan  aset  digital  tersebut  untuk  berdagang  di  negara  ini. 

Di  Pulau  Pinang  pada  4  Ogos  2018  yang  lepas,  dua  unit  kondo  bernilai  RM2.39  juta  telah  dibeli  menggunakan  DEO  aset  kripto  oleh  seorang  ahli  perniagaan  Indonesia  yang  sudah  menetap  di  Malaysia  sejak  1997.


Encik  Eddie  Virgo  dari  Medan,  Indonesia,  yang  menjalankan  perniagaan  pengiriman  wang  di  Indonesia  dan  Malaysia,  membeli  kondominium  Queens  Residence  Bayan  Bay,  Pulau  Pinang  berhampiran  dengan  Queensbay  Mall  daripada  Ideal  Property  Group.


Kedua-dua  unit  tersebut,  masing-masing  berharga  RM1,192,700  dan  RM1,198,000.

"Saya  sangat  gembira  kerana  boleh  menggunakan  aset  kripto  saya  untuk  membeli  hartanah  ini.  Saya  percaya  saya  telah  membuat  pelaburan  yang  tepat  dalam  DEO.  Malah,  saya  menjangkakan  untuk  membuat  nilai  dan  pulangan  lebih  baik  daripada  mata  wang  DEO  bagi  pelaburan  pada  masa  hadapan," kata  Encik  Eddie  Virgo.

Encik  Eddie  Virgo  mula  melabur  dalam  DEO-  aset  kripto  daripada  Desto  Blockchain  LLC  (Desto),  apabila  ia  pertama  kali  dilancarkan  pada  April  2018.


Transaksi  atau  pembayaran  untuk  pembelian  hartanah  yang  menggunakan  mata  wang  kripto  belum  pernah  ada  lagi  di  Malaysia.  Daripada  transaksi  tanah  kepada  pembelian  kereta,  termasuk  mendapatkan  makanan  di  gerai  nasi  kerabu  atau  gerai  penjaja  di  Kelantan,  pembayaran  yang  dibuat  telah  menjadi  bualan  dan  berita  pada  beberapa  tahun  yang  lalu.  Masih  ingatkah  berita  tentang  gerai  mi  kari  dan  gerai  mi  kepala  ikan  di  Bandar  Puchong  Utama,  Selangor,  yang  telah  menerima  bayaran  kripto  pada  tahun  lepas?

Apatah  lagi,  mata  wang  digital  masih  belum  diiktiraf  bagi  tujuan  percukaian  di  negara  ini,  menjadikan  transaksi  mata  wang  kripto  buat  masa  ini  adalah  bebas  cukai,  menurut  laporan  berita  oleh  The  Edge  Malaysia  pada  22  Januari  tahun  ini.


Memandangkan  minat  dalam  mata  wang  kripto  terus  berkembang  di  Malaysia,  semakin  ramai  rakyat  Malaysia  ingin  mengetahui,  dan  mula  melabur  dan  berdagang  dalam  aset  tersebut.  DEO,  yang  digunakan  oleh  Encik  Eddie  Virgo  dalam  pembelian  kondo  beliau,  adalah  aset  kripto  yang  dikeluarkan  oleh  syarikat  teknologi,  Desto  Blockchain  LLC.  Syarikat  yang  diasaskan  oleh  warga  Malaysia  dan  didaftarkan  di  Amerika  Syarikat  dan  UK  dengan  anak-anak  syarikat  di  Malaysia  dan  Vanuatu,  berkembang  dan  memiliki  protokol  blockchain  sendiri,  iaitu  protokol  DEO.

Untuk  maklumat  lanjut  mengenai  DEO,  sila  layari desto.io atau  Facebook Desto  Blockchain.  Jika  anda  mempunyai  sebarang  soalan,  sila  tujukan  emel  kepada  support@desto.io,  atau  boleh  ke  kumpulan  Telegram  'Desto  Official  Community'.

Mengenai  Desto


DESTO  adalah  syarikat  teknologi  inovasi  baru  yang  diasaskan  oleh  warga  Malaysia.  Ia  menyediakan  penyelesaian  teknologi  blockchain,  dengan  memfokus  pada  tanggungjawab  sosial.  Ini  bermakna  ia  bertujuan  membantu,  melalui  penyelesaian  yang  ditawarkannya,  menjadikan  dunia  lebih  telus  dan  sebagai  penghubung  kepada  populasi  tanpa  bank,  sambil  membantu  meningkatkan  kualiti  kehidupan  mereka  yang  kurang  bernasib  baik.

