Review Novel | Barongan

Assalamualaikum wbt..


Review Novel | Barongan  |  Eceli, aku dah habis baca novel ni 28hb ritu.. Masa mula-mula nak beli ritu tak de la rasa excited sangat sebab dalam hati berkata-kata yang novel ni tak best dan tak seram.. Hehe.. Dah kenapa aku beli kan kalau dah macam tu? Hurmm aku beli sebab time tu dorang tengah buat sale.. Jadi aku rembat aje la yang mana ada.. huhu.. Beli dah lama sebenarnye.. Bulan 1 kalau tak silap aku..

Lepas aku hadam buku ni sampai habis, rupanye buku ni best dan menarik.. Seram.. So, tak rugi la aku beli ritu kan... Lepas ni mungkin aku akan berjinak-jinak pulak dengan novel seram.. Asek baca novel cinta jerk.. Jalan cerita lebih kurang je semua.. Bosan jugak kan.. Hiks..

Mesti korang nak tahu kan buku ni mengisahkan apa?.. Meh aku review sikit.. cewahh..

Watak Utama

Watak utama dalam novel ni seorang perempuan bernama Kyra.. Dia seorang anak yatim piatu dijaga oleh Pak Ngahnya sekeluarga selepas kematian kedua ibubapanya.. Kyra ni seorang yang lurus dan nerd.. Mak Ngahnya sangat membenci Kyra dan selalu buli si Kyra ni dengan menyuruh dia membuat pelbagai kerja rumah.. Haiss kengkadang sakit ati jugak aku dengan si Kyra ni sebab terlalu lemah dan berlembut.. Ikut aje apa orang suruh tanpa membantah... Hadoii!!

Masa dapat sambung belajar pown dia tetap dengan sikap dia tu sampaikan kena buli pulak dengan bebudak satu bilik dengan dia.. Sally dan Ameera.. Anak orang kaya.. Berlagak nak mampos.. Geram jerk aku dengan 2 orang budak perasan bagus ni.. Haha.. Aku pulak emosi kan.. Selain Sally dan Ameera, Ezah juga kawan sebilik Kyra.. Dia rapat dengan si Ezah ni.. Kire kawan baik la..

Universiti Malaysia, Sepang

Kyra dapat sambung belajar di Universiti Malaysia.. Hari pertama masuk kat sana pelbagai perkara pelik berlaku.. Banyak cerita-cerita menyeramkan singgah ke telinganya dan berlaku pada diri dia sendiri.. Perghh yang ni memang seram...

Kat universiti ni jugak la Ezah mati dibunuh oleh Ameera dan Sally tau sebab si Ezah ni suka melawan diorang tak macam Kyra, dia sangat lemah.. Huhuhu...

Tarian Kuda Kepang & Barongan

Haaa nak start dah ni kisah sebenar buku ni.. Kyra dan kumpulannya ditugaskan untuk membuat penyelidikan tentang Barongan ni.. Kan ke Kuda Kepang dan Barongan ni terkenal dekat Johor.. So, kebetulan rakan sekumpulannya berasal dari Batu Pahat, Johor.. Dorang pown kautim la untuk ke sana dan buat kajian..

Masa buat kajian tu la Kyra mendapat semangat yang baru dalam diri dia.. Barongan telah menguasai diri dia.. Barongan mengasut si Kyra ni supaya menjadi kejam dan pendendam.. Barongan mengasut Kyra untuk menuntut bela di atas kematian sahabat baik dia, Ezah.. Barongan menjadi pendamping Kyra dan Kyra menjadi kuat.. Seorang demi seorang yang pernah mengacau Kyra termasuklah yang membunuh kawan baiknya, Ezah tidak terlepas daripada dendamnya.. Habis semua dia bunuh..

Seram & Menakutkan

Aku rasa seram time baca kisah universiti yang dikatakan berhantu.. Selain tu, time Kyra buat pemujaan Barongan dan membunuh mangsa.. Cara bunuh yang diceritakan dalam buku ni menakutkan... Rasa macam aku berada kat situ dan menyaksikannya.. Huh..

Konklusinya

Pendek kata, aku suka buku ni.. Ianya berjaya buat aku teruja, seram dan takut... Haha.. Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang buku ni, korang kene baca sendiri baru best... Lepas ni aku nak try baca buku "Roh Rumah Sewa" pulak dari penulis yang sama..



Hadiah Kasut Carlo Rino Dari Lazada Malaysia

Assalamualaikum wbt..


Hadiah Kasut Carlo Rino Dari Lazada Malaysia  |  Ingat lagi tak dengan kotak istimewa dari Lazada Malaysia ni?? Box of Joy sempena besday Lazada yang ke-5 hari tu... Aku pernah cerita kan dekat entry sebelum ni... >> 5th Birthday Surprise Box Dari Lazada Sangat Mengejutkan << Dalam kotak istimewa ni terdapat satu voucher yang aku boleh tebus sepasang kasut di Butik Carlo Rino tau.. Dan, aku dah pown tebus kasut tersebut sebab voucher tu akan tamat pada 31.03.2017.. Tak tebus rugi uollsss.. Harus tebuss!!

