Tudung kanak-kanak

Penawar Resdung Paling Mujarab

Assalamualaikum wbt..

Penawar Resdung Paling Mujarab  |  Kali ni nak bercerita pasal resdung pulak.. Aku rasa penyakit resdung ni tak asing lagi dalam masyarakat kita hari ini kan?? Atau ada yang tak tahu resdung tu ape..?? Hurmm kalau ada yang tak tahu, meh la aku rungkai sikit tentang resdung ni.. cewahh.. 

Apa itu RESDUNG?

Resdung atau dikenali juga sebagai Sinusitis adalah sejenis penyakit hidung yang disebabkan oleh radang pada selaput sinus.. Sinus pula adalah satu rongga atau ruang dalam tengkorak di bahagian kepala, pipi dan hidung iaitu sinus hidung (paranasal sinus), sinus pipi (maxillary sinus), sinus di belakang hidung (ethmoid dan sphenoid sinus) dan sinus di dahi (frontal sinus)... Radang yang berlaku di dalam rongga sinus sama ada disebabkan alahan atau jangkitan kuman.. 

Tanda-Tanda Resdung
  • Hidung sentiasa berair/selsema setiap masa terutama ketika cuaca sejuk dan awal pagi
  • Gatal-gatal pada hidung, mata dan telinga terutama bila memakan ayam, udang, ketam, ikan masin dan sambal belacan.
  • Bersin bila terkena habuk
  • Berkahak, banyak jerawat, kurang pendengaran/penglihatan, sakit kepala, kelemumur banyak, rambut gugur, nafas berbau, gatal kulit dan keputihan (wanita).


Dah tahu kan serba sedikit tentang resdung ni.. Korang pernah alami tak tanda-tanda resdung seperti di atas ni? Kalau pernah eloklah korang buat rawatan segera.. Sangat bahaya jika ianya dah ditahap yang kronik.. Penyakit resdung ini harus dirawat dengan segera kerana apabila tidak dirawat dan dibiarkan menjadi lebih teruk, ini boleh menyebabkan kita mudah menjadi pelupa, hilang deria bau dan lubang hidung menjadi bengkak dan tersumbat..

Aku sendiri pown kengkadang tu mengalami beberapa tanda-tanda di atas.. Paling teruk rambut gugur dan kelemumur.. Macam-macam jalan penyelesaian dah aku cuba... Tapi masih belum berjaya mengatasinya.. Sebelum ni aku cuba cara luaran sahaja.. Kali ni aku mencuba pula ubatinya dari dalam dengan mengambil penawar resdung paling berkesan ini..


Ubat Penawar Resdung Paling Mujarab ini merupakan Ubat Resdung Paling Berkesan yang diperbuat daripada akar kayu yang diwarisi oleh Pengamal Perubatan Islam selama 40 tahun yang lalu dan merupakan ubat warisan turun temurun.. Ianya dapat mengubati resdung dari dalam dan dapat melegakan daripada alahan makanan, cuaca, bersin, selsema dan sebagainya..

Ubat ini didatangkan dalam bentuk kapsul berwarna merah dan 1 botol mengandungi 35 biji kapsul.. Cara pengambilannya pula adalah seperti berikut :-


Cara Pengambilan

1 biji Malam (sebelum tidur) dan 1 biji Pagi..

Jika resdung makin berkurangan, bolehlah dikurangkan dosnya kepada 1 biji sehari sahaja atau boleh juga selang 1 hari 1 biji..

Amaran !!

Jangan dilangkah dan tidak sesuai untuk ibu-ibu mengandung ye..


Cara Pengambilan Yang Lebih Berkesan


Untuk mendapatkan kesan yang lebih cepat, korang boleh bukak sarung kapsul dan masukkan serbuk akar kayu di dalam segelas air kosong.. Pastu korang kacau la hingga larut.. Haaa peringatan ni.. Sebelum minum tu, korang jangan lupa pulak ye baca Bismillah dan Selawat.. Pastu doalah sikit untuk kesembuhan.. Insyaallah dengan izin Allah swt, penyakit resdung yang dialami dapat disembuhkan.. 

Kelebihan Penggunaan Ubat Ini



Testimoni Pengguna Ubat Resdung Paling Mujarab

Oklah.. Tak nak bebel panjang sangat.. Kat sini aku nak tampal beberapa testimoni daripada pengguna yang dah menggunakan produk ni untuk korang lihat sendiri keberkesanan ubat ini.. Jom pakat-pakat baca ye..










Sebarang pertanyaan atau pembelian Ubat Penawar Resdung Paling Mujarab ini,
bolehlah hubungi :-

013-987 1616
( Pn. Aisyah )


Baru Masuk 6 Minggu..!!

Assalamualaikum wbt..

Baru Masuk 6 Minggu..!!  |  Terasa lama tak update blog ni.. Dah makin usang rasanya.. Masih ada ke yang sudi singgah kat sini.. Kalau ada, Alhamdulillah.. Terima kasih ye sebab sudi singgah sekejap kat laman ni.. Hehe.. Masih dengan throwback story... Biasalah kalau keadaan diri yang semakin tak  mengizinkan ni, makin banyak la cerita throwback lepas ni.. Hiks..


25 Januari 2017 hari tu aku baru ke klinik untuk buat pregnant test walaupown aku dah test sendiri dekat rumah.. Ngade-ngade kan.. Haha.. Ehhh ni bukan sebab ngade-ngade tau.. Tapi ada sebab aku ke klinik.. Aku risau sebab kerap sangat keluar spot warna coklat.. Yelah kan.. Semasa mengandung sebelum ni, tak de pulak belaku cenggitu.. 

