Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari

Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari   | Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji dari 26 hingga 28 Februari 2018 - satu inisiatif yang didorong oleh tabiat membeli-belah pengguna dalam tempoh penerimaan gaji. Pengguna Shopee boleh menikmati pelbagai tawaran hebat dan potongan harga sepanjang kempen ini, termasuk pulangan tunai sebanyak 18% berbentuk syilling Shopee atas produk promosi. Bagi setiap pembelian RM1, pengguna akan menerima 18 syiling Shopee yang memberikan lebih ganjaran dan penjimatan.   

Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari, shopee, online shopping, shopee mall, barang murah di shopee, shopping barang murah, sale
Tahun lepas, kami mendapati purata peningkatan sebanyak 25% dalam bentuk jumlah transaksi sepanjang tempoh penerimaan gaji iaitu dari tarikh 25 hingga 31 setiap bulan. Aliran ini mendorong kami untuk melancarkan Kempen Hari Gaji dan skema pulangan tunai 18% yang membolehkan pengguna setia kami berjimat semasa waktu kemuncak aktiviti membeli-belah,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.   
Pada masa yang sama, aktiviti membeli-belah ini menunjukkan peningkatan semasa waktu makan tengah hari dan selepas makan malam dengan rekod trafik tertinggi antara pukul 12.00 tengah hari hingga pukul 1.00 tengah hari dan dari pukul 8.00 malam hingga 9.00 malam. Bagi menyelesaikan pembelian mereka, pembayaran berbentuk pemindahan wang secara dalam talian merupakan cara pembayaran paling popular, diikuti oleh pembayaran menggunakan kad kredit dan debit dan seterusnya, pemindahan bank.   

Berikut merupakan kategori popular sepanjang tempoh penerimaan gaji :-  

  • Mobil & Gajet - Sarung & Pelindung, Audio, Bank Kuasa & Bateri  
  • Kesihatan & Kecantikan - Produk Kecantikan Kulit, Makanan Tambahan, Berus & Peralatan Solek
  • Permainan, Kanak-kanak & Bayi  - Fesyen Kanak-kanak, Permainan & Pendidikan, Perkakas untuk Makan & Penyusuan  
  • Pakaian Wanita  - Baju, Pakaian Dalam & Pakaian Tidur, Gaun  
  • Perabot & Perhiasan Rumah - Hiasan Dalaman, Tempat Menyimpan untuk Dapur, Kelengkapan Bilik Tidur 


Shopee akan memulakan keraian sempena hari penerimaan gaji ini dengan jualan pra-kempen bermula dari 21 Februari yang membariskan tawaran eksklusif daripada jenama terkemuka seperti Elianto, Pro Shop, Reckitt Benckiser dan banyak lagi. Sepanjang 3 hari kemuncak kempen (26 hingga 28 Februari) ini, pengguna boleh menikmati tawaran hebat atas lebih 5,000 produk dari kategori terpilih termasuklah Mobil & Gajet; Kesihatan & Kecantikan, Permainan, Kanak-kanak & Bayi, Perabot & Perhiasan Rumah, Perkakas Rumah, Barang Runcit & Haiwan Peliharaan, Fesyen Wanita dan Fesyen Lelaki.


Shopee turut bekerjasama dengan jenama seperti L’Oreal, Nestle, Big Pharmacy, Bagstation, XES Shoes dan Vivo untuk memberikan penjimatan berganda untuk pengguna tegar Shopee di seluruh Malaysia. Pada masa yang sama, Jualan Murah Shocking Sale akan digandakan hingga 5 kali sehari sepanjang tempoh kempen yang menawarkan pelbagai produk kegemaran ramai pada harga yang amat rendah bagi tempoh terhad, hingga kehabisan stok. 


Sepanjang kempen ini, Shopee turut melancarkan permainan Facebook Live : Edisi Hari Gaji pada 26 Februari pada pukul 2.00 petang yang membolehkan pengguna memenangi syiling Shopee dan hadiah utama berupa telefon bimbit Samsung Galaxy Note 8 bernilai RM3,999. Bagi menambahkan lagi keriangan kali ini, pengguna juga boleh menyertai Jualan Lelong Mobil Hari Gaji di shopee_mamak pada aplikasi Shopee sepanjang kempen dan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM4,000 termasuk sebuah Nubia M2 Lite, sebuah OPPO F5 dan sebuah Penyedut Hampagas Dyson.   

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my. Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

Glow Gelenggang Berkesan Hilangkan Gatal-Gatal Dan Penyakit Kulit

Glow Gelenggang Berkesan Hilangkan Gatal-Gatal Dan Penyakit Kulit  |  Korang pernah tak terkena penyakit panau..? Bercerita pasal panau ni teringat pulak zaman sekolah dulu.. Aku pernah terkena panau kat muka.. Perghh masa tu tak yah cakaplah rasa malu tu sangatlah menebal.. Hehe.. Aku pun tak pasti macam mana aku boleh ada panau dekat muka.. Tapi orang cakap, kalau time berpeluh kita mandi memang mendapatlah panau.. Haha!! Dengan gigihnya aku waktu tu mencari ubat dan cara untuk hilangkan panau.. Bukan senang tau nak hilangkan panau ni.. Memakan masa jugak.. Tapi time tu, aku hanya mampu menggunakan cara tradisional saja untuk hilangkan panau.. Huhu..

