Tudung kanak-kanak

Menang Segmen Bloglist November by Cik Nur

Assalamualaikum wbt..


Menang Segmen Bloglist November by Cik Nur  |  Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Menang lagi segmen bloglist.. Kali ni Segmen by Cik Nur pula.. Rezeki mencurah-curah.. Syukur.. Thankz to Cik Nur kerana sudi memilih Blog Lea Azleeya ni untuk dimasukkan ke dalam bloglist Cik Nur.. Hiks..

Tapi aku dapat "notakukukucing" la dari Cik Nur yang meminta aku PM alamat, nombor tel dan link blog.. Bila aku belek dan baca balik segmen tersebut, rupanya ada hadiah misteri buat kami para pemenang.. Alhamdulillah.. Apala agaknya ye.. Suspen betul.. Hehe..

Pape pown terima kasih sangat-sangat pada Cik Nur.. Len kali buat lagi ye... Pasti akan join nanti.. Hehe..

Oh ye, sahabat aku Sha pown menang juga untuk segmen ni.. Cam berjanji lak ye Sha.. Ahakz..


Jom blogwalking blog penganjur segmen..






Hadiah August Anniversary Giveaway by Liyana Anuar Selamat Sampai

Assalamualaikum wbt..


Hadiah August Anniversary Giveaway by Liyana Anuar Selamat Sampai  |  Oke, ritu aku ada join giveaway by Blogger Liyana Anuar ni.. Dan senarai pemenang telah diumumkan pada 07 Oktober 2016 yang lalu.. Alhamdulillah aku tersenarai sebagai pemenang.. Hehe.. 

Untuk hadiah giveaway ni, aku dah terima petang tadi... Alhamdulillah.. Terima kasih sangat-sangat dekat Yana kerana sudi terima Lea sebagai pemenang dan jujur dalam penganjuran... Hiks..

Len kali buat lagi ye.. Lea pasti akan turut serta.. Hehe

Parcel sampai petang tadi..

Sabun beras..


Jom blogwalking blog penganjur GA ni..


Kenapa Tudung Bawal Yang Menjadi Pilihan?

Assalamualaikum wbt..


Kenapa Tudung Bawal Yang Menjadi Pilihan?  |  Petang ni aku nak kongsikan dengan korang kenapa tudung bawal menjadi pilihan aku berbanding tudung-tudung jenis lain... Okeh, aku cite sikit ye bila bermulanya aku terjebak agak serius dengan tudung bawal ni.. Sebetulnya, mula firstime kerja aku memang dah pakai bawal ni.. Tapi time tu tengah femes bawal yang ada batu batan dekat tepi tu.. Entah apa nama pown aku tak tahula.. Yang aku tahu orang selalu sebut bawal no.1.. bawal no. 2.. Gitu le gayanya.. 

Lepas pada tu, tudung express pulak muncul dan terfemes.. Aku pown mula terjebak dengan tudung express pulak dan tinggalkan zaman tudung bawal buat seketika.. Sampailah satu tahap aku kenal dengan tudung Aidijuma beberapa tahun yang lepas.. Maka aku terus terjebak secara serius yang menyebabkan kepada pengumpulan tudung AJ secara besar-besaran.. Haha.. Aku dah tahap kronik time tu beli tudung AJ.. Sampai bertimbun-timbun.. Sebab AJ keluar design baru hampir setiap minggu.. Mane tak gile meroyan aku... Virus AJ time tu agak teruk.. Akulah salah seorang mangsanya.. Haha..

Koleksi Bawal aku.. Mungkin dah bertambah lagi jumlahnya..

Oke, kenapa aku pilih bawal berbanding tudung-tudung yang lain?? Ni jawapannya..

KELEBIHAN TUDUNG BAWAL

Senang dipakai/dikenakan
Pakai bawal ni bagi aku sangat mudah.. Tak perlu berlama-lama depan cermin.. Berbanding dengan shawl.. Siap kene lilit-lilit dan banyak pin.. Kengkadang aku layan jugak shawl tetapi time aku rajin dan time aku tak perlu solat.. Hehe.. Kalau bawal ni mudah, dah siap solat mudah aje nak pakai.. Tak perlu masa yang lama untuk mengenakannya..

Boleh dipelbagaikan gayanya/Kepelbagaian fesyen
Bawal ni juga boleh dipelbagaikan gaya dan fesyennya.. Kebanyakan aku tengok ramai yang suka pelbagaikan fesyen bawal ni.. Tapi bagi aku pulak, aku lebih selesa pakai macam biasa aje.. Tak pandai sangat nak berfesyen-fesyen bagai.. Hehe.. 

Dah cam kumpulan nasyid tu..

Pengawas sekolah tingkatan 6

Labuh yang boleh diselaraskan
Ini yang paling penting.. LABUH..!! Kenapa aku suka pakai cam biasa-biasa ni adalah sebab pakai camni ofkoslah untuk dapatkan kelabuhannya itu.. hahaa.. Selain tu aku memang tak pandai nak pakai fesyen pelik-pelik ni... Hehe.. Oldskul makcik ni nakkk!! Bawal ni best sebab labuhnya boleh dilaraskan.. Nak labuh camne..?? Haaa boleh diejas sendiri.. Hiks..

Selesa
Selain tu ianya sangat selesa dengan materialnya yang sejuk.. Kalau kite pilih baju pown kite mesti pilih dari material yang selesa dan sejuk kan... Inikan pula tudung yang nak pakai atas kepala, lagi la nak kena yang selesa.. So, bawallah tudung yang paling selesa bagi aku...