Alhamdulillah hari tu tak ramai pesakit luar.. So, tak perlu lah aku melangut menunggu terlalu lama untuk dapatkan rawatan.. Alhamdulillah juga sebab aku dapat rawatan daripada doktor perempuan.. Tak de la segan sangat nak cerita masalah aku kan... Hahaha.. 

Dah dipanggil, terus je aku cerita apa masalah aku pada doktor... Step pertama doktor suruh aku buat pregnant test dulu.. Doktor dengan tersipu malu menerangkan yang kerajaan sekarang tak de duit dan untuk buat pregnant test aku dikehendaki membayar sebanyak RM10 untuk perkhidmatan tersebut.. Huhuhu.... Aku hanya dapat ber 'huhuhu' aje laa.. Dah buat bayaran, terus buat pregnant test.. Seperti yang aku dah tahu, resultnye adalah 'positive'.. Hehe.. Kali kedua jumpe doktor, barulah doktor terangkan yang masalah aku hadapi tu tak serius dan biasa berlaku di awal kehamilan.. Alhamdulillah.. 

Doktor cakap kandungan aku baru 6 minggu.. Time pergi bahagian ibu dan anak, nurse bagi aku tarikh temujanji untuk buka buku pink.. Aku pown dah lupa berapa haribulan.. Yang pastinya hujung bulan Februari... Hehe.. Cepat betul lupe sekarang ni.. Ahakz..

Semoga kandungan aku sentiasa sihat dan segalanya dipermudahkan dari awal hingga akhir.. Amin.. :)

Friso Gold Dengan Teknologi LocNutri Susu Terbaik Buat Qhaliff

Assalamualaikum wbt..

Friso Gold Dengan Teknologi LocNutri Susu Terbaik Buat Qhaliff  |  Hujung minggu lepas, semua adik beradik berkumpul di rumah mak aku.. Aku tak ketinggalan nak jugak turut sertakan.. Hehe.. Seronok bila ramai-ramai ni.. Macam-macam yang boleh disembangkan..Nak dijadikan cerita, adik beradik aku dok tegur, kenapa Qhaliff aktif sangat dan lebih besar dari anak mereka yang seusia Qhaliff.. Haha... Aku dah terbiasa dengan teguran tu.. Ramai yang dah tegur macam tu.. Kalau nak cakap pasal aktif, memang Qhaliff sangat aktif.. Rasanya setiap masa tak boleh duduk diam.. Ada saja bende yang dia nak buat.. Bagi memastikan Qhaliff sentiasa sihat, cergas dan aktif aku perlu pastikan anak aku sentiasa mendapat zat yang mencukupi mengikut keperluan usianya yang sedang membesar... Bagaimana tu?? Haaa ni nak cerita ni.. Baca ye.. Hiks..

Zaman sekarang tak macam zaman dulu.. Zaman sekarang pelbagai jenis makanan segera yang dok ada dijual kat pasaran.. Tak kira la untuk orang dewasa atau kanak-kanak.. Dengan makanan seperti ini lah membuatkan anak kita kurang zat bila mengambil makanan segera ni terlalu kerap.. Kengkadang aku sendiri pown terrrrrrbagi Qhaliff sikit makanan segera yang aku makan.. Haha.. Hadoiii Kecundang aku.. Jadi, untuk memastikan Qhaliff mendapatkan khasiat dan zat yang mencukupi, aku memilih susu Friso Gold untuk Qhaliff.. 



KENAPA AKU MEMILIH FRISO GOLD UNTUK QHALIFF?

Haaa korang nak tahu kenapa aku memilih Friso Gold untuk Qhaliff?? Meh aku stori mori kat korang semua.. Kalau korang nak tahu, Friso Gold 3 yang baru ni telah ditambah baik dengan teknologi LocNutri yang dirumuskan untuk memenuhi keperluan nutrisi si manja.. Selain tu, Friso Gold ini juga baik untuk penghadaman tau supaya anak kita kuat dari dalam.. Paling penting, Friso Gold 3 ni tidak mengandungi sukrosa hokek!! Selain itu, ianya membekalkan pelbagai nutrien penting yang diperlukan oleh Qhaliff seperti Vitamin B6, C, dan D, Selenium, GOS, Zat Besi, DHA & AA.

Mesti korang tertanya-tanya, apa LocNutri tu?? kan.. kan.. kan... Ngaku jerk laa.. Haha.. Meh aku kasi tau korang apa itu LocNutri..


APA ITU TEKNOLOGI LOCNUTRI?

Makanan sering diproses dalam suhu kepanasan yang tinggi. Ini menyebabkan struktur semula jadi protein menjadi rosak atau dihapuskan. Begitu juga dengan formula susu. Apabila protein rosak, ia sukar untuk diserap oleh usus dan ini boleh menyebabkan si manja mengalami masalah penghadaman, kembung perut, sembelit atau perut tidak selesa.

Teknologi LocNutri direka bentuk untuk menangani masalah ini.. Teknologi ini menggunakan hanya sedikit haba semasa proses penghasilan formula, agar protein dapat dikekalkan sebaik yang mungkin dalam struktur asalnya. Nutrien kemudian boleh diserap secara efektif oleh badan. Protein memainkan peranan penting dalam penghasilan otot, kulit serta rambut. Ia juga menyokong sistem imun dan membantu dalam penghasilan antibodi, demi memastikan si manja sihat serta kuat dari dalam dan luar.. 

Apabila si manja mempunyai sistem penghadaman yang sihat, si manja boleh keluar meneroka bersama anda kerana dia lebih kuat dari dalam..

Aku sertakan sekali video ini untuk korang lebih tahu dan faham tentang Teknologi LocNutri ini..


