Baru Masuk 6 Minggu..!!

Assalamualaikum wbt..

Baru Masuk 6 Minggu..!!  |  Terasa lama tak update blog ni.. Dah makin usang rasanya.. Masih ada ke yang sudi singgah kat sini.. Kalau ada, Alhamdulillah.. Terima kasih ye sebab sudi singgah sekejap kat laman ni.. Hehe.. Masih dengan throwback story... Biasalah kalau keadaan diri yang semakin tak  mengizinkan ni, makin banyak la cerita throwback lepas ni.. Hiks..


25 Januari 2017 hari tu aku baru ke klinik untuk buat pregnant test walaupown aku dah test sendiri dekat rumah.. Ngade-ngade kan.. Haha.. Ehhh ni bukan sebab ngade-ngade tau.. Tapi ada sebab aku ke klinik.. Aku risau sebab kerap sangat keluar spot warna coklat.. Yelah kan.. Semasa mengandung sebelum ni, tak de pulak belaku cenggitu.. 

Alhamdulillah hari tu tak ramai pesakit luar.. So, tak perlu lah aku melangut menunggu terlalu lama untuk dapatkan rawatan.. Alhamdulillah juga sebab aku dapat rawatan daripada doktor perempuan.. Tak de la segan sangat nak cerita masalah aku kan... Hahaha.. 

Dah dipanggil, terus je aku cerita apa masalah aku pada doktor... Step pertama doktor suruh aku buat pregnant test dulu.. Doktor dengan tersipu malu menerangkan yang kerajaan sekarang tak de duit dan untuk buat pregnant test aku dikehendaki membayar sebanyak RM10 untuk perkhidmatan tersebut.. Huhuhu.... Aku hanya dapat ber 'huhuhu' aje laa.. Dah buat bayaran, terus buat pregnant test.. Seperti yang aku dah tahu, resultnye adalah 'positive'.. Hehe.. Kali kedua jumpe doktor, barulah doktor terangkan yang masalah aku hadapi tu tak serius dan biasa berlaku di awal kehamilan.. Alhamdulillah.. 

Doktor cakap kandungan aku baru 6 minggu.. Time pergi bahagian ibu dan anak, nurse bagi aku tarikh temujanji untuk buka buku pink.. Aku pown dah lupa berapa haribulan.. Yang pastinya hujung bulan Februari... Hehe.. Cepat betul lupe sekarang ni.. Ahakz..

Semoga kandungan aku sentiasa sihat dan segalanya dipermudahkan dari awal hingga akhir.. Amin.. :)

9 comments on "Baru Masuk 6 Minggu..!!"
  1. ada lagi sis hehe..blog ni dalam bloglist sy so senang dpt update hihi.
    wahhh..tahniah, semoga semua baik2 saja :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah bila dah check Dr,dah tahu statusnya taklah risau sangat kan Lea..jg diri Lea...

    ReplyDelete
  3. Aamiin..
    Sekarang semua berbayar Lea.. huhuhu..

    ReplyDelete
  4. hahhh kena bayar.. perghh dr bayar RM10 baik beli kat luar berapa jer lea.. anyway tahniah ya

    ReplyDelete
  5. tahniah awak! moga dipermudahkan segala urusan ;)

    ReplyDelete
  6. jaga diri kak lea.. smoga baby sihat. x sabar aunty nak jmpa ni. hehe

    ReplyDelete