Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts
Kitsui Review Perbezaan Antara Produk Whitenin BB dan Vita C+ Shine

Kitsui Review Perbezaan Antara Produk Whitenin BB dan Vita C+ Shine


Kitsui Review Perbezaan Antara Produk Whitenin BB dan Vita C+ Shine  |  Hi guys.. Lama tak bercerita tentang produk kecantikkan kat sini.. Kali ni nak share dengan korang suplemen yang baru je aku try iaitu Kitsui.. Produk Kitsui ni banyak jenis tau.. Yang aku cuba sekarang ni produk Whitenin BB dan Vita C+ Shine.. Almaklumlah dah berumur ni, nak kena la jaga kecantikan tu lebih sikit.. Barulah lambat sikit 'kisah' penuaan tu berlaku.. Hikhik! Aku berani try produk ni sebabnya produk Kitsui ni bebas daripada bahan-bahan berbahaya.. Tiada bahan pengawet, gluten, GMO, antibiotik dan bahan larangan yang boleh mengganggu hormon dan kesihatan badan.. Produk Kitsui ini juga telah disahkan HALAL dan sesuai untuk Vegan.. Kitsui juga telah memenangi pelbagai anugerah antarabangsa... That why la aku cuba produk Kitsui ni.. Sebab diyakini selamat..

Perbezaan Antara Produk Kitsui Whitenin BB dan Kitsui Vita C+ Shine

Di pasaran sekarang pelbagai produk makanan tambahan ada di jual.. Pelbagai jenis pelbagai jenama dengan menjanjikan pelbagai manfaat dan kesan segara yang menjadi rebutan mereka di luar sana untuk tampil lebih cantik.. Tak semua produk tersebut selamat digunakan jika diteliti dengan baik kerana ada diantaranya mengandungi bahan-bahan terlarang yang berbahaya dimana dapat memudaratkan kesihatan.. Jadi, sebelum beli baiklah periksa dahulu status produk yang ingin dibeli itu agar tidak merisikokan kesihatan diri dengan produk seperti itu..

Setakat ni aku yakin sangat dengan produk Kitsui ni kerana Kitsui adalah produk kesihatan yang telah bertapak lebih dari 20 tahun di pasaran tempatan.. Seperti yang aku nyatakan di atas tadi, kesemua produk Kitsui ini selamat diamalkan kerana telah lulus ujian makmal dan ujian keselamatan malah telah mendapat sijil HALAL dari kilang bertaraf GMP sebelum dipasarkan di farmasi Watsons dan juga Guardian kepada orang ramai.. Ok, jom aku kongsikan dengan korang perbezaan antara produk Whitenin BB dan Vita C+ Shine yang aku cuba ni.. Hehe..



Kitsui Whitenin B.B.

Aku excited sikit dengan produk whitening ni.. Yelah, kulit tak berapa nak cerah kan.. Tengok orang kulit cerah, teringin la jugak.. So, carilah produk whitening untuk cerahkan kulit.. Tapi tengok jugak la produk tu selamat ke tak.. Kalau selamat barulah on.. Kalau tak, memang tidak la aku nak cuba... 

Kitsui Whitenin B.B. ni khas untuk kulit yang dapat membantu mengurangkan muka berminyak, mengecilkan pori-pori, mencerahkan kulit wajah dan melicinkan kulit wajah.. Apa yang bagusnya dengan Whitenin B.B. ni, bagi yang alahan dengan kolagen pun boleh consume produk kitsui yang ini.. Sesuai sangat untuk mereka yang ada alahan kolagen, kulit berminyak, pori-pori muka besar, bintik hitam dan warna kulit tak sekata..

Ada beberapa faktor sebenarnya penyebab masalah kulit yang perlu korang tahu.. Antaranya pengambilan makanan berminyak atau berlemak, menggunakan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit muka, menghadapi tekanan mengakibatkan ketidakseimbangan hormon menyebabkan kulit muka berminyak dan terdedah di kawasan panas dan terbuka.. So, sambil kita consume produk Kitsui ni kenalah juga faktor penyebab masalah ini ye.. Barulah kesannya lebih ohsem!!

