Senarai Scammer Online Malaysia

Assalamualaikum wbt..


Senarai Scammer Online Malaysia  |  AWAS..!!! Peringatan buat pembeli-pembeli online... Scammer ada dimana-mana.. Sebelum membeli pastikan ianya bukan scammer!! Jom check senarai scammer online legend di malaysia yang aktif melakukan penipuan jual beli..

Klik link dibawah untuk check senarai scammer online malaysia :-


8 comments on "Senarai Scammer Online Malaysia"
  1. info beguna ni lea.. thanks for sharing info

    ReplyDelete
  2. macam mana nak ingat semua tuu, ramai kott. dah la opi ni , kadang2 selalu gak beli online :(

    ReplyDelete
  3. BERHATI-HATI !!!!!!!
    SCAMMER ADA DI MANA-MANA

    INFO TERBARU DARIPADA MANGSA ....

    Sila viralkan maklumat scammer & penipu online yg masih aktif menipu dalam #facebook.com , #mudah.my dan #carousell , sering bertukar-tukar nama akaun.
    Viralkan no telefon & account number supaya menjadi maklumat search engine google dan rujukan pada orang ramai supaya tidak menjadi mangsa seterusnya.

    KES : Urusan berkaitan JPJ
    FB AKAUN : Azhar Idrus
    https://m.facebook.com/safiq.adha.79
    NO TEL / WHATSAPP Yang Diguna : 01128961172
    MAYBANK ACCOUNT NUMBER Yang Diguna dalam urusan :
    151463131472 ( Amirul Akhmal )
    157036681134
    514383568649 ( Lau Kin Yong )

    ** Tindakan cari sampai dapat
    ** Sesiapa ada info...sila bagitaw k
    # Kepada sesiapa yang nk buat urusan renew roadtax...boleh inform saya...real urusan...jangan berurusan dengan scammer yg ada byk mcm ni dalam online. TQ

    #pdrm
    #jpj
    #sprm
    #scammer
    #penipuonline

    ReplyDelete
  4. PENIPU a.k.a SCAMMER yang paling dikehendaki dan dicari sekarang....
    Maklumat adalah seperti berikut :-

    < FB Akaun : Clone Sifu
    < FB Page : Clone sifu - https://www.facebook.com/CloneSifu-1691156371146751/
    < Akaun bank : Public Bank
    4695764417
    Cheong
    < No Telefon / Whatsapp : 01137845789
    < Urusan Penipuan yang aktif dilakukan : Lesen Terbang , Clone Dokumen , Renew Lesen Expired dan lain-lain
    < Modus Operandi : Offer harga murah2 , selepas terima bayaran senyap tanpa berita , bila ditanya status proses pelbagai
    alasan tak logik diberi , testimoni & feedback diambil copy paste dari google , bila minta refund larikan diri
    < Status Penyiasatan & Pencarian : Masih diteruskan hingga ditemui individu berikut (dalam masa terdekat)
    < PERINGATAN : Elakkan berurusan dengan akaun fb,no akaun bank,no telefon/whatsapp yang dinyatakan
    < Supporter : Share info ini dan hebahkan supaya tiada pengguna terjebak sebagai mangsa
    < Information : Daripada mangsa-mangsa yang pernah berurusan dengan PENIPU a.k.a SCAMMER a.k.a ANAK HARAM JADAH

    ReplyDelete
  5. Mudah.my scammer
    Ipad and Camera Nikon D3100 (Saya dan seorang lagi menjadi mangsa pada hari yang sama)

    Gelaran: ILA
    Nama: Norlela Bte Mohd Norman
    MAYBANK ACC NO. : 1642-2158-7224
    No Tel. : 017-6510628 / 017-6154479 (dua2 nombor ni dia dah buang)

    Menurut portal CCID, sebanyak 5 laporan polis telah dibuat, dan masih ada lagi sebilangan mangsa yang belum buat laporan polis.

    ReplyDelete
  6. 2007621000011381 Agro Bank - Shaharudin Bin Mokhtar

    No Telefon: 013 - 5817745

    Scammer yang cakap jual barang rampasan kastam, paksa orang untuk bank-in duit dengan segera. dia target guru guru sekolah. ramai sudah terkena termasuk ibu saya sendiri.

    ReplyDelete
  7. Nak tolong share sekali org ni dah tipu sy
    Nama samsyul saiful bin abd halim
    Bank maybank 152108037509
    kedai sayap telekomunikasi sg. Petani kedah
    Facebook instagram dah deaktivate
    No phone pun x aktif dah.

    ReplyDelete