Lebih Muda
Hahahaha aku gelak dulu.. Yang ni tataw la betul ke idokkk ye.. Tapinya ramai yang berpendapat cenggitu.. So, aku grab jugak la pendapat ni untuk dimasukkan dalam senarai ni.. 'Lebih muda' tu terlalu subjektif.. Ianya atas pendapat masing-masing.. Bak kata orang atas mata korang sendiri menilainya..

Jimat Masa
Yang ni ofkos tepat!! Jimat masa.. Lipat 3 segi terus pakai dan pin.. Setel.. Tak yang nak mengadap cermin lelama.. Betul tak??

Luv choc!!

Sesuai dengan semua bentuk muka
Marilah bentuk muka camne pown, akan sesuai dengan tudung bawal ni.. Kerana tudung bawal akan terbentuk mengikut bentuk muka kita.. Pakai senget benget pown masih cute lagik nampak.. Haha.. Boleh gitu ekk??

Harga murah
Paling best tudung ni harga murah aje.. Tak yah la dikire tudung bawal yang beribu tu ye sebab yang tu di luar kemampuan.. Aku cerita ni yang murah-murah aje di pasaran yang mampu dibeli.. Contohnya AJ, AQ, Kekaboo dan paling murah kangaroo.. So, harga bawal ni memang tak membebankan hokek!! Itu hakak suka..!!

Pelbagai corak
Dulu-dulu mungkin bawal dijual hanya plain sahaja.. Sekarang ni pelbagai corak dah dok ada.. Naik gile nak pilih... Rambang mata.. So, bawal sekarang dah banyak pilihan dan lebih seronok nak pakai dengan pelbagai corak yang up to date..!!


Itu sajelah pendapat aku tentang bawal kesayangan aku ni.. Aku dan bawal dah tak dapat dipisahkan.. Haha.. Korang camne lak?? Apa tudung yang menjadi kegemaran korang?? Sama dengan aku tak?? Jom la kongsi cerita...


Tonton Konsert Gegar Vaganza 3 Minggu Ke-3

Assalamualaikum wbt..


Tonton Konsert Gegar Vaganza 3 Minggu Ke-3  |  Semalam berlangsungnya GV3 bagi minggu ke-3.. Aku tak dapat nak tengok secara live di TV kerana siarannya bertembung dengan Siaran Langsung Final Piala Malaysia Selangor vs Kedah... Dimana encik somi dah tempah tiket awal untuk tonton perlawanan final tersebut.. Kedah dinobatkan sebagai Juara akhirnya.. Ahakz..

Semalam aku cuma dapat menonton GV thru Youtube aje.. So, tak dapatlah tengok full rancangan tersebut.. hanya dapat tengok dorang perform aje.. Tak pe la tak kesah sangat sebab masih dapat tengok siaran ulangan nanti.. Hehe.. Kalau takde siaran ulangan maunya aku berebut tv dengan en somi.. Haha..


Untuk minggu ke-3 ni, temanya adalah "ADA BRAN".. Para peserta diberi lagu yang tak masuk dek akal.. hehe.. Itulah namanya cabaran dalam pertandingan.. Bersedia untuk menerima apa sahaja lagu yang diberikan.. Barulah dikatakan penyanyi Profesional, boleh bawa apa jua jenis lagu.. Ye tak??

Aku rasa persaingan bagi GV3 ni agak sengit kerana semuanya hebat-hebat belaka.... Takat ni aku takde fan mane-mane peserta.. Tapi setiap minggu aku akan rasa excited untuk tengok persembahan daripada Ameng Spring, Gmie, Siti Sarah, Zarul, Elly Mazlein, Azharina.. Hehe.. Banyak betul yek.. Sebab tu aku tak de fan mane-mane  peserta... Semuanya best...!!

SIAPA YANG TERSINGKIR MINGGU KE-3 NI?


Minggu lalu, Razis Ismail disingkirkan dari GV3 dan diikuti dengan Rem pada minggu ke-3.. Rem telah membawa lagu Penawar Rindu pada minggu ke-3.. Nasib tak menyebelahi beliau untuk terus berjuang dalam arena GV3 ini.. Mungkin ada rezeki lain diluar sana untuk Rem.. Adat pertandingan ada yang kalah ada yang menang kan.... Moga Rem terus success di luar sana.. 


Manakala Zarul pula telah dipilih sebagai pemenang anugerah "Terbalik Paling Menyengat"... Zarul telah membawa lagu Generasiku dari kumpulan OAG dengan baik.. Memang layaklah beliau memenangi anugerah tersebut.. Hehe..

Untuk konsert minggu ke-4 pula, temanya adalah "DUAT VAGANZA".. Dimana peserta akan diberi lagu dan akan berduet dengan artis GV yang lepas.. Huh.. lagik teruja ni tema untuk minggu ke-4.. Jom tengok lagu-lagu untuk minggu ke-4.. Ahakz..

Konsert Gegar Vaganza 3 Minggu Ke-4
Tema  :  Duet Vaganza
Tarikh : 06.11.2016 (Ahad)

  AMENG & Siti Nordiana - Nilai Cinta ( Saloma & Ahmad Daud )
  AZHARINA & Haleeda - Doa Buat Kekasih ( Khatijah Ibrahim & Ramli Sarip )
  ELLY MAZLIEN & Acong - Jangan Menangis Sayang ( Safura & Oney )
  GMIE & Nizam - Pada Syurga Di Wajahmu ( Lefthanded )
  INTAN SARAFINA & Fazli Zainal - Aku Yang Tersakiti ( Judika )'
  NORA & Ayai - Terlanjur Cinta ( Rossa & Pasha )
  SHIDI & Ezlynn - Lamunan Terhenti ( Aris Ariwatan )
  SITI SARAH & Rahmad - Bunga Angkasa ( Terra Rossa )
  ZARUL & Faradhiya - Lelaki Ini ( Anuar Zain )
  ZUR EDA & Mamat - Rindu Bayangan ( Carefree )

Lagu Pengacara GV3 Minggu Ke-4

Jihan & Nabil - Bukan Superstar ( Project Pop )

Tak sabar rasanya nak tengok konsert minggu ke-4..