Voucher Carlo Rino

Aku dah pown tebus kasut tersebut pada 23 Mac 2017 yang lalu sebenarnya.. Minggu lepas dan pada hari gaji.. Hehe.. Bila hari gaji tu rasa semangat sikit nak jenjalan window shopping kan.. Haha.. Walaupun hari gaji tapi cuma window shopping hokehh!! Zaman sekarang ni kene berjimat cermat.. Tak gituu?? Hiks.. Ok, korang nak tengok tak kasut apa yang aku tebus tu?? Lawoo ke, idokk kee kan.. Jom tengok..

Carlo Rino Shoes

Inilah kasut yang aku tebus.. Kasut kerja jerk.. Aku tebus di Butik Carlo Rino, ECM Kuantan.. Pada mulanya aku nak cari kasut untuk pakai raya.. Tapi tak banyak choice kat butik tu.. Tak de yang aku berkenan.. So, aku decide untuk amek kasut kerja aje.. Sebelum ni dah beli sepasang warna hitam.. Jadinya, kali ni aku pilih warna ni pulak.. Lain la sikit kan walaupown paternnya dekat nak sama.. Haha..


Btw, aku nak ucapkan thankz to Lazada Malaysia kerana kasi aku hadiah ni dan thankz to Carlo Rino jugak.. Hiks..

Kasut untuk raya kite carik lain kali pulak.. Tak pown raya pakai jerk selipar tebal aku tu.. Ape de hal.. Bukan nak kemana sangat.. Bagi can bebudak je la melaram.. Mak budak dok dendiam.. Ahakz.. Aku tengok kengkawan kemaheeenn agik tebus kasut cantik-cantik... Jeles aku tau.. Huhu..


Sale birthday dah tamat.. Sekarang tengah berlangsung pulak Big Baby Fair Sale tau kat Lazada.. Sale akan tamat pada 02 April ni hokeh.. Korang dah serbu ke belum laman web Lazada Malaysia? Banyak kot barang baby dari pelbagai jenama yang murah-murah.. Diskaun sehingga 85% tau.. Rugi tak grab.. Time-time ni la nak shopping sakan barang keperluan anak.. Nak-nak lagi ada Flash Sale... Harga memang murah gile..

Jadi apa tunggu lagi, jom terjah sekarang..



Hitam Dan Putih

Assalamualaikum wbt..


Hitam Dan Putih  |  Sekadar untuk renungan kita bersama... 


Putih tidak bermakna cantik... Hitam tidak semestinya hodoh.. Kain kafan itu warnanya putih dan menakutkan... Sedangkan  Ka'abah pula warnanya hitam tapi cantik... 
Adapun manusia, maka apa yang dilihat itu adalah pada akhlaknya bukan pada pemandangan luarnya.. 
Jikalau sifat kelelakian itu diukur dengan suara yang tinggi, nescaya anjinglah  ketua kepada orang-orang lelaki..  
Dan... 
Jikalau sifat kewanitaan itu diukur dengan tidak berpakaian, tentunya monyet/kera terlebih kewanitaannya... 
Oleh itu, sebelum engkau mengangkat kedua-dua matamu dan meminta kepada Allah S.W.T. sesuatu yang hilang, turunkanlah dua matamu itu dan BERSYUKURLAH KEPADA ALLAH apa yang masih ada...

Carrie Junior Kini dalam Pek Isian Semula Lebih Mudah Digunakan

Assalamualaikum wbt..

CARRIE JUNIOR Kini dalam Pek Isian Semula Lebih Mudah Digunakan  | Sebut aje tentang mandian kanak-kanak ni, mesti ada yang tengah dok runsing untuk memilih jenama yang sesuai untuk digunakan kepada anak masing-masing kan... Cam aku dedulu.. Kemaheeennn risau nak pilih mandian yang sesuai untuk anak aku tu.. Ye la, risau tak sesuai, nanti kulit anak jadi kering ke, tumbuh bintik-bintik ke, tak ke haruu jadinya..

Lepas dah mencuba beberapa jenis mandian, nampaknya CARRIE JUNIOR lebih sesuai untuk kulit anak aku.... Kulit pun tak kering dan paling best, wangi wehhh bau dia.. Aku suka!! Haha...

"Ini semua Adik yang punyeeee", kata Qhaliff.. hehe

Ok, kalau korang nak tahu jenama CARRIE JUNIOR ni dah lebih daripada 20 tahun mencipta jenama yang dipercayai dalam pasaran penjagaan diri kanak-kanak yang dirumus khas untuk kanak-kanak dan bayi.. Sebagai jenama yang dipercayai dan inovasi, CARRIE JUNIOR sentiasa mencari cara baru bagi memenuhi keperluan pengguna setia yang sentiasa mengutamakan nilai dan kualiti..

Memandangkan sekarang ni kos sara hidup semakin meningkat, aku sebagai pengguna ni harusssss mencari alternatif untuk mengurangkan perbelanjaan aku setiap bulan... Almaklumlah, gaji tak berapa nak lumayankan.. Kene la cari cara nak kurangkan perbelanjaan tu.. Tapi, walaupun bajet aku ni agak ketat tak bermaksudlah aku perlu korbankan keperluan penjagaan diri, terutamanya keperluan penjagaan diri untuk anak aku.. Jadi, untuk 'meng-kurus-kan' sedikit perbelanjaan bulanan, aku memilih untuk membeli mandian CARRIE JUNIOR Refill Packs.. Jimat ohh!! Dah la jimat, mudah untuk digunakan pula tu.. Hiks..