Glow Gelenggang Berkesan Hilangkan Gatal-Gatal Dan Penyakit Kulit, glow gelenggang, cara hilangkan gatal-gatal kulit, cara rawat penyakit kulit, cara hilangkan panau, cara rawat ekzema, daun gelenggang

Sekarang dah tak payah susah-susah dah macam dulu-dulu sebab banyak pilihan ubat yang ada dijual di pasaran untuk hilangkan penyakit panau.. Salah satunya Glow Gelenggang berkesan hilangkan gatal-gatal dan penyakit kulit termasuklah panau.. Hari tu anak aku Aqiff terkena Kurap Susu dekat dahi dia.. Mula-mula tu aku ingatkan panau.. Siap beli ubat panau lagi dekat farmasi.. Tapi tak jugak hilang.. Bila dirisik-risik dengan orang tua, rupanya kurap susu sebabnya bila susu terkena bahagian dahi, aku tak terus kesat sebaliknya dibiarkan kering camtu jerk.. Maka terjadilah kurap susu.. 

Nampak tak dekat dahi Aqiff ada putih-putih.. Tulah kurap susu.. 

Rimas jugaklah aku tengok kurap susu tu dok melepak dekat dahi anak aku ni.. Macam-macam cara juga mula tu aku cuba.. Ada yang syorkan letak ubat gigi.. Aku pun dah lakukan.. Tapi keadaannya tetap sama.. Ada yang cakap, biarkan aje, lama-lama akan hilang sendiri... Aku pulak yang tak boleh nak tengok dahi anak aku ada tompok-tompok putih macam tu.. Sehinggalah aku diperkenalkan dengan produk Glow Gelenggang yang diformulasikan dari 100% bahan semulajadi ni.. Alhamdulillah berkesan hilangkan kurap susu pada dahi anak aku tu.. Produk ni memang bagus tau.. Meh aku story sikit tentang produk ni..

Glow Gelenggang Berkesan Hilangkan Gatal-Gatal Dan Penyakit Kulit


Glow Gelenggang merupakan produk herba organik yang dapat membantu melegakan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh resdung dan penyakit berkaitan kulit seperti gatal kulit, ekzema, psoriasis, bisul, panau, kudis buta dan kurap..Produk ini diformulasikan daripada 100% bahan semulajadi.. Ianya BEBAS BAHAN KIMIA dan BEBAS STEROID.. Jadi, korang tak perlu risau akan keselamatannya kerana ianya terbukti selamat digunakan dan sesuai juga untuk kulit yang sensitif.. Set Glow Gelenggang ni mengandungi 2 item iaitu Sabun Herba Gelenggang dan Minyak Herba.

Daun Gelenggang

Sesuai dengan namanya Glow Gelenggang, produk ini diperbuat dari daun gelenggang (cassia alata) yang berfungsi sebagai agen anti-bakteria yang powerful untuk menghilangkan gatal-gatal dan merawat penyakit kulit.. Kalau korang nak tahu, Daun Gelenggang ni sangat dikenali sebagai agen anti-kulat yang sangat tinggi.. Ia sebenarnya telah digunakan berabad-abad lamanya oleh nenek moyang kita, masyarakat Arab dan orang eropah untuk mengatasi masalah kulit..

Tahukah Anda?
Petua orang dulu-dulu, mereka akan menumbuk Daun Gelenggang ni sampai lumat dan dicampur bersama sedikit belerang atau minyak tanah.. Kemudian, campuran tersebut ditampal pada anggota badan untuk mengubati panau, kurap atau kudis buta..

Sekarang dah moden.. Korang dah tak perlu nak cari dan tumbuk bagai Daun Gelenggang ni.. Hanya perlu dapatkan set Glow Gelenggang ni aje dah boleh rawat penyakit kulit yang korang alami.. Senang kan? Formula terkini Glow Gelenggang ni berasaskan 6 ramuan istimewa untuk 'mengghaibkan' gatal-gatal kulit dengan mudah.. Tidak seperti kebanyakan produk lain dipasaran yang tinggi bahan kimia yang boleh memudaratkan, Glow Gelenggang adalah 100% diperbuat daripada bahan semulajadi terpilih.. Jadi, dengan adanya Glow Gelenggang ni, korang dah tak payah nak menggaru lagi.. Hehe..

Bahan-Bahan Premium Terbaik Dalam Glow Gelenggang

  • Daun Gelenggang (Cassia Alata)  - Untuk kurangkan gatal-gatal dan masalah kulit
  • Habbatus Sauda (Black Seed Oil) - Untuk kurangkan radang dan sembuhkan luka luaran
  • Minyak Argan (Argan Oil) - Menjadikan kulit halus dan licin.. Mudah menyerap ke dalam kulit
  • Minyak Zaitun (Olive Oil) - Sebagai pelembap yang tahan lama pada kulit
  • Susu Kambing (Goat Milk) - Untuk mencerah, melembut, melembap, mencegah kulit kasar, kering dan kusam
  • Crystal Menthol - Untuk menyejukkan kulit. Tidak panas.



Glow Gelenggang Penawar Hilangkan Gatal-Gatal Kulit

Sebenarnya kalau korang nak tahu, Glow Gelenggang ni berkesan hilangkan gatal-gatal yang disebabkan oleh :-
  • Gatal-gatal kulit
  • Ekzema
  • Psoriasis
  • Kurap
  • Panau
  • Kayap
  • Bedang
  • Bisul
  • Kudis Buta
  • Kurap Susu Bayi
  • Resdung
  • Kutu Air

Siapa Yang Boleh Guna Glow Gelenggang?

Oleh kerana Glow Gelenggang ini diperbuat daripada 100% bahan semulajadi tanpa bahan kimia, jadi ianya selamat digunakan oleh :-
  • Lelaki mahupun wanita
  • Kanak-Kanak
  • Orang dewasa
  • Orang tua
  • Wanita Hamil
Istimewanya Set Glow Gelenggang


Keistimewaan Set Glow Gelenggang ni yang perlu korang tahu adalah ianya tidak pedihkan kulit, tidak panas, tidak berbau busuk, tidak berbau ubat dan tidak keringkan kulit.. Serius, memang produk ni tak berbau busuk sebaliknya bau wangi.. Aku suka baunya.. 

