DASHING Sport Penuhi Kehendak Lelaki Aktif

DASHING Sport Penuhi Kehendak Lelaki Aktif  |  Setiap bulan encik suami mesti kena spend duit untuk keperluan diri.. Dia masih tak boleh nak 'move on' dengan jenama penjagaan diri yang lain dan masih setia dengan jenama DASHING.. Setiap keluaran terbaru DASHING, mesti dia akan cuba dan bandingkan dengan yang sebelumnya.. Paling latest, dia cuba pula DASHING Sport kerana DASHING Sport penuhi kehendak lelaki aktif... Bersesuaianlah dengan kerjanya yang sentiasa kena aktifkan diri.. Hiks..

DASHING Sport Penuhi Kehendak Lelaki Aktif

Bukan tak cuba jenama lain, tetapi masih tak boleh menandingi kehebatan jenama DASHING ni.. Baunya memang best.. Itu memang tak boleh dinafikan.. Setiap keluarannya, mesti ada yang tersangkut dihati.. Bila sebut pasal sport ni, mesti terus teringatkan bola sepak kan.. Haaa musim-musim bola sepak ni, korang yang mane nak pergi stadium tengok bola tu, bolehla sembur DASHING Sport ni dulu supaya orang sebelah tak pengsan bau badan korang tu.. Haha!! Orite, jom aku kenalkan pada korang rangkaian produk DASHING Sport ini..


DASHING, jenama produk penjagaan diri lelaki kini melancarkan satu lagi rangkaian produk khas untuk lelaki yang aktif iaitu DASHING SPORT. Rangkaian DASHING Sport pasti memenuhi kehendak lelaki aktif yang inginkan deodorant dan pewangi yang maskulin, segar dan sesuai dengan kehidupan aktifnya.   

Lelaki DASHING mempunyai aura yang menampilkan keyakinan dan sifat maskulin. Wangian baharu ini memberikan kesegaran maskulin namun masih mengekalkan ciri esen moden. Eau De Toilette DASHING Sport mempunyai komposisi sensasi yang mengujakan dengan aroma “sporty” dan gaya ranggi yang sangat sesuai untuk lelaki yang berani menyahut cabaran dan kekal aktif pada masa lapang. 

Berpeluh merupakan satu perkara yang biasa. Samada berjalan ke kereta, menghadiri mesyuarat, bersenam di gim, atau melakukan aktiviti harian yang lain, lelaki tidak dapat mengelak daripada berpeluh lebih-lebih lagi dengan cuaca panas di Malaysia. Bau badan merupakan masalah yang dihadapi oleh kebanyakan lelaki terutamanya mereka yang aktif dalam sukan. Keadaan ini menyebabkan kaum lelaki semakin mengambil berat terhadap kepentingan menjaga bau badan.  

DASHING Sport Deodoran Hitman
DASHING Sport Deodoran Golden Boot
Untuk menangani masalah bau badan dan sentiasa segar, Deodoran Semburan dan Eau De Toilette telah menjadi produk penjagaan harian lelaki yang penting. Deodoran dapat membantu mengawal bau badan serta meningkatkan keyakinan diri manakala Eau De Toilette memberikan wangian yang tahan lama dan kesegaran. Memilih Deodoran atau Eau De Toilette yang bersesuaian amat penting kerana terdapat produk yang tidak mampu bertahan lama dan meninggalkan kesan kotoran pada pakaian.     

Memahami keperluan lelaki aktif untuk  berbau harum sepanjang masa, DASHING kini memperkenalkan 2 variasi baharu ke dalam rangkaian DASHING Sport. Dipasaran kini ialah variasi MCFC Hattrick dan Ultimate Kick. Variasi terbaru DASHING Sport ialah Hitman and Golden Boot terdiri daripada Deodoran Semburan Badan dan Eau De Toilette.       

Semburan Deodoran DASHING Sport  bukan sahaja memberi perlindungan 24 jam tetapi juga memberikan manfaat 6-dalam-1 yang berkesan mencegah bau badan. Ia mengandungi anti-bakteria, formula cepat kering, tidak meninggalkan kesan di kulit atau di baju serta memberikan keharuman dan kesegaran maskulin optimum sepanjang hari.   