Orite, kalau korang nak tahu CARRIE JUNIOR kini menawarkan pek isian semula sebagai satu pilihan untuk penjimatan kos.. Pek isian semula mudah guna dan menjimatkan ini bukan sahaja khas untuk pengguna setia, tetapi juga sesuai untuk pengguna baru yang ingin mencari produk penjagaan diri buat si manja tanpa perlu berbelanja lebih.. Haaa korang kalau nak berjimat macam aku, belilah CARRIE JUNIOR Refill Packs ni ye.. Hidup ni kenalah pandai berjimat cermat.. ye tak??.. hehe

Selain itu juga, kelebihan pek isian baru ini adalah turut membantu memulihara alam sekitar kita kerana ia mengurangkan keperluan membeli botol mandian baru yang akan meningkatkan pembaziran sisa plastik dan memberikan kesan buruk kepada alam sekitar.... Wahhh 2 in 1 tuu uollsss... Boleh berjimat dan juga boleh menyelamatkan alam sambil menyediakan si manja dengan kelengkapan peribadi yang terbaik..

Ok, CARRIE JUNIOR Refill Packs kini tersedia untuk rangkaian Hair and Body Wash dan Baby Bath.. 


CARRIE JUNIOR 
BABY HAIR & BODY WASH
( 500g )

Harga
RM 9.90 (SM)
RM 10.40 (S/S)
( Termasuk GST )



CARRIE JUNIOR
BABY BATH
( 500g )

Harga
RM 8.90 (SM)
RM 9.30 (S/S)
( Termasuk GST )



INFO CARRIE JUNIOR
Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito-E, kombinasi ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin bagi membantu menyubur, melembap dan melindungi rambut serta kulit lembut di manja.
Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan anda pelbagai pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berasa segar dan bersih sepanjang hari. CARRIE JUNIOR yang bertindak membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan harian.
Diiktiraf HALAL, rangkaian CARRIE JUNIOR termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion dan Baby Oil. Ia juga mempunyai bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak. 

Okeh, itu serba sedikit tentang CARRIE JUNIOR yang perlu korang tahu... Hah, tentang produk ni korang dah pun tahu, mesti korang nak tahu kat mane boleh korang beli produk CARRIE JUNIOR ni kan?? Produk CARRIE JUNIOR ni boleh didapati di gedung-gedung runcit terkemuka, pasaraya hyper, pasaraya dan farmasi terkemuka di seluruh Malaysia.. 


Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut, boleh layari :-

Website

Facebook


Lazada Malaysia Big Baby Fair

Assalamualaikum wbt..

Lazada Malaysia Big Baby Fair  |  Demam 5th Lazada Birthday Sale dah habis.. Sekarang, demam Lazada Big Baby Fair Sale pulak yang akan melanda.. Memang terbaik la Lazada Malaysia, sentiasa ada sale membuatkan kami bertambah sayang pada Lazada.. Cewahh.. Gitewww!!


Dengar cerita, untuk Lazada's Big Baby Fair kali ni, diskaun yang ditawarkan adalah sehingga 85%... Perghh memang seronok la nak bershopping barang untuk anak-anak.. Dah alang-alang ada baby fair ni, elok lah aku shopping terus barang untuk baby baru aku nanti ni.. Hehe.. Lazada Big Baby Fair ni akan berlangsung pada 29 Mac hingga 02 April 2017 tau.. So, korang jangan lepaskan peluang ni untuk shopping sakan di Lazada nanti.. 


LAZADA MALAYSIA BIG BABY FAIR BLOGGER CONTEST

Selepas tak berjaya dalam Lazada Birthday Blogger Contest tempoh hari, nak la mencuba nasib untuk contest kali ni pulak.. Mane la tahu kot nye ada rezeki anak dan baby baru kan.. Insyaallah Amiin..

Ok, untuk Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest kali ni, aku sebagai peserta perlu menjawab 3 soklan.. Nak tahu soklan ape?? Jom tengok dan baca..

Antara soalannya adalah :-
a. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?
b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?
c. Choose 1 product form Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children).

Meh tengok apa jawapan aku...


A. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?


Diapers pilihan aku adalah jenama Mamypoko.. Nak tahu kenapa?? Sebabnya dalam banyak-banyak diapers yang pernah aku gunakan untuk Qhaliff, Mamypoko yang paling bagus.. TAK BOCOR hokeh!!.. Aku memilih yang jenis pants supaya mudah untuk dipakai dan mudah untuk ditanggalkan.. Brand Mamypoko ni banyak jenis dan harga pown berlainan.. Aku pilih Mamypoko Standard ni sebab harganya mampu milik.. hehe..


B. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?



Eceli susu Dutch Lady ni memang Qhaliff minum sejak baby lagi.. Lepas 6 bulan menyusu badan, Qhaliff dah mula campur dengan susu formula.. Alhamdulillah susu Dutch Lady ni sesuai dengan Qhaliff.. So, tak perlu aku menukar pelbagai susu untuk mencari kesesuaian dengannya... Aku memilih perisa Original aje.. Sebab perisa lain, aku rasa terlebih manis pulak..