Kitsui Whitenin B.B. ni dihasilkan daripada beberapa bahan utama yang memberi kebaikan untuk kulit seperti Orange Powder dapat menghasilkan kulit yang berseri, Acerola dapat membantu sekatakan warna kulit dan mencerahkan kulit, Grape Seed dapat mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukan tisu serta Berries dapat mencegah kulit berminyak.. Setiap bahan yang digunakan ada kebaikannya yang tersendiri.. Itu baru lihat kebaikan pada bahan-bahan utamanya, belum lagi lihat kebaikan secara keseluruhannya.. Jom check it out!!

Kebaikan Whitenin B.B.

  • Menyinarkan dan mencerahkan seluruh wajah dan badan
  • Mencegah pembentukan bintik hitam dan bintik-bintik putih
  • Mengawal lebihan minyak yang berlebihan pada wajah
  • Mengecilkan liang pori pada wajah dan juga pada bahagian hidung
  • Meningkatkan kecerahan kulit dengan ketara dalam masa 1 - 2 minggu
Cara Penyediaan
  • Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam
  • Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan
  • Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik

Ramai dah yang cuba produk Kitsui Whitenin B.B. ni tau.. Rata-ratanya memberi feedback yang positif.. Ada yang menampakkan kesan dalam tempoh 7 hari dan ada juga seawal 3 hari.. Keberkesanannya juga mengikut atas keserasian tubuh badan kita.. Sudah pasti kesannya berbeza bagi setiap individu sebab sistem tubuh badan kita ni tak sama.. Tapi yang pastinya, ramai yang dah mencuba produk Kitsui ini dan mendapat kesan yang baik seperti kulit berseri-seri, menghilangkan jerawat, awet muda, kulit lebih flawless dan sebagainya.. 

Kitsui Vita C+ Shine


Satu lagi produk terbaik keluaran Kitsui adalah Vita C+ Shine.. Produk ini khas untuk imuniti badan.. Di musim pandemik ni, memang perlu untuk kita ambil Vitamin C bagi mencegah Covid-19 dengan izinNya.. Insyaallah.. Yang penting kita usaha untuk mengatasinya daripada tidak membuat apa-apa kan.. Vita C+ Shine ni dapat meningkatkan sistem imuniti badan untuk kuatkan daya tahan melawan penyakit.

Vita C+ Shine ni dirumus khas dengan gabungan 6 buah-buahan yang mengandungi Vitamin C (1000mg) semulajadi yang tinggi beserta dengan Vitamin A, D, B12, B2 dan B6.. Antara buah-buahan yang terkandung dalam Vita C+ Shine ni adalah :-
  • Pomegranate 200mg
  • Kiwi 150mg
  • Nanas 150mg
  • Mango 150mg
  • Lemon 150mg
  • Orange 100mg
  • Ascorbic Acid 100mg

Siapa yang sesuai untuk ambil Vita C+ Shine ini?

Ok, Vita C+ Shine ni sesuai untuk mereka yang cepat letih, gusi sentiasa berdarah atau sakit, sentiasa selsema, badan sentiasa lemah, imunisasi badan yang rendah, sakit sendi dan ada masalah penglihatan. Tahukah korang, penyebab dari masalah ini adalah kerana kita kurang makan buah-buahan yang mengandungi kandungan Vitamin C semulajadi yang tinggi, kurang makan sayur-sayuran, kurang bersenam, kurang minum air dan mengamalkan makanan yang tidak seimbang.. Ini adalah faktor utama yang menyebabkan masalah tersebut..