DASHING Sport Eau De Toilette Hitman


DASHING Sport Eau De Toilette Golden Boot


DASHING Sport Eau De Toilette dengan haruman maskulin berpanjangan boleh didapati dalam reka bentuk bottle yang sporty bersaiz 50 ml.  

Rangkain produk DASHING Sport  boleh didapati dalam 2 variasi iaitu  Hitman dan Golden Boot.   


DASHING Hitman dicipta khas untuk lelaki aktif yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikan wangian  daya tarikan  yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.  


Variasi DASHING Golden Boot pula mempunyai haruman yang lebih Musky dan menggoda. Aroma dari daun Rhubarb dan Pimento memberikan kehangatan maskulin kepada si pemakai, manakala kombinasi kayu Kashmir dan Leather memberikan aroma kelelakian maskulin yang memukau dan tidak dapat dilupakan.


Keluaran edisi terhad rangkaian DASHING Sport boleh didapati pada harga yang berpatutan iaitu RM12.90 untuk Semburan Deodoran 125 ml dan RM24.90 untuk Eau De Toilette 50 ml.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram



BioXcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu

BioXcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu  |  Bila dah pegang status mak-mak orang ni, memang tak boleh lari dari masalah dalaman dan luaran.. Almaklumlah dah beranak pinak kan.. Kalau yang rajin jaga dari awal, kira ok la masih boleh menten persis 'anak dara'.. Yang tak berapa rajin, apa jadi? Huhu mulalah rasa rendah diri sebabnya kulit dah tak anjal, aset-aset penting pun dah gelebeh dan kendur, tak kurang juga kelihatan kedutan-kedutan di sana sini.. Lebih teruk jika berlaku tua sebelum usia.. OMG!! Aku tak nak jadi macam tu...

Bioxcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu

Tak dinafikan ramai wanita yang telah bergelar ibu merungut tentang masalah payudara kendur dan kulit hilang keanjalan.. Kenapa? Tak perlu ditanya kenapa, memang sudah menjadi lumrah bagi ibu-ibu yang telah bersalin dan menyusukan.. Seperti yang aku katakan tadi, jika malas nak menjaga dari awal, itulah natijah yang bakal ibu-ibu terima.. Tambahan pula ramai wanita bekerjaya sekarang terlalu sibuk dengan urusan kerja tanpa menitikberatkan perihal diri sendiri..

Bagaimana penerimaan encik suami? Hah, kalau sang suami dapat menerima kekurangan tersebut, mungkin isteri masih boleh menarik nafas lega dan berlapang dada.. Tetapi bagaimana jika suami tidak dapat menerima kekurangan itu? Apa harus dilakukan oleh isteri? Ada tak alternatif lain yang boleh mengembalikan keadaan diri persis 'anak dara' terutamanya aset-aset penting yang dah mengendur dan menggelebeh tu...

Haaa baru gelabah nak mencari alternatif ye.. Kalau tak korang buat relax buat peace aje kat rumah tu kan.. Haha!! Tidak la kata kat korang jerk sebenarnya.. Aku pun sedikit sebanyak terjebak juga dalam masalah tersebut.. Mana taknya, kalau dah melalui pengalaman mengandung dan bersalin, tak payah nak tipulah diri tu masih bergetah macam anak dara kalau tak dijaga dari awal... Jadi, untuk menyelesaikan masalah ni, aku ada rahsia yang nak dikongsikan dengan korang.. Rahsia apa tu? Yeahh, Rahsia Payudara Tegang dan Kulit Anjal Putih Gebu..

BioXcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu


Inilah rahsia aku.. BioXcellent Cupplus White, produk khas untuk payudara dan pencerahan kulit.. Sebenarnya, mula-mula ritu time nak cari produk untuk tujuan mengembalikan keanjalan ni, kemain survey lagi aku.. Yela, risau jugak kalau terkena produk yang berbahaya kan.. Lagi pun terlalu banyak produk di pasaran sekarang.. Jadi, memang kena hati-hati memilih produk kecantikan ni..

