Lazada Malaysia Big Baby Fair

Assalamualaikum wbt..

Lazada Malaysia Big Baby Fair  |  Demam 5th Lazada Birthday Sale dah habis.. Sekarang, demam Lazada Big Baby Fair Sale pulak yang akan melanda.. Memang terbaik la Lazada Malaysia, sentiasa ada sale membuatkan kami bertambah sayang pada Lazada.. Cewahh.. Gitewww!!


Dengar cerita, untuk Lazada's Big Baby Fair kali ni, diskaun yang ditawarkan adalah sehingga 85%... Perghh memang seronok la nak bershopping barang untuk anak-anak.. Dah alang-alang ada baby fair ni, elok lah aku shopping terus barang untuk baby baru aku nanti ni.. Hehe.. Lazada Big Baby Fair ni akan berlangsung pada 29 Mac hingga 02 April 2017 tau.. So, korang jangan lepaskan peluang ni untuk shopping sakan di Lazada nanti.. 


LAZADA MALAYSIA BIG BABY FAIR BLOGGER CONTEST

Selepas tak berjaya dalam Lazada Birthday Blogger Contest tempoh hari, nak la mencuba nasib untuk contest kali ni pulak.. Mane la tahu kot nye ada rezeki anak dan baby baru kan.. Insyaallah Amiin..

Ok, untuk Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest kali ni, aku sebagai peserta perlu menjawab 3 soklan.. Nak tahu soklan ape?? Jom tengok dan baca..

Antara soalannya adalah :-
a. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?
b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?
c. Choose 1 product form Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children).

Meh tengok apa jawapan aku...


A. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?


Diapers pilihan aku adalah jenama Mamypoko.. Nak tahu kenapa?? Sebabnya dalam banyak-banyak diapers yang pernah aku gunakan untuk Qhaliff, Mamypoko yang paling bagus.. TAK BOCOR hokeh!!.. Aku memilih yang jenis pants supaya mudah untuk dipakai dan mudah untuk ditanggalkan.. Brand Mamypoko ni banyak jenis dan harga pown berlainan.. Aku pilih Mamypoko Standard ni sebab harganya mampu milik.. hehe..


B. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?



Eceli susu Dutch Lady ni memang Qhaliff minum sejak baby lagi.. Lepas 6 bulan menyusu badan, Qhaliff dah mula campur dengan susu formula.. Alhamdulillah susu Dutch Lady ni sesuai dengan Qhaliff.. So, tak perlu aku menukar pelbagai susu untuk mencari kesesuaian dengannya... Aku memilih perisa Original aje.. Sebab perisa lain, aku rasa terlebih manis pulak..


C. Choose 1 product form Lazada Malaysia you'd like to get for your children 
(or future children)


Okeh, 1 produk dari Lazada Malaysia yang ingin aku dapatkan untuk anak aku adalah Food Processor.. Eceli, ni untuk baby baru aku nanti.. Kenapa aku pilih produk ni, sebab bagi memudahkan aku membuat makanan untuk baby aku nanti.. Tak perlu lagi guna blander bawang aku tu.. hehe.. Aku memilih Food Processor jenama Autumnz sebab ramai yang beri feedback yang bagus.. So, aku pown nak la jugak rasai pengalaman menggunakannya.. Hiks..


Alhamdulillah dah settle rupanya aku menjawab kesemua soklan Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest ni.. Korang macam mana? Tak teringin ke nak join contest ni... Rugi tau tak join.. Kalau menang dapat Voucher bernilai RM500 tau.. Boleh shopping sakan di Lazada nanti.. 6 orang pemenang di cari.. Jom la join kasi meriah dan lagi meriah contest ni.. Mane tau ada rezeki untuk menang kan.. 

pada 02 April 2017 ( 11.59 pm )


Ok lah.. Kepada korang yang memang berhajat nak shopping barang anak-anak, boleh la terjah laman web Lazada Malaysia bagi mendapatkan diskaun hebat sehingga 85% sempena Lazada Malaysia Big Baby Fair ni bermula 29 Mac hingga 02 April 2017.. Jangan ketinggalan tau..!!


12 comments on "Lazada Malaysia Big Baby Fair"
  1. Good luck kak! menarik ni kalau menang hehe.

    ReplyDelete
  2. Mek try mamypoko jugak dlu. Bile tukar huggies, rase huggies lg lembut. Bile drypers pants hntr free smple, drypers lg lembut dr huggies :) Sudahnya mek buru drypers disamping dpt collect points untuk tukar dgn drypers jugak :)

    ReplyDelete
  3. Susu tu same ! Amani pun minum susu tu jugak. Setakat ni ok la. Lgpon toddler dh start makan so khsiat bnyk dr mknn dh :)

    ReplyDelete
  4. All the best lea.. yeah.. susu tu sama.. Tapi Imani dah up sikit.. hehehe

    ReplyDelete
  5. kalau ada baby ni terjebak jugak rasanya

    ReplyDelete