Oke lah.. Kalau korang belum lagi tonton konsert semalam boleh la tonton dekat link bawah ni ye.. Aku pown nak tonton sekali lagi.. Nak tonton untuk full episod.. Semalam tak puas tengok.. Huhu.. Jom tonton sama-sama..

Jom Tonton




Wordless Monday #1 - Kerja

Assalamualaikum wbt..

Hehe.. Kerja.. kerjaa!!


Semusim Di Barzakh

Assalamualaikum wbt..


Semusim Di Barzakh  |  Yeahh!! Sampai masa nak review buku hebat ni... Rasa tak sia-sia dan tak kecewa aku beli buku ni.. Sangat hebat dan sangat memberi pengajaran dan keinsafan kepada pembaca... Starting baca buku ni pown dah teruja nak teruskan pembacaan sehingga habis..

Buku ni menceritakan tentang alam barzakh yang digambarkan oleh penulis.. Walaupown ianya hanya sekadar gambaran tetapi ianya sangat terkesan dihati aku.. Semasa membaca terasa diri berada di tempat watak di dalam buku ni.. 

Buku ini mengisahkan seorang lelaki dimana penulis meletakkan dirinya sebagai watak tersebut yang mana lelaki tersebut jauh tersesat dari jalan yang lurus dengan melakukan segala macam maksiat di atas muka bumi ini sehingga meninggalkan segala suruhan tuhan.. Dia jauh dari agama.. 

Dalam masa yang sama, lelaki ini yang bernama fayyadh menyimpan perasaan cinta terhadap seorang gadis yang bernama Umairah yang mana Umairah ni seorang yang berpegang teguh pada ajaran islam dan boleh dikatakan dia adalah seorang wanita solehah.. Dia menolak cinta fayyadh kerana takut mendekati zina.. Allahuakbar..

Bukan kisah cinta tu yang aku nak tekankan di sini tetapi yang aku nak kongsikan dengan korang tentang kehebatan buku ini adalah kisah semusim lelaki itu di barzakh.. Menghadap segala seksaan yang ada di sana setimpal dengan kejahatan dia di atas muka bumi ini.. Setiap detik diceritakan dengan sangat menggerunkan seksaan yang ditanggung.. Korang bayangkan aku yang tengah baca ni boleh menangis... Menangis kerana takutnya azab Allah itu terhadap hambanya yang ingkar terhadap suruhannya.. Allahuakbar... Moga dijauhkan daripada azab kubur dan azab neraka..

Korang patut baca buku ni kerana terdapat banyak pengajaran di dalam nya.. 

Tahniah kepada penulis buku ini HADI FAYYADH kerana menghasilkan buku yang sangat hebat ini.. Moga beliau diberi kesihatan yang baik untuk menghasilkan lagi buku-buku yang sehebat ini dan boleh memberi pengajaran kepada pembaca,.. TQ penulis.. :)



Follower Lesap!!

Assalamualaikum wbt..


Follower Lesap!!  |  Oh my follower.. Kemanakah menghilang... Ahakz.. Hakak baru perasan dek non yang follower hakak lesap beberapa orang.. Hehe mungkin dah bosan kowt dengan blog hakak ni.. Hurmm Entah leee.. Semalam hakak check follower #390.. Rini bukak blog dah berkurangan seramai 6 orang.. Huhi..

Tak pe la.. Mungkin ada sesuatu yang tak best pada dorang kowt yang ada pada blog hakak ni.. hehe.. Mungkin hakak tak mesra alam kowt.. Haha.. Nak mesra camno dek non, hakak dua tiga menjak ni dok membizi dengan kehidupan seharian.. Dengan anak tak sihat.. Dengan hakak sendiri tak berapa nak sehat.. Tapi tak pe la.. Hakak redhaaaa kata orang.. hehe..

Buat follower hakak yang dah komen di entry hakak ni, hakak mintak maaf sangat kowtnye hakak tak membalas komen-komen tersebut.. Itu bermakna hakak tak punya masa yang cukup ye.. Kalau ada masa terluang akak habiskan untuk blogwalking aje.. Pastu kalau ada tersisa lagi masa tu baru la hakak balas komen korang.. Sori yek dek non..Hiks..

Hakak harap korang tak sering untuk jelajah blog hakak yang sendu ni.. Haha.. 

Program Mudah Kurus Bersama Dr. Malinda

Assalamualaikum wbt..


Program Mudah Kurus Bersama Dr. Malinda  |  Masalah Obesiti di Malaysia semakin membimbangkan.. Menurut kajian kesihatan dan morbiditi kebangsaan mendapati 47.7 peratus rakyat Malaysia dewasa yang mengalami masalah berat badan berlebihan atau lebih dikenali dengan OBESITI.. Lebih membimbangkan , tahap obesiti di Malaysia mencatatkan bacaan lebih tinggi iaitu 17.7 peratus berbanding peringkat global yang berada pada bacaan 13 peratus... 


Malaysia mencatat peratusan tertinggi


Keratan Akbar tentang Obesiti



Sumber Foto : Google


Kita juara diabetes, obesiti!! Oh my... Tengok pada statistik di atas, masalah obesiti di Malaysia ni memang ditahap kronik dan paling tinggi di Asia.. Salah satu penyumbang terbesarnya adalah kerana di Malaysia ni kaya dengan pelbagai makanan.. Rakyat malaysia memang suka makan.. Mungkin sebab itulah tahap obesiti di negara kita ni, TINGGI..!! 