C. Choose 1 product form Lazada Malaysia you'd like to get for your children 
(or future children)


Okeh, 1 produk dari Lazada Malaysia yang ingin aku dapatkan untuk anak aku adalah Food Processor.. Eceli, ni untuk baby baru aku nanti.. Kenapa aku pilih produk ni, sebab bagi memudahkan aku membuat makanan untuk baby aku nanti.. Tak perlu lagi guna blander bawang aku tu.. hehe.. Aku memilih Food Processor jenama Autumnz sebab ramai yang beri feedback yang bagus.. So, aku pown nak la jugak rasai pengalaman menggunakannya.. Hiks..


Alhamdulillah dah settle rupanya aku menjawab kesemua soklan Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest ni.. Korang macam mana? Tak teringin ke nak join contest ni... Rugi tau tak join.. Kalau menang dapat Voucher bernilai RM500 tau.. Boleh shopping sakan di Lazada nanti.. 6 orang pemenang di cari.. Jom la join kasi meriah dan lagi meriah contest ni.. Mane tau ada rezeki untuk menang kan.. 

pada 02 April 2017 ( 11.59 pm )


Ok lah.. Kepada korang yang memang berhajat nak shopping barang anak-anak, boleh la terjah laman web Lazada Malaysia bagi mendapatkan diskaun hebat sehingga 85% sempena Lazada Malaysia Big Baby Fair ni bermula 29 Mac hingga 02 April 2017.. Jangan ketinggalan tau..!!


Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Assalamualaikum wbt..

Klik banner untuk join

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco  |  Hi korang.. Orite, entry kali ni entry support rakan blogger kite ni.. Elsa, http://www.elsaalicious.blogspot.my/.... Giveaway ni bersempena bisness kecil-kecilan adik beliau.. Jom lah korang kite join reramai.. Bila join itu tandanya kite sokong.. cewahh..

Elsa mencari 5 orang pemenang ye untuk giveaway kali ni untuk memenangi hadiah daripada @luv.sweetchoco... Syarat-syaratnye mudah tak sesusah menebang pokok balak.. Haha.. Jadinya, aku seruuu korang semua untuk join GA ni.. Hiks..

IG : @lea_azleeya
Email : sotskirts@gmail.com

Tarikh Tamat
15 April 2017


Sibuk Mengalahkan Menteri

Assalamualaikum wbt..

Sibuk Mengalahkan Menteri  |  Haaa tu dia, keluar soklan cepu cemas.... Orang lain sibuk menambah ilmu dan beribadah... Aku sibuk sebab apa pulak?? Haha.. Aku pun tataw apa yang aku sibuk sangat... Sampai blog aku pown terabai.. Nak kata internet kat umah tak ade, aku baru jerk top up.. Tapi masih tak sempat nak update blog... Banyak bende yang aku nak update sebenarnya.. Untuk review pown banyak lagi belum setel.. Ada yang tengah draf.. Ada yang belum ambil gambar... Nasib baik due date lambat lagi.. hehe

Barang sendiri pown ada yang nak di review sebenarnya.. Setel job review, aku akan review barang yang aku beli pulak.. Haha.. Excited lebih aku ni kan.. 


Kalau diikutkan kebizian yang melanda ni, rasa macam nak buat jadual.. Tapi jenis aku ni bukan suka nak mengikut jadual bagai.. Ada jadual pown macam tak de jadual je.. Korang sendiri ada buat jadual tak?? Yela cam aku ni 8 hingga 5 petang memang bekerja.. Balik rumah menjawat pulak jawatan suri rumah, isteri dan ummi... Disamping tu kerja partime sebagai blogger.. Haha.. Korang pown mesti macam aku jugak kan.. Camne korang atur masa untuk update blog dengan baik ye? share la dengan aku.. Boleh la aku aplikasikan kekdah yang korang dah buat tu.. Haha..

Sekarang memang huru hara sikit hidup.. Macam dah tak pandai untuk uruskan masa.. Dulu ok jerk.. Mungkin banyak benda nak difikirkan.. Tu sebab aku jadik cenggini kowt.. Hiks..

Jom la share ngan aku kekdah pengurusan masa korang seharian.. Kalau korang buat jadual ke, leh la kongsi ngan aku jugak.. Mane tau cara dan jadual korang tu menarik kan.. 

Kulit Wajah Sihat Berseri Dan Cerah Sempurna Dengan Safi Balqis OxyWhite

Assalamualaikum wbt

Kulit Wajah Sihat Berseri Dan Cerah Sempurna Dengan SAFI BALQIS OxyWhite  |  Hamboiii panjang lebar tajuk entry kali ni ye.. Haaa ni nak cerita sikit kat korang semua.. Dedulu time-time sekolah dulu produk pertama aku untuk jaga kulit muka aku ni SAFI la... Kemaheeen mulus kulit time tu tau penangan produk SAFI ni.. Dulu SAFI BALQIS tak wujud lagi.. Sekarang SAFI dah berkembang maju dengan mengeluarkan pelbagai produk baru.. Yang terbaru SAFI BALQIS OxyWhite.. Haaa meh aku story mory kat korang tentang keistimewaan produk keluaran terbaru dari SAFI ni.. 


Sebelum aku cerita pasal produk SAFI BALQIS OxyWhite ni kat korang, aku nak terangkan sikit tentang proses pencerahan kulit wajah... Korang mesti nak tau jugak kan..  Meh baca apa yang aku nak bebelkan ni.. Haha..

Ok.. Kalau korang nak tahu proses pencerahan kulit wajah akan menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi.. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.. Tambahan pula, ramai yang tak sedar, sinaran IR (Infra-Merah) daripada matahari dan benda berbahang boleh menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap..

