My Blue Sky Tag By Blogger Haslina

My Blue Sky Tag By Blogger Haslina  |  Agak lama juga entry ni di peram.. Hari ni ku gagahkan juga diri ini untuk menyiapkan entry ini... Hehe.. Pernah dengar tentang task My Blue Sky Tag... Haaa sebelum ni aku dok sedap baca entry kengkawan lain yang kene tag... Bila aku kena tag, mula gelabah unta nak siapkan entry.. Haha!! Soklan yang ditanya bukan sikit-sikit tau.. Dah macam soklan exam dalam bentuk esei jerk.. Huk!!

My Blue Sky Tag By Blogger Haslina
My Blue Sky Tag By Blogger Haslina

Orite, untuk task kali ni aku di tag oleh blogger Haslina... Sebenarnya dah agak lama juga aku kena tag oleh beliau ni tau... Lebih kurang 3 minggu yang lepas... Huhu.. Sori sangat sebab tak de masa yang panjang nak siapkan entry ni.. Dok sibuk berayakan.. Haha!! Sakan betul raya tahun ni sampai blog agak terabai... 


Oke lah, untuk tak menceceh lebih banyak yang boleh menyebabkan korang bosan, moh le aku jawab semua soklan yang diajukan oleh Blogger Haslina kepada aku yang memang tak suka sebenarnya dengan soklan... Hahaha.. 11 soklan hokeh kena jawab... Huwaaaaa!! Apakah soklannya?? Jom sesama kita tengok!!


1. How can you describe yourself in a sentence?
PEMALU & PENDIAM!!... 

Hoh pemalu ke? Hurmm rasanya yela kot.. Aku ni berani cuma dalam alam maya jerk.. Bila berdepan dah mula gugup dan malu.. Bab komunikasi memang fail.. Jenis yang tak banyak cakap dan tak tahu apa yang nak dibualkan.. Selalu pun camtu la.. Kecuali memang dah rapat sangat.. Tu lain la kan.. Kengkadang ada yang cakap aku ni sombong.. Hoho... Ape boleh buat, aku ni memang jenis yang tak banyak cakap dan mungkin juga muka aku ni nampak cam sombong kot.. Huhuhu...

2. Do you have a Nickname? What is it?
Huhu, nickname ye... Time sekolah dulu banyak kot nickname aku.. Tapi toksah cite la yang tu.. Cite yang sekarang jerk la yek.. Kalau family aku, sedara mara, kenalan rapat dan kawan sekerja semuanya panggil aku dengan nama 'Ina'... Manakala kawan yang aku kenal di alam maya, dorang lebih mengenali aku dengan panggilan Lea.. Lea Azleeya.. Ada jugak kawan opiz aku panggil aku dengan panggilan Ina Turbo.. Huhu.. Sebabnya dulu aku pakai Kancil Turbo... Ada jugak yang panggil aku Meqna.. Hehe.. Haaa kakak sulung aku panggil aku Lina.. Kehkehkeh.. Itu je la kot nickname aku.. Ahakz..

3. Do you have strong feelings about animals?
Harussssss!! Terutama kucing la.. Walaupun aku tak berapa nak gemar bela kucing disebabkan bulunya bertebaran didalam rumah, tetapi aku memang suka akan kucing.. Dengan gelagatnya.. Terutama yang suka menikus.. hehe.. Kemaheeennn lagik dia punya aktif... 

4. Ever been addicted to a game? Which one(s)?
Hurmm kalau bab games ni aku kurang gemar sikit.. Tapi satu ketika dulu pernah lah terobses dengan games dekat facebook tu.. Yang dok tanam sayur la, bina bandar sendiri la.. tanam bunga la.. Haa yang tu jerk la aku obses dulu.. Aku pun dah lupe ape ke nama games tu..

5. Are you an introvert or an extrovert?
Hurmm rasanya dah jawab kot kat soklan pertama nun... 

6. Are you right handed or left-handed?
Of course right handed.. hehe..

7. Do you have any weird habits?
Hurmm tabiat yang pelik ekk.. Hurmm ape ekk.. Kalau dulu-dulu ada la... Suka cabut rambut gatal.. Maksudnya rambut yang kasar dan kerinting tak hingat.. Ekeke.. Dulu memang kronik sangat habit ni.. Sekarang dah tak lagi.. Kengkadang jerk kalau tengok dok relax pastu teringat nak meraba rambut.. kohkohkoh!!

8. Are you mat at anyone right now?
Hurmm ada kot.. Huhuhu..

9. Sewing or Cooking?
Hehe lebih baik ku memasak daripada menjahit sebab diriku memang tak pandai menjahit.. Kalau jahit baju koyak boleh la.. Kalau nak jahit sepasang baju tu memang tak menjadi baju la jawabnya.. Huhu..

10. Do you prefer READING BOOKS or watching movies?
Nampak tak ku besarkan huruf untuk perkataan READING BOOKS tu.. Haha.. Sudah tentulah lebih prefer membaca buku.. Itu dah menjadi hobi aku sejak dulu... Tak baca buku rasa tak senang hati.. Haaa cenggitu.. 

11. Are you an emotional person?
Boleh dikatakan laaa... Emotional la jugak.. Kengkadang ada kalanya mudah sangat tersentuh.. Kengkadang, berjiwa kental... Ikut mood masa tu la.. Tapikan bila kite dok tadah jerk orang perli-perli, gelak, kata mengata, buat kita cam boneka, bergurau tak kena tempat, memang lama-lama akan emosi jugak.. Sampai satu tahap dah tak boleh nak maafkan orang tu.. Jadinya, nak bergurau biarlah berpada-pada.. Jangan sampai menjatuhkan maruah dan melukakan hati orang... Siap kasi nasihat tu.. huk!!

Kalau emosi bab lainnya, aku akan jadi emosi bila tengok bayi kena buang merata atau mati dengan kejamnya, orang tua yang terabai.. hadoii.. sedih wehh!!


Akhirnya siap juga task ni... Thankz to Haslina sebab tag kite... Kalau tak memang tak de la entry ni yek.. Hehe.. 


12 comments on "My Blue Sky Tag By Blogger Haslina"
  1. Replies
    1. Yeahhhhh farmville.. adehh dah lupa dah namanya...

      Delete
  2. Huihhh ganas betul awak nie Lea, pakai kancil turbo haaa.. Bukan calang-calang orang tue nak pakai... Permainan yang awak main kat fesbuk tue namanya farmville sebab saya pun addicted jugak dengan game nie, hahahaha.. Hurmmm, macam tak caya jea awak nie pendiam sebab tengok pada raut wajah awak, nampak seperti peramah jea... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhahahahahaha.. dolu-dolu memang jiwa pelik sikit.. Kikiki.. Suka bab kereta.. Skrg dah pencen dah.. hehehe..

      Nampak jerk peramah, sbnrnye pendiam ohh.. ngeeeee

      Delete
  3. Replies
    1. tula.. bila dh kene tag, kena la jawab.. walaupun x suka jwb soklan... ekekeke.. kengkadang seronok jugak..

      Delete
  4. Farm ville tu ana pun addicted juga. Tak boleh stop masa tu. Teruk sungguh bila pikir semula. Hehe

    ReplyDelete
  5. Yeah!! No 10 tu sama.. hehehe.. Sep sikit..

    ReplyDelete
  6. hahaha.. bab emotional tu mmg emotional sgt jwpannya.. siap ada nasihat lagi.. tq for respon babe.. :)

    ReplyDelete