Mana taknya, bila dah makanan macam-macam depan mata ofkos la nak makan.. Bila dah makan sampai tak ingat dunia.. Bila tak ingat dunia dah terkena obesiti.. Siapa yang susah?? hehe.. Korang kena tahu, OBESITI NI BAHAYA.. So, untuk tidak mengalami OBESITI, kita kena ubah gaya hidup kita.. 

Macam mana nak ubah?? 

Jom baca sampai habis..!!

KENALI OBESITI


OBESITI adalah sejenis 'penyakit'.. Obesiti adalah masalah dunia moden... Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu.. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena 'Obesogenic' adalah :-
  • Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses
  • Makanan tinggi gula
  • Nutrisi yang rendah
  • Kurang aktiviti fizikal

Metabolisme kacau.. hormon tak seimbang.. All haywire.. Pengurangan kalori sahaja pun kadang kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik.. Inilah dinamakan 'Peperangan Alaf Baru!'...

ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :-

BMI > 23
Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi
> 102 cm (40 inch) - Lelaki
> 80 cm (35 inch) - Wanita

OBESITI adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu..

ANDA DIKATAKAN OBESE APABILA :-

Wanita
Peratusan lemak badan >32%

Lelaki
Peratusan lemak badan >25%


BAHAYANYA OBESITI!!

OBESITI berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit seperti :-
  • Diabetes (Kencing Manis)
  • Hipertensi (Darah Tinggi)
  • Kolestrol Tinggi
  • Penyakit Jantung Koronari
  • Stroke (Angin Ahmar)
  • Batu Hempedu
  • Kanser Payudara
  • Kanser Prostat
  • Kanser Kolon (Usus Besar)
  • Masalah Pernafasan (Respiratori)
  • Masalah Muskuloskeletal
  • Vena Varikos
  • Masalah Kulit
  • Osteoarthritis
  • Penyakit Alzheimer's
  • Gout
  • Sleep Apnea
  • Infertility (Ketidaksuburan)
  • Masalah Psikologi (Kurang keyakinan diri)
  • Depressi

PERLU TAHU JENIS-JENIS LEMAK


Lemak oh Lemak!!

Pernah tak korang cuba diet beberapa minggu tapi tak turun-turun jugak berat badan.. Ada yang turun tapi nak turun 1-2 kg pown susah!! Pernah??

Bila dah macam tu keadaannya, mesti selepas 2-3 bulan, korang dah give up dan berkata-kata sendiri..."Jaga makan pown tak turun-turun jugak berat badan ni".. dan paling menyedihkan lagi korang terus kembali kepada cara hidup yang lama.. Adoiii!!

Kenapa jadi macam tu??

Hurmm korang kena tahu ni...

Sebenarnya, tak semua jenis lemak tu sama.. Dalam badan kita ni terdapat 3 jenis lemak.. Meh aku cite kat korang... Baca sampai habis ye.. Penting ni!!!

1.  Lemak Untuk Struktur ( Structural Fat )

Ini adalah 'Lemak Baik'.. Eh! Lemak pown ada baik jahatnya ye.. hehe.. Okeh, 'Lemak baik' ni penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.

2.  Lemak Normal ( Normal Fat Reserve )

Ini juga 'Lemak Baik' ye.. 'Lemak baik' ini adalah di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan... Fungsinya adalah seperti 'Tangki Tenaga'... Cam powerbank handphone kite tula ibaratnya.. Cas-cas, simpan dan bila diperlukan kita guna.. Hiks..

3.  Lemak Abnormal ( Abnormal Stored Fat )

Haaaa ni 'Lemak tak berapa nak baik' ye.. Ianya dikenali sebagai 'tisu adipose'. Lemak ini adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit, dan 'berlipat-lipat' di tubuh kita..!! 

Cuba check di tubuh badan korang sekarang.. Ada tak terlihat kelibat Lemak Abnormal ni??Kalau ada, korang kene bertindak sekarang membenterasnya dari terus berleluasa di tubuh badan korang itu.. Haha~!!

Untuk pengetahuan korang lagi, Lemak Abnormal ini sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan mengganggu sistem tubuh badan kita.. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar dan mula digunakan sebagai tenaga!!

Kesimpulannya??

Jadi, korang nampak tak kat sini, bila korang berDIET 1-2 bulan pertama, Lemak Normal yang mula dibakar tetapi Lemak Abnormal akan kekal di situ!! Ia hanya dibakar dalam keadaan 'kebuluran' sahaja..

Macam mana nak menggerakkan Lemak Abnormal yang terlebih DEGIL tu??

Jawapannya adalah dengan menggunakan hCG.. 

hCG???

hCG adalah transformasi perubatan terbaru untuk 'menggerakkan' Lemak Abnormal yang DEGIL..


KENALI hCG

APA ITU hCG?

hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada dalam keadaan 'kebuluran dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 - 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

Ia bukanlah 'sex homon'. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita...

Ia juga bertindak sebagai 'Kunci' untuk menggerakkan lemak yang tersimpan dalam badan...


FUNGSI hCG MERAWAT OBESITI

Rawatan hCG ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. hCG memainkan peranan penting dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus...

Hipothalamus :-
  • berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). 
  • mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan 
  • membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbagan cecair badan, selera makan dan berat badan

Untuk merawat Obesiti, hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk menggerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan seperti lemak yang terkumpul di perut, punggung, peha dan lengan..

PRINSIP RAWATAN hCG 


Dalam rawatan ini, hCG akan dikombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet yang sihat... 

Diet Rendah Kalori & Prinsip Diet Sihat??

