Top Social

Image Slider

Showing posts with label bisness. Show all posts
Showing posts with label bisness. Show all posts

Kedai Repair Laptop Terbaik Dan Termurah Di KL

Saturday, January 12, 2019
Kedai Repair Laptop Murah KL | Di zaman serba maju dan canggih ni, laptop menjadi salah satu keperluan bagi setiap orang terutamanya bagi mereka yang bekerjaya mahupun dikalangan pelajar.. Tidak dinafikan juga, ramai kini yang beralih arah kepada smartphone untuk tuntutan kerja mahupun belajar memandangkan ianya mudah dibawa kemana sahaja... Sungguhpun begitu, ada sesetengah perkara tidak dapat dilakukan melalui smartphone dan laptop diperlukan.. Jadi, laptop adalah pilihan tepat untuk melunaskan tugasan dengan lebih baik dan lancar.. Tidak hairanlah laptop masih mendapat permintaan tinggi di pasaran kini dan teknologinya juga semakin meningkat dari hari ke hari..


Bagi aku sendiri, penggunaan laptop lebih mudah berbanding smartphone untuk melakukan sebarang tugasan yang memerlukannya tambahan pula aku sebagai blogger yang memerlukan keselesaan semasa blogging.. Serius, kalau guna smartphone memang boleh mengundang ketidakpuashatian.. Guna laptop lebih baik.. Tapi sesebuah laptop itu sampai bila boleh bertahan? Nak nak lagi kalau digunakan sepanjang masa.. Mahu meletop jugak laptop tu kan.. Paling tak pun meragam.. Eh, jangan kata laptop, manusia pun kalau dah bekerja 24 jam boleh jatuh sakit tau.. Hehe..

Sebenarnya, ikut atas penggunaan juga.. Kalau pandai jaga, lama la sikit jangka hayatnya... Aku sendiri pernah alami laptop rosak.. Bila hantar ke kedai, katanya motherboard.. Nak repair katanya tak berbaloi-baloi.. Jadi aku simpan sajelah buat pekasam... Itu cerita 10 tahun dulu la, sebelum aku kenal dengan sebuah kedai repair laptop murah KL ni.. Andai kata 10 tahun dulu aku dah tahu tentang kedai ni, memang aku panjat KL pergi hantar repair laptop aku tu.. Huhu.. Haa nak tahu tak kedai apa yang aku maksudkan tu? Yeahhh, FR Laptop Service, kedai repair laptop murah KL..


FR Laptop Service, kedai repair laptop murah KL

FR Laptop Service adalah sebuah syarikat Bumiputera yang menjalankan perniagaan berasaskan perkhidmatan dalam bidang IT yang jujur dan berkualiti.. Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan pembaikan komputer yang berkualiti dari Laptop, Komputer Dekstop, Mac dan Windows.. Selain itu, skrin, virus, komputer laggy, naik taraf, back up data dan lain-lain semua mereka boleh lakukan. Antara perkhidmatan yang mereka lakukan adalah :-
  • Menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan membaiki komputer dan laptop bagi kesemua jenis-jenis jenama komputer dan laptop
  • Menawarkan perkhidmatan penetapan sistem pengendalian, pembaharuan lesen bagi software multimedia dan lain-lain
  • Melakukan penambahbaikan terhadap komputer dan menyediakan perkhidmatan menambah RAM/HDD/SDD dan semua jenis upgrade dan servis
  • Menerima semua jenis komputer atau laptop yang berasaskan sistem pengendali dari jenis versi windows.
  • Menerima semua jenis Mac Pro, iMac, MacBook Pro, Mac Mini yang berasaskan sistem pengendalian versi OSX.
Eh, kalau korang nak beli laptop pun boleh tau di kedai repair laptop murah KL ni kerana mereka juga ada menjual laptop... Mudahlah kan, beli kat situ dan kalau ada kerosakan boleh terus repair juga dekat situ.. Tak payah nak pening kepala.. Jadi, kalau nak repair atau beli laptop, boleh lah terjah kedai repair laptop mudah KL ni iaitu FR Laptop Service.. Gerenti puashati!!


Oh ya, selain perkhidmatan membaiki laptop, kedai repair laptop murah KL ini juga menyedikan perkhidmatan clean dust dimana laptop korang akan diservis segala kekotoran seperti habuk, debu dan sebagainya yang boleh merosakkan laptop korang.. Sangat penting weh servis ni.. Sekurang-kurangnya dilakukan 2 kali setahun.. Barulah jangka hayat laptop boleh dipanjangkan lagi.. Hehe.. Clean dust service ni tak memerlukan masa yang lama, ia boleh disiapkan dalam masa 24 jam sahaja.. 