Penghadaman yang baik sangat penting buat anak kita sebenarnya.. Ini bagi memastikan anak kita berasa kurang tertekan dan mempunyai lebih tenaga dan semangat untuk menikmati pelbagai aktiviti bersama kita sepanjang hari.. Selepas pengambilan susu Friso Gold ni, aku lihat sistem penghadaman Qhaliff semakin baik.. Alhamdulillah.. Tak perlu tengok dia terseksa lagi semasa membuang.. Hehe..


APA ISTIMEWANYA FRISO GOLD 3 INI?

Korang semua perlu tahu apa yang istimewanya susu Friso Gold 3 ni.. Ada beberapa sebab kenapa susu ni terlalu bagus untuk diberikan kepada anak kita.. Jom check..

1 Ladang Milik Sendiri

Susu berkualiti tinggi adalah titik permulaan bagi menghasilkan susu tepung yang berkualiti.. Jadi, Friso Gold bermula dengan sumbernya di negara Belanda dan datangnya dari ladang-ladang milik sendiri.. Mempunyai 19,000 ladang yang menggunakan kepakaran bidang tenusu selama 140 untuk mencipta persekitaran yang ideal bagi menghasilkan susu berkualiti tinggi..

2 Lembu Baka Tulen Yang Dilayani Seperti Keluarga

Lembu-lembu diberi makanan yang berkualiti supaya menghasilkan susu yang berkualiti.. Lembu-lembu juga diberi penjagaan yang terbaik  dan diberi nama yang tersendiri serta dijaga seperti keluarga.. Kolar elektronik dan tag unik digunakan untuk memantau status kesihatan setiap lembu..

3 Warisan Kepakaran Bidang Tenusu dari Generasi Ke Generasi

Semua peladang-peladang mempunyai jiwa peladang dan berbangga untuk terus membawa kepakaran Belanda dalam bidang tenusu dari generasi ke generasi.. Mereka juga menggabungkan kepakaran ini dengan sistem penyusuan dan pemantauan berteknologi tinggi bagi memastikan lembu mereka kekal sihat dan menjamin susu berkualiti tinggi..

4 Memelihara Kebaikan Alam Semula Jadi

Telah mencipta satu proses khas yang memelihara susu pada setiap langkah proses dan mengekalkan kebaikan di dalam formula susu.. Setiap proses adalah dalam kawalan, dari ladang hinggalah ke kilang.. Susu berkualiti tinggi dibawa dari ladang terus ke kilang di mana kebaikan dikekalkan untuk memberikan nutrisi yang diperlukan.

5 Kualiti Keutamaan Nombor 1

Memastikan susu berkualiti kekal berkhasiat memerlukan kawalan kualiti yang khas. Peladang-peladang yang penuh dedikasi memantau kesihatan dan kesejahteraan setiap lembu di ladang dan melengkapkan proses sepenuhnya di Belanda kerana di sana mempunyai kawalan sepenuhnya untuk menjejak perjalanan penghasilan setiap tin susu tepung Friso Gold.

Kemain lagik dia.. Nak simpan tak nak kasi..

Banyakkan keistimewaan yang ada pada susu Friso Gold ni.. Tak hairanlah ramai ibu bapa yang memilih susu friso Gold ini sebagai makanan tambahan anak mereka.. Sepertimana yang korang sendiri tahu, kat pasaran sekarang terdapat pelbagai jenis susu formula di jual.. Untuk memilihnya, bergantung kepada keserasian dan penerimaan anak kita terhadap susu yang kita pilih.. Macam biasa, kalau nak kasi apa-apa dekat Qhaliff, harusss umminya yang rasa dulu.. Tak kira la apa jua.. Makanan ke, air ke, susu ke.. Yela, nak tahu juga bagaimana rasanya kan.. Sedap ke tidak ke kan..

Begitu jugalah dengan Susu Friso Gold 3 ni.. Akulah yang rasa dulu sebelum Qhaliff.. Aku suka rasanya.. Sedap.. Patutlah, kali pertama aku bagi Qhaliff minum susu Friso Gold ni, dia tak tolak sebaliknya menghabiskannya dengan penuh bergaya.. Gituuu!!

Nikmati kesedapan Friso Gold sambil pintal rambut

Sungguhpun begitu, kerisauan tetap ada.. Risau kenapa pulak aku ni?? Yela, risau kot-kot tak serasi pulak susu ni dengan Qhaliff.. Biasanya kalau susu tak serasi, akan berlaku cirit birit, muntah-muntah atau perut kembung.. Alhamdulillah, Friso Gold serasi dengan perut Qhaliff kerana semua tanda-tanda tersebut tak berlaku padanya.. Hehe.. Satu lagi yang aku perasan, setelah Qhaliff consume Friso Gold ni, penghadaman dia sangat baik.. Tak mudah mengalami sembelit.. Kalau tak sebelum ni selalu sangat terkena sembelit.. Sekarang dia membuang setiap hari.. Seperti yang aku nyatakan sebelum ni, penghadaman yang baik sangat perlu bagi tumbesaran anak kita..

Ohh, satu lagi yang aku suka tentang Friso Gold ni.. Kalau korang nak tahu, Friso Gold adalah satu-satunya produk susu formula yang menggunakan Protection Lid.. Dengan adanya Protection Lid ni, kebersihan lebih terjamin dan lebih mudah berbanding penutup yang sebelum ini.. Kalau korang tak berapa nak faham apa yang aku maksudkan, boleh rujuk gambar dan video kat bawah ni ye..





Bagi aku, susu Friso Gold ni sangat bagus untuk Qhaliff.. Sebab itu aku bertukar kepada Friso Gold.. Segala khasiat yang diperlukan oleh Qhaliff ada didalam Friso Gold.. Korang pown mesti teruja kan.. Hehe...