Seperti yang aku maklumkan sebelum ini, Set Glow Gelenggang ni mengandungi 2 item iaitu Sabun Herba Gelenggang dan Minyak Herba. Sabun Herba bersaiz 50gm manakala Minyak Herba pula bersaiz 30ml.. 

Untuk penggunaan sabun herba, korang boleh gunakannya pada muka dan badan.. Tak perlu was-was.. Kalau nak jimat, korang boleh potong kecil-kecil.. Aku sendiri pun potong kecil-kecil supaya tak membazir.. Apa yang bestnya sabun ni, ianya tak mudah cair, tak menjadi 'putih' dan tak mudah lembik.. Sabun herba ni bertekstur scrub.. Rasanya nyaman dan sejuk yang mild bila digunakan.. Sangat selesa!!


Bentuk dan warna Sabun Herba Gelenggang

Tekstur scrub Sabun Herba Gelenggang

Minyak Herba Gelenggang didatangkan dalam botol pump yang mudah digunakan

Cara Guna Set Glow Gelenggang

Cara menggunakan set Glow Gelenggang ni sangat mudah dan tak perlu mengambil masa yang lama.. Jom lihat step yang betul cara guna set Glow Gelenggang ini.. 
  • Mula-mula guna Sabun Herba semasa mandi
  • Kemudian, picit dan sapu Minyak Herba selepas mandi sebelum masuk tidur dan bila perlu atau lebih tepat bila korang rasa gatal-gatal..
  • Guna 2 - 3 kali sehari secara konsisten untuk hasil yang lebih optimum
Peringatan untuk semua pengguna set Glow Gelenggang!
Pastikan sabun tidak terendam dalam air dan simpan di tempat yang kering. Manakala Minyak Herba pula simpan pada suhu bilik.. Elakkan simpan di tempat yang panas dan terkena sinaran matahari supaya khasiatnya sentiasa berkekalan.

Testimoni Aku Sendiri

Secara keseluruhan aku sangat berpuashati dengan set Glow Gelenggang ni.. Aku dah gunakan pada anak aku untuk hilangkan kurap susu dan hasilnya sangat bagus.. Kurap susu pada dahi anak aku semakin pudar.. Aku sendiri pun dah cuba untuk hilangkan gatal-gatal dibahagian hidung akibat resdung.. Yesss kesannya sangat best.. Rasa gatal hilang lepas guna set Glow Gelenggang ni.. Memang terbaik..

Walaupun resdung aku ni jarang-jarang muncul tetapi sekali di datang, gatalnya memang tak tertahan.. Sampaikan merah hidung aku garu.. Hehe.. Lepas ada Glow Gelenggang ni, masalah gatal hidung dapat diatasi dengan mudah.. Tak perlu dah nak garu-garu sampai merah hidung.. Hiks.. Paling penting baunya best tak busuk.. Kalau bau busuk, rasanya aku sendiri tak sanggup nak pakai dekat muka aku ni.. Hehe.. Nasib baik bau Glow Gelenggang ni wangi.. Sampai excited nak guna.. Haha!!


Satu lagi yang aku suka tentang Glow Gelenggang ni adalah packaging dia.. Masa mula-mula sampai parcel tu, aku jadi excited sebab bungkusannya superb cute.. Tengoklah gambar kat atas ni.. Betapa kiutnya plastik pembungkus tu.. Hehe.. Dilengkapi sekali dengan beg hijau tu menjadikan set ini eksklusif..

Testimoni Pengguna Glow Gelenggang







Untuk lihat testimoni lain boleh klik SINI



Dapatkan Glow Gelenggang Sekarang Untuk Hilangkan Gatal-Gatal Dan Penyakit Kulit


Dengan Glow Gelenggang masalah gatal-gatal kulit dapat diatasi dengan mudah.. Jadi, untuk hilangkan gatal-gatal dan penyakit kulit yang korang alami dengan berkesan, dapatkan Set Glow Gelenggang sekarang juga!!

HARGA

SABUN HERBA
1 unit Sabun Herba Organik RM47
2 unit Sabun Herba Organik RM70 (Jimat RM24)
4 unit Sabun Herba Organik RM140 + FREE 1 unit Sabun Herba bernilai RM47 (Jimat RM95)

MINYAK HERBA
1 unit Minyak Herba Organi RM47
2 unit Minyak Herba Organik RM70 (Jimat RM24)

SET GLOW GELENGGANG
1 set RM70 (Jimat RM24)
2 set RM140 + FREE 1 unit sabun Herba bernilai RM47 (Jimat RM95)

**Setiap pembelian akan menerima FREE GIFT dari Glow Gelenggang

CAS POSTAGE
FREE Postage untuk seluruh Malaysia
RM50 untuk luar dari Malaysia

Berita Baik Untuk Anda!!

Kepada yang berminat untuk mendapatkan produk Glow Gelenggang ni, korang boleh dapatkan sekarang dengan harga yang lebih rendah.. Bagaimana tu? Ok, hari ni aku nak bagi korang semua code diskaun yang boleh korang gunakan semasa membuat pembelian Glow Gelenggang ini..



Jom order sekarang dengan menggunakan CODE DISKAUN : LEA10 untuk mendapatkan potongan sebanyak RM10 bagi setiap pembelian set Glow Gelenggang.. Caranya mudah sahaja, korang hanya perlu buat order Set Glow Gelenggang melalui whatsapp ke nombor 014-544 5951 dan nyatakan sekali kod diskaun tersebut untuk menikmati potongan yang diberikan..

