Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts
6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!


6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!  |  Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan kerana setiap wanita dalam dunia ini sudah pastinya ingin memiliki kulit yang cantik.. Tanyalah pada mana-mana wanita sekalipun dalam dunia ni, aku yakin semua akan menyatakan ingin memiliki kulit yang cantik, flawless dan glowing sepanjang masa.. Yang dah memang dilahirkan memiliki kulit yang cantik, korang kena bersyukur tau.. Tak perlu nak bersusah payah untuk mencari cara untuk mencantikkan kulit..

Kulit yang cantik adalah kulit yang sihat.. Jadi, korang kena perlu bijak dalam memilih sesuatu produk dengan mengambil tahu terlebih dahulu jenis kulit dan keperluan kulit korang.. Di pasaran sekarang, terdapat pelbagai jenis produk skincare yang dapat membantu kulit korang menjadi lebih sihat dan cantik.. Di sini aku senaraikan produk skincare terbaik di Malaysia yang berkesan dan selamat digunakan. (Psst.. Skincare ni semua tak sesuai bawa pergi umrah tau. Sebab ada pewangi)

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia

1.  Nurraysa Collagen Soap

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!


Read more »
Lea Azleeya
12 Comments
BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita


BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita  |  Jadi seorang wanita ni banyak cabaran dan dugaannya... Nampak mudah tapi sebenarnya tak seperti yang dilihat.. Tambahan pula bila sudah bergelar seorang isteri dan ibu ni, tanggungjawab yang digalas lebih berat dan mencabar.. Perkara paling penting yang harus aku kena jaga adalah kesihatan.. Sebab itulah aku mengamalkan supplement bagi memastikan kesihatan aku terjaga dan aku dapat menjalankan rutin harian aku dengan sempurna. Kat sini aku tak nak kongsikan semua supplement yang aku ambil tetapi aku nak share dengan korang satu supplement ni khas untuk kesihatan para wanita di luar sana.. Oh, wanita jom ambil tahu!

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Mungkin dikalangan kita pada hari ini memandang remeh tentang kesihatan dibahagian intim wanita.. Tahukah korang, amatlah penting bagi kita sebagai wanita menjaga bahagian tersebut dengan sebaiknya supaya tidak mengalami masalah yang lebih serius. Kali ni aku nak share dengan korang supplement probitik yang diformulasikan khas untuk meningkatkan kesihatan miss-v wanita..

Ada tak dikalangan korang yang mengalami kegatalan dibahagian miss-v? Kalau ada korang kena baca ni sampai habis ye.. Macam aku sendiri pernah mengalaminya terutama semasa mengandung.. Amatlah tidak selesa bila berlakunya kegatalan dibahagian tersebut.. Segala aktiviti yang dilakukan pun rasa tak kena dan tak selesa.. Apa puncanya? Ok kalau korang nak tahu, rawatan antibiotik boleh mengubah bakteria protektif (Laktobacilli) dalam vagina dan menggalakan pembiakan Candida yang berlebihan. Pengeluaran hormon estrogen dan progesterone yang tinggi semasa mengandung merendahkan tindakbalas imuniti dan seterusnya boleh meningkatkan peluang untuk mendapat jangkitan kulat pada miss-v yang menyebabkan kegatalan berlaku..

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Adakah miss-v kita sihat?

Kalau korang nak tahu, dalam faraj wanita yang sihat, ia terdiri daripada keseimbangan bakteria bermanfaat yang sihat umumnya dikuasai oleh lactobacillus yang dapat membantu mengekalkan persekitaran miss-v yang sihat dan mencegah jangkitan pada miss-v kita...

BiO-LiFE Proutix Dengan Probiotik Membantu Miss-V Kekal Sihat

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Proutix adalah suplemen probiotik yang dirumus khas untuk kesihatan wanita. Proutix ™ mengandungi 2 strain yang dikaji secara klinikal, Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reuteri RC-14 untuk membantu meningkatkan kesihatan wanita.