Yang mana laptop cepat panas dan selalu saja hang, hah korang jangan risau kedai repair laptop murah KL ini juga membuat servis Thermal paste untuk memastikan pengaliran haba laptop korang dapat berfungsi dengan baik dan lebih lancar.. Jangan kata servis clean dust dan thermal paste sahaja yang mereka lakukan, tetapi bab skrin rosak atau pecah juga mereka boleh 'ubati'.. Malah apa sahaja masalah berkenaan laptop dan komputer mereka adalah pakar dan mampu merungkainya.. Cewahh dah macam misteri nusantara sangat.. hehe..


Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan FR Laptop Service

Banyak keistimewaannya kalau korang menggunakan perkhidmatan repair laptop di kedai repair laptop murah kl, FR Laptop Sevis ni tau.. Antaranya :-
  • Mempunyai lebih daripada 2400 review 5 bintang dari pelanggan yang berpuashati dengan servis yang mereka berikan.. Ini telah membuktikan bahawa FR Laptop Servis adalah sebuah kedai repair laptop murah kl yang diyakini ramai bagi servis repair laptop.. Boleh klik SINI untuk lihat review pelanggan mereka..
  • Mereka juga memberikan warranty yang lama kepada pelanggan mereka.. Jadi, sempatlah pelanggan mencuba laptop yang telah di repair dalam tempoh yang lebih panjang untuk memastikan ianya berfungsi dengan baik.. 
  • 99% pelanggan berpuashati dengan perkhidmatan yang mereka berikan..
  • Wang tunai sebanyak RM500 bagi setiap pelanggan yang berpuashati. (mengikut terma dan syarat)
  • Mereka juga mengadakan contest setiap bulan dengan menawarkan hadiah wang tunai RM600.
  • Servis runner disediakan bagi memudahkan urusan pickup dan hantar.



Runner Servis - Self-Pickup & Delivery

Bagi mereka yang tiada masa menghantar laptop untuk servis dan repair, jangan risau FR Laptop Service ada menyediakan perkhidmatan self-pickup dan delivery dengan menawarkan khidmat runner bagi memudahkan korang yang berada dan tinggal di sekitar kawasan Lembah Klang. Jadi lepas ni korang dah tak perlu lagi nak bersusah payah mengadap jalan raya yang sesak semata-mata untuk menghantar laptop korang tambahan pula korang merupakan orang yang terlalu sibuk..  Dengan menggunakan Runner Service yang disediakan di kedai repair laptop murah kl ni dah boleh menjimatkan masa dan memudahkan korang.. Betul tak?


Kalau aku diberi pilihan, aku juga lebih selesa menggunakan runner service.. Apatah lagi jika tinggal di kawasan yang sibuk dan sesak.. Nak keluar rumah pun kena fikir banyak kali tak sanggup nak hadap jalan raya yang sesak.. Jika ada perkhidmatan runner ni, bagi aku ia lebih memudahkan.. Bagi korang yang berada di sekitar lembah klang, kalau nak repair laptop, aku suggest korang guna servis runner dari kedai repair laptop mudah kl ni iaitu FR Servis Laptop.. Dorang datang ambil dan dorang juga akan pergi hantar laptop korang tu.. Tapi kalau korang rajin, boleh aje terus walk in ke kedai mereka.. 

VIP Card Untuk Pelanggan Tetap FR Laptop Service


Berita baik buat korang pelanggan setia kedai repair laptop murah kl, FR Laptop Service dimana korang berpeluang untuk mendapatkan VIP Card dari FR Laptop Service dengan hanya menjadi pelanggan tetap mereka.. Ada syarat-syarat tak? Haaa kalau korang nak tahu, VIP Card ini akan diberikan secara percuma kepada pelanggan tetap mereka tanpa sebarang bayaran dikenakan.. Korang hanya perlu, hantar repair atau servis laptop korang di kedai repair laptop murah KL ni dah melayakkan korang memegang VIP Card.. Mudah kan? 

Nak tahu apa keistimewaanya? Yeah, korang akan menikmati diskaun sebanyak RM10 untuk next servis dan repair manakala diskaun RM50 pula diberikan jika korang repair semasa Birthday korang.. Perghhh terbaik weh.. Jadi, nak dapatkan diskaun banyak kene tunggu besday korang la ye.. Haha!! Tapi sebenarnya, kalau korang nak tahu harga di FR Laptop Servis ni sememangnya dah murah berbanding tempat lain.. Tak hairanlah ianya menjadi kedai repair laptop murah KL.. Sungguhpun harganya murah tetapi servisnye tiptop dan berkualiti.. Bukan cincai-cincai sahaja tau..