Korang kalau shopping susu formula anak korang kat mane ye? Macam aku, kalau nak shopping susu formula atau pown pampers mesti cari online shop yang tengah buat sale gile-gile.. Kebiasaannya aku akan usha dekat Lazada.. Tapi sekarang ada satu tempat lagi yang biasa aku usha.. Nak tau kat mana?? Di laman web Motherhood. Kat sana macam-macam barang yang berkaitan dengan anak sehinggalah kepada ibu ada dijual.. Kalau masuk laman web Motherhood ni, mesti susah nak keluar.. Haha.. Rambang mata dibuatnya terutama time sale.. Korang cuba la terjah laman web Motherhood ni, Mane tahu ada sale untuk susu Friso Gold ni.. Boleh lah memborong kan.. Aku dah borong dah baru ni.. Memang terbaik..

Untuk memudahkan korang untuk membuat terjahan, aku sertakan detail Motherhood ye kat bawah ni.. Selamat bershopping...!!


MOTHERHOOD

Laman Web

Facebook

Instagram

Youtube

Email
hi@motherhood.com.my

Contact No.
03-2721 4870


Serum Mawar Zeeta Serum Muka Terbaik

Assalamualaikum wbt..



Serum Mawar Zeeta Serum Muka Terbaik  |  Bersiaran lagi kita dalam dunia kecantikan.. Cewahh.. Dah macam berita terkini hiburan sensasi aje gayanya yek.. Dah lama tak berceloteh tentang kecantikan ni.. Kali ni aku nak stori mori pula tentang Serum Muka... Biasanya kalau sentuh pasal serum ni, mesti korang dah dapat agak serum yang jenis macam mana kan... Yeahhh ini bukan serum sebarang serum, serum ini adalah Serum Antipenuaan.. Hah Gitu!! Serum apakah?? Nak tahu, jom teruskan pembacaan korang...

Serum yang aku maksudkan tu adalah Serum Mawar Zeeta... Serum ini adalah produk keluaran Zeeta... Kalau korang nak tahu, Serum Mawar Zeeta ini merupakan serum yang diperbuat daripada ekstrak kelopak mawar dan berfungsi sebagai penyegar (toner) yang boleh mengecilkan liang-liang pori, menganjal dan menyegarkan wajah.. Serum ini diperkaya dengan Vitamin A,C,E serta Zat Omega 3 & 6 dan sesuai untuk semua jenis kulit.. Produk ini tidak bahan kimia dan dijamin HALAL serta selamat digunakan... 

Jom kita lihat kelebihan Serum Mawar Zeeta ini pula.. Korang mesti nak tahu kan??

Kelebihan Serum Mawar Zeeta

Antara kelebihan yang ada pada Serum Mawar Zeeta ini ialah :-
  • Semburan getaran aura mawar
  • Memberi kesegaran serta merta
  • Menyembuhkan luka dengan cepat
  • Sembur dengan kerap untuk kesan menakjubkan
  • Mengekalkan keanjalan kulit wajah
  • Mengecutkan dan menghilangkan jerawat
  • Menjadukan solekan di bawah lebih menyerlah dan tahan lama
  • Terapi minda dan anti-stress
  • Boleh melegakan selesema dan resdung

Wahh banyak gile kowt kelebihan Serum Mawar Zeeta ni.. Kelebihan paling win 'mengecutkan dan menghilangkan jerawat'... Kenapa paling win, kerana aku yakin kat luar sana pasti ramai yang menghadapi masalah jerawat.. Mungkin ada yang di tahap yang kronik.. Jadi, pada korang yang mempunyai masalah jerawat, bolehlah mencuba Serum Mawar Zeeta ni.. Mana tau, ianya serasi dengan korang dan sekali gus dapat menyelesaikan masalah jerawat yang korang hadapi tu....  Tak cuba tak tahu kan.. Sebenarnya ramai yang dah berjaya mengatasi masalah jerawat dengan mengunakan Serum Mawar Zeeta ni.. Nanti diakhir entry aku upkan testimoninya ye.. Hehe..

Botol ke-2 aku..

Aku sendiri adalah pengguna Serum Mawar Zeeta ni.. Aku suka akan haruman serum ni.. Bau mawar.. Yelah dah nama lagi diperbuat daripada kelopak mawar kan.. Harusssss lah bau mawar.. Haha.. Tapikan, bau mawar tulah yang dapat menyegarkan aku sepanjang hari.. Terapi minda bak kata orang.. Hilang segala stresssss aku di tempat kerja.. haaa itulah kelebihan mawar kalau korang nak tahu... Dapat menenangkan.. Ok, eceli muka aku memang tak banyak masalah sebenarnya.. Aku guna serum ni untuk segarkan wajah dan ofkos untuk anti penuaan.. Almaklumlah sejak dah meningkat ke usia remaja uban ni, kenalah jaga sikitkan.. Kalau tak dijaga, mahu berkedut sana berkedut sini muka.. Tak lalu nak menengoknyaa.. Huhu..

Okeh, yang paling best tentang serum ni, time dekat opiz bila dah dok mengadap pc lama sangat mula lah mata ni mengantuk lah bagai.. Kalau mengantuk time rehat, bolehlah lelapkan mata sekejap.. Tapi kalau mengantuk tu datang time tengah kerja, hadoiii seksa tahan bijik mata supaya tak tertutup.. Huhu.. Korang nak tahu apa yang aku buat untuk hilangkan mengantuk time tengah kerja?? Haaa Petua menghilangkan mengantuk di pejabat adalah aku kasi sembur Serum Mawar Zeeta ni kat muka aku, terus mata segar bugar tak jadi nak tertutup... Haha!! Memang terbaikkk toqqqq.. Bagi aku serum ni adalah serum muka terbaik dan ianya juga adalah salah satu produk menghilangkan mengantuk.. Hiks..