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Whatsapp
014-544 5951




Bersih Dan Segar Di Mana Sahaja Dengan Tisu Lembap Antibakteria Aiken

Bersih Dan Segar Di Mana Sahaja Dengan Tisu Lembap Antibakteria Aiken  |  Tidak dapat dilihat dengan mata kasar namun tetap hadir. Itulah kuman dan bakteria yang sentiasa hidup di dalam dan disekeliling kita. Bakteria dan kuman membiak dengan cepat sehingga mampu menyebarkan pelbagai penyakit. Salah satu cara yang berkesan untuk mencegah kehadiran kuman adalah melalui penjagaan tangan agar ia sentiasa bersih.

Bersih Dan Segar Di Mana Sahaja Dengan Tisu Lembap Antibakteria Aiken, Aiken, tisu lembap, tisu lembap antibakteria, tisu basah,

AIKEN, jenama yang dipercayai sebagai produk penjagaan antibakteria sejak 3 dekad yang lalu kini memperkenalkan tisu lembap antibakteria iaitu Tisu Lembap Antibakteria Aiken. Produk ini berupaya menyingkirkan 99.9% bakteria merbahaya dengan berkesan dan memberikan haruman serta meninggalkan kelembapan pada kulit.  

Tisu antibakteria ini sungguh berguna ketika anda sedang sibuk dengan rutin harian. Mengelap trolley barangan serta pemegang bakul ataupun selepas memilih barangan runcit yang mudah rosak seperti daging, sayur-sayuran, buah-buahan mampu membantu mengurangkan penyebaran bakteria merbahaya berkat manfaat antibakteria dari Tisu Lembap Antibakteria Aiken ini.   


Tisu Lembap Antibakteria Aiken menyediakan pembersihan serta-merta kerana ia dapat dibawa ke mana-mana sama ada di dalam kenderaan ataupun tas tangan kerana ia dapat digunakan untuk aktiviti luar, mengembara, berkelah, ke tandas awam, di kawasan taman dan lain-lain. Dalam keadaan seperti di pam petrol yang tidak menyediakan kawasan membasuh tangan yang berdekatan, pek tisu antibakteria sesuai dijadikan alternatif untuk membersihkan tangan anda.   

Tisu Lembap Antibakteria Aiken sesuai untuk digunakan oleh seluruh ahli keluarga dalam apa jua keadaan sekalipun. Pek Tisu Lembap Antibakteria Aiken boleh didapati dalam dua variasi menarik untuk dipilih iaitu :-

TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN  – PERLINDUNGAN EKSTRA 


Dirumus khas dengan Minyak Tea Tree yang terkenal dengan manfaat pembersih semulajadi untuk meningkatkan perlindungan. Ia menyegarkan serta membersihkan kulit daripada kekotoran, serta lebihan minyak dengan pantas supaya meninggalkan kulit berasa lebih bersih, lembut dan menyegarkan. Produk ini telah diuji secara dermatologi, ia selamat digunakan oleh seisi keluarga dan adalah 100% bebas alkohol.  

TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN – PELEMBAPAN EKSTRA 


Diperkaya dengan Aloe Vera untuk kelembapan yang selesa pada kulit. Tisu Lembap Antibakteria Aiken ini mampu menyingkirkan 99.9% bakteria berbahaya sambil mengekalkan kesegaran, kelembapan, serta memberikan anda kulit yang lembut. Tisu ini diperbuat dari fabrik bertekstur lembut yang membersih tanpa sebarang ketidakselesaan. Ia menjadikan kulit anda berasa segar dengan bau yang menyenangkan. Tisu Lembap Antibakteria Aiken adalah 100% bebas alcohol, telah diuji secara dermatologi dan selamat digunakan oleh seluruh ahli keluarga.  

Tisu Lembap Antibakteria Aiken yang baharu ini boleh didapati pada harga RM6.50(Semenangjung)/ RM6.80(Sabah & Sarawak) untuk pek berkembar. Produk yang mengandungi 20 helaian di dalam setiap pek ini boleh didapati di semua pasaraya terkemuka, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh negara.


WD-40® BIKE | Bagaimana Untuk Memastikan Basikal Anda Dalam Keadaan Baik?

WD-40® | Bagaimana Untuk Memastikan Basikal Anda Dalam Keadaan Baik?  |  Membelanjakan wang beribu-ribu untuk sebuah basikal yang cantik bagi memperolehi perasaan yang begitu mengujakan dalam pengalaman menunggang basikal?  Dalam anda menikmati saat menunggang basikal dengan lancar, jangan dilupakan tiga perkara yang penting ini untuk menjaga dan memastikannya dalam keadaan terbaik.


Kali ini kita bercerita tentang KEBERSIHAN, PELINCIR dan PERLINDUNGAN. Setiap langkah adalah sangat penting, dan bagi setiap kaedah dan langkah yang digunakan membawa ke arah mengekalkan basikal anda sebagai mesin yang paling berkuasa, sama seperti saat pertama kali anda membelinya.


Oleh sebab itu, saya ingin perkenalkan kepada anda semua produk WD-40® yang telah dicipta secara komprehensif, yang merupakan produk untuk penjagaan basikal secara menyeluruh serta telah diuji dengan teliti untuk menyediakan pembersihan, pelinciran dan perlindungan yang terunggul bagi basikal kesayangan anda. 

Terdapat lima produk yang direka khas di bawah barisan penjagaan basikal ini, bagi memenuhi keperluan berbasikal dan penyelenggaraan yang berbeza.  Antaranya ialah :-

WD-40® BIKE All-Purpose Bike Wash



Dengan kesan surfaktan yang kuat, sama ada kotoran dan minyak mampu dihilangkan, menjadikannya berkilau bersih semula. Ia selamat untuk semua permukaan basikal, termasuk serat karbon, titanium, krom, aluminium keluli, getah, dan plastik.  