Haaa korang dah tahukan serba sedikit tentang proses pencerahan kulit wajah kan.. Oleh sebab itu lah, SAFI iaitu sebuah jenama HALAL No.1 Malaysia ini telah memperkenalkan formulasi baru dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI BALQIS yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabungan Nano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna.. Kelahiran baru dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite..

Korang nak tahu kenapa SAFI memperkenalkan produk terbarunya ini? Sebabnya SAFI memahami impian setiap gadis untuk memiliki kulit wajah sihat berseri dan cerah sempurna... Hah gituuu!!

Jom ikuti apa kata Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman tentang produk terbaru keluaran SAFI ini..

Kami di keluarga SAFI menggambarkan SAFI BAlQIS sebagai sahabat sejati yang sentiasa sedia memberikan nasihat kecantikan untuk anda tampil cerah secara semulajadi dan yakin. Dengan kelahiran baru SAFI BALQIS OxyWhite bukan sahaja memberikan kulit 2 tona lebih cerah, malah menjadikan kulit sihat dari dalam secara semulajadi. Setiap satu daripada variasi produknya memberikan manfaat sendiri dalam mengatasi masalah kulit yang gelap dan kusam.
Setiap penghasilan produk keluaran SAFI dilakukan berdasarkan penyelidikan oleh SAFI Excelence in Research & Innovation (SERI Research Institute) yang terletak di Subang Jaya. Makmal Research & Development (R&D) Halal terbesar di Asia Tenggara ini menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI "Selamat dan Suci". Gabungan teknologi serta kepakaran yang kami ada menjadikan produk tempatan ini setanding dengan produk jenama antarabangsa.

Kata beliau lagi,

Formulasi OxyWhite terhasil daripada gabungan teknologi Nano Oxygen dengan Nano BioWhite supaya kulit wajah kelihatan sihat berseri dan cerah sempurna. Teknologi Nano Oxygen bertindak membebaskan  oksigen tambahan ke dalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkan proses pencerahan kulit secara efektif dengan memperlahankan pembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit. Hasilnya, kulit lebih sihat berseri dan cerah sempurna. 
Bukan sekadar menggabungkan 2 jenis teknologi nano, keberkesanan formulasi sedia ada turut dipertingkat di dalam produk baru ini. Penanggal solekan SAFI kini dilengkapi dengan teknologi Micellar yang mempu menanggalkan solekan, minyak dan habuk dalam satu sapuan pada permukaan wajah. Manakala manfaat perlindungan yang terkandung dalam Krim Siang SAFI juga dipertingkat dengan teknologi Pelindungan IR bagi melindungi wajah daripada sinaran Infra-Merah dari matahari dan bahang yang boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap. 

Itulah kata-kata dari Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman... Banyak kelebihan produk SAFI ni tau.. Paling penting HALAL, SELAMAT DAN SUCI..  Okeh, sekarang jom layan cerita aku tentang keistimewaan setiap produk SAFI BALQIS OxyWhite pula..


Formulasi baru SAFI BALQIS OxyWhite ini hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja. Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.

Seiring dengan rekaan pembungkusan berwajah baru ini, SAFI turut menukar reka bentuk logo dan tipografi agar kelihatan lebih moden dan menarik. Logo baru ini tampil lebih simple & trendy sepadan dengan personaliti SAFI BALQIS yang muda, segar dan yakin sentiasa.


SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka
( Kawalan Minyak & Jerawat )

Saiz Pek & Harga
50g  :  RM 7.30
100g  :  RM 12.30

Kulit wajah yang berminyak menjadi punca pembiakan bakteria serta pembentukan sebum yang akan menghasilkan jerawat di kulit muka. Pembersih wajah khas untuk kulit berminyak ini bertindak :-

⇝ Membersih dengan mendalam agar kulit bebas kotoran dan minyak
⇝ Mengawal jerawat dengan menyerap lebihan minyak dan kotoran yang
terkumpul di dalam liang pori kulit
⇝ Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat
⇝ Sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat



SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar

Saiz Pek & Harga
100g  :  RM 10.90

Liang pori akan terbuka selepas membersih kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI BALQIS OxyWhite bertindak :-

⇝ Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan
⇝ Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan
⇝ Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol



SAFI BALQIS OxyWhite Pelembap Gel

Saiz Pek & Harga
45g  :  RM 20.20

Pelembap Gel yang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam ini bertindak :-

⇝ Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah
⇝ Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka
⇝ Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan
⇝ Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
⇝ Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak, siang ataupun malam

Ada banyak lagi sebenarnya variasi produk dibawah SAFI BALQIS OxyWhite ni.. Untuk kali ni aku story 3 produk ni dulu la ye.. hehe.. Kalau korang nak tahu produk apa lagi yang ada boleh tengok gambar kat bawah ni... Memang banyak jenis.. Mengikut jenis kulit korang..


Banyakkan... Hehe.. Ok la, kalau korang nak dapatkan rangkaian produk SAFI BALQIS OxyWhite ni, korang boleh dapatkan produk ini di seluruh Malaysia termasuklah pasaraya dan pasaraya hiper utama.. So, lepas ni korang bolehlah terjah pasaraya berhampiran korang ye untuk dapatkan produk ni.. 