Ehh dah bercerita panjang berjela ni, mesti korang tertanya-tanyakan macam mana cara nak guna serum ni.. Meh aku ajar.. Senang, nanti korang beli serum ni sekurang-kurangnya korang dah tau camne cara nak guna serum ni kan..


Cara Menggunakan Serum Mawar Zeeta

  • Semburkan ke wajah seberapa kerap yang anda mahukan untuk kesegaran yang berpanjangan..

Mudah kan cara guna serum ni... Hanya dengan 1 cara sahaja... Just sembut serum ke muda, then muka akan segar serta merta... Sangat mudah... So, korang tak nak cuba ke serum ni?? Spray muka terbaik ni tau.. Sebelum korang cuba serum ni, korang baca dulu testimoni pengguna Serum Mawar Zeeta ni yang dah terbukti keberkesanannya... Mesti korang teruja nanti..


Masalah jerawat


Hilang mengantuk dan make up tahan lama

Kulit lembut & Make Up tahan lama



Sembuhkan luka


Kulit segar & berseri




Hilangkan ruam dimuka


Tu dia feedback dari customer yang dah menggunakan Serum Mawar Zeeta ni.. Pendek kata serum ni adalah serum serbaguna.. Macam-macam kebaikan yang dapat korang perolehi dari penggunaanya.. Memang terbaik serum ni.. Bagi aku Serum Mawar Zeeta ni serum muka yang bagus dan murah.. Hah, sebut pasal murah ni, mesti korang nak tahu berapa harga serum ni kan.. Meh aku kasitau harganya.. Jangan risau, harga mampu milik jer..

HARGA

RM 20 sebotol (70ml)
Tidak termasuk postage

Postage : RM 6


Jika korang berminat untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan tentang produk ini,
korang bolehlah Whatsapp segera ke nombor :-

019-220 9069 / 013-330 8583

atau

Terus komen PM di :-

Facebook  :  Zeeta Pakar Mawar

Instagram  :  @zeetaofficial

Website Rasmi

#zeetamagisaura
#zeetanista
#mawarista





Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

Assalamualaikum wbt..


Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin  | Terasa macam lama sangat tak buat giveaway kat blog. Beberapa minggu lepas, mummy buat giveaway di facebook je. Meraikan sahabat facebook pula katanya. Okey lah, berbalik pada Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin. Seperti biasa, syaratnya mudah sahaja. Jom join ramai-ramai !

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin


GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Syarat - syarat Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin


1. Buat satu entri blog yang bertajuk Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin
2. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.
3. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube
4. Giveaway ini berlangsung dari 19 Januari 2017 - 31 Januari 2017

3 warna tudung bawal akan diberikan pada 3 pemenang (pemilihan warna secara rawak). Warnanya ialah pink, oren dan kelabu.

Keputusan pemenang pula akan di umumkan pada bila-bila masa selepas tarikh tutup.

Untuk memudahkan info, boleh add mummy dalam bloglist. Senang nak tahu info bila mummy update pemenang Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Ini contoh tudung bawal mummy warna biru dan hitam. Material tak panas, mudah pakai, mudah gosok dan mudah bentuk juga

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN




1st GA by BAJETciputseleraBESAR

Assalamualaikum wbt..

 Klik banner untuk join

1st GA by BAJETciputseleraBESAR  |  Hahaha korang jangan tensen ye jejak blog aku.. Asek entry giveaway aje yang bersiaran.. Hehehe.. Mood nak join giveaway aje untuk hari ini.. Esok lusa baru aku up entry ye.. Tu pown kalau keadaan diri mengizinkan.. Haha..

Untuk Giveaway kali ni, hadiahnya merupakan sourvenir dari Korea.. Sape yang minat Kpop tu mesti tak ketinggalankan join giveaway ni.. Hehe.. Nak harap diri sendiri jejak korea, entah bila la agaknya.. So, bila ada GA cenggini memang tak ketinggalan untuk join.. Mane tau ada rezeki untuk menang hadiah.. Dapat jugak buat kenang-kenangan.. Ye tak?? Hehe

Jom join ramai-ramai.. ehh tapi memang dah ramai gile kowt join GA ni.. Memang terbaikk..

Tarikh Tamat
31 Januari 2017


Giveaway Niyaz 1st Year Birthday by Deariescouple

Assalamualaikum wbt..

Klik banner untuk join

Giveaway Niyaz 1st Year Birthday by Deariescouple  |  Giveaway.. Giveaway... Giveaway.. Jom join giveaway.. Tarikh last lambat bagi.. Jom isi masa lapang dengan menjoin giveaway yang mana ada.. Hehe..

Tarikh Tamat
09 Februari 2017


3rd Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my

Assalamualaikum wbt..

Klik banner untuk join

3rd Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my  |  Join giveaway lagi kali ni.. Nak buat entry panjang berjela rasa tak mampu lagi buat masa ni... So, join giveaway aje la kerja nya.. Okeh..!! Jom korang join giveaway ni.. Hadiah menarik.. Tapi tataw la ada rezeki atau tak untuk menang.. Semua bergantung kepada rezeki.. Sesambil tu dapat juga support sesama rakan blogger kan.. Jom join reramai ye koram-koram semua..

