MOMMA® Pregolact™ | Susu Bernutrisi Pilihan Ibu Hamil Dan Menyusu

MOMMA® Pregolact™ | Susu Bernutrisi Pilihan Ibu Hamil Dan Menyusu  |  Sekarang kandungan aku dah pun berusia 5 bulan.. Sebelum ni aku tercari-cari susu yang sesuai untuk aku yang sedang hamil ni... Tak dinafikan kat pasaran sekarang ni memang banyak susu untuk ibu mengandung tetapi susah nak cari yang betul-betul sesuai dengan tekak aku ni... Banyak juga yang dah aku cuba, kebanyakannya tak tertelan oleh aku.. Mungkin rasanya tak sesuai dengan selera aku.. Hehe.. Alhamdulillah, lepas aku diperkenalkan dengan susu MOMMA® Pregolact™ susu bernutrisi pilihan ibu hamil dan menyusu ni, aku dapat minum dengan jayanya tanpa rasa mual.. Rasanya memang sedap.. Aku suka!!

MOMMA® Pregolact™ | Susu Bernutrisi Pilihan Ibu Hamil Dan Menyusu
MOMMA® Pregolact™ | Susu Bernutrisi Pilihan Ibu Hamil Dan Menyusu

Banyak lagi yang menarik tentang susu MOMMA® Pregolact™ ni sebenarnya.. Bukan setakat rasanya sahaja yang sedap tetapi banyak khasiatnya.. Aku akan share dengan korang satu persatu keistimewaan yang ada pada susu MOMMA® Pregolact™ ok... 

Kalau korang nak tahu, MOMMA® Pregolact™ merupakan susu bernutrisi yang diformulasi dengan Activ-4 Plus...


MOMMA® Pregolact™ dengan Activ-4 Plus ini sangat sesuai diamalkan oleh ibu hamil yang mementingkan kecantikan, kesihatan, tenaga ekstra, perkembangan bayi yang baik  dan mampu meningkatkan kuantiti dan kepekatan susu badan.. 

Aku teruja bila dapat tahu yang susu MOMMA® Pregolact™ ni mempunyai kelebihan 4in1+Milk Booster.... Apa yang 4in1 tu? Haa 4in1 tu adalah CANTIK, SIHAT, BERTENAGA dan BIJAK... Kalau dan bergelar wanita tu, sebut saja pasal cantik mesti terus teruja.. haha!! Jom aku rungkaikan satu persatu 4 aspek penting tersebut..

CANTIK
Membantu menghaluskan, melicinkan dan mencantikkan kulit ibu dan bayi

SIHAT
Membantu memberi kesihatan yang baik dan merawat stress

BERTENAGA
Membantu memberi tenaga ekstra untuk ibu-ibu yang sering keletihan

BIJAK
EPA dan DHA membantu meningkatkan perkembangan otak bayi


Masa mengandung pun kita boleh kelihatan cantik dengan mengamalkan susu MOMMA® Pregolact™ ni tau.. Tak dinafikan keempat-empat aspek ni sangat penting semasa mengandung dan perlu dititikberatkan.. Biasalah time mengandung tekanan dia lain sikit dari biasa... Stress di tempat kerja lagi.. Dekat rumah lagi.. Begitu juga dengan keletihan.. Ibu-ibu mengandung ni cepat sangat berasa letih.. Yelah, nak membawa kandungan yang semakin membesar disamping melaksanakan tugasan harian, mesti perlukan tenaga yang lebih.. Ye dak?? Sebab tu aku memilih susu MOMMA® Pregolact™ ni supaya aku dapat kebaikan dari 4 aspek tersebut.. Oh ya, untuk ibu menyusu pula, susu MOMMA® Pregolact™ bertindak sebagai milk booster..

MILK BOOSTER
Melancarkan saluran susu, meningkatkan pengeluaran serta kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah susu kurang


Orite, MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster ni didatangkan dengan 2 perisa iaitu Coklat dan Vanilla Bliss.. Pilihan aku haruslah COKLAT... Aku ni memang penggemar perisa coklat tak kirelah untuk produk minuman apa sekali pun... Perisa coklat akan menjadi pilihan utama aku.. Hehe.. Aku suka rasa MOMMA® Pregolact™ perisa coklat ni.. Rasanya sangat sedap dan tak pahit sekiranya mengambil dengan sukatan yang betul.. Memang terbaik rasa dia.. 


Yang lagi best tentang susu berkhasiat ini adalah MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster ini tidak mengandungi gula, tiada krimer, rendah lemak, PureMilk, penggunaan untuk 30 kali bersamaan sebulan dan diperbuat daripada 12 bahan semulajadi seperti Buah Zaitun, Kismis, Omega 3, Delima, Buah Tin, Habatus Sauda, Susu Kambing, Kurma, Madu, Safron, Inulin (prebiotic), coklat serta vanilla.. Banyak makanan sunnah dalam susu ni kan.. Sebab itulah susu ni sangat sesuai dijadikan pilihan no.1 bagi ibu-ibu hamil dan menyusu.. Paling penting MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster ni HALAL dan LULUS KKM.. Baru dapat minum tanpa was-was... 

Ok, jom kite tengok khasiat MOMMA® Pregolact™ ni pula..


Khasiat MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster

  • Menaikkan HB
  • Kurangkan alahan (Morning Sickness)
  • Menghilangkan rasa letih, lesu dan penat
  • Anak cerdas dan bijak
  • Meningkatkan perkembangan otak bayi
  • Elakkan sakit pinggang dan kejang kaki
  • Merawat stress
  • Merawat masalah kulit gatal / rambut gugur
  • Meningkatkan imunisasi badan
  • Kulit ibu dan bayi cantik dan halus
  • Penggalak susu ibu (Milk Booster)
  • Kurangkan masalah kulit kering / eczema
  • Mengurangkan risiko demam kuning
  • Tenaga ekspress buat ibu yang sering kepenatan

Dalam tempoh 7 hari pengambilan MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster ni, aku dapat rasakan sendiri perbezaannya.. MOMMA® Pregolact™ ni sangat membantu dari segi memberikan aku tenaga dalam melaksanakan tugas harian aku.. Biasanya aku akan cepat letih dan lesu tak bermaya.. Terutama time balik kerja.. Sampai aje kat rumah, mesti cari sofa dulu untuk baring rehatkan diri.. Lepas aku consume susu ni selama 7 hari secara konsisten, memang jauh bezanye.. Bila balik kerja, aku dah boleh terus buat kerja rumah.. 

Aku juga sebenarnya ada masalah HB rendah.. Aku harap dengan pengambilan susu ni, HB aku akan naik.. Nak bagi result sekarang pun, aku belum pergi check up lagi.. hehe.. Mungkin di entry lain aku akan beri feedback tentang HB aku pula.. Aku mungkin akan teruskan pengambilan susu MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster ni sehingga aku melahirkan anak nanti untuk tujuan milk booster pula.. 


Cara Bancuhan

1.  Ambil 4 skoop MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster
2.  Tuang 150ml air suam
3.  Kacau dan sedia untuk diminum..

Aku lebih prefer menggunakan sudu plastik sebab dalam MOMMA® Pregolact™ ada MADU..


Boleh di minum ketika sarapan atau sebelum tidur.. Untuk lebih keberkesanan, minum sebelum tidur..

Tips :-
  • 3 hari pertama minum 1x sehari. Tingkatkan kepada 2x sehari sekiranya perlu.. Ibu hamil minum 1x sehari sahaja..
  • Minum air masak yang banyak sekurang-kurangnya 3 liter sehari
  • Kerapkan penyusuan (direct feeding/pam)

Ok lah, rasanya semua dah aku kongsikan kat sini... Tentang kandungan dan khasiat MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster ni... Jadi, aku sangat sarankan kepada ibu-ibu yang sedang hamil mahupun wanita yang merancang untuk hamil serta ibu-ibu yang menyusu untuk mengambil MOMMA® Pregolact™ kerana ia sangat baik untuk kesihatan dan membantu memberikan tenaga sepanjang kehamilan serta meningkatkan kuantiti susu ibu.. 

Ramai yang dah mencuba MOMMA® Pregolact™ - Susu untuk ibu mengandung dan milk booster dan berpuas hati dengan hasilnya.. Jom tengok testimoni para pengguna MOMMA® Pregolact™ ni...






Kalau korang tak berpuas hati baca testimoni yang aku upkan kat sini dan nak tengok lebih banyak testimoni pengguna MOMMA® Pregolact™ - susu untuk ibu mengandung dan milk booster ni, korang boleh terjah kat sini ye >>> http://bit.ly/testimonialMOMMA <<<


Untuk maklumat lanjut atau sebarang pembelian produk MOMMA® Pregolact™, 
sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Atau boleh datang terus ke kedai beralamat :-

MOMMA® Industries Sdn Bhd
No. 6-25-3, Tingkat 2,
Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan

Hotline Tempahan :-
016-923 6962 / 016-924 6962

Google Map / Waze :-
Momma Club


6 comments on "MOMMA® Pregolact™ | Susu Bernutrisi Pilihan Ibu Hamil Dan Menyusu"
  1. Sedap.. ehh ada scoop kat dalam dia.. comel jer scoop tu

    ReplyDelete
  2. purple gitu...bagus ni untuk kesihatan ibu mengandungkan
    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  3. Wahhh yg x preggy, bf pun teringin nak cuba...coklatttt

    ReplyDelete
  4. Macam-macam pilihan susu untuk ibu mengandung sekarang nie kan Lea..
    Nampak cam sedap je..

    ReplyDelete