Tahukah anda? Dengan mengambil probiotik dapat membantu menghasilkan semula bakteria bermanfaat dan mengembalikan keseimbangan mikrobiota miss-v yang terganggu. Kajian telah menunjukkan bahawa penggunaan oral Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reuteri RC-14 selama 4 minggu telah meningkatkan populasi bakteria bermanfaat secara signifikan dalam flora miss-v. Ia dapat membantu melindungi kesihatan miss-v melalui beberapa mekanisme :-

  • Mengekalkan keasidan miss-v pada pH 3.8 - 4.4 yang menyokong pertumbuhan bakteria bermanfaat tetapi mengurangkan pertumbuhan bakteria jahat
  • Membentuk penghalang semulajadi terhadap bakteria jahat di permukaan dinding faraj
  • Menghasilkan bahan antimikroba dan hidrogen peroksida yang membunuh bakteria jahat


Kelebihan Proutix

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

  • Disahkan HALAL
  • Selamat untuk penggunaan jangka panjang
  • Sesuai untuk wanita hamil
  • Strain probiotik iaitu Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reuteri RC-14 terbukti secara klinikal
  • Kembalikan keseimbangan mikroflora dalam sistem urogenital wanita
  • Mengurangkan risiko mendapat ketidakselesaan urogenital
BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Aku suka packagingnya yang berwarna pink.. Memang sesuai dengan temanya supplement untuk wanita.. hehe.. Kapsul Proutix ini pula berasaskan sayur-sayuran yang menggunakan pengkapsulan-micro khas untuk melindungi kultur bakteria hidup daripada asid gastrik.. Di dalam setiap kapsulnya mengandungi 2.5 bilion CFU Lactobacuillus rhamnosus GR-1 dan 2.5 bilion CFU Lactobacillus reuteri RC-14.  It does not added with yeast, milk derivatives, wheat or corn starch, gluten and preservatives, artificial colours and flavours ya! Selamat untuk penggunaan jangka panjang..

Cara penggambilannya pula adalah 1 kapsul setiap hari selepas makan atau seperti yang disyorkan oleh ahli farmasi atau pakar perubatan. 1 botol terdapat 30 biji kapsul cukup untuk pengambilan sebulan..

Pengalaman Selepas Mengamalkan BiO-LiFE Proutix

BiO-LiFE Proutix Supplement Probiotik Khas Untuk Wanita

Selepas mengamalkan BiO-LiFE Proutix ni, Alhamdulillah aku rasa lebih yakin dan selesa sepanjang hari.. Aktiviti yang dilakukan sepanjang hari pun lebih bermakna disamping anak-anak dan family tercinta.. Tiada lagi ketidakselesaan dalam beraktiviti bersama mereka.. Rasa lebih bebas dan sihat.. Terima Kasih BiO-LiFE kerana memahami setiap wanita.. Dengan Proutix aku rasa lebih sihat, yakin dan ceria.. Nak meluangkan masa melakukan hobi membaca buku pun rasa happy!

Info lanjut, boleh terjah website mereka di http://biolife.2.vu/GR1andRC14



Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
Best ke Body Wash dan Lotion PUREMae ni? Nak tahu baca sampai habis!

Best ke Body Wash dan Lotion PUREMae ni? Nak tahu baca sampai habis!


Best sangat ke produk PUREMae ni? Asyik produk ni je aku dok cerita kat blog aku ni! Haaaa nak tahu kenalah baca sampai habis ye.. Baru tau apa yang bestnye dengan produk keluaran PUREMae ni.. Ok, kalau sebelum ni aku perkenalkan kat korang Shampoo dan Conditioner PUREMae, kali ni aku nak gebang pulak pasal Body Wash dan Lotion PUREMae.. Haruman apa pula pilihan aku kali ni? Jom tengok! 

Body Wash dan Lotion PUREMae

PUREMae Aromatherapy Body Wash - Lavender & Chamomile

Untuk body wash aku pilih haruman Lavender dan Chamomile.. Aku memang cukup suka dengan bau lavender dapat menenangkan aku.. Time mandi tu rasa tenangnya guna body wash ni PUREMae ni.. Apa yang bagusnya Body Wash Lavender & Chamomile ni adalah ia diperbuat daripada 100% pure essential oils...

Body Wash dan Lotion PUREMae

Apa yang patut korang tahu tentang minyak lavender adalah ia dapat membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan keradangan. Ia juga dapat mengurangkan bintik-bintik gelap pada kulit.. Bukan itu sahaja tau, tapi ia juga dapat membantu mengurangkan kegatalan dan kemerahan pada kulit.. Sekiranya korang mengalami hiperpigmentasi pada kulit, minyak lavender dapat membantu mengatasi masalah ini.. 