Tarikh Tamat
31 Januari 2017




Surah-Surah Amalan Ibu Mengandung

Assalamualaikum wbt

Surah-Surah Amalan Ibu Mengandung  |  Sejak mengandung ni asek nak up entry berkaitan pregnant aje kan aku ni.. Harap korang tak bosan yek.. Yela, aku mengandung yang terdahulu, tak banyak story tentang aku mengandung yang aku kongsikan disini.. Bila mengandung untuk kali kedua ni, semua aku dah lupa apa perlu dibuat... Huhu.. Sangat teruk ingatan.. Tak sampai 2 tahun lagi umur anak aku tu..Ahakz..

Kali ni aku nak kongsikan dengan korang semua yang mungkin dah tahu dan mungkin ada juga yang belum tahu tentang surah-surah yang  boleh diamalkan ketika mengandung... Aku nak abadikan kat sini supaya akan datang aku boleh rujuk semua.. Hiks..

Ada 8 surah yang biasa diamalkan oleh ibu-ibu yang sedang mengandung.. Dengan 8 surah ni, bukan bermakna surah lain tidak boleh diamalkan ketika mengandung.. Bukan begitu ye.. Semua surah patut diamalkan sebenarnya.. Tetapi yang 8 ni lah yang selalunya diamalkan oleh ibu-ibu mengandung kerana ianya berkaitan dengan kehamilan dan kelahiran seperti untuk dapat anak yang soleh solehah, cerdik, akhlak baik, cantik paras rupa, senang melahirkan dan sebagainya.. 

Kalau tak berapa nak faham apa aku bebelkan, korang boleh rujuk terus gambar kat bawah ni.. hehe.. 




Giveaway SlimmTreats Bersama DianaRashid.Com 2017

Assalamualaikum wbt..

 Klik Banner untuk join

Sempena awal tahun 2017 saya bersama beberapa rakan ingin berkongsi sedikit keseronokan dan kegembiraan bersama-sama dengan pembaca blog ini. Selain itu giveaway ini juga untuk memperkenalkan produk Chia Seed SlimmTreats selaku penaja utama giveaway ini. Dengan ini dijemput untuk pembaca semua turut sama memeriahkan GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 yang menawarkan beberapa hadiah menarik untuk pembaca semua.



Senarai Hadiah 

Wang Tunai RM50 x 5 pemenang

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Wang Tunai Rm10 x 2 pemenang

1 Pek Slimmtreats Chia Seeds Bernilai RM20  X 10 pemenang.


Syarat-syarat penyertaan :-

1.  Mestilah warna negara Malaysia yang mempunyai blog .

2.  Buat satu entry dengan  Tajuk Giveaway " GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017" ..

3.  Like dan Follow penaja di bawah :-

Slimmtreats:

Nora Misnan:
(follow blog +like page)

Jamil Hashim:
http://belogsjm.blogspot.my  (Follow blog & G+)

Nadiah Hanum:
Instagram.com/nadiah_ciknad/ (Follow blog & IG)

Aida Hanafiah: 
http://www.adianiez.com (follow blog )

**Doakan semoga semua penaja dilimpahkan rezeki dan terus berjaya.

4.  Copy & paste code dibawah  ke html post blog


Jangan lupa share entry give away korang di facebook (jika ada).Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6 FEBRUARI 2017 jam  12 malam..Pemenang akan di pilih melalui random dan hanya bagi yang memenuhi syarat-syarat penyertaan,.

Semoga Berjaya semua..


sekian..


Ranking Alexa LeaAzleeya.com Januari 2017

Assalamualaikum wbt..

Ranking Alexa LeaAzleeya.com Januari 2017  |  Lama dah tak check ranking Alexa.. Seperti yang dijangkakan, statistiknya agak  menurun dari yang lepas.. Bila blog terabai beberapa hari, akan memberi kesan pada statistik/trafik blog.. Huhu.. Jom tengok statistik blog aku untuk bulan Januari 2017 ni..

17 Januari 2017

Keywords

Korang dah check ke alexa rank blog korang.. Kalau belum, boleh check dekat link bawah ni ye..



Planner And Calendar Giveaway By Kasihkuamani.Blogspot

Assalamualaikum wbt..

Klik banner untuk join

Planner And Calendar Giveaway By Kasihkuamani.Blogspot  |  Bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal yang empuk.. Cewahhh main dengan perumpamaan pulak petang-petang hari ni ye.. Yelah, aku ni tengah mencarik giveaway yang boleh dijoin pepetang ni.. Bila bukak group family's blogger, ada pulak sahabat baik buat giveaway.. Kebetulan pulak.. Tu sebab la aku guna perumpamaan tersebut.. Hehe..

Giveaway ni dianjurkan oleh kawan aku Sha, owner blog Kasihkuamani.blogspot.com ... Syarat yang ditetapkan sangatlah mudah tak memberatkan bahu menggalasnya.. Ekeke.. Hanya perlu follow blog dan IG beliau aje.. Tu dah aku buat beribu tahun dulu..(Tipu).. Haha..

Jadinya aku menyeruuuuuu seluruh blogger Malaysia yang comel dan encem semua untuk join giveaway ni.. Mane tau kowt-kowt menang boleh dapat hadiah seperti lam gambo tu kan.. Tak menang pown, apa salahnya support antara satu sama lain.. Tak gitu?? Hehe..

Tarikh tamat
23 Januari 2017



13 Cara Pengendalian Makanan Yang Betul

Assalamualaikum wbt..


13 Cara Pengendalian Makanan Yang Betul  |  Sedap pulak kebab kat atas ni.. Hehe.. Aku dapat sedikit info berkenaan pengendalian makanan dari kawan aku melalui group whatapps.. Bila aku baca, aku rasa perlu dikongsikan dengan korang... Sangat penting dan perlu diamalkan oleh semua orang.. Izinkan aku kongsikannya disini ye.. Hiks..