Testimoni Pelanggan FR Laptop Service

Bila nak percaya akan sesuatu perkhidmatan sesebuah perniagaan tu mesti kita kene rujuk testimoni pelanggannya dulu kan.. Seperti aku juga, bila nak menggunakan mana-mana servis atau membeli barang, aku pastikan pelanggan mereka memberi feedback yang baik terhadap perkhidmatan tersebut.. Apatah lagi yang berkaitan dengan perkhidmatan baikpulih seperti ini.. Sudah pastinya ramai yang ingin mendapatkan maklumbalas pelanggan sebelumnya barulah mereka dapat mempercayainya.. Betul tak?

Seperti yang aku katakan di awal tadi, kedai repair laptop murah KL ni mempunyai lebih daripada 2400 review 5 bintang dari pelanggan yang berpuashati dengan perkhidmatan mereka.. Jadi, ternyata servis yang ditawarkan oleh FR Laptop servis ini tidak perlu diragui lagi.. Kalau korang tak percaya, hah boleh baca testimoni pelanggan mereka ini..



Jaminan Yang Diberikan FR Laptop Service

Ada jaminan ke repair laptop di FR Laptop Service ni? Yeah ofkos ada!! Kedai repair laptop murah KL ni memberi jaminan kepada pelanggannya dimana mereka akan memberi jaminan 100% wang dikembalikan sekiranya perkhidmatan yang diberikan tidak memuaskan hati dan bermasalah.. Selain itu, mereka bertanggungjawab keatas spare part laptop korang dan dijamin selamat. Bukan itu sahaja ye, mereka juga bertanggungjawab sepenuhnya diatas kesilapan yang dilakukan oleh pekerja mereka.. Memang terbaiklah FR Laptop Servis ni kan..


Ok, jika korang mempunyai masalah laptop/PC atau Macbook, bolehlah terus whatsapp ke 017-288 2349 sekarang juga untuk mendapatkan servis berkualiti daripada mereka.. 

Windows atau Mac korang SLOW?

Klik SINI untuk lihat video 3 Tips Lajukan Windows/Macbook, hanya 5 minit... DIY jerk uollssss!!


Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website
(Dapatkan tips dan artikel berkenaan laptop di sini)

Facebook

Instagram

Location

Waktu Operasi
9.00 am - 9.00 pm



Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Anda Sekarang Di Tripcarte.asia

Sunday, December 23, 2018
Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Anda Sekarang Di Tripcarte.asia  |  Cuti sekolah dah bermula ni.. Korang dah plan nak kemana dengan anak-anak? Time ni la nak spend lebih masa dengan family kan? Apa kata kita pakat terjah bumi bersejarah iaitu Pulau Langkawi.. Sambil bercuti boleh la anak-anak belajar tentang sejarah Langkawi.. Lagi pun di Langkawi terdapat lebih 40 tempat menarik untuk dilawati.. Jadi, Langkawi adalah pilihan tepat untuk korang bawa anak-anak bercuti..


Jika bercuti ke Pulau Langkawi, jangan lepaskan peluang untuk mencuba sendiri pengalaman menaiki SkyCab atau lebih dikenali sebagai Cable Car yang merupakan salah satu tarikan utama di Pulau Langkawi selain dianggap yang terbaik di Malaysia setakat ini selepas Genting Highland. Untuk mencari lokasi Langkawi SkyCab ini tidak la sesusah mana kerana ia terletak di lokasi yang sama dengan Art In Paradise Langkasi iaitu di Oriental Village.. Jadi, korang pusing la kot mana pun, mesti akan jumpa jugak sebabnya Pulau Langkawi tidak la sebesar mana pun.. Hiks..


Untuk harga tiket Langkawi SkyCab tidaklah semahal mana ia sangat berpatutan jika nak dibandingkan dengan pengalaman yang bakal korang akan kecapi nanti.. Kalau dapat tiket yang lagi murah lagi best kan? Nak lagi bila bercuti secara berkumpulan atau family yang ramai.. Jangan risau, korang boleh dapatkan tiket yang lebih murah dengan menempah tiket Langkawi SkyCab anda sekarang di Tripcarte.asia..


Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Di Tripcarte.asia


Dunia sekarang semuanya di hujung jari.. Jadi, korang dah tak perlu nak beratur panjang dan menunggu lebih lama untuk membeli tiket kerana kini ada cara lain yang lebih mudah dan menjimatkan iaitu dengan membeli secara online menerusi laman web tripcarte.asia.. Tambahan pula, dengan menggunakan platform tripcarte.asia korang boleh berjimat kerana terdapat pelbagai tawaran diskaun dan promo yang ditawarkan untuk korang..

Di Tripcarte korang juga dapat menikmati pilihan pakej kombo dimana harganya lebih murah.. Bagaimana cara nak beli tiket di Tripcarte.asia? Haaa jom aku tunjukkan caranya..


Cara Menempah Tiket Langkawi SkyCab Di Tripcarte.asia

Di Tripcarte terdapat 9 destinasi popular yang korang boleh pilih seperti Langkawi, Kuala Lumpur, Singapura, Melaka, Penang, Johor, Perak, Pahang dan Port Dickson.. Untuk menempah tiket Langkawi SkyCab, ofkoslah korang kene pilih Langkawi sebagai destinasinya kan.. Hehe.. Ok, untuk Langkawi destination korang akan menikmati lebih kurang 57 jenis tiket aktiviti seperti SkyCab, Underwater World, Island Hopping dan banyak lagi..


Untuk SkyCab, korang boleh pilih 4 pakej kombo yang sangat berbaloi.. Pakej yang paling hot adalah 4 in 1 SkyCab Combo.. Jadi, apa tunggu lagi jom kita book sekarang..



Step 1 : Pilih tiket yang hendak dibeli


Apa yang menarik dengan pakej 4 in 1 SkyCab Combo ini adalah ia termasuk sekali dengan access to Cable Car with standard gondola, 3D Art Gallery, SkyRex dan SkyDome... Jadi, pakej ini sangat berbaloi-baloi dan mungkin sebab ini juga ia menjadi pilihan para pengunjung.. Lagi menarik, kalau korang buat tempahan sekarang, korang akan dapat diskaun sebanyak 50% untuk tiket kanak-kanak.. Jangan risau ye, kanak-kanak dibawah 2 tahun tidak dikenakan bayaran.. 



Step 2 : Buat pilihan anda

  1. Person type sama ada Adult atau Child ( 2 - 12 years old )
  2. Ticket Type sama ada International atau Malaysian - With MyKad
  3. Masukkan bilangan orang
Tiket untuk seorang dewasa yang memegang status warganegara Malaysia yang mempunyai MyKad adalah RM38 manakala kanak-kanak RM30 sahaja.. Bagi pengunjung luar (international) pula, harga tiket SkyCab untuk dewasa adalah RM53 dan kanak-kanak RM40 sahaja.. 

Ok, setelah semua detail telah dipilih, korang bolehlah klik 'Add to order' untuk step seterusnya..





Step 3 : View Cart

Sebelum membuat pembayaran, kenalah view cart dulu untuk pastikan order yang dibuat betul.. Di section 'Cart' ini, korang boleh dapati pelbagai voucher diskaun yang ditawarkan dan korang boleh gunakan code diskaun yang disediakan sekiranya jumlah pembelian mencapai jumlah yang ditetapkan bagi setiap voucher.. 

  1. Ok, seperti yang aku katakan diawal tadi, now ada diskaun untuk tiket kanak-kanak.. Jadi, secara automatiknya ia ditolak terus dalam cart ini.. Tetapi sekiranya korang nak guna promo code yang ditawarkan, secara automatik juga diskaun untuk tiket kanak-kanak tadi tidak diberikan.. Kiranya, salah satu jerk la korang boleh pilih.. Hehe..
  2. Untuk memasukkan promo code, korang boleh masukkan di ruangan 'coupon code' dan klik 'update cart'..
  3. Sebelum proses pembayaran, sila pastikan semua detail order betul dan tepat. Seterusnya bolehlah klik 'Proceed to checkout'..


Step 4 : Penuhi 'Billing Details'



Step 5 : Place Order

Setelah korang mengisi ruangan 'billing details' dengan maklumat yang lengkap, seterusnya korang dah boleh membuat pembayaran.. Korang boleh pilih 3 cara pembayaran iaitu iPay88 - online banking atau credit & debit card, Online banking (Malaysian Banks) atau Direct Bank Transfer.. Dah pilih cara pembayaran, bolehlah 'Place order' dan buat pembayaran..

Step 6 : Buat Pembayaran

Setelah pembayaran telah dibuat, korang akan terima QR Code melalui emel korang.. 


