Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha

Assalamualaikum wbt..

Klik banner untuk join

Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha  |  Hola.. Giveaway again... Kali ni aku join Giveaway by blogger kesayangan aku Adik Rrai.. Akhirnya menjadik juga Rrai buat GA ni ye.. Hadiahnya agak menarik.. Shade Dough Lip Bait by Hanis Zalihka gituu..!! Dah bila hadiah yang disediakan untuk pemenang adalah berbentuk Lipstik, hakak ape lagik... Harussssss menjoinkan diri untuk merebut hadiah tersebut.. Haha.. Hakak kan pengumpul lipstik yang agak kronik sekarang ni.. Mane tau kowt-kowtnya ada rezeki untuk menang lipstik Hanis Zalikha ni dari Rrai.. Alhamdulillah la.. Leh penuhkan beg lipstik hakak tu lagik.. Hiks.. 

Okeh, kata Rrai lipstik ini akan dilancarkan pada 01 November 2016 tak lama lagi dengan harga Rm55.. Fuhhh boleh tahan jugak yek harganya... Mungkin berbaloi dengan kualiti lipstiknya mungkin.. Siapa tahukan..? Warna Shade Dough ni juga sangat menarik.. Boleh dikatakan semua cantik-cantik.. Boleh rambang mata kalau nak beli nanti ni.. Aku memang suka warna nude sebab bibir tak mengizinkan untuk aku pakai warna-warna yang selain nude.. Hehe.. Almaklumlah bibir tak berapa nak cerah.. upppsss!!

Syarat no.7, Rrai meminta semua peserta untuk menulis tentang 'Random Kidness' yang pernah dilakukan secara jujur dan ikhlas..

Random kidness?? 

Apakah??

Hurmmmm~!!

MY RANDOM KIDNESS STORY!

Adeh agak susah nak cerita tentang kebaikan yang telah dibuat.. Risau timbul perasaan riak.. Hehe Tapinya dah syarat berkehendakkan begitu so, aku cerita tanpa rasa riak dan sebagai teladan semua diluar sana.. Cewahh.. Kerrrrrlasssssszzz ko Lea...!! Jom baca cerita aku ni..

**************************************

Satu kisah yang aku tak mungkin lupakan kerana ianya adalah moment yang agak menarik bagi aku.. hehe.. Ayat berbunga-bunga.. Cehh.. Cerita ni terjadinya dah agak lama... Time tu aku bujang agik belum kawen.. Malam tu aku dan seorang kawan aku  ni, pergi lah melepakkan diri dekat tepi sungai.. Ni bukan sungai biasa-biasa tau, ni memang sungai yang cantik yang dah direnovate untuk pengunjung-pengunjung melepakkan diri.. (sebenarnya aku tataw apa nama tempat tu.. Haha dah lupa laa.. hiks..) Okeh, sambung cerita.. Nak dijadikan cerita, malam tu aku dan kawan aku dengan berbekalkan McD sebagai kudapan telah melepakkan diri di tepi sungai nan indah itewww!! Tengah syok makan Mekdi, datanglah segerombolan kucing (pssss.. sebenarnya 4 ekor kucing je yang ade.. hehe) meminta-minta mekdi kami dengan muka kesian seolah-olah dah 14 hari tak makan.. hiks..

Dengan baik hati lagi nan suci murni, kami pown sedekahkanlah makanan kami sedikit untuk mereke-mereka.. Kemain seronok mereka menelan kentang goreng mekdi.. Sedap agaknya.. Mungkin jugak tak pernah rasa kentang goreng yang enak cenggitu sebelum ni sampaikan terlebih xcited dorang makan.. hehe..Kesian betul kami tengok kucing-kucing tersebut.. 

Ada la seko kucing ni, dia dok melepak dengan kami sampai kami balik.. Yang lain-lain entah kemana pergi dah.. Yang seko ni setia dengan kami.. Agaknya tanda ucap terima kasih kowt kat kami sebab dah bagi dia makan.. hehe.. (perasan sendiri)... Kucing tu pown agak manja.. Suka dibelai.. Kebetulan yang kawan aku ni memang suka kucing.. Haha.. Kemain lagi dia belai kucing tu.. Lagik la dia syok dok melepak dengan kami.. Sampaikan, time nak balik tu kami rasa kesian sangat nak tinggalkan dia.. Rasa sayang pown ada.. Dan kami berjanji esok kami akan datang lagi untuk bawa makanan untuk dia.. 

Esok malam nya kami datang lagi bawa makanan.. Masih setia dengan kudapan McD... Haha. Dulu aku memang hantu mekdi ko..!! Hari-hari nak makan mekdi.. Sekarang jerk dah tak stop.. Cuma pekena bubur mekdi dan sunday cone aje.. Ahakz.. Okeh sambung lagik.. Malam tu kami mencari-cari kucing manja tu.. Tapi tak jumpa.. Rasa sedih bertandang.. Kemana kucing tu menghilang.. Jatuh sungai ke?? Allahuakbar.. Hurmm mungkin kucing tu milik orang.. Siapa tahukan.. Lalu aku dan kawan aku bersangka baik ajela.. Kami lepak dekat situ sambil makan mekdi, dengan harapan kucing tu muncul.. Tetapi sampai kesudah tak juga muncul.. 

**************************************

Haaa itu la cerita aku... Orang kata kalau kita kongsi rezeki dengan kucing yang sedang kelaparan, insyaallah rezeki kita tak akan berkurangan malahan bertambah.. So, tak yah la nak berkira sangat ye dengan kucing yang datang dekat kaki kita mintak makan.. Kucing tu pown pembawa rezeki tau.. Tak habisnya rezeki kita kalau kita kongsi-kongsi..

Okeh, untuk melengkapi syarat yang ditetapkan, dekat sini aku sertakan sekali link instagram aku sepertimana yang dikehendaki oleh pihak penganjur.. Pssssss.. korang boleh la follow sekali k.. Haha... Sambil menyelam sambil la menelan airnya.. tak gitu.. haha..!!


Giveaway ini adalah ditaja sepenuhnya oleh @loveaa.my_ dengan kolaborasi bersama blogwww.bajuwarnacoklat.com

Sebarang pertanyaan mengenai produk 
Shade Dough [Lip Bait] by Hanis Zalikha, 
cara pembelian secara online atau cod 
boleh hubungi :-

013-264 7912


Jom reramai kita join GA ni... Hadiah menarik.. Syarat menarik... Tarikh tamat lambat lagi... Masih sempat nak join ni.. Hiks..


Tarikh Tamat
13 November 2016



13 comments on "Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha"
  1. Tq sudi join kak.. Nanti letakkan nama instagram yaa dalam entry..

    ReplyDelete
  2. All the best kak lea <3 , kulit mai tak sesuai warna nude, jadi mcm org sakit, mai suka pepper posh or berry tuu,,hihik.

    ReplyDelete
  3. good luck sis :D saya takut kucing so cara saya elakkan kucing kacau saya, saya bagi dia makan hihihi

    ReplyDelete
  4. singgah dari giveaway yang sama =D

    https://hikayatleyha.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html

    good luck!

    ReplyDelete
  5. Salam blogwalking! goodluck.
    http://efpearlintheisland.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html

    ReplyDelete
  6. Slm daripada Fiza. Singgah BW dr segmen yang sama..gd luck http://ourmemoria.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html

    ReplyDelete