Aku sendiri pun susah sangat nak makan buah-buahan ni.. Tak selalu beli buah-buahan.. Jarang-jarang.. Sayur pun macam tu jugak.. Tak selalu makan sayur dan hanya sayur-sayur terpilih sahaja yang aku makan.. Hehe.. Sebab itu jugalah aku amalkan Vita C+ Shine ni untuk mendapatkan sumber vitamin C yang mencukupi untuk badan aku.. 

Kitsui Vita C+ Shine ini dihasilkan daripada buah-buahan yang dapat membekalkan vitamin yang cukup dan memberi manfaat baik kepada tubuh badan kita.. Antara buah-buahan yang terkandung dalam produk ini adalah :-
  • Delima (Nutrisi Vitamin C & D)  -  Baik untuk kesihatan mata dan melindungi kulit dari sinaran UV & UVB
  • Oren (Nutrisi Vitamin C)  -  Membantu sistem imuniti badan yang lebih kuat'
  • Kiwi (Nutrisi Vitamin C, A & B)  -  Meningkatkan kecergasan badan
  • Lemoh (Nutrisi Vitaminb C & B)  -  Menjaga kesihatan mulut dan gusi
  • Mangga (Nutrisi Vitamin C, A & K) 
  • Nanas (Nutrisi Vitamin C, E& K)  -  Mencegah kerosakan akibat radikal bebas
Kebaikan Kitsui Vita C+ Shine
  • Meningkatkan sistem imuniti badan yang lebih kuat
  • Memberi kecergasan badan
  • Kesihatan penglihatan menjadi lebih baik
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi dapat melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB  
  • Sesuai untuk seisi keluarga (12 tahun dan ke atas)
Apa yang menariknya dengan Vita C+ Shine ni, ia diformulasikan dengan formulasi yang terkini Korea yang menggunakan teknologi pembekuan berkepekatan tinggi untuk menghasilkannya dalam bentuk serbuk dengan menggunakan mesin vakum tetapi bukan vakum alkohol dan menggunakan teknologi serta sumber buah-buahan dari Itali.. 


Cara Penyediaan
  • Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam
  • Lebihs edap dicampurkan dengan air sejuk
  • Goncang sehingga larut dan diminum sebaik sahaja selepas penyediaan
  • Pastikan minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik
Satu kotak Vita C+ Shine ni mengandungi 10 sachet.. Boleh diambil selepas sarapan atau sebelum tidur.. 

Aku dah ambil Vita C+ Shine ni 3 hari secara konsisten, aku dapat rasakan perubahannya.. Kalau sebelum ni aku cepat letih dengan kesibukan kerja di pejabat dan dirumah juga dengan menguruskan anak-anak memang aku kurang rehat.. Lepas 3 hari consume Vita C+ Shine ni, aku rasa lebih bertenaga dan mood pun ok je.. Biasa kalau letih ni, cepat je rasa nak marah.. Hehe..

Kulit pun lebih lembap berbanding sebelum ni agak kering kerana banyak masa dihabiskan dalam bilik berhawa dingin.. Satu lagi yang bestnya, rasa Kitsui Vita C+ Shine ni sedap tau.. So, mudahlah untuk aku minum tanpa perlu menahan rasa yang tak sedap.. Hiks.. Apa yang lebih meyakinkan aku lagi, semua produk keluaran Kitsui bebas bahan-bahan berbahaya.. Sebab itu jugalah aku berani untuk consume produk Kitsui ini..


Testimoni Pengguna Produk Kitsui

Kalau korang nak tahu, banyak lagi sebenarnya produk keluaran Kitsui ni... Bukan hanya dua produk ini sahaja malah ada juga untuk detox, turunkan berat badan dan banyak lagi.. Ramai dah yang mencuba produk dari jenama terlaris di Watsons dan Guardian farmasi ini tau dan kebanyakannya memberikan feedback yang positif.. Jom kita lihat apa kata mereka..










Dekat Mana Nak Dapatkan Produk Kitsui Ini?