Bagaimana Untuk Mendapatkan Tiket SkyCab Yang Telah Ditempah?


Untuk redeem tiket pula, korang boleh ikut step dibawah ini :-
  • Ini adalah tiket FlexPlus, jadi tiada reservation diperlukan ye..
  • Lawati attraction korang pada bila-bila masa kerana ia berkonsepkan 'open date ticket'.
  • Untuk redeem, korang hanya perlu tunjukkan QR Code sahaja di online ticket counter.

Mudah kan.. Tak perlu nak buang masa beratur panjang-panjang untuk membeli tiket.. Dengan membeli secara online, ia sangat menjimatkan masa, tenaga dan wang ringgit... Lagi best tak perlu nak pint detail, hanya perlu tunjukkan Code QR dah boleh terus naik SkyCab.. Simple dan sangat mudah..

Satu lagi keistimewaannya dengan membeli tiket menggunakan platform tripcarte asia ini ialah, korang juga tidak perlu risau jika tiba-tiba cuaca tidak mengizinkan untuk melakukan aktiviti, pembelian tiket menerusi platform tripcarte.asia ini menjanjikan refund dengan cara yang sangat mudah iaitu korang hanya perlu mengisi borang refund di laman tripcare.asia sahaja dan wang akan dikembalikan.


contoh borang refund



Tempah Tiket Langkawi SkyCab Anda Sekarang Di Tripcarte.Asia


Untuk pengetahuan korang, perkhidmatan kereta kabel ini akan dihentikan untuk satu hari bagi setiap bulan untuk penyelenggaraan berjadual.. Jadi, sila rancang lawatan korang terlebih dahulu bagi mengelakkan sebarang ketidakselesaan.. Nak  tahu jadual lengkap dan tarikh penyelenggaraan, korang boleh semak Kalender Rasmi SkyCab..

Kemana tujuan korang cuti sekolah ini? Masih tercari-cari tempat menarik? Tak perlu nak fikir lagi.. Jom pakat bercuti di Pulau Langkawi untuk merasai sendiri pengalaman menaiki Langkawi SkyCab ini disamping mencipta kenangan terindah dengan menikmati pemandangan indah Pulau Langkawi.. Jadi, tempah tiket Langkawi SkyCab anda sekarang di Tripcarte.asia untuk diskaun hebat dan berbaloi-baloi..


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Email
info@tripcarte.asia

Contact No
1700 828 095

Alamat
Tripcarte Sdn Bhd
3-09, Scott Garden,
Jalan Kelang Lama,
58000 Kuala Lumpur

Waktu Operasi
8.00 am - 10.00pm
Isnin - Ahad


MMSOS Satu Aplikasi Mantap Dalam Melindungi Dan Mengurangkan Bebanan Rakyat

Tuesday, December 11, 2018
MMSOS Satu Aplikasi Mantap Dalam Melindungi Dan Mengurangkan Bebanan Rakyat | MMSOS “Panic Button” merupakan aplikasi bantuan kecemasan “Creating Awareness”. Merupakan kempen menanam dan menyemai kesedaran rakyat akan kepentingan aplikasi MMSOS ini, dengan hanya menekan “Panic Button” para pengguna yang berdepan dengan kecemasan seperti kecemasan kes ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda, kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan yang mencurigakan, membantu dalam memaklumkan ahli keluarga bila berlaku kecemasan, tunda kenderaan, tuntutan insuran, ‘jump start’ kereta, membantu ganti tayar pancit atau rosak dan mengatur ambulan.



Aplikasi ini merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia, kerjasama bantuan ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses.


MMSOS beroperasi 24 jam, tujuh hari seminggu dan 365 hari sepanjang tahun. Pengguna boleh menggunakan perkhidmatan ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja ketika mengalami kes kecemasan. Apabila berlaku kecemasan, mereka hanya perlu menekan butang kecemasan dan team SOS Response akan membantu pengguna mengenal pasti dan menyelesaikan masalah yang dihadapi serta mendapatkan bantuan yang terdekat dengan anda. Anda sebagai pengguna boleh monitor status anda melalui aplikasi ini.

Aplikasi ini dimuat turun secara percuma di Play Store dan Apps Store dengan hanya klik http://bit.ly/2mC6Y03. Kemudian buat pendaftaran dengan memasukkan butiran diri.