1. Seperti DETOX program

2.  Diet yang perlu diambil adalah seperti berikut :-
  • Diet yang sihat
  • Tanpa gula
  • Karbohidrat yang sihat
  • Tanpa makanan segera atau terproses
  • Rendah lemak
  • Tiada minuman berkarbonat

3.  Dibekalkan manual dan menu pemakanan diet sihat


KEBAIKAN PROGRAM INI

  • Membantu membuang lemak-lemak lama
  • Membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus)
  • Menurunkn berat badan
  • Inch Loss - saiz baju akan berkurangan antara satu @ dua saiz yang lebih kecil
  • Membantu menyeimbangkan metabolism badan... 
  • Metabolism badan dapat ditingkatkan ke satu 'setting' yang baru sekiranya mematuhi program ini dan sekaligus akan mengelakkan berlakunya kesan 'YoYo' iaitu kenaikan mendadak setelah berhenti rawatan program..
  • Anda akan kurang merasa lapar kerana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber tenaga.. 
  • Merasa lebih bertenaga kerana program ini akan membekalkan supplement sebagai nutrisi tambahan.

LAIN-LAIN KEBAIKAN

1.  Dapat memperbaiki tahap kesihatan keseluruhan seperti :-
  • tahap guna dalam tekanan lebih stabil
  • penurunan tahap kolestrol
  • tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut
  • tidur lebih baik
  • tenaga meningkat
  • complexion dan tone kulit yang lebih cantik
  • tiada lagi 'food craving' terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu makan yang hodoh.

2.  Membantu untuk mendapatkan emosi yang lebih baik, fokus dan bertenaga

3.  Memperbaiki tahap radang dalam badan dan masalah metabolisma lain


BERAPA BERAT YANG BOLEH TURUN?

Korang mesti nak tahu berapa jumlah berat badan yang akan turun melalui program ni kan??.. Oke, potensi berat yang boleh turun adalah 0.5kg sehari.. Bergantung kepada individu juga tetapi potensi biasanya antara 6-8kg dengan penurunan 1-2 saiz baju, hanya dalam masa 23 HARI..!! Oh my!! Bestnyeeee...

Ada lagi yang best tau.. Rawatan ini juga boleh disambung terus untuk cycle ke-2 iaitu 46 hari dengan potensi pengurusan sehingga 15-20KG...!!

Best ohhh!!

So, apa tunggu lagi jom la kita sertai Program Mudah Kurus Dr Malinda ni ramai-ramai kerana rawatan hCG ini adalah transformasi baru dalam dunia pelangsingan.. Rugi tau tak join!!


Jom Kenali Dr. Malinda

Dr. Malinda Mohd Ali adalah Pakar Penuaan Sihat dan Obesiti dari Future Wellens Sdn. Bhd., Health & Training Consultancy.. Beliau mempunyai pengalaman 15 tahun sebagai Doktor Perubatan dan telah menjalankan program hCG ini sebagai 'slimming coach' selama 4 tahun.. Beliau telah membantu lebih daripada 300 orang klien mencapai berat badan yang ideal..

Bagi mereka yang mengalami masalah berat badan yang berlebihan dan obesiti boleh la menyertai program ini.. Rawatan hCG ini adalah SELAMAT.. Jadi, korang tak perlu risau akan ketidakselamatannya... 


PERLU DIINGAT!!

Kejayaan program ini sangat bergantung kepada disiplin, keyakinan, konsistensi & kekuatan impian korang untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik!!

SET MINDA KORANG!!

23 atau 46 hari ini adalah waktu membersihkan diri (cleansing program), pembuangan lemak dan detoksifikasi.

TIPS KEJAYAAN

Sediakan satu baju yang lebih kecil dari saiz korang sekarang..

Matlamat bukan sekadar untuk kurus sahaja tetapi LEBIH SIHAT untuk jangkamasa panjang.

Kuatkan semangat untuk melawan nafsu dan keinginan!! Ini adalah proses untuk RESET Hipothalamus...


TESTIMONI YANG TELAH BERJAYA

Ramai dah ke yang berjaya dengan program ini??

Kalau nak tahu jom kite selongkar testimoni dari mereka yang dah berjaya mencapai berat badan yang ideal melalui program ni..

Transformasi Klien melalui Program hCG :-

Cikgu Azlizah

Pn. Amy

En. Saiful Nizam



Apa kata mereka??


CLIENT 1
Pn. Farah Farhanah


Setelah sekian lama...aku kini bersedia berkongsi dgn rakan2 tntang apa yg aku telah lalui utk beberapa bulan ni...

OBESITI....

Satu istilah yg menjadi kengerian buat aku ketika ini...telah berpuluh tahun aku hidup dlm kesilapan, kealpaan dan kezaliman pada tubuh badan yg Allah kurniakan...

Pengalaman menjaga suami yg tak sihat menyedarkan aku akan pentingnya menjaga tekak dan perut kite...makan bukan ikut tekak tp ikut keperluan...

Tapi ini bukanlah BIG WHY aku yg pertama...ini sebenarnya BIG WHY aku kenapa aku tak nak lgi hidup dlm obesiti...

Satu impian aku ialah nak dipanggil IBU....hati wanita mane yg xde impian tu selepas berkahwin...1 day....aku sembang ngan adik aku yg doktor...

"Long, aku nk cite sket" : Aku tgk kt wad aku skrg...ramai pompuan yg big size pegnen...kesian dorg sbb bru 6,7 bulan pegnen dh kene warded sbb gula tinggi, darah tinggi...pastu kene paksa bersalin awal...
Aku jadi ngeri plak bile adik ckp cmtu...trus fikir...aku cikgu sains...aku blajr ttg fisiologi manusia dr sekolah lg...ilmu klu pemakanan tak seimbang dan kesannya mmg dh tau dh...tp knp aku x apply dlm life aku ???

