Terima Kasih Ibu.. Ayah..

Assalamualaikum wbt..



Ayah & Ibu
************
Ayah dan Ibu
Itulah permulaan kami
Dapat melihat bulan dan matahari

Yang Dikurniakan Dari Ilahi
Ayah dan Ibu lah mesti dihormati

Ayah dan Ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat

Bagilah tunjuk ajar dan nasihat
Supaya hidup kita akan selamat


9 comments on "Terima Kasih Ibu.. Ayah.."
  1. Sedihlah Lea bila hayati bait2 lagu ni.. Memang x dinafikan pengorbanan dan jasa mereka.. tak terbalas..

    ReplyDelete
  2. tanpa mereka siapa la kita kan.. Ustaz Unni dulu sllu ckp.. mcm mn kita layan mak ayah kite mcm tu la anak kite layan kita nnti.. Wallahulam.. rindu pulak mak kat kg..

    ReplyDelete
  3. Dalam banyak banyak nikmat.....nikmat utama selain iman dan Islam...ayah ibu nikmat dan anugerah besar yang Allah kurniakan pada kak PC..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah masih ada ibubapa hingga saat ini..sama2 kita berbakti kepada kesua ibubapa selagi hayat mereka masih ada..

    ReplyDelete
  5. Lagu yang sedih, tapi kalau saya yang nyanyi tak jadi lagu sedih, jadi lagu kelakar lah pulak... hihi... Apa2 pun ibu dan ayah adalah insan no 1 di hati saya...

    ReplyDelete
  6. Time baran dtg, trlepas jugak kat ank pdhal dia tk tahu pape --' same jugak dgn parents. Kdg trlepas jugak rase tk puas ht --'

    ReplyDelete
  7. Letakkan ibubapa di no.1. Selagi sempat, kita jangan lupa balas jasa ibu bapa :)

    ReplyDelete
  8. Sedihnya.. rasa cam nak balik kg je.. huhuhu..

    ReplyDelete