Kelebihan Melanggan Aplikasi MMSOS
  • Kelebihan melanggan aplikasi ini, percuma ‘Personal Accident Insurance’ (value worth 50,000). 
  • Percuma pemeriksaan kesihatan (worth RM365).
  • Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted’.
  • Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (all in package for 2 person, 3D2N + Dining).
  • ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta.
  • ‘Special rate’ untuk penyelenggaraan kereta.
  • ‘Ambulance fees’.
  • Percuma ‘towing’.


Pengenalan aplikasi ini adalah tepat pada masanya, sekali gus dapat membantu kerajaan dan polis memastikan kadar jenayah di seluruh negara terus menurun dan rakyat sentiasa berasa selamat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kos bebanan pengguna.


Pengurus Perhubungan Awam
Puan Rozana Abu Hassan  
012-2952169

Facebook

 Instagram


Mainkan Peranan Anda Sebagai Pemandu Berhemah Dan Bertanggungjawab Di Jalan Raya

Wednesday, October 31, 2018

Ingat lagi, masa firstime aku memandu keseorangan memang mendebarkan sampaikan kaki aku ketar time turun dari kereta.. Haha kelakar betul... Apa yang aku praktikkan semasa dalam tempoh percubaan adalah sentiasa berhati-hati, fokus dan alert dengan keadaan sekeliling. Paling penting untuk menjadi pemandu berhemah dan bertanggungjawab di jalan raya.

Ni satu lagi aku nak tekankan. Jangan gunakan telefon bimbit ketika memandu!! Aku paling pantang kalau time memandu dok sibuk dengan telefon bimbit. Bahaya weh!! Ingatlah orang yang tersayang. Nyawa bukan boleh dibeli dekat pasaraya maupun pasar pagi. 


Ok, kalau bercerita tentang kemalangan jalan raya, tak dinafikan sepanjang 17 tahun memandu di jalan raya dah bermacam-macam kemalangan jalan raya aku lihat. Malah aku sendiri pun pernah terlibat dengan kemalangan jalan raya. Kalau ditanya teruk atau tidak, memang kereta aku remuk depan belakang dek kerana dilanggar dan terlanggar.. Hehe..

Cumanya aku bernasib baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan. Itupun disebabkan time kemalangan tu, jalan sesak kerana ada kerja-kerja baik pulih jambatan. Jadi, trafik agak perlahan masa tu. Kereta aku disondol dari belakang dan kereta aku pulak menghentam kereta orang depan.. Allahuakbar.. Kereta aku yang teruk weh duduk ditengah-tengah.. Time tu rasa geram tak payah  nak cakap.. Kenapalah orang belakang ni cuai sangat..!! Rasa betul-betul nak marah.. Tapi aku sabarkan hati lagipun benda dah berlaku tak boleh nak undur semula.. Huhu.. Redha dan pasrah aje time tu..  

Bila berlaku kejadian sebegini, aku mula terfikir seandainya kereta aku tiada insurans masa tu, bagaimana aku nak membaiki segala kerosakan kereta aku dan kenderaan orang yang aku langgar tu..? Mana mungkin aku mempunyai wang yang sebegitu banyak untuk menanggung baikpulih semuanya tu.. Nasib baiklah aku ada beli insurans motor time tu.. Jadi, bolehlah aku claim insurans untuk baiki kerosakan kereta aku tu.. 


Baru-baru ni aku ada terbaca tentang liberalisasi Insurans dan Takaful Motor. Kita boleh mula bandingkan kos dan ada pelbagai produk baru, tak sama macam dulu-dulu.. Jadi, eloklah kita luangkan sedikit masa untuk mengetahui dan meneliti cara-cara untuk menikmati lebih manfaat daripada insurans/takaful motor yang dibeli.

Ok, kalau korang nak tahu lebih lanjut, bolehlah layari laman di bawah.  Sebutharga daripada pelbagai syarikat insurans/takaful motor boleh diperolehi di sana.



atau 




Steps to ensure a seamless house loan approval

Monday, October 29, 2018
Steps to ensure a seamless house loan approval  |  Are you planning to buy a house in Malaysia? But the thought of getting a house loan approved is stopping you from taking another step further because you have heard a lot of stories on the housing loan gets rejected by the banks or how lengthy it could be. You certainly do not want to prepare so much and finally found the right house for sale in Malaysia only to get your bank loan rejected. All the hard work that you have done in researching, planning and preparing have all gone to waste. 


Fret not, there are many schemes available out there to help you to buy your first house, such as the Rumah Selangorku scheme. In addition, there are some things that you could do to speed up and ensure a seamless house loan approval too. This article will guide you through the steps to ensure a seamless house loan approval.