Untuk keterangan lanjut mengenai jenama SAFI ini, sila layari :-

Facebook

Instagram

Youtube


Baca juga :

Blog Giveaway by RII

Assalamualaikum wbt..

Klik banner untuk join

Blog Giveaway by RII  |  Tak perasan adik Rii buat Giveaway.. Biasa aku memang tak ketinggalan untuk join giveaway atau segmen anjuran Adik Rii ni.. Mungkin terlalu bizi dengan dunia sendiri.. Nak blogwalking pown tak sempat.. Tadi aku sempat berkelah kat blog www.realsviors.blogspot.my (Blog Adik Rii), baru lah perasan ada giveaway yang sedang berlangsung di page beliau.. Hiks.. 

So, aku amek kesempatan ini untuk join giveaway ni.. Lagi pown tarikh tamat GA ni beberapa hari lagi.. Nasib baik sempat join.. Haha.. Menang kalah belakang kira, yang penting support sesama kita tu lagi utama.. Cewahhh.. Hakak drama lagik ke tuuuuuu!! Haha..

Jom korang join reramai.. Lagik ramai lagik meriah.. Pengsan adik Rii nak carik pemenang nanti.. Bertabah la ye Rii.. 

Tarikh Tamat
01 April 2017
(April Fool)


5th Birthday Surprise Box Dari Lazada Sangat Mengejutkan

Assalamualaikum wbt..


5th Birthday Surprise Box Dari Lazada Sangat Mengejutkan  |  Bergegar alam maya dengan kehadiran Birthday Surprise Box ni.. Sana sini dok bercerita tentang kotak misteri dari Lazada Malaysia ni.. Mane tak nya isi kandungan kotak ni membuatkan semua yang dapat ternganga mulut terkejut.. Haha.. Aku pun tak terkecuali daripada menerima kunjungannya di muka pintu rumah.. Alhamdulillah, ini adalah kali ke-2 aku mendapat surprise box dari Lazada Malaysia.. Terima kasih Lazada.. Sayang kamo ketat-ketat..!! hiks..

Budak kecik ni terlebih teruja dari aku... Hahaha!!

Dah kenapa aku tetiba dapat surprise box bagai ni kan?? Haaa kalau korang nak tahu, Lazada dah pun mencecah usia 5 tahun pada bulan ini... Bersempena Ulang Tahun Lazada yang ke-5 ini, pihak Lazada telah bermurah hati menghadiahkan Birthday Surprise Box yang terlebih surprise ni kepada aku... Mane tak terlebih surprise nya, tengok isi dalam kotak ni  pown dah buat aku terkejut badak... Haha!!

Korang nak tahu tak apa yang ada dalam kotak ni?? Meh aku tunjuk surprise yang Lazada Malaysia dah buat pada aku... Cewahhh.. Gitu sekali ceritanya ye.. Cam birthday aku lak kan.. Hehe..

Ninnnn dia yang aku dapat...!! 

Ni lah isi kandungan surprise box tu.. Terharu aku dapat surprise cenggini dari Lazada Malaysia.. Siapa yang nak bagi oiii.. Lazada Malaysia jerk la yang sudi bagi surprise yang ohsemnesss camni kat aku.. Hahaha... Drama sangat aku..!! Eceli Surprise Box ni aku terima petang semalam.. Kemaheeenn tak sabar lagi aku nak unboxing kotak misteri ni tau semalam.. Paling aku teruja dalam kotak ni adalah voucher untuk tebus kasut di Butik Carlo Rino.. Perghh excited tahap gaban aku... Last date hujung bulan ni.. Lusa hari gaji baru aku akan pergi tebus..

Okeh, sebelum aku melarat-larat membebel entah apa-apa, meh ikut aku buka satu-satu barang yang ada dalam kotak ni.. Kalau korang berminat untuk beli barangan yang aku dapat ni dengan harga runtuh, korang just klik kat link pada setiap gambar dibawah ni ye..

DIY Kit Levis Jeans
Yang ni kalau korang nak korang kene beli barangan Levi's minimum RM300 dan korang akan dapat free DIY Kit ni..




Ok.. Barang yang aku dapat korang dah pun tahu.. Ada satu berita baik aku nak kasitau  korang ni.. Sempena ulang tahun Lazada yang ke-5 ni, Lazada Malaysia akan mengadakan sale gile-gile tau.. Bermula esok 22 Mac 2017 hingga 24 Mac 2017.. Buat semua kaki shopping, mesti korang suka dengar berita ni  kan... Lebih-lebih lagi, lusa dah pun gaji.. Hehe.. 


So, jangan lupa ye temujanji kita dengan lazada esok... Jom pakat-pakat shopping sakan sampai lebam.. Dapatkan barang yang korang idamkan dengan harga runtuh.. Diskaun sehingga 90% ditawarkan.. Jangan lepaskan peluang ni tau.. Rugi uollssss...!!

Segalanya ada di LAZADA


Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum wbt..

Lazada Birthday Blogger Contest  |  Wahhh dah masuk tahun ke-5 dah rupanya usia Lazada.. Haaaa ni berita baik untuk korang terutama untuk kaki-kaki shopping, bersempena Ulang Tahun Lazada yang ke-5 ni Lazada akan mengadakan sale besar-besaran tau bermula 22 hingga 24 Mac 2017 ini.. Time ni la korang nak bershopping sakan sampai lebam sebab banyak flash sale, diskaun dan voucher yang korang boleh guna untuk korang rembat barang-barang idaman korang dengan harga yang superb murah.. Rugi wehh tak grab peluang ni.. 