Aku tringat ms keguguran aku tny doktor knp aku boleh gugur sedangkan aku jaga sgt2 pergerakan...
"Sbnrnya kandungan puan ni dia x menjadi sbb kdgkala klu kandungan gula atau garam atau ap2 shja yg x sepatutnya tinggi dlm darah menjadi tinggi, atau terlalu rendah...pembentukan bayi boleh terganggu..mcm org buat kek...klu terlebih tepung, terkurang soda ke...kek tu bantat kan...jadi umpama cmtu la..."

Aku muhasabah diri...combinekan ap yg angah ckp, ap yg gynea ckp dan ilmu2 yg aku tau...aku gugel, tny org2 tua.. satu yg aku dpt simpulkan....bila nk pregnen...badan mesti ready...baik zahir atau batin...kesihatan no 1...ap yg masuk dlm bdn kite akan effect pd baby...aku tahu Allah dh tentukan anak syurga aku bukan utk temani aku di dunia...aku rs 8 sbb x jaga dia baik2...makan ikut tekak...konon mengidam...huhu...

Paling tragis...

Ad istri spupu suami...kami xpernah jmp sjak kawen..ms kami makn kt meja...dia ckp ngan suami...

"X sgka awak kawen dgn farah ye....akak ingat awak cari yang......hmmm"

"Adik bradik farah semua mmg gemuk2 eh?"

Klu korg kt tmpat aku...ape korg rasa? 


****************************************************

Selepas semua ini...Allah bukak luas2 hati ini utk berubah...Allah temukan aku dengan Izzah Razak, Dr Malinda Mohd Ali dan Elzura Basirun...duit boleh cari...kesihatan?...so ni yg aku buat for these few months:-

*join 1st cycle hcg program under doc malinda
*menang contest doc malinda and won 2nd cycle hcg..(best giler kot...hahaha...)
*cut down carbo and oily food, no more sugar but sometimes cheat day is must..hehehe...
*avoid 3 in 1....tak kira la ko letak ape dlm tu...sgala kacip dan tongkat skalipun...xnak dah...
*variation of exercises...kene rajin...the best early morning...
*consume best suplement suggested by doc malinda.
*do my best eat clean food and istiqomah
*stay positive, avoid stress thing and people
*always keep in touch with our support group
*of course beli, tempah dan alter baju2 sluar2 kain2 dlm wardrobe..

Skrg aku jadi pemilih...cerewet...bijak...semuanya dr segi apa yg nak masuk dlm bdan aku...baik makanan baik minuman baik suplement...sukar awalnya tapi hati kene cekal sebab aku dh nmpk perubahan besar dan positif dalam hidup...

*kebas tangan hilang
*gegata langsung hilang (klu dl seminggu paling2 skali wajib kene)
*berat hampir 16kg turun
*inch loss sgt ketara
*kulit makin cerah dan muda
*hidup makin happy
*even belum capai berat ideal tp mcm doc malinda ckp...tak perlu tunggu jadi sempurna utk inspire org lain.
*even masih belum ad rezeki pregnen...aku dpt jaga suami tersayang Mirza Mohamed dgn baik dan guide dia utk healthy life jg.





CLIENT 2
Pn. Suriya


Salam Jumaat yang penuh barokah...

Melihat foto ini,,terpanggil aku untuk mengimbau keadaanku lebih dari setahun yang lalu..
Memiliki berat badan lebih dari 100kg??..apa yg kurasa??
Ianya hanya..igauan yang melukakan;

*Sukar untuk beribadah..solat pun sering duduk,,
*Penyakit datang bertimpa timpa..1..2..3..4..5,,
*Hilang keyakinan diri,,
*Tekanan perasaan,,
*Sering jadi bahan gurauan...(so irritating)
*Hati sakit...jiwa pedih..

Kuringkaskan kisahnya,,Allah telah pertemukan aku dengan Dr.Malinda & program Latih Diri Langsingnya....ianya sungguh di luar jangkaan,,begitu banyak ilmu-ilmu kesihatan yang selama ini jauh dari kotak fikiranku yang berjaya dipraktiskan. Dengan amal serta istiqamah yang ikhlas dan konsisten, pasti Dia janjikan hasil yang setimpal dengan usaha..syukran..Alhamdulillah..

Bukan meminta perhatian,,tidak juga pujian, apatah lagi penghargaan, tidak kulayak untuk menasihati..hanya sepintas perkongsian..untuk membakar lagi semangat diri meneruskan Jihad Untuk Sihat..

Semoga jasad indah yang Allah pinjamkan sementara kepada kita di dunia ini dapat dipulangkan semula dengan cukup sifat dan baik *terperi* keadaannya kepada Dia..diri empunya diri..Insya Allah.

Terima kasih kepada Dr.Malinda.
Syukran Allah..

*Let the photo speaks by itself*
#hcgdrmalinda
#ldl

#jihadsihat



BAGAIMANA NAK JOIN PROGRAM INI??

Mudah saje, untuk join Program Mudah Kurus Bersama Dr. Malinda ini, korang boleh terus ke :-


Website

Facebook

Direct Call ke :-
+60 17 508 4430

Email

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat


"Selamat tinggal kehidupan lama yang tidak sihat"


ENCHANTEUR PARIS Rahsia Kulit Cantik Dan Pesona Diri Yang Memukau

Assalamualaikum wbt..


