MYLARA Skincare Pilihan Terbaik Untuk Merawat Masalah Kulit Wajah

MYLARA Skincare Pilihan Terbaik Untuk Merawat Masalah Kulit Wajah  |  Aduiii stress wehh!!.. Lepas bersalin, kulit muka aku mula bermasalah.. Kering sana, menggerutu sini.. Kusam tak yah cakap la.. Memang tahap kusam kronik punye...  Nasib baik tak tumbuh jerawat aje.. Huhuhu.. Untuk mengatasi dan merawat kulit muka aku ni, aku lebih prefer skincare yang mudah digunakan sebab aku ni bukan rajin sangat.. Hehe.. Selain tu, faktor paling utama kena pastikan skincare tersebut tiada bahan kimia merbahaya dan telah diluluskan oleh KKM.. Itu syarat wajib ye dalam pemilihan skincare.. Bahaya oh, kalau main hentam pakai jerk.. Boleh rosak kulit muka nanti.. Kalau korang nak tahu, aku agak teruja dengan testimoni pengguna satu produk skincare ni.. Ramai yang dah berjaya dengannya.. Jadi, aku buat keputusan untuk menggunakan MYLARA Skincare pilihan terbaik untuk merawat masalah kulit wajah.. Wajah siapa?? Wajah aku la.. Haha!! Jom aku kongsikan dengan korang kehebatan produk MYLARA ni..


Disebabkan aku ni seorang yang tak berapa nak rajin, so aku prefer pakai MYLARA Basic Set sahaja.. Dalam basic set ni cuma terdapat 3 item aje sebenarnya dan aku tambah 1 lagi item untuk masalah kulit aku ni, jadilah 4 item kesemuanya.. Dengan hanya 4 item ini, aku tak perlu ambil masa yang lama untuk apply kesemuanya.. Tak sampai 5 minit dah boleh look amazing gituu!! Produk ini tiada kesan sampingan kerana ianya diperbuat daripada bahan organik dan berkesan merawat masalah kulit seperti kulit kusam, kulit berminyak, jerawat, jeragat, parut jerawat dan hiperpigmentasi.. Paling penting produk ini telah mendapat kelulusan KKM dan dijamin HALAL.. Selain itu, MYLARA Skincare ni memiliki doktor dan staff-staff yang mahir dalam bidang masing-masing yang boleh consult korang jika korang menghadapi sebarang masalah.. Terbaik kan!!

Jom kenali serba sedikit tentang MYLARA Skincare :-
MYLARA Skincare adalah hasil dari gabungan tenaga profesional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 hingga 60 tahun.. MYLARA Skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinikal dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP... Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan.
mylara, skincare terbaik, merawat masalah kulit wajah, skincare lulus KKM, skincare murah,
MYLARA Skincare Pilihan Terbaik Untuk Merawat Masalah Kulit Wajah
Set yang aku guna ni terdiri daripada 4 item iaitu cleanser, peeling gel, day cream dan night cream.. Simple kan.. Hanya dengan 4 item ini dah boleh merawat pelbagai masalah kulit wajah.. Tapi kenalah konsisten ye.. Kalau kejap pakai kejap tak pakai, memang tak merawatlah jawabnya.. Walaupun aku ni tak berapa rajin, tapi aku  konsisten tau.. Haa.. Nak cantik kenalah konsisten kan.. Baru hasilnya lumayan gituu.. Hiks.. Setiap item ada keistimewaannya tersendiri.. Nak tahu?? Terus baca sampai habis ye..


MYLARA 4 in 1 Collagen Cleanser (60ml)
Harga : RM 24.00

Gel pencuci muka berwarna 'pink muda' (pewarna dari ekstrak mawar) yang mempunyai 4 fungsi utama iaitu membersih, melembutkan, menganjalkan dan menyamakan tona kulit ini boleh menghapuskan kesan-kesan make-up, minyak dan kekotoran pada wajah.. Antara bahan utamanya ialah :-

  • Ekstrak Betik  -  Melembap, menghilangkan pigmentasi dan  mengurangkan kedutan
  • Minyak Kelapa  -  Anti iritasi dan memberi kelembapan
  • Ekstrak Lidah Buaya  -  Melembap dan melembut
  • Kolagen Larut  -  Memberi kelembapan, melembutkan dan anti-penuaan

Cara Penggunaan
Cuci muka 2 kali sehari dengan mengikut 2 langkah berikut :-
  1. Pamkan 1-2 kali pencuci muka ke atas tangan yang basah, buihkan dan ratakan ke atas muka dan leher
  2. Bilas dengan air suam secukupnya dan biarkan kering sebelum menggunakan MYLARA Hydro Peeling Gel
Aku suka pencuci muka ni sebabnya dalam bentuk gel yang mesra pengguna, lembut, berbau harum serta multi-fungsi.. Paling best, boleh menanggalkan make-up.. So, tak payah dah guna make-up remover.. Terus aje guna MYLARA Collagen Cleanser ni untuk bersihkan make up dan segala kotoran pada wajah.. Muka pun terasa segar aje lepas cuci.. Tak tegang dan pedih.. Lembut aje rasa hokeh!! Selain itu, ia tak terlalu berbuih.. Kata orang, pencuci muka yang tak banyak buih ni, adalah ciri-ciri pencuci muka yang baik dan boleh mengekalkan kelembapan kulit wajah.. Wahh memang terbaikk uolls...