Klik banner untuk join

Haa satu lagi berita baik untuk korang wahai blogger-blogger.. Bersempena ulang tahun Lazada ke-5 ini juga, Lazada telah menganjurkan Lazada Birthday Blogger Contest yang akan berakhir pada 23 Mac 2017 nanti.. Hanya beberapa hari je lagi tinggal.. Korang berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik tau.. Lagi ramai penyertaan, lagi lumayan nilai hadiahnya... Jom terjah hadiah yang ditawarkan..

1.  Kurang daripada 50 peserta ( 10 pemenang )
1st Prize   :  1 x RM 300 Lazada Shopping Voucher
2nd Prize  :  3 x RM 200 Lazada Shopping Voucher
3rd Prize  :  6 x RM 100 Lazada Shopping Voucher

2.  Lebih daripada 50 dan kurang daripada 100 peserta ( 20 pemenang )
1st Prize   :  1 x RM 500 Lazada Shopping Voucher
2nd Prize  :  7 x RM 250 Lazada Shopping Voucher
3rd Prize  : 12 x RM 125 Lazada Shopping Voucher

3.  Lebih daripada 100 peserta ( 30 pemenang )
1st Prize   :  1 x RM 800 Lazada Shopping Voucher
2nd Prize  : 12 x RM 300 Lazada Shopping Voucher
3rd Prize  :  17 x RM 150 Lazada Shopping Voucher

Menarikkan hadiahnya... Jadi apa tunggu lagi, moh le kite join beramai-ramai.. mane tau ada rezeki untuk menang.. Lagi ramai join lagik bagus.. Untuk join contest ni korang perlu jawab soklan seperti kat bawah ni..

a)  What do you love about Lazada Malaysia?
b)  Top three product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products)
c)  How do you think Lazada Malaysia can improve?
d)  What is your birthday wish to Lazada Malaysia?

Lepas dah jawab semua soklan, korang kena hantar link post korang ke email contest@lazada.com.my dengan tajuk Lazada Birthday Blogger Contest... Mudah je kan... Pada yang dah join, good luck ye..!! Aku baru nak join ni.. Haha..


Jom ikut aku join contest ni dan jawab segala persoalan yang ada... Hiks..

a) Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia?

Seperti yang korang tahu, Lazada adalah sebuah online shop yang terbesar di Malaysia ni yang menawarkan pelbagai produk dari pelbagai jenama yang terkenal.. Haaa itu lah yang aku suka sangat tentang Lazada Malaysia ni.. Bagi aku yang memang suka bershopping online ni, hanya perlu terjah laman web Lazada Malaysia aje untuk dapatkan barang keperluan dan barang yang diidamkan.. Segalanya ada di Lazada.. Dah tak perlu nak bersesak-sesak lagi kat pasaraya.. Buang masa dan tenaga aje.. Hehe..

Apa yang best lagik tentang Lazada ni, Lazada selalu menawarkan diskaun hebat.. So, dapatlah aku bershopping sakan dengan harga yang berbaloi-baloi... Kadang-kadang dapat dengan harga yang tak masuk akal.. Itulah specialnya Lazada Malaysia..

b) 3 produk pilihan dari Lazada Malaysia

Okeh, 3 barang yang nak sangat aku beli dekat Lazada dan dah lama aku dok usha tapi sampai sekarang masih mengumpul dana.. Hahaha.. Nak tau barang apa?? Jom tengok sama-sama..

Jam Tangan


Eceli aku ni suka sangat kumpul barang reggae.. So, bila aku jumpa barang yang ada 3 line macam ni aku mesti usaha jugak untuk mendapatkannya.. Walaupown jam tangan ni dah kehabisan stock, aku akan tunggu sampai stock kembali ada.. Hehe.. Gile kan?? Hahaha..


Meja Komputer


Barang kedua pilihan aku adalah Meja Komputer ni.. Meja komputer aku sekarang ni terlalu kecil dan sempit.. Aku berhajat untuk menukar meja komputer yang lebih selesa dan ada tempat untuk aku susun atur buku-buku.. Aku kan ulat buku.. Haha.. So, meja komputer yang ini menjadi idaman aku..


Laptop


Dah nama lagik blogger, nak jugak kena ada laptop baru mudah nak dibawak kesana kemari.. Laptop lama aku tu dah rosak binasa dan tak boleh dibaikpulih lagik.. Kat rumah hanya ada PC.. Takan aku nak kemana-mana nak mengangkut PC yang besar gedabak tu kan... Jadinya, laptop adalah barang yang menjadi kepentingan bagi aku sebagai seorang blogger.. Setelah membuat perbandingan dan bertanya kengkawan, laptop Asus ni menjadi pilihan aku... 


c) Cadangan anda, bagaimana untuk Lazada Malaysia pertingkatkan perkhidmatan mereka?

Sepanjang aku bershopping di Lazada Malaysia, setakat ni tiada masalah yang timbul lagi.. Pendek kata aku berpuas hati dengan servis yang diberikan.. Oh, ada sekali barang lambat sampai.. Tapi tu bukan berpunca dari pihak Lazada tetapi pihak pos ekspress.. Dorang yang tak hantar barang sebaliknya di peramnya barang aku sampai berminggu-minggu.. 

