Mula Bekerja Setelah Riang Ria Raya

Mula Bekerja Setelah Riang Ria Raya  |  Assalamualaikum wbt.. Hi korang! Lama sangat rasanya aku biarkan blog aku ni bersawang tanpa mengapdet cerita terbaru... Almaklumlah terlebih sakan beraya... Tak sempat nak menjengok blog aku ni.. Jangan kata blog, handphone pon aku tak sempat nak tengok time raya.. Ada ke yang dah mula bekerja hari ni? Atau ada yang dah mula bekerja semalam lagi.. Aku dah mula bekerja setelah riang ria raya... Hari ni la baru mulanya.. Hiks.. Itu pun terpaksa halfday hari ni sebab belah petang ada temujanji klinik...

Mula Bekerja Setelah Riang Ria Raya
Mula Bekerja Setelah Riang Ria Raya

Disebabkan HB aku terlalu rendah dan mencapai tahap 9 sahaja, makanya aku terpaksa jumpa doktor seminggu sekali.. Haduii.. Tensen wehh.. Dok makan ubat ikut aturan pun tak jugak naik HB aku ni.. Lastnya, aku terpaksa la tukar ubat lain dengan insiatif sendiri dengan membeli Iberet Folic di farmasi.. Harganya boleh tahan jugak la RM26... 


Dulu masa Qhaliff, aku makan ubat ni tak naik jugak HB aku.. Kali ni tak tahu la naik ke idokk.. Kene tunggu dan lihat jerk la.. Harap-harap naik la.. Orang cakap setiap anak tak sama penangannya.. Hehe.. Cara makan lebih mudah sebab kene telan sebijik aje sehari.. Tak perlu nak makan banyak pil dalam satu masa... Cumanya, aku makan ubat ni akan menyebabkan loya.. Huhu.. Tak syiokk betul.. Tapi kena gagahkan jugak la untuk mendapatkan HB yang cantik.. 

Oklah.. Bagi yang dah bekerja tu, aku ucapkan selamat bekerja dan menjalankan tugas ye.. Sepatutnya aku bercuti lagi hari ni.. Cuma terpaksa gantikan orang, terpaksalah bekerja.. Esok kembali bercuti.. Haha!! Perut pun dah berbunyi ni minta diisi.. Nanti aku sambung apdet lagi la.. Nak mengisi perut yang dah menyanyi lagu raya ni.. kikiki... ;)

14 comments on "Mula Bekerja Setelah Riang Ria Raya"
  1. CR semalam da start keje. Hari ni keje jgk dan esok cuti semula. Yeayy.hehe..

    Slmt hari raya Lea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya jugak CR... Marilah kite bekerja.. ekekeke

      Delete
  2. Samalah, dulu mrs pip pun makan iberet juga...
    Anak pertama n kedua, sama2 hb rendah...
    Take care Lea.

    ReplyDelete
  3. Sakannya raya ye Lea. HAri ni baru start kerja. Hihi. Siqah start kerja dari hari raya ketiga lagi. Kejap je cuti raya, itu pun mujur ada cuti :D

    Selamat Hari Raya Lea!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekeke.. sedikit sakan.. hahaha.. Sok lea cuti balik.. Leh sambung raya.. HIks.. Selamat hari raya siqah.. :)

      Delete
  4. Selamat berkerja ye...sama la ngan akak..semalam dah start keja

    ReplyDelete
  5. Bertabahlah, ramai masih raya lagi, saya semalam dah mula bekerja... hihi... Selamat Hari raya Lea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai dah start kerja rupanya.. hehe.. Selamat hari raya Lan.. :)

      Delete
  6. sedih.. Sha semalam lagi dah kerja..
    Tapi best juga sebab tak ada orang.. Bolehlah nak relax-relax..

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya Lea & family..sya cuti lgi..isnin depan baru start koje...nak keja mggu ni, x berani duk opis sbb majoriti ramai cuti lagi..jadi kita beriang ria rehat kat umah..hehe

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Raya, Lea. ABM hari Rabu dah mula kerja. Hehehehee

    ReplyDelete