Minyak lavender juga dapat memberi manfaat kepada kulit dengan pelbagai cara sebenarnya. Ia mempunyai kemampuan untuk mengurangkan jerawat, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan kedutan. Bahkan ia juga digunakan untuk  merawat masalah lain seperti dapat meningkatkan kesihatan rambut dan pencernaan..


Body Wash dan Lotion PUREMae

Ok, PUREMae Aromatherapy Body Wash Lavender & Chamomile ni, selain 2 bahan utama tersebut terdapat juga bahan lain yang terkandung didalamnya seperti Aloe Vera Organik, Trehalose dan Gliserin.. Apa yang bestnya bila pakai body wash dari PUREMae ni, kulit akan jadi lembap dan lembut.. Jangan risau dengan kesan sampingannya kerana produk PUREMae ni selamat digunakan kerana diperbuat daripada bahan semulajadi.. 

PUREMae Aromatherapy Lotion - Lavender & Chamomile

Body Wash dan Lotion PUREMae

Produk kedua aku try adalah PUREMae Aromatherapy Lotion juga haruman Lavender & Chamomile... Kenalah pakai satu set kan.. Body wash dan lotion satu aroma.. Barulah harum tu lebih lama.. Hehe.. Ok, apa yang bestnya dengan lotion ni? 

Orite, kalau aku pilih lotion haruslah yang  tak melekit dan berminyak-minyak.. Huh sangatlah tak selesa kalau pakai.. Lotion yang penyerapannya bagus, sangat aku suka.. Tak meninggalkan kesan melekit sama sekali.. Samalah dengan lotion PUREMae ni.. Aku suka sebab tak melekit.. Lagipun baunya pun best.. Tu lagi menambahkan kesukaan aku.. hikhik..

Body Wash dan Lotion PUREMae

Tentang minyak lavender aku pun dah cerita tadi kan.. Kali ni aku cerita pulak tentang apa yang bestnya lotion ni.. Aromatherapy Lotion ni teksturnya sangat ringat dan tidak berminyak dengan krim yang lembut yang menyerap dengan cepat.. Lepas guna kulit akan lembut dan licin dengan hanya sekali apply aje.. Penghidratannya pula sehingga 72 jam tau.. Untuk nikmati bau wangiannya, korang boleh tarik nafas selama beberapa saat untuk menikmati wangian dari minyak pati semulajadi tanpa parfum tiruan..

PUREMae Aromatherapy Lotion - Peppermint & Rosemary

Body Wash dan Lotion PUREMae

Last product dan juga merupakan lotion kedua PUREMae pilihan aku adalah Aromatherapy Lotion Peppermint & Rosemary.. Untuk lotion ni juga menggunakan 100% pure essential oils dari peppermint dan juga rosemary.. Apa yang menariknya bila pakai lotion ni, sifat rangsangan pudina dapat melancarkan aliran darah yang menghidupkan kulit.. Mentholnya pula dapat membantu mencerahkan dan membangunkan kulit agar kelihatan segar dan terhidrat..

Lotion ini juga bertekstur ringan dan tidak berminyak.. Krimnya pun lembut dan menyerap dengan cepat.. Nampak tak, lotion dari PUREMae ni sangatlah bagus sebab cepat menyerap dan tidak meninggalkan kesan berminyak mahupun melekit.. Penghidratannya juga sehingga 72 jam guys!

Rosemary dalam lotion ni pula memberikan sifat anti-penuaan dan mencegah kerosakan kulit daripada agen persekitaran kerana mempunyai antioksidan yang tinggi.. Ia juga merangsang dan meningkatkan peredaran darah mengurangkan bengkak dengan membuang lebihan air dari kulit.. Selain peppermint dan rosemary, didalam lotion ini terkandung juga saccharide isomerate, aloe vera organik dan trehalose..

Body Wash dan Lotion PUREMae

Dengan memakai lotion peppermint ni, korang akan rasa sejuk je setelah melakukan kerja, bersenam atau latihan yang memenatkan disamping memberi korang ketenangan sambil melembapkan kulit.. Wanita boleh guna, lelaki pun boleh.. Tak de masalah..!

