Shopping Kelengkapan Baby Dan Berpantang Di Lazada

Shopping Kelengkapan Baby Dan Berpantang Di Lazada  |  Assalamualaikum wbt... Hi olls!! Memandangkan line 'orang kuning' tak berapa nak bagus dan terlalu nazak, aku terpaksa update entry kali ni menggunakan hp kecik aku ni dengan line 4G Redone... Susah betul nak menaip dengan hp seno'et aku ni.. Hadoi... Tapi tak pe, janji ada semangat untuk update blog.. Hiks... Hari gaji baru ni aku dok pulun shopping kelengkapan baby dan berpantang aku... Inilah padahnye bila awal-awal tak nak slow-slow beli.. Bila dah dekat dengan due date, mula la gelabah unta nak lengkapkan segala bende.. Huhuhu..


Kali ni aku pulun shopping secara online jerk kat lazada.. Senang sikit tak perlu aku buang tenaga pergi baby store pilih barang.. Aku pun memang dah tak larat nak berjalan sangat.. Macam biasa, aku akan guna alamat pengasuh anak aku untuk penghantaran barang... Hari tu, sekali gus barang sampai serentak.. Berlonggok sekali sampai.. Kesian kakak pengasuh terpaksa terima barang aku yang banyak tu.. Adehh!!

kelengkapan baby dan berpantang, lazada malaysia
Shopping kelengkapan baby dan berpantiang

Ini hasil shopping aku yang pertama.... Setiap barang dihantar oleh kedai yang berbeza-beza.. Sebab tu lah parcel jadi banyak.. Barangnya tak seberapa pun... 

Untuk berpantang, sebelum ni aku guna produk Anugerah dan kali ni, aku nak cuba pula produk Nona Roguy.... Aku beli 3 barang jerk pun.. Minyak dan krim untuk berbarut serta jamu phytonatal untuk elak sembelit.. Beli yang perlu aje.. Tak ketinggalan juga, krim epal Anugerah tu untuk cover krim barut nona roguy.. Mane lah tahu kot-kot tak cukup ke ataupun x serasi dengan aku, leh guna balik krim epal anugerah tu.. Aku suka!! hehe.. Minyak telon baby masih setia dengan Anugerah.. Harga yang aku dapat di lazada sangat murah berbanding aku beli diluar.. Memang berbaloi-baloi.. Nasib baik skodeng lazada dulu sebelum beli... Hehe..

Disposable Breast Pads tu memang keperluan yang sangat penting bagi aku time berpantang... Cukup la kot sekotak untuk permulaan... Untuk stoken pula, puas jugak mulanya dok mencari stoken sesuai dan tebal.. Lastnya jumpa jugak.. Alhamdulillah, bila sampai tu aku berpuashati dengan kualiti stokennya.. Tebal dan cantik.... Baju baby tu ada kesilapan penglihatan sikit.. hehe. Aku ingat yang pink tu warna peace, sekali sampai warna pink daaaa... Hadoiii.. Hahha simpan ajo la jawabnye yek...


Ni pulak hasil shopping kali kedua aku di lazada... Nasib baik time aku shopping baju baby ni, time baby fair kat lazada.. Dapatlah harga murah dan berbaloi-baloi... Brand Anakku lagi.. Yelah kalau beli dekat butik Anakku, sekotak baju ni harga dalam RM59... Kat lazada aku dapat dengan harga RM 25 - RM 27 sahaja hokeh!! Memang tak lepas peluang la aku memborongnya.. Kat dalam ada 6 item... Memang murah.. Kualiti terbaik dari ladang..


Rompers ni pulak aku mintak tolong kakak aku belikan di GM Plaza, KL... Kebetulan dia nak kesana, terus aje buat order.. hehe.. Aku order 1 set carter's rompers dan 1 set carter's jumpsuit.. Sekali ada pulak rezeki baby nak dapat 1 set lagi rompers hadiah dari kakak aku.. Alhamdulillah.. Sebenarnya, baju ni aku baru jerk dapat petang tadi.. Gambar kat atas ni, gambar dari kakak aku.. Ahakz...


Last sekali, keperluan yang terpenting.. Nipple Cream.. Medela Tender Care Lanolin.. Krim ni harussss ada semasa berpantang dan menyusu baby... Kalau tak de krim ni memang menderita la jawabnye time menyusu... huhuhu... Krim ni kecil je saiznya.. Harga pun boleh tahan jugak tapi setanding dengan keberkesanannya... Time Qhaliff dulu krim ni la aku guna.. Kali ni pun masih setia dengannya..

Alhamdulillah segala kelengkapan yang diperlukan semuanya dah ada.. Mungkin kalau ada yang tercicir pun hanya satu dua barang aje lagi.. Tak de la risau sangat.. Baju bajan baby pun dah siap dibasuh... Sekarang cuma perlu standby aje apa yang patut dan terus simpan dalam kereta.. In case apa-apa nanti, semua dah ada...

Doakan segalanya dipermudahkan untuk aku ye kengkawan... 😎😊😍

8 comments on "Shopping Kelengkapan Baby Dan Berpantang Di Lazada"
  1. Alhamdulillah...sikit-sikit..lama-lama cukup ya Lea...amin,moga Allah permudahkan urusan Lea bersalin ya..

    ReplyDelete
  2. pening org bujang tgk brg2 baby n brg2 berpantang ne..
    aritu belikan mmber as farewell gift.
    tpi seriously beli baju baby bestttttt.

    semoga dipermudahkan yer!

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan segala urusan, lea..Excited uolls..

    ReplyDelete
  4. Dengan Lazada semuanya berbaloi- baloi...

    ReplyDelete
  5. Best.. Best.. Cepat sikit.. order, bayar dan tunggu

    ReplyDelete
  6. wah meriah persediaan mesti tak sabar kan menyambut orang baru =)

    ReplyDelete