Mandian Enchanteur vs Mandian Big Value Carrefour

Assalamualaikum wbt..

Mandian Enchanteur vs Mandian Big Value Carrefour  |  Korang mandi pakai shower cream atau sabun ketoi?? Malam ni aku tamo la cite sal sabun ketoi.. Tapi aku nak cite pasai shower cream yang aku pakai... Aku ni memang pengguna tegar mandian Enchanteur sebab bau dia sangat mengancam dan tak melekit.. Penah la nak berlaku curang dan berpaling tadah beberapa kali tapi cubaan tersebut mengecewakan.. Lastnye tetap kembali pada Enchanteur... huhu...


Aku pakai mandian warna pink tu sebab aku suka sangat harumannya... Bila tukar brand lain mesti pakai tak dan habis mesti nak p beli Enchanteur balik.. Ada badi Enchanteur ni tau.. Haha..

Okeh nak dijadikan cerita, bulan lepas aku ke KL umah akak aku kan.. Kat umah dia guna mandian Big Value yang dibelinya dekat Carrefour.. Perghhh bau dia lebih kurang Enchanteur bak hang!! Tak melekit.. Harum sepanjang zaman.. Haha.. Tu pown kalau pakai sepanjang zaman la baru bau pown sepanjang zaman.. hehe..


Haa ni la mandian yang aku habaq kat hangpa tu.. With Sakura Extract lagik tu.. Wangian dia lebih kurang macam Enchanteur... Serius baq hang.... Aku guna mandian ni dekat umah akak aku aritu terus terjatuh cinta dengan mandian ni pulak.. Katanya kakak aku harga mandian ni murah aje.. Lagik la aku teruja nak berlaku curang dan berpaling tadah.. Hiks..

Balik aje dari cuti-cuti malaysia ritu, aku buat operasi mencarik mandian ni dekat Carrefour Kuantan.. Dekat ECM nun... Carik punye carik tak jumpa la pulak.. Dalam hati cakap, huh mungkin Carrefour ni tak de jual kowt.. Dah pasang niat pulak nak suruh kakak borong kat KL sana bawak balik Kuantan.. Haha.. Gile arr...

Nak dijadikan cerita lagik, time nak bayar barang lain yang aku beli dekat kaunter kosmetik, aku tertoleh la ke kanan, terrrrnampak la deretan barangan Big Value.. hoh!! Terus meluru aku ke rak tersebut untuk merembat 2 botol mandian yang ohsem ni.. haha.. Gelojoh betol.. Akhirnya dapat jugak aku guna mandian ni sepanjang zaman.. Harganya toksah cakap la memang murah sangat.. Pendek kata aku suka sangattttttt!! huhiii..

Korang pakai mandian apa?? Meh le share...



4 comments

  1. Pakai lifebouy je saya ni, sebab dulu diploma microb, pastu terpengaruhlah pulak pasal semua nk bebas kuman. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lifebouy tak boleh pakai.. mesti kering kulit.. :(

      Delete
  2. Sabun ketui cepat habis. Kinah pakai mandian biasa je. Apa nama ntah main rembat je yang penting murah dan pakai setahun belum tentu habis hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tu la kan.. pakai mandian lama sikit tahannye.. hiks.. :)

      Delete