OMG.. I'm Pregnant..!!!

Assalamualaikum wbt...


OMG.. I'm Pregnant..!!!  | Allahuakbar... Rezeki kali ni lebih besar buat aku dan family.. Aku diberi peluang olehNYA sekali lagi untuk hamil.. Syukur Alhamdulillah.. So, lepas ni Qhaliff akan dapat kawan baru.. Yeayyyy!! Insyaallah..

Alkesahnya, next period aku tak berlaku sepertimana biasa.... Sepatutnya pada akhir bulan Disember.. Tapi nan hadoooo!! Hukhuk.. Hati dah berkata-kata dah time tu, aku preggy ke?? Huhu.. Ehh mungkin jugak lambat kot bulan ni.. Walaupon aku tahu yang period aku ni teratur dan tak pernah lambat.. Haha!! Aku dah decide, kalau tak datang jugak dalam masa 2 minggu baru aku buat pregnant test... 

Dalam masa tu, aku dah dapat rasa badan aku lain macam jerk.. Rasa tak selesa.. Mulut tak rasa ape dah.. Payau aje.. Tekak tak selesa... Apakah ini?? Tak bestnye rasa semua ni.. Feeling aku kuat mengatakan aku dah preggy.. Tapi tak pe, kene tunggu jugak 2 minggu dulu baru dapat keputusan yang cemerlang bila test nanti.. Ahakz.. gituuuu..

11.01.2017, balik kerja aku suruh encik suami pergi farmasi belikan pregnant test kit.. Tapi aku tak test terus sebab aku pernah terbaca, kalau nak result yang ohsemnessss kena test waktu pagi time kite bangun tidur.. Jadinya, aku pown ikutlah kekdah ituuu.. Pagi buta 12.01.2017, aku bangun tidur dan terus ke bilik air untuk mandi sekaligus mengetestnye.. Uisss perkataan extreme betul..Haha.. Harap korang faham la ye.. Hiks.. Dannnn result yang aku dapat adalahhh....................



Yeahhh I'm Pregnant!! Positive... 2 lines...  Allahuakbar.. TQ Allah..

Tapi korang nak tahu tak apa yang terbayang kat fikiran aku time tu.. Hehe.. Aku dah terbayang camne aku akan hadap alahan yang teruk.. Alahan aku yang lepas sangatlah teruk uolls.. Kandungan aku 7 bulan baru alahan tu stop.. Korang bayangkan lah wehhh.. Tuhan aje tahu betapa seksanya.. Hari-hari aku doa pada tuhan agar alahan aku kali ni biasa-biasa aje.. Kalau boleh tak nak alahan langsung.. Hiks.. Tak sanggup nak hadapi alahan yang macam dulu.. Sob.. Sob.. Sob.. 

Itu bab alahan belum lagik bab melahirkan.. Aduiii seram wehh.. Sakit yang aku alami masa nak beranak sangatlah maha dasyat.. Berjam-jam menanggung sakit.. Ada tu aku tengok stedi aje boleh jenjalan lagik.. Ada orang cakap kalau tanda nak beranak kita keluar darah, memang akan merasa sakit yang panjang.. Kalau pecah air ketuban dulu, maka tak kan rasa sakit yang lama.. Betul ke idok tak tahu la.. Tapi aku memang merasa sakit yang lama sangat dan maha dasyat sampaikan aku serik nak beranak lagik.. Ekekee..

Kalau korang seorang ibu yang tak diberi merasa alahan ketika mengandung dan sangat mudah ketika melahirkan, bersyukurlah.. Tuhan dah beri nikmat yang paling besar pada korang.. Kalau macam aku ni, mungkin tuhan nak uji sakit pada aku kowt.. Mungkin jugak aku ni banyak sangat dosa kan.. Hehe.. Sape tahu.. Hanya ALLAH aje yang tahu... Sebaik-baik perancangan adalah datangnya dari ALLAH...

Aku harap kali ni dipermudahkan segala-galanya.. Korang doakan aku ye.. Aku mintak maaf andai ada salah silap dengan korang.. Cewahhh... Siap mintak maaf agik tu.. Hehe.. 



14 comments on "OMG.. I'm Pregnant..!!!"
  1. OMG !! Tahniah Kak Lea !!!! Wahh, bestnya !!!

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak Lea. happy for you... <3 jaga kesihatan elok-elok, semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  3. Bestnyaa nak dapat baby. Tetiba rasa tak sabar pulak nak kawin. Huhuhu

    ReplyDelete
  4. OMG Congratss ! Semoga segalanya dipermudahkan ye :)

    ReplyDelete
  5. Wahhh... Tahniah akak... Semoga dipermudahkan segalanya... Insyaallah ^_^

    ReplyDelete
  6. Taniah kak.. hee moga semuanya baik2 saja :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...syukur..syukur...syukur untuk Lea sekeluarga...kak PC pulak rasa excited..hihihi..inshaAllah setiap anak bahagiannya lain-lain..mungkin kali ini Lea mudah untuk laluinya..amin..*meh nak bisik..tolong doakan kak PC juga ya..moga dikurniakan baby* ting..kenyet mata sikit :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, tahniah... rezeki baru Allah nak bagi... Syukur... Moga semuanya dipermudahkan buat Lea yea... jaga diri baik2...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah tahniah! Lepas ni kena jaga diri & baby elok2. Banyakkan rehat.

    P/S ; nak jemput join GA saya :)
    http://farhannajafri.blogspot.my/2017/01/pencarian-bloglist-blog-baru.html#

    ReplyDelete
  10. Tahniah Lea.. Jaga kandungan awak baik-baik yea.. =)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah... tahniah.
    Semoga semuanya dipermudahkan.

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah.. Tahniah Lea..
    Seronoknya bila dengar kawan-kawan pregnant..
    semoga segalanya dipermudahkan untuk Lea..

    ReplyDelete
  13. tahniah sis ! tumpang gembira buat sis hehe

    ReplyDelete