Tarikh Akhir Penukaran Kad Debit Secara Percuma

Assalamualaikum wbt..



Tarikh Akhir Penukaran Kad Debit Secara Percuma  |  Wohaaaa... Korang dah tukar ke belum Debit Card korang?? Cepat-cepat tau tukar sebab tarikh akhir untuk penukaran Debit Card tak lama lagi akan berakhir.. Lepas dari tarikh tersebut korang dikenakan bayaran untuk tukar kad... 

Bila tarikh akhir penukaran Debit Card tersebut?? Dah tahu ke?? Kalau belum tahu, sila ambil maklum notis kat bawah ni ye..


PERHATIAN KEPADA PEMEGANG 
KAD DEBIT BANK!!

Tarikh akhir untuk menukar kad debit bank adalah seperti berikut :-

MAYBANK
Sebelum 18 Disember 2016

CIMB
Sebelum 20 Disember 2016

RHB
Sebelum 31 Disember 2016

BSN & Lain-Lain Bank
Sebelum 31 Disember 2016

Kad lama anda tidak akan berfungsi selepas tarikh tersebut..

Denda RM 12.70 akan dikenakan bagi penukaran kad baru selepas tarikh tersebut..

Sekian, Harap Maklum..



18 comments on "Tarikh Akhir Penukaran Kad Debit Secara Percuma"
  1. Replies
    1. Alhamdulillah dah tukar.. Lea CIMB belommm.. adesss..

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah bonde... Lea jugak la kene redah ramai orang nk buat nnti.. cimb belom..

      Delete
  3. Replies
    1. Haippp.. kene p buat cepat2.. tapi ramai org wooooo... seksoo..

      Delete
  4. Alhamdulillah..dh selesai pun ..yg senang MBB boleh buat online tp CIMB kena tunggu at least 2jam ..semoga bertabah ya sesiapa yg belum sbb dengarnya queue panjang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MBB senang.. Online pown boleh.. Dekat mesin pown boleh.. CIMB tula yang parah tu.. Lea belum buat agik CIMB.. Adesss..

      Delete
  5. Assalamualaikum Lea,

    Hal ni lah buat LZ stress, bayangkan ada 3 kad kena tukar. Maybank kira settled sebab dah apply through online tapi masih belum sampai (stress jugak), CIMB kena buat esok (pagi sebelum bank buka kena stand by depan pintu bank) - masalahnya ntah berapa lama kena tunggu giliran, dan RHB (belum plan bila nak buat).. Takpe tarik nafas... kita buat satu-satu.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam LZ... Fuhhh time ni memang berjujut la org.. Td kawan opiz pergi pown kene tunggu 100 - 200 orang dok tunggu nak buat...

      Delete
    2. Kalau apply online kat Maybank2u, memakan masa 21 hari untuk kad tu sampai...so, relaks, minum kopi..sementara kad lama tk boleh guna, apa kata gunakan pengelaran wang di ATM dengan Cardless, lebih mudah..janji ada data hp tu..

      Delete
    3. Cardless tu camno tu elih.. Promote link elih kat sini.. ramai leh baca nanti caranye.. hehe

      Delete
  6. kad dah sampai rumah. cuma x activate lagi ..alaaa. cemana ni...sobs2...

    ReplyDelete
  7. mintak mai naaa ke cawangan BSN yg berdekatan. kami menunggu anda :)

    ReplyDelete
  8. Nasib baiklah ada satu kad je..
    Baru settle last week.. dekat sejam lebih sikitlah menunggu..

    ReplyDelete