Ok, aku cadangkan pihak Lazada Malaysia menyediakan perkhidmatan penghantaran yang terdiri daripada pelbagai syarikat pos ekspress supaya pelanggan sendiri boleh memilih syarikat penghantaran yang mana mereka lebih selesa.. Kenapa aku memberi cadangan ini kerana seperti ditempat aku sendiri terdapat perkhidmatan pos yang bermasalah.. Selalu hantar barang lambat.. Kadang-kadang barang hilang... Jadi, bila kite dapat pilih perkhidmatan pos ekspress yang kite selesa, masalah seperti ini pasti dapat dielakkan.. 

d) Ucapan Hari Ulang Tahun Untuk Lazada Malaysia


Bersempena Ulang Tahun Lazada yang ke-5 ni, aku nak ucapkan "Happy Birthday to Lazada Malaysia" dan semoga Lazada Malaysia terus maju dan berkembang dengan memberikan perkhidmatan yang terbaik dan terohsem abad ini serta terus menjadi online shopping no.1 pilihan rakyat Malaysia.. 

Gogoprint Malaysia | Printing Online Mudah, Murah Dan Pantas

Assalamualaikum wbt..

Gogoprint Malaysia | Printing Online Mudah, Murah Dan Pantas  |  Di zaman yang terlebih canggih sekarang ni, tak hairanlah banyak perkhidmatan secara online yang dah wujud sekarang... Begitu juga la dengan perkhidmatan printing.. Sekarang korang dah boleh tempah bisness card, bookmark, flyers, kad kahwin dan macam-macam lagi secara online aje tau.. Korang dah tak payah nak pergi kedai printing lagik untuk buat tempahan... Buang masa aje.. Dengan adanya perkhidmatan printing secara online ni korang dah boleh jimatkan masa dan tenaga korang... Ianya lebih mudah dan cepat.. 

Baru-baru ni aku tempah bookmark dan sticker.. Kenapa bookmark dan sticker?? Haaaa bookmark sebab aku suka baca buku dan dikelilingi oleh kengkawan yang juga suka baca buku.. Sticker pula untuk aku gunakan untuk bisness kecil-kecilan aku.. Hiks..


Kali ni aku memilih perkhidmatan printing dari Gogoprint.. Hah, kenapa Gogoprint pulak?? Sebabnya ofkos la perkhidmatan printing di Gogoprint mudah, murah dan pantas.... Jom aku cerita sikit tentang Gogoprint ni kat korang..

Kalau korang nak tahu, Gogoprint ni telah mencipta kejayaan yang besar di Thailand dan kini telah bertapak di Malaysia pada Oktober 2016 yang lalu.. 


Di Gogoprint pelbagai perkhidmatan printing ditawarkan seperti Bisness Card, Greeting Card, Flyers, Tags, Bookmark, Sticker dan lain-lain lagi dengan harga yang murah dan berbaloi-baloi... Lagi best, penghantaran adalah percuma tau... Memang terbaik..!!

Macam mana nak menggunakan printing service di Gogoprint ni?? Jangan risau, ianya sangat mudah.. Meh aku tunjukkan kat korang step by step..

Step 1
Macam biasa, harus register dahulu... 
Selesai register, click "product" dan pilih apa yang korang nak print.. Pilihan aku Bookmark... 


Step 2
Seterusnya, pilih format, jenis kertas dan lain-lain mengikut citarasa masing-masing


Step 3
Dah setel pilih format, seterusnya korang boleh pilih tarikh untuk penghantaran... Lagi cepat tarikhnya maka lagi mahallah harganya.. Biasa la kan.. Nak cepat, mahal la sikit harganya.. So, aku pilih Normal Production sahaja sebab tak urgent pun.. hiks..


Step 4
Selesai pilih tarikh, click "Add to cart"...  Yeahh pilihan aku Bookmark dan Sticker...
Seterusnya, click "Procees to checkout"... 


Step 5
Selepas checkout korang akan ke bahagian "billing Address" dan pastikan alamat dan segala detail korang betul ye.. Seterusnya, click "Go to payment"


Step 6
Ok, di bahagian Payment Method ni, korang boleh pilih cara bayaran yang korang suka... Dah pilih cara bayaran terus aje click "Confirm & Upload Files" dan terus buat pembayaran..


Step 7
Dah setel buat bayaran, korang akan dapat "Confirmation & Upload File"... Yeayy Payment Successfull!! Seterusnya korang kena upload artwork.. File mestilah dalam bentuk PDF ye.. Kalau korang nak tukar design, korang hanya perlu ke "My Order" dan "Re-upload" dalam masa yang telah ditetapkan..



Dah setel semua, korang akan terima email "Order Confirmation" daripada pihak Gogoprint... Last sekali korang tunggu lah barang korang sampai... Haha.. 

Mudah kan??

Gile tak mudah!! Segalanya hanya dihujung jari.. Tak perlu dah susah payah pergi kedai.. Sekarang hanya perlu mengadap PC dan order... Tak sabar rasanya nak tengok hasil tempahan aku tu depan mata... Haha!!

Ok, untuk keterangan lebih lanjut atau untuk membuat tempahan,
korang boleh layari :-

Website

Facebook

Email
info@gogoprint.com.my

Contact No.
03-2856 0791