WD-40® BIKE Chain Cleaner & Degreaser


Dalam beberapa saat saja buih yang digunakan bertindak pantas membersihkan kotoran yang menempel pada permukaan dan menghilangkan minyak dan kotoran yang degil. Selamat untuk kemasan dan komponen basikal, tanpa perlu menggunakan pelarut sitrus atau asid.  



WD-40® BIKE Dry Chain Lube


Pelincir ini mengandungi formula polimer eksklusif yang mencipta filem kering untuk membuang habuk dan kotoran.. Sesuai untuk keadaan kering dan berdebu yang melampau.  

WD-40® BIKE All-Conditions Chain Lube


Pelincir berprestasi tinggi dan tahan lama untuk sebarang keadaan kering, basah atau berbeza-beza. Ia bagus untuk mengelakkan kerosakan geseran dan memanjangkan hayat rantai basikal.


WD-40® BIKE Wet Chain Lube


Sesuai bagi keadaan basah melampau dan bersalji, ini juga dicipta dengan formula eksklusif yang menghasilkan salutan tahan lama untuk menangkis air dan lumpur. 

Di sini juga saya sediakan beberapa tips untuk anda ikuti bagi mengekalkan basikal anda berada dalam keadaan baik.. Antaranya :- 

  • Jika anda hendak membersihkan rantai basikal anda, pastikan anda berbuat demikian dengan kedudukan basikal anda berada dalam keadaan statik, kerana menggerakkan rantai berulang kali akan melemahkan pautan dan dari masa ke masa boleh menyebabkan kegagalan.
  • Untuk menghilangkan minyak secara berkesan di rantai basikal, letakkan basikal anda di atas tempat kerja anda dan beralih kepada gelang rantai terbesar dan di tengah gigi gear. Sembur dengan WD-40® BIKE.
  • Penghapus dan Pembersih Rantai dalam rantai dan gelang rantai basikal. Gosok kotoran dengan berus yang agak keras. Bilas atau lap kering.
  • Apabila anda ingin melincirkan rantai basikal anda, titiskan pelincir ke setiap roller bukan hanya meletakkannya di sepanjang rantai basikal. Bagaimanapun, pelincir tidak akan memberi sebarang kesan terhadap rantai luar kerana ia hanya berfungsi untuk mengurangkan geseran dan memastikan kotoran luar tidak masuk ke dalam roller. Jadi pastikan rantai digosok dengan kain selepas pelincir dibiarkan seketika, kerana sebarang pelincir yang tertinggal di luar rantai akan menjadi magnet untuk kotoran.
  • Apabila membasuh basikal anda, jangan lupa bahagian rangka bawah dan sepit udang, di mana bahagian berkenaan paling mudah tersangkut. Sembur basikal anda dengan WD-40® BIKE, kemudian guna berus lembut dan sembur ke semua sudut dan celah untuk mengeluarkan kotoran.
Seperti mana-mana peralatan, permainan atau harta benda yang lain, penyelenggaraan adalah kunci untuk memastikan semuanya berfungsi bagi tempoh masa yang lama.

Untuk mendapatkan lebih banyak tips atau langkah terbaik bagaimana untuk menjaga basikal anda, boleh melayari laman web, www.wd40.asia atau emel ke wakil WD-40’s Bike Series representative di sales@2escape.bike atau menghubungi talian 03-2724 3808.



Giveaway Pelukis Jalanan & Arkitek Jalanan by stnrsyfh

Giveaway Pelukis Jalanan & Arkitek Jalanan by stnrsyfh  |  Selepas menyiapkan beberapa draft penting yang tertangguh, aku selitkan juga entry giveaway dari rakan blogger untuk aku join.. Hehe.. Hajat nak buat giveaway sendiri masih dalam perancangan mengumpul hadiah.. Jadi, sebelum giveaway sendiri dilancarkan, kita join dulu Giveaway Pelukis Jalanan & Arkitek Jalanan by stnrsyfh ni..

Klik banner untuk join

Ok, giveaway ni sebenarnya terbuka kepada blogger, instagrammers dan twitterians yang menetap di Malaysia.. Jadi, korang diseruuuu beramai-ramai untuk join giveaway ini bagi memenangi 2 buah buku yang menarik.. Syaratnya sangat simple tak menyusahkan korang.. Jadi, jom la join reramai yek..

Tarikh Tamat
17 Februari 2018

Juice Works | Penghilang Dahaga Terbaik Di Musim Panas

Juice Works | Penghilang Dahaga Terbaik Di Musim Panas  |  Bunyi letupan mercun di waktu larut malam... Pelbagai jenis makanan yang enak dan Lou Sang... Tidak lupa juga ang pow berwarna merah.. Menandakan Perayaan Tahun Baru Cina akan kembali lagi... Kemeriahan bakal dirasai.. Selain daripada bunyi bising letupan mercun disana sini, makanan yang enak dan berkumpul bersama rakan-rakan serta orang yang disayangi, ada satu perkara lagi yang selalu dinikmati bersama pada musim panas. Ya, musim ini cuacanya memang benar-benar panas sepanjang tahun dan setiap tahun..


Bagaimana untuk menghilangkan dahaga di musim panas ini.. ? Haaaa daripada anda mengambil minuman soda yang mengandungi bahan kimia dan tiada kalori untuk mengatasi kehausan tekak, kenapa tidak memilih minuman yang kaya dengan nutrien yang SUPER DELICIOUS?  

Apa yang saya maksudkan adalah jus buah dan smoothies dari Juice Works.. Juice Works mempunyai pelbagai pilihan jus buah dan smoothies yang sangat sedap... 


Pernahkah anda mencuba Water Works? Diperbuat daripada campuran tembikai yang menyegarkan, nenas dan jus tropika.. Ia adalah cawan yang penuh dengan serat dan tenaga yang baik.  


