Tefal Manual Chopper Dari Lazada Memudahkan Kerja Di Dapur

Assalamualaikum wbt..


Tefal Manual Chopper Dari Lazada Memudahkan Kerja Di Dapur  |  Entry sebelum ni aku ada bersembangkan tentang Lazada Box Of Joy Sempena Online Revolution 2016.. Dalam kotak keriangan tersebut, aku dapat pelbagai barangan dan produk daripada Lazada.. Seronok bukan main bila dapat hadiah yang best cenggitu.. Dalam bebanyak barangan dalam kotak keriangan tu, yang paling aku admire adalah Tefal Manual Chopper.. Excited ko aku dapat bende alah ni.. Bukan ape, dah lama kowt aku nak beli bende ni.. Lastnya dapat hadiah pulak dari Lazada.. Ya ampunnn.. Terima kasih Lazada..

Jadinya, hari ni aku nak berkongsi dengan korang tentang keseronokan aku menggunakan bende ajaib ni di dapur.. Bende ajaib tu.. Haha... Ajaib la sebab boleh menghancurkan bebawang dengan sekelip mata tanpa menggunakan letrik.. Hah gituuu... Ko haddooo?? Haha.. Ok, jom ikut aku..


Tengahari tadi, mood memasak aku lain macam sikit.. Yelah, firstime nak guna Tefal Manual Chopper lah katakan.. Nak jugak merasai keajaiban bende alah ni.. Mudah ke tidak ke.. Haa.. Untuk Set Tefal Manual Chopper ni, terdapat 3 bende iaitu bekas, penutup dan bilah pisau.. Tajam ohh bilah pisau dia.. Seriau aku tadi.. 


Istimewanya Tefal Manual Chopper ni, bahagian bawahnya ada gelungan getah yang aku anak panahkan warna biru tu.. hehe.. "anti-slippering base".... So, bekas tak akan bergerak semasa kerja-kerja menchopper bawang dijalankan.. Cewahh.. Memang terbaikk... 


Bawang dah tersedia dan redha untuk dihancurkan.. Ahakz.. Untuk masak tengahari tadi, aku guna hanya sebiji bawang besar sahaja.. Sebab tu la korang nampak sikit tu.. Hehe.. Nak isi banyak pown ok, sebab bekas dia agak besar jugak la..  


Satu lagi istimewanya Tefal Manual Chopper ni ialah penutupnya akan dilock macam blander juga.. So, tak perlu risau penutup tercabut semasa menchop bawang.. Huhu.. Gile safety kan.. 


Yeahh dah tiba masanya untuk kite chop bawang tadi.. Lepas dah ready ditutup semua bagai, just letak aje kat bawah dan tarik.. Mudah kan... Kerja-kerja menarik pown mudah aje.. Tak guna tenaga sangat pown.. Sesambil makan roti aje boleh tarik... Hehe.. Mudah dan hebat gituu...!!


Inilah hasilnya setelah 3 kali aku main tarik tali.. Hancoq semua bawang tadi... Mudahnya..!!

Dah siap hancurkan bawang barulah senang hati aku nak memasak.. Mata pown relax aje tak pedih dan berair macam selalu.. Dolu-dolu, bila memasak aje mesti berair mata-mata dok kupas dan cincang bawang.. Sekarang tak lagi dengan adanya Tefal Manual Chopper ni.. Segalanya mudah.. Mood memasak kembali bersinar gitu.. 

LAGI TENTANG TEFAL MANUAL CHOPPER..!!


Ohh aku tak cerita tadi yek satu lagi.. Tefal Manual Chopper ni mudah dibersihkan ye kerana bilah pisaunya boleh dicabut.. Jadi, kerja mencucinya jadi lebih mudah.. Takde lah korang tersagat jari jemari sendiri nanti.. Hehe..



Oklah.. Kalau korang nak juga merasai mudahnya kerja di dapur seperti aku, korang bolehlah mendapatkan Tefal Manual Chopper ni... Aku yakin, kerja-kerja di dapur korang akan lebih mudah dan senang.. Tak perlu berdrama airmata lagi dekat dapur tu.. Dengan Tefal Manual Chopper ni korang dah boleh save air mata korang tau.. Haha..!!

Kat mana nak dapatkan Tefal Manual Tefal ni?? Dekat mana lagi kalau bukan di LAZADA... Sekarang masih berlangsung sale Online Revolution.. Ada potongan harga yang berbaloi-baloi.. Rugi kalau tak beli sekarang.. So, ape tunggu lagi.. Jom serbu laman web LAZADA sekarang...

Segalanya ada di Lazada...

"INGAT SHOPPING INGAT LAZADA"

ENJOY SHOPPING WITH LAZADA MALAYSIA!!



5 comments on "Tefal Manual Chopper Dari Lazada Memudahkan Kerja Di Dapur"
  1. amboi lea sambil cicah roti boleh main tarik ya hii.. teruja nya lea ,, x guna lagi manual chopper ni.. halus mulus nampak bawang

    ReplyDelete
  2. Bagus alat ni...mambantu sgt di dapur, yg bagusnya tak payah membazir elektrik nk pusing...tangan kan ado haha

    ReplyDelete
  3. Poof Senangnye! Xyah guna blender pun! Ok nak beli!

    ReplyDelete