Seronok Join Giveaway, Tapi....

Assalamualaikum wbt..


Seronok Join Giveaway, Tapi....  |  Dah kenapa tajuk entry cenggitu?? Hehe saje nak bebel sal giveaway petang ni.. Rasanya tahun lepas banyak gile kowt aku join giveaway mahupun segmen dari rakan-rakan blogger.. Dan Alhamdulillah, banyak juga yang memilih aku sebagai pemenang.. Terima kasih buat semua penganjur GA yang pernah aku join.. 

Seronok join giveaway ni sebenarnya.. tapi... hurmmm.. yang tak bestnya bila penganjurnya ada yang tak jujur... Tu paling tak best.. Korang pernah kena tak, korang menang giveaway tapi hadiah tak sampai-sampai pada korang.. Hehe.. Aku pernahlah juga terkena.. Tapi aku anggap mungkin itu bukan rezeki aku dan yang pastinya aku tak akan tuntut.. Tapi, kalau hadiahnya berupa smartphone, pasti aku akan tuntut sampai ke lubang cacing.. Wahahaha.. Gile ko tak tuntut.. rugii wooooo!! Kikiki.. Kekwat betul aku kan.. Hiks..

Saje aku up entry ni.. Mane tau kowt-kowt ada kengkawan blogger yang pernah terkena penganjur tak jujur.. Leh la kite kongsi-kongsi pengalaman di ruangan komen kan.. 

Apa-apa pown, semuanya terpulang pada diri masing-masing la.. Atau mungkin dorang ada reason dorang sendiri kenapa dorang berbuat cenggitu.. Mungkin dorang dalam kesempitan wang, mana kita tahu kan.. So, lebih bagus anggaplah ianya bukan rezeki kita.. Habis ceritakan...

So, korang ada tak pengalaman macam aku.. Moh kite kongsi cerita... Ahakz..



16 comments on "Seronok Join Giveaway, Tapi...."
  1. Hye Lea..
    Sha ada hak terkena..
    Sampai skrg hadiah tak kunjung tiba..
    Malaslah.. kecoh2 pun tak guna..
    Yang buat GA lepas tu senyap je tak umum pemenang pun ada..

    ReplyDelete
  2. Sebab tu Maznee tak pernah join give away 😅

    Haha

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi macam ni. tapi pernah kena penganjur giveaway tiba2 senyap. tak umumkan pemenang. ataupun lamaaaa sangat nak umumkan pemenang. sampai ke sudah tak tahu cerita apa haha.

    redhoo jela.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah setakat nie tak ada lagi yang tak jujur. mintak dijauhkan lah hehe

    ReplyDelete
  5. Saya belum pernah kena lagi. Cumanya, banyak join GA tapi, tak pernah menang. Hahahaha.

    ReplyDelete
  6. pernah sedih ase T.T, tulah bukan rezeki :'(

    ReplyDelete
  7. Pernah terkena.... dah siap bagi alamat tapi hadiahnya tak kunjung tiba. Bukan sekali tapi berkali-kali dengan blogger yang berlainan. Redho jer... tapi dia yang buat macam tu kena tahu, tak berkat menipu macam tu!

    ReplyDelete
  8. Siqah tak pernah terkena lagi. menang pun tak banyak, eh pernah ke? haha.

    Mungkin ada sebab tertentu yang pihak penganjur alami. Cuma kalau boleh, beterus terang lah kan. daripada diam begitu. Anggaplah tiada rezeki lea..

    ReplyDelete
  9. Hehehe saya tak pernah kena mcm ni, tp pernah kena dgn pos, dia tak hantar ke rumah tapi pulangkan kat penganjur balik. Kesian hanis masturina kena pos dua kali..

    ReplyDelete
  10. pernah jugak terkena..penganjur taknak bertanggungjawab sebab orang yang menaja hadiah xbagi hadiah pun..janji nak bagi..tapi sampai ke sudah tak bagi...dah malas lah nak email2 dia bagai..pandailah dia jawab dengan Allah...

    ReplyDelete
  11. busyra pernah kena kak lea.. haha. sampai skrng hadiah tak sampai. rasanya dh dekat 2 tahun lebih. lawak pun hadooo blogger mcm tu.. redhakan je la.

    ReplyDelete
  12. Penah jugak tapi saya anggap takde rezeki untuk saya... =)

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum, dulu selalu join benda ni..tapi sejak ada anak dan suami, jarang-jarang dah...maklumlah kesuntukan masa nak berblog...huhuhuhuuhuhuhu..tapi pernah kena jugak join tapi penganjur diam tak umum pemenang...

    ReplyDelete
  14. Pernah kena penganjur diam je tak bgtaw result. Hee. Tp citer lameee lah.

    ReplyDelete
  15. Pernah kena penganjur diam je tak bgtaw result. Hee. Tp citer lameee lah.

    ReplyDelete