MYLARA Hydro Peeling Gel (20ml)
Harga : RM 25.00

Merupakan gel penghapus kulit mati pada wajah yang dihasilkan dari kelopak mawar dan berasaskan air.. Sangat bermanfaat untuk menutrisikan kulit, menjadikan kulit bersih, putih, lembut dan sihat.. Fungsi utama Peeling Gel ini adalah untuk menghapuskan sel-sel kulit mati pada permukaan wajah yang menyebabkan kulit kusam, tidak berseri dan nampak tidak sihat.. Selain itu, ia juga dapat mengecilkan pori-pori wajah.. Mengandungi bahan-bahan seperti :-
Aqua, Sodium Laureth Sulphate, Cocamidoprophyl Betaine, Glycerine, Aloe Indica (Aloe) Extract, Potassium Hydroxide, Silicon Blend, Polyetheylene Beads, Rosa Damascena (Rose) Distillate, Juglan Regia (Walnut) Shell Powder, Carbomer Hyaluronic Acid, Triethanolamine, Allantoin, Honey Saccharideisomerate, Cellulose, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Fragrance

Cara Penggunaan
Digunakan selepas menggunakan Collagen Cleanser.. Letakkan beberapa titisan gel dihujung jari dan sapu perlahan-lahan ke seluruh kawasan muka dan leher selama 3 - 5 minit.. Bilas dengan air suam..

Aku guna Hydro Peeling Gel ni 2 kali seminggu.. Best tau, kulit rasa lembut jerk tak menyakitkan.. Habis semua kulit mati tanggal.. Kulit aku yang menggerutu tu pun dah semakin ok.. Bersih jerk kulit lepas guna.. Paling penting, selamat digunakan ye tiada kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit..



 MYLARA Matte Miracle CC Cream SPF 30 (7g)
Harga :  RM 28.00

Krim multifungsi yang berkesan melindungi kulit wajah dari sinar UV dengan SPF 30.. Terbukti secara klinikal dapat meningkatkan tekstur kulit dan memberi kelembapan yang secukupnya dan melembutkan kulit wajah.. Krim ini berciri 'matte finishing' yang tidak menyebabkan wajah berminyak dan tidak menyumbatkan pori-pori.. CC Cream ini terdiri daripada primer pencerah wajah, foundation ringan, pelembap, dengan bahan-bahan anti-penuaan dan pemangkin kolagen.. Bahan istimewa yang terkandung dalam CC Cream ini ialah :-
  • Minyak Argan  -  Melembap dan menegangkan (prokolagen)
  • Titanium Dioxide  -  Melindungi dari sinar matahari dan anti-cancer (kulit)
  • Serbuk Mutiara - Mempercepatkan pertumbuhan kulit baru dan regenerasi kolagen

Cara Penggunaan
Selepas penggunaan Hydro Peeling Gel, sapukan CC Cream 15 minit sebelum terdedah kepada sinaran matahari.. Adalah digalakkan untuk menambah sapuan selang 2 jam jika masih terdedah kepada sinaran matahari...

I luv it!! Krim muka yang berciri 'matte finishing' memang krim muka feberet aku.. Mane taknye, bila pakai ofkos tak melekit dan tak berminyak.. Muka pun nampak natural glow jerk.. Teksturnya pun ringan dan lembut.. Kalau pakai krim ni, dah tak perlu nak apply foundation.. Mudahkan.. Tak perlulah nak tebalkan lagi muka dengan foundation bagai.. Sebab segalanya dah terkandung dalam CC Cream ni.. Baunya pun best tau.. 



MYLARA Revitalizing Night Cream (7g)
Harga : RM 28.00

Krim malam yang berfungsi mencerahkan kulit dari dalam untuk menyubur dan melembapkan kulit sehingga 8 jam.. Membantu menghapuskan noda hitam, menyamakan tona wajah, menghapuskan tanda-tanda penuaan dan mencerah seawal 14 hari pemakaian dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal.. Dihasilkan daripada bahan mentah import berkualiti tinggi dan dijamin merawat wajah secara optimum sepanjang malam.. Mempunyai bahan aktif iaitu buah berry yang secara saintifik membuktikan kesan pencerahan dan antioksida 10 kali lebih berkesan dari bahan aktif lain.. Bahan utama didalamnya adalah :-
  • Alpha Arbuntin  -  Mengurangkan noda hitam dan menghalang produksi enzim tyrosinase
  • Beeswax  -  Melindungi dari kotoran sekitar dan melembap
  • Vitamin C  -  Anti-oksida, anti-cancer dan menggalakkan produksi kolagen
  • Vitamin E  -  Meremajakan dan melembap
  • Ekstrak Aloe Vera  -  Melembap dan melembutkan
Cara Penggunaan
Sebelum tidur, selepas penggunaan pencuci muka, dengan menggunakan hujung jari, sapukan lapisan nipis ke muka dan leher. Untuk penyerapan sempurna, urut dengan perlahan selama 1 - 2 minit.