Ok, untuk dapatkan produk Kitsui ini, korang boleh dapatkannya di Watsons dan juga Guardian yang berhampiran dengan korang.. Kitsui adalah jenama terlaris di Watsons dan Guardian farmasi.. Semua produknya selamat digunakan kerana tidak mengandungi bahan-bahan yang berbahaya. Jom guys cantik dan sihat dengan produk Kitsui.. :)


Untuk info lanjut, boleh layari 👇

Kitsui Whitenin B.B.

Website

Shopee mall


Kitsui Vita C+ Shine

Website

Shopee mall

Instagram

Tiktok

Facebook

Youtube




Read more »
Lea Azleeya
5 Comments
6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!


6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!  |  Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan kerana setiap wanita dalam dunia ini sudah pastinya ingin memiliki kulit yang cantik.. Tanyalah pada mana-mana wanita sekalipun dalam dunia ni, aku yakin semua akan menyatakan ingin memiliki kulit yang cantik, flawless dan glowing sepanjang masa.. Yang dah memang dilahirkan memiliki kulit yang cantik, korang kena bersyukur tau.. Tak perlu nak bersusah payah untuk mencari cara untuk mencantikkan kulit..

Kulit yang cantik adalah kulit yang sihat.. Jadi, korang kena perlu bijak dalam memilih sesuatu produk dengan mengambil tahu terlebih dahulu jenis kulit dan keperluan kulit korang.. Di pasaran sekarang, terdapat pelbagai jenis produk skincare yang dapat membantu kulit korang menjadi lebih sihat dan cantik.. Di sini aku senaraikan produk skincare terbaik di Malaysia yang berkesan dan selamat digunakan. (Psst.. Skincare ni semua tak sesuai bawa pergi umrah tau. Sebab ada pewangi)

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia

1.  Nurraysa Collagen Soap

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!


Read more »
Lea Azleeya
12 Comments
Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih


Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih  |  Hi guys! Agak lama tak berceloteh di sini.. Almaklumlah sekarang ni kehidupan seharian aku semakin sibuk.. Dari pagi sehinggalah membawa ke tengah malam.. Ada kalanya, awal pagi baru dapat lelapkan mata kerana menyiapkan kerja-kerja sampingan aku.. Disebabkan itu jugalah aku kena pastikan yang aku mengambil suplemen tambahan supaya aku sentiasa bertenaga sepanjang hari.. 

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Oh ya, sebut pasal suplemen, kali ni aku nak share dengan korang tentang suplemen yang tengah aku consume sekarang ni iaitu suplemen Ecolite Boostick.. Bagus tau suplemen ni.. Aku consume sebabnya suplemen ini dapat membantu mencantikkan kulit, meningkatkan tenaga dan mengatasi masalah mata letih.. Almaklumlah umur semakin meningkat ni banyak bende nak kena jaga terutama kesihatan.. Kesihatan ni tak boleh dibeli dimana-mana tau.. So, kenalah jaga dari sekarang.. Hehe..

Kenapa Ecolite Boostick?

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Jika ditanya, kenapa aku memilih Ecolite Boostick ni, jawapannya adalah manfaat yang aku perlukan ada padanya.. Ia bagus untuk kecantikan dan juga kesihatan.. Bukan itu saje tau, produk ini juga diformulasi dari bahan semulajadi berkualiti tinggi yang diproses menggunakan teknologi terkini dengan resepi tradisional.. Setiap proses yang dilakukan akan diperiksa dengan teliti bagi menjamin kebersihan dan kualiti produk yang dihasilkan..

Faktor lain yang membuatkan aku tertarik dengan suplemen Ecolite Boostick ini adalah disebabkan packagingnya yang super cute dan travel friendly.. So, mudahlah aku selit dalam handbag aku untuk dibawa kemana sahaja dan boleh consume bila-bila masa dimana sahaja.. 