Lychee Cooler pula mengabungkan lychee, tembikai dan sorbet juga merupakan pilihan yang sangat popular dan menyegarkan dketika cuaca yang panas.  


Bagi mereka yang lebih suka minuman yang lebih masam, Zesty Melon adalah pilihan yang tepat kerana ia merupakan gabungan dari buah oren, tembikai, limau dan sorbet menjadikan minuman ini yang terbaik untuk anda.  


Akan tetapi, minuman yang paling menjadi pilihan dan kegemaran ramai pada musim panas di Juice Works tidak lain tidak bukan adalah Prosperity Juice, yang diperbuat dari campuran jus iaitu oren mandarin, jambu batu yang sihat untuk jantung, strawberry dan jus laici... Dengan gabungan sorbet lazat, wangi dan menyegarkan ini membuatkannya lebih popular dan tinggi permintaannya pada musim ini sehebat dengan namanya yang akan memberikan anda semua yang terbaik pada tahun baru nanti..

Oleh itu, jadikan ini sebagai pilihan terbaik buat anda di musim panas ini.. Jangan lepaskan peluang ini, pilihlah jus yang terbaik untuk penghilang dahaga dimusim panas yang ditawarkan di Juice Works sekarang!

Mereka di Juice Works mengucapkan Gong Xi Fa Chai kepada semua pelanggan mereka..


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website



Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana  |  Assalamualaikum readers... Aku harap semuanya baik-baik belaka.. Setelah beberapa hari Blog Lea Azleeya ni dilanda Sepi Sekuntum Mawar Merah, baru hari ini ada masa untuk update.. Ada beberapa entry review lagi dalam draf yang masih belum disiapkan.. Dek kerana anak-anak tak berapa nak sihat, aku tangguhkan dulu untuk siapkan sepenuhnya.. Untuk tidak menyepikan lagi blog ni, aku mulakan dengan join Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana ni..

Klik banner untuk join

Banner pun dah comel membuatkan aku lagi bersemangat untuk join giveaway ni.. Hehe.. Orite, kalau korang nak tahu giveaway anjuran Ana Suhana kali ni mencari 5 orang pemenang untuk memenangi sebuah totebag bertemakan travel dan juga sebatang pen perfume.. Wahh menarikkan hadiahnya... Jadi, korang diseruuu untuk join secara beramai-ramai giveaway ni bagi merebut hadiah menarik yang disediakan.. Syaratnya superb simple dan mudah.. Jom join ramai-ramai ye..

Dengan lafaz bismillah aku join giveaway ini.. Yeyyyy!!


Tarikh Tamat
28 Februari 2018


Jam Tangan Cantik Dari Blogger Roxalynne

Jam Tangan Cantik Dari Blogger Roxalynne  |  Dah kenapa sehari dua ni asyik bercerita tentang jam tangan jerk.. Baru-baru ni up entry Tip Memilih Jam Tangan Sesuai... Kali ni Jam Tangan Cantik dari Blogger Roxalynne pulak.. Hehe.. Ok, sabar dulu.. Sebenarnya kali ni aku nak cerita tentang hadiah kemenangan aku berkat join Giveaway Yes 2017 By Roxalynne akhir tahun lepas.. Hadiahnya dah selamat aku terima awal bulan ni.. Cuma aku aje tak sempat nak up entry.. 

sumber : cantikmenawan.com

Ehhh jangan salah sangka.. Bukan jam tangan ni yang aku dapat.. hehe.. Jap lagi aku tunjuk ye.. Masa mula-mula join giveaway tu, aku tak rasa pun aku boleh menang sebab agak ramai juga peserta yang join.. Jadi, aku tak letak harapan langsung untuk menang.. Tetapi, bila dah tertulis rezeki tu untuk kita kan, memang akan dapat jugak.. Alhamdulillah.. TQ ALLAH.. TQ Cik CT.. 


Yeahhh inilah rupa hadiah jam tangan yang aku menangi itu.. Cantik tak? Hehe.. Kalau korang nak tahu, Blogger Roxalynne atau aku panggil dengan panggilan manjanya Cik CT ada membuka bisness online menjual jam tangan.. Banyak gila kot jam tangan yang dijual.. Pelbagai bentuk, pelbagai design dan perlbagai warna.. Cantik-cantik baq hang!!

Kalau korang tengah mencari jam tangan yang sesuai untuk korang ataupun korang nak carikan hadiah buat seseorang, boleh lah terjah IG Cik CT.. Banyak pilihan jam tangan yang boleh korang pilih.. Insyaallah, harga memang murah dan berpatutan.. Layanan memang tiptop, sangat friendly.. Hiks.. Dan, kalau ada yang masih konfius untuk mencari jam tangan yang sesuai, boleh tengok tips memilih jam tangan sesuai di SINI ye.. Mungkin dapat membantu korang dalam memilih jam yang sesuai.. 

Untuk sebarang pembelian atau pertanyaan, sila layari :-

Instagram

Facebook


Berry Bright Eye Nourishing Drink Supplemen Untuk Kesihatan Mata Dan Penglihatan

Berry Bright Eye Nourishing Drink Supplemen Untuk Kesihatan Mata Dan Penglihatan  |  Sejak kebelakangan ni mata aku sering terasa letih, kering dan tak selesa.. Lebih memburukkan lagi sampai kelihatan lingkaran hitam disekeliling mata.. Ini mungkin disebabkan aku terlalu lama mengadap skrin komputer.. Mana tak nya kerjaya aku sekarang ni memang memerlukan aku mengadap skrin komputer sepanjang hari bagi menyiapkan segala tugasan hakiki.. Tambahan pula, kini aku menjadikan dunia blogging sebagai kerjaya sampingan aku yang juga memerlukan aku menghabiskan masa yang panjang di hadapan skrin komputer.. Nak tak nak terpaksalah aku hadap jugak kan.. Jadi, untuk mengatasi masalah ini, aku telah mencuba satu produk kesihatan mata iaitu Berry Bright Eye Nourishing Drink Supplemen Untuk Kesihatan Mata Dan Penglihatan.. Bagus tau produk ni.. Meh aku cerita...