Bagi aku krim malam MYLARA ni adalah yang terbaik pernah aku cuba sebab krim malamnya tidak melekit seperti krim-krim kilo di pasaran.. Yang best, muka terasa sangat lembap, ringan dan halus jerk.. Warna krimnya pun cantik oh 'soft pink' gitu.. Rasa sayang pun ada nak guna.. Hehe.. Paling penting, bebas merkuri ye kengkawan.. Biasakan krim malam ni banyak yang ada merkuri.. Tapi MYLARA punya krim malam, memang tiada merkuri.. Dijamin selamat..

Orite, kalau korang nak tengok tekstur produk dengan lebih jelas, bolehlah tonton video kat bawah ni ye.. Mungkin tengok gambar tak berapa jelaskan teksturnye..

Pilih HD untuk kualiti video yang ohsem.. 

Eceli, aku dah menggunakan MYLARA Basic Set ni hampir 2 minggu.. Setakat ni perubahan dah boleh nampak sedikit.. Kulit yang menggerutu tu dah soft.. Mungkin dari penggunaan peeling gel.. Segala sel kulit mati dapat dihapuskan.. Muka yang terlebih kusam dulu, dah segar kembali walaupun tak sepenuhnya lagi.. Lepas ni kena lebih konsisten lah untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik.. Huhu.. Sebenarnya kalau korang nak tahu, untuk kesempurnaan kulit dengan MYLARA Skincare ni ada fasanya tau... Meh aku terangkan kat korang supaya lebih faham setiap fasa yang harus dilalui sepanjang penggunaan MYLARA Skincare ni..


MYLARA Skincare Menyempurnakan Kulit Anda Di Setiap Fasa

MINGGU 1 HINGGA 2
FASA 1 - DETOKSIFIKASI

Tindakan Klinikal
Penyerapan di bawah permukaan kulit akan menghilangkan sel-sel mati yang menyebabkan pori tersumbat dan menyembuhkan kesan pertumbuhan jerawat

Hasil/Kesan
Kulit anda akan mula serasi terhadap proses detoksifikasi. Kulit akan mula terasa gatal, kering dan kemerahan... Namun akan mula berkurang menjelang akhirnya fasa 2. Tona kulit anda akan mula kelihatan lebih sekata.


MINGGU 2 HINGGA 3
FASA 2 - PEMULIHAN

Tindakan Klinikal
Kulit mula menghasilkan sel-sel normal yang sihat. Sel-sel pigmen mula membebaskan melanin secara lebih sekata. Sel-sel baru juga dikuatkan dengan penggunaan secara konsisten seperti yang disarankan.

Hasil/Kesan
Keadaan kulit anda pada fasa ini sedang disesuaikan dengan sistem penggunaan produk ini. Anda akan dapat melihat kulit anda menjadi tegang, licin, lembut dan bersih.


MINGGU 3 HINGGA 4
FASA 3 - PENYEIMBANGAN

Tindakan Klinikal
Sel-sel kulit sedang diserasikan dengan baik ke dalam sistem untuk proses transformasi kulit

Hasil/Kesan
Kulit anda akan kelihatan dan rasa lebih bersih, berseri dan lembap dengan tona yang lebih sekata


MINGGU 4 HINGGA 5
FASA 4 - WAJAH BARU

Tindakan Klinikal
Kulit anda akan kelihatan seperti kulit baru yang telah dihidupkan semula. Adalah amat digalakkan untuk meneruskan penggunaan yang konsisten untuk mengekalkan khasiat dan kelembapan yang mencukupi bagi kulit anda.

Hasil/Kesan
Anda seperti dilahirkan semula dengan kulit wajah yang baru! Kulit anda sekarang tentunya lebih berseri-seri dengan tona yang sekata disamping kelihatan lebih muda dengan mengekalkan penjagaan agar sentiasa sihat!


Setiap fasa dah korang tau progressnye kan.... Jom tengok testimoni berjaya dari pengguna produk MYLARA Skincare ni.. Korang mesti kagum dengannya..






Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Email
mylaraskincare@gmail.com

Whatsapp
013-920 0960


9 comments on "MYLARA Skincare Pilihan Terbaik Untuk Merawat Masalah Kulit Wajah"
  1. my clara..... wah, makin cantik ni klu pakai.... hehehe... nice sharing sis. harga pun berpatutan dan tak mahal sgt

    ReplyDelete
  2. e'in pulak dari zaman sekolah sampai sekarang setia dengan safi balqis.. hihi

    ReplyDelete
  3. wow..macam macam sekarang ni produk ya.

    ReplyDelete
  4. wow..macam macam sekarang ni produk ya.

    ReplyDelete
  5. Menarik jugak produk ni , harga pun berpatutan . Sekarang CCL tgh pakai set cosmodern sbb oily skin .

    ReplyDelete
  6. Dia punya night cream dia nampak best, ada aloe vera.. 💕

    ReplyDelete