Ok, kalau korang nak tahu lotion PUREMae ni didatangkan juga dalam miniature version. Cute miniature, mudah dibawa kemana saje.. Masukkan je dalam handbeg dan boleh digunakan dimana sahaja.. Didatangkan dalam 6 variasi aroma untuk dijadikan pilihan.. 

Body Wash dan Lotion PUREMae, yang mana satu pilihan korang?

Body Wash dan Lotion PUREMae

Aku dah ada pilihan sendiri.. Korang camne pulak? Bagi aku produk PUREMae ni memang bagus.. Lagipun ia selamat digunakan kerana diperbuat daripada 100% pure essential oils bebas bahan kimia.. Bagus untuk kegunaan harian kerana korang dah tak perlu risau tentang bahan kimia... 

Oh ya, semua produk PUREMae ni free from Silicon, SLS, Paraben, Petroleum, Petrochemical Paraffin, MCIT, MIT, EDTA, Alcohol, Mineral Oil, Synthetic fragrance dan articial colour... Jelaskan? Hehe..

Orite, untuk pembelian dan info lanjut, sila layari :-

➤ Website : https://www.puremae.com/

➤ Facebook : https://www.facebook.com/puremaemy

➤ Instagram : https://www.instagram.com/puremaemy/



Read more »
Lea Azleeya
0 Comments
PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut


PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut |  Holaaa!! Hi guys.. Aduh sekarang ni aku semakin kesempitan masa sampaikan blog pun sedikit terabai.. Mesti korang rindu nak baca bebelan aku kan.. Baik ngaku! Haha.. Tak de la gurau je... Ok, hari ni aku nak share dengan korang syampu dan perapi rambut terbaru yang aku sedang guna sekarang ni.. Memandangkan aku mempunyai masalah rambut gugur, jadi aku perlukan syampu yang selamat digunakan tanpa bahan kimia yang boleh merawat rambut aku tanpa memburukkan lagi masalah rambut yang sedang aku hadapi sekarang ni.. Now, aku guna PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner untuk kurangkan keguguran rambut dan kelemumur..

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Semakin hari semakin serius sebenarnya masalah keguguran rambut yang aku alami ni.. Kadang tu naik risau  juga sebenarnya.. Ada yang suggest makan supplement untuk kurangkan keguguran rambut.. Tapi itulah, aku ni bukan rajin sangat nak makan supplement.. Hehe.. Alternatif lain adalah aku kena cari shampoo yang diperbuat daripada bahan semulajadi tanpa bahan kimia yang selamat untuk rambut aku.. 

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Apa punca keguguran rambut ni sebenarnya ye?

Ok kalau korang nak tahu, keguguran antara 100 hingga 150 helai rambut sehari adalah normal kerana ia adalah kitaran semulajadi tubuh kita.. Tapi, kalau gugur terlalu banyak rambut sehingga boleh tercabut sampai segenggam tu, kita kena beri perhatian akan masalah ni.. 

Salah satu punca keguguran rambut ni adalah tekanan emosi yang terlalu tinggi.. Stress yang melampau.. Aku sendiri pernah alami stress yang melampau satu ketika dulu.. Mungkin faktor ini juga menyumbang kepada keguguran rambut yang aku alami kini..

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Bukan itu saje ye, antara lainnya adalah disebabkan kehamilan, kelahiran anak atau permulaan menopaus iaitu berlakunya perubahan hormon.. Kebiasaannya keguguran rambut yang berkaitan dengan kehamilan terjadi lebih kerap selepas bayi dilahirkan.. Tak dinafikan semasa aku mengandung dulu pun memang masalah keguguran rambut yang aku alami agak serius..

Selain itu, punca keguguran rambut yang perlu korang tahu seperti diabetes, terlalu banyak pengambilan vitamin A, kekurangan protien, keturunan, kemoterapi, penuaan, ubat-ubatan dan banyak lagi... Haaa satu lagi yang puncanya iaitu suka sangat buat fesyen rambut contohnya, warna, rebonding, curl dan banyak lagi boleh merosakkan rambut dan mengundang keguguran rambut kerana kebanyakannya rawatan rambut seperti itu menggunakan bahan kimia.. Korang ada ke buat rambut ni? Aku adalah salah seorang dari korang... Haha 

Kenapa aku pilih PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner?

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Kalau ditanya kenapa aku memilih syampu dan perapi PUREMae ni ofkos la sebab  nak rawat masalah keguguran rambut yang aku alami ni.. Lagi pun PUREMae diperbuat daripada bahan semulajadi 100% Pure Essential Oils.. Jadi, aku dah tak perlu risau tentang kesan sampingan produk ini..

Antara manfaat syampu dan perapi PUREMae ni adalah :-

  • Diperbuat daripada 100% pure essential oil tanpa perfum
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Mampu membersih dengan baik dan tidak membahayakan kulit kepala dan rambut
  • Melindungi kulit kepala daripada kelemumur dan tidak akan berbau peluh

Sering kita dengar kalau pencuci muka atau syampu yang kurang berbuih itu adalah produk yang selamat digunakan kerana kurang bahan kimia.. Samalah seperti produk keluaran PUREMae ni.. Produk semulajadi ini kuran berbuih ketika digunakan tetapi ianya mampu membersih dengan baik dan tidak sama sekali membahayakan kulit kepala atau rambut kita.. Kanak-kanak pun boleh guna tau.. Sesuai untuk semua golongan.. 

Ok, Pure Aromatherapy Shampoo dan Conditioner ada beberapa variasi iaitu :-

  • Ylang Ylang & Grapefruit
  • Pappermint & Rosemary
  • Lavender & Chamomile
  • Bergamot & Lemon
  • Rose Geranium & Cedarwood

PUREMae Aromatherapy Shampoo - Ylang Ylang & Grapefruit

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Seperti yang aku story pada awal tadi, produk PUREMae ni diperbuat daripada 100% minyak pati semulajadi.. Syampu Ylang Ylang & Grapefruit ni diperkaya dengan aroma bungaan yang sangat manis dan mewah.. Mungkin ada yang tak tahukan Ylang Ylang  ni apa? Ok Ylang Ylang ni adalah sejenis bunga sebenarnya.. Aku panggil bunga kenanga aje.. Tau kan bunga kenanga.. Cam tu lah bau syampu ni.. Wangi.. 

Ok, syampu Ylang Ylang & Grapefruit ni alternatif rawatan semulajadi yang berkesan untuk keguguran rambut yang disebabkan tekanand an alopecia.. Syampu  ni juga sesuai untuk penggunaan setiap hari.. Nak syampu hari-hari pun takde masalah.. Paling best, walaupun tak banyak buih, ia dapat membersih dan menanggalkan kotorang dengan baik tanpa mengilangkan minyak semulajadi pada rambut kita.. Penghidratan rambut pun sehingga 72 jam uolls!!

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Bahan utama Shampoo Ylang Ylang & Grapefruit
  1. Ylang Ylang Flower Essential Oil - Memperbaiki tekstur rambut dan mengurangkan kerosakan rambut.
  2. Grapfruit Peel Essential Oil - Kaya dengan antioksidan yang menyuburkan kulit kepala dan rambut menjadi lebih sihat.. Mencegah keguguran rambut dan mengurangkan keguguran rambut..
  3. Pentavitin - Penghidratan mendalam yang bertahan sehingga 72 jam untuk rambut kita
  4. Aloe Vera Organik - Mengandungi enzim proteolitik yang memperbaiki sel-sel kulit mati di kulit kepala. Mencegah gatal-gatal pada kulit kepala dan mengurangkan kelemumur sambil menganjalkan rambut sehingga menjadikannya licin dan berkilat.
  5. Trehalose - Melindungi kulit kepala daripada dehidrasi dan bertindak sebagai pelembap yang berkesan
  6. Panthenol - Melembapkan rambut. Memperbaiki tekstur rambut sambil mengelakkan kusut.
Harga : RM68.00

PUREMae Aromatherapy Conditioner - Ylang Ylang & Grapefruit

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Kalau ada syampu mesti kena ada juga perapinya.. Hidup kena berpasangan gittchewwww.. Haha.. Ok, untuk perapi aku juga memilih dari variasi yang sama iaitu Conditioner Ylang Ylang & Grapefruit.. Seperti syampunya juga, ia berfungsi mencegah keguguran rambut dan sebagai ejen pelembap semulajadi untuk meransang kelenjar sebum dimana ia meningkatkan pengeluaran sebum untuk menjaga kesihatan rambut..

