Shopping Sakan di Ezbuy.my

Asslamualaikum wbt..


Shopping Sakan di Ezbuy.my  |  Berita baik buat korang yang gemar bershopping secara online.. Kini korang dah boleh tambah satu lagi tempat shopping dalam list korang iaitu Online Shopping Ezbuy.my... Apa yang menarik di Ezbuy.my...?? Haa mari aku kenalkan dekat korang sebuah Online Shopping Ezbuy.my yang ohsem ni.. 


Ezbuy.my adalah salah satu laman web online shopping yang menjual pelbagai barangan yang didatangkan terus dari China.. Lebih tepatnya kite beli direct la dari China.. Yang lagik best tentang Ezbuy.my ni, harga barangan yang dijual MURAH dan terdapat pelbagai kategori dan pilihan di Ezbuy.my.. Apa ada di Ezbuy.my? Haa Ada pakaian wanita, pakaian lelaki, toys, kasut, beg, aksesori, stationery, automotive pown ada.. Nak beli Handphone pown ada di jual di Ezbuy.my.. Pendek kata segalanya ada di Ezbuy.my... 

Jom ikut aku shopping di Ezbuy.my..!! Mudah dan senang..!!

STEP 1
Ofkoslah kena REGISTER dulu!!

 

Ohh ya, sebelum tu aku nak kasitau kat korang, bagi new register korang akan dapat VOUCER DISCOUNT berjumlah RM15... Bestkan?? Nak lagik tak diskaun?? Haaa ada lagi tawaran hebat untuk korang...


Korang akan dapat diskaun sebanyak 15% bagi kos penghantaran dengan menggunakan Code EZFRIEND15 semasa pembayaran dibuat... Suka tak?? Kalau suka apa tunggu lagi, jom daftar sekarang!! hehe

Lengkapkan detail yang diperlukan...


Nota :-

User ID : Isi la nama korang atau pape pown sebagai user id korang.. 
OTP : Dah masukkan no. Hp terus klik >> SEND OTP untuk mendapatkan code OTP.. Code akan dihantar ke no HP yang anda daftar tersebut... 

Oke, dah siap register korang akan dapat message yang menyatakan voucer diskaun sebanyak RM15 telah dihantar ke emel korang... Nanti bila nak shopping korang boleh la guna code voucer yang dihantar ke emel korang tu... Mudah kan... Jom ke step seterusnya..



STEP 2
Pilih barang yang hendak dibeli...

Aku nak shopping handbag!! So, pilih kategori >> SHOES, BAGS & ACCESSORIES dan pilih sub menu >> HANDBAGS

Handbag menjadi pilihan hati...!!


STEP 3
Add To Cart

Aku dah jatuh hati dengan handbag ni... Terdapat 4 pilihan warna iaitu Kelabu, Hitam, Pink dan Biru.. Memandangkan handbag aku sekarang warna hitam, makanya aku pilih warna Kelabu hokeh untuk shopping kali ni!! Dah buat pilihan warna dan kuantiti terus aje klik >> ADD TO CART



STEP 4
Check Out!!

Setelah dah Add To Cart, barang yang korang pilih akan dimasukkan ke dalam shopping cart... Seterusnya klik >> CHECK OUT




Di bahagian Shopping cart ni, terdapat kotak ORDER SUMMARY... Dekat situ tertera harga barang yang kite beli dan kos pos.. Terdapat 4 pilihan untuk shipping.. Kalau korang nak barang cepat sampai korang pilih la DHL Express tetapi harganya agak mahal la sikit.. Untuk barang yang aku order ni, aku pilih Economy Air aje la sebab tak urgent pown... Murah sikit.. Hehe.. Sebelum Check Out, korang boleh la isi coupon code yang korang dapat semasa register awal tadi...

Lepas tu, bolehlah klik >> CHECK OUT

STEP 5
Alamat Pengeposan

Seterusnya korang perlu mengisi alamat untuk pengeposan barang..

1. Klik >> ADD NEW ADDRESS 
2. Masukkan detail alamat dan SAVE
3. Klik >> NEXT



STEP 6
Pembayaran

Last sekali, proses pembayaran.. Sebelum tu, kena pastikan dulu semua detail pengeposan betul bagi mengelakkan sebarang masalah semasa pengeposan dilakukan nanti... Kalau dah semua betul dan tepat, boleh lah terus klik >> PAY NOW

Korang boleh membuat pembayaran melalui 4 cara... Sama ada melalui :-


1. E-BANKING

2. MANUAL INTERNET BANKING

3. CREDIT CARD

4. ATM TRANSFER

Mudahkan??

APA ITU PRIME??

 

Prime adalah penghantaran tanpa had... Tanpa mengira saiz bungkusan, berat dan kuantiti.. Pendek kata, tak kirelah barang tu besar mana.. berat berapa kg.. kuantiti berapa.. Kos posnya tetap Rm 8.80 bagi setiap penghantaran... Kalau korang nak membeli secara borang memang sesuailah korang ambil perkhidmatan PRIME ni.. Dapat menjimatkan kos penghantaran...

Berita baik lagi buat pembaca blog ini!!

Jom rebut peluang ni, Register for Prime Trial dengan mengisi form ini https://goo.gl/7eXgQs bagi mendapatkan benefit of PRIME... Hanya terhad kepada 100 orang pengguna pertama yang mendaftar sahaja...  Jom daftar sekarang!!

Untuk keterangan lanjut tentang PRIME, sila layari  http://marketing.ezbuy.my/prime_land/

Selesai sudah aku bershopping di Ezbuy.my... Bagi aku, shopping di Ezbuy.my adalah pengalaman yang menyeronokkan kerana di Ezbuy.my terdapat pelbagai barangan.. Tak perlu ke tempat lain.. Hanya di Ezbuy.my segalanya ada.. Tambahan pula harga yang ditawarkan sangatlah murah berbanding ditempat lain... So, lepas ni aku akan shopping di Ezbuy.my aje..

Ingat Shopping Ingat Ezbuy.my!! Hiks..


"Jom Shopping Di Ezbuy.my!!"






4 comments

  1. wow..menarikkk.... boleh guna transfer bank yer.. ni yg menarik..

    ReplyDelete
  2. Banyak kali sekarang aplikasi belanja online, awak nah pening tenggok nya

    ReplyDelete