1. Start saving early 


It is always good and never too early to start saving. Start as early as you can. You will still need some cash in your hands even when you have successfully secured a bank loan. Think about the downpayment as home loans will not give you a full 100% loan, the stamp duty fee, legal fees and repairing fees that will cost you. Bear in mind that they do not come cheap as well. 

Most banks in Malaysia offer home loan up to a maximum of 90% of the property’s cost that you plan to purchase. Therefore, you will need to fork out the remaining 10% of the downpayment from your own savings. After settling the payment for the downpayment, you will still need to fork out money for the legal fees, stamp duty fees, valuation fees and real estate agent’s fee that is normally 2% to 3% of the property’s price if you are buying a property through real estate agent.

2. Postpone other loan applications


Know your priorities. If you plan to buy a car as well, leave it after you get your housing loan approved from the bank. Avoid applying for multiple loans, such as car loan or personal loan at once because this will reduce your chance of getting your home loan approved by the bank. Same goes to the applications for credit cards because this will then indicate an additional financial commitment. 

If you already have credit cards, ry to also reduce the number of credit cards that you have, because having more credit cards is an indication of more commitments. Therefore, be patient. Wait till you get your home loan approved by the bank before applying for the additional loan applications. Also, avoid sending multiple home loan applications at once because it will not increase any chance of getting your house loan approved, it might even bring the reversed result of not getting your house loan approved because this will raise enquiries from the bank making them wonder why have you applied for so many loans or could it be that you have been rejected by multiple banks before? 

Hence, submit your house loan application to  the bank that you think would be most appropriate to prevent unnecessary hassles, and at the same time, maintain a good financial character that will increase your house loan approval. So do your research early and figure out which bank is the most suitable bank for you to apply for house loan.

3. Be on time in paying your bills


If you already have some loans that you have applied earlier, do make sure you pay the bills on time. Keep up with the payments and pay your credit card bills on time. It is true that your credit card history will greatly affect your home loan application. Being a person who pays your bills on time increases the chances of getting your home loan approved by the bank. However, this should be a practice since the day you start paying for your bills as the bank will be checking your payment records since day one and not only the past few months. Make sure you are free from debts as well as the banks will be able to track all the financial history about you, from late payments to bankruptcies. 

4. Be in a steady employment


Tired of your job? Planning to switch your career and leave your current job? Drop that idea, because it will affect the chance of getting your loan approved. Be patient and wait till you get your loan approved before you quit your current job. The change in career and earnings is related to the chance of getting your home loan approved. In addition, a new career is deemed as a risk to the bank as they see it as a destabilization of your finance. 

However, this is not applicable if your new job offers you a higher pay, with the condition that you have already gone through the probational or transitional period and is currently in a stable employment. House loan application will be easier to get approved if you have been in the same career for at least 2 to 5 years. Therefore, the safest bet would always be to wait until the home loan is approved before making a career shift.   In conclusion, getting your home loan approved is not as daunting as it se ems to be, as long as you start preparing and planning earlier. Be sure to read through the conditions on the bank agreement before you sign the loan agreement. 



Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi Terhebat Di NASDAQ Menjelang 2021

Tuesday, October 23, 2018
Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi Terhebat Di Nasdaq, Amerika Syarikat |  Hi Korang! Kalau korang ingat, sebelum ni aku pernah berkongsi dengan korang tentang sebuah aplikasi terbaru di Malaysia iaitu Cannis.. Masih ingat? Hiks.. Kali ni, sekali lagi aku nak bercerita tentang aplikasi terhebat ini.. Mesti korang nak tahu perkembangan aplikasi Cannis ni kan..? Ok, kalau korang nak tahu, aplikasi mudah alih Cannis ini telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Satu pencapaian yang membanggakan.. Apa yang lagi menarik, Cannis bakal menjadi sebuah aplikasi terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat menjelang 2021 nanti..


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Baru-baru ini, Cannis yang beribupejabat di Kuala Lumpur telah mengadakan persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" di KL Convention Center pada 21 Oktober 2018 bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.



Semasa persidangan tersebut, Dato' Ching Eu Boon, Ketua Pegawai Eksekutif, sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O.

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis


Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.


Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.


