Tarikh Bayaran Khas Tahun 2017 Bagi Penjawat Awam Dan Pesara Kerajaan

Tarikh Bayaran Khas Tahun 2017 Bagi Kakitangan Kerajaan Dan Pesara  |  Alhamdulillah.. Tarikh bagi  Bayaran Khas Tahun 2017 untuk kakitangan kerajaan dan juga pesara telah diumumkan.. Kebetulan pulak tarikh bayaran  tersebut dibuat sebelum tarikh ayah mertua aku berangkat ke tanah suci Mekah.. Jadi, dah tak perlu runsing pasal modal nak hantar beliau nanti... Syukur Alhamdulillah, dipermudahkan olehNYA.. 

bonus 2018, bonus 2017, bayaran khas tahun 2017, bonus kakitangan kerajaan, bantuan khas 2018
Tarikh Bayaran Khas Tahun 2017 Bagi Penjawat Awam Dan Pesara Kerajaan

13 Disember 2017, Pekeliling bagi Bayaran Khas Tahun 2017 telah pun dikeluarkan dan tarikh Bayaran Khas Tahun 2017 adalah pada 08 Januari 2018.. Bagi penjawat awam akan menerima sebanyak RM1,000 manakala bagi Pesara Kerajaan pula akan menerima RM 500.. Alhamdulillah rezeki tahun ni lebih sikit berbanding tahun-tahun sebelum ni.. Bagi mereka yang mempunyai anak yang masih bersekolah, pastinya sangat mengharapkan bantuan khas ini kan, bagi menampung keperluan persekolahan anak-anak.. Haaa korang yang tak de anak sekolah tu, apa plan korang? Nak guna duit tu untuk apa? Atau sebagai tabungan untuk masa hadapan?

Hurmm bagi aku pula, dengan duit RM1000 yang bakal aku terima nanti, aku nak bayar hutang piutang aku seperti Cukai Tanah tanpa sedar yang dah 2 tahun tak berbayar... Adeh.. Kenapalah aku cuai sangat yek.. Cukai Pintu yang masih tertunggak tu pun aku nak settle semua sekali supaya tak mengganggu fikiran aku ni.. Haha.. Selebihnya, aku nak buat back up untuk hantar ayah mertua pergi umrah nanti... Bila hutang settle, barulah boleh hidup tenang dan bersenang lenang tanpa perlu fikir apa-apa dah pasal hutang..  Tak gitu? Haha... Serius weh, kalau berhutang ni rasa semak otak..

Ok, kalau korang nak tengok Pekeliling Bayaran Khas Tahun 2017 yang dikeluarkan oleh JPA pada 13 Disember 2017 yang lalu, korang boleh klik SINI ye..


Giveaway Hadiah Misteri Dari Astraveler

Giveaway Hadiah Misteri Dari Astraveler  |  Hujung tahun ni ramai betul blogger buat giveaway dengan hadiah yang menarik.. Rasa rugi pulak kalau tak join.. Mungkin untuk penutupan tahun 2017 dorang rasa terpanggil untuk hadiahkan sesuatu buat kengkawan blogger mereka kan.. Satu lagi giveaway yang agak menarik dengan hadiah misterinya.. 

Klik banner untuk join

Bila dah misteri tu mesti lagik ramai yang teruja nak join.. Ye dak? Mane taknya, dorang mesti tertanya-tanya dan ternanti-nanti, apakah hadiah yang misteri sangat tu.. Haaaa, jadi aku pun teruja jugaklah nak join giveaway yang agak misteri ni.. Hehe.. Apa kata, kita pakat join ramai-ramai.. Manelah tahu kan, ada rezeki menang hadiah misteri.. 

Tarikh Tamat
31 Disember 2017

Giveaway Yes 2017 By Roxalynne

Giveaway Yes 2017 By Roxalynne  |  Orite, disebabkan aku tersangatlah free dikala ini jadi aku nak la join giveaway yang kengkawan blogger buat.. Dalam masa yang sama aku dok tertunggu-tunggu parcel samapi untuk entry aku seterusnya nanti.. hehe.. Tak sabar rasanya menunggu kehadirannya... Haha!! Ayat cam ampeh jerk kan.. Oklah, jom join Giveaway YES 2017 by Roxalynne ni..

Klik banner untuk join

Hadiah yang disediakan untuk pemenang sangat menarik.. Jadi, korang yang  mana blogger tu jom la join giveaway ni.. Lagi ramai lagik meriah kan.. Hehe.. Aku ni pulak bilalah nak buat giveaway lagik ye.. Asyik dok join giveaway kengkawan jerk.. Hiks..

Tarikh Tamat
30 Disember 2017



Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com  |  Moh semua pakat join giveaway anjuran Blogger Mya ni.. Hadiah menarik menanti korang..

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com


Klik banner untuk join

Cara penyertaan :
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah :
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh :
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Review Movie | Tombiruo - Penunggu Rimba

Review Movie | Tombiruo - Penunggu Rimba  |  Wohaaa!! Akhirnya dapat jugak tengok movie yang sememangnya aku nanti-nantikan kemunculannya iaitu Tombiruo - Penunggu Rimba.. Walaupun agak terlewat untuk mengetahui jalan cerita yang digarap dari sebuah novel karya penulis terkenal, Ramlee Awang Murshid ini tetapi semangat untuk menonton tu tetap ada.. Hehe.. Best ke? Haaa nanti aku cerita pandangan aku tentang movie viral ini ye.. Hiks..

filem melayu, filem aksi, filem best, tombiruo, penunggu rimba, novel best, filem adaptasi novel
Tombiruo - Penunggu Rimba   

Walaupun tak berkesempatan untuk menonton dipawagam tempoh hari dek kerana aku masih dalam tempoh berpantang, jadi baru-baru ni aku telah menebus kekecewaan itu.. Eceli, koleksi novel Tombiruo telahpun aku baca dan hadam iaitu Tombiruo, Tombiruo Terakhir dan Semangat Hutan... Dari jalan cerita novelnya, aku sangat kagum dengan penulis kerana dapat menghasilkan sebuah karya yang sangat mantap dan meninggalkan kesan kepada pembaca sehinggakan aku mencari-cari lagi koleksi novel beliau untuk dijadikan bahan bacaan aku.. Pendek kata, jalan ceritanya sangat menarik dan mendebarkan..


Pandangan Aku Tentang Movie Tombiruo

Untuk movie pula, aku boleh katakan ianya tidak sehebat novel.. Kalau tak silap aku banyak jalan ceritanya diubah.. Mungkin aku terlupa jalan ceritanya? Ternyata tidak, kerana aku juga ada bertanya kepada peminat setia novel Ramlee Awang Murshid yang juga telah menonton movie ini iaitu bff aku sendiri Yatt.. Dia juga sependapat dengan aku.. Mungkin juga untuk memendekkan cerita tersebut sebab itulah diubah dan diolah balik jalan ceritanya..

Bagi aku yang dah baca novelnye, agak terkilan jugak sebab aku mengharapkan ianya sama hebat dengan novel yang aku baca.. Tetapi bagi yang belum membaca novelnya lagi, mungkin pandangan mereka berbeza dari pandangan aku.. Sungguhpun begitu, aku tetap suka akan movie Tombiruo ni walaupun jalan ceritanya agak berbeza sedikit.. Banyak aksi-aksi menarik di dalam filem ini dengan lakonan mantap dari setiap pelakon.. Tak la rasa kecewa sangat... Hehe.. Ini pendapat aku aje la ye sebagai penonton.. Jangan pulak kecam mak yeee.. Haha!!

Berapa Bintang Dari 5 Bintang Yang Tersenyum?



Kredit foto : Sinar Harian

Watak Yang Aku Suka?

Eceli, ramai pelakon yang aku suka berlakon dalam filem ni.. Paling suka ofkos la watak Tombiruo atau Ejim itu sendiri yang dilakonkan oleh hero malaya, Zul Ariffin.. Tapi sayang sekali, Zul harus mengenakan topeng dalam filem ni, jadi tak terasa sangatlah kehadiran Zul dalam filem ni.. Adeh.. Apa-apa pun lakonannya sentiasa mantap gitu..

Watak kedua, aku suka watak Pondolou yang dilakonkan oleh Faizal Hussien.. Aku memang suka tengok dia berlakon.. Mungkin sebab lakonannya menjadi kot bagi setiap watak yang diberikan.. Farah Ahmad pun best memegang watak Monsiroi.. Real kot.. Seram jugak tengok.. Hehe..


Adakah filem ini ada sambungannya? Harap-harap cenggitulah kan.. Sebab ikut cerita novel, Ejim akan memiliki paras rupa yang elok selepas membuat pembedahan.. Huhu.. Tapi yang  tak bestnya, rupanya sama seperti kembarnya Amiruddin yang dilakonkan oleh Farid Kamil.. So, ini bermakna watak Ejim akan digantikan oleh Farid Kamil la kalau ikut pada novel.. Tu pun kalau ada sambungan.. Zul Ariffin apa cite?? Haha.. Alah, kalau ada sambungan mesti jalan cerita diubah dan diolah lagikkan.. Takan nak kuburkan watak Zul Ariffin.. Tak bestla.. Huhu.. Berangan jerk aku ada sambungan kan.. Haha..

Nak Tengok Filem Terkini Di Pawagam Sekarang?

Haaa kalau nak tengok filem apa sedang ditayangkan dipawagam sekarang dan nak tengok sekali trillernya, anda boleh terus ke website  https://www.showtimes2u.com/ untuk lihat senarai pawagam dan waktu tayangan filem dipawagam berhampiran dengan korang.. Banyak tau movie terbaru yang best-best sekarang.. Map ke pawagam pun disertakan sekali dalam website tu.. Sangat membantu...

Murad® Retinol Youth Renewal Eye Serum Menghalang Penuaan Menjadikan Anda Kembali Remaja

Murad® Retinol Youth Renewal Eye Serum Menghalang Penuaan Menjadikan Anda Kembali Remaja | Murad® jenama penjagaan kulit klinikal yang tidak asing lagi telah melancarkan Retinol Youth Renewal Eye Serum, serum anti-penuaan baru yang menyasarkan tanda-tanda yang kelihatan dengan cepat tanpa sebarang kesan sampingan.  Diformulasikan oleh Retinol Tri-Active Technology, serum yang mampu bertindak cepat ini mampu mengurangkan garis kedutan secara mendalam, menegangkan, melicinkan kulit, menyinar dan memudakan kulit. 

Murad® Retinol Youth Renewal Eye Serum Menghalang Penuaan Menjadikan Anda Kembali Remaja, serum muka, serum bagus, serum berkesan, serum cantik, serum awet muda, produk murad


Mengikut kajian yang dibuat oleh Murad, 93% pengguna telah melihat pengurangan garis dan kedutan pada kulit mereka manakala 98% mengatakan kulit mereka lebih licin berbanding sebelumnya dan 87% telah mendapat kulit yang lebih tegang selepas hanya dua minggu penggunaan.*  

Retinol dikenali sebagai bahan anti penuaan berstandard emas; itulah sebabnya pesakit saya kerap memintanya,” kata Dr. Howard Murad, pengasas Murad. 

Walaubagaimanapun, saya telah melihat keperluan yang signifikan untuk product baru yang memberikan hasil yang lebih cepat dan tidak akan menyebabkan kerengsaan dan kekeringan. Setelah bertahun-tahun penyelidikkan dan pembangunan, saya berbangga mengatakan bahawa kita akhirnya telah menyempurnakan ilmu retinol dengan serum ini.”  

Walaupun terdapat banyak produk retinol di pasaran yang bergantung kepada satu bentuk retinol dan mengambil masa beberapa minggu untuk mendapat perubahan yang ketara tetapi formula unik Murad ini mempunyai gabungan tiga teknologi retinol untuk memberikan hasil yang lebih cepat tanpa kerengsaan. Hasil daripada tiga gabungan ini, Retinol Youth Renewal Eye Serum memberikan hasil pada paras optimum dengan retinol bekerja lebih cepat, memberikan hasil yang mampan dan meningkatkan keberkesanan.  



Retinol Tri-Active Technology berfungsi melalui tiga cara :-  
  • Fast-Acting Retinoid - Mempercepatkan hasil melalui peningkatan perolehan selular 
  • Time-Released Retinol - Encapsulated in a lipid shell perlahan-lahan meresap ke dalam kulit, ia menyampaikan retinol yang konsisten dan berterusan sepanjang masa 
  • Retinol Booster - Meningkatkan keberkesanan dengan bertindak seperti magnet untuk membantu meningkatkan daya penerimaan kulit kepada manfaat retinol. 
  • Peptide-rich Red Algae Extract - Meningkatkan ketegasan dan keanjalan kulit sambil menenangkan kulit melalui Krim Malam.    


Sebagai tambahan kepada pecahan formulasinya, Murad Retinol Youth Renewal Eye Serum ini merupakan antara yang pertama mengamalkan penggunaan Swertia Flower Extract, bahan yang berasal dari Himalaya dan diiktiraf atas keupayaannya untuk membantu di dalam pertumbuhan semula sel-sel kulit selepas terbakar. Ekstrak ini, apabila digabungkan dengan bahan aktif yang lain, ia dapat mengurangkan kerengsaan dan melembutkan kulit. Retinol Youth Renewal Eye Serum ini juga menggunakan Hyaluronic Acid Spheres untuk menghidrat dan menyejukkan kulit serta melicinkan.  


Retinol Youth Renewal Eye Serum (RM 478 30ml), dan Night Cream (RM 428, 50ml) boleh di dapati di Murad.com.my, kedai-kedai utama Murad, Sephora dan salun di seluruh negara bermula Januari 2018. 

Untuk maklumat lanjut mengenai Retinol Youth Renewal Eye Serum atau produk-produk Murad lain, sila layari Murad.com.my atau cari kami di Facebook, Twitter, Instagram, YouTube and Pinterest.   



Birthday Giveaway November By Blog Syifa

Birthday Giveaway November By Blog Syifa  |  Assalamualaikum wbt.. Hi uolls.. Selamat pagi.. Hehe.. Macam biasa aku akan keudara ditengah malam pagi buta.. (ada ke istilah cenggitu? hiks) Disebabkan aku diseru dengan tag oleh seseorang untuk join giveaway ini, jadi aku pun joinlah untuk menunjukkan aku ni support rakan-rakan blogger buat giveaway.. (perghhh ayat berdarah hidung... berlagak tak hengat.. hahaha... jangan kecam mak ye nakkk!!) Jom up banner giveaway dulu kasi semangat bergiveaway tu berkobar-kobar sikit.. kehkehkeh!!

Birthday Giveaway November By Blog Syifa
Birthday Giveaway November By Blog Syifa
Nak join, klik banner kat atas nun ye!

Alah comeynye banner dia.. Ada tedibey deting lagik tu.. hehe.. Ok, tentang giveaway ni aku dapat tahu daripada seorang rakan blogger iaitu blogger Najah Mustafa geng blogger pantai timur kita.. ThankQ Najah sudi tag untuk giveaway ni.. Dan dengan rasminya aku join Birthday Giveaway November by Blog Syifa ni.. 

Kalau korang nak tahu, hadiah yang ditawarkan sangat-sangatlah bestttt!! Kalau korang tak join memang rugi besar.. Nak tahu apa hadiah yang disediakan? Jom semak sesama..

Hadiah Pertama 
1) Hadiah Misteri.  
2) Tudung dari koleksi 3nurulscollection. 
3) Fridge Magnet.  
4) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.  
5) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).       

Hadiah Kedua 
1) Tudung dari koleksi dari 3nurulscollection.  
2) Fridge Magnet.  
3) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.  
4) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).       

Hadiah Ketiga
1) Tudung dari koleksi dari 3nurulscollection.  
2) Fridge Magnet.  
3) Kupon Diskaun Baucer beli-belah dari 3nurulscollection.  
4) Tersenarai dalam Bloglist di Blog Nabilasyifa dan 3nurulscollection (setahun).

Menarik kan!! Banyak gile kot hadiah disediakan untuk 3 orang pemenang.. Jadi, tak payah lah dok garu-garu dagu tu, moh le pakat join giveaway gempak ni... Tak join korang rugi.. sekian!!!! oh lupa, nak tag jugak la 3 orang kengkawan blogger aku.. Siapa yekk?? Hurrmmm... Haaaaaaa...

......... Sha Mohamad
......... Siqah
......... Sis Hawa


Tarikh Tamat
31 Disember 2017


Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia  |  Assalamualaikum wbt.. Hi korang.. Setelah penat memerah otak untuk menyelesaikan kerja menulis artikel, kita relaxkan minda dengan menyertai segmen dan giveaway anjuran kengkawan blogger.. Dah kenapa aku asyik join giveaway dan segmen aje yek sejak kebelakangan ni.. Tak de artikel baru ke? Hehe bukan tak ade, tetapi proses mengambil dan mengedit gambar tu agak memakan masa.. Jadi, ianya memerlukan waktu yang agak panjang untuk diselesaikan dek kerana ada tanggungjawab lagi besar harus digalas.. 

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia, blogger malaysia, segmen, giveaway, leaazleeya, blogger pantai timur
Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Sebagai blogger memang memerlukan masa yang agak lama untuk dihabiskan di hadapan PC mahupun Laptop.. Tambahan pula dengan adanya lambakan job review yang perlu diselesaikan.. Buat masa ni, semua job review aku dah selesai dan aku boleh tumpukan lebih masa aku buat si kecil.. Hiks.. Ok, kali ni aku agak teruja dengan Segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia anjuran Blogger Sofie ni.. Ini adalah kali pertama aku join segmen yang sebegini.. Teringin jugak nak mengenali semua blogger yang ada di Malaysia ni.. Pasti banyak pengalaman yang dapat dikongsi bersama dalam dunia blogging ni kan.. 

Ada ke blogger yang nak kenal dengan aku yang sekadar blogger picisan ni.. Hehe.. Oklah, tak nak bebel panjang-panjang, jom kenali blogger dari Kuantan, Pahang ini.. 

Siapa Lea Azleeya?


Ya aku adalah seorang blogger.. Berasal dari Kuantan, Pahang.. Mula terjun ke dunia blogging ni pada bulan kelahiran aku iaitu bulan Jun tahun 2013.. Rentetan dari kisah hidup aku sebelum dan diketika itu yang penuh dengan liku, tergerak hati aku untuk membuka sebuah akaun blog untuk aku luahkan dan abadikan segala dugaan hidup yang pernah dan akan aku lalui.. Itulah permulaan cerita bagaimana aku boleh ada sebuah blog yang pada hari ini merupakan punca rezeki bagi aku dan keluarga.. 

Sebenarnya tak terluah pun kisah aku diblog ni.. Bila nak menaip kisah hidup, pasti rasa terbantut jari jemari untuk teruskan taipan.. Hehe.. Itu bermakna tuhan tak redha apa yang aku nak buat.. Alhamdulillah, kisah hidup aku masih mampu aku simpan dalam hati sebagai kenangan dan sebagai panduan serta pengajaran untuk aku baiki segala kesilapan yang lalu.. 

Aku pun tak menyangka yang aku boleh sampai ke tahap ini dalam dunia blogging ni.. Mengenali ramai blogger-blogger hebat, dapat rezeki melalui blog dan paling best banyak ilmu yang aku dapat sepanjang aku menceburkan diri dalam dunia yang penuh dengan keajaiban ni.. Pada awal penglibatan aku, aku lebih banyak join giveaway dan segmen yang dianjurkan oleh rakan blogger dan sekali sekala aku sendiri yang anjurkan giveaway buat rakan-rakan blogger.. Alhamdulillah dapat sambutan.. Masa tu aku belum tahu arah tuju blog aku dan masih tercari-cari identiti diri..

Sampai satu tahap aku merasa lelah untuk terus berkeadaan sebegitu dan aku mencari bahan yang boleh dibuat artikel.. Contohnya isu semasa, lagu, filem dan sebagainya.. Untuk menulis aktiviti yang aku lakukan, memang aku seorang yang jarang-jarang beraktiviti sama ada bersama keluarga mahupun kengkawan.. Aku adalah seorang yang membosankan.. Haha.. Ada juga sekali dua aku review tempat makan yang aku pergi.. Dan ada juga aku up resepi masakan yang aku masak.. Aku tak pandai masak sangat pun sebenarnya.. Kalau pandai masak, maka banjirlah blog aku ni dengan resepi.. Hehe..

Lama kelamaan aku telah jumpa apa yang aku suka.. Buku.. Ya aku suka membaca.. Jadi bermulalah halaman blog aku ini dihiasi dengan review novel dan buku-buku yang aku baca.. Dan aku masih juga mencari bahan yang sesuai untuk dijadikan artikel yang berlainan setiap masa.. Dalam masa yang sama aku juga review barang-barang yang aku beli... Sehinggalah aku dipelawa untuk membuat review produk.. Alhamdulillah, bermula saat itu rezeki aku mula bertambah.. Tak banyak pun sikit pasti ada.. Kalau korang nak tahu, aku baru saja aktif buat review produk ni.. Aku mula dapat banyak jemputan review produk bermula pertengahan tahun 2016.. Itu juga berkat dari pertolongan rakan-rakan blogger yang aku kenal.. Mereka banyak bantu aku untuk mendapatkan job review.. Tq ye kengkawan.. Sayang kamu ketat-ketat..

Sekarang aku masih lagi bertatih untuk memantapkan blog aku yang tak berapa nak mantap ni.. Banyak kali jugak aku tukar tamplate blog.. Dulu aku guna sotskirt.blogspot.com dan telah ditukar ke domain untuk menampakkan blog lebih gah kononnya dengan www.leaazleeya.com.. Untuk menukar domain ni pun kemain susah nak pilih nama yang sesuai.. Berkat dari sergahan dari seorang kawan, aku guna nama aku sendiri.. Haha.. Kejam sungguh.. Kikiki..

Aku harap dimasa-masa akan datang, aku dapat memeriahkan lagi blog aku ni dengan artikel yang lebih baik dan bagus.. Sekaligus mencari rezeki halal melaluinya.. Moga dibukakan pintu rezeki aku dan keluarga dengan adanya blog ni.. Insyaallah.. Oh ya, aku adalah seorang isteri kepada seorang suami.. Haha dan seorang ummi kepada 2 orang putera yang comel lagik encem.. Hiks.. Oklah, itu saja tentang diri aku, Lea Azleeya - Blogger picisan dari Kuantan, Pahang belah Pantai Timur..

Untuk menyertai segmen ini,


Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia

Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia  |  Holaaa... Kembali bersiaran aku dipagi buta nan damai ni.. Sebelum tidur jengok blog sekejap dan tetiba tengok kemaheeennn ramai join Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia ni.. Bila tengok hadiah yang disediakan untuk para pemenang, OMG!! Patutlah ramai yang join.. Aku pun nak jugak la tumpang sekaki.. Manelah tahu ada rezeki pakai tudung Duck yang femes tu kan.. Tak pun dapat Planner Duck yang smart tu.. Hadoiii admire betul la.. Haisss.. Tak boleh jadi, kene join juga.. Haha..

Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia, tudung duck, planner duck, duck
Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Orite, Blogger Nadia ni merupakan kenalan baru aku sebab aku baru jerk follow blog dan socmed beliau.. Alhamdulillah, sebenarnya buat giveaway ni boleh menambah kenalan kan.. Dari tak kenal menjadi kenal.. Banyak blogger yang aku kenal melalui giveaway.. Ini bermakna, giveaway ni memainkan peranan yang penting dalam dunia blogging.. 

Oklah, semua syarat dah pun aku lunaskan.. Cuma untuk follow 'Bloglovin' tu aku tak dapatlah penuhi sebab takde akaun tersebut.. Hehe.. Yang lain-lain dah settle.. Alhamdulillah.. Syarat yang sangat mudah.. Tak memeningkan kepala.. TQ Nadia.. hiks..

Jomlah korang pakat join giveaway ni.. Kalau menang dapatlah melaram dengan jenama DUCK.. Kalau tak sebelum ni dok tengok Siqah jerk la pakai jenama ni.. Meleleh air lur.. Haha. (over aku ni kan) ... Terbatuk Siqah sebut nama dia.. Sorry Siqah.. 

Tarikh Tamat
25 Disember 2017


Sis Gee First Giveaway

Sis Gee First Giveaway  |  Geng Blogger Pantai Timur buat giveaway haruslah kena support.. Ehh, yeke?  Cam ada lagik jerk yang aku tak join? ngehh ngehh ngehh.. Mintak maap mane yang tak sempat nak join tu yek.. Giveaway ni tetiba melintas depan mata aku tadi, tu yang aku join ni.. (haaa mengaku pun.. haha).. Jangan marah ekk geng blogger pantai timur.. Korang paling best!! Keh keh keh..!! Apa yang aku merepek ni labuuu.. Ok, jom join giveaway anjuran Sis Gee ni sekarang.. Up banner dulu untuk memenuhi syarat penyertaan..

giveaway, contest, planner
Sis Gee First Giveaway
Orite, syarat mudah sangat.. (Sebab tu aku join.. Haha).. Awal-awal dulu lagik dah follow socmed Sis Gee ni.. Kire settle lah kan.. Banner pun dah up dan backlink ke link giveaway ni.. Selesai semua.. Jadi, sekarang aku nk ajak korang semua, blogger-blogger di Malaysia untuk join giveaway ni.. Hadiah menarik menanti anda.. Hadiah utama berupa Planner 2018 yang comel... Kalau menang dah tak payah nak bazir duit beli planner untuk tahun depan kan.. So, meh la join ramai-ramai yek..



Tarikh Tamat
12 Disember 2017



Gegar Vaganza 2017.. Anda Team Siapa?

Gegar Vaganza 2017.. Anda Team Siapa?  |  Sekarang jam menunjukkan 2.32 pagi.. Tapi mata masih segar bugar lagi tak mahu lelap.. Sejak bercuti pantang ni, selalu aje tidur lewat.. Rasa mengantuk entah kemana menghilang.. Huhuhu.. Ok, aku sebenarnya baru je habis tonton Gegar Vaganza 2017 Minggu ke-5 ni di youtube.. Yelah, nak tengok live di Astro Ria, malas nak langgan.. Jadi, tengok di youtube aje la.. Hehe..

liza hanim, lan kristal, gegar vaganza, syura, hazami, gv2017,

Korang team siapa untuk tahun ni? Aku rasa tahun ni ramai yang  mantap-mantap.. Mula-mula aku team Liza Hanim dan Lan Kristal.. Lepas tengok konsert minggu ke-5 ni, dah rasa nak tambah team lagi... Haha.. Syura dan Hazami.. Memang mantap gile la Syura nyanyi lagu Sekuntum Mawar Merah (Ella).. Memang patut dipuji.. Hazami pulak, aku rasa dia konsisten setiap minggu dan nyanyian dia memang best dan sedap di dengar.. Tak hairanlah kan dia jadi seorang guru muzik.. 


Liza Hanim memang aku minat dia dari dulu lagi.. Vokal dia memang mantop tak yah nak cakap la.. Aku suka lagu-lagu dia.. Dulu-dulu kalau pergi karok, mesti nyanyi lagu dia.. Sampai nak terkeluar anak tekak.. Lagu dia kebanyakannya bernada tinggi.. Huiii mencabar betul... 

Tapi minggu ke-5 ni agak kecewa sikit sebab Liza Hanim nyanyi tak berapa ok.. Hurmm.. Mungkin jugak lagu Dayang Nurfaizah ni agak susah untuk dibawa kot... Aku sendiri pun tak boleh nak hadam melodi lagu Lelaki Terangung ni.. Susah sangat.. Sampai ke sudah aku tak karok lagu ni.. Haha.. Tak reti wehhh.. 


Lan Kristal pun aku suka sebab vokal dia.. Lain dari yang lain... Kengkadang rasa cam Awie pun ada jugak.. Haha.. Mungkin aku ni peminat Awie kot.. Ekeke.. Apa-apa pun aku memang suka dengan vokal Lan.. Mantap meletop gituu.. Perfomance dia setiap minggu pun best wehh.. Kagum aku dengan dia.. Harap-harap dia dapat ke final.. Manelah tahu ada rezeki jadi juara kan.. InsyaAllah.. 

Ada masa nak try duet dengan Lan la kat Smule.. Berangan gitu aku.. Yelah kat Smule aje kite dapat duet dengan retis ni.. Tapi rasanya sekarang Lan dah tak sempat kot buat OC sebab bizi dengan GV kan.. Mungkin nextime lepas abes GV ada la tu kot dia berSmule balik.. Hiks..

Minggu ni Elyana terkeluar.. Minggu depan siapalah pulak agaknye ye... Kene tunggu dan lihat ajo lah jawabnye... Apa-apa pun jihan dan nabil menten kelakar.. Tak tun tuang.. Tak tun tuang... 






Giveaway Photo Polaroid Azhafizah.Com

Giveaway Photo Polaroid Azhafizah.Com  |  Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/


Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet  |  Rasanya kalau sebut nama Prof Hariz, ramai yang dah mengenali beliau kan.. Beliau adalah seorang pakar dalam bidang internet marketing dan juga SEO.. Jom kenali beliau dengan lebih dekat..

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet, contest, giveaway, prof hariz internet marketing, policystreet, advertising


Prof Hariz Internet Marketing Malaysia

Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau merupakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.


Pencapaian Prof Hariz


1.  Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online


2.  Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA

3.  Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat

4.  Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya :-

  • Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada Mac 2015
  • Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
  • Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
  • Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016
  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.

Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713


Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet

Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 



PolicyStreet

PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.


Info Mengenai PolicyStreet

Mengapa Masih Perlu Berbelanja Untuk Menyelenggara Penghawa Dingin?

Mengapa Masih Perlu Berbelanja Untuk Menyelenggara Penghawa Dingin?  |  Menyedari berlakunya peningkatan kos sara hidup ketika ini, kita seharusnya menilai semula perbelanjaan dengan cermat. Antara perkara yang mungkin boleh dilakukan ialah dengan melakukan rutin pembersihan sendiri tanpa perlu mengeluarkan sejumlah wang bagi mengupah khidmat kontraktor walaupun untuk menyelenggara penghawa dingin. 

repair aircond, baiki aircond, selenggara aircond, penghawa dingin, penyaman udara, pembersih aircond, pembersih penghawa dingin, pencuci aircond, pencuci penghawa dingin

Kebanyakan rumah di Malaysia pastinya dilengkapi dengan kemudahan penghawa dingin untuk keselesaan hidup sekeluarga. Namun, harganya bukan murah dan sudah tentu pengguna mengharapkan ia mampu bertahan lama. Bagi memastikan alat penghawa dingin sentiasa berfungsi dengan baik, pengguna harus melakukan rutin pembersihan dan penyelenggaraan dengan sebaiknya. 


Kerja pembersihannya sebenarnya bukanlah terlalu rumit seperti apa yang disangka malah, ia lebih mudah dengan adanya produk WD-40 iaitu ejen pembersihan terbaik 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner


Ejen pembersih berasaskan air ini mampu menanggalkan kotoran, debu, kulat serta kotoran lain yang terkumpul dari dalam gegelung penyejukan penghawa dingin berkenaan. Ia tidak perlu dibilas. Ini adalah cara mudah untuk menggunakan 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner :- 
  1. Utamakan keselamatan, tutup suis penghawa dingin anda.  
  2. Alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis.  
  3. Semburan 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner pada sirip penyejuk secara menegak dari bawah ke atas bagi memastikan setiap bahagian  dilitupi semburan. 
  4. Biarkan sirip penyejuk selama dua minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis. 
  5. Buka suis penghawa dingin semula dan biarkan selama 15 minit untuk memastikan kotoran dapat dikeluarkan daripada hos saliran. 



Itu sahaja! Tugas membersih anda selesai!  

Sebaik selesai melakukan pembersihan, alat penghawa dingin anda lebih sejuk sekaligus mampu menjimatkan tenaga elektrik. Apa yang lebih baik ialah anda berupaya menikmati udara lebih bersih dan nyaman! 

Jadi, simpan wang anda kerana tidak perlu lagi berbelanja hingga beratus ringgit untuk mengupah orang  lain membersihkan alat penghawa dingin di rumah dan lakukannya sendiri ! Jadilah pengguna yang bijak. 

Untuk mendapat tips dan idea lebih lanjut berkaitan penjagaan rumah, sila lawati http://wd40.asia/ bagi produk WD-40® serta rangkaian produk 3-IN-1®.


Giveaway by Yanieninie

Giveaway by Yanieninie  |  Mood hari ni agak kelaut dan rasa malas nak draf entry.. So, kita isi masa dengan sertai giveaway ajelah.. Kali ni aku join giveway by Yanieninie pula.. Syaratnya simple dan tak memeningkan kepala aku yang dah sedia tengah kusut ni.. Alhamdulillah.. Hehe.. Orite, jom up banner..


Klik banner untuk join ye..!!

Jom sertai beramai-ramai yek.. Kasi meriah GA member kita ni..


Tarikh Tamat
14 Disember 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest

Lazada Online Revolution Blogger Contest  |  Seperti tahun sebelumnya, Lazada sekali lagi mengadakan Lazada Online Revolution 2017 dan kali ini bertemakan "Shop The Universe" yang akan berlangsung sepanjang bulan bermula 11 November sehingga 14 Disember 2017.. Pelbagai tawaran menarik dan produk popular dari jenama terkenal ditawarkan sempena Online Revolution ini..


Bersempena dengan Lazada Online Revolution 2017 ini, Lazada Malaysia juga telah menganjurkan Lazada Online Revolution Blogger Contest khas buat Blogger-Blogger di Malaysia dan mencari seramai lebih kurang 111 orang pemenang.. Waahhh ramai tu.. Jadi, apa tunggu lagi, jom pakat join contest ini.. Manalah tahukan ada rezeki untuk menang shopping voucher dari Lazada..

Lazada Online Revolution Blogger Contest, lazada contest, lazada online revolution 2017, lazada online revolution sales, online revolution sales

Oleh itu, aku juga tak mahu lepaskan peluang keemasan ini untuk turut serta dalam contest anjuran Lazada Malaysia ini.. Rugi tau tak join.. Bak kata pepatah 'untung sabut timbul, untung batu tenggelam'.. hehe.. Berperibahasa pulak ye.. Ok, dengan lafaz Bismillah aku join contest ini.. Apa syarat-syaratnya? Yeahh, syaratnya kena jawab soalan la seperti tahun-tahun yang lalu.. Jom kita jawab soalan yang ada satu persatu..

Soalan 1
Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?  
Adakah anda masih ingat produk pertama yang pernah anda beli dalam talian? Apakah dan bagaimanakah pengalaman anda?

Ok, produk pertama yang pernah aku beli secara online di Lazada adalah smartphone.. LENOVO PHAB PLUS DUAL SIM... Tapi, time tu aku belum tahu lagi macam mana nak membeli secara online di Lazada dan untuk tidak mengambil sebarang risiko kecuaian aku sendiri, aku mintak pertolongan dari kawan aku untuk belikan aku smartphone tersebut..

Selepas itu baru aku belajar selok belok untuk membeli secara online di Lazada Malaysia dan produk pertama aku beli dengan jayanya adalah Pampers Drypers untuk anak aku.. Tapi tak up entry la pulak.. Adeh.. Bermula dari situlah baru aku tahu, membeli di Lazada sangat mudah dan websitenya adalah mesra pengguna..

Soalan 2
Which types of products would you prefer buying online?   
Jenis produk mana yang anda lebih suka membeli dalam talian?

Soalan yang paling aku suka jawab.. Haha!!

Produk yang paling aku suka beli secara online terutamanya di Lazada adalah produk kecantikan dan barangan anak.. Kebiasaannya produk-produk inilah yang biasa akan aku usha di laman web Lazada.. Kalau harga 'cantik', mesti aku grab punye..

Biasanya untuk produk kecantikan aku akan tengok BBCushion dan Lipstick.. 2 produk ni wajib aku usha terutama time Lazada buat sale... Untuk barangan anak pula, kebiasaannya aku akan tengok dan beli pampers.. Selalunya kalau Lazada buat sale, harga pampers memang memikat hati.. Murah gila-gila.. So, memang tak lepas peluang terus aje beli..

Soalan 3
What to you love about online shopping?  
Apa yang anda suka tentang membeli-belah dalam talian?

Bagi aku, beli belah secara online ni lebih menyeronokkan berbanding shopping di kedai-kedai kerana bila shopping online, aku tak perlu buang masa untuk jelajah dari satu kedai ke satu kedai untuk cari barang yang diperlukan dan bersesak-sesak di shopping mall.. Lagi pula, itu semua sangat memenatkan, buang tenaga, membazir masa dan membazir duit untuk isi minyak kereta dan makan-makan.. Huhu..

Selain itu, shopping online ni pun lebih pantas dan mudah,... Yelah semuanya dihujung jari je kan.. Main klik-klik aje dah boleh membeli belah dan tunggu aje barang sampai depan pintu rumah.. Gile mudah..!! Lagipun semua barang keperluan ada dijual secara online... Sebut aje nak beli apa, pasti ada dijual.. Satu lagi, harganya lebih murah berbanding shopping di luar dan banyak tawaran hebat dengan diskaun yang berbaloi-baloi dan sales besar-besaran juga selalu diadakan.. Memang best!!

Soalan 4
Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?
Produk manakah yang anda beli atau anda merancang untuk membeli di Lazada semasa Online Revolution sales?

Kalau diikutkan hati dan nafsu bershopping ni, macam nak memborong semua sekali yang ada kat Lazada tu.. Haha...!! Mane tak nye semua menarik dan murah-murah harganya.. Memang rambang mata jadinya.. Tak tahu mane satu yang nak diutamakan dulu.. Jadi, sempena Lazada Online Revolution sales ni, aku dah mark 3 barang untuk dibeli.. Nak tahu apa? Jom tengok..


Produk pertama yang aku akan usha bila bukak laman web Lazada Malaysia adalah Pampers!! Anak-anak aku dah bertukar ke jenama Petpet sekarang.. Memandangkan stock pampers anak aku yang baru mencecah usia 2 bulan tu dah nak habis, jadi aku bercadang untuk memborong Petpet saiz S ni.. Harganya agak menarik dan bolehlah aku buat stock.. Hiks..


Memandangkan baru-baru ni aku dah terlebih dahulu membeli BBCushion dan Lipstick di Lazada, jadi kali ni aku tak usha lah produk kecantikan ye.. Hehe.. Menyesal pulak beli awal sangat.. Kalau tak dapat lagik murah.. Tak pe la, keperluan mendesak masa tu kan.. So, produk kedua yang aku cadang untuk beli adalah Pensonic Chef's Like Air Fryer.. Dah lama aku idam-idamkan air fryer ni sebenarnya dan dah lama juga berada dalam wishlist aku menunggu masa sesuai aje untuk membelinya.. Bila tengok ada potongan 55% sempena Online Revolution sales ni, terus aje rasa nak beli.. Rugi tak grab tau.. Haha!!

Orite, nampaknya untuk kali ni, aku cuma nak dapatkan 2 barang ini sahaja di Lazada Online Revolution Sales yang bermula 11 November hingga 14 Disember 2017.. Nasib baik tempohnya masih panjang.. Sempatlah aku grab masa gaji nanti.. Tak sabar rasanya nak tunggu gaji untuk dapatkan barang-barang ni terutamanya Air Fryer tu.. Hehe.. Korang tak nak usha sama ke? Jomlah, jangan lepaskan peluang ni..

Oklah, semua soalan pun aku dah jawab.. Mesti korang nak tahukan hadiah yang ditawarkan dalam Lazada Online Revolution Blogger Contest ni.. Meh tengok hadiah-hadiahnya..
Prizes – More Participants, More Winners! 
Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners :-

Less than 200 Participants (RM3,150 to 25 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM300   
  • 2nd Prize: 9 x RM150   
  • 3rd Prize: 15 x RM100   

More than 200 Participants (RM6,150 to 50 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM500   
  • 2nd Prize: 15 x RM150   
  • 3rd Prize: 34 x RM100   

More than 350 Participants (RM10,400 to 80 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM750   
  • 2nd Prize: 35 x RM150   
  • 3rd Prize: 44 x RM100  

More than 500 Participants (RM14,500 to 111 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM1,000   
  • 2nd Prize: 50 x RM150   
  • 3rd Prize: 60 x RM100 

Menarik gila kot hadiahnya.. Buat blogger-blogger semua, jomlah join beramai-ramai contest ni.. Lagi ramai join, lagi banyak peluang untuk menang.. Rugi tak join..!! Kalau korang nak join, boleh klik link di bawah ini...





BETADINE® Daily Feminine Wash Khusus Untuk keperluan Kebersihan Wanita

BETADINE® Daily Feminine Wash Khusus Untuk keperluan Kebersihan Wanita  |  Bulan lepas aku ada join giveaway di facebook yang dianjurkan oleh Blogger Mamajue yang hadiahnya adalah merupakan BETADINE® Daily Feminine Wash Untuk Kebersihan Peribadi Wanita... Alhamdulillah, aku terpilih sebagai salah seorang pemenang untuk giveaway tersebut.. Dan hadiahnya pun dah selamat sampai ke tangan aku hari Jumaat lepas.. 

BETADINE® Daily Feminine Wash Khusus Untuk keperluan Kebersihan Wanita, pencuci wanita, feminine wash,

Ada tak wanita-wanita yang tengah baca ni, guna BETADINE® Daily Feminine Wash ni? Kalau ada yang dah pernah dan sedang guna, mesti korang tahu keistimewaannya kan... Aku baru mencuba dan aku menyukainya.. Orite, jomlah aku story sikit tentang kehebatan pembersih wanita ini.. Mesti korang yang belum pernah guna, nak tahukan tentangnya.. Moh le kite..

Ok, mungkin ada yang beranggapan penjagaan kesihatan diri ni hanya memfokuskan tentang pemakanan dan cara hidup yang sihat sahaja.. Sebenarnya, penjagaan kesihatan diri ni juga melibatkan kebersihan diri kita terutamanya kebersihan peribadi kita yang perlu dijaga supaya berada pada tahap yang baik dan sihat..

pH yang idea bagi kawasan intim wanita adalah antara pH3.8 hingga pH4.2.. Jadi sebelum kita membeli sebarang pencuci peribadi wanita, kita harus tahu tahap pH pencuci tersebut terlebih dahulu supaya tidak menggangu keseimbangan pH kawasan intim dan ini boleh menyebabkan jangkitan akibat pertumbuhan bakteria yang tidak baik..



BETADINE® Daily Feminine Wash telah terbukti secara saintifik untuk menghilangkan bakteria jahat dan kulat yang menyebabkan ketidakselesaan di kawasan intim wanita.. Didatangkan dalam bentuk cecair yang direka khusus untuk keperluan kebersihan wanita dan menyokong keseimbangan pH semulajadi kawasan intim wanita dan mampu mengekalkan kebersihan di zon intim wanita serta menghalang dari berlakunya pelbagai gejala seperti gatal, berbau dan keputihan..


Dirumuskan tanpa sebarang bahan kimia yang merbahaya, tanpa sabun, paraben dan pewarna serta tidak menimbulkan alahan yang telah diuji secara dermatologi, BETADINE® Daily Feminine Wash  ini mengandungi bahan semulajadi seperti :-  
  • Immortelle - Bahan antioksidan semulajadi yang membantu meningkatkan tahap kelembapan semula jadi kulit  
  • Deoplex - Ekstrak semulajadi yang berkesan untuk memberikan kesan peneutralan bau  
  • Syricalm - bahan aktif semulajadi yang melegakan kulit, mengurangkan kemerahan dan meringankan kerengsaan.
  • Prebiotik - Peranan yang penting untuk memastikan mikroorganisma yang bermanfaat ini mencapai tahap populasi yang sihat. 
Aku dah try BETADINE® Daily Feminine Wash ni dan aku suka sangat sebab baunya best dan rasa segar dan sejuk aje lepas menggunakannya.. Paling penting, tak melekit ye.. Sangat selesa.. Lepas ni bolehlah aku bawa kemana sahaja sebab botolnye kecik molek aje, mudah nak letak dalam handbag, tak berat!! Yeahh!!

BETADINE® Daily Feminine Wash ini terdapat dalam 2 saiz iaitu 50ML dan 300ML.. Kalau korang nak cuba feminine wash ni, boleh dapatkannya sekarang di Guardian, Watsons dan Caring Pharmacy...

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website


Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya

Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya  |  Pelik tapi benar.. Ehh dah kenapa pulak starting ayat aku cenggitu yek.. Yela, mane taknya jarang-jarang aku bercerita pasal iklan di blog aku ni.. Kali ni nak berkongsi kegembiraan aku pasal iklan adsense telah muncul di Blog Lea Azleeya dengan tiba-tiba.. Haaa nampak tak ayat tu.. Jelas terpancar kegembiraannya.. Haha!!

Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya, iklan, adsense, google adsense, iklan di blog

Aku pun tak pasti sejak bila iklan ni mula muncul di blog aku.. Tapi yang pastinya aku dah lama mohon iklan adsense ni bermula dari aku menggunakan domain lagi.. Sebelum aku guna domain, memang iklan adsense aku dah diluluskan.. Tetapi bila tukar kepada domain setahun yang lepas, aku terpaksa memohonnya semula.. Tetapi nak nampak kembali kemunculannya di blog aku ni, yang amatttttt lamanya..

Bayangkanlah aku dah renew domain lama dah.. Itu bermakna aku dah pakai domain lebih kurang setahun lebih nak dekat 2 tahun dah.. Barulah iklan adsense muncul diblog aku ni.. Mana tak gumbiranya kan.. Tengok kengkawan lain dok up status pasal lulus adsense, aku meleleh air hidung membacanya.. Haha!! Drama sangat aku!! Tapi sekarang aku bersyukur sebab iklan adsense sudi jugak akhirnya muncul di blog aku ni.. Cuma di sidebar belum muncul lagik.. Tunggu kelulusan lagi la kot.. Hiks..


Buat masa ni aku cuma letak di bawah header dulu.. Nak letak dalam entry, aku malas lagi nak main dengan coding.. Tunggu la dulu bila ada masa free yang panjang.. Sekarang masa terlalu cemburukan aku merelaxkan diri.. Ada saje bende yang nak kene buat.. Tak sabar juga sebenarnya nak tambahkan lagi ruang untuk iklan adsense aku ni... Moga ada rezeki aku dan anak-anak.. Insyaallah.. Amin YRA..


Bila iklan dari google adsense ni keluar di blog, terasa lengkap dah blog aku.. Seolah-olah perkara wajib jerk kan ada adsense di blog.. Haha.. Korang macam mana pulak? Ada rasa macam aku jugak ke.. Aku baru lagik nak belajar tentang iklan di blog  ni.. Mungkin korang dah terlebih expert dari aku ni yang baru nak up bak kata orang-orang sekarang ni..




Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik Dengan Beauty In The Drops 9Herbs

Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik Dengan Beauty In The Drops 9Herbs  |  Wanita dan make-up berpisah tiada.. Betul tak? Atau ada yang tak suka bermake-up kat sini? Tak dinafikan, ada juga yang tak suka pakai make up tetapi bilangannya lebih kecil dari yang suka bermakep.. Macam aku sendiri, kalau keluar mesti nak bermake-up kecuali kalau datang angin malas, memang make-up ala kadar aje.. Aku bila pakai make-up mesti nak kena pastikan make-up yang aku pakai tahan lama dan tak bercapuk bila berpeluh.. Nak tahu macam mana cara untuk make-up tahan lebih lama? Jom aku ajar korang.. 


Cara Untuk Make Up Tahan Lebih Lama

Ok, kali ni aku dengan baik hatinya nak share dengan korang tips untuk jadikan make-up yang korang pakai tu boleh tahan lama dan lebih cantik dari biasa.. Moga dengan tips yang aku kongsikan ni dapat membantu korang semua..

1.  Pastikan Wajah Bersih Sempurna
Sebelum bermake-up, seharusnya korang cuci dulu wajah korang sebersih-bersihnya.. Please jangan malas ye.. Jangan cuci ala kadar saje hokeh.. Pastikan korang bersihkan wajah korang dengan sempurna.. Kalau tak dicuci dengan sempurna, kotoran dan minyak yang masih berbaki di muka korang tu akan membuatkan make-up korang mudah hilang.. Ok, selepas dah bersih sempurna, seelok-eloknya pakailah pelembap yang mempunyai SPF supaya kulit muka dapat dilindungi dari sinar uv...

2.  Pilih Produk Yang Sesuai Dengan Kulit
Pemilihan produk make-up perlulah bersesuaian dengan kulit korang.. Kalau kulit korang jenis berminyak, pilihlah make up yang jenis oil-free.. Jangan pula korang pergi bantai beli make-up yang berminyak pula.. Nanti bertambah-tambahlah berminyaknya muka korang tu.. Ingat tau!!

3.  Menggunakan Bedak Tabur
Bedak tabur digunakan selepas make-up bagi menghasilkan make-up yang lebih sempurna... Selain itu juga, bedak tabur ini berfungsi untuk menjadikan make-up tahan lebih lama.. Jadi, jangan lupa shopping bedak tabur ye lepas ni.. Hehe..

4. Penggunaan Make-up Primer
Penggunaan make-up primer sangat penting kerana ianya dapat membuatkan kulit kita jadi lebih lembut dan make-up boleh bertahan lebih lama.. Make-up primer ini perlu dipakai menyeluruh sehingga bahagian leher untuk nampak lebih sekata.. Kalau korang nak tahu, inilah rahsia aku untuk make-up tahan lama dan lebih cantik.. Guna make-up primer lebih mudah, tak cerewet dan jimat masa.. Nak tahu aku guna make-up primer jenama apa? Mari aku kongsikan dengan korang semua..

Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik Dengan 9Herbs Beauty in the Drops

make up tahan lama, beauty in the drops, 9herbs, make up primer, day serum, serum muka, serum terbaik,
Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik Dengan Beauty In The Drops 9Herbs

Inilah rahsia aku.. Dengan Beauty in the Drops (BitD) dari 9Herbs Health & Beauty ni, make up aku tahan lama dan lebih cantik.. Siap ada effect glowing tau dan paling best make-up tak bercapuk.. Tapi perlu diingat ye, bila apply BitD ni  kat muka janganlah berlebihan tau, kalau terover pakai nanti make up akan  mudah bercapuk... So, pakai berpada-pada ye dalam kuantiti yang sepatutnya barulah make up tahan lama dan tak bercapuk.. Kalau korang nak tahu, MUA pun ramai yang gunakan make up primer Beauty in the Drops ni untuk dapatkan hasil make up tahan lebih lama dan cantik glowing..  Mesti korang tak sabar nak tahu lebih lanjut tentang produk ni kan... Jom aku story mori kat korang tentang keistimewaan Beauty in the Drops ni.. Mesti korang teruja.. 

Apa itu Beauty in the Drops?


Beauty in the Drops (BitD) merupakan UV Face Primer dan Luminous Day Serum.. Ia bertindak sebagai asas sebelum menggunakan make up atau selepas make up dan juga boleh digunakan tanpa make up yang dapat membantu melindungi kulit dari kerosakan radikal bebas.. Kalau korang nak tahu, dalam Beauty in the Drops ini mengandungi minyak Argan dan minyak Jojoba yang sangat kaya dengan antioksidan dan membantu mengawal minyak yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit.. Selain itu, ia juga mengandungi Vitamin E untuk anti-penuaan.. Baunya pun best tau.. Wangi dan menyegarkan, terhasil dari minyak aromaterapi.. Memang menyenangkan bila apply kat muka.. 

2 Bahan Utama Dalam Beauty in the Drops


Minyak Argan
  • Sepertimana yang kita tahu, minyak Argan ni kaya dengan Vitamin E dan Omega 3, 6 & 9 serta sesuai untuk semua jenis kulit.. Ia juga sebagai antioksidan untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan penuaan kulit.. selain itu, dapat melembab, menegang, menghalus dan mencerahkan kulit serta dapat mengatasi jerawat, radang dan sunburn serta menjadikan kulit lembut dan bersinar secara semulajadi..
Minyak Jojoba
  • Minyak Jojoba merupakan lilin cair atau Wax Ester yang memiliki ciri-ciri yang sama dengan struktur kulit manusia dan sangat sesuai untuk kulit sensitif. Minyak Jojoba ini mampu melembut, melembap dan menghaluskan kulit.. Disamping itu juga, ia dapat mengatasi masalah kulit berminyak, mencegah jerawat, anti radang dan sebagai anti penuaan serta dapat menjadikan kulit sihat dan cantik..

Bagi yang tak suka pakai make up pun boleh guna Beauty in the Drops ni tau sebab ianya boleh dipakai tanpa mengenakan sebarang solekan dan boleh melindungi kulit dari sinaran uv bila korang berada di luar.. Nahhh mudahkan.. Kalau malas make up, just pakai Beauty in the Drops ni pun dah cukup.. Muka tetap glowing uollsss... Bukan glowing aje tapi berseri-seri dan lembut.. Oh ye, produk ini juga tahan lama dan kalis air.. Bagi yang kaki make up pula, bila korang guna BitD ni, make up korang mampu bertahan selama 12 jam.. Wow, lama tu wehh!! Bestkan?..

Apakah Kesan Penggunaan Beauty in the Drops?


Kalau dilihat bahan-bahan aktifnya, ternyata Beauty in the Drops ini mempunyai banyak manfaatnya kerana bahan aktifnya adalah 100% dari bahan semulajadi yang mengandungi pelbagai khasiat.. Tentu korang nak tahu apakah kesan yang diperolehi dari penggunaan Beauty in the Drops ni kan?.. Jom kite semak satu persatu..
  • Menjadikan wajah jelita secara semulajadi
  • Merawat bintik dan tompok hitam di wajah
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan
  • Menutup liang pori bekas jerawat
  • Mencerahkan wajah
  • Melembapkan wajah
  • Menegangkan kulit wajah
  • Melembutkan kulit wajah
  • Merawat tona kulit tidak sekata
  • Meremajakan dan menganjalkan kulit
  • Merawat kulit kusam
  • Merawat kulit berminyak
  • Menghilangkan jerawat halus
  • Menghalang pertumbuhan jerawat baru

Apa Kelebihan Beauty in the Drops?

Antara kelebihan yang korang akan perolehi dengan menggunakan Beauty in the Drops ini adalah :-
  • Mudah dipakai dan menjimatkan masa
  • Dapat mencantikkan dan merawat wajah
  • Mengandungi 100% bahan semulajadi
  • Bersih dan merawat kulit dari dalam
  • Kulit lebih cerah dan glowing tanpa make up
  • Tiada bahan kimia merbahaya
  • Selamat, tiada kesan sampingan
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Kaya dengan antioksidan
  • Tidak berminyak



Cara Penggunaannya

Cara nak gunanya sangatlah mudah.. Semudah ABC bak kata orang.. Ikut aje step yang aku bagi kat bawah ni ye...
  1. Goncang dulu sebelum digunakan
  2. Picit hujung getah penitis, kemudian lepaskannya.. 
  3. Longgarkan penitis dari bekas kaca
  4. Picit perlahan-lahan hujung getah penitis dan terus titiskan ke sekitar muka iaitu di dahi, pipi, hidung dan dagu, kemudian ratakan keseluruh wajah
  5. Lepastu, bolehlah mula bermake-up..
Tips
  • Untuk hasil lebih baik, titiskan sekali lagi sebagai sentuhan terakhir.. Bak kata omputeh, make up finishing..
  • Untuk kesan lipstik yang lebih lama dan fresh, boleh titikkan pada bibir dan ratakan.. Lepas tu boleh apply lipstik kegemaran korang.. 
Info
  • Satu botol Beauty in the Drops ini mengandungi 30ML bersamaan 750 titik dan ianya dapat bertahan selama 3 hingga 4 bulan mengikut kekerapan penggunaannya..


Tekstur Beauty in the Drops


Orite, bercerita pula tentang tekstur Beauty in the Drops ini.. Warnanya ofkoslah warna purple iaitu warna kegemaran aku sendiri.. Hehe.. Kebetulan pulak ye.. Teksturnya tak terlalu pekat dan likat tetapi sedikit cair dan mudah diapply ke wajah.. Di dalamnya ada bling-bling tau.. Inilah yang memberikan effect glowing pada wajah si pemakai.. Wajah nampak lebih sihat, cantik dan berseri gitu.. Aku suka dengan baunya.. Harum dan sangat menenangkan..


TAK MELEKIT ok!! Kulit menjadi lembap dan lembut bila disentuh..
Itu yang bestnya tentang Beauty in the Drops ni.. 

Jom tonton video dibawah ini untuk lihat dengan lebih jelas teksturnya..



Testimoni Pengguna Beauty in the Drops 








Dapatkan Beauty in the Drops Dari 9Herbs Untuk Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik 

Dengan hanya menggunakan Beauty in the Drops ini, korang akan dapat apa yang korang inginkan selama ini.. Make up tahan lebih lama, kulit wajah glowing dan flawless serta wajah cantik berseri sekelip mata tanpa sebarang make up.. Jadi, tunggu apa lagi, jom dapatkan Beauty in the Drops ini sekarang.. Jangan sampai kehabisan stok, nanti korang yang menyesal.. Jom beli sekarang..!!

Berita baik untuk semua pembaca Blog Lea Azleeya.. Untuk pembelian Beauty in the Drops di website 9Herbs, korang berpeluang menikmati special offer dengan menggunakan Promo Code seperti dibawah :-
IMC-BitD#1

Jangan lupa tuntut Promo Code anda SEKARANG untuk mendapatkan tawaran istimewa!!


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Whatsapp
012-454 0187 - Kak Raaina