Nak dijadikan cerita, time jenjalan kat watson untuk beli keperluan diri, tetiba ternampak la barisan produk BioXcellent.. Nampak menarik.. Terus aje terjah setiap produk yang ada... Akhirnya, hati terpaut dengan BioXcellent Cupplus White ni sebab menepati apa yang dihajati.. Siap google lagi kelebihan dan selamat atau tak produk ni sebelum beli.. Memang bagus dan selamat diamalkan produk ni dan banyak kelebihannya.. Nak tahu apa kelebihannya? Meh aku kongsi dengan korang.. Bab selamat tak selamat pun nanti aku ceritakan kat korang ye.. Teruskan membaca.. Kehkehkeh!!

Kelebihan BioXcellent Cupplus White


Sebenarnya BioXcellent Cupplus White ni bukan sahaja untuk menganjalkan kulit dan payudara tau, tetapi ada kelebihan lain yang perlu korang tahu... Ianya baik untuk dalaman dan juga luaran.. Antara kelebihan yang bakal korang perolehi dari mengamalkan BioXcellent Cupplus White ni adalah :-
  • Dapat menambahkan saiz payudara menjadikan ia lebih pejal, tegang dan terangkat
  • Memadatkan punggung yang mengendur dan jatuh
  • Mencerah serta menggebukan kulit termasuklah kulit pada bahagian puting payudara
  • Menganjalkan kulit yang melendut dan kedutan halus pada payudara
  • Mengetatkan vagina, mencegahkan keputihan dan senggugut
  • Menghangatkan hubungan suami isteri
  • Menambahkan tenaga dan kecergasan
  • Membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut
  • Membentuk payudara lebih padat dan berisi
  • Menghaluskan dan menegangkan kulit payudara
  • Menaikkan payudara yang kendur dan jatuh
  • Mencantikkan payudara yang leper
  • Memontokkan payudara

Nampak tak kelebihan yang ada pada produk ni.. Bukan mak-mak budak aje yang boleh ambil produk ni tau tetapi korang yang belum jadi mak orang pun boleh amalkan produk ni.. Yang mana ada masalah keputihan dan senggugut sangat recommended..

Bahan-Bahan Utama BioXcellent Cupplus White


Kalau korang nak tahu, ramuan BioXcellent Cupplus White ini mengandungi bahan-bahan yang telah diuji secara klinikal untuk meningkatkan pencerahan kulit, keanjalan payudara dan kulit cerah bersinar.. Jangan risau kerana produk ini selamat digunakan dan mengikut standard penyulingan yang diluluskan oleh KKM dan GMP.. Antara bahan-bahan utama yang terkandung dalam BioXcellent Cupplus White ini adalah seperti :-
  • Maltodextrin
  • Fructose
  • Gum Acacia
  • Tricalcium Phosphate
  • Serbuk Jus Strawberry
  • Serbuk Jus Betik
  • Pueraria Lobata
  • Serbu Red Beet
  • Citric Acid
  • Serbuk Fenugreek

Tahukah Anda?
Acacia Gum - Acacia Gum atau lebih dikenali dengan Arabic Gum sangat bermanfaat dan baik untuk sistem pencernaan dan sistem imum dengan menyuburkan bakteria baik dalam usus.. Ia juga membekalkan serat larut yang membantu sistem pencernaan berfungsi dengan baik dan mengawal kandungan dula serta kolestrol dalam darah.. Selain itu, ia juga berfungsi membuang toksin dan lemak berlebihan dalam badan.. 
Pueraria Lobata - Pueraria Lobata adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan Isoflavones, iaitu phytoestrogen yang membantu menyeimbangkan dan menyelaraskan hormon wanita.Ia telah digunakan berabad lamanya sebagai herba anti-penuaan. Pueraria Lobata juga terkenal sebagai herba semulajadi untuk pembesaran serta penganjalan payudara. Selain itu, ia juga mampu membantu melambatkan menopause, merapatkan vagina, menegangkan dan memperindahkan payudara serta punggung.

Cara Pengambilan BioXcellent Cupplus White


Cara pengambilannya sangatlah mudah.. Tak memerlukan  masa yang panjang untuk membancuhnya.. Bagaimana tu?? Jom ikut step dibawah :-
  • Campur 1 skop (20 gram) ke dalam 200ml/250ml air suam atau air sejuk
  • Kacau atau goncang sehingga larut
  • Minum serta merta selepas bancuhan benar-benar larut
  • Amalkan selepas sarapan
Jom tengok video ni dulu...