Apa itu Berry Bright Eye Nourishing Drink

Sebelum tu aku nak cerita yang sebenarnya produk ni kawan aku yang perkenalkan kepada aku sebab aku selalu sangat mengeluh tentang masalah mata aku ni.. Jadi, dia cadangkan supaya aku cuba Berry Bright ni sebab katanya produk ni sangat bagus untuk kesihatan mata.. Dan dengan pantasnya aku grab produk ini untuk dicuba.. Hehe.. Ok, jom aku cerita serba sedikit tentang produk mata ini ye..

Berry Bright merupakan supplemen mata yang berasaskan bahan semulajadi yang dilengkapi dengan nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata.. Antara bahan-bahan utama yang terkandung didalamnya ialah :-


1.  NZ Antosianin Blackcurrant
  • Melegakan keletihan mata dan mengurangan lingkaran hitam pada mata
  • Merangsang regenerasi rodopsin (sel mata) untuk meningkatkan penglihatan

2.  Ekstrak Eyebright
  • Herba Eropah yang digunakan sebagai ubat mata secara tradisional
  • Digunakan untuk merawat penyakit mata dan membantu melegakan mata kering


3.  Ekstrak Marigold
  • Sumber yang kaya dengan beta-karoten, lutein dan zeaxanthin
  • Melindungi retina mata dan melindungi mata daripada sinaran biru yang berbahaya


4.  Vitamin C
  • Antioksidan larut air
  • Melindungi mata daripada kerosakan radikal bebas
  • Meningkatkan vaskulariti mata serta kerengsaan dan keletihan mata


5.  Ekstrak Billberi Eropah
  • Kaya dengan antioksidan seperti antosianin dan Flavonoid
  • Menguatkan kapilari darah mata dan melancarkan peredaran darah


6.  Stevia
  • Pemanis tanpa kalori yang 100% semula jadi
  • Terbukti selamat untuk pengidap kencing manis

Khasiat Berry Bright Eye Nourishing Drink


Tak dinafikan di pasaran sekarang banyak supplemen untuk kesihatan mata ada di jual.. Dari pelbagai jenama dan diperbuat dari pelbagai bahan utama.. Jadi, sebelum membeli kena semak dulu detail pembuatannya agar tak tertipu dan tak terkandung badan yang berbahaya.. Jadi, kalau korang ada masalah mata letih, kering dan tak selesa macam aku ni, bolehlah cuba produk Berry Bright ni sebabnya produk ni diperbuat daripada sumber asli dan tiada bahan kimia berbahaya.. Selamat digunakan.. Antara kebaikan lain yang ada pada Berry Bright ini adalah :-

1.  Meningkatkan Kesihatan Mata dan Penglihatan

Produk ini mengandungi empat jenis antosianin yang unik dalam Beri Cassis (Blackcurrant) yang  telah terbukti secara klinikal mampu meningkatkan penjanaan semula sel mata, meningkatkan kelembapan mata serta meningkatkan tahap penglihatan.. 

2.  Tinggi Kandungan Antioksidan

Kalau korang nak tahu, Blackcurrant New Zealand yang terkandung dalam Berry Bright ni mengandungi 4 kali ganda antosianin berbanding Blueberry Amerika Utara, 25 kali ganda Vitamin C berbanding Billberry Eropah dan 2 kali ganda kandungan antioksidan berbanding Blueberry Amerika Utara.. 

3.  Melindungi Mata Daripada Sinaran Biru Yang Berbahaya

Berry Bright mengandungi Lutein dan Zeaxanthin serta Karatenoid yang berfungsi sebagai antioksida dan mampu melindungi retina daripada sinaran biru yang berbahaya yang datang daripada telefon pintar, tv, komputer dan lain-lain yang boleh menyebabkan kerosakan dan mempercepatkan proses penuaan mata.

4.  Mengurangkan Pembentukan Lingkaran Hitam Bawah Mata

Berry Bright ini diformulasi untuk meningkatkan peredaran darah (peredaran mikro) dengan menyingkirkan toksin, mengurangkan pembentukan lingkaran hitam bawah mata dan memberikan penglihatan yang lebih segar dan jelas.


Siapa Yang Boleh Minum Berry Bright Eye Nourishing Drink?


Ok, kalau korang nak tahu Berry Bright ni boleh diambil oleh semua golongan bermula dari kanak-kanak yang berumur 3 tahun dan ke atas.. Haaa kanak-kanak pun boleh ambil tau.. Ini bermakna, produk ini memang selamat diamalkan.. Produk ini juga telah mendapat sijil Halal dari JAKIM Malaysia.. So, korang tak perlu risau akan status halalnya kerana telah terbukti HALAL.. Hiks..

Berry Bright ini sangat disyorkan dan sesuai bagi korang yang :-
  • Menggunakan contact lens
  • Berhadapan dengan skrin komputer, smartphone atau tv dalam jangka masa yang panjang 
  • Mata yang kering dan letih
  • Memandu untuk jangka masa yang panjang
  • Membaca untuk jangka masa yang panjang
  • Pendedahan yang berpanjang terhadap cahaya matahari
  • Kemerosotan tahap penglihatan
  • Rabun malam
  • Sesuai untuk semua peringkat umur bermula dari umur 3 tahun dan keatas

2 Perisa Berry Bright Eye Nourishing Drink Yang sedap

Berry Bright ini didatangkan dalam 2 jenis perisa iaitu Berry Bright Original dan Berry Bright Stevia.. Mesti korang tertanya-tanya apa keistimewaan kedua-dua jenis Berry Bright ni kan.. Meh aku terangkan satu persatu pada korang semua..