Setakat aku pakai ni aku sangat puashati.. Serius rambut rasa bersih sangat dan baunya pun best sangat.. Wangi je rambut bau bunga.. Cam orang tua-tua dulu kan suka letakkan bunga kenanga kat rambut.. Nak bagi rambut mereka berbau wangi.. Mak aku selalu buat.. Hehe.. Now, tak payah nak selit bunga dah kat rambut tapi terus je pakai syampu.. Rambut wangi setaman sepanjang hari.. Best gile..

Ok, untuk perapi Ylang Ylang & Grapfruit ni juga sesuai untuk penggunaan setiap hari.. Lepas syampu bolehlah pakai perapi.. Rambut pun jadi lebih lembut dan mudah diurus tak kusut lagi.. Perapi ni memberi kelembapan pada rambut dan mencegah hujung rambut pecah.. Selain itu, perapi rambut PUREMae ni juga dapat menghidrat rambut, melembutkan, dan menguatkan rambut serta melindungi rambut daripada kerosakan akibat persekitaran..

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Bahan utama Conditioner Ylang Ylang & Grapefruit

  1. Ylang Ylang Flower Essential Oil - Ejen penyaman semulajadi yang merangsang kelenjar sebum dan meningkatkan pengeluaran sebun untuk menjadikan rambut sihat dan terkondisi..
  2. Grapefruit Peel Essential Oil - Kaya dengan antioksidan yang menjadikan rambut dan kulit kepala sihat. Mencegah keguguran rambut.
  3. Aloe Vera Organik - Mengandungi enzim proteolitik yang memperbaiki sel-sel kulit mati di kulit kepala. Mencegah gatal-gatal pada kulit kepala dan mengurangkan kelemumur sambil menganjalkan rambut sehingga menjadikannya licin dan berkilat.\
  4. Vitamin B5 - Asid Panthothenic meningkatkan pertumbuhan rambut pada wanita dengan jenis keguguran rambut tertentu
  5. Vitamin E - Sifat antioksidan yang mebantu mengurangkan jumlah tekanan oksidatif dan radikal bebas yang menyebabkan sel-sel folikel rambut di kulit kepala pecah.
  6. Mangga Butter - Melembap dan melembutkan rambut serta mengurangkan kerosakan rambut akibat faktor persekitaran..
  7. Minyak Zaitun - Melembapkan rambut sambil mengurangkan kerengsaan kulit kepala. Sangat sesuai untuk mengurangkan kelemumur
  8. Jojoba Oil - Pelembap yang terhebat yang menjadikan rambut tidak lagi kering, kusam dan pecah.. Ia juga menguatkan rambut dan mengurangkan keguguran rambut.
  9. Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - Berasal dari sumber semulajadi, guar. Meneutralkan helaian rambut dan menjadikan rambut mudah diurus dan tidak statik serta kusut..
  10. Polisakarida - Merawat dan memperbaiki rambut yang rosak

Harga : RM75.00

Dapatkan PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner untuk mengurangkan rambut gugur.

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Aku rasa pilihan aku kali ni tepat kerana hampir 100% fungsi syampu dan perapi rambut dari PUREMae ni adalah untuk masalah keguguran rambut.. Aku hanya perlu konsisten penggunaanya sahaja untuk mendapat kesan yang optimum.. Yelah kalau tak konsisten, korang pakailah apa pun, masalah tak akan selesai.. Lepas tu nak salahkan produk pun tak boleh sebab diri sendiri yang sambil lewa.. Betul tak? So, perlu konsisten ye uolss untuk dapatkan kesan yang baik..

Satu lagi apa yang perlu kita titikberatkan adalah tentang keselamatan penggunaan produk itu sendiri.. Aku sangat yakin dengan produk keluaran PUREMea ini kerana semua produk mereka tidak mengandungi bahan kimia keras, alkohol, parafin, petroleum, paraben, bahan kimia petrol, minyak mineral, wangian sintetik, pewarna tiruan, EDTA, SLS, silikon, MCIT, MIT dan TEA.. Bebas juga dari ramuan dan ujian haiwan.. Memang selamat digunakan oleh semua golongan dan peringkat umur..

Ok, kat mana nak dapatkan produk PUREMae ni? Haa korang boleh beli di sini 👉 https://www.puremae.com/collections/all

Untuk info lanjut, boleh layari :-

➤ Website : https://www.puremae.com/

➤ Facebook : https://www.facebook.com/puremaemy

➤ Instagram : https://www.instagram.com/puremaemy/


Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)