Ia  juga  telah  membina  protokol  blockchain  sendiri  (prestasi  yang  belum  pernah  lagi  dicapai  oleh  kebanyakan  syarikat  teknologi  di  seluruh  dunia)  yang  dinamakan  sebagai  DEO  yang  menggunakan  algoritma  pengesahan  SHA-3,  iaitu  merupakan  teknologi  paling  baharu  di  industri  sekarang,  memberikannya  kelebihan  dari  segi  kepantasan  dan  ketepatan.  Aset  mata  wang  digital  dengan  akronim  DEO  ini,  akan  diedarkan  dan  digunakan  bermula  pada  Oktober  2018.


The Ultimate Survival Guide to Long Haul Flights

Friday, August 24, 2018
The Ultimate Survival Guide to Long Haul Flights | Hello, readers! How is everyone doing? Good? It’s time for a holiday, people, and you know what that means, right? *wink wink, nudge nudge*. When we’re talking about travelling, one thing that we cannot escape is...yes, you guessed it; flying. The greatest innovation so far that connects us with other countries we never dreamt of going to before. One downside to flying is...yes, you guessed it again; long-haul flights. You can sleep through 1-2 hours flight to your desired destination, but to surviving 7-8 hours flight? Cue the funeral music~

Foto : Huffingtonpost

Actually, it’s really not that bad when you have things prepped up. I am going to provide you with just that! Behold, I’m about to give you THE ULTIMATE SURVIVAL GUIDE to survive...yes, you guessed it; long-haul flights. Grab your pen and papers, children, we’re going to travelling to school.  

The battle for the Best Seat begins now!

foto : kakikujalanjalan

When it comes to flying, the seat is one of the important things that one would take into consideration when we’re flying for more than 8 hours. I mean, come on, you wouldn’t want to sit in the most uncomfortable position there is, right? So, it is best to consider several aspects when you are picking your seats. Such aspects including leg room, the location on the plane, whether it is either at the front of the back and the position of the seat, whether it is by the window or the aisle.

Remember; less is blessed!

foto : malindoair

When you’re travelling for god knows how long, bringing a lot of carry-ons with you might not be the best move to make. It’s important for your comfort sake that you maintain having the maximum space of leg room there is. Considering how limited the overhead space is, you really need to double check the things that you want to bring with you onboard. Trust me, the last thing you need is finding yourself sandwiched up between the excessive carry-ons that you cannot fit in your overhead compartment.

Get that body moving!

foto : google

Now, when I say move your body, I don’t mean getting your groove on in the plane, but hey, if you want to dance your way up and down the aisle, you got my vote to go crazy. Sometimes, it could be a fun entertainment for the rest of the passengers on board. What I’m talking about here is that you have to walk around a bit to get that muscles going. In order to avoid what is being called as a deep vein thrombosis (DVT), you need to get up once in a while to keep the blood flowing. What a happens if DVT happens, you ask? Well, nothing much, just a serious blood clot that can be potentially life-threatening. So, let’s not cut your holiday short before even arriving at the destination, shall we?

Live in the moment - since you’ve got time to kill, anyway!

foto : themorningbulletin

Since you will not be departing anytime soon, might as well kill time by not chasing it. Take all the time in the world. Enjoy the in-flight meal slowly, you don’t have to chow it all down as you would in short haul flights. You literally have hours to savour each bite, might as well eat it slowly. Apart from that, this is the perfect opportunity for you to catch up on some entertainment you might have missed from all the hours you’ve spent working day in and day out. Read a book, watch some movies, play games or even sleep!

The airline means everything in this case!

foto : ainonline

Picking airlines are like picking your soulmate and this is even more real when it involves long-haul flights. I’ve had experiences with several airlines including Malindo Airline and what I can say when booking Malindo Air, it does have the perks I need to ensure my long-haul flights is not as torturous. So, either you book with Malindo Air or other airlines of your preferences, you have to also ensure whether that airline will be able to give you the comfort you need during your long flights. Getting to the destination is one thing, but surviving through the journey, is another battle one have to really be prepared for. P/S, I heard Traveloka is doing some kind of promotions on Malindo Air, maybe you can check it out!