Share Post Blog Di Fanpage Tak Cantik..!!

Assalamualaikum wbt..



Share Post Blog Di Fanpage Tak Cantik..!!  |  Hi korang...! Hujan dekat tempat aku ni, line intenet pown macam sipowt aje.. Huhu.. Eceli aku baru aje buat Fanpage untuk blog aku ni.. Jengok kat sidebar ye.. Alang-alang dah jengok tu, korang buat-buatlah tertekan 'LIKE' ye.. hiks.... Bila Fanpage dh dibuat, ada pulak masalah lain yang timbul.. Masalahnya, bila aku share post blog aku dekat fanpage aku tu, view dia tak cantik.. Camni haaa jadiknya.. 


Nampak tak hanya ada pica dan url blog.. Aku tengok dekat fanpage orang lain cantik jerk view dia.. 

Klik banner ye kalau nak LIKE fanpage Blog Azhafizah ni...

Okeh, tengok perbezaan status post fanpage aku dengan fanpage blogger Azhafizah ni.. Berbeza kowt... Cantik aje view dia.. Ada tajuk.. Ada text sikit.. Ada url blog.. dan siap ada authornye lagik.. Ini tidak adil!! haha..  [p/s : Fiza, Lea pinjam screenshot fanpage fiza ni yek.. halal ekk.. hiks..]  

Adoii, sekali lagik pulak aku nak carik jalan penyelesaian bagi masalah ni.. Nak kene mintak toleh Reenri ni.. Reen tulommmmm!! ahakz.. 

Kalau korang ada jalan penyelesaian bagi masalah ni, sudi-sudilah share dengan aku yang daif ilmu ni yek... Hurrmm bila orang buat fanpage aku pown nak buat.. Tapi setting kelauttt tak pandai.. huhu..


16 comments

  1. Yang ni kena tanya kepada yang lebih pakar.. Sebab Reen punya pun tak tahu macam mana boleh jadi ada ayat-ayat panjang.

    Cuba tanya Ahmad Hasif. Seriously dia lagi pro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha reen dah surrender ekk nak tolong lea ekk. Kikiki.. tak pe rsnya dh ok kowt..

      Delete
  2. Okay, dah like...yg ni punca dia dari Meta Tag dalam template kot kalau tak silap lah..sy pun kurang arif benda ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh.. Terima kasih bebanyak ye Elih.. Sudi like.. Tu la dok google banyak yang berpendapat ada masalah dekat Meta Tag..

      Delete
  3. ini mcm masalah dgn template la ni.. cuba try letak search description tgk ape jadi.. maybe perlu take time la ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurrmm rasa macam dah setel masalah ni.. sikit la dah setel.. hehe hasil berguru dengan google..

      Delete
  4. takpa sis. slow slow. insha allah buleh aih. cuba mintak otai otai tolong setting bagi haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah.. Moga semua nye ok nanti.. Thankz dik..

      Delete
  5. aah masalah di meta tag ni tuan.. hehe..

    ReplyDelete
  6. guna aplikasi IF. setiap kali post entri kat blog, automatik akan publish kat fanpage. tapi bukan on the spot, maybe dlm tempoh 5 minit. mcm biasa, kena setting utk link blog & fanpage. leh set nak kuar ape kat fanpage.

    ReplyDelete
  7. Wahhh dah ada fanpage! Hee. Siqah like ye :) Keep blogging lea :)

    ReplyDelete