Shopping Barangan Baby Yang Berkualiti Dan Lain Dari Yang Lain Di Lovingly Signed

Monday, October 22, 2018
Shopping Barangan Baby Yang Berkualiti Dan Lain Dari Yang Lain Di Lovingly Signed  |  Bila ada baby, saat yang paling seronok adalah time nak beli barang-barang keperluan mereka.. Mana tak seronok, bila tengok barangan baby yang comel-comel tu rasa macam nak beli semua sekali.. Baru-baru ni adalah seorang kawan aku ni yang akan menimang cahaya mata tak lama lagi bertanyakan pada aku tentang tempat shopping barangan baby yang menarik.. Jadi, aku pun suggest la pada dia satu laman web ni yang menjual barangan baby yang berkualiti dan lain dari yang lain iaitu Lovingly Signed.. Aku memang suka usha barangan baby dekat laman web ni.. Semuanya comel-comel dan berkualiti.. 


Lovingly Signed merupakan sebuah laman web yang menjual pelbagai jenis barangan baby yang bertapak di Singapura...  Barangan baby yang dijual cantik, unik dan berkualiti.. Yang lagi bestnya, mereka juga menyediakan perkhidmatan delivery dan gift wrap untuk Personalized Baby Gifts.. Jadi, kita dah tak perlu nak bersusah payah pergi pasaraya dan sebagainya untuk mencari hadiah.. Bukak sahaja website Lovingly Signed ni, pilih barangan apa yang berkenan untuk dijadikan hadiah dan terus buat pembelian.. Lepas itu, mereka akan menghantar hadiah tersebut kepada si penerima.. Wahhh!! Mudah betul zaman sekarang ni kan..

Bukan setakat itu sahaja tau, di Lovingly Signed ni korang juga boleh customize barangan baby yang dibeli dengan menulis nama pada hadiah tersebut.. Ini akan menjadi lebih bermakna kepada kita dan juga si penerima.. Betul tak? Hehe..


Ini adalah antara gift hamper yang boleh didapati di Lovingly Signed.. Banyak lagi sebenarnya... Jadi, korang boleh pilih sendiri sama ada untuk baby girl, boy ataupun unisex.. Kalau belum tahu jantina baby, langkah selamat pilihlah yang unisex sahaja.. hehe.. 


Kalau korang nak tahu, inilah kotak hadiah yang digunakan untuk setiap pembelian hadiah di Lovingly Signed.. Kotak yang sangat berkualiti dan eksklusif... Semua hadiah yang dibeli akan hadir di dalam kotak hadiah Signature Lovingly Signed ini secara percuma.. Hah mesti korang nak tahu tentang penghantarannya pula kan.. Berapa kosnya?

Ok, untuk setiap pesanan yang dihantar di Singapura, penghantaran adalah percuma.. Tempoh penghantaran akan mengambil masa selama 3-5 hari.. Manakala bagi penghantaran antarabangsa pula, penghantaran adalah ke mana-mana destinasi seluruh dunia dengan cas penghantaran sebanyak SGD $25 sahaja dan jika pembelian melebihi SGD $250, penghantaran adalah percuma.. Penghantaran akan mengambil masa 4-8 hari menggunakan courier pilihan mereka..


Di Lovingly Singed korang tak perlu bimbang kerana material yang digunakan sangat berkualiti tinggi dan designnya lain dari yang lain.. Jadi, korang akan dapat barangan baby yang unik sama ada untuk baby sendiri mahupun dijadikan hadiah untuk orang lain..  Semua baju di Lovingly Signed ini juga dihasilkan dari material 100% kain kapas yang boleh memberikan keselesaan kepada baby.. Peluh pun senang menyerap dan tidak panas... Barang apa yang ada di Lovingly Signed ni? Jom sama-sama tengok..

GIFT HAMPERS


CLOTHING


BLANKETS & TOWLES


TOYS & ACCESSORIES


Semua cantik-cantik belaka.. Rambang mata jadinya... Tak lama lagi kawan aku tu nak bersalin.. Jadi, aku bolehlah beli hadiah dari Lovingly Signed ni.. Mudah sikit kerja aku.. Tak perlu lagi nak masuk dari satu kedai ke satu kedai yang lain untuk mencari hadiah baby.. Lagi pun apa yang membuatkan aku suka sangat dengan Lovingly Signed ni, barangan yang dijualnya lain dari yang lain.. Jadinya, kalau aku beli dari Lovingly Signed ni, confirm tak sama dengan orang lain.. hehe..

Oklah, kalau korang rasa ada adik beradik, sedara mara, rakan taulan atau korang sendiri yang akan menimang cahaya mata, aku sangat recommend korang shopping barang keperluan baby korang di Lovingly Signed ni sebabnya korang pasti akan berpuashati dengan kualiti barangnya.. Lagipun, semua barang yang dijual sangat cantik dan unik.. 

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram