Handbag William Inghem Dari Mizzue Malaysia Pelengkap Gaya

Handbag William Inghem Dari Mizzue Malaysia Pelengkap Gaya  |  Kalau bercerita pasal handbag ni, memang kaum wanita la paling excited kan.... Handbag dengan wanita tak dapat dipisahkan.. Hah gituuu!!.. Yelah, bila nak bergaya, kalau tak de handbag memang rasa tak lengkap aje gaya kita sebagai seorang wanita kan.. Aku yakin setiap wanita mesti ada paling sikit pun satu atau dua handbag untuk digayakan kemana-mana sahaja.. Macam aku sendiri, memang mempunyai banyak koleksi handbag.. Tak puas kalau ada satu atau dua sahaja.. Mesti nak ada lebih baru boleh tukar-tukar pakai.. Haha!! Tamak kan.. Hehe.. Ok, untuk menambahkan lagi koleksi handbag aku, kali ni aku pilih pula handbag William Inghem dari Mizzue Malaysia sebagai pelengkap gaya aku... Tu dia, tambah lagi koleksi hokeh!! Jangan jeles... Haha!!


Nampak tak dimuka itu terpancar sinar bahagia bila dapat tukar handbag baru... hehe.. Korang pernah dengar tak jenama Mizzue ni? Sebelum aku tunjukkan kat korang design handbag Mizzue aku ni, aku nak cerita sikit kat korang tentang Mizzue Malaysia.. Apa itu Mizzue Malaysia?

MIZZUE MALAYSIA



Mizzue Malaysia adalah satu jenama online shopping dimana kita boleh membeli pelbagai jenis beg seperti clutches, wallet and purse, handbag, shoulder bag, across body bag, backpack, leather bag dan sebagainya... Design beg dari Mizzue Malaysia ni semuanya up to date tau mengikut trend sekarang... Simple tetapi tetap elegant... Sesuai untuk semua golongan.. Kalau nak diikutkan memang rambang mata tak tahu nak pilih yang mana kalau jelajah di website Mizzue Malaysia tu.. Dengan adanya online shopping sebegini, tak perlu dah bersusah payah nak ke shopping mall untuk beli handbag.. Hanya perlu pilih beg yang berkenan dihati, buat bayaran dan tunggu saja barang sampai depan muka pintu rumah.. Mudahkan.. Lagi pun korang tak perlu risau, setiap beg akan disertakan detail lengkap beserta gambar yang membolehkan korang tahu spesifikasi beg tersebut dengan lebih jelas.. Ada juga sesetengahnya disertakan video.. Jadi bolehlah korang lihat dengan lebih jelas kualiti beg yang korang pilih tu kan.. 

Ok, jom tengok design beg pilihan aku...

mizzue malaysia, handbag mizzue, mizzue william inghem
Handbag William Inghem Dari Mizzue Pelengkap Gaya
Inilah handbag dari Mizzue yang menjadi pilihan aku tu.. William Inghem Brown colour... Banyak lagi sebenarnya yang cantik-cantik tapi aku lebih meminati design ini kerana designnya agak menarik dimata aku.. Bahagian depan dan belakang handbag ni bercorak anyaman.... Menarik!! Saiz handbag ni tak terlalu kecil dan tak terlalu besar... Sedang-sedang aje saiznya.. Kalau diukur, handbag ini sebesar saiz A4... Menepati citarasa aku.. Walaupun bersaiz A4, tapi masih mampu mengisi banyak barang tau.. Haaa itu yang aku suka.. Biasa kalau aku pilih handbag, mesti nak yang banyak compartment supaya aku boleh bahagi-bahagikan tempat untuk simpan handphone, make up, buku bank dan pelbagai lagi... Tak de la berlonggok satu tempat aje kan.. Nanti nak mencari mula la kelam kabut dan agak susah..

Eceli handbag ni diperbuat daripada premium PU leather yang mempunyai 3 compartment dengan dilengkapi button magnetic dan 2 button popper... Di bahagian luar handbag ini dihiasi dengan 4 poket berzip.. Manakala dibahagian dalam ruang utama beg ini dilengkapi dengan zip dan slip poket di dinding dalamannya.. Ciri-ciri yang menarik dan lengkap bagi sebuah handbag yang aku suka.. Oh ye, satu lagi aku lebih suka pakai handbag yang bertali panjang dan handbag dari Mizzue Malaysia ni disertakan sekali dengan tali panjang untuk penggayaan lebih santai... Jom tengok ciri-ciri yang ada pada handbag Willian Inghem ni dengan lebih detail melalui gambar dibawah ni..

Untuk melihat dengan lebih jelas lagi spesifikasi beg ini, korang boleh klik link Video Mizzue William Inghem ini.. Handbag William Inghem ni didatangkan dalam pelbagai warna yang menarik sebenarnya.. Bukanlah hanya satu warna ini sahaja.. Antara warna-warna lain yang ada seperti black, almond, purple, grey dan turquiose...


Dengan pilihan warna yang menarik


Detail William Inghem
  • Bag Category : Cross body bags, Handbags, Shoulder bags, Woven bag
  • Colours : Brown
  • Specifications : Hidden bag, Mobile bag, Passport bag
  • Materials : Halal, PU
  • Size (W x L x H) : 13.5 x 28 x 26 cm
  • Shoulder Strap : 40 - 46 cm
  • Cross body Strap : 75 - 87 cm
  • Weight : 0.97 kg
Mizzue Malaysia


 3 compartment bagi keselesaan muatan barangan

 Bahagian dalam bag

Poket berzip di ruang utama bag

Mungkin dilihat pada gambar yang aku up ni tak berapa nak jelas kan keadaan beg ni.. So, mari kita lihat video pendek yang dah aku sediakan untuk korang lihat keseluruhan beg ni.. Video tanpa suara ye.. Ahakz.. Atau korang boleh klik SINI untuk lihat video kedua.. Wahh banyak betul video aku buat untuk Mizzue Malaysia ni yek.. Hehe...


Orite, tentang Mizzue Malaysia pun aku dah story... Tentang handbag William Inghem ni pun aku dah cerita kat korang.. Kesimpulannya, aku sangat suka dan berpuashati dengan handbag dari Mizzue Malaysia ni.. Walaupun memilihnya secara online, bila sampai ke tangan kualitinya seperti di dalam gambar dan sangat trendy.. Paling best banyak compartment... Itulah salah satu ciri-ciri beg yang aku minati.. So, bolehlah aku ber-OOTD time Raya Haji nanti kan walaupun dah terrrrrguna untuk pergi kerja.. Haha..!!

Untuk pemilihan warna pula, aku memilih warna Brown sebabnya kebanyakan koleksi beg aku adalah berwarna hitam.. Kali ni nakkan sedikit kelainan dengan mengenakan handbag berwarna Brown dan dengan warna ini masih senang dimatchkan dengan pelbagai warna pakaian... So, tak perlu risau untuk bergaya dengan handbag ni nanti... Hiks..

A post shared by L E A A Z L E E Y A đź‘» (@lea_azleeya) on

Oklah, bagi korang-korang diluar sana yang ingin bergaya dan melaram dengan beg Mizzue dihari raya aidiladha nanti ataupun untuk melengkapkan outfit seharian korang dengan handbag ini, bolehlah terjah link kat bawah ni ye.. Aku yakin korang akan berpuashati dengan design dan kualiti yang ada pada handbag Mizzue Malaysia ni.. Harga pun berpatutan uolls.. Setandingan dengan kualiti yang ada pada begnya..


Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Email
customer@mizzue.com.my


Kembara Jom Jimat Elektrik

Kembara Jom Jimat Elektrik  |  Pada 27 Julai 2017 yang lalu seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017. SMKTPG dipilih mewakili negeri Selangor dalam program tersebut di peringkat kebangsaan. Kumpulan pelajar dari SMKTPG yang dikenali sebagai Team Eco Panglima ini telah menjalankan program Kembara Jom Jimat elektrik selama 3 bulan.    

 jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
 Team Eco Panglima bersama guru pembimbing, Pn. Norazimah yang berdiri dua dari kanan  

Meningkatkan kesedaran kepada penduduk tentang kepentingan menjimatkan elektrik 

Tujuan program Kembara Jom Jimat Elektrik ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kepada penduduk Taman Seri Medan tentang kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. Kesan penggunaan elektrik yang berlebihan ini membawa kepada pemanasan sejagat.   

Menjadi tanggungjawab Team Eco Panglima untuk memberi kesedaran kepada penduduk setempat akan kesan negatif penggunaan elektrik yang berlebihan ini disamping memberi tips menjadi pengguna yang bijak kepada penduduk Taman Seri Medan.    

jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bersama salah seorang penduduk Taman Seri Medan ketika menjalankan soal selidik 

Puan Norazimah Abd Talib selaku guru pembimbing Team Eco Panglima berkata, "Kami telah menyebarkan risalah tentang penggunaan serta kepentingan penjimatan elektrik kepada para penduduk di Taman Sri Medan tersebut. Disamping itu, kami juga menerangkan cara-cara untuk menjimatkan elektrik, seterusnya mengurangkan kadar bayaran bil elektrik."   

jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bunting Kembara Jom Jimat Elektrik di Taman Seri Medan 

"Melalui pemerhatian dan maklumat yang kami peroleh ketika pertama kali beramah mesra bersama para penduduk Taman Sri Medan, kadar bayaran bil elektrik mereka mencecah RM200 - RM500. Walau bagaimanapun, kami telah mencadangkan beberapa langkah untuk mengurangkan jumlah bil tersebut. Lawatan kali kedua pada bulan Julai, kami memperoleh keputusan yang agak mengejutkan di mana terdapat penduduk yang berjaya mengurangkan jumlah bil mereka daripada RM500 kepada RM200 ke atas dengan menggunakan langkah-langkah yang dicadangkan oleh kami.
Beliau mengakhiri wawancara dengan berharap agar lebih ramai lagi penduduk dapat mengurangkan kadar bayaran bil elektrik di samping dapat mengurangkan kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. 


Atiehilmi.com First Giveaway Ukhwah Kita Kerana Allah

Atiehilmi.com First Giveaway Ukhwah Kita Kerana Allah  |  Dengan tajuknya sahaja dah membuatkan ramai yang nak join.. Termasuklah aku.... Jengjarang ada giveaway bertajuk seperti ini.. Atiehilmi.com First Giveaway Ukhwah Kita Kerana Allah... Memang terbaik.. Moga ukhwah yang terjalan akan terus terjalin sampai bila-bila yek.. InsyaALLAH..  

Klik banner untuk join

Orite, aku suka dengan banner giveaway ni.. Comel!! hehe.. Syarat-syarat yang ditetapkan pun sangatlah mudah.. Cuma perlu follow social media penganjur sahaja... Alhamdulillah... Hehe.. Almaklumlah line tengah nazak sekarang.. Sekurang-kurangnya tak banyak sangat masalah timbul time nak lunaskan segala syarat yang ditetapkan.. Tak gitu.. Hiks..

Dengan ini aku menjoinkan diri dalam giveaway ini.. Korang tak nak join ke? Hadiah best tau disediakan.. Rugi tak join... Jomlah pakat join ramai-ramai yek.. Sesambil tu bolehlah menjalinkan serta merapatkan ukhwah sesama kita.. Bertepatan dengan tajuk giveaway ni..

Antara hadiah untuk dimenangi


Tarikh Tamat
22 Ogos 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com  |  Waduhhhh.. Bikin ribut ni... Line tenetnya teramat slow.. Arghhh tensen aku join giveaway time line tenet tengah slow sesangat... Nak selesaikan syarat-syarat yang ditetapkan pun memakan masa yang agak lama.. Tapi aku hadap jugak jem yang tersangat sesak ni untuk menjoinkan diri dalam Giveaway Merdeka By Kidahsidairy.com ni... Hehe.. Syarat seterusnya yang kene buat adalah copy paste coding yang disediakan.. Moh leee kite kasi copy paste itu coding.. Hiks..


*******
****************

Assalamualaikum

Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.

***************
******


Orite, coding pun telah selamat disematkan dalam HTML... Oleh itu, dengan lafaz Bismillah aku join giveaway ni.. Yeahh!! Kalau korang nak join jugak giveaway ni, korang klik aje banner kat atas nun ye.. Jomlah pakat-pakat join.. Hadiah menarik menanti korang tau.. Nak tau tak hadiah ape? Meh tengok senarai kat bawah ni...


SENARAI HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

1. Voucher  Printcious RM60 untuk seorang pemenang 
2. Wang Tunai Rm50 x 2 Pemenang 
3. Wang Tunai Rm20 x 1 Pemenang 
4. Wang Tunai Rm10 x  9 Pemenang 
5. Customized phone Casing by Tanoshi Phone Casing 
6. Produk Navou bernilai Rm25 x 1 pemenang 
7. Topup bernilai RM40 x 4 Pemenang

Menarikkan hadiahnya... Jadi ape tunggu lagik, jom la beramai-ramai join giveaway ni.. 


Tarikh Tamat
29 Ogos 2017


Membersih Kenderaan Jadi Lebih Mudah Dengan WD-40®

Membersih Kenderaan Jadi Lebih Mudah Dengan WD-40®  |   Tidak kira usia, jenis atau rupa, kenderaan yang bersih dan dijaga rapi akan sentiasa nampak lebih cantik. Ia juga umpama cermin kepada personaliti pemiliknya, dan disebabkan itu ramai peminat kereta/motor akan menghabiskan ribuan ringgit dan ratusan jam untuk memastikan kenderaan mereka sentiasa bersih dan kemas. Namun begitu, ramai yang terlupa bahawa Produk Pelbagai-Guna WD-40®  yang ada dirumah itu bukan sahaja boleh digunakan sebagai pelincir, penghalang kelembapan dan bahan anti-karat tetapi ia juga sebenarnya adalah pembersih pelbagai-guna untuk kenderaan anda.  Membersih kenderaan jadi lebih mudah dengan WD-40®...


Ramai pengguna WD-40®  yang mengakui sendiri bahawa ia sangat berkesan bagi membersihkan kekotoran-kekotoran degil seperti tar, lumpur dan kesan melekit pada permukaan krom atau bercat tanpa merosakan permukaan tersebut.  


Produk Pelbagai-Guna WD-40® juga sangat efektif untuk digunakan pada gril hadapan kenderaan kerana ia mampu membuang kekotoran degil seperti kesan serangga dan sebagainya. Malah, ia juga menghalang kekotoran dari melekat di situ.  

Kadang-kadang ada pelekat-pelekat lama pada kenderaan kita yang sudah lusuh dan perlu dibuang tetapi kesan gam pada pelekat itu adalah antara yang paling sukar untuk dihilangkan. Sebenarnya, ia mampu dibuang dengan lebih mudah bila ia disembur dengan Produk Pelbagai-Guna WD-40®. 


Satu lagi contoh terbaik ialah kesan gam dari pelekat cukai jalan. Ia mengotorkan cermin hadapan kenderaan dan sukar untuk dihilangkan. Cara paling mudah sebenarnya ialah dengan semburkan WD-40®, gosok dengan kain dan kesan melekit itu akan hilang!  

Terpaksa meletakan kenderaan di bawah pokok? Pastinya najis burung dan getah pokok akan mula hinggap di atas bumbung kenderaan dan  memang diketahui ramai kedua elemen itu mampu merosakkan cat kenderaan. Cara termudah untuk menghilangkannya ialah dengan semburkan WD-40®  dan bilas dengan air sabun. Mudah bukan? 

WD-40® bukanlah produk yang hanya boleh digunakan untuk bahagian luaran kenderaan. Ia juga berguna untuk bahagian kabin kereta anda. Bagi mereka yang berkeluarga, fabrik tempat duduk atau karpet lantai kenderaan yang diconteng dengan krayon anak-anak atau yang dikotori dengan bekas jari dan tangan berminyak mampu dibersihkan dengan WD-40®.   


Cuma sembur dan sental beberapa kali dengan kain untuk menghilangkan kekotoran tersebut.  Satu lagi masalah yang memeningkan kepala ialah apabila ada gula-gula getah (chewing gum) yang melekat di karpet kenderaan. Ia melekit dan sukar dihilangkan. Sebenarnya, Produk Pelbagai-Guna WD-40® boleh menghilangkan kesan gula-gula getah juga. Caranya, semburkan WD-40® dan sental menggunakan kain sebelum dibilas dengan air sabun.  

Produk WD-40®  yang sinonim dengan tin biru itu memang praktikal dan anda tidak perlu membazir wang ringgit dengan membeli barangan pembersihan kenderaan yang mahal itu. Cuma pastikan ada satu tin biru Produk Pelbagai-Guna WD-40® di rumah kerana selain dari membersihkan kenderaan, ia juga mempunyai pelbagai lagi penggunaan lain seperti melincirkan engsel, menghentikan bunyi berkriuk malah ia juga mampu melepaskan nat dan bolt yang melekat kuat!  


Untuk mengetahui lagi kenapa peminat kenderaan sangat meminati WD-40® dan kenapa mereka akan pastikan akan ada setin biru produk itu di garaj mereka, layari laman web www.wd40.asia sekarang!


Giveaway by LZ

Giveaway by LZ  |  Tajuk yang sangat simple.... Sesimple syarat yang ditetapkan.. Alhamdulillah nampaknya penganjur "Giveaway by LZ" tak nak susahkan para pesertanya.. Hanya syarat simple aje yang ditetapkan dalam giveawaynya kali ni.. hehe.. Apa-apa pun, kita up banner giveaway dulu barulah kita berceloteh panjang sikit ye.. Hiks.. Dah la line macam siput malam ni.. Tertekan mak dibuatnya dengan line 'orang kuning' malam ni.. Huh!!

Giveaway by LZ
Giveaway by LZ

Orite banner dah pun di up kan.. Kalau nak join SILA KLIK BANNER di atas ye.. Kenapa aku teruja sangat nak join giveaway ni.. Pertamanya, ofcoz la syarat-syarat dia SIMPLE lagi MUDAH.. Aku kalau syarat mudah memang cepat jerk nak join... Sebabnya boleh join dengan laju.. Almaklumlah line aku ni bukan mengizinkan sangat.. Nak upload gambar pun sekian hal.. Inikan pulak nak bukak banyak-banyak page.. Huh!! Yang keduanya, my sista LZ yang anjurkan harusss kena join.. Hiks.. Yang last sekali, hadiahnya agak menarik.. Menang kalah belakang kira.. Sekurang-kurangnya kita cuba nasibkan sekaligus dapat support kengkawan.. Nak tau hadiah ape yang disediakan untuk bakal pemenang?? Hadiahnya berupa barangan yang di bid di website Chilindo Malaysia.. Nak tengok gambar hadiah, kena klik banner kat atas tu dulu.. Baru dapat tengok hadiahnya.. hehe..

3 orang pemenang dicari dan seorang pemenang bertuah.. Kirenya 4 orang la.. Oh ye.. untuk pemenang 1 hingga 3 tu, dapat lagik RM10 dari sista LZ... Bestkan.. So, ape tunggu lagik.. jom la join.. Oklah, aku dengan lafaz Bismillah menjoinkan diri aku dalam giveaway comel ni.. Kalau korang rasa korang blogger, jom le pakat join yerk.. Rugi tak join tau, leh tambah kenalan and follower.. 


Tarikh Tamat
31 Ogos 2017


Menang Dua Giveaway Hadiah Berbentuk Wang Tunai

Menang Dua Giveaway Hadiah Berbentuk Wang Tunai  |  Kadang-kadang bila kita join giveaway ni, kita tak ingat nak semak balik sama ada nama pemenang dah diumumkan atau belum.. Kadang tu sampaikan dah lama nama pemenang diumumkan baru kita perasan.. Macam tulah aku sejak akhir-akhir ni.. Banyak jugak join giveaway tapi tak alert dengan tarikh tamatnya.. Bukan tak nak alert tapi tak sempat nak semak satu persatu.. Sibuk dengan draft entry client.. Takut tak sempat sebab due date nak bersalin dah semakin hampir.. Tu yang pulun sakan tu buat entry kasi siap.. Sampaikan aku tak blogwalking langsung ke blog kengkawan.. Maaf ye.. Bukan sombong tapi memang tak sempat.. Sob sob sob... Kepada yang sudi singgah blog aku dan tinggalkan komen serta follow blog aku ni, aku ucapkan terima kasih banyak-banyak.. Bukan tak nak buat kunjung balas tapi masa sangat terhad sekarang ni.. Harap jangan kecik ati ye.. InsyaALLAH, kalau semuanya dah tenang, aku akan balas kunjungan korang nanti..  Ehh, panjangnya mukadimah.. Hehe.. Sebenarnya aku nak cerita pasal aku menang dua giveaway hadiah berbentuk wang tunai.. Tapi dok melalut kelain pulak.. Haha!! Maafkan saya........

sumber foto : google


Eceli, kemenangan yang aku kecapi ini (cewah ayat, cam menang award aje gayanya) dah lama... Hadiah pun dah dapat.. Dah habis pun.. Haha.. Giveaway pertama yang aku menang adalah Giveaway Nurul & Friend.. Aku join pada 05 Julai 2017 bulan lepas.. Dan senarai pemenang telah diumumkan pada 05 Ogos 2017 di blog Syahirah Valiant... Sponsor untuk hadiah aku adalah Blogger Radhia Penselduabee... Berapa yang aku menang untuk giveaway ni? 

Yeahh wang tunai berjumlah RM10... Alhamdulillah wang tersebut dah di bank in kan ke akaun aku.. Thank for Radhia untuk hadiah ini.. Moga dimurahkan rezeki dan dilimpahi rezeki yang halal.. Amiin YRA... :)


Orite, untuk giveaway kedua yang aku menang adalah dari Mini Giveaway : Duit Raya anjuran Blogger Tashira dari Blog Ohthrillers... Giveaway ini pula aku join pada 10 Julai 2017 dan telah tamat pada 31 Julai 2017... Macam biasa, aku tak alert dengan pengumuman senarai pemenangnya sehinggakan adik Tashira DM aku dekat IG... Terkejut jugak aku mula tu sebab aku tak ingat giveaway mana satu sehinggakan aku check balik satu persatu.. Hehe.. Alhamdulillah, Adik Tashira seorang penganjur yang perihatin.. Siap DM lagik pemenang.. Thank ya Adik.. Senarai Pemenang telah diumumkan pada 02 Ogos 2017 lagi sebenarnya.. Dan aku memenangi tempat kedua dengan hadiah wang tunai sebanyak.......

Yeahh RM20.. Alhamdulillah.. Hadiah pun dah selamat dimasukkan ke dalam akaun aku.. Apa-apa pun aku doakan moga Adik Tashira dimurahkan rezeki dan dilimpahi rezeki yang halal.. Amiin YRA... 

Jom kenali kedua-dua blogger ini...






Review Novel Fixi | Gantung By Nadia Khan

Review Novel Fixi | Gantung By Nadia Khan  |  Aduiii terlalu banyak bende yang nak kene settle sebelum aku bersalin sampai tak de masa nak siapkan entry review novel Fixi Gantung by Nadia Khan ni... Dah lama kot terperam dalam entry ni.. hehe... Eceli aku start baca novel ni pada 24 Julai yang lalu dan settle menghadamnye dengan jaya pada 29 Julai... Lamanye aku amek masa nak habiskan  novel ni.. Padahal bukannye tebal pun novel ni berbanding Kelabu.. hehe..


Gantung... Firstime baca tajuknye, apa yang aku bayang adalah sebuah cerita yang mengisahkan tentang orang gantung diri.. Yesss, memang betul dalam buku ni ada kisah itu.. Pelajar yang kecewa dan gantung diri.. Cuma perlu diingatkan bahawa novel ini hanyalah untuk mereka yang dah cukup umur ye.. Atau lebih tepat untuk bacaan orang dewasa tak sesuai untuk mereka yamg masih dibawah umur iaitu remaja apatah lagi kanak-kanak... AMARAN KERAS ni tau!! 

Bagi aku novel Gantung ni jalan ceritanya agak bercelaru sikit kalau tak dibaca dengan teliti dan fokus betul-betul memang tak akan faham.. Apatah lagi kalau baca skip-skip.. Alamatnye memang tak faham teruslah jawabnye.. Agak struggle jugak untuk aku habiskan novel ni.. Memerlukan penghayatan dan fokus yang lebih berbanding novel Nadia Khan sebelum ni yang pernah aku baca..

Novel ini mengisahkan sebuah kisah sekumpulan pelajar kolej yang agak sosial kehidupannye di dalam dan diluar kolej.. Kalau difikirkan balik, rasa macam tak logik aje kisah sebegini terjadi dalam kolej.. Tapi apa-apa pun tak mustahilkan di akhir zaman sekarang ni kan.. Tapi bila fikir sekali lagi, ehh tak de pemantauan ke dari pihak sekolah sehinggakan kegiatan yang tak bermoral terjadi dalam kolej itu.. huhuhu.. Naseb baik ini hanyalah cerita sebuah novel aje.. hehe...

Sekumpulan pelajar lelaki yang berstatuskan anak orang kaya yang menjadi tumpuan di dalam kolej tersebut.. Dengan ketampanan dan kefemesan mereka, jadi mereka menjadi kegilaan pelajar perempuan di kolej tersebut sehingga sanggup menyerahkan segalanya kepada mereka sedangkan mereka hanya sekadar ingin permainkan mereka sahaja selebihnya hanya untuk berseronok semata-mata... Dengan prinsip 'one for all' persahabatan mereka bertambah erat... 

Pendek kata novel ni terlalu daring... Terkejut jugak la aku baca sebab ia berlaku dikalangan budak sekolah.. Tak sesuai betul!!

Okeh, untuk bab seram pulak, boleh dikatakan novel ni agak seram.. Bermula bila mana seorang pelajar gantung diri kerana kecewa dipermainkan oleh sekumpulan pelajar lelaki tadi.. Sejak itu, pelbagai kejadian aneh berlaku.. Sememangnya kolej tu memang dah berhantu kot.. hehe.. Setiap kejadian seram yang berlaku, memang boleh membuatkan aku keseraman... Rasa macam ada yang memerhati semasa baca novel ni.. Kalau korang nak tahu lebih, kena lah baca yek novel ni..


Orite, jom baca review aku di goodreads pulak.. Kalau nak tahu sinopsisnya, boleh baca cover belakang novel ni kat atas..

REVIEW AKU DI GOODREADS

GANTUNG

My rating: 3 of 5 stars

Sebelum aku start review pasal novel Gantung ni, nak pesan ye novel ni tak sesuai utk mereka dibawah umur... Untuk bacaan DEWASA sahaja.. Huk!!

Orite, permulaan baca novel ni agak mengelirukan sebab jalan ceritanya berplot-plot.. Sekejap kisah tu.. sekejap kisah ni.. Adehh.. Mula baca memang pening dan tak faham jalan ceritanye.. siapa cikgu.. siapa khalil... (Khalil ke nama lelaki tu ekk. lupe dah aku.. malas nk belek blk buku..) Memang kene byk perah otak untuk faham satu² cerita.. ( atau aku sendiri yg susah nak faham.. hahahha )

Bila dah last² barulah dapat jawapan dari segala-galanye.. Twist yang menarik sebenarnya.. Tapi bab permulaan cerita tu mmg senak otak fikir.. So x dpt nk bagi byk bintang untuk novel ni.. Lebih best novel 'Kelabu' berbanding Gantung ni...

Bab seram pulak, tak dinafikan ada part² seram tu boleh meremangkan bulu tengkok.. haha.. Rasa diperhatikan.. Yg tu memang ohsemness dan boleh dipuji... Cuma jalan cerita aje memeningkan aku.. hiks..



Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com  |   Gigih aku follow para sponsor untuk giveaway kali ni.. Alhamdulillah semua pun dah setel aku follow.. Tinggal nak copy paste coding aje.. Kita kasi copy and paste sekarang jugak...
.
.
.
.
.

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Klik banner untuk join

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.

Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :- 


Follow Blog Sponsor 


Like Fanpage 



Add To Circle Sponsor 


Follow Instagram Sponsor  


Follow Twitter Sponsor 

  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri. 
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI


 17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada  
1 September 2017

Sekian , terima kasih


ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona

ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona  |  Semalam aku dikejutkan dengan satu bungkusan yang tak di sangka-sangka.. Bila tengok alamat pengirim, oh! ok dah tahu dari siapa tetapi belum tahu isi dalamnya.. Agak surprise disitu ye.. Kemain tak sabar aku nak balik rumah untuk selongkar bungkusan itu.. Hehe.. Sampai aje rumah tak sempat buat apa-apa, terus aje terkam bungkusan dan bukak.. Agak gelojoh ye di situ.. Haha.!! Dan bila aku bukak bungkusan tersebut, alangkah wanginya dunia aku dengan haruman yang keluar dari sebuah kotak baldu berwarna peace bersama taburan bunga-bungaan yang membuatkan pandangan mata aku nyaman dan indah dihidangkan dengan ENCHANTEUR Stunning serlahkan aroma keanggunan mempesona... Dengan haruman memikat terasa diri ini begitu berharga.. Wahhh drama sangat ayat aku kan hari ni.. Hiks..!! Jom mewangi bersama aku dengan haruman terbaru dari Enchanteur ni.. 

Box eksklusif dari Enchanteur

Inilah box yang aku katakan tu.. Sangat exclusive.. Kotak baldu berwarna peace ni bukan sebarangan kotak tau.. Ia boleh dijadikan kotak menyimpan barang make-up atau aksesori... Jom kita bukak kotak ni tengok apa ada didalamnya pula... 

Enchanteur Stunning
ENCHANTEUR Stunning Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona

Cuba korang tengok tu... Camne aku tak keluarkan ayat 'drama' aku kat atas tadi kan.. Berbunga-bunga dalam kotak baldu ni.. Haruman yang keluar tak payah cakap la.. Memang semerbak harum.. Wangian dari Enchanteur tak pernah mengecewakan aku.. Sebab itu aku setia dengan Enchanteur sampai sekarang... Harumannya pun kekal lama... Aku suka!! Ok, jom kita sama-sama belek satu persatu apa yang ada dalam kotak ni..


Penampilan tidak akan sempurna tanpa wangian”… Author C.Joybell C

Wangian seorang wanita mempunyai daya tarikan sama seperti tertariknya seekor lebah kepada pati nektar dan kenyataan ini sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi. Kajian menunjukkan wanita yang memakai haruman dilihat lebih sensual dan menarik. Justeru itu, wanita telah mengetahui dengan tepat sejak berabad lalu, bahawa minyak wangi merupakan aksesori yang tidak menonjol, tetapi mampu untuk menyerlahkan si pemakai dan mencipta aura yang tiada tandingan. 

ENCHANTEUR Stunning Eau De Toilette
Boleh didapati pada harga RM 28.20 (termasuk GST) bagi setiap botol 50ml


ENCHANTEUR jenama wangian terkemuka dengan haruman yang diinspirasikan dari Perancis, telah melancarkan semula rangkaian Eau de Toilette dan penjagaan peribadi. Bersempena pelancaran ini, satu haruman baharu yang sangat menarik telah diperkenalkan iaitu, Stunning! Wangian mempesona ini merupakan gabungan Turkish Rose dan Magnolia, telah dipertingkatkan dengan kemanisan dari Blackcurrant Bud dan Raspberry serta dicampur juga dengan  kelembutan Sandalwood. Pemakai Stunning akan tertawan dengan aroma sensual yang dipakainya sendiri, menjadikan dia wanita yang istimewa, seterusnya menyerlahkan penampilan dan personalitinya.


Selain Eau de Toilette, variasi Stunning juga hadir bersama produk pelengkap melalui rangkaian penjagaan peribadi termasuk losyen, deodoran, dan bedak talkum yang membuatkan kulit lebih lembut menawan sehalus satin dan berharum wangian segar sepanjang hari.

ENCHANTEUR Stunning Perfumed Body Lotion
Boleh didapati dalam pelbagai saiz yang berharga dari RM 5.40 hingga RM 17.60


 ENCHANTEUR Stunning Perfumed Deo Roll-On
ENCHANTEUR Deodarant hadir dalam pelbagai bentuk/format iaitu stik, bebola dan juga semburan yang berharga dari RM 4.90 hingga RM 8.40.


ENCHANTEUR Stunning Perfumed Deo Mist
ENCHANTEUR Deodarant hadir dalam pelbagai bentuk/format iaitu stik, bebola dan juga semburan yang berharga dari RM 4.90 hingga RM 8.40.


ENCHANTEUR Stunning Perfumed Talc
Boleh didapati  dari harga RM 4.40 hingga RM 11.80



ENCHANTEUR telah membaharui bentuk botol rangkaian EDT. Botol EDT ini berkonsepkan bentuk tubuh seorang wanita memakai gaun berlipat dengan potongan duyung; manakala variasi warna pada botol adalah berdasarkan wangian flora di dalamnya. Keanggunan botol ini dimahkotakan dengan penutup berbentuk bunga mawar mekar yang menjadi simbolik percintaan yang romantis dan pati bunga yang menjadi esen pelengkap di dalam botol wangian tersebut. Pembungkusan indah ini amat mudah dipegang dan boleh dijadikan hiasan di atas meja rias.  

Pelbagai produk wangian serta produk penjagaan diri ENCHANTEUR boleh didapati di semua rangkaian pasar raya, pasar raya besar dan farmasi.


Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR, sila layari :-

Website

  Facebook 


LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve Lancarkan Aliran Darah Semasa Beraktiviti Lasak

LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve Lancarkan Aliran Darah Semasa Beraktiviti Lasak  |  Bila bercakap tentang sukan atau aktiviti lasak ni, teringat pulak aku kepada seorang teman sepejabat yang sukakan aktiviti lasak mendaki gunung.. Asal ada saja program mendaki gunung pasti beliau akan menyertainya tanpa ketinggalan... Kalau dah nama lagi aktiviti lasak seharusnya kekuatan fizikal dan mental tu kena ada kan.. Bukan itu saja, malahan kelengkapan diri untuk mendaki pun harus ada.. Terutamanya untuk bahagian kaki.. Bila mendaki, kekuatan atau sokongan yang kuat pada bahagian kaki terutama sekali di bahagian betis perlu dititikberatkan... Bukan dalam aktiviti mendaki sahaja memerlukan sokongan pada bahagian kaki, malah untuk aktiviti berjoging, berbasikal, angkat berat dan pelbagai lagi aktiviti lasak memerlukan sokongan pada kaki yang kuat.. Jadi, hari ni aku nak kongsikan dengan korang tentang satu produk ni yang mampu memberi sokongan pada betis iaitu LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve lancarkan aliran darah semasa beraktiviti lasak...

LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve
LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve

LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ini diperbuat daripada Nylon dan dijahit dengan jahitan yang berganda dan kemas.. Kenapa dijahit dengan jahitan berganda? Ini kerana Nylon adalah fabrik yang ringan dan LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve boleh diregang, jadi perlu jahitan berganda untuk menghalang daripada berlakunya kerosakan pada fabrik Nylon tersebut walaupun digunakan secara lasak. Selain itu juga, LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ini merupakan elastic fit item dan boleh memberi tekanan pada betis bagi melancarkan peredaran darah... 

Bahagian belakang

Apa yang best lagi tentang LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni adalah ia juga memberikan kesan mampat pada betis si pemakai dan akan melekap dengan sempurna tanpa perlu risau kedudukan akan beralih walaupun semasa melakukan pergerakan yang banyak.. Memang terbaik kan.. Aku pun dah cuba sarungkannya ke betis aku, memang sangat selesa.. 

Saiz M untuk aku

Orite, LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ini didatangkan dengan 2 saiz yang berbeza iaitu saiz M dan L.. Kedua-dua saiz ini mempunyai panjang yang sama dan perbezaanya adalah pada lingkaran atas dan bawahnya sahaja yang memang memberikan keselesaan kepada si pemakai... Seriously, aku memang sukakan fabriknya dan warnanya pun nampak smart iaitu hitam dengan jalur keemasan.. Bila pakai nampak bergaya jerk.. Cewaahh.. Haha.. Untuk LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve yang aku punya ni, aku pilih saiz M sesuai dengan betis aku yang tak berapa nak besar ni.. Hiks.. Meh aku sertakan sekali ukurannya kat sini.. Sebagai rujukan korang jugak.. Manelah tahu lepas ni korang berminat nak dapatkannya nanti.. Boleh usha saiz terus.. Tak gitu??


Bahagian depan

Smartkan bahagian depan LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni.. Sambil-sambil bersukan bolehlah bergaya sekali dengannya.. Betul tak? Hiks.. 

Lepas ni bolehlah aku aktif balik berjoging... Dulu-dulu memang suka sangat berjoging, tapi lepas dah beranak pinak ni aktiviti berjoging tu dilupakan terus.. Tapi bila dah ada LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni, rasa bersemangat balik nak berjoging.. Yang pastinya kene tunggu lepas bersalin dulu lah.. Hehe.. Dengan adanya LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve, bolehlah aku mengelakkan daripada kaki terseliuh or kejang otot semasa berjoging nanti.. Oh ya, sebut pasal kejang otot ni, sekarang ni kan aku tengah mengandung dan selalu sangat mengalami kejang otot.. Lepas ni, bolehlah aku cuba pakai LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni setiap malam sebelum tidur bagi mengelak daripada berlakunya kejang otot di tengah malam. Hehe... Mana tahu berjayakan sebab LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni kan untuk lancarkan aliran darah... Kiranya try and error la ni... Tak salahkan.. Benda dah ada depan mata harus dicuba.. 


Oklah, sekiranya korang berminat untuk mendapatkan LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni atau korang adalah seorang yang sangat gemarkan aktiviti outdoor, korang boleh dapatkan LASTS™ Premium Calf Compression Sleeve ni dan pelbagai lagi produk untuk aktiviti outdoor korang di PTT Outdoor iaitu Penjual Utama Peralatan Untuk Aktiviti Outdoor di Malaysia. Segala yang anda mahukan untuk aktiviti outdoor anda, ada di PTT Outdoor.. Jom terjah sekarang..!!


Untuk maklumat lanjut sila layari :-

Website

Facebook

Instagram



Klairs Mochi BB Cushion dan Klairs Mid-day Blue Sun Lotion Dari Korea

Klairs Mochi BB Cushion dan Klairs Mid-day Blue Sun Lotion Dari Korea  |  Assalamualaikum wbt... Hi Korang!! Rasa macam dah lama tak bersiaran dengan produk kecantikan kan.. Hari ni special sikit sebab aku nak kenalkan pada korang semua dengan satu jenama produk dari Korea.. Produk apakah itu?? Simple But Enough.. Itulah tagline bagi satu jenama produk korea iaitu Klairs.. Bagi peminat K-Beauty product rasanya dah familiar kot dengan jenama ni... Orite, baru-baru ni aku berpeluang mencuba 2 produk Klairs iaitu Klairs Mochi BB Cushion dan Klairs Mid-day Blue Sun Lotion.. Ternyata aku sukakannya dan jatuh cinta dengannya.. hehe..


Ok, ini adalah antara produk Klairs yang dah aku cuba... Eh, macam banyak jerk?? Ok, yang dalam bekas putih bulat comel tu, Klairs Mochi BB Cushion manakala yang dalam tiub putih biru tu pula adalah Klairs Mid-day Blue Sun.. Selain itu, aku juga berpeluang mencuba 8 produk terbaik Klairs di dalam Klairs Trial Sample Set.. Yang dalam pek kecil tu lah Trial Sample Set tu.. Sebab itulah nampak banyak.. Hehe.. Oklah, jom aku kenalkan kat korang satu persatu produk Klairs yang dah aku cuba ni..

Klairs Mid-day Blue Sun Lotion


Klairs Mid-day Blue Sun Lotion dengan SPF40/PA++ ini diformulasikan dengan Guaiazulene bertindak sebagai sunblock untuk melindungi kulit dari sinaran UV yang merbahaya serta memberikan perlindungan dari haba matahari bagi menjaga kulit yang sensitif dari gelombang haba yang kuat.. Bagi mereka yang sukakan aktiviti outdoor, memang sangat sesuai menggunakan lotion ini.. Aku recommended sangat hokeh!! Lepas ni kalau aku perlu beraktiviti luar dibawah cahaya matahari yang terik, aku dah tak perlu risau sebab aku dah ada 'teman' untuk melindungi kulit aku ni.. hehe.. Oh ye, lotion ini sesuai untuk semua jenis kulit..


Apa yang menariknya lagi tentang Klairs Mid-day Blue Sun Lotion ni adalah ia juga boleh digunakan sebagai make-up base dengan tona warna yang natural.. Wahh 2 dalam 1 tu uolls.. Dalam pada dijadikan make-up base, dapat juga melindungi kulit muka dari sinaran uv kan.. Memang terbaik..!! Paling penting, lotion ni tak mengeringkan kulit sebaliknya melembapkan kulit.. Firstime aku cuba pun aku dah jatuh cinta dengannya sebab warnanya nampak natural, tidak melekit dan tidak berminyak serta memberi effect glowing pada kulit wajah..

Cara Penggunaan
  • Pastikan pakai 15 minit sebelum keluar
  • Untuk make-up base, aku suggest pakai toner yang korang biasa guna dulu, lepas tu baru pakai Klairs Mid-day Blue Sun Lotion dan seterusnya make up macam biasa... 
  • Kalau korang berjemur tengah panas terlalu lama, pastikan korang apply Klairs Mid-day Blue Sun Lotion setiap 2 jam sekali..
Mudahkan.. Jom layan video ni dulu sebelum ke produk kedua... Hiks..



Klairs Mochi BB Cushion


Firstime tengok kotak Klairs Mochi BB Cushion ni, aku dah teruja.. Mane taknya, kotaknya sangatlah simple design nya tetapi tetap nampak eksklusif dimata aku.. Comel pulak tu.. Bertambah-tambah comel bila tengok isi dalamnya.. Klairs Mochi BB Cushion dengan case nya yang berbentuk bulat dan berwarna putih yang superb cute... Rasa sayang pulak nak guna tau... 


Eceli aku memang seorang pengguna tegar BB Cushion.. Setakat ni dah banyak juga brand yang aku dah cuba.. Tapi Klairs Mochi BB Cushion memberi satu kelainan pada aku berbeza dengan yang pernah aku pakai sebelum ni.. Kenapa aku kata Mochi BB Cushion ni berbeza dari yang lain? Kerana Klairs Mochi BB Cushion ini direka khas sebagai balm-type product yang menjadikan teksturnya lebih baik berbanding cecair di mana ia mampu menutup liang-liang roma pada kulit menjadikan kulit nampak halus, lembut dan natural... Wajah pun akan nampak lebih fresh dan flawless.. Berbeza dengan sesetengah jenama yang lain, bila di apply akan nampak bercapuk dan tidak sekata.. Paling aku suka tentang Mochi BB Cushion ni, ia tahan lebih lama dan tidak berminyak..

Mudah dibuat isian semula

Satu lagi yang menarik tentang Mochi BB Cushion ni yang korang perlu tahu, ia direka dalam bentuk bekas mudah alih yang boleh dan senang untuk dibuat isian semula dan dilengkapi dengan built-in cap case yang lebih hygenic... Pact nya juga adalah portable dan boleh dibawa kemana-mana sahaja.. Ini bermakna korang dah boleh save bajet dari membeli yang baru.. Hanya perlu beli refill dan masukkan dalam case lama.. Jimatkan.. 

Sticker penutup yang sangat kemas

Built in cap case yang lebih hygenic

Tone Warna Apricot-Beige

Mochi BB Cushion ini didatangkan dalam tone warna Apricot-Beige yang dapat menaturalkan kesan merah pada kulit wajah dan sekali gus menjadikan kulit wajah lebih sekata, flawless dan fresh... 

Itulah yang membezakan Mochi BB Cushion ni dengan yang lain.. Firstime pakai rasa tak percaya aku tengah pakai BB Cushion sebab rasa sangat ringan dan natural.. I luv it!!! 

Jom tonton video ini dulu.. Klairs Mochi BB Cushion Review..



Klairs Trial Sample Set


Orite, selain 2 produk tadi, aku juga berkesempatan juga mencuba 8 lagi produk terbaik Klairs dalam bentuk Trial Sample Kit ni... Setiap sample mengandungi 3ml product... Dengan adanya Trial Sample Set ni, korang boleh cuba setiap produk yang ada.. Kiranya macam try n error la dulu bagi pengguna baru.. Kalau sesuai boleh terus beli pek yang besarkan.. Kalau tak sesuai dengan kulit korang sekurang-kurangnya korang tak rugi dengan hanya membeli Trial Sample set ni... Tapi aku yakin korang akan jatuh hati dengan produk Klairs ni kerana produk Klairs ni tiada bahan kimia yang merbahaya dan selamat digunakan.... Sesuai untuk semua jenis kulit..

Antara sample produk yang ada dalam trial kit ini adalah :-
  • Midnight Blue Calming Cream
  • Supple Preparation All-Over Lotion
  • Midday Blue Sun Lotion SPF40/PA++
  • Illuminating Supple Blemish Cream SPF40/PA++
  • Rich Moist Soothing Cream
  • Gentle Black Deep Cleansing Oil
  • Supple Preparation Facial Toner
  • Rich Moist Soothing Serum

Jom tonton video lagi.. Yeahh!!



Dapatkan Produk Klairs Sekarang!!

Kalau korang berminat untuk mencuba produk Klairs dari Korea ni, korang boleh dapatkannya secara online atau offline di store yang terpilih.. 

Bagi korang yang suka bershopping secara online, produk Klairs juga boleh didapati di laman web Hermo Malaysia..

Untuk maklumat lanjut tentang produk Klairs ini boleh layari :-

Website Klairs

Website Hermo Malaysia
https://goo.gl/kg3uKA

Instagram
https://www.instagram.com/hermomy/