Cabaran 7 Hari Blogging #4 - Makanan Yang Kurang Digemari

Assalamualaikum wbt..


Cabaran 7 Hari Blogging #4 - Makanan Yang Kurang Digemari  |  Task ke-4 pula hari ni.. Hampir terlupa dek kerana terlalu bizi dengan kerja.. Cewahh... Untuk task kali ni, makanan yang kurang digemari pula dipersoalkan.. Banyak juga makanan yang aku tak berapa nak gemar tapi aku nak up 1 aje kali ni.. Makanan yang betul-betul aku tak boleh blah la kiranya ni.. Nak tahu apakah?? 


Nin dia..!! Taugehhhh hokeh.. Masak la macam mana pown, aku tetap tak suka dan tak gemar.. Kalau makan mee ada taugeh, harusssss asingkan.. Hehe.. Kronik kan... Ada kisah sebenarnya disebalik cerita ketidakgemaran aku makan taugeh ni... Meh aku story sikit kat korang..

Throwback..................

Zaman aku kecik-kecik dulu, satu hari tu mak aku masak lauk taugeh.. Cam biasa, nak makan amek la lauk tersebut.. Nak dijadikan cerita, time aku menjamu selera tu, tetiba taugeh lekat kat tekak aku.. Apa lagik, rasa cam nak muntah lah.. taugehkan panjang-panjang.... Mungkin aku tak kunyah kowt time tu.. Main telan aje.. Hehe.. Lepas pada kejadian tu, terus aku 'bermasam muka' dengan taugeh.. Terus tak makan dah.. Serik... Sampailah sekarang.. Memang tak leh blah tengok taugeh.. 

Psssttt.. Lagik teruk aku ni tak suka makan sayur.. Haha..

Okey la.. Habis dah cite aku.. Kite jumpa di task yang seterusnye ye.. #5..


Baca juga di sini
Task 1          Task 2          Task 3


6 comments on "Cabaran 7 Hari Blogging #4 - Makanan Yang Kurang Digemari"
  1. hihi sedap apa sayur taugeh nie, masak lemak pun sedap jugak... =)

    ReplyDelete
  2. Hahaha taugeh ni kalau dijadikan lauk saya suka, kalau masuk dalam koey tiaw atau mee terus tak suka, pelik betullah...

    ReplyDelete
  3. hahahahhaa boleh pulak menyangkut dekat tekak manusia yang tak suka sayur. Sama la tak suka jugak dengan taugeh ni. Last option je dia ni ;P

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. ada peristiwa rupanya..
    Sep sikit.. Sha pun tak suka taugeh.. tp xde sebab.. just tak suka.. hehehe

    ReplyDelete
  5. jemput memeriahkan segmen saya. http://huseinrider.blogspot.com/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    ReplyDelete