Berry Bright Original

Berry Bright Original ni mengandungi fruktosa semulajadi dan kandungan gulanya adalah bersamaan dengan setengah biji epal.. Untuk setiap hidangan Berry Bright Original ni mengandungi 38 kalori bagi setiap hidangan dan sesuai untuk semua peringkat umur bermula dari umur 3 tahun dan keatas..


Berry Bright Stevia

Bagi Berry Bright Stevia pula, ofkos tidak mengandungi gula tambahan kerana menggunakan stevia yang berasaskan tumbuhan sebagai pemanis.. Setiap hidangannya mengandungi 31 kalori dan diperkaya dengan antosianin Billberry Eropah dan Berry Campuran.. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur bermula dari umur 3 tahun dan keatas.. Berry Bright Stevia ini sangat disyorkan untuk individu yang ingin mengurangkan pengambilan gula dan pesakit kencing manis..

Di dalam setiap kotak Berry Bright ini mengandungi 10 sachet dan setiap sachet dapat memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant.. Korang kena tahu bahawa Berry Bright ini sangat tinggi kandungan Vitamin C iaitu setiap sachet mengandungi 500mg Vitamin C bersamaan 10 biji buah oren.. Perghhh terbaik!! Yang bagusnya lagi tentang Berry Bright ni, ianya tiada bahan pengawet dan tanpa pewarna tiruan serta sangat sesuai bagi korang yang Vegetarian.. Paling penting HALAL!! hehe

Cara Penyediaan Berry Bright Eye Nourishing Drink


Orite, aku ajar korang tentang cara penyediaannya pula ye.. Untuk cadangan penggunaan Berry Bright bagi penjagaan umum adalah korang boleh mengambilnya 1 hingga 2 sachet sehari.. Sebelum makan.. Manakala bagi pesakit yang mempunyai penyakit mata serius adalah 2 hingga 4 sachet sehari..


Cara Penyediaan Yang Simple
  • Sediakan 150ml air pada suhu bilik atau sejuk.. Aku lebih suka air sejuk.. Sedapppp!!
  • Tambah 1 sachet Berry Bright
  • Kacau dan minum segera bagi mengelakkan pengoksidaan..

Kenapa Perlu Cuba Berry Bright Eye Nourishing Drink

Kenapa korang perlu cuba Berry Bright ni? Korang perlu cuba sebab produk ni telah memenangi beberapa anugerah.. Antaranya ialah :-


  • Malaysia Health & Wellness Brand Awards 2017, anjuran bersama Sinchew Daily and Life Magazines, disokong/disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan memenangi kategori "Makanan Kesihatan"(Health Food)
  • Natural Health Reader's Choise Award 2017, 2015, 2014 dengan memenangi kategori "Supplemen Penjagaan Mata Semulajadi Terbaik" (Best Natural Eye Care Supplement) 
  • Long Life Health & Beauty Awards 2015 & 2014 dengan memenangi kategori "Penjagaan Mata" (Eye Care).

Feedback Aku Selepas Seminggu Amalkan Berry Bright


Orite, kat sini aku nak kongsikan jugak feedback dari aku sendiri selepas seminggu mengamalkan Berry Bright ni.. Kiranya testimoni dari aku la kan.. Hehehe.. Ini bukan omongan kosong tau, selepas seminggu aku amalkan Berry Bright ni, aku dapat rasakan yang mata aku dah kurang letih macam sebelum ni walaupun aku mengadap komputer 24 jam.. Penglihatan pun semakin fokus dan paling best mata kembali selesa dan tak kering lagi macam sebelum ni.. Oh ya, satu lagi yang aku perasan, lingkaran gelap bawah mata aku ni dah berkurangan.. Walaupun tak sepenuhnya, sekurang-kurangnya nampak lah sikit perubahannya.. Seronok gile kot..

Jadi, lepas ni aku kena lebih konsisten mengambil Berry Bright ni supaya mata aku sentiasa sihat dan bersinar... Paling penting dapat mencegah masalah rabun dari awal.. Almaklumlah, umur pun semakin meningkat risau juga masalah rabun membelenggu penglihatan aku nanti.. So, baik kita cuba cegah dari awal.. Tapi perlulah konsisten.. 

Dapatkan Berry Bright Eye Nourishing Drink Untuk Mata Sihat dan Bersinar


Dapatkan sekarang Berry Bright Eye Nourishing Drink hari ini untuk penjagaan kesihatan mata dan penglihatan korang agar lebih sihat dan bersinar.. Jika korang ingin dapatkan produk Berry Bright Eye Nourishing Drink ini, korang boleh membelinya secara online atau boleh juga didapati di farmasi seluruh Malaysia..

Harga

Berry Bright Eye Nourishing Drink Original
RM 44.90

Berry Bright Eye Nourishing Drink Stevia
RM 49.90

Berita baik buat semua follower Blog Lea Azleeya...  Bagi yang ingin membeli produk ni, korang boleh gunakan kod diskaun yang akan aku berikan di bawah nanti untuk mendapatkan diskaun sebanyak 15% bagi pembelian Berry Bright terpilih dengan membuat pembelian melalui website sahaja iaitu di https://euryka.my/collections/influencer-campaign ... Kod diskaun ini sah sehingga 15 Mac 2018 sahaja ye.. Jadi, cepat-cepat buat pembelian sebelum terlambat..

Kod Diskaun
leaazleeyadc01

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram