Yeyy! Hadiah Peribadi Design Sendiri dari Printcious Dah Sampai!!

Yeyy! Hadiah Peribadi Design Sendiri dari Printcious Dah Sampai!!  |  Hari tu aku ada bercerita tentang Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious kan.. Aku bukan setakat bercerita aje hari tu, sebenarnya aku dah create sesuatu untuk aku sendiri sempena Hari Jadi aku bulan ni.. Tak salahkan hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri sempena bulan kelahiran kan.. Hehe.. Sebenarnya dah beberapa kali juga aku menggunakan perkhidmatan Printcious ni untuk create hadiah DIY aku.. Biasanya aku create hadiah untuk orang lain.. Tapi kali ni aku DIY untuk diri sendiri pula.. Hehe.. Nak tahu apa aku tempah? Jom tengok..


Ok, sempena hari jadi aku yang ke tetttttttttttttttttttt (hahaha!!) aku tempah 3 item hadiah untuk diri sendiri.. Sehelai T-shirt berwarna hijau, Mini Tee dan Coaster... Kenapa aku pilih 3 item ini? Haa sebabnya sebelum ni aku dah pernah tempah Cushion, Canvas, Button Budges, Mug dan juga T-Shirt.. Jadi, kali ni aku pilih item lain pula supaya aku dapat tengok hasil dan kualiti setiap item yang ada di Printcious.. Eh, kenapa tempah T-Shirt lagi? Hehe, sebab aku suka kualiti T-Shirtnya terutama dari material Cotton.. Serius best!!


Firtime aku tempah T-shirt adalah dari material Graphic Tee.. Hurmm aku kurang suka sangat material dari jenis ni sebab kainnya tak berapa best bagi aku.. Kali kedua aku tempah T-Shirt dari material Cotton berwarna merah dan kali ni aku tempah lagi sehelai T-Shirt ofkos dari material Cotton juga sebab aku dah jatuh cinta dengan kualiti T-Shirt dari Printcious ni.. Bukan kualiti T-Shirt sahaja yang best tetapi kualiti printing dari Printcious juga superb bagus, cantik dan kemas..

Ok, design kali ni aku tak berhempas pulas sangat sebab aku pilih design yang sedia ada cuma aku edit dengan tambahan nama aku sendiri 'Lea...'. Gile positif ayat kat baju ni "Lea... Never Ever Give Up!".. Hehe.. Memotivasikan diri sendiri dengan ayat positif apa salahnya kan.. Tambahan pula ni hadiah untuk aku sendiri sempena hari jadi aku.. Jadi, kena ada kata semangat untuk teruskan kehidupan aku yang penuh dengan liku ni.. Cewahhh!! Haha..


Orite, ni item ke dua aku tempah iaitu Mini Tee.. Bila dah tertera "Baby On Board" tu, seharusnya ini sangat diperlukan untuk kereta aku.. Jadinya, Mini Tee ini akan tergantung di cermin belakang kereta aku nanti.. Ahakz.. Gambar Baby tu aku kipnap dekat google dan aku tambah sikit kat bawah tu nama anak-anak aku.. Ini menandakan anak-anak aku berada dalam kereta semasa kereta membelah jalan raya.. Perghhh ayat!! Menangis sape baca.. Haha!!


Ini pula Coaster.. Saje je aku tempah ni untuk kegunaan aku di pejabat.. Yelah, kengkadang aku minum air yang berais, habis meja bersepah dengan lelehan air.. Bila ada Coaster ni, tak de la meja aku comot lagik kan.. Nampaklah kemas sikit.. URL blog aku pada Coaster ni tak nampak sangat sebab aku sengaja pilih warna grey untuk tulisan tu.. So, nampak tak nampak jerk la.. Misteri sikit kan.. Haha!!

Oklah, tak nak cakap banyak lagi.. Jom aku kongsikan pengalaman aku bershopping secara online di Printcious sambil create sendiri hadiah yang aku tempah.. Aku akan tunjukkan step by step bagaimana cara untuk bershopping dan create hadiah di Printcious.com.. Manalah tahu, korang nak cari hadiah untuk seseorang kan.. Bolehlah ikut step yang aku tunjukkan di bawah ni nanti.. Mudah aje, tak susah pun.. Jom aku tunjukkan bagaimana aku design sendiri hadiah hari jadi aku..

Cara Untuk Bershopping Dan Create Sendiri Hadiah Di Printcious

Step 1
Terjah laman web Printcious di https://www.printcious.com/


Step 2
Bagi pelanggan baru, korang perlu register dulu.. Korang boleh klik "Create Account" atau terus "Login via Facebook".

Bagi yang dah ada akaun, boleh terus Login sahaja dengan memasukkan Email & Password seperti biasa.. Hehe..


Step 3
Dah login, bolehlah pilih hadiah apa yang kita suka.. 
Aku pilih T-Shirt..


Step 4
Ada 3 jenis T-Shirt iaitu Cotton, Graphic Tee dan Graphic Tee (Kid).. 
Aku setia dengan T-Shirt Cotton..


Step 5
Jenis T-Shirt dah pilih, sekarang korang perlu pilih pula sama ada nak design sendiri sepenuhnya atau menggunakan design yang dah ada dan edit mana patut sahaja.. Cam aku buat tu.. Haha!!


Step 6
Ini design yang aku pilih.. "Never Ever Give Up!"..


Step 7
Ok, aku nak edit sikit..
Kalau nak edit, korang hanya perlu guna tools sebelah kiri tu... Boleh tambah perkataan, tukar tulisan, saiz tulisan dan sebagainya..


Step 8
Orite, aku cuma tambah perkataan "Lea..." sahaja sebab aku malas nak peningkan kepala.. Hehe.. Dasar pemalas kan.. Haha!!

Oh ya, jangan lupa pilih warna ye.. Warna pilihan aku adalah Hijau Epal.. Hiks..


Step 9
Orite, sebelum korang "Add to Cart", jangan lupa pilih saiz yang sesuai dengan badan korang.. Pastikan juga korang berpuashati dengan design yang dah korang create dan juga warna yang korang pilih.. 

Bila dah berpuashati, bolehlah klik "Add to Cart"..


Step 10
Bila semua item dah terkumpul dalam 'Cart', jumlah yang perlu dibayar juga akan terkumpul di 'Order Summary' di sebelah kanan tu.. Hehe.. Kebiasaannya di Printcious akan ada promosi dengan menawarkan diskaun kepada pelanggannya dan ada kalanya mereka akan menyediakan kod diskaun untuk pelanggan guna sempena hari perayaan tertentu.. Itu yang seronoknya shopping di Printcious ni..

Time aku beli ni, ada diskaun sebanyak 30% dan Free Shipping sekiranya bershopping lebih dari RM50.. Gile best wehh!!

Ok, kalau ada kod diskaun, korang boleh masukkan di bahagian "Voucher Code' tu ye.. Lepas tu, dah boleh klik "Checkout" untuk urusan pembayaran.


Step 11
Di bahagian "Shipping Address" tu korang wajib isi alamat korang untuk tujuan penghantaran.. Pastikan alamat yang diisi tu betul ye supaya tidak timbul sebarang masalah nanti..

Kemudian, boleh terus klik "Next"..


Step 12
Sampailah ke bahagian "Payment Method"..
Untuk pembayaran, korang boleh pilih cara pembayaran yang korang rasa mudah bagi korang..
Aku lebih prefer untuk guna kaedah pembayaran melalui M2U sahaja..

Dah pilih kaedah pembayaran, boleh klik "Next"..


Step 13
Sekali lagi, order korang akan di review untuk buat last confirmation..
Sekiranya semuanya betul, korang boleh klik "Comfirm Order"..


Step 14
Tibalah ke step yang terakhir.. Korang boleh klik "Pay Online" untuk membuat pembayaran dan ikut step pembayaran seperti biasa..

Dah berjaya buat pembayaran, korang akan dapat email pengesahan order korang dari Printcious.. 


Mudahkan? 14 step aje.. Saje je aku panjangkan stepnya supaya ianya lebih jelas dan mudah untuk korang ikut nanti.. Hehe.. Bagi aku sendiri, pengalaman membeli belah di Printcious sangat menyeronokkan kerana bukan sahaja cara pembeliannya yang sangat mudah dan friendly tetapi produk serta perkhidmatan printing yang ditawarkannya sangat berkualiti.. Aku tak pernah serik untuk bershopping di Printcious.. Aku yakin, korang juga akan menyukainya..

Bagi korang yang tak punya masa untuk mencari hadiah di luar, bolehlah membelinya secara online dari Printcious.com.. Korang pasti merasai pengalaman membeli belah yang menyeronokkan disamping boleh mendesign sendiri hadiah korang.. Bak kata orang, 'Hadiah dari hati'.. Ia pasti lebih bermakna dan akan dihargai lebih daripada biasa oleh si penerima.. Bersesuaianlah dengan slogan yang dibawa oleh Printcious sendiri iaitu Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart...

Oklah, kalau korang nak beli hadiah hari jadi, pastikan korang beli dengan Printcious ye.. Rugi kalau tak guna perkhidmatan mereka.. Servis memang terbaik dan barang berkualiti dan paling best korang boleh pilih banyak Birthday Gift Idea kat sana... Ingat hadiah hari jadi, ingatlah Printcious.. 

If you are looking for mug printing suppliercolour mug or button badges, don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photo booth rental is your best entertainment.




Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram




10 comments on "Yeyy! Hadiah Peribadi Design Sendiri dari Printcious Dah Sampai!!"
  1. wah..bestnya..hari tu ada tempah jugak dengan printcious ni...

    ReplyDelete
  2. cantik warna tshirt tuuuu..pndai k.lea pilih warna

    ReplyDelete
  3. berbulan dah aida usha printcious ni, lea.
    lom sesempat nak mengorder.
    tgk la nanti... dpt gaji dulu.

    ReplyDelete
  4. Cantiknya.. Saya pun ada beli jugak barang daripada printcious untuk diberi pada yang tersayang dan kegunaan sendiri dan yang paling best adalah barang nie kita boleh design sendiri..

    ReplyDelete
  5. coaster tu lawa jugak kak lea! puas hati beli dengan printcious, senang :D

    ReplyDelete