ENCHANTEUR PARIS Rahsia Kulit Cantik Dan Pesona Diri Yang Memukau  | Nahh!! Sebut aje Enchanteur Paris, siapa yang tak kenal kan dengan jenama yang 'besar' ni.. Aku yakin dan sangat-sangat pasti yang semua pown tahu akan kewujudan dan kehebatan jenama ni.. Mana tak nya, liputan yang meluas tentang jenama ini, di TV, majalah malahan di papan-papan iklan yang terpacak di bandar-bandar pown ada.. Pendek kata jenama Enchanteur Paris ni memang tak asing lagi di Malaysia... Dah berpuluh-puluh tahun jenama ini bertapak di dalam pasaran Malaysia dan sehingga kini masih terkenal dan mempunyai berjuta-juta pengguna.. Termasuklah aku sendiri memang menggunakan produk rangkaian Enchanteur Paris ni..

Aku pengguna Mandian Enchanteur Paris yang setia.. Aku suka sangat dengan harumannya.. Wangi gile kowt!! Selain haruman yang sangat wangi, Mandian Enchanteur Paris ni juga tak melekit seperti mandian-mandian dari jenama yang lain yang pernah aku guna sebelum ni.. Panjang pulak aku membebel yek.. Oke la, jom aku kenalkan korang dengan lebih dekat tentang Enchanteur Paris ni..



Terokai rahsia kulit cantik dan pesona diri yang memukau dengan ENCHENTEUR PARIS


Kalau korang nak tahu, ENCHANTEUR PARIS ni adalah sebuah jenama yang terkenal dengan rangkaian wangian mewah inspirasi Perancis dan rangkaian produk penjagaan peribadi yang juga turut diperkaya dengan seleksi wangian mewah bagi memberikan setiap wanita kesegaran tubuh badan menyeluruh sepanjang hari.. 

Dengan keadaan cuaca negara kita yang agak panas sekarang ini serta gaya hidup yang terlalu sibuk aku yakin setiap wanita di Malaysia ni pasti memilih untuk memakai losyen atau serum bagi melindungi dan memelihara kulit meraka setiap hari serta mengenakan deodarant untuk keyakinan diri.. Betul tak?? 

Oleh sebab itu lah, Enchanteur Paris telah mengeluarkan rangkaian wangian penjagaan badan dengan 3 variasi wangian yang memukau.. Jom tengok yang mana satu menjadi pilihan aku..!!

ENCHANTEUR PARIS Mon Amie

Rangkaian  Enchanteur Paris Mon Amie

Rangkaian Enchanteur Paris Mon Amie ini diinspirasikan dari keceriaan saat-saat yang indah sebuah persahabatan... Wangian yang menceriakan ini sangat sesuai digunakan ketika bersantai mahupun ke pejabat.. Wangian Mon Amie yang ringan dan menyegarkan ini diadun indah untuk dipadankan dengan Light & Fresh Parfum Lotion Enchanteur Paris Mon Amie....

Enchanteur Paris Mon Amie ini turut menawarkan Double Moisture Parfum Serum. Ianya diperkayakan dengan Ultra Hyaluronic dan Minyak Zaitun, kombinasi yang sesuai untuk memberikan manfaat hidrasi kulit serta merta yang intensif dan sepanjang hari di samping berbau harum dengan wangian ceria Mon Amie..

Serlahkan lagi wangian ceria dan memikat tersebut dengan rangkaian Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspirant Deodarant Enchanteur Paris Mon Amie atau Parfum Deo Mist Enchanteur Paris Mon Amie untuk memastikan kesegaran sepanjang hari...

Pilihan aku dalam rangkaian wangian penjagaan badan Enchanteur Paris Mon Amie??

Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspirant Deodarant 
Enchanteur Paris Mon Amie

Kenapa aku pilih Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspirant Deodarant Enchanteur Paris Mon Amie ni??

Haaa kalau korang nak tahu, deodarant pilihan aku ini berasaskan losyen tau yang dapat memberi manfaat perlindungan bau sehingga 72 jam.. Aku ulang, PERLINDUNGAN BAU SEHINGGA 72 JAM!! dan anti peluh sehingga 24 jam.. Aku ulang lagi sekali ANTI PELUH sehingga 24 JAM!! hehe..

Ianya dapat mengekalkan kesegaran pangkal lengan dan memastikan ia sentiasa kering dengan ekstrak Likouris yang membantu mencerahkan tona kulit dan mengurangkan pembentukan melanin.. Didalamnya pula terdapat butiran kristal mentol yang dapat memberikan rasa kulit sensasi yang menyejukkan dan membuatkan kita rasa selesa...

Harga
50 ML  -  RM 8.70



ENCHANTEUR PARIS Belle Amour


Rangkaian EnchanteurParis Belle Amour

Rangkaian Enchanteur Paris Belle Amour pula menggambarkan bibit-bibit cinta dan putik asmara yang berkembang mekar sepadan dengan packagingnya yang berwarna pink itu... Ia adalah wangian untuk menjadikan anda yang paling si dia sayang.. Pencerahan kulit kini lebih indah dengan Triple Whitening Parfum Lotion Enchanteur Paris Belle Amour yang memberikan manfaat pencerahan kulit dengan segera dan berseri untuk jangka masa yang panjang, dari 3 agen pencerahan - ekstrak Likoris, ekstrak Sakura dan Vitamin B3..

Dengan Extra Whitening Parfum Anti-Perspirant Deodarant Enchanteur Paris Belle Amour pula, dapat mempertingkatkan pencerahan tona kulit bawah lengan anda.. Manakala dengan Parfum Deo Mist Enchanteur Paris Belle Amour, haruman dapat dikekalkan sepanjang hari..


Pilihan aku dalam rangkaian wangian penjagaan badan Enchanteur Paris Belle Amour??


Triple Whitening Parfum Lotion Enchanteur Paris Belle Amour


Kenapa aku pilih lotion belle amour ni?? Why???