13 Cara Pengendalian Makanan Yang Betul

1  Sayuran yang dimakan mentah seperti taugeh, daun kesum, daun serai wangi dan lain-lain yang dibuat ulam yakni tidak dimasak perlu direndam dengan air garam terlebih dahulu untuk mengelakkan daripada jangkitan virus e-coli..

2  Petua beli ayam segar - beli ayam pada waktu pagi kerana bakteria pada ayam masih sedikit.. Jika beli pada waktu tengahari, pastikan balik rumah terus cuci dan masukkan ke dalam peti beku sebelum dimasak bagi mematikan bakteria... Masak ayak dengan sempurna.. Kalau tak cukup masak, bakteria tak mati dan akan aktif semula bila makanan itu sejuk..

3  Panaskan makanan setelah sejuk.. Jangan makan makanan yang telah sejuk selama lebih 4 jam.. Perlu dipanaskan sampai mendidih..

4  Elakkan letak senduk nasi dalam periuk kerana pemegang senduk mungkin ada bakteria dari peluh ditangan kita..

5  Elakkan telur separuh masak kerana mengandungi banyak bakteria yang boleh menyebabkan demam panas dan kekejangan otak

6  Pastikan telur dibasuh sebelum digunakan

7  Makanan sejuk beku seperti nugget, ayam, daging burger digoreng terus selepas dikeluarkan dari peti sejuk.. Jangan biarkan makanan berada pada suhu bilik kerana mengundang bakteria.. Pastikan goreng dalam minyak yang betul-betul panas..

8  Pastikan tukang masak berada dalam keadaan yang bersih semasa memasak kerana 95% penyakit berjangkit dalam rumah berpunca dari tukang masak.. Itu sebab orang berniaga kena amek suntikan vaksin untuk elak dijangkiti penyakit dan menyebarkan kepada orang lain..

9  Pastikan makanan dan minuman dalam tin dibasuh dahulu sebelum digunakan untuk elakkan kencing tikus.. (tin tu basuh dulu.. hehehe)

10  Jika makan dikedai, pastikan basuh dan lap sudu yang nak digunakan terlebih dahulu.. Jangan gunakan sabun tongkol yang disediakan kedai makan.. Sebaiknya gunakan pencuci cecair dan tak salah kalau bawa kemana-mana pencuci tangan bersama kita.. Sekarang banyak penyakit berjangkit berpunca dari makanan..

11  Khasnya ayam golek, pastikan ayam itu panas.. jangan beli kalau ayam sudah sejuk dan yang sudah siap potong..

12  Pastikan papan pencincang ayam daripada plastik.. Kalau kayu jangan makan sebab serbuk kayu mungkin melekar pada ayam dan daging yang dicincang..

13  Pastikan makanan yang dibungkus dengan polisterin perlu dilapikkan dengan plastik untuk elakkan pengaktifan sel-sel kanser yang terdapat pada polisterin..




Penjelasan Daripada Pengasas Produk Tati Skincare

Assalamualaikum wbt..

Penjelasan Daripada Pengasas Produk Tati Skincare  |  Hi korang.. Kecoh baru-baru ni tentang produk skincare yang mempunyi merkuri menyebabkan wajah seorang penggunanya menjadi teruk.. Tak pasti produk apa yang dimaksudkan kerana tidak didedahkan nama produk tersebut.. Sehingga produk Tati Skincare terpalit sama dengan viral tersebut.. Aku pon tak pasti yang mana satu kebenarannya.. Moga masalah ini dapat diselesaikan dengan baik.. 

Memandangkan Tati Skincare juga terviral sama dengan isu tersebut, makanya Pengasas Tati Skincare  pun dah memberikan maklumbalas terhadap kes viral yang melanda itewwww!!.. Jom tengok kenyataan Pengasas Tati Skincare..

Pn. Nurhayati Hashima, Pengasas Tati Skincare

Kalau korang mengikuti setiap isu viral dalam Malaysia ni mesti korang tahu apa kes yang dah diviralkan baru-baru ni.. So, ini maklumbalas dari pengasas Tati Skincare terhadap isu tersebut..



Aku doakan semoga semuanya dipermudahkan dan dapat diselesaikan dengan baik.. 


Morning Sickness Dah Menghampiri Aku

Assalamualaikum wbt..


Morning Sickness Dah Menghampiri Aku  |  Allahuakbar.. Loya-loya makin terasa.. Mujur belum sampai tahap muntah lagik.. Kalau dah sampai tahap muntah-muntah nanti, mesti aku akan kerap bercuti... Keadaan diri makin tak selesa... Tidur malam dah tak lena seperti selalu... Itu belum sampai tahap kejang kaki lagi.. Kalau sampai tahap tu, memang tak boleh tidur terus.. Keadaan yang terpaksa dihadapi oleh ibu mengandung... 

Kalau ikut alahan yang dulu-dulu, alahan aku agak teruk sampai tahap aku tak boleh bangun... Huhu.. Moga kali ini diberi kekuatan untuk aku melalui hari-hari yang penuh  mencabar... . Saat-saat begini, aku perlukan sokongan seorang suami.. Alhamdulillah, takat ni encik suami banyak membantu dalam menguruskan anak aku Qhaliff... Buat masa ni, keadaan aku masih ok.. Cuma terasa loya sahaja.. Untuk hari-hari akan datang belum pasti lagi bagaimana keadaan alahan aku... Seramnya nak lalui.. Hehe.. Sampai blog aku pown terabai.. 

Mungkin aku akan stop mengambil job review... Risau tak dapat melaksanakannya nanti.. Tengok kepada keadaan nanti.. Hiks.... Korang yang baik hati semua, doakan aku tak alami alahan teruk yeeeee... Wohaaa!! 