Ok, nak nasihat sikit ni.. Dalam pengambilan apa-apa jua supplement, korang mesti dan harusssss minum air yang mencukupi sepanjang hari untuk mendapatkan kesan yang terbaik.. Kalau korang malas minum air putih secukupnya, korang ambillah supplement apa sahaja, memang tak berkesan.. Jadi, pastikan korang ambil air putih secukupnya setiap hari.. No skip hokeh!! Satu lagi aku nak tekankan disini, kesan bagi setiap individu adalah berbeza ye mengikut keserasian tubuh badan masing-masing..

Tip/Pantang Sepanjang Pengambilan BioXcellent Cupplus White

  • Untuk masalah jerawat sila berpantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya
  • Elakkan pengambilan kafein kerana boleh mempercepatkan proses penuaan
  • Masa period tidak digalakkan untuk mengambil BioXcellent Cupplus White kerana ketika itu sistem penyerapan badan masih lemah dan rugi jika ambil semasa period.
  • Jarakkan 5 jam pengambilan jika mengambil ubat dari hospital/klinik
  • Jarakkan 1-2 jam pengambilan jika mengambil apa-apa jenis produk/supplement/jamu dan lain-lain
  • Untuk ibu mengandung, boleh diambil selepas kandungan berusia 4 bulan keatas manakala untuk ibu menyusu pula boleh diambil selepas baby berusia 4 bulan keatas.
  • Produk slimming/detox tidak sesuai untuk ibu menyusu atau ibu mengandung
  • Amalkan minum air masak 2-3 liter sehari untuk kesan terbaik
  • Jika mempunyai masalah kesihatan, sila rujuk doktor atau pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa jenis produk
  • Produk yang mempunyai kolagen tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut, masalah kulit sensitif atau masalah resdung
Apa Kata Lea Azleeya Tentang BioXcellent Cupplus White?


Ok, dari segi rasanya, aku memang suka sebab rasa masam manis strawberry yang tak melampau dan boleh diterima dengan amannya oleh tekak aku ni.. Aku biasa bancuh 1 scoop bersama 200ml air sejuk.. Kalau korang suka minum yang lebih tawar, bolehlah bancuh 1 scoop bersama 250ml air.. Nak bancuh dengan air suam pun boleh tetapi aku lebih suka bancuh dengan air yang sejuk... Segar rasa bila minum.. 

Eceli dah 2 minggu aku consume BioXcellent Cupplus White ni.. Banyak juga perubahan yang aku rasai.. Paling ketara adalah aku lebih bertenaga dan cergas dari sebelumnya.. Bangun pagi pun lebih bersemangat dan lebih segar.. Kulit pun ada sedikit perubahan.. Nampak lebih lembut dan sedikit cerah dari sebelumnya.. Seronok weh bila ambil apa-apa produk, nampak hasilnya.. Paling penting, minum air putih secukupnya.. Itu syarat paling utama untuk dapat hasil yang maksima..


Aku yakin dengan BioXcellent Cupplus White berbanding produk lain kerana produk ini telah diiktiraf oleh Asia Pacific Super Health Brand Excellence, 100% Natural dan ada GMP Certified.. Selain itu, produk ini mudah didapati kerana ada dijual di Watsons... 

Dapatkan Sekarang BioXcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu 

Memiliki kulit cerah dan payudara besar dan montok sememangnya impian setiap wanita terutamanya mereka yang mementingkan penampilan diri. Bagi kaum hawa, memiliki kulit yang cantik adalah seperti satu kemestian kerana PUTIH itu CANTIK! PAYUDARA BESAR dan TEGANG itu MENARIK! Betul tak? Jadi, untuk mencapai impian korang tu, apa tunggu lagi? Rahsia payudara tegang dan kulit anjal putih gebu dah pun terbongkar.. Dapatkan sekarang BioXcellent Cupplus White untuk dapatkan payudara dan kulit yang diimpikan..

BioXcellent Cupplus White ini boleh didapati di cawangan-cawangan Watson yang berhampiran ataupun korang juga boleh terus dapatkan secara online melalui website BioXcellent..