Triple Whitening Parfum Lotion dibawah label Bella Amour ni menjadi pilihan aku kerana ianya dapat memberi manfaat pencerahan 3 kali ganda... Wow 3 kali ganda tu!! Lotion ni direka dengan kombinasi 3 ejan pencerahan iaitu dari ektrak Likouris, ekstrak Sakura dan juga Vitamin B3 untuk mengatasi masalah kawasan kulit gelap dan tona tidak sekata.. 

Ekstrak Likouris dan ekstrak Sakura dalam lotion ni dapat mencerahkan dan menyamaratakan tona kulit serta menghalang pembentukan melanin.. Manakala Vitamin B3 pula bukan sahaja dapat mencerahkan kulit bahkan dapat memperkukuhkan ketahanan kulit serta mencegah kehilangan lembapan. Sebenarnya, dengan kombinasi ketiga-tiga ejen pencerahan ini membantu memberikan bukan 3x ganda manfaat pencerahan malah 5x ganda manfaat pencerahan dapat diberikan... Terbaikkk!!

Kebiasaannya, kita ni sebagai wanita selalu sangat menghadapi masalah kulit gelap dan tak sekata kan..!! Paling ketara dekat bahagian belakang leher, lutut dan juga siku.. Betul tak?? Dengan menggunakan lotion ni, korang bukan saje dapat mengekalkan kulit yang cantik dan sekata tau tetapi lotion ni dapat juga memberikan seri kepada kita dengan haruman wangian Belle Amour ni.. Best kan?? Jom tengok harganya pula..

Harga
RM 7.50  -  100 ML




ENCHANTEUR PARIS Adore

Rangkaian Enchanteur Paris Adore


Rangkaian Enchanteur Paris Adore ini adalah kombinasi wangian bunga-bungaan dan buah-buahan yang membangkitkan keajaiban nostalgia indah berkekalan setiap hari dengan wangian yang kekal berpanjangan. Dalam mengecapi keyakinan, memiliki kulit yang sihat yang merupakan benteng pertahanan pertama kita dari kuman, sinar UV dan pencemaran adalah perkara utama yang amat penting.

Antibacterial Care Parfum Lotion Enchanteur Paris Adore berfungsi bagi memastikan kulit sentiasa dilindungi daripada pelbagai bakteria merbahaya sambil menjadikan kulit kekal wangi dengan wangian Adore yang kekal berpanjangan..

Whitening & Soothing Parfum Anti-Perspirant Deodarant Enchanteur Paris Adore pula memelihara bawah lengan dengan memberikan kelegaan, melindungi kulit dan terasa segar.. Manakala Parfum Deo Mist Enchanteur Paris Adore dapat memberikan haruman yang semerbak, memukau dan menyegarkan...

Pilihan aku dalam rangkaian wangian penjagaan badan Enchanteur Paris Adore??

Parfum Deo Mist Enchanteur Paris Adore

Pilihan aku untuk rangkaian Adore adalah Parfum Deo Mist... Korang rasa, kenapa aku pilih Parfum Deo Mist bagi rangkaian Adore ni?? Hehe.. Mesti korang tak tahukan kenapa?? Meh aku kasi tau..

Ianya hanya satu sebab..

Aku pilih Parfum Deo Mist Adore ini kerana semburan pewangi ini dapat memberikan aku keyakinan yang berpanjangan sehingga 24 Jam.. Haaa tu dia.. Lama tu.. hehe..

Harganya berapa daaaaaa??

Harga
RM 10.10  -  100 ML

Okeylah.. Sampai sini aje la ye aku bercerita tentang produk yang ohsem, Enchanteur Paris ni.. Produk yang menjadi pilihan aku pown korang dah tahu... So, kesimpulan yang aku boleh buat kat sini adalah aku dah JATUH CINTA sekali lagi dengan rangkaian wangian penjagaan badan Enchanteur Paris ni.. Haruman yang tak boleh dapat dimana-mana.. Hanya ada pada Enchanteur Paris.. 


WHERE TO BUY???


Dekat mana nak beli produk Enchanteur Paris ni??

Haaa rangkaian produk penjagaan peribadi Enchanteur Paris ini boleh didapati di semua rangkaian pasaraya, pasaraya besar dan farmasi..

Berapa harga untuk setiap rangkaian produk Enchanteur Paris ni??

Untuk harga rangkaian produk Enchanteur Paris ni pula, korang tak perlu risau kerana harga bagi setiap produk adalah HARGA MAMPU MILIK... Tak percaya, jom tengok senarai harga dibawah :-

MON AMIE

Double Moisture Parfum Serum
RM 7.90 ( 85 ML )
RM 18.00 ( 275 ML )

Light & Fresh Parfum Lotion
RM 7.50 ( 100 ML )
RM 16.95 ( 300 ML )

Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspirant Deodarant
RM 8.70 ( 50ML )

Parfum Deo Mist
RM 10.10 ( 100 ML )


BELLE AMOUR

Triple Whitening Parfum Lotion
RM 7.50 ( 100 ML )
RM 16.95 ( 300 ML )

Extra Whitening Parfum Anti-Perspirant Deodarant
RM 8.70 ( 50ML )

Parfum Deo Mist
RM 10.10 ( 100 ML )


ADORE

Antibacterial Care Parfum Lotion
RM 7.50 ( 100 ML )
RM 16.95 ( 300 ML )

Whitening & Shooting Parfum Anti-Perspirant Deodarant
RM 8.70 ( 50ML )

Parfum Deo Mist
RM 10.10 ( 100 ML )


Murahkan!! Lepas ni boleh la serbu pasaraya yang berhampiran.. Kita pakat borong produk Enchanteur ni ye.. Hehe.. Boleh juga dijadikan hadiah buat yang tersayang.. Romantik gituuu!!


Untuk maklumat lanjut mengenai Enchanteur, sila layari :-

Website

Facebook





"Create Magical Moments Every Day"