Fryerzone Western Food Kuantan | Antara Western Food Murah Dan Sedap

Assalamualaikum wbt..

Fryerzone Western Food Kuantan | Antara Western Food Murah Dan Sedap  |  Hi korang.. Hari ni aku nak share satu tempat makan yang selalu aku pergi untuk makan western food dan korang juga wajib cuba tau... Aku ni memang penggemar Western Food.. Tapi western food ala-ala melayu la.. Kalau western food ala-ala barat tu tak tertelan dek tekak ni.. Pernah lah satu ketika dulu aku try western food di kuantan juga yang ala-ala kebaratan sikit.. ehh bukan sikit tapi banyak tau.. Huhu Tempat makan tu agak terkenal di Kuantan dan harganya boleh tahan.. Hehe.. Yang penting halal.. Bajet nak try sesuatu yang berbeza dari biasa, lastnya tak tertelan dek tekak aku ni.. Lepas pada tu, aku dah tak berminat untuk cuba western food terlalu barat sangat dan lebih gemar western food yang dah dikacuk dengan kemelayuannya.. Ahakz..


Fryerzone Western Food Kuantan

Maps ke Fryerzone, Kuantan

Siap dengan Maps sekali aku kasi tu.. Nilah tempat yang aku nak share dengan korang tu... Fryerzone namanya.. Kalau yang dah pernah pergi mesti dah familiar dengan nama ni kan.. Bagi aku western food dekat Fryerzone ni menepati citarasa aku.. Rasanya dah banyak kowt tempat dekat kuantan ni aku cuba western food, tapi tekak aku tetap sukakan Fryerzone.. Kena dengan selera bak kata orang... 

Time gaji baru-baru ni terasa nak makan western food.. Dah bila sebut aje western food, otak terus teringat Fryerzone.. Jadinya, hari gaji tu kami sekali lagi decide untuk makan malam di Fryerzone.. Time-time gajilah nak makan besar pown kan.. Hehe..


Menu Yang Dipilih

Black Pepper Steak

Menu pilihan aku kali ni, Black Pepper Steak.. Masa nak order tu, aku tengok dalam list menu, ehh tak de pulak black pepper steak ni.. Selera nak makan itu aje.. Dah gik mana ni?? Aku pon try le tanye adik yang amek order tu, ada tak Black Pepper Steak... Dia cakap ada.. Ohh!! Rupanya dia tarok nama lain dalam list menu tu.. Manelah mak tahu nakkkk!! Hehe.. Sebelum ni aku dah try Chicken Chop.. Sodap.. Kali ni nak try yang lain pulak kan.. Ternyata lagi sodappp!! Ahakz..

Soup Cendawan

Yang ni aku jugak yang order.. Aku memang suka soup cendawan ni.. Kalau pergi domino's atau pizza hut, memang tak sah kalau tak licin aku bedal soup cendawan.. Kat Fryerzone ni pown tak kurang sedapnya Soup Cendawannya.. Sampai aku berlawan dengan Qhaliff menghabiskannya.. Kemahinn lagik Qhaliff, dia pown suka soup cendawan ni.. Len kali kena order 2 mangkuk sebab 1 mangkuk tak cukup untuk kami 2 orang.. Haha.. Tamak kan...


Ini menu pilihan encik suami pulak.. Haiss aku lupa apa ke nama menu ni.. Tapi menu utamanya ayam la.. Hehe.. Anggap jerk la ini Chicken Chop ye.. Haha.. Lupa wehhh!! Yang speselnya menu ni ada mee.. Sedap pulak tu mee nya.. Aku bedal separuh mee tu.. Tensen encik suami dengan aku.. Kikiki.. Harga pown aku lupa ye sebab cerita ni dah lama time hari gaji ritu.. Tapi harga di Fryerzone ni tak mahal tau.. Harga berpatutan bagi aku dan berbaloi dengan keenakan yang ada pada setiap hidangan.. Cewahh..


Menu-Menu Lain

Di Fryerzone ada pelbagai menu lagi sebenarnya.. Aku lupa nak snap gambar menu.. Kalau tak korang boleh tengok list menu dengan harganya sekali.. Mungkin nextime aku akan up lagi.. Biasalah kalau dah ada anak ni, tak cukup tangan nak buat semua bende kan.. Yang sempat aku snap, papan board kat meja aje..

 Mango Cheese Cake


Nutella Cheese Cake

Cheese Cake pown ada uolls.. Kalau korang peminat cheese cake, korang boleh la cuba kalau ke Fryerzone nanti.. Aku memang tak suka cheese cake ni.. So, memang tak kan cuba la.. So, toksah  lah tanye aku ye sedap ke idok sebab aku tak makan.. Hahaha!!

Ehhh, tak de pulak gambar aku n family tengah santap ye.. Hehe tak pe la, kitorang ni pemalu.. Ceehhhhh!! Len kali mungkin.. Insyaallah..


Detail Fryerzone

Okey lah, kalau korang nak try makanan di Fryerzone, korang bolehlah rujuk maps yang aku kasi kat atas nun... Kat bawah ni aku kasi sekali lagi detail tentang Fryerzone.. Ada alamat, no. hp dan waktu operasi sekali.. Senang korang nak plan kan.. Tak de la nanti korang pergi tetiba tutup pulak.. Untuk info lebih lanjut korang boleh terjah fb Fryerzone ye.. Kengkadang dorang tutup kedai hari yang  tak sepatutnya tutup, dorang akan maklum dalam facebook.. Jadinya, korang terjah dulu facebook dorang untuk dapatkan maklumat ye.. 



Facebook