HARGA

BioXcellent Cupplus White - 700g (30 hari)
RM66
(Termasuk postage jika beli terus dari HQ)


Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa  |  Assalamualaikum wbt.. Baru selesai edit gambar untuk entry terbaru.. Alhamdulillah.. Sebut pasal edit gambar ni, teringat lak aku pada seorang member blogger aku Siqah.. Kalau bab snap dan edit gambar memang dia pakar.. Entry kali ni pun memang berkaitan dengan Siqah.. Kenapa? HEhe sebab Siqah ada buat giveaway.. Hadiah pun mantop weh!! Shawl dari jenama dUCk... Teringin jugak nak letak shawl eksklusif camtu atas kepala ni.. Haha!! Manelah tau ada rezekikan.. Jadi, dengan excitednye aku join 'Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa'..

Nak join? Klik banner kat atas nun!!

Sebenarnya aku dan Siqah ni dah kenal lama.. Kenal pun disebabkan 'buku'.. Kami kongsi minat yang sama, suka baca buku.. Jadi, tak hairanlah aku dah follow semua socmed beliau.. (sebenarnya nak kasitau yang aku dah penuhi syarat penyertaan,... haha).. 

Ada sesuatu yang istimewa sebenarnya pada seorang Siqah ni.. Sepanjang aku kenal dia, yang aku tahu memang dia seorang ulat buku, suka snap gambar dan edit cantik-cantik, suka flatlay, suka movie dan suka jenama dUCk... Apa yang menariknya, bila aku baca blog Siqah ni, aku suka cara penyampaiannya.. Aku suka dia review buku (wajib belajar dengan dia).. Aku suka gambar yang dia ambil dan edit (dah belajar tapi masih tak pandai-pandai.. haha!!).. Aku suka juga dia review movie, memang best (wajib belajar juga cara review movie dari dia.. hukhuk)..

Bila dah banyak sangat bende yang aku suka dengan hasil kerja seorang Siqah ni, haruslah aku jadikan dia idola aku.. Hah!! Boleh tak Siqah? Kikiki.. Apa-apa pun aku sangat kagumi setiap hasil kerja yang dia buat... Aku doakan, moga Siqah terus berjaya dalam dunia blogging dan kehidupan...

Oklah, banyak sangat dah aku membebel tu.. Kang semua dok menongkat dagu baca bebelan aku ni.. Hiks.. Korang-korang semua, moh la join giveaway anjuran seorang Siqah ni.. Rugi tak join, hadiah menarik weh untuk dimenangi.. Antara hadiahnya :-

dUCk Scarf (New): Matte Satin Silk in Love Letter 

Book (New) : Love & Happiness by Yasmin Mogahed

dUCk Notebook (New) : Stuff-It Notebook in Blush


Best sangatkan hadiahnya.. So, marilah join beramai-ramai ye.. Mane tau ada rezeki menang dUCk Scarf (New): Matte Satin Silk in Love Letter ... Eh!! haha... Insyaallah kalau tuhan izinkan.. Kalau tak pun, mungkin rezeki korang kan.. Cepat join tau..


Tarikh Akhir
13 Mei 2018


Buffet Ramadhan 2018 Di AnCasa Royale, Pekan Bertemakan 'Kampong Boy'

Buffet Ramadhan 2018 Di Ancasa Royale, Pekan Bertemakan 'Kampong Boy'  |  Pejam celik pejam celik, sekali lagi umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan.. Bila tu? Bulan depan je deknon oiii.. Tak lama dah!! Korang dah ganti ke puasa? Yang mana belum ganti tu, cepat-cepatlah ye ganti.. Nanti tak sempat ganti, susah pulak.. Apa yang bestnya bila dah dekat-dekat nak puasa ni, ramai kawan-kawan dok bercerita tentang buffet ramadhan.. Tengok gambar dorang post, amboiii sedap-sedap belaka.. Aku pun tak nak kalah hokeh!! Jadi, aku pun nak jugak bercerita tentang buffet ramadhan 2018 di AnCasa Royale, Pekan yang bertemakan 'Kampong Boy'...


10 April yang lalu, aku berkesempatan untuk menikmati hidangan istimewa sempena Ramadhan nanti di AnCasa Royale, Pekan.. Sudah menjadi kelaziman setiap tahun apabila menjelangnya bulan Ramadhan, banyak hotel yang akan memperkenalkan menu Ramadhan masing-masing... Begitu juga dengan AnCasa Royale, Pekan, Pahang dimana pada tahun ini mereka tidak melepaskan peluang untuk memperkenalkan menu-menu istimewa yang akan disajikan sepanjang bulan Ramadhan yang akan tiba tidak lama lagi.. 