Bukan itu saje tau, Ecolite Boostick ini juga telah disahkan HALAL oleh JAKIM.. Ini juga merupakan faktor utama bagi aku dalam pemilihan produk.. Bila dah ada status HALAL barulah yakin nak amalkan.. Tak perlu lagi nak rasa was-was.. Lagi pula, produk ini selamat diamalkan kerana mengandungi bahan-bahan semulajadi..

Ecolite Boostick Dengan 3 Variasi Yang Berbeza

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Kalau korang nak tahu, Ecolite Boostick ni didatangkan dalam 3 variasi dengan fungsi yang berbeza iaitu :-

  1. Ecolite Boostick Concentrated Red Dates + Date Palm (Kurma Merah + Kurma Arab)
  2. Ecolite Boostick Concentrated Pear + Bird's Nest (Buah Pear + Sarang Burung)
  3. Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry + White Chrysanthemum (Buah Goji + Kekwa Putih)
Setiap kotak Ecolite Boostick ni mengandungi 10 sachet dengan berat bersih bagi setiap sachet adalah 12 gram.. Cara pengambilannya sangat mudah.. Boleh diambil terus ataupun bancuh dengan air suam.. Ikut mana-mana keselesaan sendiri.. Macam aku, lebih suka ambil dari pek terus.. Just koyakkan sachetnya dan terus picit dalam mulut.. Lebih mudah dan cepat.. 

Apa yang menarik lagi, korang juga boleh ambil ketiga-tiganya sekali kerana setiap satunya berbeza rasa dan juga manfaatnya.. So, takde masalah kalau nak ambil ketiga-tiganya kerana produk ini lebih kepada 'food suplement'.. Owh ya, aku suka suplemen ni sebab rasa dia sedap.. Rasa buah sebenar.. Cukup rasa masam manisnya.. Memang sedap.. Patinya juga pekat. Ecolite Boostick ini juga sesuai untuk semua genersai kerana dihasilkan dari bahan semulajadi..

Ecolite Boostick Concentrated Red Dates + Date Palm (Kurma Merah + Kurma Arab)

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Aku agak teruja untuk cuba Ecolite Boostick Concentrated Red Dates + Date Palm ni kerana ia dihasilkan daripada gabungan 2 biji kurma iaitu Buah Kurma Merah dan Kurma Arab.. Siapa yang tak tahu kan tentang khasiat kurma ni.. Baik untuk kesihatan.. Dengan gabungan 2 jenis kurma dalam satu sachet menjadikan variasi ini lebih berkhasiat..

Antara kebaikan Ecolite Boostick jenis adalah ia kaya dengan zat besi dan pelbagai vitamin dimana ia dapat membantu meningkatkan daya tahan tubuh badan, memperbaiki fungsi peredaran darah, mencegah anemia, meningkatkan fungsi hematopoietik, menyuburkan kulit dan rambut serta bagus untuk masalah penghadaman kerana kurma arab merupakan sumber antioksida..

Selain kurma dan kurma arab, didalam boostick ini juga mengandungi Sirap Glukosa, Madu Linden, Gula Merah, Sirap Galacto Oligosakarida dan Asid Benzoik..

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Aku suka rasanya yang masam-masam manis.. Lagi best bila makan yang sejuk baru keluar dari peti ais.. Perhh rasa dia lagi sedap.. Rasa nak makan berpaket-paket.. Hehe.. Sesuai untuk semua peringkat umur terutamanya bagi yang selalu berasa pucat serta selalu sejuk kaki dan tangan.. Owh ya, kot ada yang nak pipi merah tu boleh la cuba variasi ini.. Katanya jenis ini berfungsi untuk memerahkan pipi.. Bestnyeee!!.. Haha..

Ecolite Boostick Concentrated Pear + Bird's Nest (Buah Pear + Sarang Burung)

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Bila tengok je boostick yang ini, rasa tak sabar nak cuba sebabnya dalam boostick variasi ni mengandungi sarang burung.. Sebagaimana yang kita tahu Bird Nest ni bagus untuk kecantikan kulit disamping itu baik juga untuk kesihatan diri.. Kalau bab kecantikan kulit ni, memang aku teruja sikit.. Siapa yang  tak nak cantik kan.. Hehe.. Kalau korang nak tahu, salah satu khasiat sarang burung ni adalah untuk awet muda dan untuk tingkatkan imunisasi badan juga.. Dalam sihat, barulah luarannya nampak cantik kan.. Hiks..

Ok, dalam boostick ini juga mengandungi buah pear.. Buah pear juga banyak khasitnya tau, antaranya adalah sangat bagus untuk penghadaman kerana buah ini mengandungi serat, air dan nutrien yang tinggi.. 

So, dengan gabungan buah pear dan juga faktor pertumbuhan epidermis (EGF) yang unik ini serta asid sialik sarang burung dapat mendorong pembaharuan sel kulit dan memberi khasiat tambahan yang menjadikan kulit lebih sihat dan cantik.. Selain itu, ia turut membantu memperbaiki sistem pencernaan, mencegah kering tekak, kulit kering dan sembelit..

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Korang yang nak cantik tu, boleh la cuba Ecolite Boostick Concentrated Pear + Bird's Nest ni.. Yang penting selamat untuk diamalkan.. Satu lagi perlulah konsisten ye.. Jangan pula korang cuba hanya satu boostick dah nak nampak cantik.. Memang tak dapat la.. Huhu.. Kena konsisten tau.. Baru nampak hasilnya.. Antara bahan utama yang terkandung dalam boostick ini adalah Sirap Glukosa, Pekatan Lobak, Air, Madu Linden, Sirap Galacto Oligosakarida, Pear Cina, Sarang Burung, Halia, Lily Bulb. Tuckhoe, Buah Luo Han Guo, Akar Kudzu, Ubi Ophiopogon dan Asid Benzolik..

Owh ya, boostick pear + bird nest ni juga bagus untuk mereka yang selalu bekerja sehingga lewat malam macam aku.. Haha.. Sebab itu juga aku ambil boostick pear + sarang burung ni.. Aku selalu kerja sampai lewat malam.. Kadang tu tidur pun tak cukup.. Bawah mata gelap tak payah nak cakap la.. Sentiasa rasa lesu dan tak bertenaga.. Alhamdulillah, lepas amalkan boostick ni, aku lebih bertenaga walaupun kurang tidur.. 

Untuk variasi ini, rasa dia manis, semanis buah pear.. Siapa penggemar buah pear pasti suka akan rasanya.. Sedap!

Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry + White Chrysanthemum (Buah Goji + Kekwa Putih)

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Boostick yang ketiga adalah Boostick Concentrated Wolfberry + White Chrysanthemum.. Tau tak Wolfberry tu buah apa? Hehe.. Wolfberry itu adalah Buah Goji.. Buah goji juga banyak khasiatnya guys.. Antaranya juga untuk kecantikan kulit, kaya antioksidan, anti penuaan, dapat membantu meningkatkan penglihatan, mencegah kolestrol tinggi dan banyak lagi.. 

Chrysanthemum juga baik untuk mata tau.. So, gabungan antara kedua-dua bahan utama ini dapat membantu melegakan keletihan mata terutamanya bagi mereka yang bekerja dengan skrin komputer atau laptop atau handphone terlalu lama.. Nampak banyaknya 'atau' tu.. Haha.. Selain dua bahan tersebut, terdapat beberapa bahan lain lagi yang terkandung dalam boostick ini seperti Sirap Sirap Glukosa, Air, Jus Pekat Prun, Pekat Delima, Madu Linden, Sirap Galacto Oligosakarida, Buah Goji, Kekwa, Perisa Kekwa sebagai bahan perasa dan Asid Benzolik. Juga sesuai untuk semua peringkat umur..

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Untuk variasi ini, rasa dia manis-manis sedap gitu.. Aku suka rasanya.. Nasiblah boostick Ecolite ni rasa dia sedap kan.. Kalau tak, susah juga aku nak consume boostick ni.. Dah la banyak khasiat, rasanya pun sedap.. Hiks..

Dimana nak dapatkan Ecolite Boostick ni?

Ecolite Boostick Suplemen Untuk Kecantikan Kulit, Tingkatkan Tenaga dan Atasi Masalah Mata Letih

Oklah, bagi korang yang rasa nak cantik tu dan nak jaga kesihatan, bolehlah cuba Ecolite Boostick ni.. Nak ambil ketiga-tiga variasi sekali pun boleh.. Macam aku memang ambil ketiga-tiganya sekali kerana khasiatnya berbeza dan ianya adalah suplemen tambahan dan selamat diamalkan.. Lagi pula, aku memang memerlukan khasiat daripada ketiga-tiga variasi ini..

Biasalah umur dah semakin meningkat ni, banyak benda nak kena jaga terutamanya kesihatan.. Sebab itulah aku amalkan suplemen Ecolite Boostick ni.. Bukan sahaja mudah dibawa kemana-mana malah mudah juga pengambilannya.. 

Dekat mana nak dapatkan Ecolite Boostick ni? Haaa korang boleh dapatkannya di Guardian, Big Pharmacy dan Health Lane Family Pharmacy.. Produk ini memang dijual di farmasi dan ini membuatkan aku lebih yakin untuk mengamalkannya.. 

Harga? Ok, untuk harganya pula - sekotak hanya RM38.80 sahaja.. Dalam satu kotak ni terdapat 10 sachets.. Boleh dibancuh dengan air suam atau terus makan begitu sahaja.. Mudahkan!

Orite guys, untuk info lanjut, boleh layari 👇

➥ Website : https://www.ecolite.com.my/

➥ Instagram : https://www.instagram.com/ecolite_malaysia/

➥ Facebook : https://www.facebook.com/ecolitemalaysiapage/


** Make use of Zalora Coupons to get good discounts on beauty products**




Read more »
Lea Azleeya
0 Comments
BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita


BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita  |  Jadi seorang wanita ni banyak cabaran dan dugaannya... Nampak mudah tapi sebenarnya tak seperti yang dilihat.. Tambahan pula bila sudah bergelar seorang isteri dan ibu ni, tanggungjawab yang digalas lebih berat dan mencabar.. Perkara paling penting yang harus aku kena jaga adalah kesihatan.. Sebab itulah aku mengamalkan supplement bagi memastikan kesihatan aku terjaga dan aku dapat menjalankan rutin harian aku dengan sempurna. Kat sini aku tak nak kongsikan semua supplement yang aku ambil tetapi aku nak share dengan korang satu supplement ni khas untuk kesihatan para wanita di luar sana.. Oh, wanita jom ambil tahu!

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Mungkin dikalangan kita pada hari ini memandang remeh tentang kesihatan dibahagian intim wanita.. Tahukah korang, amatlah penting bagi kita sebagai wanita menjaga bahagian tersebut dengan sebaiknya supaya tidak mengalami masalah yang lebih serius. Kali ni aku nak share dengan korang supplement probitik yang diformulasikan khas untuk meningkatkan kesihatan miss-v wanita..

Ada tak dikalangan korang yang mengalami kegatalan dibahagian miss-v? Kalau ada korang kena baca ni sampai habis ye.. Macam aku sendiri pernah mengalaminya terutama semasa mengandung.. Amatlah tidak selesa bila berlakunya kegatalan dibahagian tersebut.. Segala aktiviti yang dilakukan pun rasa tak kena dan tak selesa.. Apa puncanya? Ok kalau korang nak tahu, rawatan antibiotik boleh mengubah bakteria protektif (Laktobacilli) dalam vagina dan menggalakan pembiakan Candida yang berlebihan. Pengeluaran hormon estrogen dan progesterone yang tinggi semasa mengandung merendahkan tindakbalas imuniti dan seterusnya boleh meningkatkan peluang untuk mendapat jangkitan kulat pada miss-v yang menyebabkan kegatalan berlaku..

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Adakah miss-v kita sihat?

Kalau korang nak tahu, dalam faraj wanita yang sihat, ia terdiri daripada keseimbangan bakteria bermanfaat yang sihat umumnya dikuasai oleh lactobacillus yang dapat membantu mengekalkan persekitaran miss-v yang sihat dan mencegah jangkitan pada miss-v kita...

BiO-LiFE Proutix Dengan Probiotik Membantu Miss-V Kekal Sihat

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Proutix adalah suplemen probiotik yang dirumus khas untuk kesihatan wanita. Proutix ™ mengandungi 2 strain yang dikaji secara klinikal, Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reuteri RC-14 untuk membantu meningkatkan kesihatan wanita.

Tahukah anda? Dengan mengambil probiotik dapat membantu menghasilkan semula bakteria bermanfaat dan mengembalikan keseimbangan mikrobiota miss-v yang terganggu. Kajian telah menunjukkan bahawa penggunaan oral Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reuteri RC-14 selama 4 minggu telah meningkatkan populasi bakteria bermanfaat secara signifikan dalam flora miss-v. Ia dapat membantu melindungi kesihatan miss-v melalui beberapa mekanisme :-

  • Mengekalkan keasidan miss-v pada pH 3.8 - 4.4 yang menyokong pertumbuhan bakteria bermanfaat tetapi mengurangkan pertumbuhan bakteria jahat
  • Membentuk penghalang semulajadi terhadap bakteria jahat di permukaan dinding faraj
  • Menghasilkan bahan antimikroba dan hidrogen peroksida yang membunuh bakteria jahat


Kelebihan Proutix

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

  • Disahkan HALAL
  • Selamat untuk penggunaan jangka panjang
  • Sesuai untuk wanita hamil
  • Strain probiotik iaitu Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reuteri RC-14 terbukti secara klinikal
  • Kembalikan keseimbangan mikroflora dalam sistem urogenital wanita
  • Mengurangkan risiko mendapat ketidakselesaan urogenital
BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Aku suka packagingnya yang berwarna pink.. Memang sesuai dengan temanya supplement untuk wanita.. hehe.. Kapsul Proutix ini pula berasaskan sayur-sayuran yang menggunakan pengkapsulan-micro khas untuk melindungi kultur bakteria hidup daripada asid gastrik.. Di dalam setiap kapsulnya mengandungi 2.5 bilion CFU Lactobacuillus rhamnosus GR-1 dan 2.5 bilion CFU Lactobacillus reuteri RC-14.  It does not added with yeast, milk derivatives, wheat or corn starch, gluten and preservatives, artificial colours and flavours ya! Selamat untuk penggunaan jangka panjang..

Cara penggambilannya pula adalah 1 kapsul setiap hari selepas makan atau seperti yang disyorkan oleh ahli farmasi atau pakar perubatan. 1 botol terdapat 30 biji kapsul cukup untuk pengambilan sebulan..

Pengalaman Selepas Mengamalkan BiO-LiFE Proutix

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Selepas mengamalkan BiO-LiFE Proutix ni, Alhamdulillah aku rasa lebih yakin dan selesa sepanjang hari.. Aktiviti yang dilakukan sepanjang hari pun lebih bermakna disamping anak-anak dan family tercinta.. Tiada lagi ketidakselesaan dalam beraktiviti bersama mereka.. Rasa lebih bebas dan sihat.. Terima Kasih BiO-LiFE kerana memahami setiap wanita.. Dengan Proutix aku rasa lebih sihat, yakin dan ceria.. Nak meluangkan masa melakukan hobi membaca buku pun rasa happy!

Info lanjut, boleh terjah website mereka di http://biolife.2.vu/GR1andRC14



Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)