Jika tahun lepas bertemakan 'Selera Desa', pada tahun ini pula AnCasa Royale, Pekan masih mengekalkan konsep masakan bercitarasa kampung dengan  memilih tema 'Kampung Boy' bertepatan dengan kempen 'Stay, Dine & Win' yang sedang berlangsung dan akan berakhir pada 14 Julai 2018 di mana tarikh akhir bagi perlawanan World Cup 2018. Bagi aku sendiri, jika ingin memilih buffet Ramadhan, aku lebih suka memilih buffet Ramadhan yang berkonsepkan selera kampung kerana ianya menepati citarasa aku yang agak kemelayuan ni.. Memang melayu pun kan.. Haha!!


Bertemakan 'Kampong Boy', merupakan gabungan idea chef-chef dari AnCasa Royale, Pekan yang berpengalaman dalam masakan tradisional Melayu khususnya masakan tradisional negeri Pahang yang bakal menampilkan kelainan dalam setiap resepi dan menu yang disajikan pada kali ini.. Yang bestnya, pada tahun ini AnCasa Royale akan menyajikan lebih dari 120 menu masakan melayu yang pasti akan membuatkan korang tersenyum disaat menikmati setiap hidangan yang ada nanti.. Menu apa yang ada?

AnCasa Royale, Pekan Memperkenalkan Lebih Dari 120 Sajian Masakan Tradisional Kampung Sempena Ramadhan 2018

120 menu sajian masakan melayu? Wahhh banyak tu.. Apalah agaknya yang akan disajikan tu ye.. Mesti ramai yang tertanya-tanya apakah menu yang akan dihidangkan oleh pihak AnCasa Royale, Pekan sepanjang bulan Ramadhan nanti kan? Ok, aku tak nak bagi korang kusut lama sangat, meh aku tunjukkan korang setiap menu yang akan disajikan nanti..

Kambing Golek, salah satu daya tarikan menu Ramadhan di AnCasa Royale

Kambing Golek Chef Pak Tam

'Seafood Kandar' ala AnCasa Royale

Ikan Patin Masak Tempoyak

My Feberet - Gulai Kawah!

Gulai Kawah Pahang

Daging Salai Masak Lemak

 Kailan Goreng Ikan Masin

 Sambal Tumis Ikan Bilis Terong Pipit

 Ayam Panggang Madu

Lala Masak Daun Selasih

Satay

Seperti biasa, ada satay ayam dan juga daging.. Sedap!!

 Ikan Masin, Telur Masin, Ayam Goreng, Tauhu Sumbat

Pelbagai jenis kerabu

Kerabu Kaki Ayam menjadi pilihan aku..

 Pelbagai Jenis Sambal

ShellOut jangan lupa untuk dicuba.. 

Selain itu, AnCasa Royale, Pekan turut menyajikan pelbagai aneka kuih muih tradisional dan turut menyediakan gerai-gerai yang menjual murtabak, roti canai, pisang goreng, cucur serta 'Churros'... Manisan pun banyak tau yang terdiri daripada ais kacang, aneka bubur serta puding yang pastinya mengubat rindu korang semua pada masakan bonda di kampung halaman..

Kuih Muih Tradisional

Puding Raja

Pelbagai jenis kek dan manisan


Dekorasi menarik di bahagian manisan

Coklat Strawberry

Ehh cookies pun ada laa..

Ais Kacang

Boleh campur macam-macam

 Gerai 'Churros'

 Firstime makan churros.. 
Sedap rupanya churros ni.. Lebih enak bila cicah dengan coklat.. 

 Kueh Teow pun ada tau.. 
Gerai Aneka Mee pun ada dibuka, cuma tak sempat nak snap gambar..

 Murtabak & Roti Canai


Buah-buahan tempatan pun ada.. Boleh cuci mulut.. hehe

Yang ni bagi peminat jeruk ye..

Antara barisan air yang disediakan untuk menghilangkan dahaga

Seperti tahun lepas, konsep gerai dan 'live cooking' masih dikekalkan supaya pelanggan mereka dapat merasai 'homely dining experience' semasa berbuka puasa di sini.. Sambil menikmati sajian masakan istimewa ala kampung, hasil air tangan chef yang berpengalaman ditambah pula dengan dekorasi ala kampung, pasti ianya dapat menggamit nostalgia di zaman kanak-kanak di kampung halaman serta keenakan berbuka dengan masakan bonda..


Sambil makan sambil dengar muzik, barulah best kan? Berbuka puasa di AnCasa Royale, korang tak kesunyian kerana korang akan dihiburkan dengan nyanyian yang akan didendangkan oleh artis jemputan AnCasa Royale.. Barulah tak bosan sangatkan.. Sambil makan sambil layan lagu, baru meriah suasana.. 

Di Buffet Ramadhan 'Kampong Boy' tempoh hari, aku berkesempatan bersua muka dengan beberapa orang blogger dari pahang.. Alhamdulillah, sebelum ni hanya bertegur sapa di media sosial sahaja tetapi bila ada majlis seperti ini, kami dapat berjumpa dan bersua muka.. Dapatlah kenal dengan lebih rapat kan.. Siapa yang aku jumpa? Ye mereka adalah Zaza Iman, Cik Renex, Ina Azlina, Ray, Iris Myra dan kak Ita.. Eceli Kak Ita memang aku kenal dan pernah jumpa dah sebelum ini.. 

Antara barisan Blogger Pahang

Iris Myra

Dari kiri - Ray, Zaza Iman, Lea Azleeya & Cik Renex
Belakang - Ina Azlina


Oklah, rasanya semuanya dah aku kongsikan disini... Overall, aku sangat suka dengan menu yang disediakan oleh AnCasa Royale.. Selain menepati citarasa aku yang ala-ala kampung ni, mereka juga memberikan servis dan layanan yang baik serta sangat friendly.. Bukan sahaja di tempat makan tetapi bermulanya di pintu masuk utama, aku telah disambut dengan penyambut tetamu dengan sapaan yang ramah beserta senyuman yang manis.. Sejuk hati aku memandang.. Cewahh!! Bukan itu sahaja ye, chef-chef yang ada juga turut turun padang bagi merai tetamu yang hadir..

Terima kasih diucapkan kepada pihak AnCasa Royale, Pekan, Pahang kerana sudi menjemput aku untuk merasai sendiri kemeriahan dan keenakan juadah berbuka puasa yang akan disajikan sepanjang bulan Ramadhan nanti.. Rasanya tak rugi spend duit untuk berbuka di AnCasa Royale, Pekan ni kerana hidangannya superb enak, pelbagai dan sangat berbaloi-baloi..


"Meh la kita nyinggoh berbuke di Hotel AnCasa Royale... Yek".... Bagi korang yang ada plan nak berbuka di hotel tahun ni, jangan lupa masukkan sekali Hotel AnCasa Royale, Pekan dalam list tempat berbuka puasa korang tu yek.. Rugi tau kalau tak berbuka di AnCasa Royale, Pekan ni sebabnya selain menu hidangannya lebih dari 120 jenis sajian masakan tradisional kampung, harganya juga sangat berbaloi-baloi.. 

Walaupun dengan keadaan ekonomi yang sedikit mencabar tambahan pula harga bahan-bahan mentah yang semakin meningkat, AnCasa Royale, Pekan masih lagi menawarkan harga yang murah iaitu RM58 sahaja  kepada pelanggan yang membeli baucer sebelum 12 Mei 2018. Manakala harga selepas itu adalah RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak..

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menikmati lebih dari 120 juadah berbuka puasa di AnCasa Royale Pekan, Pahang dengan HARGA ISTIMEWA tersebut.... Dapatkan baucer sekarang sebelum 12 Mei 2018... Nikmati hidangan berbuka puasa dengan harga yang berbaloi-baloi..  


Untuk maklumat lanjut atau membuat tempahan, sila layari :-

Website 

No. Telefon 
09 - 424 6600  (Saffron Brasserie)  
09 - 424 6700  (Faks)  

Alamat  
No. 2670, Jalan Pekan - Kuantan,  
26600 Pekan, Pahang Darul Makmur